اهمیت GIS در برنامهریزی در دنیای امروزی-موسسه چشم انداز-آموزش کاربردی GIS و RS
اهمیت GIS در برنامهریزی در دنیای امروزی عنوان پستی است که ما آن را با شما به اشتراک می گذاریم.امیدواریم این پست مورد پسند شما قرار بگیرد.ما سعی داریم که در پست های بعدی بیشتر دربراه اهمیت GIS در برنامه ریزی صحبت کنیم.
GIS یک سیستم رایانهای است که برای جم آوری، ذخیره، دستکاری، تحلیل، مدیریت، و ارائه انواع دادههای فضایی و جغرافیایی طراحی شدهاست. این سیستم کامپیوتری به خصوص زمانی که برنامهریزی میشود، بسیار مهم است. در صنایع گوناگونی مورد استفاده قرار گرفتهاست تا به برنامهریزی و نظارت کمک کند. ما نگاهی به برخی از اهمیت آن در فضای برنامهریزی میاندازیم.
۱. خدمات مخابرات و خدمات شبکه:
GIS نقش بسیار مهمی در خدمات مخابرات و شبکه ایفا میکند. از آن در برنامهریزی، جمعآوری، تحلیل و ذخیره طرحهای شبکه پیچیده استفاده میشود که برای رسیدن به یک معماری کاری در زمینه مخابرات نیاز است.
۲. برنامهریزی شهری:
برنامهریزی شهری یکی از مهمترین کاربردهای GIS در برنامهریزی است. این روش میتواند برای تجزیه و تحلیل رشد شهری و مسیر آن در طول توسعه استفاده شود. سپس این دادهها را می توان برای افزایش رشد منطقه شهری و کمک به جلوگیری از هرج و مرج مورد استفاده قرار داد.
۳. برنامهریزی حمل و نقل:
GIS نیز در حوزه حمل و نقل مفید است. این کار به ویژه در جایی انجام میشود که امکانات حمل و نقل جدید باید در داخل یک شهر متراکم توسعه یابد. از GIS برای نقشه کردن مناطقی استفاده میشود که در آن امکانات برای جلوگیری از تراکم ساخته خواهد شد.
۴. تجزیه و تحلیل تاثیر محیطی:
GIS نقش مهمی در فرآیند تحلیل تاثیر زیستمحیطی ایفا میکند. پس از تجزیه و تحلیل دادهها در GIS میتواند برای اطلاعرسانی به سیاست مورد استفاده قرار گیرد که برای برنامهریزی منطقهای جهت کاهش اثرات انسانی روی زمین مورد استفاده قرار میگیرد که باعث تخریب محیطزیست میشود.
۵. برنامهریزی کشاورزی:
GIS نقش مهمی در برنامهریزی کشاورزی بازی میکند. GIS میتواند برای تهیه اطلاعات مورد استفاده قرار گیرد که میتواند برای برنامهریزی محصولی که نیاز به رشد در مناطق کشاورزی دارد بسته به ساختار خاک و ترکیب خاک مورد استفاده قرار گیرد.
۶. برنامهریزی کاربری زمین:
برنامهریزی کاربری زمین به اطلاعات ارائهشده توسط GIS در تصمیمگیری در مورد این که کدام قسمت از زمین باید مورد استفاده زمین قرار گیرد، بستگی دارد. درک این که کدام محصول در چه بخشی از زمین رشد خواهد کرد سادهتر میشود و این به بهبود محصول کمک میکند.
۷. نقشه برداری:
GIS اطلاعاتی در مورد زمین فراهم میکند که میتواند در طول نقشهبرداری از زمین برای تعیین وسعت زمین و ماهیت خاک و ساختار خاک در منطقه مورد استفاده قرار گیرد. این مساله نقش مهمی در تصمیمگیری در مورد استفاده از زمین ایفا میکند.
۸. توسعه اجتماعی:
دادههای ذخیره دادههای GIS که میتوانند در توسعه جامعه مرتبط باشند. دادهها میتوانند بینشهایی را فراهم کنند که میتوانند به اطلاع دادن به برنامهریزی سرزمین جامعه براساس نیازهای جامعه کمک کنند.
۹. تجزیه و تحلیل واکنش به آتش سوزی :
GIS میتواند برای ارزیابی میزان فاصله هر بخش از شبکه خیابان از ایستگاه آتشنشانی استفاده شود. این میتواند در ارزیابی بهترین مکان برای یک ایستگاه آتشنشانی جدید یا در تعیین چگونگی پوشش خدمات آتشنشانی در مناطق خاص برای درجهبندی بیمه مفید باشد.
۱۰. ردیابی:
GIS همچنین میتواند برای پیگیری استفاده از قدرت و سایر منابع انرژی برای تعیین میزان انرژی یا انرژی مورد نیاز برای برآورده کردن الزامات یک شهر یا ایالت مورد استفاده قرار گیرد.
۱۱. برای نقشهبرداری و برنامهریزی منطقه خطر آتشسوزی جنگل:
GIS میتواند دادههایی را فراهم آورد که میتواند برای ترسیم مناطقی که مستعد آتشسوزی جنگل هستند، استفاده شود. هنگامی که این تصمیم تعیین میشود، قبل از اینکه مقدمات کاهش اثرات آتشسوزی جنگل کاهش یابد، ترتیبات کاهش و کاهش اندازهگیری را می توان در محل اعمال کرد.
۱۲. برنامهریزی تراکم ترافیک:
GIS همچنین میتواند اطلاعات مربوط به تراکم ترافیک یک شهر یا جاده مشخص را ارایه نماید. پس از آن می توان از این اطلاعات برای برنامهریزی موثر شهر با هدف کاهش ترافیک استفاده کرد.
۱۳. برنامهریزی بهرهبرداری از فضا:
GIS در فراهم کردن اطلاعات مربوط به استفاده از فضا بسیار سودمند است. این مساله همچنین به برنامهریزی این مساله کمک میکند که چگونه ساختمانها و خطوط دیگر باید در موقعیت قرار بگیرند که سلامت را در مناطق شهری حفظ میکنند.
۱۴. برنامهریزی و برنامهریزی جامعه تجاری:
GIS همچنین میتواند اطلاعاتی در مورد بلایای طبیعی در یک منطقه خاص فراهم کند. با این اطلاعات، مردم میتوانند تشخیص دهند که چه مناطقی در معرض بلایای طبیعی قرار دارند که به آنها کمک میکند تا به طور موثر برنامهریزی کنند.
۱۵. برنامهریزی منطقهای:
GIS همچنین میتواند دادههای مهمی را فراهم کند که میتواند برای برنامهریزی منطقهای به کار رود، به خصوص در مواردی که مناطق مختلف باید تحت کاربردهای متفاوتی قرار گیرند.