آموزش جامع پروپوزال نویسی(حضوری و آنلاین)
نحوه نوشتن پروپوزال
از آنجا که پروپوزال در دوران تحصیلات تکمیلی یک طرح یا پیشنهاد رسمی است؛ در نوشتن آن باید بسیار دقت و توجه را نمود. نوشتن پروپوزال اصول و قواعد خاص خود را دارد. با شرکت در دوره پروپوزال نویس و رعایت اصول و نکاتی که به شما گفته می شود قادر خواهید بود که بهترین پروپوزال ها را بنویسید
با روش های زیر می توانید دوره را درخواست بدهید
تماس بگیرید
09120438874
تلگرام پیام بدید
javizadeh@
اینستاگرام پیام بدید
vic.intel@
واتساپ پیام بدید
09382252775
نحوه نوشتن پروپوزال کارشناسی ارشد
پروپوزال از بخش های مختلفی تشکیل میشود که به مهم ترین قسمت های آنعبارتند از :انتخاب موضوع،بیان مساله،پیشینه تحقیق،اهداف ،سوالات تحقیق،فرصیات،روش تحقیق و…
در این دوره آموزشی تمامی بخش های مختلف یک پروپوزال کارشناسی ارشد و دکتر به شما آموزش داده می شود.
نتایج تحقیق موسسه REOPA درباره پروپوزال های تحقیقاتی:
- 38 درصد پروپوزالها نوشته شده رد مي شوند، 46 درصد براي بازنگري بازگردانده مي شوند و تنها 16 درصد پذيرفته مي شوند.
- 71 درصد عناوين، مطلوب ارزيابي نشدند و تنها 29 درصد رضايتبخش بوده اند.
- 72 درصد مقدمه ها رضايتبخش نبوده اند 49 درصد وضوح و تمرکز نداشته اند.
- فقط 16 درصد از آنها بيان مسئله را به خوبي نوشته اند.
- تنها 29 درصد موارد اهداف تحقيق را به روشني بيان نموده اند.
پروپوزال يا طرح تحقيق ، پيش نويس پژوهشي است كه شما مي بايست براي اخذ مدرك تحصيلي خود انجام دهيد. در پروپوزال ، شما به معرفي موضوعي كه براي پايان نامه خود انتخاب كرده ايد ، توضيح اهميت آن موضوع ، ذكر پژوهش هايي كه در گذشته در اين باره صورت گرفته ، و نتايجي كه فكر مي كنيد از تحقيق خواهيد گرفت می پردازيد. هم چنين روش يا روش هايي كه در پژوهش از آن ها بهره خواهيد گرفت را ذكر مي كنيد.شكل پروپوزال بنا بر هدفي كه از آن داريد و يا به مقتضاي رشته تحصيلي شما مي تواند قدري متغير باشد.
.
پروپوزال چیست؟
در پروپوزال روند انجام پایاننامه شما باید مشخص گردد. یعنی اهمیت و ضرورت انجام پژوهش شما چیست؟ هدفتان چیست؟ نوآوری شما چیست؟ با چه روشی میخواهید به هدف نهایی خود برسید؟ فرض کنید میخواهید یک پروژه یا طرح را اجرا کنید. باید از قبل دقیقا بدانید این پروژه قرار است در چه تاریخی شروع گردد و برنامه ریزی واقعی برای آن انجام دهید و همچنین برای اجرای آن به چه منابعی نیاز دارید؟ چطور میتوان این منابع انسانی، ماشینآلات و مصالح را تهیه کرد؟ چگونه باید منابع را به فعالیتهای پروژه اختصاص داد؟ اینیک مثال واقعی برای اجرای پروژههای عمرانی و مدیریت ساخت در کارگاهها است تا ذهن شما با پروپوزال و لزوم آن بیشتر آشنا شود. شما باید بدانید نقطه آغاز و پایان تحقیق شما کجاست و با چه روش و هدفی میخواهید به آن دست پیدا کنید.
دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و یا حتی کارمندان ادارات و شرکت ها با کلمه پروپوزال مواجه میشوند ریشه این کلمه بر گرفته از واژه propose به معنای پیشنهاد دادن است.وقتی ایده ای در ذهنتان دارید و میخواهید آنرا به استاد یا مدیر پروژه خود ارایه دهید. باید یک پروپوزال از ایده هایی که در ذهنتان دارید تهیه کنید اما برخی از افراد آگاهی کاملی از این بخش ندارند و یا طریقه پروپوزال نویسی را بلد نیستند. ابتدا باید بداند که پروپزال از چه بخش هایی تشکیل شده است بعدا شروع به نوشتن کند:
اهمیت پروپوزال
پروپوزال در حقیقت همانطور که از اسم آن مشخص است، یک طرح پیشنهادی میباشد که کاملاً مشخص میکند که شما در پایاننامه خود قرار است به چه مطالبی بپردازید. پروپوزال در حقیقت همان فصل اول پایاننامه است. ابتدا مانند دیگر فصلهای پایاننامه باید مقدمه و بیان مسئله که دارای کلیات و اهمیت، ضرورت این پژوهش میباشد. در پروپوزال از صفرتا 100 پایاننامه میبایست مشخص گردد و اساتید بعد از خواندن آن باید بتوانند به این سؤالات پاسخ دهند. بسیاری از دانشجوهای ارشد و دکترا، موضوع اشتباهی را انتخاب می کنند و اگر پروپوزال را به درستی انجام دهند می توانند متوجه اشتباه خود شوند. اگر موضوع و روش اشتباهی انتخاب کنید و در پروپوزال هم متوجه اشتباهات خود نشوید، در نیمه پایان نامه متوجه اشتباهات خود می شوید. در میانه راه دیگر هیچ راهی بجز برگشت وجود ندارد. وقت و زمان خود را تلف نکنید. پروپوزال و پایان نامه نیاز به کار علمی دارد و واقعا باید برای آن وقت گذاشته شود.
