خلاصه
اندونزی کشوری مجمع الجزایری است که در آن بخش گردشگری به عنوان یک لوکوموتیو اقتصادی نقش ایفا می کند. در سال 2016، اندونزی به جایزه جهانی گردشگری حلال (WHTA) پیوست و برنده 12 جایزه شد که سه تای آن توسط غرب سوماترا برنده شد. Bukittinggi شهر اصلی گردشگری در غرب سوماترا است. تعداد زیادی هتل و رستوران حلال و 190 مسجد در این شهر وجود دارد. متأسفانه اطلاعات در مورد مکان مساجد هنوز ناکافی است. به همین دلیل، این تحقیق به منظور توسعه یک سیستم اطلاعات جغرافیایی مبتنی بر وب و موبایل (GIS) برای اطلاعات مکانهای عبادت (GPWI) به منظور تسهیل یافتن مساجد و سایر اشیاء گردشگری برای گردشگران مسلمان انجام شد. امکانات این مقاله در مورد توسعه GPWI گزارش می دهد. توسعه GPWI از روش آبشار استفاده کرد. GPWI به گردشگران اجازه می داد تا مساجد را بر اساس معیارهای خاصی پیدا کنند، که خروجی آن مکان، اطلاعات، مسیر و وسایل حمل و نقل محلی موجود برای رسیدن به مساجد و همچنین سایر اشیاء گردشگری و امکانات اطراف مسجد را به آنها نشان می داد. GPWI با استفاده از نرم افزار منبع باز رایگان (FOSS) PostgreSQL/PostGIS، PHP، جاوا اسکریپت و Basic4Android توسعه یافته است. پایگاه داده مبتنی بر فضایی و برنامههایی که برای توسعه این GPWI مورد استفاده قرار گرفتند، مشارکتهای اصلی این مطالعه هستند. بر اساس ارزیابی محصول، GPWI با موفقیت نیازهای گردشگران مسلمان را در یافتن مساجد در طول بازدیدهایشان از بوکیتینگی برآورده کرد. و وسایل حمل و نقل محلی برای دسترسی به مساجد و همچنین سایر اشیاء و امکانات گردشگری اطراف مسجد موجود است. GPWI با استفاده از نرم افزار منبع باز رایگان (FOSS) PostgreSQL/PostGIS، PHP، جاوا اسکریپت و Basic4Android توسعه یافته است. پایگاه داده مبتنی بر فضایی و برنامههایی که برای توسعه این GPWI مورد استفاده قرار گرفتند، مشارکتهای اصلی این مطالعه هستند. بر اساس ارزیابی محصول، GPWI با موفقیت نیازهای گردشگران مسلمان را در یافتن مساجد در طول بازدیدهایشان از بوکیتینگی برآورده کرد. و وسایل حمل و نقل محلی برای دسترسی به مساجد و همچنین سایر اشیاء و امکانات گردشگری اطراف مسجد موجود است. GPWI با استفاده از نرم افزار منبع باز رایگان (FOSS) PostgreSQL/PostGIS، PHP، جاوا اسکریپت و Basic4Android توسعه یافته است. پایگاه داده مبتنی بر فضایی و برنامههایی که برای توسعه این GPWI مورد استفاده قرار گرفتند، مشارکتهای اصلی این مطالعه هستند. بر اساس ارزیابی محصول، GPWI با موفقیت نیازهای گردشگران مسلمان را در یافتن مساجد در طول بازدیدهایشان از بوکیتینگی برآورده کرد.
کلید واژه ها:
FOSS ; گردشگری حلال ; مسجد ؛ گردشگران مسلمان ؛ عبادتگاه ها ؛ GIS مبتنی بر وب و موبایل
1. معرفی
اندونزی مجمع الجزایری است که در جنوب شرقی آسیا واقع شده است و در مجموع 238.5 میلیون نفر جمعیت دارد. اکثریت جمعیت اندونزی مسلمان هستند و آن را به بزرگترین کشور مسلمان در جهان تبدیل می کند [ 1 ، 2 ، 3 ]. اندونزی همچنین در میان ده کشور با قوی ترین اقتصاد در جهان قرار دارد و همچنین دارای پتانسیل بالایی در صنعت گردشگری است [ 2 ]. پتانسیل های طبیعی و فرهنگی، بخش گردشگری را به یک لوکوموتیو اقتصادی با بیشترین تأثیر چند برابری برای کشور تبدیل کرده است .]. رئیس جمهور جوکو ویدودو اظهار داشت که توسعه صنعت گردشگری می تواند پیشرفت شرکت های کوچک و متوسط و حتی صنایع خلاق را تشویق کند که منجر به اشتغال بهتر می شود [ 5 ]. بنابراین، دولت 30 میلیون بازدید گردشگر بین المللی تا سال 2024 را هدف گذاری کرده است [ 4 ].
تلاشهایی توسط وزارت گردشگری جمهوری اندونزی از جمله معرفی اندونزی به عنوان مقصد گردشگری حلال انجام شده است. گردشگری حلال ارزش های اسلامی را در قالب محصولات و خدمات مطابق با شریعت حفظ می کند [ 6 ، 7 ، 8 ، 9 ]. اصطلاح گردشگری حلال به عنوان گردشگری اسلامی یا گردشگری شرعی نیز شناخته می شود [ 1 ، 7 ]. این نوع گردشگری، گردشگری انحصاری برای مسلمانان نیست، زیرا گردشگران غیرمسلمان نیز می توانند از این خدمات بهره مند شوند [ 1 ]. برای گردشگری حلال الزاماتی وجود دارد از جمله فراهم کردن امکانات نماز و غذای حلال [ 1 , 3 , 7 ,10 ]، و هر دو به عنوان نیاز به داشتن امکانات [ 11 ] گنجانده شده اند. دسته بندی دیگر نیازهای گردشگری حلال شامل Good to Have و Nice to Have است که در شکل 1 قابل مشاهده است. عبادتگاه ها باید آب کافی برای وضو و لباس نماز زنان و مردان یعنی موکنا و سارانگ را تامین کنند. مکانی برای عبادت مسلمانان به نام مسجد/مشالا نیز عنصر مهمی در گردشگری اسلامی و همچنین نمادی از اسلام است [ 12 ، 13 ]، در حالی که [ 2 ، 10 ] بیان میکند که در دسترس بودن مساجد یک عامل حیاتی در حمایت است. گردشگری حلال
گردشگری حلال یک منبع بالقوه برای اقتصاد جهانی است زیرا تعداد مسلمانان در جهان بسیار زیاد است. در سال 2010، جامعه مسلمانان جهان پس از مسیحیت، با حدود 1.6 میلیارد نفر در رتبه دوم قرار گرفت [ 3 ، 14 ] و تخمین زده می شود که در سال 2050، جمعیت مسلمانان به 2.8 میلیارد نفر برسد [ 14 ]. این رقم بالا بسیاری از کشورها را به سمت توسعه گردشگری حلال جذب کرده است، از جمله کشورهایی با جمعیت اقلیت مسلمان مانند کره جنوبی. بنابراین، اندونزی باید سطح رقابت خود را با ترویج از طریق بازاریابی الکترونیکی و تجارت الکترونیکی بهبود بخشد [ 15 ]]. کشورهای دارای جمعیت مسلمان زیاد مانند عربستان سعودی، امارات متحده عربی (امارات متحده عربی)، پاکستان، قطر، کویت و مالزی هدف گردشگری حلال اندونزی از طریق بازاریابی دیجیتال هستند [ 2 ]. علاوه بر جمعیت بزرگ مسلمانان، بسیاری از شرکتها محصولات و خدمات حلال را با ارزش بازاری بالغ بر 2 تریلیون دلار [16] توسعه دادهاند ، که همچنین به پتانسیل توسعه صنعت گردشگری اندونزی میافزاید.
اندونزی در WHTA 2016 که در 24 تا 25 اکتبر در ابوظبی، امارات متحده عربی برگزار شد، شرکت کرد [ 1 ]. این رویداد به اندونزی اجازه داد تا به عنوان یک مقصد اصلی گردشگری حلال در جهان معرفی شود. در این رویداد، اندونزی 12 جایزه از 16 جایزه مورد رقابت را از آن خود کرد. طبق [ 1 ]، “اندونزی به مرکز گردشگری حلال تبدیل شده است”. در واقع، در سال 2019، اندونزی و مالزی بر اساس شاخص جهانی سفر مسلمانان (GMTI) به بهترین مقصد گردشگری حلال جهان تبدیل شدند [ 17 ]. سه جایزه از 12 جایزه WHTA 2016 که توسط اندونزی به دست آمد توسط غرب سوماترا [ 1 ، 3 ، 10 ] برنده شد.]. با این حال، سوماترای غربی هنوز یک وبسایت گردشگری حلال انگلیسی برای تبلیغ پتانسیلهای گردشگری خود ایجاد نکرده بود و ترویج آنلاین گردشگری حلال هنوز محدود بود، در حالی که ترویج آن از طریق وبسایتها ضروری است [ 2 ]. نویسندگان در [ 15 ] پیشنهاد کردند که اندونزی باید فوراً رقابت خود را در بازاریابی دیجیتال افزایش دهد.
شهر اصلی در غرب سوماترا که به عنوان مقصد گردشگری تعیین شده است، بوکیتینگگی است. این شهر دارای آب و هوای سرد است و جمعیت کل آن 128783 نفر است [ 18 ]. این شهر دارای جاذبه های گردشگری بسیاری از جمله جاذبه های فرهنگی، تاریخی و طبیعی است [ 19 ]. Nasi Kapau، Ngarai Sianok، Jam Gadang، Goa Japang، Benteng de Cock و Museum Bung Hatta جاذبه های اصلی هستند که گردشگران را برای بازدید از شهر Bukittinggi ترغیب می کنند. تعداد گردشگرانی که از شهر بوکیتینگگی در سال 2018 بازدید کردند به 4055168 بازدید رسید [ 20 ]. این تعداد هنوز به مراتب کمتر از تعداد گردشگرانی است که از سایر شهرهای گردشگری اندونزی دیدن می کنند. برای مثال، باندونگ با حضور نزدیک به 7.5 میلیون گردشگر در سال 2018 [ 21 ]]. بنابراین، برای افزایش تعداد بازدیدهای توریستی، شهر Bukittinggi مشتاقانه شروع به توسعه بخش گردشگری حلال خود کرده است.
نماز 5 نوبت در شبانه روز بر مسلمانان واجب است که در شرع اسلام مقرر شده است. به همین دلیل، اطلاعات در مورد در دسترس بودن مساجد و امکانات نماز برای گردشگران مسلمان ضروری است [ 2 ، 22 ، 23 ، 24 ]. در حال حاضر، تقریباً 190 مسجد در شهر بوکیتینگگی در سه ناحیه فرعی آن علاوه بر داشتن هتل ها و رستوران های حلال فراوان وجود دارد [ 19 ]]. با این حال، اطلاعات موجود در مورد مساجد هنوز ناکافی بود و گردشگران را در یافتن مسجد با مشکل مواجه می کرد. حداقل باید در مورد مساجد مجاور اطلاعاتی به گردشگران داده شود. اطلاعات مسجد در شهر Bukittinggi مانند آدرس فقط در دفتر اداره دین موجود است. اطلاعات مسجد به صورت نقشه کاغذی، بروشور یا سایر مواد چاپی در هتل ها و مراکز اطلاع رسانی گردشگری موجود نیست. بنابراین، توسعه یک سیستم اطلاعاتی مبتنی بر وب که مساجد مجاور در Bukittinggi را نشان می دهد، ضروری است. علاوه بر این، فناوری سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در قالب WebGIS ضروری است. نیاز به WebGIS در توسعه سیستم های اطلاعات گردشگری توسط [ 25 , 26 , 27 ] بیان شده است .]. نویسندگان در [ 25 ] بیان می کنند که GIS «… یک ابزار مؤثر است. توانایی آن در گروه بندی داده های مکانی بر اساس معیارهای خاص برای تصمیم گیری در بخش گردشگری بسیار مفید است. GIS به طور موثر ویژگی های جذاب مقاصد گردشگری را بررسی می کند [ 26 ]. با توجه به [ 27 ]، WebGIS “… می تواند به گردشگران از مقاصد دور کمک کند تا کشور را به طور کلی کاوش کنند و با انجام پرس و جوهای GIS آنلاین، تور خود را بر اساس علاقه خود برنامه ریزی کنند…”. با استفاده از WebGIS، گردشگران خارجی میتوانند مکانهای مسجد را در شهر Bukittinggi تعیین کنند. علاوه بر این، GIS پشتیبانی شده توسط اینترنت (WebGIS و Mobile GIS) می تواند اطلاعات را با جزئیات بیشتری منتشر کند، در هر زمان و هر مکان قابل دسترسی باشد [ 19 ، 28 ،29 ، 30 ]. این مطالعه موردی به توسعه سیستم های اطلاعات مسجد در قالب WebGIS و موبایل GIS می پردازد.
بر اساس آن مشکلات، GPWI برای تسهیل گردشگران مسلمان برای یافتن مساجد و سایر اشیاء و امکانات گردشگری در هنگام بازدید از شهر Bukittinggi ایجاد شد. GPWI با استفاده از PHP و جاوا اسکریپت برنامه ریزی شده است. این در حالی است که نسخه موبایل این اپلیکیشن GPWI با استفاده از Basic4Android برنامه ریزی شده است. این مقاله در مورد توسعه GPWI گزارش می دهد.
منطقه مطالعه
شهر Bukittinggi یک منطقه مورد مطالعه است. این شهر به انواع امکانات گردشگری مانند هتل ها، رستوران ها، فروشگاه های سوغات و صنایع کوچک تجهیز شده است. این شهر نقش مهمی در برنده شدن WHTA 2016 بهترین مقصد حلال جهان و بهترین مقصد آشپزی حلال جهان برای غرب سوماترا ایفا کرد. این شهرستان از سه بخش و 24 دهستان تشکیل شده و در منطقه ای استراتژیک واقع شده است. چندین شهر توریستی دیگر در شعاع 40 کیلومتری بوکیتینگگی وجود دارد. اینها عبارتند از: Batusangkar، Payakumbuh، Padang Panjang و Maninjau. این شهرها دارای جاذبه های ویژه ای مانند کاخ پاگاریونگ، میراث تاریخی مینانگ کابائو، روستای مینانگ کابائو، سونگکت پاندای سیکک، باتانگ هارائو، کلوک 44 و پونکاک لاوانگ هستند. این موقعیت استراتژیک شهر Bukittinggi را به عنوان شهر اصلی توریستی در غرب سوماترا برجسته می کند. نقشه شهر Bukittinggi در ارائه شده استشکل 2 .
2. مواد و روشها
GPWI با استفاده از مدل توسعه نرم افزار آبشار توسعه داده شد. این مدل توسعه شامل مراحل تحلیل، طراحی، کدگذاری و آزمایش است که در شکل 3 نشان داده شده است. در مدل آبشار، هر مرحله قبل از رفتن به مرحله بعد تا اتمام انجام می شود. هر مرحله مراحل مستندسازی را طی می کند.
اولین گامی که در این تحقیق انجام شد، مرور ادبیات برای درک مفهوم گردشگری حلال و نیازهای گردشگران مسلمان بود. بر اساس بررسی ادبیات، خروجی های مرحله تحلیل به صورت برآورده شدن نیازهای کاربر از طریق استفاده از سیستم است که در قالب نمودارهای مورد استفاده نشان داده شده است. نمودار مورد استفاده نشان می دهد که چگونه یک کاربر ممکن است از سیستم استفاده کند. این مرحله مجموعه ای از داده های گردشگری حلال (ویژگی و داده های مکانی) را در شهر بوکیتینگگی انجام داد. داده های تحقیق از نظرسنجی مستقیم به مکان های مبتنی بر سیستم موقعیت یابی جهانی (GPS) جمع آوری شد. داده های به دست آمده شامل مساجد، جاذبه های گردشگری، رستوران ها، هتل ها، سوغاتی ها، صنایع کوچک و مسیرهای حمل و نقل عمومی بود. نقاط مختصات (طول جغرافیایی، عرض جغرافیایی) به دست آمده از GPS به عنوان مقدار ستون Geom با نوع داده هندسه استفاده شد: ST_Point در PostGIS. علاوه بر مختصات اشیاء و امکانات توریستی، چندین ویژگی در مورد اشیاء و امکانات گردشگری جمع آوری شد، به عنوان مثال داده های ویژگی مسجد مانند نام، آدرس، ظرفیت، مساحت زمین، منطقه پارکینگ، منطقه ساختمان، کشیش، نمازگزاران و امکانات. داده های مسجد و جداول مکان عبادت در نمایش داده شده استجدول 1 و جدول 2 . مسیرهای حمل و نقل عمومی در قالب داده های وسیله نقلیه اجاره ای (شماره، نام و اطلاعات مسیر) از دفتر حمل و نقل Bukittinggi به دست آمده است. مسیر حمل و نقل عمومی یک مسیر جاده ای دائمی است که توسط وسیله نقلیه عمومی اجاره ای طبق تعیین شهردار طی می شود. بر اساس داده ها، ردیابی مسیرهای حمل و نقل عمومی با استفاده از GPS انجام می شود. مختصات به دست آمده به عنوان مقدار ستون Geom با نوع داده هندسه ST_Linestring در PostGIS در نظر گرفته شد. شکل 4 مسیر حمل و نقل عمومی را در شهر بوکیتینگگی نشان می دهد.
پس از اتمام مرحله تحلیل مدل آبشار، طراحی سیستم شامل رابط کاربری، پایگاه داده و فرآیند تعیین شد. در این مرحله رابط کاربری با توجه به عملکرد سیستم طراحی شد. طراحی رابط کاربری برای اپلیکیشن WebGIS با استفاده از Balsamiq Mockup ساخته شده است. از سوی دیگر، رابط کاربری اپلیکیشن موبایل GIS مورد استفاده Basic4Android بود. شکل 5خروجی طراحی رابط کاربری را نشان می دهد. طراحی پایگاه داده با در نظر گرفتن نیازهای کاربران، اطلاعات خاص مورد نیاز گردشگران مسلمان در جستجوی اماکن مذهبی انجام شد. خروجی طراحی پایگاه داده یک نمودار موجودیت-رابطه (ERD) است. ERD با استفاده از SQL Power Architect به تصویر کشیده شد. فرآیند تعامل بین کاربر و GPWI در قالب سناریو طراحی شد. جدول 3 سناریوی جستجوی مکان های عبادت در اطراف موقعیت کاربر را نشان می دهد.
فرآیند زیر مرحله کدگذاری یا پیاده سازی است. طراحی پایگاه داده در قالب ERD در پایگاه داده PostgreSQL/PostGIS پیاده سازی شد. پایگاه داده PostgreSQL انتخاب شد زیرا یک پایگاه داده محبوب است که در انواع کاربردهای مکانی استفاده می شود [ 32 ، 33 ]. PostGIS یک پسوند پایگاه داده فضایی برای PostgreSQL است [ 34 ، 35 ، 36 ]. PostGIS در مقایسه با فضایی Oracle [ 37 ] عملکرد بهتری دارد. با توجه به [ 32 ]، PostGIS بهتر از MongoDB برای عملیات انتخاب شی در همسایگی یک شی دیگر مشابه پرس و جوهای داده مکانی-زمانی [ 38 ] عمل می کند. به گفته سانتوس و همکاران. در [ 39] برای عملیاتی که معمولاً در برنامه های فضایی موبایل یافت می شود، عملکرد PostGIS بهتر از MongoDB و Neo4J است. بنابراین، این مطالعه از PostgreSQL/PostGIS به عنوان پایگاه داده فضایی خود استفاده کرد.
پس از ایجاد پایگاه داده برای GPWI، داده های جاذبه ها و امکانات گردشگری وارد پایگاه داده شد. علاوه بر این، فرآیند ایجاد شده در مرحله قبل با استفاده از PHP، جاوا اسکریپت و Basic4Android برنامه ریزی شد. PostGIS در برنامه نویسی داده های مکانی مورد استفاده قرار گرفت. آخرین مرحله مدل آبشار تست است. تست GPWI با استفاده از تست جعبه سیاه انجام شد. تست جعبه سیاه ارزیابی با تعیین خروجی سیستم است که آیا مطابق با آنچه مورد انتظار است یا خیر. اگر مناسب باشد، سیستم صحیح اعلام می شود و بالعکس. اگر مناسب نباشد، بهبود سیستم انجام می شود. این آزمایش در مورد مکان های مطالعه، یعنی در چندین مقصد گردشگری و مکان های عمومی در شهر Bukittinggi انجام می شود. خروجی GPWI با داده های PostgreSQL/PostGIS مقایسه شد.
3. نتایج
3.1. تحلیل و طراحی نیازها
بسیاری از محققان تاکید کردهاند که وجود مساجد و امکانات برای نماز در جاذبههای گردشگری یا اطراف مکانهایی که گردشگران از آن بازدید میکنند، چیزی ضروری در زمینه گردشگری حلال است [ 1 ، 2 ، 3 ، 7 ، 10 ، 22 ]، به ویژه برای نماز جمعه. در روز جمعه، هر مرد مسلمان موظف است نماز جمعه را در مسجد بخواند. نویسندگان در [ 23 ، 24 ] بیان کردند که در دسترس بودن مساجد در مکان های عمومی نیز مورد نیاز است. مطالعه [ 24 ] نشان داد که گردشگران دوست داشتند در شهر قدم بزنند و [ 25] پیشنهاد کرد فاصله بین جاذبه های گردشگری، اشیاء گردشگری و امکانات باید مورد توجه باشد. علاوه بر این، گردشگران به اطلاعاتی در مورد جاذبه های گردشگری و همچنین اطلاعاتی در مورد مساجد نیاز دارند. نویسندگان در [ 40 ، 41 ] نیاز مسجد را برای انجام فعالیت های مختلف بیان کردند و [ 1 ، 23 ] بر سهولت یافتن مساجد و دسترسی به مساجد تأکید کردند. در همین حال، [ 22 ، 42 ، 43 ] به لزوم حمل و نقل عمومی برای رسیدن به مسجد اشاره کردند.
جنبه های دیگر نیز باید در توسعه گردشگری حلال مورد توجه قرار گیرد به شرح زیر:
-
گردشگرانی که به صورت گروهی با استفاده از اتوبوس تور می آیند به مسجدی با امکانات پارکینگ گسترده نیاز دارند. گردشگران انفرادی برای رسیدن به آن نیاز به اطلاعاتی در مورد مسیر مسجد و مسیر حمل و نقل عمومی دارند [ 1 ، 22 ، 23 ]. اهمیت اطلاعات در مورد حمل و نقل عمومی برای گردشگری توسط [ 22 ، 42 ، 43 ] بیان شده است.
-
پس از نماز، گردشگران تور خود را ادامه می دهند و می توانند به رستوران های حلال بروند یا از جاذبه های دیگر دیدن کنند. از این رو، آنها همچنین به اطلاعاتی در مورد اشیاء گردشگری و سایر امکانات گردشگری اطراف مسجد نیاز دارند.
با توجه به نتایج تحلیل نیازها، توابع GPWI به شرح زیر توضیح داده شده است.
-
کاربران می توانند مساجد را بر اساس معیارهایی از جمله فاصله، نام و امکانات موجود جستجو کنند. GPWI باید اطلاعات را به صورت زیر نمایش دهد:
-
نقشه مسجد.
-
اطلاعات دقیق در مورد مسجد: نام، آدرس، مساحت زمین، مساحت ساختمان، ظرفیت پارکینگ، تعداد کشیشان، تعداد نمازگزاران، تعداد نوجوانان، دسته بندی ها، تصاویر و هویت مدیر.
-
مسیر حمل و نقل عمومی.
-
مسیر نقشه.
-
نقشه اشیاء و جاذبه های گردشگری اطراف مسجد: هتل ها، رستوران ها، صنایع کوچک و فروشگاه های سوغات. همچنین باید اطلاعات دقیقی در مورد مسیر رسیدن به مقاصد به کاربران داده شود.
-
-
همچنین باید اطلاعات مربوط به فعالیت های انجام شده در مساجد از جمله بر اساس نام رویداد و زمان برگزاری مراسم به کاربران داده شود. اطلاعاتی که باید نمایش داده شود شامل:
-
نقشه محل رویداد.
-
اطلاعات دقیق: نام رویداد، نام مسجد، رهبر، داده ها و زمان برگزاری.
-
شکل 6 کاربرد GPWI را نشان می دهد. شماره 1 عملکرد اصلی سیستم است، در حالی که عملکرد سیستم شماره 2 یک تابع اضافی است. اگر مسجد جاذبه توریستی باشد، عملکرد شماره 2 باید بیشتر توسعه یابد [ 40 ، 41 ].
یک پایگاه داده برای استفاده توسط GPWI طراحی شده است. پایگاه داده باید بتواند نیازهای گردشگران مسلمان را در قالب دسترسی آسانتر به مساجد بر اساس معیارهای معین در قالب نقشه و اطلاعات متنی از جمله نقشه موقعیت و اطلاعات مسجد، نقشه مسیر جاده به مسجد (جاده از یک موقعیت مکانی مسجد که توسط گوگل تشکیل شده است)، مسیرهای حمل و نقل عمومی به مسجد و همچنین نقشه های اشیاء گردشگری و سایر امکانات گردشگری اطراف مساجد. نتایج جستجو برای مسجد شامل داده های مکانی و ویژگی است. در مورد گردشگری حلال، داده های مربوط به مساجد برای حمایت از وجوب 5 نوبت نماز روزانه ضروری است. داده ها شامل نام، آدرس، منطقه پارکینگ، مکان، مساحت ساختمان و ظرفیت است. علاوه بر این، گردشگران مسلمان به اطلاعاتی در مورد امکانات و فعالیت های مسجد در مساجد از جمله مسیرهای حمل و نقل عمومی به مسجد نیاز دارند. در زمینه طراحی پایگاه داده، دادههای مسجد، امکانات مسجد، فعالیتها و دادههای مسیر حملونقل عمومی را نمیتوان در یک جدول ذخیره کرد، زیرا یک مسجد میتواند چندین امکانات داشته باشد و یک تسهیلات نیز میتواند در برخی از مساجد موجود باشد. همچنین ارتباط مسجد با فعالیت های مسجد و مسیرهای حمل و نقل عمومی. رابطه آنها به صورت N:M است زیرا به سه میز اتصال نیاز بود، یعنی detail_transport برای اتصال مسجد با وسایل نقلیه عمومی، detail_facility برای اتصال مسجد با تسهیلات و detail_event برای اتصال مسجد به رویداد. بر اساس این قوانین، نمودار رابطه موجودیت (ERD) برای GPWI طراحی شد، همانطور که در نشان داده شده است. امکانات مسجد، فعالیتها و اطلاعات مسیر حملونقل عمومی را نمیتوان در یک جدول ذخیره کرد، زیرا یک مسجد میتواند چندین امکانات داشته باشد و یک تسهیلات نیز میتواند در برخی از مساجد موجود باشد. همچنین ارتباط مسجد با فعالیت های مسجد و مسیرهای حمل و نقل عمومی. رابطه آنها به صورت N:M است زیرا به سه میز اتصال نیاز بود، یعنی detail_transport برای اتصال مسجد با وسایل نقلیه عمومی، detail_facility برای اتصال مسجد با تسهیلات و detail_event برای اتصال مسجد به رویداد. بر اساس این قوانین، نمودار رابطه موجودیت (ERD) برای GPWI طراحی شد، همانطور که در نشان داده شده است. امکانات مسجد، فعالیتها و اطلاعات مسیر حملونقل عمومی را نمیتوان در یک جدول ذخیره کرد، زیرا یک مسجد میتواند چندین امکانات داشته باشد و یک تسهیلات نیز میتواند در برخی از مساجد موجود باشد. همچنین ارتباط مسجد با فعالیت های مسجد و مسیرهای حمل و نقل عمومی. رابطه آنها به صورت N:M است زیرا به سه میز اتصال نیاز بود، یعنی detail_transport برای اتصال مسجد با وسایل نقلیه عمومی، detail_facility برای اتصال مسجد با تسهیلات و detail_event برای اتصال مسجد به رویداد. بر اساس این قوانین، نمودار رابطه موجودیت (ERD) برای GPWI طراحی شد، همانطور که در نشان داده شده است. رابطه مسجد با فعالیت های مسجد و مسیرهای حمل و نقل عمومی. رابطه آنها به صورت N:M است زیرا به سه میز اتصال نیاز بود، یعنی detail_transport برای اتصال مسجد با وسایل نقلیه عمومی، detail_facility برای اتصال مسجد با تسهیلات و detail_event برای اتصال مسجد به رویداد. بر اساس این قوانین، نمودار رابطه موجودیت (ERD) برای GPWI طراحی شد، همانطور که در نشان داده شده است. رابطه مسجد با فعالیت های مسجد و مسیرهای حمل و نقل عمومی. رابطه آنها به صورت N:M است زیرا به سه میز اتصال نیاز بود، یعنی detail_transport برای اتصال مسجد با وسایل نقلیه عمومی، detail_facility برای اتصال مسجد با تسهیلات و detail_event برای اتصال مسجد به رویداد. بر اساس این قوانین، نمودار رابطه موجودیت (ERD) برای GPWI طراحی شد، همانطور که در نشان داده شده است.شکل 7 .
3.2. پیاده سازی
عملکرد GPWI به عنوان یک برنامه GIS برای پشتیبانی از گردشگری حلال در Bukittinggi پیادهسازی شد و راحتی را برای گردشگران مسلمان برای یافتن مساجد فراهم کرد. رابط کاربری وب با استفاده از اپلیکیشن Balsamiq Mockup طراحی شده است، در حالی که طراحی رابط کاربری موبایل با استفاده از ویژگی طراح در Basic4Android ایجاد شده است. GPWI با استفاده از PHP، جاوا اسکریپت و Basic4Android ساخته شده است. FOSS PostgreSQL/PostGIS برای ذخیره داده های مربوط به گردشگری حلال در شهر Bukittinggi استفاده شد. برای نمایش نقشه جاذبه های گردشگری حلال شهر نیز از نقشه گوگل استفاده شد. برخی از SQLها نیز با استفاده از چندین تابع فضایی PostGIS از جمله ST_X، ST_Y، ST_Centroid، ST_GeomFromText، ST_Distance_Sphere و ST_Contains ایجاد شدند.
ERD GPWI در شکل 7 توضیح داده شده است ، جایی که با تبدیل آن به یک پایگاه داده یکپارچه در پایگاه داده PostgreSQL/PostGIS پیاده سازی شد. در پایگاه داده، جداولی که داده های مکانی و ویژگی های گردشگری را پشتیبانی می کنند ایجاد شد. علاوه بر این، داده های گردشگری در جداول وارد شد. برای ساده سازی ورود داده ها، چندین برنامه در رابطه با روابط بین جداول ایجاد شد. شکل 8 ورود داده های مسجد الابرار شامل داده های مکانی و ویژگی ها را نشان می دهد. داده های فضایی مسجد از طریق دیجیتالی سازی آنلاین وارد جدول مسجد شد. این برنامه دیجیتالی آنلاین برای این برنامه توسعه یافته است. شکل 9 گنجاندن داده های مربوط به تاسیسات مسجد را نشان می دهد.
از آنجایی که همه داده ها با موفقیت وارد شدند، این GPWI برای آزمایش آماده شد. آزمایش GPWI در چندین مقصد گردشگری و مکانهای عمومی مانند جام گادانگ، نگرای سیانوک، بنتنگ د کوک، پاسار آتاس، پاسار اور کونینگ و موزه بونگ هاتا انجام شد. نتایج آزمایش در نقاط مختلف نشان می دهد که GPWI مطابق با نیاز گردشگران مسلمان است. آزمایشکنندگان دریافتند که این برنامه به راحتی قابل درک است و با استفاده از آن راحت بودند. در زیر نتایج آزمایش GPWI انجام شده در موزه بونگ هاتا آمده است. شکل 10 ، شکل 11 ، شکل 12 ، شکل 13 ، شکل 14 ، شکل 15 ، شکل 16 و شکل 17خروجی های اصلی نسخه وب را نشان می دهد. شکل 10 خروجی نقشه مساجد در فاصله 1500 متری از موقعیت تستر است. شکل 11 یک دستور SQL است که برای تولید شکل 10 ایجاد شده است. شکل 12 خروجی نقشه راه را از موقعیت تستر تا یک مسجد خاص (مسجد الابرار) نشان می دهد. شکل 13 خروجی نقشه مسیر حمل و نقل عمومی را نشان می دهد که از کنار مسجد انتخاب شده می گذرد. شکل 14 خروجی نقشه یک رستوران را در فاصله جستجوی 300 متری از مسجد الابرار نشان می دهد. شکل 15 خروجی نقشه راه از مسجد الابرار تا رستوران انتخابی (Resto L Amor) را نشان می دهد. شکل 16خروجی نقشه مساجدی که در تاریخ 25-7-2017 فعالیت داشته اند را نشان می دهد. شکل 17 خروجی فعالیت های مسجد الاخوان را نشان می دهد که در 25-7-2017 برگزار شد.
نسخه موبایل GPWI نیز مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج نشان داد که برنامه با موفقیت توسعه یافته است. موقعیت تستر نیز در موزه Bung Hatta تنظیم شد. شکل 18 ، شکل 19 ، شکل 20 و شکل 21 خروجی های اصلی نسخه موبایلی هستند که با استفاده از داده های گردشگری حلال شهر بوکیتینگگی برای نیازهای گردشگران مسلمان مناسب است. شکل 18 خروجی نقشه نتایج جستجوی مسجد را با نام، یعنی ابرار نشان می دهد. شکل 19 خروجی نقشه راه را از موقعیت تستر تا مسجد الابرار نشان می دهد. شکل 20نقشه خروجی نتایج جستجوی رستوران در اطراف مسجد الابرار را نشان می دهد. شکل 21 جاده مسجد العبرار به رستورانی را که توسط آزمایش کننده انتخاب شده، Resto L Amor نشان می دهد.
4. بحث
GPWI با استفاده از نرم افزارهای رایگان مانند PHP، JavaScript و PostgreSQL/PostGIS با موفقیت توسعه یافت. این مطالعه موردی در قالب یک پایگاه داده و برنامههای مبتنی بر عملیات فضایی برای حمایت از گردشگری حلال در Bukittinggi، عمدتاً برای ایجاد راحتی برای گردشگران مسلمان در یافتن مساجد، مشارکت میکند. علاوه بر این، این مطالعه موردی همچنین به استفاده عملی از GIS کمک می کند. برنامه های مبتنی بر فضای ایجاد شده را می توان برای ساخت سایر برنامه های GIS گردشگری حلال اصلاح کرد. برنامه جستجوی مکان و اطلاعات مسجد با نام یا در فاصله معینی از موقعیت گردشگران مسلمان را می توان به برنامه جستجوی مکان و اطلاعات گردشگری تغییر داد. به همین ترتیب، سایر امکانات گردشگری مانند امکانات آشپزی، سوغاتی، اسپا، صرافی ها و هتل ها. این می تواند با تعویض نام جدول و معیارهای جستجو انجام شود. از دیگر برنامه های ساخته شده برای GPWI می توان برای ایجاد ویژگی های برنامه GIS گردشگری حلال استفاده کرد. برنامه های ایجاد شده را می توان برای برنامه های کاربردی دیگر مانند برنامه های GIS روستایی تغییر داد. ویژگی های GIS برای روستاها که می توانند پشتیبانی شوند عبارتند از (1) جستجوی خانه بر اساس شماره شناسایی (ID)، (2) اطلاعات جمعیت با شماره شناسه خاص و (3) مسیر از دفتر دهیاری تا خانه ساکنین با شماره شناسه خاص و غیره علاوه بر این، استفاده از نرم افزار رایگان در توسعه برنامه های GIS به سیاست دولت اندونزی تبدیل شده است. برنامه های مبتنی بر فضایی ساخته شده برای GPWI می توانند به عنوان مدل هایی برای توسعه سایر برنامه های GIS استفاده شوند. از دیگر برنامه های ساخته شده برای GPWI می توان برای ایجاد ویژگی های برنامه GIS گردشگری حلال استفاده کرد. برنامه های ایجاد شده را می توان برای برنامه های کاربردی دیگر مانند برنامه های GIS روستایی تغییر داد. ویژگی های GIS برای روستاها که می توانند پشتیبانی شوند عبارتند از (1) جستجوی خانه بر اساس شماره شناسایی (ID)، (2) اطلاعات جمعیت با شماره شناسه خاص و (3) مسیر از دفتر دهیاری تا خانه ساکنین با شماره شناسه خاص و غیره علاوه بر این، استفاده از نرم افزار رایگان در توسعه برنامه های GIS به سیاست دولت اندونزی تبدیل شده است. برنامه های مبتنی بر فضایی ساخته شده برای GPWI می توانند به عنوان مدل هایی برای توسعه سایر برنامه های GIS استفاده شوند. از دیگر برنامه های ساخته شده برای GPWI می توان برای ایجاد ویژگی های برنامه GIS گردشگری حلال استفاده کرد. برنامه های ایجاد شده را می توان برای برنامه های کاربردی دیگر مانند برنامه های GIS روستایی تغییر داد. ویژگی های GIS برای روستاها که می توانند پشتیبانی شوند عبارتند از (1) جستجوی خانه بر اساس شماره شناسایی (ID)، (2) اطلاعات جمعیت با شماره شناسه خاص و (3) مسیر از دفتر دهیاری تا خانه ساکنین با شماره شناسه خاص و غیره علاوه بر این، استفاده از نرم افزار رایگان در توسعه برنامه های GIS به سیاست دولت اندونزی تبدیل شده است. برنامه های مبتنی بر فضایی ساخته شده برای GPWI می توانند به عنوان مدل هایی برای توسعه سایر برنامه های GIS استفاده شوند. ویژگی های GIS برای روستاها که می توانند پشتیبانی شوند عبارتند از (1) جستجوی خانه بر اساس شماره شناسایی (ID)، (2) اطلاعات جمعیت با شماره شناسه خاص و (3) مسیر از دفتر دهیاری تا خانه ساکنین با شماره شناسه خاص و غیره علاوه بر این، استفاده از نرم افزار رایگان در توسعه برنامه های GIS به سیاست دولت اندونزی تبدیل شده است. برنامه های مبتنی بر فضایی ساخته شده برای GPWI می توانند به عنوان مدل هایی برای توسعه سایر برنامه های GIS استفاده شوند. ویژگی های GIS برای روستاها که می توانند پشتیبانی شوند عبارتند از (1) جستجوی خانه بر اساس شماره شناسایی (ID)، (2) اطلاعات جمعیت با شماره شناسه خاص و (3) مسیر از دفتر دهیاری تا خانه ساکنین با شماره شناسه خاص و غیره علاوه بر این، استفاده از نرم افزار رایگان در توسعه برنامه های GIS به سیاست دولت اندونزی تبدیل شده است. برنامه های مبتنی بر فضایی ساخته شده برای GPWI می توانند به عنوان مدل هایی برای توسعه سایر برنامه های GIS استفاده شوند.
چگونه می توان از این GPWI توسط گردشگران مسلمان استفاده کرد؟ GPWI می تواند توسط گردشگران مسلمان در تهیه برنامه های سفر استفاده شود یا در طول اقامت خود در Bukittinggi به آنها کمک کند. اگر گردشگران مسلمان هنوز در کشور خود هستند، لازم است از قبل موقعیت اولیه برای شبیه سازی در شهر Bukittinggi تعیین شود. GPWI اولین ویژگی موقعیت یابی را برای گردشگران مسلمان آماده کرده است. اگر گردشگران مسلمان از قبل در شهر Bukittinggi باشند، GPWI به طور خودکار موقعیت گردشگران را تشخیص می دهد. در مرحله بعد، GPWI می تواند مکان مساجد اطراف گردشگران مسلمان را، هم در اطراف جاذبه های گردشگری و هم در مکان های عمومی نشان دهد و همچنین به گردشگران مسلمان کمک کند تا مکان مسجد را بر اساس نام مسجد پیدا کنند. این دو جنبه در شکل 10 و شکل 18 ارائه شده است. برای دسترسی آسان به مسجد و خدمات حمل و نقل عمومی موجود، GPWI همچنین راه رسیدن به مسجد را از موقعیت توریستی و مسیر حمل و نقل عمومی که از کنار مسجد می گذرد، نشان می دهد، همانطور که در شکل 12 ، شکل 13 و شکل 19 نشان داده شده است. اگر گردشگران مسلمان بخواهند بعد از نماز برای صرف ناهار به رستوران بروند، برنامه همچنین اطلاعات لازم را نمایش می دهد، همانطور که در شکل 14 ، شکل 15 ، شکل 20 و شکل 21 نشان داده شده است. بنابراین، GPWI نیازهای گردشگران مسلمان را برآورده می کند و GPWI به عملکردهایی مجهز شده است که این نیازها را پشتیبانی می کند.
5. نتیجه گیری ها
یک GPWI مبتنی بر وب و موبایل در Bukittinggi با موفقیت در این تحقیق توسعه یافت. پایگاه داده و برنامه هایی بر اساس عملیات فضایی برای رفع نیازهای گردشگران مسلمان ایجاد شد. توسعه GPWI از روش آبشار استفاده کرد. بررسی ادبیات اولین گامی بود که برای درک الزامات گردشگری حلال و نیاز گردشگران مسلمان به مساجد انجام شد. نیازهای گردشگران مسلمان با نمودار مورد استفاده پیکربندی شد. داده های جمع آوری شده در این تحقیق شامل داده های مربوط به مساجد، جاذبه های گردشگری، رستوران ها، هتل ها، سوغات، صنایع کوچک و مسیرهای حمل و نقل عمومی بوده که از مشاهده مستقیم با استفاده از GPS به دست آمده است. سپس طراحی GPWI تعیین و اجرا شد. برای توسعه این اپلیکیشن از PHP، جاوا اسکریپت و Basic4Android استفاده شده است. FOSS PostgreSQL/PostGIS به عنوان پایگاه داده و نقشه های گوگل به عنوان نقشه پایه استفاده شد. سپس GPWI با استفاده از تست جعبه سیاه در مرحله نهایی مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان می دهد که GPWI نیازهای گردشگران مسلمان را برآورده می کند، به ویژه در زمینه دسترسی آسان تر برای گردشگران مسلمان برای یافتن مساجد. تحقیقات آینده به منظور توسعه GIS برای غذای حلال و GIS برای مقاصد در Bukittinggi، اندونزی پیشنهاد شده است.
منابع
- Jaelani، A. صنعت گردشگری حلال در اندونزی: پتانسیل و چشم انداز. IRMM 2017 ، 7 ، 25–34. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- سورادین، ام. ارتقای گردشگری حلال در اندونزی: تجزیه و تحلیل در وب سایت های مقصد رسمی. تور J. Ind. توسعه دهنده گل میخ. 2018 ، 6 ، 143-158. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لدیقی، س. واردانی، ب. Wekke، IS; رحیم، جهانی شدن AFA و ظهور شریعت جهان وطنی: چالش و فرصت گردشگری حلال در اندونزی. او NAMSCA 2018 ، 1 ، 904-907. [ Google Scholar ]
- سووام، م. آنیندیتا، RD; ریاض، س. Qibthiyyah, RM Kajian Dampak Sektor Pariwisata Terhadap Perekonomian Indonesia ; LPEM-FEBUI: جاکارتا، اندونزی، 2018؛ صص 3-4. [ Google Scholar ]
- افناریوس، اس. Putra, H. Pengembangan Appasi Web GIS Pariwisata Backpacker ; deePublish: جوجاکارتا، اندونزی، 2017; پ. 1. [ Google Scholar ]
- واردی، ی. ابرور، ع. تریناندا، او. گردشگری حلال: پیشینه رضایت گردشگران و دهان به دهان (WOM). آسیا پک جی. تور. Res. 2018 ، 23 ، 463-472. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ساتریانا، ED; فریده، گردشگری حلال HD: توسعه، تغییر و چالش. JHPR 2018 ، 1 ، 32-43. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- کامارودین، ال.ام. اسماعیل، گردشگری مسلمان HN: گرایش ویژگیهای سفر اسلامی از دیدگاه مالزی. در مجموعه مقالات کنفرانس بین المللی تحقیقات علوم اجتماعی و گردشگری، ترنگانو، مالزی، 20 تا 21 آوریل 2016. [ Google Scholar ]
- اندریانی، د. خلیکل، کالیفرنیا; آقمارینا، ال. نورحیاتی، تی لاپوران آخیر کاجیان پنگمبانگان ویساتا سیاریاه ; Kementrian Pariwisata: جاکارتا، اندونزی، 2015; پ. 2. [ Google Scholar ]
- بودیمان، MA; Sadewa، MM; هندایانی، ل. نورزمان، ام اس; هستیادی، FF فرصت و تهدید توسعه مقاصد گردشگری حلال: موردی از banjarmasin، اندونزی. IJEBO 2019 ، 7 ، 7–13. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- تکامل نیازهای خدمات مبتنی بر ایمان مسافران مسلمان. در دسترس آنلاین: https://www.crescentrating.com/magazine/muslim-travel/4000/evolution-of-muslim-traveler-faith-based-service-needs.html (در 24 ژوئیه 2019 قابل دسترسی است).
- عزیز، م. ابراهیم، م. جانکاسم، ص. عبدالله، ع. مسائل و پتانسیل مسجد به عنوان یک مقصد گردشگری معنوی در مالزی. در مجموعه مقالات بیست و دومین کنفرانس بین المللی ISER، هنگ کنگ، چین، 13 فوریه 2016. صص 1-6. [ Google Scholar ]
- کسلر، ک. مفهومسازی گردشگری مسجد: ویژگی مرکزی گردشگری اسلامی و مذهبی. بین المللی J. Relig. تور. زائر. 2015 ، 3 ، 11-32. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- جمعیت مسلمانان جهان گسترده تر از آن چیزی است که فکر می کنید. در دسترس آنلاین: https://www.pewresearch.org/fact-tank/2017/01/31/worlds-muslim-population-more-widespread-than-you-might-think/ (در 24 ژوئیه 2019 قابل دسترسی است).
- چشم انداز گردشگری COMCEC-2018. در دسترس آنلاین: https://www.sbb.gov.tr/wp-content/uploads/2019/06/Tourism-Outlook-2018.pdf (در 7 سپتامبر 2019 قابل دسترسی است).
- شیرازی، ف. حلال و توسعه گردشگری مذهبی در مشهد، ایران. گلوب. J. Anthropol. Res. 2017 ، 4 ، 42-54. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- فهرست جهانی سفر مسلمانان 2019. موجود به صورت آنلاین: https://www.crescentrating.com/reports/global-muslim-travel-index-2019.html (در 7 سپتامبر 2019 قابل دسترسی است).
- تاریگان، YA; Alfindo، O. Bukittinggi شهرداری در ارقام ; BPS-Statistics of Bukittinggi: Bukittinggi، اندونزی، 2019؛ پ. 47. [ Google Scholar ]
- افناریوس، اس. یولیانی، ف. اکبر، ف. توسعه اپلیکیشن سیار GIS برای گردشگری مذهبی و طرفدار آن در شهر بوکیتینگ. در مجموعه مقالات کنفرانس بین المللی TDC 2019، Bukittinggi، اندونزی، 1-2 اکتبر 2019. [ Google Scholar ]
- تروس بربنا، کونجونگان ویساتاوان که بوکیتینگگی منینگکات. در دسترس آنلاین: https://www.dekadepos.com/2019/01/14/terus-berbenah-kunjungan-wisatawan-ke-bukittinggi-meningkat/ (دسترسی در 7 سپتامبر 2019).
- دیسبودپر اینگین ویساتاوان بلانجا دان تینگال لبیه لاما دی باندونگ. در دسترس آنلاین: https://www.inilahkoran.com/berita/9148/disbudpar-ingin-wisatawan-belanja-dan-tinggal-lebih-lama-di-bandung (دسترسی در 7 سپتامبر 2019).
- چانین، او. سریپراسرت، پی. رحمان، ح. دان، دستورالعمل MS در مورد مدیریت گردشگری حلال در ساحل دریای آندامان تایلند. JOEBM 2015 ، 3 ، 791-794. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- حسن، ز. عوامل مؤثر بر انتخاب هتلهای مفهومی حلال و رضایت گردشگران مسلمان در مالزی: اثر تعدیلکننده فداکاری مذهبی. IJABM 2015 ، 3 ، 133-143. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- سریپراسرت، پی. چینین، او. عبدالرحمن، ح. درک رفتار و نیازهای گردشگری حلال در خلیج آندامان تایلند: موردی از مسلمانان آسیایی. جومز 2014 ، 2 ، 216-219. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- رفکی، م. رحمافیتریا، ف. ارزیابی مؤلفه های گردشگری سوگیتو، NT: تجزیه و تحلیل مبتنی بر GIS به سمت صلاحیت برنامه ریزی مقصد. Adv. Soc. علمی آموزش. انسانی. Res. 2018 ، 259 ، 121-124. [ Google Scholar ]
- گو، ز. ژانگ، ی. چن، ی. چانگ، X. تجزیه و تحلیل ویژگی های جاذبه مقاصد گردشگری در یک کلان شهر بر اساس داده کاوی ورود – مطالعه موردی شنژن، چین. ISPRS Int. J. Geo Inf. 2016 ، 5 ، 210. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- برهانو، م. Raghuvanshi، TK; Suryabhagavan، KV رویکرد GIS مبتنی بر وب برای توسعه گردشگری در شهر آدیس آبابا، اتیوپی. MJRSGIS 2017 ، 6 ، 13-25. [ Google Scholar ]
- افناریوس، اس. دیناتا، UGS; ایچوانا، دی. اکبر، F. توسعه وب GIS برای روستای معمولی Minangkabau: مطالعه موردی روستای پادانگ لوا، سوماترای غربی، اندونزی. IJG 2017 ، 13 ، 1-12. [ Google Scholar ]
- درمان، ر. افناریوس، اس. توسعه WebGIS برای ساختمانها در کوتو گادانگ، منطقه آگام، استان سوماترای غربی. در مجموعه مقالات کنفرانس بین المللی ASEAN 2019، پادانگ، اندونزی، 5 تا 6 سپتامبر 2019. [ Google Scholar ]
- ماریزکا، م. Afnarius، S. توسعه وب و برنامه GIS تلفن همراه فاجعه در پادانگ برای حمایت از گردشگری استان سوماترا غربی. در مجموعه مقالات کنفرانس بین المللی ASEAN 2019، پادانگ، اندونزی، 5 تا 6 سپتامبر 2019. [ Google Scholar ]
- Pressman, RS Rekayasa Perangkat Lunak (Pendekatan. Praktisi) , 7th ed.; اندی: یوگیاکارتا، اندونزی، 2012. [ Google Scholar ]
- بارتوشفسکی، دی. پیورکوفسکی، آ. Lupa, M. مقایسه کارایی پردازش داده های فضایی برای پایگاه های داده PostGIS و MongoDB ; BDAS 2019; Springer: Cham، آلمان، 2019; صص 291-302. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- گونگ، ایکس. اروی، اف. Rautenbach, V. Geometry viewer برای pgadmin4: فرآیندی که توسط تابستان کد گوگل هدایت می شود. در مجموعه مقالات آرشیو بین المللی فتوگرامتری، سنجش از دور و علوم اطلاعات فضایی XLII-4/W14، بخارست، رومانی، 26 تا 30 اوت 2019؛ صص 79-83. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- وایسمن، ا. Zimányi, E. Mobility datawarehouses. ISPRS Int. J. Geo Inf. 2019 ، 8 ، 170. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- لیزاردو، لئو؛ دیویس، کالیفرنیا، جونیور یک پسوند PostGIS برای پشتیبانی از انواع داده های مکانی پیشرفته و محدودیت های یکپارچگی. در مجموعه مقالات SIGSPATIAL’17، منطقه لس آنجلس، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا، 7 تا 10 نوامبر 2017. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- سینگ، اس پی؛ سینگ، پی. مدلسازی پایگاه دادههای جغرافیایی فضایی برای مدیریت تقاضای مسافران. IJDMS 2014 ، 6 ، 39-47. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- شوکلا، دی. چراغ شیونانی، سی. شاه، دی. مقایسه فضایی اوراکل و postgres PostGIS. IJCSE 2016 ، 7 ، 95-100. [ Google Scholar ]
- مکریس، ع. تسرپس، ک. اسپیلیوپولوس، جی. Anagnostopoulos، D. ارزیابی عملکرد MongoDB و PostgreSQL برای دادههای مکانی-زمانی. در مجموعه مقالات دومین کارگاه بین المللی در تجزیه و تحلیل داده های تحرک بزرگ، لیسبون، پرتغال، 26 تا 29 مارس 2019. [ Google Scholar ]
- Sveen، AF ذخیره سازی کارآمد داده های مکانی ناهمگن در پایگاه های داده فضایی. J. Big Data 2019 ، 6 ، 102. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- عبدالله، NF; رادزی، RNM; ابوبکر، تفسیر بازدیدکنندگان SZ و گردشگری اسلامی با تمرکز در مسجد. در مجموعه مقالات اولین کنفرانس بین المللی دین، علوم اجتماعی و آموزش فنی، نیلایی، مالزی، 25 تا 26 سپتامبر 2018؛ ص 226-231. [ Google Scholar ]
- عزمی، ای. اسماعیل، MZ گردشگری میراث فرهنگی: مسجد کاپیتان کلینگ به عنوان نقطه کانونی و هویت نمادین برای مسلمانان هندی در پنانگ. Procedia Soc. رفتار علمی 2016 ، 222 ، 528-538. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- Le-Klahn، DT; گریک، آر. هال، کاربران بازدیدکننده CM در مقابل غیر کاربران حمل و نقل عمومی: مورد مونیخ، آلمان. JDMM 2014 ، 3 ، 152-161. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- کانتاواتیرا، ک. نایپینیت، ا. ساکولناکورن، تی پی ان؛ Kroeksakul، P. مشکلات حمل و نقل توریستی و دستورالعمل ها برای توسعه صنعت گردشگری در خون کائن، تایلند. ASS 2015 ، 11 ، 89-95. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]

