دانلود شیپ فایل استان البرز(مدل رقومی ارتفاعی)

دانلودشیپ فایل استان البرز

استان البرز سی و یکمین استان ایران است.این استان در البرز مرکزی جای گرفته است و دلیل نامگذاری استان البرز به همین علت بوده است. استان البرز از شمال با استان مازندران از غرب با استان قزوین از شرق با استان تهران و از جنوب با استان مرکزی همجوار است.استان البرز در سال ۱۳۸۹ طبق مصوبه مجلس شکل گرفت.

برای اطلاعات بیشتر در مورد این به بررسی موقعیت و سایر عوامل ارتباطی استان البرز می پردازیم.

معرفی استان البرز 

استان البرز
باید بگم که البرز در مرکز رشته کوه البرز و در قسمت شمالی کشور قرار گرفته است.کرج یکی از کلان شهرهای ایران و همچنین مرکزاستان البرزمی‌باشد. بر اساس آمار و سرشماری های انجام شده در سال 1385،جمعیت این شهر برپایه سرشماری سال ۱۳۸۵ خورشیدی برابر با ۱٬۳۷۷٬۴۵۰ نفر بوده‌است که از این جهت پس از شهرهای تهران، مشهد، اصفهان و تبریزبه‌عنوان پنجمین شهر پرجمعیت ایران به‌شمار می‌رود.کرج پس از تهران بزرگ‌ترین شهر مهاجرپذیر ایران است و با توجه به جوان‌بودن آن نسبت به سایر شهرهای بزرگ ایران، هم‌اکنون به‌عنوان یکی از کلان‌شهرهای کشور به‌شمار می‌آید.

 موقعیت و تقسیمات کشوری

حالا به بررسی موقعیت شهرستان کرج بپردازیم.کرج با ۱۶۲ کیلومتر مربع وسعت در ۳۵ کیلومتری غرب تهران و در دامنه جنوبی رشته کوههای البرز واقع شده است. این شهرستان از شمال به استان مازندران، از جنوب به شهرستان شهریار و استان مرکزی، از غرب به شهرستان ساوجبلاغ و قزوین و از شرق به استان تهران محدود است. جلگه پهناور کرج با ارتفاع متوسط ۱۳۲۰ متر از سطح دریا در مسیر راه ارتباطی وسایط نقلیه حامل کالاهای وارداتی و صادراتی از مرز ترکیه و آذربایجان و به مقصد تهران و بالعکس است. کوههای البرز استان مازندران و کرج را از هم جدا کرده‌است. دهستان کرج در میان دره‌های پرپیچ‌وخم البرز و در اطراف جاده چالوس قرار دارند. از تونل کندوان تا روستای مراد تپه در غرب اشتهارد، حوزه فرمانداری کرج را تشکیل می‌دهد. حوزه فرمانداری کرج در سال ۱۳۳۷ برای جمعیتی در حدود ۳۵ هزار نفر و با وسعتی در حدود ۵۸۳۰ کیلومتر مربع بنیاد شد. این شهرستان تا سال ۱۳۶۸ دارای چند بخش شامل: مرکزی، شهریار، رباط کریم و طالقان و اشتهارد بود، ولی پس از تبدیل بخش‌های شهریار و رباط کریم و ساوجبلاغ به شهرستان چهار بخش از آن جدا گردید و هم‌اکنون شامل دو بخش مرکزی و اشتهارد و هفت دهستان است. بخش مرکزی با ۶ دهستان به نام‌های: نسا، آسارا، آدران، کمال آباد، گرمدره از تونل کندوان تا (ماهدشت) یا مرد آباد یا همان شاهدشت قدیم را شامل می‌شود. بخش اشتهارد که از احمدآباد تا مرادتپه ادامه دارد، تنها یک دهستان به نام پلنگ آباد (رحمانیه) دارد.

حالا ببینیم علت نامگذاری استان البرز چیه؟استان البرز سی و یکمین استان ایران است.این استان در البرز مرکزی جای گرفته است و دلیل نامگذاری استان البرز به همین علت بوده است. استان البرز از شمال با استان مازندران از غرب با استان قزوین از شرق با استان تهران و از جنوب با استان مرکزی همجوار است.استان البرز در سال ۱۳۸۹ طبق مصوبه مجلس شکل گرفت.

تاریخچه

به تاریخچه این استان اشاره کنیم:این شهر در ۲۰ کیلومتری غرب تهران و در حوزهٔ استحفاظی استان تهران قرار گرفته بود که با جمعیتی بالغ بر ۱٬۶۱۴٬۶۲۶ نفر، چهارمین شهر پرجمعیت ایران پس از شهرهای تهران، مشهد و اصفهان محسوب می‌گردد. نام این استان از رشته‌کوه البرز گرفته شده‌است که بخش مهمی از آن از شمال این استان می‌گذرد.

تقسیمات استانی

استان البرز

ردیف

نام شهرستان

مرکز شهرستان

سال تاسیس

مساحت شهرستان

(Km²)

جمعیت مرکز شهرستان ۱۳۹۵

جمعیت شهرستان ۱۳۹۵

۱

کرج

کرج

۱۳۳۳

 

۱،۵۹۲،۴۹۲ نفر

۱،۹۷۳،۴۷۰ نفر

۲

ساوجبلاغ

هشتگرد

۱۳۶۸

 

۵۵،۶۴۰ نفر

۱۸۲،۵۶۴ نفر

۳

نظرآباد

نظرآباد

۱۳۸۱

 

۱۱۹،۵۱۲ نفر

۱۵۲،۴۳۷ نفر

۴

طالقان

طالقان

۱۳۸۹

 

۳،۵۴۵ نفر

۱۶،۸۱۵ نفر

۵

اشتهارد

اشتهارد

۱۳۹۱

 

۲۹،۹۹۳ نفر

۳۷،۸۷۶ نفر

۶

فردیس

فردیس

۱۳۹۲

 

۱۸۱،۱۷۴ نفر

۲۷۱،۸۲۹ نفر

۷

چهارباغ

چهارباغ

۱۳۹۹

 

۴۸،۸۲۸ نفر

۷۷،۴۰۹ نفر

 

پیشینه تقسیمات
  • شکل گیری و تقسیمات استان البرز:(شهرستان کرج (به مرکزیت شهر کرج قدیمی‌ترین شهرستان این استان است که در سال ۱۳۳۳ تشکیل شد و از ۱۳۳۳ تا ۱۳۶۸ شامل کل استان کنونی و از ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۱ شامل کل حوزه انتخابیه کرج می‌شد، این شهرستان هم‌اکنون شامل دو بخش به نام‌های مرکزی و آسارا است.
  • (شهرستان ساوجبلاغ (به مرکزیت هشتگرد در سال ۱۳۶۸ از شهرستان کرج منفک شد و دو شهرستان نظرآباد (تا سال ۱۳۸۱)و طالقان (تا ۱۳۸۹) سابقاً جزء این شهرستان بوده‌اند، سه بخش مرکزی ،چهارباغ و چندار این شهرستان را شامل می‌شوند.
  • (شهرستان نظرآباد (به مرکزیت شهر نظرآباد در سال ۱۳۸۱ از شهرستان ساوجبلاغ جدا شد و شامل بخش‌های مرکزی و تنکمان می‌شود.
  • اشتهارد در سال ۱۳۹۱ از کرج مستقل شد و شامل بخش‌های مرکزی و پلنگ‌آباد می‌گردد.
  • شهرستان فردیس (به مرکزیت شهر فردیس) در سال ۱۳۹۲ از فرمانداری کرج استقلال یافت و شامل بخش‌های مرکزی و مشکین‌دشت می‌گردد.
  • شهرستان چهارباغ (به مرکزیت شهر چهارباغ) در سال ۱۳۹۹ شهرستان چهارباغ شامل بخش‌های مرکزی و رامجین می‌شود.
  

استان مازندران

  

استان تهران

 

استان قزوین

   استان البرز    

 
 

استان مرکزی

 

 

شهرها

شهرهای استان البرز:استان البرز دارای ۱۷ شهر است ، پرجمعیت‌ترین شهر البرز کرج با ۱٬۵۹۲٬۴۹۲ نفر جمعیت و کم جمعیت ترین شهر آسارا با ۱٬۳۳۹ نفر جمعیت است.

ردیف

نام شهر

شهرستان

تصویر

جمعیت ۱۳۸۵

جمعیت ۱۳۹۰

جمعیت ۱۳۹۵

رتبه جمعیتی در
شهرستان

۱

کرج

کرج

 

۱٬۳۷۷٬۴۵۰

۱٬۶۱۴٬۶۲۶

۱٬۵۹۲٬۴۹۲

۱

۲

فردیس

فردیس

 

جزء کرج

جزء کرج

۱۸۱٬۱۷۴

۱

۳

کمال‌شهر

کرج

 

۸۰٬۴۳۵

۱۰۹٬۹۴۳

۱۴۱٬۶۶۹

۲

۴

نظرآباد

نظرآباد

 

۹۷٬۶۸۴

۱۰۷٬۸۰۶

۱۱۹٬۵۱۲

۱

۵

محمدشهر

کرج

 

۸۳٬۱۲۶

۱۰۰٬۵۱۹

۱۱۹٬۴۱۸

۳

۶

ماهدشت

کرج

 

۴۳٬۱۰۰

۵۱٬۵۱۸

۶۲٬۹۱۰

۴

۷

مشکین‌دشت

فردیس

 

۴۳٬۶۹۶

۵۳٬۴۴۰

۶۲٬۰۰۵

۲

۸

هشتگرد

ساوجبلاغ

 

۴۵٬۳۳۲

۵۱٬۹۵۳

۵۵٬۶۴۰

۱

۹

چهارباغ

چهارباغ

 

۵٬۵۷۷

۶٬۷۷۲

۴۸٬۸۲۸

۱

۱۰

شهر جدید هشتگرد

ساوجبلاغ

 

۱۵٬۶۱۹

۲۲٬۷۲۴

۴۲٬۱۴۷

۲

۱۱

اشتهارد

اشتهارد

 

۱۶٬۹۸۸

۲۳٬۰۱۰

۲۹٬۹۹۳

۱

۱۲

گرمدره

کرج

 

۱۲٬۷۳۸

۱۳٬۲۴۸

۲۲٬۷۲۶

۵

۱۳

گلسار

ساوجبلاغ

 

۱۱٬۰۱۳

۱۲٬۴۰۷

۱۳٬۷۴۵

۳

۱۴

کوهسار

ساوجبلاغ

 

۷٬۷۵۷

۸٬۳۰۳

۱۰٬۹۴۰

۴

۱۵

تنکمان

نظرآباد

 

۴٬۷۴۲

۴٬۱۹۰

۴٬۶۵۴

۲

۱۶

طالقان

طالقان

 

۳٬۲۸۱

۳٬۲۱۱

۳٬۵۴۵

۱

۱۷

آسارا

کرج

 

۴۳۰

۷۰۱

۱٬۳۳۹

۶

در جدول زیر میزان جای‌گیری جمعیت در شهرهای استان البرز به درصد آمده است.کرج با داشتن حدود ۶۰ درصد سهم از جمعیت استان البرز ، بیشترین جمعیت این استان را در خود جای داده است.

میزان جای‌گیری جمعیت در شهرهای استان البرز

شهر

 

درصد جمعیت

کرج

 

۵۸٫۷۱%

فردیس

 

۶٫۶۷%

کمالشهر

 

۵٫۲۲%

نظرآباد

 

۴٫۴۰%

محمدشهر

 

۴٫۴۰%

ماهدشت

 

۲٫۳۱%

مشکین‌دشت

 

۲٫۲۸%

هشتگرد

 

۲٫۰۵%

چهارباغ

 

۱٫۸۰%

شهر جدید هشتگرد

 

۱٫۵۵%

اشتهارد

 

۱٫۱۰%

گرمدره

 

۰٫۸۸%

گلسار

 

۰٫۵۰%

کوهسار

 

۰٫۴۰%

تنکمان

 

۰٫۱۷%

طالقان

 

۰٫۱۳%

آسارا

 

۰٫۰۴%

پیشینه تاریخی

حالا به بررسی تاریخچه استان اشاره کنیم:کرج که هم اکنون بخش قابل توجهی از فشار جمعیت و کم آبی تهران را تحمل می‌کند، از دوران پیش از تاریخ و باستان نیز سرزمینی پرجاذبه و مرکز آب و آبادانی بوده‌است. استعدادهای طبیعی و منابع آبی فراوان سلسله جبال البرز، همچنین خاک حاصلخیز دامنه‌های البرز و دشت منتهی به آن برای اجتماعات بشری مناسب بوده‌است و دلیل آن آثار باستانی ارزشمندی است که در گوشه و کنار این جلگه وسیع و در حاشیه راههای ارتباطی کهن قابل مشاهده‌است. تپه‌های آق تپه، مراد تپه و تپه مردآباد، قلعه‌های تاریخی تنگ گسیل و شهرستانک و آثار دوران اسلامی همچون برج میدانک مغولی، پل و کاروانسرای شاه‌عباسی کرج، کاخ‌های قاجاری و کاخهای رضا شاهی و محمدرضا شاهی حکایت از استمرار استقرارهای پی در پی در این منطقه دارد.
اطلاعات موجود حاکی است که کرج مدتی جزء مازندران و زمانی قسمتی از ری بوده‌است و گاهی از روستاهای طالقان یا شهرستانک محسوب می‌شده‌است. تا پیش از حمله مغول رفت و آمد کاروان‌ها بیشتر از راهی بوده که از طریق سگزآباد و شهریار به ری می‌رفته. از این دوره به بعد راه قزوین –کرج –ری به قبلی ترجیح داده شده‌است ولی اهمیت کرج در دوره صفوی به دلیل قرار گرفتن بر سر راه قزوین به تهران و تبریز بیشتر شده و کاروانسراها، پلها و قلعه‌های ایجاد شده در حاشیه این جاده به آن هویت بخشیده‌است.
در فرهنگ نفیسی کرج به معنی گوی، گریبان، چاک و شکاف آمده و آنرودخانه ایست که در کوههای شمال غربی ری جاری می‌شد و بلوک شهریار و ساوجبلاغ را مشروب می‌سازد و نام دهی است در کنار این رودخانه که پادشاهان قاجار در آنجا بناها و قصرهای عالیه برپا نموده‌اند. همچنین در کتب مختلف آمده، لفظ کرج از کلمه کرژ به معنی کوهپایه‌است.

مراحل گسترش تاریخی شهرستان

مراحل شکل گیری تاریخچه شهرستان کرج:کرج با قدمتی دیرینه و جمعیتی انبوه و پیشینه‌ای تاریخی تا رسیدن به کلانشهر کنونی راه پر پیچ و خمی را پیموده‌است. کرج در محدوده خیابان‌های کشاورز و مصباح، روستایی تابع بخش ساوجبلاغ از توابع حوزه ۱۹ تهران بود و در این دوره مراکز اداری و تجاری آن گاهی تهران، برغان، کردان و هشتگرد بوده‌است. سپس شهر کرج تابع شهرستان تهران شد و نمایندگی‌های ادارات مرکزی به رتق و فتق امور آن می‌پرداختند. این شهرستان با جهشی سریع از دوره روستایی و شهری گذشت و منطقه بسیار وسیعی را در بر گرفت. اشتهارد، شهریار، طالقان، ساوجبلاغ، کوهپایه و بخش حومه تابع استان تهران، همه قلمرو کرج به حساب می‌آمد. پس از انقلاب اسلامی، با گسترش سریع و افزایش جمعیت و پیدایش قطب‌های جاذبه‌ای، کرج به چندین شهرستان و منطقه تقسیم شد؛ که اینک هر کدام از بخش‌های پیشین به یک شهرستان و بسیاری از روستاهای اقماری آن خود به شهر و شهرک‌هایی تبدیل شده‌اند.محدوده‌ای که امروز کرج بزرگ (شهر کرج) نامیده می‌شود، در گذشته شامل روستاهایی تابع حوزه کن، شهرستان شمیران، ساوجبلاغ و شهریار بوده است؛ و کلاک، سرجو، حصار، وسیه، باغ پیر، بیلقان، حسین‌آباد بیلقان، علی‌آباد پرگیرک، تپه مرادآباد، بیدستان، صحرای ویان، جوادآباد، نهر رستم، دره دروا، حسن‌آباد، حاجی‌آباد، صوفی‌آباد، وهرجرد (ورگرد)، دلمبر، حیدرآباد، میان‌جاده، شنبه‌دژ، نوزمین، سیاه کلان، کسین، کارخانه قند، حسین‌آباد مهرشهر، جو مردآباد، سرحد آباد، آسیا برجی، سرآسیاب، ده کرج، حسین‌آباد راه‌آهن، شهر صنعتی، اطراف امامزاده طاهر و امامزاده حسن، باغ فلاحت و مناطق دیگری که درسال‌های اخیر در محدوده شهر کرج قرار گرفته، را در بر می‌گرفته‌است.پس از سرشماری سال ۷۵ و دوره جدید ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی و ضرورت‌های عدیده، به نظر می‌رسد که کرج تا رسیدن به مرحله استانی مهم فاصله‌ای نداشته باشد.
برپایه بررسی‌های سال ۱۳۸۷ خورشیدی کلانشهر کرج در آن سال دارای ۶۸۰ هکتار بافت فرسوده شهری بوده‌است.

مکان‌های تاریخی، فرهنگی

 حالا تاریخچه و فرهنگ این استان اشاره کنیم.

کاروانسرای شاه‌عباسی
در حوزه فرمانداری کرج بیش از ۱۰۰ اثر با ارزش فرهنگی –تاریخی و هنری شناسایی شده و در گزارش بررسی و شناسایی این منطقه درج گردیده که در این مقاله به شرحی کوتاه درباره دهستان پرداخته می‌شود.
آثار فرهنگی- تاریخی دهستان‌های نسا، آسارا و آدران
دهستان‌های نسا، آسارا و آدران در منطقه‌ای کوهستانی قرار داشته و آبادیهای آن‌ها در دره‌های پرشیب و یا بر حاشیه مرتفع کوه‌ها ایجاد شده‌است.ولی آبادی آدران نسبت به نسا و آسارا وسیع تر و بیشتر است و زمینهای کشاورزی و باغات میوه فراوان ترند به همین دلیل از دیرباز در این منطقه کشاورزی رونق بیشتری داشته و در نتیجه سکونت در روستاها مداوم و دایمی است.
آثر فرهنگی –تاریخی دهستانهای کمال آباد، گرمدره، محمدآباد و شهر کرج
در این محدوده از حوزه فرمانداری کرج آثار ارزشمند و چشمگیری وجود دارد که شماری از آنها توسط کارشناسان میراث فرهنگی استان تهران و کرج معرفی شده و تعدادی نیز در حال مرمت و استحکام بخشی هستند. در این میان دو گرمابه قدیمی واقع در روستاهای هلجرد و بیلقان در عین سلامت و اهمیت، کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.

جاذبه‌های گردشگری

رسیدیم به موضوع گردشگری:

دریاچه سد امیرکبیر (سد کرج)
جاده کرج - چالوس پس از تونل کندوان از جمله جاذبه‌های گردشگری کرج می‌توان جاده کرج - چالوس، باغ سیب مهرشهر کرج، کاخ مروارید (شمس)، پارک خانواده جهانشهر و روستای تاریخی آتشگاه را نام برد.
کاروانسرای شاه‌عباسی، پل تاریخی کرج و امامزاده طاهر کرج که مدفن بسیاری از ناموران شعر و هنر معاصر ایران است از دیگر جاذبه‌های تاریخی - فرهنگی گردشگری کرج به شمار می‌روند.
دیگر جاذبه‌های گردشگری کرج
مجموعه سد امیرکبیر، امکانات ورزش‌های آبی از جمله قایق سواری، اسکی روی آب، ماهیگیری
·        پیست اسکی دیزین
·        پیست اسکی خور
·        روستای آتشگاه کرج
·        آتشکده تخت رستم
·        کاخ سلیمانیه واقع در دانشکده کشاورزی
·        آرامگاه شاهزاده سلیمان
·        باغ لاله گچسر
·        دره ارنگه
·        دهکده واریان
·        روستای برغان
·        دریاچه سد طالقان
·        باغات طالقان
·        روستای آغشت
·        رودخانه کرج
·        غار یخ‌مراد
·        دره پل خواب
·        روستای وینه
·        آبشار آدران
·        باغ گلها
·        مرکز خرید مهستان
·        پارک خانواده کرج با امکانات ورزشی و تفریحی
·        پارک تنیس
·        باغات جهانشهر
·        کوه باغستان کرج

جمعیت شناسی

بررسی میزان جمعیت:
اقوام

نظرسنجی سال ۱۳۸۹

طی پژوهشی که به سفارش شورای فرهنگ عمومی در سال ۱۳۸۹ انجام شد و براساس یک بررسی میدانی و یک جامعه آماری از میان ساکنان ۲۸۸ شهر و حدود ۱۴۰۰ روستای سراسر کشور، درصد اقوامی که در این نظر سنجی نمونه‌گیری شد در این استان به قرار زیر بود:

اقوام استان البرز.

قومیت

 

درصد

فارسی‌زبان

 

۴۷%

آذری‌

 

۳۶٫۱%

کرد

 

۷٫۴%

شمالی

 

۴٫۴%

لر

 

۳٫۲%

عرب

 

۰٫۶%

سایر و بدون جواب

 

۱٫۳%

زبان

زبان‌های رایج در استان البرز:

گویش و زبان رایج این استان عبارتند از:

  1. زبان فارسی: این زبان گویش اصلی شهر کرج و رایج‌ترین زبان بین اقوام مختلف کرج می‌باشد.
  2. گویش کرجی: گویش کرجی گویشی از خانواده گویش‌های فارسی-مازندرانی می‌باشد این گویش توسط بومیان شهرستان فردیس، شهرستان ساوجبلاغ و کرج گویش می‌شود، گویش کرجی زبان بومی نواحی مرکزی و جنوبی شهرستان کرج می‌باشد. این گویش در محلات مختلف کرج همچون حصار، سرجوب، وسیه، بیلقان، مصباح، سرحد آباد، کلاک، سیاکلان، آتشگاه، دوروان، گوهردشت، ده کرج و غیره گویش می‌شود. در شهرستان ساوجبلاغ این گویش توسط بومیان هشتگرد و آبادی‌هایی همچون سیرود، اسپی داران (سپیدداران)، اسکولدره، کله رود (گلین رود)، عالم زمین، ولیان، آغشت، برغان، بانو صحرا، خوروین، ورده (هندوکوچیک)، سیواندره، سیبستان، آجین دوجین، کوشک زر، آردهه، فشند، ینگی امام، شنده، سنج، بریانچال، سرهه، طالیان و غیره گویش می‌شود.
  3. تاتی طالقانی: تاتی طالقانی گویش بومی اهالی جوستان، کنارود، میان طالقان و پایین طالقان می‌باشد این گویش گویش اصلی شهر طالقان و جوستان و آبادی‌هایی همچون فشندک، اوانک، گلیرد، کردان و غیره است.
  4. تاتی: زبان تاتی گویش بومیان شهرستان اشتهارد می‌باشد.
  5. طبری طالقانی: طبری طالقانی گویشی اززبان مازندرانی می‌باشد که توسط بومیان آبادی‌های بالا طالقان همچون گته ده، اسکان، دهدر، درا پی، گرآب، ناریان، مهران، خیکان و پراچان گویش می‌شود.
  6. گویش قصرانی: گویش قصرانی گویشی اززبان مازندرانی می‌باشد که در شمال شهرستان کرج نواحی همچون شهرستانک، لانیز، شلنک و همه جا گویش می‌شود.
  7. گویش ولاترویی: گویش ولاترویی گویشی اززبان مازندرانی می‌باشد که در محدوده ولایت‌رود تا گچسر صحبت می‌شود.
  8. ترکی آذربایجانی: این گویش توسط مهاجران آذربایجانی در برخی روستاهای ساوجبلاغ همچون هیو، شلمزار، خور، قلعه، چندار، تنکمان، نظرآباد، ابراهیم‌آباد، قاسم‌آباد گویش می‌شود همچنین روستای میناوند تنها روستای آذری‌زبان شهرستان طالقان می‌باشد و درشهرستان نظرآباد نیز زبان ترکی رایج است.

اقتصاد

اقتصاد این استان بر پایه چی بنا شده؟

تولیدکنندگان گل رز در استان البرز

تنوع آب و هوایی و قرار گرفتن استان البرز در ارتفاع بالای هزار و ۳۰۰ متر باعث تولید سالانه ۱۲ میلیون گل رز، با گلبرگ‌های بزرگ و با ماندگاری بالا شده‌است، این استان در مرداد ۱۳۹۱، ۱۳ هکتار گلخانهٔ ایران را به خود اختصاص داد، این استان با ۲۵ واحد گلخانه‌ایی در ۱۳ هکتار انواع گل رز را در ۱۶ رنگ مختلف تهیه و تولید می‌کند، استفاده از روش‌های هیدروپونیک و بکارگیری شبکه آبیاری تحت فشار از جمله برنامه‌هائی است که به گلخانه داران برای کشت با کیفیت‌تر و بیشتر گل‌های رز پیشنهاد شده‌است. استفاده از جدیدترین شبکه‌های کشت مدرن، اتوماسیون دما و آبیاری سیستماتیک گلخانه، از شاخصه‌های گلخانه‌های کشت گل رز در استان البرز است که تا حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد در مصرف انرژی در مقایسه با دیگر گلخانه‌ها کاهش مصرف دارد و در گلخانه‌های استان با بکارگیری از روش‌هایی بیش از ۹۵ شاخه گل در هر مترمربع تولید می‌شود.

از این استان سالانه یک میلیون شاخه گل رز به کشورهای تاجیکستان، گرجستان و عراق صادر می‌شود.

به منظور مشاهده کانال یوتیوب دکتر سعید جوی زاده و مشاهده لینک آموزش رایگان کامل و جامع gis لینک زیر را در گوگل جستجو کنید.

 

 

 

توضیحات تکمیلی

نوع دوره

فیلم آموزشی, حضوری, غیر حضوری

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “دانلود شیپ فایل استان البرز(مدل رقومی ارتفاعی)”
مهندسین مشاور پارس دراک

درباره سرزمین فناوری مکانی GISLAND

گروه علمی تحقیقاتی چشم انداز در سال ۱۳۸۱ کار خود را آغاز نموده است . هرچند که یک واحد نوپا و جدید می باشد ولی باخود تجربه ۳۰ الی ۴۰ ساله دارد چرا که تمامی اعضای این واحد مدرس دانشگاه بوده و با خود تجربه چندین ساله را به یدک می کشند.

اطلاعات

خبرنامه

لطفا اطلاعات خود را به شکل کامل درون فرم وارد کنید و سپس دکمه عضویت در خبرنامه را بزنید.

درباره سرزمین فناوری مکانی GISLAND

گروه علمی تحقیقاتی چشم انداز در سال ۱۳۸۱ کار خود را آغاز نموده است . هرچند که یک واحد نوپا و جدید می باشد ولی باخود تجربه ۳۰ الی ۴۰ ساله دارد چرا که تمامی اعضای این واحد مدرس دانشگاه بوده و با خود تجربه چندین ساله را به یدک می کشند.

اطلاعات