یکی دیگر از کاربردهای لیداردر باستان شناسی می باشد. سیستم لیدار کاربردهای بسیاری در زمینه باستان شناسی از جمله کمک به برنامه ریزی کمپ های زمین ، نقشه برداری نسبت به ویژگی های زیر سایبان جنگل و ارائه یک مرور کلی از ویژگی های گسترده و مداوم دارد که ممکن است بر روی زمین غیر قابل تشخیص باشد.

سیستم لیدار همچنین می تواند مدل های ارتفاعی دیجیتالی با وضوح بالا (DEM) از سایت های باستان شناسی را فراهم کند.

محصولات گرفته شده از سیستم لیدار را می توان به راحتی به یک سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) برای تجزیه و تحلیل و تفسیر ادغام کرد.

از جمله دیگر توانایی های این سیستم ، توانایی آن در نفوذ به سایبان جنگل که منجر به کشف ویژگی هایی که از طریق روش های جغرافیائی فضایی سنتی قابل تشخیص نیستند و از طریق نظرسنجی های صحرایی دشوار هستند، شده است.

برخی کاربردهای تکنولوژی اسکن لیزری در زمینه حفظ و نگهداری آثار باستانی عبارتند از:

  • ثبت بناها و تجهیزات باستانی و استحکامات بجا مانده از دوران کهن
  • تحقیقات سیستماتیک بر روی بناهای تاریخی و حفاری ها
  • بازسازی منظر در شرایط معکوس
  • ترکیب با داده های زمین مرجع باستان شناسی و استفاده در GIS
  • ایجاد مبنا برای کارهای کارتوگرافی و طراحی

در زیر برخی از کاربردهای  لیدار  LiDAR در باستان‌شناسی آورده شده است.

۱. مطالعه در نیوانگلند

 

لیدار  LiDAR تاثیر قابل‌توجهی بر مطالعه باستان‌شناسی نیوانگلند دارد. امروزه، انگلستان به شدت جنگلی است که باعث می‌شود باستان شناسان درک بهتری از چگونگی نگاه این منطقه در زمان استعمار داشته باشند. در طول دهه ۱۷۰۰، نیوانگلند با جاده‌ها، دیوارهای مزرعه و خانه‌های چوبی پوشیده شده بود، اما پس از این که آن‌ها تا حد زیادی در دهه ۱۹۵۰ رها شدند، جنگل‌ها به عقب برگشتند. با این حال، باستان شناسان از طریق استفاده از LiDAR، اکنون قادر به کشف نیوانگلند برای امرار معاش هستند، چیزی که بسیاری از مردم هیچ ایده‌ای ندارند.

 

۲. کشف ساختمان‌های باستانی مایا

 

LiDAR برای کمک به محققان برای کشف ساختمان‌های باستانی مایا، جاده‌ها و دیگر ویژگی‌های این تمدن و حتی ایجاد یک نقشه سه‌بعدی از یک شهرک مایا در بلیز استفاده شده‌است. LiDAR نیز به منظور دستیابی به مدل‌های رزولوشن بالا برای قصرهای رنسانس به کار گرفته شده‌است، مانند Salone Cinquecento در فلورانس ایتالیا. در انگلستان، برای کشف مکان‌های جدید در دشت‌های Stonehenge (استون هنج) به کار می‌رود.

 

۳. سایت کاراکول (Caracol )

 

بین سالهای 1983 و 2000 ، باستان شناسان در حدود 7.7 مایل مربع از سایت Caracol نقشه برداری کردند. ولی باLiDAR ،  77 مایل مربع را ترسیم کرد.

 

۴. سایت Stonehenge

 

در واقع باستان شناسان در سراسر جهان شروع به استقبال از همان تکنیک کردند، هواپیماهایی که برفراز Stonehenge تا کاخها‌ی رنسانس، در جستجوی گنجینه‌های پنهان، پرواز می‌کنند. یافته‌ها در حال حاضر شروع به چالش کشیدن نظریه‌های مرسوم کرده‌اند و دیدگاه ما از اندازه و وسعت تمدن‌های باستانی را تغییر می‌دهند.

 

۵. سایت Mahendraparvata

 

یک اکتشاف نفس‌گیر دیگر که با استفاده از LiDAR امکان پذیر است، خرابه‌های شهر Mahendraparvata ۱۲۰۰ ساله در جنگل Cambodian است. Damien Evans (دامین ایوانز)، باستان‌شناس استرالیایی و تیم او یک مساحت ۱۴۳ مایل مربع را مورد بررسی قرار دادند، خانه‌هایی که به شدت ساختار یافته بودند را کشف کردند که از تصویربرداری ماهواره‌ای و یا بررسی‌های زمینی توسط سایبان جنگل پنهان مانده بودند.

 

۶. LiDAR هوابرد

 

باستان شناسان همچنین از LiDAR هوابرد به دلیل استفاده از هوا برای بررسی سطوح زمین استفاده کرده‌اند. این کیفیت LiDAR نقش اساسی در تعیین مکان دقیق ویژگی‌های زمین ایفا کرده‌است که به باستان شناسان در شناسایی جنبه‌های مختلف سطح کمک می‌کند.

 

۷. LiDAR زمینی

 

باستان شناسان همچنین پیش از این به LiDAR زمینی تکیه کرده بودند تا اسکن دقیقی از ویژگی‌ها را در زمین به دست آورند. خشکی زمین نقش مهمی در نقشه‌برداری از جزئیات دقیق ویژگی‌هایی دارد که روی سطح زمین و زیر آن رخ می‌دهند. باستان شناسان با درک جزئیات ویژگی‌های سطح زمین از این اطلاعات برای پیش‌بینی وقوع حوادث گذشته بر روی سطح استفاده می‌کنند. LiDAR زمینی دیگر معمولا شامل اسکن لیزری از ویژگی‌های خاص نظیر آثار تاریخی یا ساختمان‌ها است.

۸. عمق سنجی LiDAR

عمق سنجی LiDAR برای کسب اطلاعات از زیر آب استفاده می‌شود. باستان شناسان از عمق سنجی LiDAR برای جمع‌آوری اطلاعات از زیر سطح آب اتکا می‌کنند. این اطلاعات به آن‌ها بینشی نسبت به وجود زندگی یا فسیل‌ها در زیر سطح می‌دهد. در شرایطی که محققان دسترسی به ویژگی‌هایی چون لاشه کشتی‌های غرق‌شده و غیره نداشته باشند، عمق سنجی LiDAR نقش بسیار مهمی بازی می‌کند.

۹. زمینهای باتلاقی

مطالعه اخیر در ایالات‌متحده با استفاده از LiDAR، خاک ریزی‌ها باستانی را در شمال فلوریدا، با استفاده از تکنیک‌های پس پردازش برای بهبود کاربرد قبلی LiDAR، مستند کرد. با استفاده از داده‌های  ۲ متر با وضوح پایین، محققان قادر به پردازش داده‌های خام با سیستم‌های نرم‌افزاری جایگزین برای حذف برخی از مشکلات پوشش گیاهی بودند که با DEM های موجود در دسترس برطرف نشده است.

  1. 10. مطالعه Hohokam

مطالعه دیگر در آمریکای شمالی از داده‌های LiDAR در ارتباط با داده‌های باستان‌شناسی و یک پلت فرم GIS برای مطالعه هیدرولوژی و شیوه‌های کشاورزی در ماقبل تاریخ در Hohokam در جنوب غربی آمریکا استفاده کرده‌است. به دلیل نقاط سه‌بعدی تولید شده از طریق LiDAR، می‌توان جریان آب را بر روی چشم‌انداز مدل کرد و نشان داد که هم‌تراز کردن صخره ماقبل تاریخ برای اصلاح کانال و جریان آب مورد استفاده قرار داد و……………ادامه مطلب در کتاب پردازش داده های لیدار

مولفان سعید جوی زاده ، منیژه براهیمی، مژگان صداقت

تلفن سفارش کتاب: 09382252774 – 07132341477

کاربرد لیدار در زمین شناسی, کاربرد لایدار در زمین شناسی , کاربرد Lidar در زمین شناسی ,کاربرد لیدار در کشاورزی, کاربرد لایدار در کشاورزی, کاربرد Lidar در کشاورزی,کاربرد لیدار در باستان شناسی, کاربرد لایدار در باستان شناسی, کاربرد Lidar در باستان شناسی, باستانشناسی, لیدار در باستان شناسی, لایدار در باستان شناسی, Lidar در باستان شناسی,تکنولوژی لیدار, تکنولوژی لایدار, تکنولوژی, Lidar لیدار, Lidar, لایدار,  Light Detection and Ranging, سنسور لیدار, انواع لیدار, اجزای تشکیل دهنده لیدار, کاربردهای لایدار, معایب لیدار, DTM, محاسن لیدار, تفاوت بین لیدار و رادار, خروجی‌ لیدار,DSM, پالس, لیزر, امواج راديويي, فرمت داده هاي لیدار, DEM, مدل رقومی ارتفاعی, توپوگرافی, پرتو لیزر, سنجش از دور, Remote sensing, مجموعه داده‌های Lidar, طول موج, لیدار چیست, لایدار چیست, Lidar چیست, آشنایی با لیدار, آشنایی با لایدار, آشنایی با Lidar , معرفی لیدار, معرفی لایدار, معرفی Lidar, کاربردهای لیدار, کاربردهای Lidar, انواع لایدار, انواع Lidar, فرمت داده هاي Lidar, فرمت داده هاي لایدار, آموزش لیدار, آموزش لایدار, آموزش Lidar, کاربرد لیدار در سنجش از دور, فیلم آموزشی لیدار, تبدیل داده های لیدار به رستر در نرم افزار ArcMap , تبدیل لیدار به رستر,  لیدار چیست؟ , نرم افزارهای لیدار, سایتهای رایگان دانلود لیدار, نرم افزار های لایدار, سایتهای رایگان دانلود لایدار, خصوصیات لیدار, ویژگی های لیدار, کاربرد لایدار, کاربرد لیدار, تفاوت لایدار با رادار, تفاوت لایدار با فتوگرامتری, تفاوت لیدار با رادار, کاربرد lidar, تفاوت لیدار با فتوگرامتری,داده های لایدار, داده های لیدار, فرمت لایدار, فرمت لیدار, خروجی داده های لیدار, خروجی داده های لیدار, radar ,کاربرد لیدار در سیل, کاربرد لیدار در آلودگی هوا, کتاب لایدار, کاربرد لیدار در حمل و نقل, کاربرد لیدار در هواشناسی, اجزای لیدار, سیستم لیدار, انواع لیدار, دقت لیدار, ارتفاع لیدار, اجزای تشکیل دهنده لیدار, اصول سنجش از دور لیدار, محاسن لیدار, رادار,معایب لیدار, کتاب lidar ,آموزشی لایدار, موسسه چشم انداز, فیلم آموزشی لایدار, فیلم آموزشی لیدار, آموش لیدار, مدل DSM , Digital Surface Model, مدل DTM ,  Digital Terrain Model , مدل DEM , Digital Elevation Model , بررسی تفاوت مدل های DEM و DTM و DSM , مدل رقومی ارتفاع, DEM , مدل رقومی زمین, DTM , مدل رقومی سطح, DSM, تولید DSM و DTM از داده های lidar,  تولید DSM و DTM از داده های لایدار, تولید DSM و DTM از داده های لیدار, آموزش تولید مدل های ارتفاعی, کتاب لایدار, آموزش کار با داده های lidar , آموزش کار با داده های لایدار, آموزش کار با داده های لیدار, تولید DEM , پردازش داده های لایدار, تولید DTM , پردازش داده های لیدار,تولید digital elevation model, تولید digital surface model, تولید digital terrain model , آموزش 3d در arcgis , آموزش 3d در جی آی اس, آموزش سه بعدی gis ,آموزش نمایش سه بعدی DEM در ArcGIS , نمایش سه بعدی DEM , کاربرد DEM, کاربرد DTM, کاربرد DSM,

 

 

لیدار(LiDAR)


Fatal error: Uncaught TypeError: ltrim(): Argument #1 ($string) must be of type string, WP_Error given in /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php:4482 Stack trace: #0 /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php(4482): ltrim(Object(WP_Error)) #1 /home/gisland1/public_html/wp-content/themes/xtra/functions.php(3349): esc_url(Object(WP_Error)) #2 /home/gisland1/public_html/wp-content/themes/xtra/single.php(19): Codevz_Core_Theme::generate_page('single') #3 /home/gisland1/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/gisland1/...') #4 /home/gisland1/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/gisland1/...') #5 /home/gisland1/public_html/index.php(17): require('/home/gisland1/...') #6 {main} thrown in /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4482