شکل 1. طبقه بندی نیازهای گردشگری حلال [ 11 ].

شکل 2. نقشه شهر Bukittinggi.

شکل 3. روش آبشار [ 31 ].

شکل 4. مسیر حمل و نقل عمومی Bukittinggi.

شکل 5. طراحی صفحه نمایش جستجوی مکان های عبادت در اطراف موقعیت کاربر.

شکل 6. مورد استفاده از GPWI.

شکل 7. نمودار موجودیت-رابطه GPWI.

شکل 8. برنامه دیجیتالی آنلاین GPWI.

شکل 9. برنامه ورود داده ها برای داده های تاسیسات مسجد.

شکل 10. نتایج جستجو برای مساجد در فاصله 1500 متری آزمایشگر.

شکل 11. SQL و مساجد در فاصله 1500 متری از تستر.

شکل 12. نقشه مسیر و موقعیت آزمایشگر برای رسیدن به مسجد انتخابی، مسجد الابرار.

شکل 13. مسیر حمل و نقل عمومی در اطراف مسجد الابرار.

شکل 14. نتایج جستجو برای رستوران ها در 300 متری مسجد الابرار.

شکل 15. مسیرها از مسجد الابرار به رستوران انتخابی.

شکل 16. فهرست مساجدی که در 25-7-2017 مراسم برگزار کردند.

شکل 17. مراسم برگزار شده توسط مسجد الاخوان در 25-7-2017.

شکل 18. نتایج جستجو برای مساجد بر اساس نام.

شکل 19. مسیرها از موقعیت تستر تا رسیدن به مسجد الابرار.

شکل 20. نتایج جستجو برای رستوران های اطراف مسجد الابرار.

شکل 21. مسیرهای مسجد الابرار تا رستوران ال آمور.
بدون دیدگاه