ایجاد نقشه میدان دید در GIS

ایجاد نقشه میدان دید در GIS


با استفاده از تابع میدان دید(Viewshed) می‌توان در بین سلول های یک لایه رستر ورودی سلول‌هایی را مشخص کنید که می‌توان آن‌ها را از موقعیت یک یا چندین نقطه و یا حتی می‌توان آن‌ها را در طول نقاط مختلف روی یک خط مشاهده کرد.هر سلول در لایه رستر خروجی مقدار عددی را در خود ذخیره می‌کند که مشخص می‌کند چه تعداد از نقاط یا خطوط مشاهداتی را در موقعیت هر سلول می‌توان دید.اگر شما تنها دارای یک نقطه مشاهداتی باشید هر سلولی که بتواند نقطه مشاهداتی را ببیند ارزش یک را دریافت خواهد کرد و سایر سلول‌هایی که نمی‌توانند نقطه مشاهداتی را ببینند ارزش صفر خواهند گرفت.
لایه مکان مشاهده می‌تواند حاوی اطلاعاتی از نوع خطی یا نقطه‌ای باشد در مورد اطلاعات از نوع خطی از تمام نقاط گره‌ها (Nodes) و نقاط شکست زاویه خطوط (Vertex) به‌عنوان نقاط مشاهداتی استفاده خواهد شد.
Viewshed یا تعیین میدان دید، به کمک یکی از دو مدل ارتفاعی، رستری DEM یا برداری (TIN) تهیه می‌شود. با استفاده از یکی از این دو لایه ارتفاع دار و مشخص کردن نقطه‌ای که قرار است میدان دید آن محاسبه شود، این نقشه تهیه می‌شود. طبق این آنالیز نقطه‌ای را در سطح منطقه تعیین می‌کنیم و طبق آن مناطقی که در رویت آن قرار می‌گیرند، مشخص می‌شود پس علاوه بر لایه رستری ارتفاع، به یک لایه برداری نقطه‌ای هم نیاز داریم.
از این نقشه در مکان‌یابی دکل های مخابراتی، برج های مراقبت پرواز، برج های دیدبانی، ایستگاه‌های رادیو تلویزیونی و …. استفاده می‌شود.

2-5-1 كاربرد نقشه میدان دید

• اهداف نظامي برای تعیین ایستگاه‌های دیده بانی
• در مخابرات براي نصب دكل‌هاي مخابراتي
• تعیین ایستگاه‌های محیط بانان محیط‌زیست

2-5-2 ایجاد نقشه View shade

برای ایجاد یک نقشه View shade ابتدا جعبه ابزار Viewshed را از مسیر Arc Toolbox>Spatial Analyst tools>surface فراخوانی کنید. (تصویر 2-27)

 ایجاد نقشه میدان دید در GIS
ایجاد نقشه میدان دید در GIS

تصویر 2-27

پنجره‌ای با همین نام باز می‌شود. (تصویر 2-28)

 ایجاد نقشه میدان دید در GIS
ایجاد نقشه میدان دید در GIS

تصویر 2-28

1- لایه رستری را در پنجره Input Rasrer وارد کنید.
2- لایه‌ای که موقعیت آتش‌سوزی را نشان می‌دهد را در پنجره Input Point or Polyline observer Feature وارد کنید.
3- در Output raster مسیر ذخیره را تعیین کنید.
بدین ترتیب نقشه میدان دید ایجاد می‌شود. (تصویر 2-29)

ایجاد نقشه میدان دید در GIS
ایجاد نقشه میدان دید در GIS

تصویر 2-29

 لایه تولید شده دارای دو ارزش پیکسلی است. مناطق قابل دید (Visible)و مناطقی که در دید این نقاط نیستند (Not Visible).

برگرفته از کتاب آموزش جامع و عملی  ArcGIS مقدماتی و پیشرفته/ همراه با داده های تمرینی و نرم افزار

مولفان: سعید جوی زاده/ منیژه براهیمی / مسلم شمشیری/ میلاد قمرزاده

انتشارات آکادمیک-1398

تلفن تماس سفارش کتاب: 07132341477-09382252774

وبسایت: www.gisland.org

لینک سفارش کتاب:   https://ketabpage.ir/shop/

سیستم اطلاعات جغرافیایی


Fatal error: Uncaught TypeError: ltrim(): Argument #1 ($string) must be of type string, WP_Error given in /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php:4482 Stack trace: #0 /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php(4482): ltrim(Object(WP_Error)) #1 /home/gisland1/public_html/wp-content/themes/xtra/functions.php(3349): esc_url(Object(WP_Error)) #2 /home/gisland1/public_html/wp-content/themes/xtra/single.php(19): Codevz_Core_Theme::generate_page('single') #3 /home/gisland1/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/gisland1/...') #4 /home/gisland1/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/gisland1/...') #5 /home/gisland1/public_html/index.php(17): require('/home/gisland1/...') #6 {main} thrown in /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4482