“گردشگری مجازی” ظرفیتی که کرونا به مسئولان گردشگری معرفی کرد


“گردشگری مجازی” ظرفیتی که کرونا به مسئولان گردشگری معرفی کرد-موسسه چشم انداز هزاره سوم ملل

رضا رسولی بلخکانلو

با توسعه صنعت حمل و نقل، گردشگری هم توسعه فزاینده‌ای پیدا کرد، اما همچنان می‌توان به این نکته تأکید کرد که با وجود این توسعه حتی یک گردشگر حرفه‌ای هم توان بازدید از تمام دیدنی‌های دنیا را ندارد! به خاطر این کمبودها گردشگری مجازی پا به عرصه وجود نهاد.

Image result for گردشگری مجازی

با توسعه صنعت حمل و نقل در جهان و بعد از انقلاب صنعتی فعالیت در حوزه گردشگری به شدت توسعه پیدا کرد و در برخی کشورها تبدیل به نخستین صنعت درآمدزا شد، به گونه‌ای که در شرایط بحرانی کنونی، این کشورها حاضر به انجام تدابیر قرنطینه‌ای نیستند چرا که با کاهش گردشگر امکان ورشکستگی اقتصادی در این کشورها وجود دارد.

اما حالا که به دلیل شیوع ویروس کرونا در جهان صنعت گردشگری به شدت آسیب دیده و در آستانه ورشکستگی است می‌توان به فکر راهکارهای تازه‌ای گشت که با خلاقیت در ادامه حیاط این صنعت حتی به توسعه فزاینده آن کمک کند.

نخستین راهکار موجود توسعه “گردشگری مجازی” است. ظرفیتی که در جهان جدی گرفته شده و رو به توسعه است اما در ایران چندان به آن توجه نمی شود.

در شرایط فعلی فعالان صنعت گردشگری و میراث فرهنگی بازدیدهای مجازی را به عنوان یک راهکار در راستای ادامه حیات این صنعت معرفی کردند که البته تنها برای زنده ماندن آن می‌تواند کمک کننده باشد نه برای توسعه و رشد. حال اینکه همین شرایط هم در بسیاری از گروه‌های هدف گردشگری و میراث فرهنگی کشور وجود ندارد.

گردشگری مجازی بر خلاف آنچه در فضای فعلی برخی موزه ها در حال پیگیری است تهیه فیلم و معرفی آثار تاریخی در آن نیست بلکه فراهم کردن امکانات بازدید سه بعدی است که کاربر بتواند با انتخاب خود در فضای آن محل حضور داشته و به تشخیص خود در آن فضا پرسه بزند!

Image result for گردشگری مجازی

نمونه ضعیف این نوع گردشگری برای مقبره استرمردخای در همدان یا تخت جمشید در استان فارس فراهم شده که البته بسیار مقدماتی و پیش پا افتاده است. همین تکنولوژی برای معرفی هتلهای پیشرفته کشور هم به کار گرفته شده است که با ورود به سایت این هتلها در اختیار استفاده کنندگان قرار می گیرد.

منظور از گردشگری مجازی صرفا استفاده از عکسهای 360 درجه نیست و با پیشرفت تکنولوژی امکانات بیشتری باید در اختیار کاربر قرار بگیرد البته اگر بخواهیم از طریق تورهای مجازی درآمدزایی داشته باشیم. اگر صرفا قصد معرفی بنا باشد که همان عکسهای 360 درجه کفایت می کند.

تکنولوژی در عصر معاصر دستگاه‌های واقعیت مجازی را برای استفاده بشر طراحی کرده که امکان قرار دادن کاربر در هر فضایی را فراهم می کند حال چرا نباید این تکنولوژی به خدمت حوزه گردشگری و میراث فرهنگی بیاید. چرا نباید متولیان اماکن گردشگری و میراث فرهنگی به تولید محتوای مجازی و تصویرسازی حرفه ای از این اماکن بپردازند تا با قیمتی اندک در اختیار کاربران مجازی قرار بگیرد.

برخی موزه های برتر دنیا حتی بابت بازدیدهای مجازی از کاربران بلیط دریافت می کنند که می تواند ظرفیت درآمدزایی این اماکن را بدون محدودیت افزایش دهد.

ویروس کرونا , گردشگری | توریسم ,

قرار نیست این روش جایگزین بازدیدهای واقعی شود اما می تواند به عنوان یک پیش معرف به کاربر حق انتخابی دقیق‌تر برای حضور در اماکن گردشگری و میراث فرهنگی بدهد.

وجود کرونا در کشور برخی از مسئولان این اماکن تفریحی را به فکر وادار کرده که روشی تازه برای درآمدزایی مجازی از این مراکز داشته باشند.

همچنین توسعه گردشگری مجازی می‌تواند بازدهی بسیار بالایی داشته باشد چرا که غیر از اینترنت و تهیه یک محتوای سه بعدی به هیچ زیرساخت دیگری نیاز ندارد. وقتی کاربر با استفاده از این محتواها با اماکن تاریخی و گردشگری ما آشنا شد حاضر است برای حضور و استفاده از این مراکز به ایران سفر کرده و با جزئیات بیشتری از این بناها آشنا شود.

تورهای مجازی صرفاً به اماکن گردشگری و میراث فرهنگی محدود نشده و قابلیت استفاده در نمایشگاه‌ها و حتی معرفی محصولاتی چون خودروها را دارد. جهان از ظرفیت تورهای مجازی به شدت استفاده می کند اما کشور ما هنوز به درستی امکان استفاده از این ظرفیت را در اختیار کاربران قرار نداده است.

منبع: .tasnimnews.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید