ژئومارکتینگ:استراتژی مکان یابی و نظریه نفوذبااستفاده از GIS

بازاریابی فضایی، موقعیت مکانی و بازاریابی موبایلی بااستفاده از GISعنوان پستی است که قرار است با شما به اشتراک بگذارم. امیدوارم که این پست مورد پسند شما قرار گیرد.

پیوند بین اینترنت و مسائل فضایی چندین بار در این کتاب برقرار شده است. توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) ما را ملزم می کند تا این پیوند را عمیق تر کنیم، که با تلفن های هوشمند، انقلابی واقعی در رفتار افراد و شرکت ها به طور یکسان در حال انجام است. فراتر از جذابیتی که میکرو رایانه برانگیخته است، به ویژه از آنجا که قابل حمل است و در حال حاضر در کیف و جیب به شکل تلفن هوشمند یا رایانه لوحی قابل حمل است، بدون شک بین اینترنت و مفهوم فاصله ارتباط وجود دارد. این س questionsالات زیادی را ایجاد می کند: گذار از تجارت الکترونیکی به تجارت موبایل و سپس به بازاریابی تلفن همراه به چه معناست؟ آیا بازاریابی موبایلی فضایی است؟ و اگر چنین است، آیا این بازاریابی فضایی تلفن همراه بر مدیریت فضا توسط سازمانها تأثیر دارد؟

5.1. از تجارت الکترونیکی گرفته تا بازاریابی موبایلی

اکنون واضح است که پدیده دیجیتال بسیاری از جنبه های زندگی بشر را تغییر داده است، چه مربوط به زندگی اقتصادی، چه فرهنگی و چه سیاسی باشد. کالاها و خدمات دیجیتالی در بازارها و سیستم عامل ها ظهور کرده اند، شبکه های اجتماعی روابط انسانی را تغییر می دهند و حکومت باید تغییرات عمده ای را متحمل شود، به جز خطرات حملات سایبری که همه دولت ها از آن می ترسند (Ash،2018). البته بازاریابی نیز از این تحول مصون نیست. برعکس، انجام یک دوره بازاریابی اساسی امروز با دوره ای که شما می گذرانید بسیار متفاوت است

20 سال پیش بدون شک بازاریابی رشته ای در بین علوم مدیریت است که به لطف یا به دلیل تغییرات تکنولوژیکی بیشترین پیشرفت را داشته است. رشته دیگری در علوم اجتماعی با تغییرات زیادی دستخوش این تغییرات شده است: جغرافیا. ما اکنون در مورد جغرافیای دیجیتال (Ash،2016) صحبت می کنیم. نشان داده شده است که جغرافیا هنوز بر خریدهای کاربران اینترنتی تأثیر می گذارد

بازاریابی مبتنی بر مکان: بازاریابی جغرافیایی و موقعیت مکانی، چاپ اول. جرارد کلیکت و ژرام بارای.

© ISTE Ltd 2020. منتشر شده توسط ISTE Ltd و John Wiley & Sons، Inc.

با توجه به مکان های مختلف و حساسیت قیمت، که پیامدهای استراتژیک متعددی برای شرکت ها در هدف گیری مشتریان دارد (Jank،2005).

و وقتی در مورد اینترنت صحبت می کنیم، سوال دیگری مطرح می شود: آیا انتشار اینترنت به خوبی در سراسر اروپا توزیع شده است؟ یک مطالعه (بیلون و همکاران،2008) نشان می دهد که انتشار فضایی ناکافی اینترنت با سرانه تولید ناخالص داخلی (کشور فقیرتر و غیره)، نرخ بیکاری، “سرمایه انسانی” و تراکم جمعیت توضیح داده می شود. این امر در زمان مطالعه، از نظر درصد کاربران اینترنت در کل جمعیت، در نرخ های بالا در اسکاندیناوی، روهر (آلمان)، هلند و بلژیک و همچنین در منطقه لندن و در بسیاری از موارد منعکس شده است. نرخ های پایین تر در شبه جزیره ایبری، جنوب غربی فرانسه، ایتالیا جنوبی و یونان. بنابراین اگر اینترنت از طریق مقامات دولتی تضمین نشود، اینترنت می تواند منبع نابرابری ها نیز باشد.

اگرچه این موضوع قبلاً مورد بحث قرار گرفته است، مهم است که دوباره در مورد ارتباط اینترنت، یا دقیقتر اینجا تجارت الکترونیکی، و فاصله صحبت کنیم، زیرا این پیوند بسیار زیاد نیست زیرا برخی توانسته اند آن را پیش ببرند، به خصوص با ورود تلفن های هوشمند.

این توسعه باید به درک بهتر مسائلی مانند تحول بازاریابی فضایی، تدارکات و به ویژه کلیک و جمع آوری امکان دهد.

