تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان

تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان


ما در این پست قصد داریم به شما تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان را نشان دهیم. www.gisland.org با ما در ارتباط باشید 09382252774دکتر سعید جَوی زاده

رانش زمين در منطقه ييلاقی گلندرود رويان از توابع شهرستان نور خسارت‌های زيادی به برخی مناطق مسكونی ،باغات و راه مواصلاتي چندين روستای منطقه وارد کرد . به دليل حركت زمين آب و برق برخی از مناطق قطع شده است . حدود يك كيلومتر از راه شمال به جنوب از بين رفته و بيشترين خسارت به خانه های مجتمع رفاهی فولاد وارد شده است.

تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان
تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان
تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان
تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان
تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان
تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان
تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان
تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان
تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان
تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان
تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان
تصاویری هولناک از رانش زمین در گلندرود رویان

 

رانش زمین چیست؟

هنگامی که خاک و سنگ و سایر اجزای زمین نمی‌توانند کنار هم باقی بمانند و تحت تاثیر جاذبه به حرکت در‌می‌آیند، رانش زمین رخ می‌دهد.
حرکت نزولی در رانش زمین ممکن است بسیار کند رخ دهد (تنها چند میلی‌متر در سال) یا با سرعت بسیار بروز کند و تاثیرات مصیبت‌باری به جای بگذارد.
رانش زمین حتی می‌تواند در بستر دریا و زیر آب رخ دهد و امواج جزر و مدی به وجود آورد که باعث تخریب در مناطق ساحلی شود. این رانش‌ها را رانش زمین زیردریایی می‌گویند.
رانش زمین ممکن است به علت زلزله، فعالیت آتشفشانی، تغییرات آب‌های زیرزمینی، به هم خوردن یا تغییر شیب زمین رخ دهد.
ریزش باران شدید در مدتی کوتاه باعث ایجاد لجنی سطحی و با حرکت سریع می‌شود که جریان پیدا می‌کند.
بارش مداوم باران در یک مدت طولانی ممکن است باعث رانش عمیق‌تر و با حرکت آهسته زمین شود.
ترکیب‌های مختلف خاک در مناطق مختلف نیز باعث بروز رفتارهای مختلف زمین می‌‌شود.
رانش زمین هرسال باعث خسارات و تلفات زیادی در سراسر جهان می‌شود.

این رانش‌ها هنگامی رخ می‌دهد که باران شدید یا ذوب شدن سریع برف یا یخ یا سرریز شدن آب یک دریاچه آتشفشانی باعث می‌شود مقادیر زیادی خاک، سنگ، ‌ شن یا گل به سرعت در دامنه کوه سرازیر شوند، به خصوص اگر دامنه کوه برهنه باشد یا آتش سوزی جنگل یا بیشه‌های آن را نابود کرده باشد.

سرعت رانش این مواد ممکن است به ۵۰ کیلومتر در ساعت برسد و می‌تواند انسان‌ها، ‌ اشیا یا ساختمان‌ها را مدفون کند، در هم بکوبد یا به خود با پایین کوه ببرد.

در سال ۱۹۹۹ در ونزوئلا پس از دو هفته بارش مداوم باران، رانش زمین و رانش گل از یک کوه شهرک‌های مسیرش را در هم کوبید و باعث مرگ حدود ۱۵۰۰۰ نفر شد.

زمین‌لغزه یا زمین‌لغزش یا رانش زمین به حرکت لایه‌های رسوبی غیر متراکم و متراکمی بر روی سطح شیب‌دار که ناپایدار شده‌اند حال به دلایل متفاوت مانند زمین لرزه وقوع باران های شدید یا سستی خاک در اثر فرآیند راه‌سازی و جاده سازی به سمت پایین را گویند. عامل حرکت توده رسوبی، نیروی جاذبه، زلزله، جاده‌سازی، باران شدید یا فشار منفذی سیالات، سبک‌سازی پایین دست توده و بسیاری عوامل دیگر است. حرکت نزولی در رانش زمین ممکن است بسیار کند رخ دهد (تنها چند میلی‌متر در سال) یا با سرعت بسیار بروز کند و تأثیرات مصیبت‌باری به جای بگذارد. رانش زمین حتی می‌تواند در بستر دریا و زیر آب رخ دهد و امواج جزر و مدی به وجود آورد که باعث تخریب در مناطق ساحلی شود. این رانش‌ها را رانش زمین زیردریایی می‌گویند. رانش زمین ممکن است به علت زلزله، فعالیت آتشفشانی، تغییرات آب‌های زیرزمینی، به هم خوردن یا تغییر شیب زمین رخ دهد. اما مهمترین عامل دخیل در رانش زمین را میتوان بارانهای سیل آسا دانست.

انواع زمین لغزش‌ها
لغزش انتقالی یا ساده
در لغزش انتقالی، توده‌ای از مواد به روی یک سطح کم و بیش سفت به سمت پایین دامنه می‌لغزند. شرایط زمین‌شناسی و در راس آن وجود ناپیوستگی‌های ساختی دارای جهت یابی مناسب، از جملهٔ عوامل ایجاد یک لغزش انتقالی است.

لغزش دایره‌ای یا چرخشی
در این حالت گسیختگی در راستای سطوحی منحنی و قاشقی شکل، که حداکثر تنش برشی را تحمل می‌کنند، صورت می‌گیرد. برای ایجاد یک لغزش دایره‌ای معمولاً نیاز به شرایط زمین‌شناسی ویژه و گسستگی‌های ساختی نیست.[۴]

عوامل موثر در رانش زمین
۱. باران های سیل آسا ۲. زمین لرزه ها ۳. فعالیت های راه سازی و جاده سازی. ۴. جنس خاک منطقه

اما مهمترین عامل در وقوع رانش را میتوان باران های سیل آسا دانست. از طرفی نبود پوشش گیاهی مناسب در محل وقوع رانش میتواند بر گستردگی و شدت آن بیفزاید.
پراکندگی زمین لغزش در جهان

از آنجایی که پیش‌بینی مناطق حادثه خیز باعث می‌گردد تا تلفات و خسارات به حداقل برسد امروزه با استفاده از فناوری سیستم اطلاعات جغرافیایی مناطق حادثه خیز را تا حدود زیادی مشخص کرده‌اند.

رانش های مرگبار
در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ مصادف با ۴ ماه می سال ۲۰۱۴ میلادی رانش عظیمی در منطقه بدخشان افغانستان واقع در نزدیکی مرز مشترک با پاکستان و چین روی داد در این رانش عظیم ۳۰۰ خانوار در زیر حجم بسیار عظیمی از گل و لای مدفون شدند، این رانش در دو مرحله روی داد. در مرحله اول افرادی که برای شرکت در مراسم عروسی به آنجا آمده بودند گرفتار رانش عظیمی شدند. پس از گذشت یک ساعت رانش بزرگتری روی داد و اشخاصی که برای کمک رسانی از مناطق اطراف به آنجا آمده بودند، در زیر حجم عظیمی از گل و لای به ارتفاع ۵۰ متر مدفون شدند. در این حادثه بیش از ۲۵۰۰ نفر جان باختند. از این فاجعه به عنوان قبرستان عظیم یاد میشود.

 

با ما در ارتباط باشید: 09382252774- مؤسسه چشم انداز هزاره سوم ملل شیراز- دکتر سعید جوی زاده

خبر های داغ مکانی


Fatal error: Uncaught TypeError: ltrim(): Argument #1 ($string) must be of type string, WP_Error given in /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php:4482 Stack trace: #0 /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php(4482): ltrim(Object(WP_Error)) #1 /home/gisland1/public_html/wp-content/themes/xtra/functions.php(3349): esc_url(Object(WP_Error)) #2 /home/gisland1/public_html/wp-content/themes/xtra/single.php(19): Codevz_Core_Theme::generate_page('single') #3 /home/gisland1/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/gisland1/...') #4 /home/gisland1/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/gisland1/...') #5 /home/gisland1/public_html/index.php(17): require('/home/gisland1/...') #6 {main} thrown in /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4482