آموزش طرح هادی روستایی با GIS:تعاریف
طرح هادی روستایی بر اساس مصوبات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی طرح و پروژه ای است که وظیفه ساماندهی و اصلاح بافت کالبدی موجود و همچنین میزان گسترش آتی و نحوهٔ استفادهٔ از زمین و مدیریت آن برای عملکردهای مختلف را تعیین میکند. کارکردهایی همچون مسکونی، تولیدی، تجاری، کشاورزی، تأسیسات و تجهیزات و نیازمندی های عمومی روستا.
این پژوهش در قالب مصوبات طرح های ساماندهی فضا و سکونتگاه های روستایی یا طرح های جامع ناحیه انجام میشود. به عبارت دیگر می توان گفت که طرح هادی را مهم ترین پژوهش رسمی ،دولتی و قانونی توسعه و عمران یک روستا در کشور ایران دانست.
اين طرح طي دو مرحله:
۱- تهيه طرح
۲- اجراي طرح
طي مدت زمان معيني در قالب اعتبارات پيش بيني شده از سوي دولت به مرحله اجرا منتهي ميشود تهيه و اجراي طرح بهسازي و طرح هادي روستايي از سال۱۳۶۲ توسط وزير مسكن و شهرسازي وقت پيشنهاد و براي اولين بار در سال۱۳۶۶ با جديت در كشور اجرا شد و به منظور روشن نمودن ابعاد اجراي كار،آيين نامه نحوه بررسي و تصويب طرح هاي توسعه عمران محلي و ناحيه اي و منطقه اي و ملي و مقررات شهرسازي و معماري كشور در سال۱۳۷۸ به تصويب هيات محترم دولت رسيد.
فعاليتهاي عمران روستايي يكي از مهمترين و اصلي ترين اقدامات بنياد مسكن انقلاب اسلامي در امور كالبدي و عمران و آبادي روستاهاي كشور ميباشد. اين فعاليتها با هدف ايجاد زمينه توسعه و عمران روستاها و تأمين عادلانه امكانات و هدايت فيزيكي جهت بهبود شرايط زيست محيطي نقاط روستايي در سراسر كشور به انجام ميرسد. لذا با اهداف سند چشم انداز توسعه ۲۰ ساله كشور كه به عنوان سند توسعه ملي محسوب ميگردد، هم راستا ميباشد.
آموزش طرح هادی روستایی با GIS:اهداف اصلی و فرعی
· اهداف طرح هادی روستایی:یک مرور کلی
از اهداف اصلی و مورد انتظار در طرح هادی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
- احیای مجدد روستاهای کشور
- مدیریت روستاها از ابعاد کالبدی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی
در طرح هادی روستایی مصوب بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به اهداف اصلی و فرعی مورد نظر به شرح زیر اشاره شده است:
-
- ایجاد بستری مناسب و علمی تحلیلی برای توسعه و مدیریت روستاها با توجه به شرایط های فرهنگی ، اقتصادی و اجتماعی
- توزع عادلانه تسهیلات و امکانات از طریق ایجاد تسهیلات اجتماعی، تولیدی و رفاهی
- فراهم کردن امکانات و تسهیلات ضروری جهت بهبود احداث مسکن روستائیان و خدمات بهداشتی و عمومی
- ایجاد شبکه ارتباطی پویا و فعال ، و ساماندهی علمی و تحلیلی توزیع خدمات در سطح روستاهای های کشور در ایران
- بهبود وضعیت عملکردی اقتصادی و کالبدی و فیزیکی روستاها از طریق تسهیلات زیربنایی تولیدی، اشتغال و ارتقاء درآمد روستائیان
- مدیریت قلمرو سرزمینی وضعیت فیزیکی (کالبدی) روستا
علاوه بر این از اهداف مصوب اصلی در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اجرای طرح های عمران روستایی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
-
- بهبود بهره وری کار روستائیان و گسترش یافتن درآمد و معیشت و رفاه سطح زندگی در روستاها به نحو احسن
- ایجاد سرمایه گذاری در روستاها
- تکمیل و بهبود اساسی چرخه تولید و مصرف روستایی در کشور ایران
- جلوگیری از روند مهاجرت بی رویه روستاییان به شهرها و چلوگیری از رند مهاجرت خارجی و داخلی
اهداف تهیه و اجرای طرح هادی روستایی
الف: در نخستین فصل آئین نامه اجرایی تهیه و تصویب طرحهای هادی روستایی اهداف مورد نظر به شرح زیر عنوان شده است :
۱- ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها با توجه به شرایط فرهنگی ، اقتصادی و اجتماعی .
۲- تأمین عادلانه امکانات از طریق ایجاد تسهیلات اجتماعی ، تولیدی و رفاهی .
۳- ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستائیان و خدمات بهزیستی و عمومی .
۴- ایجاد شبکه ارتباطی منظم ، و ساماندهی منطقی نظام توزیع خدمات در سطح روستاهای دهستان .
۵- ایجاد زمینه بهبود وضعیت اقتصادی روستاها از طریق تسهیلات تولیدی ، اشتغال ، و ارتقاء درآمد روستائیان .
۶- هدایت وضعیت فیزیکی ( کالبدی ) روستا.
– بطور کلی و براساس اهداف فوق الذکر ، طرح هادی روستایی در راستای فراهم سازی توسعه و عمران روستاها می بایستی از رویکرد های متفاوت و جامعی برخوردار باشد.
– اولویت واژه توسعه برعمران که دارای بارمعنایی وسیع و متشکل از نظامی جامع و چند بعدی ، به لحاظ ساختارها و زیر ساختهای اقتصادی – اجتماعی ، فرهنگی و کالبدی می باشد ، خود گواه این موضوع است که تنها هدف طرح هادی ، عمران یا رشد زیر ساختهای فیزیکی و کالبدی روستا نمی باشد ، بلکه توسعه روستا به عنوان یک فرایند جامع و جند بعدی از اساسی ترین اهداف مورد نظر تلقی شده است .
اهداف عمومی از اجرای پروژه های عمران روستایی به شرح زیر است :
افزایس راندمان کار روستائیان بهبود معیشت و رفاه سط زندگی در روستاها، جلب سرمایه گذاری در روستاها، تکمیل و اصلاح چرخه تولید – مصرف روستایی ،پیشگیری از مهاجرت بی رویه روستاییان به شهرها
مشکلات عمران روستاها
بطور کلی عمران روستاها با مشکلاتی مواجه است که اهم آنها عبارتند از :
۱- پراکندگی روستاها
۲- عدم دسترسی به مصالح مرغوب ساخت وساز
۳- محدودیت بودجه و اعتبارات
۴- سبک انگاری پروژه های عمران روستایی از طرف بعضی مسئولین و سازمانها
۵- عدم جدیت قانونی
۶- ماندگاری کم مردم در روستاها
مراجع بررسی و نصویب طرحهای هادی روستایی
براساس این گزارش تا پیش از ابلاغیه مورخ ۱۶/۱۱/۷۹ هیئت محترم وزیران ، روند بررسی و تصویب طرح هادی به گونه ای بود که پس از کنترل و تائید مطلاعات انجام شده توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلام یطرح تهیه شده درکمیته فن یطرحهای هادی روستایی مطرح می شد .
همچنین کمیته مذکور مرکب از نمایندگانی از سازمان مدیریت و برنامه ریزی ، سازمان جهاد کشاورزی ، مسکن و شهرسازی ، دفتر فنی استانداری محیط زیست ، شرکت آبفای روستایی ف بنیاد مسکن انقلاب اسلام استان و رئیس شورای اسلامی روستا و در صورت نیاز بخشدار مربوطه بوده و در محل بنیاد مسکن استان تشکیل می گردید .
براساس این گزارش ضمن اینکه پیش از برگزاری جلسه کمیته فنی طرح ، یک مرحله بازدید از روستا توسط کارشناسان واحد فنی بنیاد جهت انطباق مطالعات و نقشه های مشاور با واقعیات محل انجام میگرفت که در حال حاضر نیز روند مذکور پیش از برگزاری جلسه گروه کارشناسی کمیته عمران پیگیری می شود .
همچنین متعاقب اصلاح موارد مندرج د رصورتجلسه کمیته فنی توسط مشاور ، به منظور تصویب نهایی ، طرح تهیه شده درشورای تصویب که متشکل از مدیران و رؤسای هر یک ازادارت و سازمانهای ذیربط بود ، مطرح و پس از تصویب جهت اجرا ابلاغ می شد .
شایان ذکر است که هم اکنون در پی ابلاغ مصوبه فوق الذکر هیئت وزیران ، کار گروه عمران و زیر بنایی عمران با دبیری سازمان مدیریت و برنامه ریزی و ریاست معاونت عمرانی استانداری جایگزین شورای تصویب پیشین گردیده است .
· مهم ترين هدف طرح هادي روستايي تجديد حيات روستا به لحاظ ابعاد فيزيکي، اقتصادي و اجتماعي روستاها است و سامان دهي و اصلاح بافت موجود، ميزان و مکان گسترش آتي و نحوه استفاده از زمين براي عملکردهاي مختلف در روستا سه محور اصلي در طرح هادي به شمار مي روند. طرح هادي روستايي در سه مرحله تهيه، تصويب و اجرا مي شود که از انتخاب روستاهاي واجد شرايط و تصويب آن ها در کميته برنامه ريزي شهرستان ها، برگزاري جلسات کميته فني و کار گروه تصويب طرح تا اجراي طرح هادي فرآيند نسبتا پيچيده اي را طي مي کنند
· از اهداف تهیه طرح هادی می توان به ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها با توجه به شرایط فرهنگی ، اقتصادی و اجتماعی ، تامین عادلانه امکانات از طریق تسهیلات اجتماعی ، تولیدی و رفاهی ، هدایت فیزیکی روستاها ، ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستاییان و خدمات محیط زیستی و عمومی ، ارتقاء وضعیت اقتصادی روستا و دستیابی به بهینه های معیشتی روستا با هماهنگی ارگان های ذیربط ، بهبود کیفیت بافت روستا در چارچوب اقدامات پیش بینی شده در طرح و تلاش برای ایجاد فضای مناسب تر سکونت و فعالیت در آن ، ایجاد تناسب منطقی بین جمعیت و عملکردهای مختلف مسکونی ، تولیدی ، خدماتی مورد نیاز در محیط روستا ، کنترل و نظارت بر روند توسعه کالبدی روستا از طریق برنامه ریزی و تعیین نحوه استفاده از زمین در محدوده بافت مسکونی موجود و پیشنهادی ، ایجاد بستر لازم جهت فراهم شدن زمینه صدور سند مالکیت املاک واقع در بافت مسکونی روستا اشاره نمود . بنابراین اهداف طرح هادی روستایی به بهبود شرایط موجود در روستا و در نتیجه بهبود کیفیت زندگی اهالی روستا منجر می شود و این نشانگر اهمیت زیاد تهیه و اجرای این طرح در فضای روستایی می باشد .
· طرح هادی یا به عبارتی طرح جامع توسعه روستایی از جمله اقدامات مهم برای توسعه و عمران روستاها است، این طرح مصوبهای برای هدایت عملیات سازندگی و آبادانی در روستاها با آگاهی از وضعیت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی آنهاست.