5.1.1. تجارت الکترونیکی و فاصله

ورود اینترنت یکی از مراحل مهم سومین انقلاب صنعتی است (Rochet و Volle،2015). و وقتی در اوایل دهه 1990 وب برای عموم باز شد سوال به سرعت مطرح شد: آیا ورود وب به مرگ فاصله منجر نشد، موضوعی که قبلاً در فصل 1 (Cairncross،1997) ذکر شده است؟ در تلاش برای پاسخ به این سوال، لازم است به یک مفهوم مهم بازاریابی اشاره شود: کانال توزیع. اصطلاح “کانال توزیع” به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است (Lusch،1979) و عبارت “کانال بازاریابی” که شامل ارتباط و توزیع است جایگزین شده است. این مفهوم در ادبیات تقویت شده است زیرا “کانالهای بازاریابی نه تنها با ارائه کالاها و خدمات در محل مناسب، در کمیت و کیفیت مناسب و قیمت مناسب تقاضا را برآورده می کنند،

این عدم آگاهی از دوگانگی کارکردها (توزیع و ارتباطات) ممکن است، به گفته برخی ناظران، منجر به ترکیدن حباب اینترنت در اوایل دهه 2000 شده باشد: ممکن است یکی از دلایل این ترکیدن باشد، حداقل از دلایل آن. شروع، اما قطعا نه تنها. با این حال، صداهایی برای هشدار نسبت به خطر عدم تحویل به موقع بلند شد (Neubome،2000). در واقع، بسیاری از استارت‌آپ‌ها برای فروش محصولات از طریق اینترنت، و گاهی اوقات بدون اندازه‌گیری نیازهای لجستیکی، پیشنهاد داده‌اند: هماهنگی کانال‌های ارتباطی و توزیع، اساس هر گونه توسعه فعالیت‌ها در اینترنت است تا اطمینان حاصل شود که انتظارات مشتریان ناشی از ارتباطات است. زمان های تحویل را از طریق کانال توزیع فیزیکی مطابقت دهید. بدیهی است که مشکل فقط مربوط به کالاهای ملموس است و نه خدماتی مانند بلیط مسافرتی یا تفریحی یا بانکی. با توجه به اینکه رابطه بین فضای فیزیکی و اینترنت به اندازه کافی مورد بررسی قرار نگرفته است یا خیر، سوالاتی مطرح شد (Tranos و Nijkamp ،2013) که آیا اینترنت منجر به “پایان جغرافیا” شده است یا خیر. این مطالعه بر اساس اقتصاد جغرافیایی و نزدیکی رابطه ای است. از نظر روش شناسی، یک پایگاه داده حاوی پیوندهای IP (پروتکل اینترنت) و مدل های تعامل فضایی دارای کد ژئوکد شده است. نتایج نشان می دهد که در واقع، فاصله فیزیکی و مجاورت رابطه ای تأثیر قابل توجهی بر زیرساخت اینترنت دارند، بنابراین ماهیت فضایی اینترنت را برجسته می کند.

داده های حاصل از سفرهای کاربر اینترنتی در وب، البته به طور بسیار پیچیده ای توسط غول های تجارت الکترونیک استفاده می شود که می توانند از این داده ها برای تعیین نقشه مسیرهای وب به عنوان یک فضای مجازی استفاده کنند (Hui و همکاران، 2009. ) در زمانی که اینترنت پتانسیل باورنکردنی خود را برای جابجایی و افتتاح شرکت نشان می دهد، این ذکر رابطه فیزیکی بین مشتری و شرکت ممکن است شگفت آور باشد. در واقع، از آنجا که روشهای اتصال به شبکه جهانی آسان است و زیرساختهای انتقال داده کارآمد هستند، فروش و توزیع محصولات خدمات دیجیتال به صورت نرم افزاری با بارگیری، کاری است که می تواند مستقل از فاصله های متریک و محدودیت های حمل و نقل انجام شود. بنابراین امکان فروش به همه مصرف کنندگان، صرف نظر از مکان آنها وجود دارد. به طور مشابه، خدماتی مانند فروش خدمات حمل و نقل یا بیمه، ترجمه، مشاوره یا حتی روان درمانی تا زمانی که اطمینان مصرف کننده تضمین شده باشد، لزوماً نیاز به مکان فیزیکی ندارند. از سوی دیگر، توزیع محصولات بتنی و مصالح نیاز به یک رابطه فیزیکی دارد. در حالی که یک جغرافیای مجازی از عرضه و تقاضا با پیامدهای مشخص بر استراتژی های تجاری وجود دارد (رینولدز،1997)، فضای فیزیکی همچنان بر دنیای تجاری شرکت ها تسلط دارد. اینترنت ابزاری برای ساختن فضای خرده فروشی فیزیکی با ایجاد فضای خرده فروشی مجازی است، اما امکان رهایی دائمی خود از فضای فیزیکی را ارائه نمی دهد. و اگر ورود شبکه مجازی منجر به موجی از اعلامیه ها درباره پایان قریب الوقوع فضاهای خرده فروشی فیزیکی شده باشد، واضح است که اینطور نیست.

فضاها در واقع، آنها به جای اینکه فقط منبع عرضه باشند، به طور فزاینده ای به مکان های “ارتباط اجتماعی” تبدیل می شوند (Aubert-Gamet و Cova،1999).

با توجه به ارتباطات، می توان گفت که فاصله از بین رفته است، زیرا در حال حاضر هر فرستنده می تواند با هر گیرنده ای تماس بگیرد، تا از اصطلاحات نظریه ارتباطات استفاده کند (شانون و ویور،1949)، با هزینه کمتری با امکانات فوری بازخورد نسبت به گذشته. قبلاً هرگز امکان پذیر نبود از سوی دیگر، سهولت کانال های توزیع بسیار قابل مقایسه نیست. در واقع، هنگامی که ارتباطات سریع و حتی بسیار سریع است، مشتری انتظار دارد که تحویل سریع باشد و خدمات مربوطه، مانند خدمات پس از فروش، انتظارات را برآورده کند. و در آنجا مشکلات کلی مربوط به مدیریت زمین شروع می شود. در مورد فروش از راه دور (جلد 2000) تا آنجا که مشتریان ترجیح می دهند محصولاتی را خریداری کنند که از راه دور نیستند به منظور کنترل بر آنها ترجیح می دهند. به این می توان امکان حفظ امکان تعویض یا تعمیر محصول را اضافه کرد. این مسئله اعتماد برای توسعه فروش خارجی بسیار مهم است، زیرا سایت های سایر کشورها همان اعتماد سایت های بازار داخلی را ندارند (شی و همکاران 2013). این امر به ویژه در مورد کشورهایی مانند چین صادق است که سایت های فروش آنها از عدم اعتبار رنج می برند، اگرچه همیشه غیر موجه نیست (ژانگ و همکاران 2013). این پدیده عدم اعتبار همچنین بر آنچه که امروزه تجارت الکترونیکی یا تجارت اجتماعی نامیده می شود، تأثیر می گذارد، به عبارت دیگر، تجاری که از طریق سایت های شبکه های اجتماعی عبور می کند (Kim و Park،2013)، سایت هایی که توسط آمازون و استارباکس مورد استفاده قرار می گیرند (Huang و Benyoucef،2013). پیشنهاداتی برای بهبود این وضعیت ارائه شده است، که برای این سایت های معاملاتی بسیار مضر است، از طریق مکانیسم های توصیه اجتماعی (Li وهمکاران، 2013). این مشکلات به احتمال زیاد افزایش می یابد زیرا امکانات تجارت موبایل (ج-ج) در جیب و کیف کاربران اینترنت قرار می گیرد، بنابراین کاربران موبایل می شوند، جایی که تجارت الکترونیکی که ما به آن اشاره کردیم در حال توسعه است و چه کسی می داند در آینده چه خواهد شد. ؟

امکان ایجاد یک نوع تجارت الکترونیکی، که می توان آن را تجارت مجازی (v-commerce) نامید (Maamar،2003)، که در آن ذینفعان، خریداران، دوستان، فروشندگان، همگی در یک فضای سه بعدی کاملاً مجازی در تماس هستند، در نظر گرفته شده است. همه این راه حل های فنی وجود دارد، تنها چیزی که باقی می ماند این است که جرات اجرای آنها را داشته باشیم. با این حال، باید به خاطر داشت که وقتی تصمیم گیری پیچیده است، مصرف کنندگان کانال هایی با منابع ارتباطی فراوان مانند نقطه فروش یا ثروت متوسط با استفاده از تجارت الکترونیکی را ترجیح می دهند. از سوی دیگر، هنگامی که فرایند تصمیم گیری ساده باشد، آنها می توانند از تجارت الکترونیکی راضی باشند (Maity و Dass،2014). فراتر از این مشکلات اعتبار، مسائل مهمی در زمینه مدیریت فضایی وجود دارد که از یک سو لجستیک و از سوی دیگر کنترل مناطق بازار است. همانطور که در مقدمه ذکر شد، اگر این کتاب در زمینه بازاریابی تخصصی باشد، با این وجود ممکن است مجبور باشد با مشکلات گسترده تری در ارتباط با سایر علوم مدیریت روبرو شود. علاوه بر این، مدیریت فضا در یک سازمان اغلب می تواند شامل برخورد نه تنها با مشکلات تجاری، بلکه با مشکلات اقتصادی و/یا حقوقی نیز باشد.

برگرفته از کتاب:

ژئومارکتینگ (بازاریابی مکان‌محور)

چطور با فاکتور مکان، سودآوری کسب و کارمان را افزایش دهیم؟

مترجم:دکتر سعید جوی زاده،مهندس زینب زرگری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید