75 درصد دشتهای ایران همچنان تشنه اند-موسسه چشم انداز-آموزش کاربردی GIS و RS
رضا رسولی
«عبدالله فاضلی» روز شنبه افزود: تاثیر نفوذ بارش های سال آبی سال گذشته (مهرماه۹۷ تا آخر شهریور ۹۸) دربسیاری از دشتهای کشور ( جزو دشتهای ممنوعه و عمده در فلات مرکزی، شرق و شمال شرق) با تاخیر بیش از پنج ماه همراه بوده و به دلیل ضخامت، قسمت خشک آنها همچنان زیاد است.
وی ادامه داد: بر این اساس بارش های پارسال در این دشت ها موثر نبوده و همچنان روند خشک در آنها ادامه دارد و یا نهایت اندکی بهبود داشته است.
فاضلی خاطرنشان ساخت: اگرچه بارش های سال آبی سال گذشته خوب بود اما بخش کمی از آبخوانهای کشور را تحت تاثیر قرار داد.
مدیر کل دفتر حفاظت و بهرهبرداری منابع آب و امورمشترکان شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: بارش های پارسال هم از نظر زمانی و هم از لحاظ مکانی بسیار متفاوت بود و برای ارزیابی تاثیر آنها در سفرههای زیر زمینی هرساله و در پایان مهر ماه اقدام میشود.
وی ادامه داد: بنابراین نتایج بارش های سال آبی مهرماه ۹۷ تا آخر شهریور ۹۸ نشان میدهد که متوسط ارتفاع بارشهای این سال نسبت به سال ماقبل آن(مهرماه ۹۶ تا آخر شهریور ۹۷) که سال کامل خشکی بود ۱۰۰درصد افزایش داشت.
فاضلی افزود: بارندگیهای این سال نسبت به دوره دازمدت ۵۰ ساله نیز هشت درصد رشد داشت که نشان دهنده سال پربارش بود.
مجری طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: اما وضعیت بارش های این سال به لحاظ مکانی بسیار متفاوت بود . بیشترین سهم بارش در ۶ حوضه آبریز درجه دو کشور شامل تالش، سفیدرود، کارون بزرگ، هراز و قره سو، مرزی غرب و کرخه رخ داد.
فاضلی افزود: حدود هشت درصد مساحت کل دشت های کشور در این حوضه های آبریز قرار دارد.
به گفته وی، مجموع حجم تغذیه ای که ناشی از بارش های سال قبل بر آب خوان های کشور صورت گرفت حدود دو میلیارد متر مکعب است.
مدیر کل دفتر حفاظت و بهره برداری منابع آب و امورمشترکان شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: برآیند مثبت بارش های پارسال در کل کشور سبب شد که سهم کسری سالانه مخازن سفره های زیر زمینی که پنج و نیم میلیارد متر مکعب است حدود نیم میلیارد بهبود یابد.
به گزارش ایرنا، فاضلی افزود: بنابراین بارش های پارسال کسری سالانه مخازن سفره های زیر زمینی را نیم میلیارد متر مکعب کاهش داد.
وی آبخوان های تحت تاثیر را آبخوان های واقع در نواحی غرب، شمال غرب و نواحی شمالی دانست که وسعت کمی هم به خود اختصاص داده اند.
منبع: زیست آنلاین
1 نظر