یکی از نکاتی که باید هنگام استفاده از GIS به آن توجه کرد، استفاده از داده‌های دقیق و بروز است، تا بتوان نتیجه دقیق و اصولی از پژوهشها بدست آورد. در این زمینه بکارگیری داده‌های گوگل ارث در GIS می‌تواند در پیشبرد اهداف نقش بسزایی داشته باشد.
از نرم‌افزار Google Earth می‌توان اطلاعاتی بسیار غنی و مهم را بدست آورد که می‌توان به صورت رستر و وکتور تهیه نمود. نکته اساسی در رابطه با این داده‌ها این است که اگر عوارض را به صورت نقطه، خط و پلی گون در گوگل ارث ترسیم کنید، حتماً آن‌ها به فرمت kml و kmz در اختیار شما قرار می‌گیرد. این فرمت‌ها را می‌توانید به راحتی در نرم‌افزار ArcGIS تبدیل کنید و در پروژه‌ها بکار بگیرید.
علاوه بر این می‌توان تصاویر رستر که همان تصاویر ماهواره‌ای هستند را نیز تهیه کرد. این تصاویر اگر در نسخه حرفه‌ای نرم‌افزار استفاده شوند، قابلیت تنظیم مرتبط با تاریخ را دارند و می‌توان تغییرات پدیده‌ها را در دوره های زمانی مختلف مشاهده کرد. دقت تصاویر ماهواره‌ای که توسط گوگل ارث ارائه می‌شود بسیار بالاست، به گونه ای که به راحتی می‌توان ساختمان‌ها را تشخیص داد.

ابزار Layer To KML

از این ابزار جهت نمایش لایه‌های مختصات دار و رقومیGIS درمحیط نرم‌افزارهایی همچون Google Earth، Arc Globe,Arc Explore استفاده می‌شود. به‌طوری که پس ازتبدیل، لایه مختصات داری با فرمت kml.* و یا kmz.*ساخته می‌شود که برای نمایش سه‌بعدی درمحیط این نرم‌افزارها مورد استفاده قرارمی‌گیرد.
اگربرای لایه‌ای که می‌خواهیم ازآن خروجی kml.*تهیه کنیم ،مختصات واقعی اش تعریف نشده باشد،پس از تبدیل شدن لایه‌هابه فرمت بالا،درمحیط نرم‌افزارهایی که نام برده شد، درمختصات(o,o)جغرافیایی (محل تلاقی خط استواونصف النهارگرینویچ)نمایش داده خواهدشد.برای اینکه لایه خروجی این ابزاردرمکان صحیح خود در این نرم‌افزارها قراربگیرددوشرط لازم است:
1. لایه دارای مختصات باشد.
2. مختصات لایه برای آن تعریف شده باشد.
قبل ازاینکه لایه ر ابا استفاده ازآن ابزاربه فرمت . kml.*تبدیل کنید، حتماً ازمختصات داربودن آن مطمئن شود و سپس آن را تبدیل کنید.
بر روی ابزار Layer To KML در مسیر To KML< Arc Toolbox > Conversion Tools دو بار کلیک کنید تا کادر محاوره‌ای Layer To KML گشوده شود. (تصویر14-1)

تبدیل لایه‌های GIS به فرمت Google Earth تصویر14-1

ابزار Layer To KML را بازکرده ولایه را در ورودی آن تعریف کنید، سپس درفیلد بعدی نام و محل ذخیره لایه خروجی راتعیین کنید. درLayer Output Scale سعی کنید مقیاس مناسبی باتوجه به مقیاس پایه نقشه تعریف شود. (تصویر14-2)

تبدیل لایه‌های GIS به فرمت Google Earth

تصویر14-2

سپس ok کنید. به آدرس محل ذخیره فایل خروجی بروید. فایلی باپسوند kml.*ساخته شده است.
نکته:هنگامی که لایه رادر ورودی ابزار تعریف می‌کنیدحتما تیک نمایش لایه فعال باشد در غیر این صورت لایه خروجی ساخته نخواهد شد.
سپس نرم‌افزارGoogle Earth و یاArc Explore را باز کنید، ازمنویOpen آدرس فایل kml.*تولیدشده راوارد کنید.لایه در فضای نرم‌افزار، در موقعیت جغرافیایی واقعی اش نمایش داده می‌شود.

ابزار Map To KML

تفاوت این ابزار با ابزارفوق در این است که دراین کاربرمی‌تواند تمامی لایه‌هایی که دریک پروژه از نرم‌افزارArc GISبافرمتmxd.*و mxt.*ذخیره کرده را، به صورت یکجا به فرمت kml.*و kmz.*تبدیل کند.
بر روی ابزار Map To KML در مسیر To KML< Arc Toolbox > Conversion Tools دو بار کلیک کنید تا کادر محاوره‌ای Map To KML گشوده شود. (تصویر14-3)

تبدیل لایه‌های GIS به فرمت Google Earth

تصویر14-3

پروژه که در نرم‌افزارArc GISبافرمتmxd.*و mxt.*ذخیره کرده‌اید در قسمت Map Document فراخوانی کرده، سپس مسیر خروجی را نیز مشخص وok کنید. (تصویر14-4)

تبدیل لایه‌های GIS به فرمت Google Earth

تصویر14-4

 

