کنوانسیون سایتیس نظارت بر تجارت حیات‌وحش را افزایش می‌دهد

کنوانسیون سایتیس نظارت بر تجارت حیات‌وحش را افزایش می‌دهد

کنوانسیون سایتیس نظارت بر تجارت حیات‌وحش را افزایش می‌دهد


کنوانسیون سایتیس نظارت بر تجارت حیات‌وحش را افزایش می‌دهد-موسسه چشم انداز

کنوانسیون تجارت بین‌المللی گونه‌های جانوری و گیاهی در معرض خطر(CITES) در بیانیه‌ای اعلام کرد: با توجه به اظهارنظرها درخصوص ارتباط شیوع ویروس کووید ۱۹ با مصرف حیوانات وحشی، اعضای کلیدی این کنوانسیون اقدامات خود را در ارتباط با قوانین تجارت حیات‌وحش افزایش می‌دهد.

به گزارش زیست آنلاین، به نقل ازروز شنبه پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در متن بیانیه دبیرخانه کنوانسیون تجارت بین المللی گونه های جانوری و گیاهی در معرض خطر(CITES) در ارتباط با  کووید 19 آمده است: از آنجا که تمرکز اصلی کنوانسیون تجارت بین‌المللی گونه‌های جانوری و گیاهی در معرض خطر (CITES) بر وضعیت تجارت بین‌المللی است، لذا مسائل مربوط به بیماری‌های جانوری خارج از اختیارات آن است و دبیرخانه درباره اخبار اخیر پیرامون ارتباط احتمالی بین مصرف انسان از حیوانات وحشی و COVID-۱۹ صلاحیت اظهار نظر ندارد.

در مورد سووالات مربوط به بیماری های جانوری، دبیرخانه پیشنهاد می دهد  به مراجعی که در این زمینه کار می کنند، همچون سازمان جهانی بهداشت حیوانات (OIE)، سازمان خوار و بار جهانی (FAO) و سایر دستگاه های ذیصلاح و مووسسات تحقیقاتی  در سطح ملی و بین المللی  مراجعه کنید.

دبیرخانه CITES از تفسیر رسانه‌ای که ارتباط احتمالی بین مصرف انسان از مورچه خوارها (یا سایر حیوانات وحشی) و کووید 19 VID-۱۹ را عنوان می کنند، آگاه است، تمامی گونه های مورچه خوار در پیوست یک CITES وجود دارد، به این معنی که طبق کنوانسیون، تجارت بین المللی این حیوان به طور کلی ممنوع است البته مبادله برای اهداف غیرتجاری، همچون حفاظت یا اجرای قانون، توسط اعضای CITES مجاز است.

همچنین ممکن است اعضای کنوانسیون تدابیر سختگیرانه تر از آنچه که توسط کنوانسیون تعیین شده، اعلام کند که  این امر در مورد تمامی گونه های جانوری و گیاهی موجود در پیوست I مدنظر است. تجارت گونه های ذکر شده CITES در یک کشور معین براساس قوانین قضایی مرتبط با آن کشور، مدیریت می شود.

دبیرخانه بنا به درخواست مدیریت CITES در چین، در ۵ مارس ۲۰۲۰، اطلاعیه ای را در ارتباط با اقدامات فوری چین در مورد قانون تجارت حیات وحش، میان اعضا منتشر کرده که اظهار می دارد کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین، برای حفاظت از زندگی و سلامت مردم، کاهش مصرف غذایی از حیوانات وحشی را تصویب و سریعاً به مرحله اجرا درآورده است.

تجارت قانونی، پایدار و قابل ردیابی که توسط CITES در سطح بین المللی تنظیم می شود، مزایای بسیاری برای افراد و حیات وحش دارد و بالعکس تجارت غیرقانونی حیات وحش، تأثیرات منفی اقتصادی ، اجتماعی و زیست محیطی قابل توجهی دارد.

تأکید می کنیم دبیرخانه همکاری خود را با کشورهای مبدا، ترانزیت و مقصد از طریق مساعدت و فعالیت های اجرایی، از جمله با شرکای کنسرسیوم بین المللی مبارزه با جرایم حیات وحش (ICCWC) ادامه می دهد، به گونه ای که طرفین در صورت لزوم پشتیبانی و از ابزارهای لازم برای مبارزه با تجارت غیرقانونی حیات وحش برخوردار می شوند.

شواهد نشان می دهد، اعضای کلیدی که از تجارت غیرقانونی حیات وحش متاثر شده اند، اقدامات خود را افزایش داده و فعالیت های جدی تری را در ارتباط با قوانین تجارت حیات وحش در سطح ملی انجام می دهند، این فعالیت ها و اقدامات به شناسایی موثرتر جنایات حیات وحش در سطح فراملی می انجامد.
این اقدامات همچنین به اجرای مؤثر کنوانسیون و حفظ گونه های ذکر شده CITES کمک خواهد کرد.

منبع: زیست آنلاین

خبر های داغ مکانی


Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4494

Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4494

CITESCOVID-19ICCWCبیماری‌های جانوریچینکنوانسیونکووید ۱۹گونه‌های جانوری و گیاهی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید