معرفی کتاب: برنامه ریزی برای تاب آوری: مسیرهای جدید برای مدیریت عدم قطعیت
در این پست قصد داریم که کتاب بسیار خوب و کاربردی معرفی کتاب: برنامه ریزی برای تاب آوری: مسیرهای جدید برای مدیریت عدم قطعیت را به شما معرفی و در اختیار شما قرار دهیم.
کتاب: برنامه ریزی برای تاب آوری: مسیرهای جدید برای مدیریت عدم قطعیت کتابی بسیار حرفه ای با نثری روان برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته جغرافیا مناسب است.
معرفی کتاب:
برنامه ریزی برای تاب آوری: مسیرهای جدید برای مدیریت عدم قطعیت
معرفی کننده:
نویسنده :
النا پد
ناشر:
اشپرینگر
محصول سال :2020
Title:
Planning for Resilience: New Paths for Managing Uncertainty
Author(s): Elena Pede
Series: SpringerBriefs in Geography
Publisher: Springer International Publishing, Year: 2020
چکیده:
با توجه به عدم اطمینان روز افزون به دلیل وقایع فاجعه بار آب و هوا ، حملات تروریستی و بحران های اقتصادی ، این کتاب به برنامه ریزی برای تاب آوری با تمرکز بر اشتراک دانش در بین سیاست گذاران ، برنامه ریزان شهری ، تیم های اضطراری و شهروندان می پردازد. فصل ها به ماهیت ریسک های معاصر ، گسترش تفکر تاب آوری و شکاف بین برداشت نظری و رویه ها می پردازند. این کتاب به بررسی چگونگی تاب آوری به معنای تغییر در شیوه های برنامه ریزی ، برجسته شدن نیاز به انعطاف پذیری از نظر رویه ها و پویایی در سیستم های دانش و فرآیندهای یادگیری است که ابزار اصلی تعامل بین بازیگران و مقیاسهای مختلف است. این کتاب با توجه به گستردگی پوشش آن ، منابع ارزنده ای را برای خوانندگان دانشگاهی (برنامه ریزان فضایی ، جغرافیدانان ، دانشمندان علوم اجتماعی) و دست اندرکاران (سیاست گذاران ، انجمن های شهروندان) ارائه می دهد.
برای مشاهده و دانلود به لینک زیر:
http://s7.picofile.com/file/8391621476/resilience.pdf.html
تاب آوری:
تاب آوری در بسیاری از حوزه های علمی و در دامنه وسیعی از اکولوژی تا علوم اجتماعی، روانشناسی و اقتصاد به یک اصطلاح مهم تبدیل شده است. هیچ اجماعی از تعریف تاب آوری که مورد قبول همه رشته های علمی باشد وجود ندارد.
واژه شناسی تاب آوری:
واژه تابآوری (resilience)، اغلب به مفهوم «بازگشت به گذشته به کار میرود که از ریشة لاتین«resilio» به معنای «برگشت به عقب گرفته شده است. حوزهای که این کلمه دراصل از آن استفاده شده هنوز هم مورد بحث است: برخی آنرا به بوم شناسی، برخی دیگر آنرا به فیزیک و عده ای هم معتقدند كه مطالعه تاب آوری از قوانین روانشناسی و روانپزشکی در دهه 1940 میلادی گرفته شده است؛ و مربوط به گارمزی، وارنر و اسمیت است.
واژه (Resilience) در فرهنگ لغات، توانایی بازیابی یا بهبود سریع، تغییر؛ شناوری و کشسانی (Webster’s, 2010)، و همچنین خاصیت فنری و ارتجاعی ترجمه شده است. با این توصیف ریشه تاب آوری چه از بوم شناختی، روانشناختی، روانپزشکی، فیزیک یا علوم دیگر اخذ شده باشد، می توان آنرا واژه پذیرفته شده ای در توسعه پایدار و مدیریت بحران دانست.
تعاریف تاب آوری:
تاب آوری یکی از مهمترین مباحث تحقیق در زمینه رسیدن به پایداری است. به لحاظ زمانی مفهوم تاب آوری از دهه 1970 با شروع کار هولینگ (1973)، بطور روزافزونی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است، به طوریکه درتقابل با استفاده از مفهوم توصیفی، تاب آوری به شکل فزاینده ای به عنوان یک معنای مبهم و انعطاف پذیر دیده شده است. از آن زمان تاب آوری بوسیله رشته های متنوع علمی چون، اقتصاد، علوم سیاسی, اجتماعی و برنامه ریزی مورد استفاده قرار گرفته و هر رشته نیز تعاریف خاصی را برای آن تدارک دیده است.
از پژوهشهای انجام شده در ارتباط با واژه تاب آوری در برنامهریزی شهری میتوان به رساله دکترای جناب آقای دکتر محمد رضا رضایی (عضو هیأت علمی گروه جغرافیای دانشگاه یزد) تحت عنوان “تبین تاب آوری اجتماعات شهری به منظور کاهش اثرات سوانح طبیعی (زلزله) مطالعه موردی: شهر تهران“ به راهنمایی آقایان دکتر مجتبی رفیعیان و دکتر علی عسگری و مشاوره آقایان دکتر اکبر پرهیزکار و دکتر سیاوش شایان که بهمن ماه سال 1389 گذشته دفاع شده است، اشاره نمود.
تاب آوری،شهر،تاب آوری شهری، مفهوم تاب آوری شهری،برنامه ریزی،مدیریت شهری،تحلیل وضعیت تاب آوری،تاب آوری از تئوری تا اجرا، مولفه های تاب آوری شهری ،سوانح طبیعی،مخاطرات طبیعی،تاب آوری مکانی-فضایی،تاب اوری مسکن،نظریه تاب اوری شهری،اصول تاب اوری شهری،پایان نامه تاب اوری شهری،مقاله تاب آوری شهر،حوادث شهری،Urban resilience، resilience، مدیریت بحران، زلزله، اسیب پذیری شهری، توسعه پایدار، شهر، بحران محیطی، تاب آوری شهری مدل ها و الگوها، تحليل فضایی،ميزان تاب آوري،ابعاد اجتماعی تاب آوری شهری، تاب آوري اقتصادي، ارتقای تاب آوری،تابآوری جوامع، تاب آوری بافت فرسوده، سنجش تاب آوری، تحلیل تاب آوری، شاخصهای تاب آوری، مدیریت شهری و تاب آوری شهرها در برابر حوادث، حوادث، تاب آوری کالبدی شهری،تاب آوری نهادی و اجتماعی،عنصر تابآوری شهری، تاب آوری ساختاری، سازمان فضایی شهر در تاب آوری مکانی-فضایی، پرسشنامه تاب آوری شهری،آموزش GIS در شیراز،کتاب آموزش GIS، مباحث کاربردی جی آی اس کتاب، جی آی اس زبان فارسی کتاب،کتاب کاربردی GIS،،مفاهیم جی ای اس کتاب، کتاب کاربرد GIS در مدیریت بحران، کتاب جی آی اس و برنامه ریزی محیط زیست،کتاب جی ای اس و زمین شناسی، کتاب آموزشی مقدماتی و پیشرفته Arc GIS، کتاب کاربرد جی ای اس (GIS) در آب و فاضلاب، کتاب کاربرد جی.آی.اس (GIS) در کشاورزی،کتاب GIS در شهرسازی،کتاب GIS در برنامه ریزی شهری، کتاب GIS با رویکرد بصری،کتاب ریاضیات برای جی ای اس، كتاب هاي فارسي در زمينه GIS، کتاب آشنایی با Web GIS، کتاب لاتین Gis،دکتر سعید جوی زاده،بهترین کلاس GIS در شیراز،آموزش کاربردی GIS در شیراز،آموزش کاربردی RS در شیراز،فیلم آموزشی GIS،کتاب آموزشی GIS،موسسه چشم انداز،موسسه علمی تحقیقاتی،بهترین کلاس GIS در تهران،برنامه ریزی برای تاب آوری،مسیرهای جدید برای مدیریت عدم قطعیت،resilio،
11 نظرات