برگرفته از کتاب آموزش جامع و عملی ArcGIS مقدماتی و پیشرفته/ همراه با داده های تمرینی و نرم افزار
مولفان: سعید جوی زاده/ منیژه براهیمی / مسلم شمشیری/ میلاد قمرزاده
انتشارات آکادمیک-1398
تلفن تماس سفارش کتاب: 07132341477-09382252774
وبسایت: www.gisland.org
لینک سفارش کتاب: http://ketabpage.ir/shop/

سیستم اطلاعات جغرافیایی


Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4494

Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4494

Arc GISArc MapArc scanDigit  کردنEditorgisGIS readyGIS آشنایی با کتبGIS آشنایی با مجلات معتبر جی ای اسآرک جی آی اسآرک مپآشنایی با مجلات معتبرآشنایی با مجلات معتبر جی ای اسآشنایی با نرم افزار GISآشنایی با نرم افزار جی ای اسآشنایی با نرم افزارهای متن باز GISآشنایی با نرم افزارهای متن باز جی ای اسآموزش GISآموزش GIS در ادارات و سازمانها در شیرازآموزش GIS در شیرازآموزش Web GIS در شیرازآموزش تحلیل فضایی با GISآموزش تحلیل فضایی با جی ای اسآموزش تخصصی GIS در شیرازآموزش تخصصی جی ای اس در شیرازآموزش جی ای اسآموزش جی ای اس در ادارات و سازمانها در شیرازآموزش جی ای اس در شیرازآموزش درون یابی با استفاده از GISآموزش درون یابی با استفاده از جی ای اس در تهرانآموزش مقاله نویسی ISI در حوزه جی ای اسآموزش مقاله نویسی ISI در حوزهGISآموزش مکان یابی با GISآموزش مکان یابی با جی ای اسآموزش مکانیابی با AHP در شیرازآموزش وب جی ای اس در شیرازآموزشگاه GISآموزشگاه GIS در شیرازآموزشگاه جی ای اسآموزشگاه جی ای اس در شیرازتجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از GISتجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از جی ای استدریس خصوصی GIS در شیرازتدریس خصوصی جی ای اس در شیرازتهیه نقشه با استفاده از GISتهیه نقشه با استفاده از جی ای استهیه نقشه تراکم در GISتولید مدل رقومی ارتفاعی زمین در GISتهیه نقشه تراکم در جی ای استولید مدل رقومی ارتفاعی زمین در جی ای اسداده های توصیفی در GISداده های توصیفی در جی ای اسداده های مکانی در GISداده های مکانی در جی ای اسدانلود Arc Hydroدانلود Xtoolsدانلود داده های Shapefile ایراندانلود داده های شیپ فایل ایراندانلود نرم افزار GISدانلود نرم افزار جی ای اسدانلود نرم افزارهای متن باز GISدانلود نرم افزارهای متن باز جی ای اس GISدوره GISدوره GIS در شیرازدوره آموزش Arc Hydro در شیرازدوره آموزش آرک هیدرو در شیرازدوره آموزشی GIS در شیرازدوره آموزشی جی ای اس در شیرازدوره جی ای اس در شیرازدیجیت کردن در GISرقومی سازی در GISسعید جوی زادهسیستم اطلاعات جغرافیاییسیستم اطلاعات مکانیکاربرد  GIS در علوم خاککاربرد GIS در برنامه ریزی شهریکاربرد GIS در زمین شناسیکاربرد GIS در کشاورزیکاربرد GIS در گردشگریکاربرد GIS در محیط زیستکاربرد GIS در منابع آبکاربرد GIS در هیدرولوژیکاربرد جی ای اس GIS در برنامه ریزی شهریکاربرد جی ای اس GIS در پزشکی کاربرد جی ای اس GIS در جغرافیاکاربرد جی ای اس GIS در زمین شناسیکاربرد جی ای اس GIS در علوم خاککاربرد جی ای اس GIS در کشاورزیکاربرد جی ای اس GIS در گردشگریکاربرد جی ای اس GIS در محیط زیستکاربرد جی ای اس GIS در منابع آبکاربرد جی ای اس GIS در هیدرولوژیکاربردGISدر پزشکی کاربرد GIS در جغرافیاکارگاه آموزش GIS در شیرازکارگاه آموزش جی ای اس در شیرازکارگاه آموزش مکانیابی با AHP در شیرازکلاس GISکلاس GIS در شیرازکلاس جی ای اس در شیرازمدرسGISمدل رقومی ارتفاعی زمینمدلسازی با استفاده از GISمدلسازی با استفاده از جی ای اسمراحل رقومی سازی نقشهمشاوره پایان نامه GISمشاوره پایان نامه جی ای اسمعرفی کتب جی ای اسمعرفی کتبGISمعرفی مجلات معتبر GISمعرفی مجلات معتبر جی ای اسمنیژه براهیمیموسسه آموزشی GISموسسه آموزشی GIS در شیرازموسسه آموزشی جی ای اسموسسه چشم انداز هزاره سوم مللنماد گذاری نقشه تراکم در جی ای اسنمادگذاری نقشه تراکم در GISوکتوری کردن یک نقشه اسکن شدهوکتوری نمودن لایه‌های رستری به روش اتوماتیکوکتوری نمودن لایه‌های رستری به روش نیمه اتوماتیک

13 نظرات

دیدگاهتان را بنویسید