از مهمترین دستاوردهای دوره جامع پروپوزال نویسی می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- تحقیق علمی چیست؟
- پروپوزال تحقیق چیست؟
- چرا یک پروپوزال تحقیق می نویسیم؟
- چه کسی یک پروپوزال تحقیق می نویسد؟
- قوانین نوشتن پروپوزال
- تکنیک های نگارش پروپوزال برای تحقیق
- رازهای نوشتن یک پروپوزال تحقیقاتی جذاب
- رازهای نوشتن پروپوزال نویسی
- مراحل نوشتن پروپوزال تحقیق
- ساختار پروپوزال تحقیقاتی شما
- بررسی ادبیات
- چه چیزی را شامل نمی شود
- زمانی
- بودجه بندی و سایر جنبه های یک پیشنهاد
پس از پایان دوره جامع پروپوزال نویسی…
کارگاه پروپوزال نویسی پژوهشی به شرکت کنندگان کمک می کند تا رویکردی برای پرداختن به اجزای مورد نیاز به روشی منطقی طراحی کنند که نمرات خوبی را در طول بررسی تضمین کند. اهمیت تحقیق خود را برای یک زمینه خاص و برای جامعه مورد بحث قرار دهید، تحقیق خود را به یک چکیده موثر تبدیل کنید و مهارت های خود را به عنوان یک محقق به وضوح منتقل کنید.
در طی این آموزش پاسخ این سوالات را بیاموزید:
- چگونه می توانید از بخش های چکیده، عنوان و هدف تحقیق برای بازاریابی مفاهیم مهم استفاده کنید؟
- چه عواملی بر موفقیت در یک فرآیند رقابتی تأثیر می گذارد؟
- چگونه می توانید هر بخش از پروپوزال خود را تقویت کنید؟
- فرآیندهای بررسی چگونه کار می کنند؟ درک این فرآیندها چگونه شانس شما را برای تامین مالی افزایش می دهد؟
- بهترین راهها برای شناسایی منابع مالی بالقوه و توسعه روابط با کمکدهندگان چیست؟
از مهمترین مزایای دوره جامع پروپوزال نویسی می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- این برنامه پتانسیل پنهان شما برای محقق شدن را باز می کند که می توانم را برای شما ارائه دهد
- این برنامه به شما بیشتر در مورد تحقیق و نگارش پروپوزال قرار می دهد و همه اصول اولیه پروژه تحقیق را می دهد – که کارفرمایان و همکاران شما را تحت تاثیر قرار می دهد.
- این رزومه شما را بسیار قوی می کند و یک دوره آموزشی در رزومه شما اضافه می شود که به این معنی است که می توانید در حین درخواست شغل، یک CV قوی نشان دهید.
- افراد زیادی در مورد این موضوع نمی دانند، بنابراین، شما را متمایز و رقابتی می کند
- بسیاری از آزمایشگاه ها به دنبال مهارت های نوشتن پروپوزال تحقیق هستند. بنابراین، این دوره شانس گرفتن تماس های مصاحبه بیشتر را برای هر نوع شغلی تحقیقاتی که درخواست می کند می دهد. به این معنی که لازم نیست نگران نباشید.
- شما قادر خواهید بود بفهمید که پروژه تحقیقاتی در مورد این موضوع چیست و هرگز در مورد این موضوع مهم است که بسیاری از تحقیقات را می ترساند سردرگم نمی شود.
- این برنامه به شما کمک می کند تا اصول نوشتن پروپوزال را بیاموزید که به شما امکان می دهد تا پروژه ها، مقالات تحقیقاتی و پایان نامه خود را انجام دهید.
- اگر در حال نوشتن پروپوزال هستید و در مرحله بعدی گیر کرده اید، این برنامه به شما در قسمت های پروپوزال و مهم پروپوزال کمک می کند.
- این برنامه برای همه کسانی است که به علم علاقه دارند و علاقه دارند در هر زمینه ای محقق یا دانشمند شوند
برای نوشتن پروپوزال از کجا شروع کنم
همیشه سوالی که ذهن دانشجویات تحصیلات تکمیلی را به خود مشغول می کند این است که برای نوشتن پروپوزال از کجا شروع کنم؟و همیشه نگران شروع کردن این قضیه هستند.دکتر سعید جوی زاده با یک برنامه اصولی و هدفمند به شما یاد خواهد داد که چگونه نوشتن پروپوزال حرفه ای خودتان را شروع کنید که بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن به استاد راهنما و مشاور و دانشکده تحویل دهید.
فرم نوشتن پروپوزال
فرم نوشتن پروپوزال یکی از مواردی است که باید شما توجه کنید چرا که هر واحد دانشگاهی فرم نوشتن پروپوزال مخصوص به خود را دارد. فرم نوشتن پروپوزال در دانشگاه ازاد اسلامی متفاوت از فرم نوشتن پروپوزال در دانشگاه دولتی و پیام نور خواهد بود. در این دوره آموزشی فرم نوشتن پروپوزال همه دانشگاه ها را در اختیار شما قرار خواهیم داد. فرم نوشتن پروپوزال در این دوره آموزشی تشریح و توضیح داده خواهد شد.
هزینه نوشتن پروپوزال دکتری
بیشتر وقت ها هزینه نوشتن پروپوزال دکتری برای دانشجویات تحصیلات تکمیلی باعث درد و سر و استرس می شود.شما با شرکت در دوره آموزشی پروپوزال نویسی دکتر سعید جوی زاده خودتان پروپوزال را می نویسید و به دانشکده تحویل می دهید.شما نباید پروپزورال دوره دکتری را بیرون سفارش بدهید باید بتوانید خودتان اقدام به نوشتن پروپوزال دوره دکتریکنید.دوره دکتری سرنوشت شما را مشخص خواهد کرد لذا خیلی دقت کنید که آینده بیکار نباشید.
نوشتن پروپوزال برای اپلای
خبر خوب این است که نوشتن پروپوزال برای اپلای در این دوره آموزشی به شما آموزش داده می شود و شما با نوشتن یک پروپوزال برای اپلای آشنا خواهید شد.اگر قصد مهاجرت به یک دانشگاه خوب در یک کشور خوب دارید دکتر سعید جوی زاده این راه را برای شما هموار خواهد کرد. نوشتن پروپوزال برای اپلای همیشه یکی از دغدغه های کسانی است که قصد دارند به خارج از کشور مهاجرت کنند. نوشتن پروپوزال برای اپلای آنقدر هم که فکر می کنید سخت و مشکل نیست چون دکتر سعید جوی زاده با ترفندهای ساده و گتم به گام این فرایند را به شما آموزش می شدهد.
برخی شرکتکنندگان دوره جامع پروپوزال نویسی
تاکنون بیش از 9500نفر از آموزشها و مشاورههای دکتر سعید جوی زاده برای نوشتن پروپوزال های خود استفاده کرده اند. برخی از تصاویر دوره های قبلی پروپوزال نویس در زیر آمده است:
مدرس دوره آموزش جامع پروپوزال نویسی :
- بنیانگذار آکادمی هوش پیروزی
- بنیان گذار موسسه علمی تحقیقاتی چشم انداز هزاره سوم ملل
- بنیان گذار کشراه:بزرگراه کشاورزی ایران
- بنیان گذار موسسه فرهنگی هنری بیا بوک
- نویسندۀ 60 عنوان کتاب در حوزۀ نویسندگی و علم؛
- مربی و کوچ کتابنویسی بیش از 2000 مدرس، پژوهشگر، مدیر و رهبران کارآفرین
- طراح و مدرس دورههای آموزشی ئر زمینه های مختلف پژوهشی
- برگزاری بیش از 700 کارگاه آموزشی در زمینه های مختلف آموزشی در سراسر کشور
- تولید بیش از 3000 فیلم آموزشی در فضای اینترنت و شبکه های اجتماعی
- تالیف صدها مقاله علمی در نشریات معتبر علمی و کنفرانس های داخلی و بین المللی
آنچه برای شروع به کار نیاز دارید
این دوره با مقدمه ای بر روش تحقیق علمی آغاز می شود در آن همه مبانی اولیه مرتبط با پروپوزال نویسی پوشش داده شده است تا حتی مبتدیان نیز بتوانند به سرعت پیشرفت کنند. در مقدمه شما با نوشتن و شرایطی که برای نوشتن یک پروپوزال خوب است آشنا خواهید شد. پس از این مرحله با یادگیری مراحل مختلف پروپئزال نویسی مانند عنوان ، بیان مساله،فرضیات،اهداف،روش تحقیق و… شد بطوریک قادر خواهید بود یادداشت های جمع آوری شده را به طور موثر سازماندهی کرده و آنها رابخوانید. سپس بر انواع قسمت های مختلف پروپوزال نویسی متمرکز خواهید شد. در این بخش شما همچنین با نحوه ارائه یک پروپوزال نیز آشنا خواهید شد. در دوره پروپوزال نویسی دکتر سعید جوی زاده سعی خواهد کرد که با قرار دادن فیلم های صوتی و فایل های صوتی به یادگیری بهتر شما کمک کند.
پس از اتمام این دوره ، شما به عنوان دانشجو یا یک متخصص در حوزه های مختلف قادرخواهید بود پروپوزال های تحقیقاتی خود را بطور دقیق تجزیه و تحلیل کنید و یا درصورت کار در یک سازمان بتوانید تصمیمات تجاری دقیق تری را اتخاذ کنید. شما قادر خواهید بود ضمن استفاده از بسیاری از ویژگی های یک پروپوزال برای جمع آوری و تفسیر موثرتر داده ها از برنامه ریزی ها و استراتژی هایی استفاده کنید که بهترین نتیجه و همچنین بالاترین حاشیه سود را داشته باشند.
اگر به یکی از سوالات زیر پاسخ مثبت داده اید ، این دوره برای شما مناسب است
- آیا شما دانشجوی دکترای هستید؟
- آیا شما دانشجوی کارشناسی ارشد هستید؟
- آیا شما در حال نوشتن پروپوزال هستید و آیا برای راهنمایی در خوب خوب نیاز به کمک دارید؟
- آیا می خواهید مهارت های مورد نیاز برای پروپوزال نویسی را توسعه و گسترش دهید؟
- آیا دوست دارید یاد بگیرید که چگونه یک پروپوزال خوب نوشته می شود؟
</
برخی از تالیفات دکتر سعید جوی زاده :
- بنیانگذار آکادمی هوش پیروزی
- “كتاب نوآوري اجتماعي در مديريت شهري” . تهران. انتشارات دانشگاه تهران، 1398.
- “مقدمه ای بر خشکسالی و شاخصهای آن”. تهران. انتشارات سمت. 1389
- “آمار فضایی کاربردی”انتشارات دانشگاه هرمزگان،1399
- ” پردازش داده های لیدار ” . تهران. انتشارات آکادمیک، 1399.
- ” همه چیز درباره مکانی یابی ” . تهران. انتشارات آکادمیک، 1399.
- “آموزش کاربردی Arc GISمقدماتی” . تهران. انتشارات کیان، 1395.
- “آموزش کاربردی Arc GIS پیشرفته” . تهران. انتشارات کیان، 1395.
- “آموزش کاربردی . “ENVIتهران. انتشارات کیان، 1395.
- “اصول نگارش مقالات علمی”. شیراز. انتشارات همارا، 1395.
- “خشکسالی و حاصلخیزی خاک”تهران. انتشارات آکادمیک. 1395.
- “آموزش کاربردی Arc GIS برای جغرافیا و علوم فنی و مهندسی “تهران. نشر هنرهای زیبا.1388
- “یردازش تصاویر ماهواره ای در Arc GIS”. شیراز، انتشارات آکادمیک. تهران. 1396.
- “آموزش Gr ADS”. انتشارات آکادمیک. تهران. 1396.
- “از انتخاب موضوع تا ارسال مقاله ویژه رشته های فنی و مهندسی و علوم پایه”. تهران. انتشارات آکادمیک. 1396.
- “مبانی آسیب پذیری خشکسالی”. انتشارات آکادمیک. 1396.
- “اصول نگارش پروپوزال های علمی”. تهران. انتشارات آکادمیک. 1396.
- “تکنیک های آماری در مقالات ISI”. تهران. انتشارات آکادمیک. 1396.
- “مدیریت خشکسالی در هزاره سوم”. تهران. انتشارات آکادمیک. 1396.
- ” کاربرد Arc GISدر برنامه ریزی شهری و مدیریت شهری” . تهران. انتشارات کیان، 1396.
- “مدلهای آب و هوایی” . تهران: انتشارات آکادمیک: انجمن علمی جغرافیایی ایران ، ۱۳۹۵.
- “کارگاه عملی مکانیابی در GIS با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)”. تهران : انتشارات سخنوران، ۱۳۹۴.
- “یردازش تصاویر سنجش از دور در MATLAB”، انتشارات آکادمیک. تهران. 1396.
- ” آمار فضایی جلد اول ” انتشارات آکادمیک. تهران. 1396.
- ” آمار فضایی جلد دوم ” انتشارات آکادمیک. تهران. 1396
- ” مکاتبات بین المللی در پژوهشگری ” انتشارات آکادمیک. تهران. 1397
- “مدل های آب و هوایی”. انتشارات آکادمیک. تهران. 1397.
- “اصول نگارش مقالات علمی در اقتصاد و مدیریت و حسابداری”انتشارات اکادمیک 1397.
- “روش تحقیق در علوم انسانی”انتشارات اکادمیک 1397.
- “سنجش از دور خشکسالی”، انتشارات آکادمیک. تهران. 1397.
- “پردازش تصاویر ماهواره ای در زمین شناسی و معدن”، انتشارات آکادمیک. تهران. 1397.
- “آموزش کاربردی ArcGIS در زمین شناسی و معدن”، انتشارات آکادمیک. تهران. 1397.
- “یادداشتهای کارآفرینی”، انتشارات آکادمیک. تهران. 1397.
- “معجون پژوهشگری “، انتشارات آکادمیک. تهران. 1398.
- “رهبری جغرافیایی”، انتشارات آکادمیک. تهران. 1398.
- و…
چه چیزی یاد خواهید گرفت؟
در طول این دوره 20 ساعت ، با تمام مهارت های لازم برای نوشتن پروپوزال آشنا خواهید شد. هر هفته ، یک موضوع خاص ارائه می شود ، و شرکت کنندگان دانش خود را به اشتراک می گذارند و مهارت های جدید را از طریق بحث تعاملی یاد می گیرند. این دوره همچنین امکان تجزیه و تحلیل عمیق تر پروپوزال نویسی را فراهم می کند. علاوه بر این ، هر هفته شرکت کنندگان پروپوزال چند دانشجو را تجزیه و تحلیل می کنند. کلاسها بصورت آنلاین و حضوری و متشکل از ترکیبی از کار گروهی و کار فردی خواهد بود. جدا از کلاس ، انتظار می رود که شرکت کنندگان تقریباً دو تا سه ساعت در هفته را صرف آماده سازی و مطالعه خود کنند. این دوره ها شامل 10جلسه دو ساعته است.سوالات متداول…
- پروپوزال چیست؟
- اجزای اصلی پروپوزال چیست؟
- در انتخاب موضوع پروپوزال چه نکاتی را باید مد نظر قرار دهیم؟
- به طور معمول پروپوزال باید چند صفحه باشد؟
- آیا در پروپوزال به زمان و هزینه لازم برای انجام پایاننامه پرداخته میشود؟
- پروپوزال خوب چه ویژگیهایی دارد؟
- چگونه می توانم تعداد مقادیر حذف شده و الگوهای مقادیر حذف شده را در فایل داده خود ببینم؟
- چگونه می توان تعداد مواردی را که در یک متغیر string وجود ندارد محاسبه کرد؟
- موسسه چشم انداز آموز چه خدماتی برای نوشتن پروپوزال به دانشجویان ارائه میدهد؟
- چگونه میتوانیم هزینه نوشتن پروپوزال را کاهش دهیم؟
- دانشجویان برای جمعآوری اطلاعات لازم برای نوشتن پروپوزال از چه منابعی میتوانند استفاده کنند؟
- چه کسانی باید پروپوزال را تایید کنند؟
- آیا پروپوزال کارشناسی ارشد با پروپوزال دکتری تفاوت دارد؟
- پروپوزال دکتری چه تفاوتی با پروپوزال کارشناسی ارشد دارد؟
- چرا باید برای نوشتن پروپوزال از کمک مشاوران استفاده کنیم؟
- و….
مخاطبین دوره جامع پروپوزال نویسی چه کسانی هستند؟
تمامی دانشجویان و کسانی که قصد دارند با نوشتن پروپوزال های تحقیقاتی وارد سازمان های دولتی شوند و دانشجویان تحصیلات تکمیلی که قصد انجام پایان نامه و رساله دکتری را دارند.
پیش نیازهای لازم دوره جلمع پروپوزال نویسی:
برای شرکت در دوره آموزشی جامع پروپوزال نویسی موسسه چشمانداز نیاز به هیچ پیش نیازی نیست چرا که همه موارد لازم به شما آموزش داده می شود .
درس یکم: مقدمه ای بر پروپوزال نویسی
- پیش نیازهای پروپوزال و پایان نامه نویسی
- تعریف پروپوزال و تفاوت آن با مقاله و پایان نامه
درس دوم: مراحل روش علمی و اجزای پروپوزال
- بخش محتوایی
- بخش روش شناسی
درس سوم: انتخاب استاد راهنما و مشاور
- ملاک انتخاب استاد راهنما
- وظایف استاد راهنما
- ملاک های انتخاب استاد مشاور
- نقش استاد مشاور
درس چهارم: انتخاب موضوع و هدف پژوهش
- ملاک های انتخاب موضوع
- خطاهای رایج در انتخاب موضوع
- جلوگیری از تکراری بودن موضوع
- برند سازی شخصی علمی
- پیدا کردن موضوع تحقیق
- اولویت بندی موضوع
- گام های نوشتن عنوان
- نوع هدف پژوهش
- نوشتن کلید واژگان
درس پنجم: نوشتن مقدمه
- پیش زمینه های نوشتن مقدمه
- اشکالات متداول در مقدمه نویسی
درس ششم: نوشتن بیان مساله
- چارچوب بیان مساله
- محتوای بیان مساله
- بایدها و نبایدها در بیان مساله
درس هفتم: ضرورت و اهمیت مساله
درس هشتم: نوشتن پیشینه پژوهش
- معرفی پایگاه های معروف و معتبر جستجوی فارسی
- معرفی پایگاه های معروف و معتبر جستجوی لاتین
درس نهم: هدف، فرضیه و چارچوب نظری پژوهش
- چگونگی نوشتن اهداف پژوهش و انواع آن
- منابع فرضیه
- ویژگی های یک فرضیه خوب
- انواع فرضیه پژوهش
درس دهم: جامعه و نمونه
- مزایای نمونه گیری
- روش های نمونه گیری
- نمونه گیری قضاوتی
- نمونه گیری آسان
- نمونه گیری سهمیه ای
- نمونه گیری تصادفی ساده
- نمونه گیری منظم
- نمونه گیری طبقه بندی شده
- نمونه گیری خوشه ای
- نمونه گیری چند مرحله ای
درس یازدهم: انواع متغیرهای پژوهش و تعریف نظری و عملیاتی آن ها
- انواع متغیرهای پژوهش
- تعریف نظری متغیرها
- تعریف عملیاتی متغیرها
درس دوازدهم: روش های پژوهش
- انواع روش کمی
- انواع روش کیفی
- انواع روش ترکیبی
درس سیزدهم: روش های گردآوری اطلاعات
- ابزارهای پژوهش
- مشاهده
- مصاحبه
- پرسشنامه
- اسناد و مدارک موجود
- شواهد بالینی
درس چهاردهم: نوآوری و کاربرد پژوهش
- نوآوری در موضوع
- نوآوری در چارچوب نظری
- نوآوری در روش
- نوآوری در جامعه مورد بررسی
- نوآوری در ابزار پژوهش
درس پانزدهم: نوشتن منابع
- نوشتن منابع فارسی به روش APA
- نوشتن منابع انگلیسی به روش APA
درس شانزدهم: ملاحظات اخلاقی
درس هفدهم: مراحل اجرایی ثبت و دفاع از پروپوزال
- جدول گانت
- ثبت پروپوزال در ایرانداک
دکتر سعید جوی زاده
بنیان گذار تئوری هوش پیروزی در جهان و مدیر و موسس گروه آموزشی موسسه چشم انداز تدریس 100% سرفصلسوالات متداول
ثبت نام در دوره جامع آموزش GIS
با توجه به تغییر قیمتها، همچنین درخواستهای متغیر کاربران از دورهها، جهت دریافت مشاوره و ثبت نام در دوره آموزش جامع و حرفهای GIS با ما در تماس باشید:
یا با تکمیل فرم ما با شما تماس خواهیم گرفت:
10 مرحله برای نوشتن پروپوزال تحقیق دانشگاهی
به طور سنتی، یک پروپوزال تحقیق چیزی است که دانشجو قبل از کار بر روی پایان نامه خود به مشاور تحصیلی خود ارائه می دهد. با این حال، کالجهای ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و سایر کشورهای انگلیسی زبان نیز پیشنهادهای تحقیقاتی برای تکالیف تحقیقاتی کوچکتر دارند. اساساً، این مقاله ای است که تحقیقات آینده ای را که دانش آموز دوست دارد روی آن کار کند، توصیف می کند. باید واضح، مختصر و با ساختار مناسب باشد. نوشتن اولین پروپوزال تحقیقاتی شما ممکن است کمی ترسناک باشد، اما نگران نباشید – ما شما را تحت پوشش قرار داده ایم. در اینجا یک برنامه ده مرحله ای وجود دارد که باید دنبال کنید.
#1. موضوع را انتخاب کنید!
انتخاب موضوع مناسب شاید سخت ترین بخش توسعه یک پروپوزال تحقیق باشد. شما باید از هر دو موارد خیلی کلی و خیلی باریک اجتناب کنید. مقالات تحقیقاتی در مورد موضوعات بیش از حد عمومی معمولاً آشفته و فاقد تمرکز هستند. به نوبه خود، یک موضوع بسیار محدود، یافتن ادبیات مرتبط را به یک کار طاقت فرسا تبدیل می کند. با این حال، هنوز استرس نداشته باشید. در این مرحله، شما فقط باید جهت کلی تحقیق خود را مشخص کنید. بعداً موضوع خود را اصلاح خواهید کرد.
#2. تحقیق کن!
یک نویسنده خوب قبل از هر چیز یک محقق خوب است. هنگامی که موضوعی را در ذهن دارید، باید به روشی که همیشه برای مقاله های معمولی خود انجام می دهید، به تحقیق بپردازید. میتوانید از خدمات کتابخانهای که کالجتان دارد و همچنین بهترین پایگاههای داده آنلاین مشابه JSTOR استفاده کنید. تا جایی که می توانید تحقیقات مرتبط را پیدا کنید. شما حتی می توانید چند کتاب ارزان قیمت را برای کشف زمینه سفارش دهید. بسیاری از بررسی های ادبیات مبتدی دارای نقص مهلکی هستند که در چند سال گذشته مقالاتی منتشر نشده است. بنابراین مطمئن شوید که حداقل دو سوم از انتشاراتی که پیدا می کنید بسیار جدید هستند. همانطور که در حال ورق زدن آنها هستید، یادداشت برداری کنید (خلاصه های کوتاه، شکاف های احتمالی تحقیقاتی، مسائلی که به ندرت به آنها پرداخته شده است، و هر چیز دیگری که مهم می دانید). بعدا بهت کمک میکنن
#3. موضوع تحقیق خود را محدود کنید!
اینجا جایی است که شما یک عنوان کاری خاص برای مقاله آینده خود پیدا می کنید. بر اساس تحقیقاتی که انجام داده اید، تصمیم بگیرید که کدام جنبه از موضوع شما به خوبی تحقیق نشده است. این چیزی است که انتخاب شما باید باشد. به این ترتیب، مقاله شما حتی برای یک متخصص هم اصلی خواهد بود و مهمتر از همه، از نوشتن آن لذت خواهید برد. اما مطمئن شوید که هیچ دلیل عینی وجود ندارد که چرا آن به خوبی تحقیق نشده است – شما نمی خواهید در یک سوال بی پاسخ گیر کنید.
#4. با یک سوال تحقیقی خاص بیایید
در مرحله بعد، سؤال خاصی را مطرح کنید که قصد دارید در تحقیق خود به آن پاسخ دهید. باید تمرکز شما را کاملا منعکس کند و به خوبی فرموله شده باشد. سوال تحقیق (که به نوعی عنوان کل تکلیف شما نیز خواهد بود) اولین چیزی است که خواننده به آن توجه می کند. آن را جذاب، قابل فهم و مختصر کنید. اگر احساس میکنید گیر افتادهاید، به نمونههای رایگان نگاهی بیندازید یا مقالات سفارشی نوشته شده را به صورت آنلاین از CustomWritings یا سایر خدمات نوشتن پروپوزال تحقیق سفارش دهید. وقتی تعداد انگشت شماری از نمونه ها پیش روی شما باشد، ارائه یک سوال تحقیقاتی خوب آسان تر است.
#5. ادبیاتی را برای کتابشناسی اولیه خود بیابید
در اینجا زمانی است که به یادداشتهایی که در حین تحقیق در مورد ادبیات نوشتهاید نگاه میکنید و تصمیم میگیرید که کدام یک از منابع در کتابشناسی شما و در آینده مرور ادبیات شما به پایان برسد. به طور معمول، اساتید کالج تعداد تقریبی منابع مورد نیاز را به دانشجویان خود می دهند. اگر یکی را دریافت نکردید، از TA خود کمک بخواهید. اگرچه، در حالت ایده آل، مقاله شما حداقل باید اکثر تحقیقات دانشگاهی اخیر در مورد موضوع شما را ذکر کند. اما با خیال راحت از شر هر چیزی که چندین دهه پیش نوشته شده، فاقد کیفیت است، یا فقط به طور جزئی به سؤال تحقیق شما مرتبط است، خلاص شوید.
#6. یک مقدمه بنویسید
جدای از سوال تحقیق (که در عنوان وجود دارد)، مقدمه اولین چیزی است که خواننده پروپوزال شما به آن نگاه می کند. آن را بی عیب و نقص کنید. برخی از اجزای اصلی آن عبارتند از:
- بیان مسئله (چرا موضوع شما باید تحقیق شود)
- یک شکاف تحقیقاتی (آنچه در ادبیات موضوع شما وجود ندارد)
- بیانیه هدف شما (چرا خواننده باید به تحقیق شما اهمیت دهد)
هر چند طولانی نکنید. بعداً در پروپوزال درباره جزئیات صحبت خواهید کرد.
شماره 7. یک فرضیه ایجاد کنید!
بدیهی است که شما در حال حاضر پاسخی برای سوال تحقیق خود ندارید. اما شما باید ایده ای داشته باشید که چگونه به پایان می رسد و می توانید یک فرض اولیه داشته باشید. فرضیه ها معمولاً به شکل بیانیه ای می آیند که تحقیقات شما درست یا غلط را اثبات می کند. آن را از ابتدا بنویسید و سعی کنید آن را شخصی سازی کنید. از یکی از منابعی که خوانده اید کپی نکنید. در اینجا یک مثال خوب وجود دارد: “افرادی که کمتر از یک ساعت در روز را در رفت و آمد خود صرف می کنند، در مقیاس رضایت از زندگی نسبت به افرادی که بیش از یک ساعت در روز را در رفت و آمد می گذرانند، امتیاز بیشتری کسب می کنند.”
#8. روش پیشنهادی خود را شرح دهید!
قبل از کار بر روی این بخش، حتماً با مواد درسی خود مشورت کنید. حتی نویسندگان برتر اغلب وقتی صحبت از همه روشهای موجود و مناسبترین روشها برای تحقیقشان میشود، سردرگم میشوند. شما باید طرح تحقیق را با جزئیات کافی توصیف کنید تا خواننده بتواند مطالعه شما را به تصویر بکشد. در مورد نحوه جمع آوری داده ها و ابزارهایی که در صورت وجود استفاده می کنید (به معنی نظرسنجی، مقیاس، آزمون) صحبت کنید. آنها را عاقلانه انتخاب کنید
#9. نمونه ای را انتخاب کنید و روش های نمونه برداری را که استفاده می کنید شناسایی کنید
توضیح دهید که شرکت کنندگان شما چه کسانی خواهند بود، به چند نفر از آنها نیاز دارید و چگونه آنها را پیدا خواهید کرد. تکنیکهای نمونهگیری (سیستماتیک، تصادفی، طبقهای و غیره) را درج کنید. مطمئن شوید که فرآیند نمونهبرداری واقعی به نظر میرسد، در غیر این صورت استاد شما آن را نمیخرد. برای مثال، ادعای اینکه هزار شرکت کننده خواهید داشت ایده بدی است. یک محقق حرفه ای یا یک شرکت بزرگ داده می تواند به راحتی این کار را انجام دهد، اما یک دانشجوی کارشناسی به احتمال زیاد نمی تواند.
شماره 10. آنچه را که قرار است با داده ها انجام دهید مشخص کنید!
در نهایت، در مورد ابزارها و روش های تجزیه و تحلیل داده که برای تفسیر داده های جمع آوری شده استفاده می کنید، بنویسید. این به ویژه برای تحقیقات کمی مرتبط است. شما باید در مورد ابزارهای آماری، از جمله میانگین و متوسط، و همچنین همبستگی و رگرسیون، از جمله چیزهای زیادی بیاموزید. اگر با این مشکل مشکل دارید، با خدمات دانشجویی مشورت کنید. وبسایتهای مرتبط با بازاریابی نیز اغلب این کار را انجام میدهند—بسیاری از شرکتها تحقیقاتی را انجام میدهند تا بدانند مشتریشان کیست.
به جای نتیجه گیری
همانطور که احتمالاً تا به حال می بینید، نوشتن یک پروپوزال تحقیقاتی با نوشتن یک مقاله یا هر تکالیف دانشگاهی دیگر تفاوتی ندارد. تنها تفاوت این است که شما بیشتر باید در مورد کارهایی که قصد انجام آنها را دارید صحبت کنید. هدف نهایی پروپوزال تحقیق متقاعد کردن خواننده است که تحقیقات آینده شما جالب، مرتبط و شایسته خواهد بود.
روش نوشتن پروپوزال
قبل از شروع نوشتن یک پروپوزال تحقیق دانشگاهی – مرحله 0، در صورت تمایل – کمی زمان بگذارید تا قوانین پروپوزال نویسی را به طور کلی مرور کنید . پروپوزال های تحقیقاتی آکادمیک از دستورالعمل های مشابه پیروی می کنند، اما همچنین خواسته های منحصر به فردی از نویسنده ایجاد می کنند.
یک پروپوزال تحقیقاتی باید بر اساس یک برنامه مشخص برای انجام تحقیقات علمی یا علمی ساخته شود. این نه تنها آنچه را که قصد تحقیق در مورد آن را دارید تشریح می کند، بلکه تمام مراحل مطالعه کیفی و کمی را که قصد استفاده از آن را دارید نیز توضیح می دهد.
نوشتن پیشنهاد شما
یک پروپوزال تحقیق برای نگارش دانشگاهی یک موضوع را تحلیل می کند و یک فرضیه برای آن موضوع ارائه می کند. شما معمولاً این نوع پروپوزال را به عنوان پیش درآمد پایان نامه دکترا یا پایان نامه سطح کارشناسی ارشد خواهید دید.
پروپوزال آنچه را که پژوهش پیشنهاد انجام و/یا اثبات می کند، معرفی می کند. همچنین گزارشی عمیق از روشها و نظریههایی که برای پشتیبانی از فرضیه در پروژه استفاده میشوند، از جمله مروری بر ادبیات مربوطه ارائه میدهد. توجه داشته باشید که همان اصول نوشتن پروپوزال اعمال می شود، چه پروژه مورد نظر کاملاً آموزنده باشد و چه در پی یک نکته متقاعد کننده باشد.
ما این اصول را به دستورالعملهای ساده و گام به گام تقسیم کردهایم که در هر پیشنهاد تحقیقاتی دانشگاهی به خوبی به شما کمک میکند.
مرحله 1: ادبیات را مرور کنید
اگر شما در حال نوشتن یک پایان نامه یا پایان نامه هستید، تقریباً به طور قطع ملزم به انجام بررسی ادبیات هستید. حتی اگر پارامترهای تکلیف شما نیاز به بررسی ادبیات جداگانه نداشته باشند، نوشتن یک مقاله شما را هم راحتتر میکند و هم کیفیت آن را بالاتر میبرد.
با مرور ادبیات فعلی در مورد موضوع خود، می توانید تمرکز خود را محدود کرده و فرضیه ای را ایجاد کنید که هنوز به طور اساسی به آن پرداخته نشده است. بررسی همچنین شما را در مورد وضعیت فعلی مطالعه در حوزه موضوعی به روز می کند.
مرحله 2: یک فرضیه ایجاد کنید
با کمی خوش شانسی، پس از بررسی ادبیات حوزه تحصیلی خود، ایده ای به ذهن شما خطور خواهد کرد. امیدواریم این ایده برای شما شخصاً جالب باشد و مستحق مطالعه بیشتر در مقیاس بزرگتر باشد. آن را بنویسید. با آن راحت باشید، زیرا زندگی شما برای چند هفته یا چند ماه آینده به بررسی این موضوع اختصاص خواهد داشت.
کاملاً مطمئن شوید که ادعایی قابل آزمایش و ابطال دارید . اگر مطمئن نیستید، نگران نباشید. فقط مقاله ما در مورد نوشتن فرضیه ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید.
مرحله 3: متدولوژی خود را بسازید
ما نمی توانیم در اینجا کمک زیادی کنیم، زیرا ما نه روانی هستیم و نه هکر. ما نمی دانیم رشته تحصیلی شما چیست. آنچه ما می دانیم این است که فرضیه شما باید ابطال پذیر باشد و روش های شما باید به عنوان آزمونی برای نادرست بودن یا نبودن فرضیه شما عمل کنند.
اگر چنین است، از گفتن آن ابایی نداشته باشید. یک فرضیه “شکست خورده” یک مقاله شکست خورده نیست. ادعای اینکه دادههای شما چیزی متفاوت از آنچه واقعاً میگوید، یک مقاله ناموفق است، البته به قصور آکادمیک اشاره نمیکنیم. روش های خود را دقیق نگه دارید و در مورد آنچه می گویند واقعی باشید.
مرحله چهارم: چکیده بنویسید
در این مرحله، شما حداقل دو ابزار حیاتی برای مقاله خود دارید: یک فرضیه و یک روش. سومین و آخرین عنصر چکیده شماست.
یک چکیده خوب برای نوشتن دقیق ضروری است. در طول 10 یا 50 یا 500 صفحه مقاله شما، این پاراگراف 300 کلمه ای چیزی است که شما را صادق نگه می دارد. چکیده بیانی ساده و سرراست از این است که فرضیه شما چیست، از چه روش شناسی می خواهید استفاده کنید، آن روش ها چه محدودیت هایی ممکن است داشته باشند، چرا نتایج شما مهم خواهند بود و برای چه کسانی.
اگر ساده به نظر می رسد، به این دلیل است که اینطور است. نوشتن چکیده آسان است. محدود کردن پروپوزال فقط به آنچه چکیده شما می گوید – و بگذارید واضح بگوییم، این دقیقاً همان چیزی است که شما در مورد آن قضاوت خواهید کرد – بخش مشکل است.
مرحله 5: طرح کلی
این ممکن است ترسناک به نظر برسد. شما فرضیه، روش شناسی و چکیده خود را دارید. اگر در مطالعات خود تا این حد پیش رفته اید، احتمالاً می دانید چگونه یک مقاله تحقیقاتی را قالب بندی کنید. اگر این کار را نمی کنید، کمک ما را در مورد فرمت های MLA ، APA و Chicago بررسی کنید . اما این فقط یک مقاله تحقیقاتی نیست. پیشنهاد شماست این یکی از بزرگ است. یک مکان عالی برای شروع، مرور طرح کلی نمونه ما در زیر است.
مرحله 5: بنویسید
از برخی جهات، این بخش آسان است. این هدف از تمام کارهای آماده سازی است. به همین دلیل است که آخرین مرحله آموزش «چگونه بنویسیم» «نوشتن» است. با بررسی ادبیات شما، تعریف فرضیه شما، انتزاعی که شما را صادق نگه می دارد، و طرح کلی شما که ساختار را مشخص می کند، تنها کاری که واقعا باید انجام دهید این است که جاهای خالی را پر کنید. مختصر باشید، قاطع باشید، روش ، محدودیت ها و اهمیت خود را با اطمینان ارائه دهید، و مطمئن خواهید شد.
طرح کلی یک پیشنهاد پژوهشی
در اینجا یک ساختار کلی مختصر و بی طرف از محتوا برای یک پیشنهاد تحقیق دنبال می شود.
من. مقدمه
مقدمه شما باید زمینه یا اسکلت مقاله را ارائه دهد. شما در حال ایجاد چارچوب اصلی خود برای تحقیق هستید. احتمالاً باید چند بخش فرعی در مقدمه داشته باشید.
- آ. می توانید با موضوع خود توجه خواننده را جلب کنید.
- ب شما باید اطلاعات پس زمینه مختصری ارائه دهید و تحقیقات گذشته را بررسی کنید.
- ج تشخیص می دهد که تحقیق شما کیفی است یا کمی و باید به بیانیه پایان نامه اشاره داشته باشد.
ii بیان مسأله
- آ. در این بخش، رویکرد تحلیلی که قصد استفاده از آن را دارید، شرح خواهد داد.
- ب شما به طور کامل مشکل را به عنوان مرتبط با موضوع تحقیق خود شرح خواهید داد.
- ج به این سوال پاسخ می دهد که “چرا این تحقیق نیاز به انجام دارد؟”
III. هدف از مطالعه
- آ. شما باید یک بیانیه کامل، هوشمندانه و قابل توجه در مورد اینکه چرا تحقیقاتی که انجام می دهید باید انجام شود ارائه دهید.
- ب این فرضیه ای را که نیاز به آزمایش دارد و هرگونه سوال پیرامون آن را فاش می کند.
- ج معمولاً با این جمله آغاز می شود: “هدف از این مطالعه تحقیقاتی دانشگاهی این است که…”
- د این یک بحث مفصل در مورد اینکه آیا شما در حال انجام تحقیقات کمی یا کیفی خواهید بود، و ابزارهای تحقیق (پیمایش، مصاحبه، پرسشنامه و غیره) را که باید مورد استفاده قرار گیرد، توضیح می دهد.
IV بررسی ادبیات
- آ. این اطلاعاتی را که قبلاً در مورد پروژه شناخته شده است مورد بحث قرار می دهد.
- ب هر تحقیق مبرم و مرتبطی را که به هر نحوی با فرضیه رد کردن آن مرتبط باشد، بررسی خواهد کرد.
- ج این یک استراتژی تحقیقاتی را ارائه می دهد – مانند اینکه از چه منابعی استفاده خواهید کرد.
v. سؤالات یا فرضیه های تحقیق
- آ. شما فرضیه خود را در اینجا فاش خواهید کرد.
- ب شما هر گونه سؤال تحقیقی را که پیرامون فرضیه شما باشد را بیشتر افشا خواهید کرد.
- ج شما به نظریه های احتمالی قابل آزمونی که فرضیه شما را تقویت می کند، رسیدگی خواهید کرد.
vi. روش ها و رویه ها
- آ. این بخش دقیقاً نشان می دهد که از چه روش هایی برای اثبات فرضیه خود استفاده خواهید کرد.
- ب در مورد متغیرهای کلیدی که برای اثبات معتبر بودن فرضیه خود آزمایش و/یا کنترل خواهید کرد بحث می کند.
- ج در این بخش به روش های تحقیق شما می پردازیم.
vii. محدودیت ها
- در این بخش هر گونه محدودیتی که ممکن است در تحقیق شما ایجاد شود بحث خواهد شد.
viii. اهمیت
- این بخش به این موضوع می پردازد که چرا تحقیق شما به مخاطبان شما مرتبط است.
ix منابع
مهارت های مطالعه
ایجاد یک پیشنهاد تحقیقاتی می تواند دلهره آور به نظر برسد، اما به یاد داشته باشید که این فقط وسیله ای برای رسیدن به هدف است. اساساً، شما فقط دلایلی برای پرسیدن و پاسخ دادن به یک سوال خاص ارائه می دهید. این را در نظر داشته باشید و احتمالاً خوانندگان خود را متقاعد خواهید کرد که سؤال شما ارزش پاسخگویی را دارد.
برای اینکه سختگیری اولیه خود را بیشتر کنید، به صفحات ما در مورد بیانیههای پایاننامه و نحوه نوشتن مقاله تحقیقاتی نگاهی بیندازید . مرور هرگز به کسی صدمه نمی زند!
36 نظرات