طرح هادی روستایی:مراحل انجام
تهیه کردن نقشه پایه و وضع موجود روستا
مطالعه پایه و تشخیص وضعیت
تحلیل و استنتاج از بررسی ها و ارائه تدوین چشم اندازها
تعیین پروژه های پیشنهادی و تهیه نمودن طرح هادی
آیین نامه اجرایی تهیه و تصویب طرح های هادی
ماده ۱: مفاهیم برخی از واژه های به کار رفته در این آئیننامه به قرار زیر میباشد:
الف ـ “روستا” ـ روستا مجموعه هایست زیستی (مسکونی ـ تولیدی) که رابطه ارگانیکی با طبیعت و مجموعه های روستایی و شهری همجوار خود داشته باشد و حدود آن بر اساس مواد ۲ و ۳ قانون تعاریف تقسیمات کشوری تعیین میگردد.
ب ـ “منطقه روستایی” عبارتست از حوزه تأثیرگذار و یا تاثیر پذیر از روستا در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فیزیکی.
ج ـ “طرح های روستا” عبارتست از طرح تجدید حیات و هدایت روستا با لحاظ ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فیزیکی.
د ـ “شورای مرکزی” اختصاراً به مفهوم شورای مرکزی بنیاد مسکن بکار رفته است.
ر ـ “شورای تصویب” اختصاراً به مفهوم شورای تصویب طرح های هادی استان به کار رفته است.
س ـ “بنیاد” اختصاراً به مفهوم بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بکار رفته است.
و ـ “مشاورین” عبارتند از افراد حقیقی و حقوقی متعهد و متخصصی که برای مدتی جهت تهیه طرح هادی روستاهای مشخص با عقد قرارداد با این نهاد همکاری مینمایند.
ماده ۲: اهداف طرح های هادی بشرح زیر است:
- ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها با توجه به شرایط فرهنگی اقتصادی ـ اجتماعی.
- تأمین عادلانه امکانات از طریق ایجاد تسهیلات اجتماعی، تولیدی، رفاهی.
- هدایت وضعیت فیزیکی روستا.
- ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستائیان و خدمات محیط زیست و عمومی.
ماده ۳: شورای مرکزی بنیاد مسکن
این شورا که در ماده ۱۰ قانون اساسنامه بنیاد مسکن تعریف شده در مرکز تشکیل و دارای یک کمیته فنی بررسی طرح ها میباشد.
ماده ۴: وظایف شورای مرکزی در ارتباط با طرح های هادی.
- تصویب ضوابط فنی و عمومی طرح های هادی.
- هماهنگی بین برنامه ها و طرح های وزارتخانه های مربوطه با طرح های هادی.
- بررسی زمینه مشارکت بانها و دیگر سازمانهای اجرائی در تهیه و اجرای طرح های هادی.
- تصویب عناوین طرح های تحقیقی و ارجاع آن به کمیته فنی یا مجاری ذیربط جهت اقدام.
- تصویب مدلها و الگوهای توسعه روستاهای مناطق مختلف کشور و ابلاغ آن.
تبصره ـ جزئیات مربوط به نحوه گردش کار شورای مرکزی و کمیته فنی و دبیرخانه ضمن آئین نامه داخلی که به تصویب شورای مرکزی خواهد رسید تعیین میگردد
ماده ۵ : شورای تصویب طرح های هادی
این شورا مرکب از استاندارد و یا معاون (عمرانی یا برنامهریزی) استانداری و مدیران بنیاد مسکن و جهاد سازندگی استان و ادارات کل مسکن و شهرسازی، کشاورزی، برنامه و بودجه استان به سرپرستی استاندارد تشکیل گردیده و دارای یک کمیته فنی به شرح زیر است:
کمیته فنی طرح های هادی مرکب از نمایندگان بنیاد مسکن، جهاد سازندگی وزارت برنامه و بودجه، وزارت کشاورزی و دفتر فنی استانداری به منظور بررسی و تأثیر طرح های پیشنهادی و ارائه آن به شورای تصویب تشکیل میگردد
ماده ۶ :وظایف شورای تصویب عبارتست از:
- بررسی اولویت روستاهائی که باید برای آنها طرح هادی تهیه شود بر اساس جمعیت موجود، به ویژه پیش بینی امکانات توسعه آنها، زمینهای کشاورزی بافت و مشکلات روستا.
- تصویب طرح های هادی پیشنهادی تهیه شده به وسیله مشاورین و دفاتر تهیه طرح های هادی بنیاد مسکن.
- ایجاد هماهنگی بین ارگانها و سازمانهای ذیربط جهت اجرای طرح های مصوب.
- ایجاد زمینه مشارکت مردم در طراحی و اجراء طرح های هادی.
- ایجاد هماهنگی بین طرح های هادی و طرح های جامع سرزمین و منطقهای
- نظارت و پیگیری اجرای طرح های مصوب. تبصره ـ کلیه مصوبات شورا با اکثریت حاضرین معتبر است و طرح باید حائز حداق سه رأی باشد
ماده ۷ : بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بر اساس قانون وظایف زیر را بر عهده دارد.
- هماهنگی اجرائی در زمینه انتخاب مشاور و گروه اجرائی تهیه طرح و ابلاغ کار به آنان.
- عقد قرارداد با گروه اجرائی تهیه طرح و مشاورین.
- بررسی فنی مقدماتی طرح های تهیه شده.
- اداره کمیته فنی وابسته به شورای مرکزی و شورای تصویب.
تبصره ـ کلیه طرح های پیشنهادی و ضوابط وآیین نامه های اجرائی توسط دبیرخانه های مربوط به شوراهای اخیرا ذکر ارائه می گردد.
- ابلاغ طرح های تصویب شده به مبادی ذیربط.
- تهیه و تامین اعتبارات مورد نیاز طرح های هادی.
- اقدام و اجرای طرح های فیزیکی تهیه شده با همیاری مردم.
- کلیه اقدامات لازم در زمینه بهبود شرایط ساخت در روستا بر اساس طرح مصوب
ماده ۸: شناخت وضع موجود
شناسائی و مطالعه وضع موجود در ابعاد منطقه و روستا بشرح زیر صورت میگیرد.
شناسائی منطقه عبارتست از شناسایی اجمالی عوامل طبیعی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و فیزیکی بر اساس الگوهای پیش فرض و ضوابط بنیاد مسکن.
“شناسائی روستا” ـ در این بخش از مطالعه تأثیر شرایط و عوامل طبیعی زمینهای اطراف روستا و تأثیر طول و عرض جغرافیائی، عوارض طبیعی، وضع خاک شیب زمین ها، پوشش نباتی و عوامل اقلیمی در مسائل زیست محیطی در قالب الگوهای فوق الذکر مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته و کاربرد آنها در جهت تکامل زیست محیطی انسان مشخص و ارائه میگردد.
ضمناً در رابطه با وضعیت کالبدی روستا، بازتاب فعالیتهای انسانی در محدوده حوزه آبخیز و منابع طبیعی روستا، (کشاورزی، باغداری و دامداری) و فعالیتهای معدنی و صنعتی (معادن و کارگاه های صنعتی کوچک و بزرگ) و نیز فعل و انفعالات شکلگیری اماکن در آبادی (نظیر واحدهای مسکونی، باغات درون آبادی اماکن اجتماعی مذهبی، بهداشتی آموزشی، تجاری، خدماتی و راه های ارتباطی) بر روی شرایط کالبدی روستا و حوزه نفوذ آن به منظور تکامل بخشی و فراهم نمودن شرایط مناسب تر زیست مورد مطالعه قرار میگیرد.
ماده ۹: تعیین ضوابط و ارائه پیشنهادات در راستای اهداف فوق الذکر و تعیین محدوده برنامه مورد نیاز
به منظور دستیابی بر محورهای اصلی طراحی پیشنهادات و ضوابط کلی زیر ارائه میگردد:
- ارائه پیشنهادات به منظور تعیین جهات، رشد اقتصادی، اجتماعی و کالبدی روستا.
- ارائه پیشنهادات توسعه فیزیکی در وجوه سه گانه فوق
ماده ۱۰: تهیه طرح هادی
پس از دستیابی بر محورهای طراحی و تعیین ضوابط توسعه، طرح های اصلاحی در دو بخش غیر فیزیکی و فیزیکی به شرح زیر ارائه میگردد.
الف -“طرح های غیر فیزیکی” ـ این بخش از طرح ها عمدتاً به صورت ارائه برنامه و جایگاه فیزیکی آنها در حوزه نفوذ روستا مطرح شده و لازمه اجرای آن، هماهنگی و مساعدت دیگر ارگانهای اجرائی دستاندرکار کشور میباشد.
برنامه های مذکور عبارتند از:
- برنامه ها و جایگاه افزایش تولیدات روستائی از طریق به کارگیری هر چه بیشتر آب و خاک در منابع و کشاورزی.
- برنامه ها و جایگاه خدمات عمومی به منظور ایجاد تعادل بین فضاها، امکانات عملکرد و نیازهای کمی و کیفی جمعیت روستا.
- برنامه ها و مکانیابی و گزینش مراکز استقرار جمعیت از طریق هماهنگیهای لازم با روستا.
- برنامه ها و جایگاه شبکه مراکز تاسیسات عمومی روستا.
ب ـ “طرح های فیزیکی” ـ این بخش از طراحی عمدتاً موقعیت کالبدی و بهبود وضع موجود روستا را در بر گرفته و شامل طرح های زیر است:
- طراحی جهت گسترش و جایگزینی فضاهای لازم با توجه به جمعیت و تا ۱۰ سال آینده روستا.
- تنظیم شبکه های ارتباطی خارج و داخل روستا.
- طرح دفع آبهای سطحی و بکارگیری آنها در توسعه منابع طبیعی، کشاورزی و صنایع مفید.
- طراحی سیستمهای فاضلاب (در صورت لزوم)
- ارائه تیپهای مناسب مسکن با بهره گیری کامل از الگوهای محلی و متناسب با ابعاد خانوار با اتکای بر تکنولوژی مناسب ساخت و ساز.
- ارائه برنامه زمانبندی اجرای طرح.
- تهیه نقشه های اجرائی (نقشه های فاز ۲) در حد نیاز دستگاه های اجرائی و یا عوامل محلی به منظور هدایت مسائل اجرا
ماده ۱۱: اجرای طرح های مصوب و نظارت بر آن
بنیاد مسکن با توجه به اصل عدم مداخله مستقیم در اجرا و یا اتکاء به مشارکتهای مردمی به ترتیب زیر انجام وظیفه می نماید:
- ایجاد زمینه مشارکت بانکها و صندوقهای قرض الحسنه و فراهم نمودن تسهیلات مالی.
- ارائه خدمات فنی و تخصصی در زمینه نظارت و تهیه ماشین آلات سنگین در رابطه با طرح فیزیکی.
- ایجاد بستر مشارکت مردم و سازماندهی نیروهای محلی در رابطه با تهیه و اجرای طرح.
- نظارت بر نحوه هزینه وامها متناسب با طرح های تهیه شده.
- تفکیک و واگذاری زمین به افرادی که بنحوی مسکن آنها در طرح پیشنهادی قرار میگیرد.
- بر اساس تبصره ۳ ماده ۴ قانون اساسنامه بنیاد مسکن. تبصره ـ کلیه عملیات طراحی و اجرا با مشارکت و همفکری مردم صورت میگیرد.
ماده ۱۲ : تصویب و ابلاغ ضوابط به استان
ضوابط و قوانین مربوط به انتخاب و معرفی روستا توسط دبیرخانه شورای مرکزی تهیه و پس از تصویب شورای مذکور به استانها ارسال میگردد.
ماده ۱۳: انتخاب مشاور
مشاورین داوطلب همکاری با بنیاد توسط دبیرخانه شورای تصویب معرفی و به نظر بنیاد مرکز انتخاب می گردند.
ماده ۱۴: تشکیل تیم کارشناسی
دفتر تهیه طرح های هادی میتواند با استفاده از متخصصین و سازماندهی نیروهای دانشجوئی گروه های کارشناسی تشکیل داده و طرح هادی برخی روستا را مستقیماً تهیه نماید.
ماده ۱۵: کنترل مراحل مختلف طرح
مطالعات انجام شده توسط مشاور در مراحل مختلف توسط دفتر تهیه طرح های هادی بنیاد مذکور و آستان کنترل و تایید می گردد.
ماده ۱۶: تصویب طرح تهیه شده
طرح های ارائه شده بوسیله دبیرخانه شورای تصویب “بنیاد استان” در شورای مذکور مطرح و پس از بررسیهای لازم تصویب میگردد. تبصره ـ در صورت عدم تایید و تصویب طرح پیشنهادی مشاور موظف به اصلاح آن است.
ماده ۱۷: ابلاغ طرح
طرح تصویب شده توسط بنیاد مرکز به استانداری و بنیاد استان جهت اجرا ابلاغ می گردد.
ماده ۱۸: بودجه تهیه طرح هادی از منابع زیر تأمین و هزینه میگردد:
- اعتبارات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
- اعتبارات پیش بینی شده در قانون بودجه هر سال.
تبصره ـ تخصیص بودجه تهیه و طرح و چگونگی هزینه آن توسط دفتر مرکزی بنیاد تعیین میگردد.
آئیننامه فوق مشتمل بر ۱۸ ماده و ۶ تبصره در جلسه مورخ ۱۵/۴/۶۷ شورای مرکزی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تصویب و متعاقباً در تاریخ ۱۸/۷/۱۳۶۷ به تایید وزیر مسکن و شهرسازی رسیده است. نماینده حضرت امام در وزیر مسکن و شهرسازی سرپرست بنیاد مسکن بنیاد مسکن و ریاست شورا و عضو شورا
طرح هادی روستایی :مخاطبین هدف
-
-
- جغرافیا و برنامه ریزی روستایی
- جغرافیا و برنامه ریزی شهری
- عمران روستایی
- مهندسی شهرسازی
- توسعه روستایی
طرح هادی روستایی با gis :خدمات ویژه
- اهدا و تقدیم دو جلد کتاب کاربردی نوشته شده توسط دکتر سعید جوی زاده اهدا و تقدیم بیش از ۳۰ساعت فیلم آموزشی مرتبط با دوره آموزشی
- تبدیل شدن به یک مدرس حرفهای و با تجربه
- ارتباط مسقیم با دکتر سعید جوی زاده
- مشاوره مسقیم از طریق شبکه های اجتماعی
مخاطبین دوره طرح هادی روستایی با gis چه کسانی هستند؟
- تمام علاقه مندان به طرح هادی روستایی با gis
- تمام علاقه مندان به طرح هادی روستایی با gis
- کسانی که قصد شرکت در ادارات و سازمان های دولتی را داند
- برای افراد جویای کار ،بی شک یادگیری طرح هادی روستایی با gis بهترین راه برای یافتن شغل مناسب در ایران و جهان است
- اساتیدی که قصد دارند طرح هادی روستایی با gis را در دانشگاه تدریس کنند
- دانشجویانی که قصد مهاجرت دارند می توانند با استفاده از تخصص طرح هادی روستایی با gis به روند مهاجرت خود تسریع ببخشند
- دانشجویان تحصیلات تکمیلی که قصد نوشتن طرح هادی روستایی با gis را دارند
- دانشجویان رشته های جغرافیا ، محیط زیست ، کشاورزی ، زمین شناسی ، برنامه ریزی شهری ، شهرسازی ، معدن ، عمران ، نقشه برداری ، باستان شناسی و …
- کارمندان شاغل در بخش های GIS ادارات دولتی و شرکت های خصوصی
- مدرسانی که علاقه مند به آموزش دادن طرح هادی روستایی با gis هستند می توانند با آموزش های کاربردی GIS به درآمدهای بالایی برسند
پیش نیازهای آموزش طرح هادی روستایی با gis
- شرکت در دوره آموزش طرح هادی روستایی با gis نیاز به پیش نیاز خاصی ندارد چرا که در این دوره حرفه ای و کاربردی آنچه را که شما لازم داشته باشید یاد خواهید گرفت کافی است که علاقه مند باشید و تکالیف استاد را دنبال کنید.
- در دوره حرفهای و کاربردی طرح هادی روستایی با gis نیاز به درک مفاهیم اولیه نیز نیست چون در جلسات اولیه تمامی مفاهیم پایه به شما آموزش داده می شود.
- خیلی نگران هستند از اینکه با نقشه و نقشه خوانی آشنا نیستند ولی خبر مهم و خوب این است که در دوره حرفه ای و کاربردی آموزش جامع GIS مقدماتی و پیشرفته ،اصول نقشه خوانی نیز به شما آموزش داده می شود.
اطلاعات تکمیلی دوره آموزش طرح هادی روستایی با gis
- مدت زمان این دوره ۳۰ساعت خواهد بود.
- سطح دوره: مقدماتی تا جامع
- بدون پیش نیاز
- نوع دوره بسته به علاقهمندی شما به سه روش حضوری، غیرحضوری و فیلم آموزشی خواهد بود.
- زبان آموزش، فارسی است.
- به کاربران شرکت کننده در این دوره آموزشی کتاب و فیلم آموزشی نیز هدیه داده می شود.
- روش پشتیبانی: تلفنی یا WhatsApp و از طریق تماس تلفنی مستقیم با مدرس دوره
- گواهینامه معتبر و رسمی موسسه چشم انداز
- داده های تمرینی و هر آنچه که برای تمرین پروژه های عملی نیاز داشته باشید در اختیار شما قرار داده خواهد شد.
- در این دوره هر آنچه که برای حضور و کار در شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی داخل کشور و خارج کشور نیاز دارید به شما آموخته خواهد شد.
- چنانچه دانشجو یا سرباز هستید برای شما تخفیفی را در نظر گرفتهایم، پس قبل از ثبت نام با ما در تماس باشید تا تخفیف ویژهای به شما عزیزان تعلق گیرد.
- شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی داخل یا خارج از کشور، چنانچه نیاز به آموزش به صورت گروهی دارند، با ما در تماس باشند، چرا که برای آنها تخفیف ویژه در نظر داریم.
- اگر فردی هستید که قصد ثبت نام در دوره را دارید اما توانایی پرداخت هزینه دوره را ندارید، میتوانید با معرفی ۵ نفر، تنها برای ثبت نام در این دوره، خود در این دوره کاملاً رایگان شرکت کنید!
Elmer –
Incredible points. Sound arguments. Keep up the amazing
work.
Here is my site … an info, tinyurl.com,
Rodrick –
Pretty! This was a really wonderful article. Thanks for providing this info or (tinyurl.com).
Mason –
Greetings! Very helpful advice in this particular post!
It’s the little changes which will make the most important changes.
Thanks for sharing!
Here is my website; and info – http://tinyurl.com/y6objb5z,
Franziska –
Please let me know if you’re looking for a author for your blog.
You have some really good articles and I think
I would be a good asset. If you ever want to take some
of the load off, I’d really like to write some material for your blog in exchange for a link back to
mine. Please blast me an e-mail if interested. Thank you!
my web site – what info, tinyurl.com,
Karissa –
Yes! Finally someone writes about a.
Also visit my website: our info – http://tinyurl.com –