آموزشArcGIS Pro: نمایش دوبعدی داده ها
ArcGIS Pro یکی از نرمافزارهای قدرتمند در حوزه سیستمهای اطلاعات جغرافیایی است که توسط شرکت Esri توسعه داده شده است. این نرمافزار، با قابلیتها و ابزارهای پیشرفته خود، به کاربران امکان میدهد تا دادههای جغرافیایی را به صورت دوبعدی و سهبعدی مدیریت، تحلیل و نمایش دهند. در اینجا، به آموزش نمایش دوبعدی دادهها در ArcGIS Pro خواهیم پرداخت.
نمایش دوبعدی دادهها یکی از عمدهترین و کاربردیترین قابلیتهای ArcGIS Pro است. با استفاده از این قابلیت، کاربران قادر خواهند بود تا دادههای جغرافیایی خود را به صورت لایههای مختلف روی نقشه نمایش دهند و با استفاده از ابزارهای مختلف، آنها را ویرایش، تحلیل و تفسیر کنند.
در این آموزش جامع، ما به شما نحوه استفاده از ابزارها و قابلیتهای ArcGIS Pro برای نمایش دوبعدی دادهها را آموزش خواهیم داد. از جمله، ایجاد لایههای مکانی با استفاده از دادههای مختلف، تنظیم نمایش لایهها با استفاده از پروپرتیها و نمودارها، اعمال سمبولها و سبکها بر روی دادهها، و استفاده از ابزارهای مکانی متنوع برای نمایش و تحلیل دادهها.
علاوه بر آموزش نمایش دوبعدی دادهها، در این آموزش همچنین به ترسیم نقشههای جغرافیایی با استفاده از ArcGIS Pro خواهیم پرداخت. شما خواهید آموخت که چگونه طرح نقشههای جذاب و حرفهای را با استفاده از الگوها، نمودارها، تطبیق رنگ و تنظیمات دیگر ایجاد کنید.
با شروع به مطالعه این آموزش جامع، شما قادر خواهید بود تا با استفاده از ArcGIS Pro دادههای جغرافیایی خود را به صورت دوبعدی نمایش داده و از قابلیتهای پیشرفتهای که این نرمافزار فراهم میکند بهرهبرداری نمایید.
نمایش دوبعدی داده هاعنوان پستی است که تیم تحقیقاتی دکتر سعید جوی زاده با شما به اشتراک می گذارد.امیدواریم که این مطالب بتواند شما را در یادگیری نرم افزار مربوطه کمک شایانی کند.
1) روش هاي ایجاد نقشه در ArcGIS Proکدامند؟
الف) ایجاد پروژه جدید با استفاده از يک قالب از پیش تعریف شده؛
ب) اضافه کردن یک نقشه از قبل تهیه شده به پروژه موجود؛
ج) ایجاد نقشه جدید در پروژه جاری.
2) چگونه میتوان پروژه جدید را با استفاده از يک قالب از پیش تعریف شده ایجاد کرد؟
در این روش پس از باز کردن قالب از پیش تعریف شده، یک نقشه به طور خودکار در آن ایجاد می شود. بدین منظور کافی است پس از باز کردن برنامه ArcGIS Pro، در پنجره شروع، در کادر New (Blank Template) ، بر روی دکمه Map کلیک کنید (شکل 3-1).
شکل (3-1): پنجره شروع نرمافزار ArcGIS Pro
3) نکات مربوط به اضافه کردن یک نقشه از قبل تهیه شده به پروژه موجود کدامند؟
– این نقشه ها می توانند در یک پروژه دیگر ArcGIS Pro و یا حتی در یک پروژه ArcGIS Desktop قرار داشته باشد.
– برنامه ArcGIS Pro نقشه هایی با فرمت های متعدد را پشتیبانی می کند که در جدول زیر جزییات فرمت های نقشه های قابل پشتیبانی توسط این برنامه آورده شده است.
جدول (3-1): فرمتهای نقشههای قابل پشتیبانی در ArcGIS Pro
نوع نقشه | فرمت | نرم افزار مربوطه |
Map Document | .mxd | ArcMap |
Map Package | .mpk | ArcMap / ArcCatalog |
.mpkx | ArcGIS Pro | |
Map File | .mapx | ArcGIS Pro |
ArcScene Document (3D) | .sxd | ArcScene |
ArcGlobe Document (3D) | .3dd | ArcGlobe |
– این نقشه ها به هراه تمامی لایه های موجود، برچسب ها، نمادها و سایر تنظیمات در محیط ArcGIS Pro باز می شوند.
– فایل هایی که فرمت .sxd و .3DD دارند، بهصورت چشمانداز در محیط ArcGIS Pro باز می شوند.
– برای اضافه کردن یک نقشه از قبل تهیه شده، کافی است در بالای روبان بر روي سربرگ Insert و در روبان، در گروه Project، بر روي ابزار Import Map کلیک کنید و سپس در پنجره Import، مسیر ذخیره نقشه از قبل تهیه شده را دنبال کنید (شکل 3-2).
شکل (3-2): فراخوانی یک نقشه از قبل تهیه شده به محیط ArcGIS Pro
4) چگونه میتوان یک نقشه جدید در پروژه جاری ایجاد کرد؟
بدین منظور کافی است پس از باز کردن یک پروژه، در بالای روبان، بر روي سربرگ INSERT و در روبان، در گروه Project، بر روي دکمه New Map کلیک کنید (شکل 3-3).
شکل (3-3): ایجاد یک نقشه در پروژه جاری
تمرين 3: ایجاد نقشههای دوبعدی
اهداف تمرین در این تمرین که دادههای آن مربوط به شهر تریپویل در ایالت جورجیای آمریکا میباشد، سه نقشه با خصوصیات زیر ایجاد خواهید کرد: الف) نقش های که تمامی کاربری های تجاری را نشان دهد. ب) نقش های که قطعات تجاری با مساحت 500 تا 2500 مترمربع را نشان دهد. ج) نقش های که موقعیت شبکه فاضلاب شهر را با برچسب قطر هر لوله نشان دهد.
مراحل حل تمرین 1) ایجاد یک پروژه جدید؛ 2) اتصال به منبع داده ها؛ 3) فراخوانی دادهها به نقشه و نمادگذاری آنها؛ 4) ذخیره لایه با فرمت Lyr؛ 5) تغییر نام نقشه؛ 6) ایجاد نقشه جدید در پروژه؛ 7) فیلتر کردن لایه با پرسش گیری تعریفی؛ 8) اضافه کردن آنوتیشن به نقشه؛ 9) اضافه کردن لایه شبکه فاضلاب به نقشه و برچسب گذاری آن؛ 10) تنظیم محل قرارگیری برچسب ها.
حل تمرين 1- ایجاد یک پروژه جدید: 1) برنامه ArcGIS Pro را باز کرده و پس از باز شدن این برنامه، در قسمت New و Blank Template، بر روي گزینه Map کلیک کنید تا پنجره Create New Project باز شود.
2) در این پنجره، در جعبه Name، عبارت Ex3-Result را تایپ کرده و در جعبه Location، مسیر C:\Exercises\Ex3\Result را دنبال کنید. تیک گزینه Create a new folder for this project را برداشته و بر روی دکمه Ok کلیک کنید تا پروژه جدیدی با عنوان Ex3-Result ایجاد شود (با فعال بودن تیک گزینه Create a new folder for this project، پوشه جدیدی در پوشه Result ساخته خواهد شد و پروژه مذکور در آن ذخیره می شود).
2- اتصال به منبع داده ها: 1) در بالای روبان، بر روی سربرگ View و در روبان، در گروه Windows، بر روی دکمه Catalog Pane کلیک کنید تا کادر Catalog در سمت راست پنجره نمایش باز شود.
2) در کادر Catalog، بر روي گروه Databases کلیک راست کرده و گزینه Add database را انتخاب کنید تا پنجره Select Existing Geodatabase باز شود. در این پنجره مسیر C:\Exercises\Database را دنبال کرده و ژئودیتابیس «شهر تریپول» را انتخاب کنید. بر روي دکمه Ok کلیک کنید تا این پنجره بسته شده و بین پروژه جاری و ژئودیتابیس «شهر تریپول» یک اتصال برقرار شود.
3) در نوار ابزار دسترسی سریع، بر روي دکمه Save کلیک کنید تا تغییرات بر روي پروژه جاری ذخیره شود. 4) به کادر Catalog دقت کنید. ملاحظه میکنید که علاوه بر ژئودیتابیس «شهر تریپول»، ژئودیتابیس دیگری با عنوان Ex3-Result (بهصورت پیشفرض) نیز به پروژه جاری متصل شده است. نرم افزار از ژئودیتابیس Ex3-Result بهعنوان محل پیشفرض برای ذخیره خروجیها استفاده میکند.
5) در کادر Catalog، بر روي گروه Folder کلیک راست کرده و گزینه Add Folder Connection را انتخاب کنید تا پنجره مربوطه باز شود. در این پنجره مسیر C:\Exercises\Data را دنبال کنید. سپس بر روي دکمه Ok کلیک کنید تا بین پوشه Data و نرم افزار یک اتصال برقرار شود. بدین ترتیب به تمامی منابع داده مورد نیاز برای انجام این پروژه دسترسی خواهید داشت. 6) پروژه را ذخیره کنید.
3- فراخوانی داده ها به نقشه و نمادگذاری آنها: 1) در کادر Catalog، ژئودیتابیس «شهر تریپول» و مجموعه عارضه «لایه های پایه» را باز کرده و کلاس عارضه «محدوده_ شهر» را بگیرید و به نقشه بکشید. بدین ترتیب کلاس عارضه مذکور در نقشه به نمایش در می آید و نام و نماد آن به کادر Contents اضافه می شود. کشیدن و رها کردن لایه ها یکی از روش های فراخوانی آنها به نقشه میباشد. پس از فراخوانی لایهها به نقشه، مقیاس نقشه تغییر می کند و پنجره نمایش به گونه ای بزرگ نمایی می شود که تمامی عوارض لایه فراخوانی شده قابل مشاهده باشد. اولین لایه ای که به یک نقشه اضافه می شود، سیستم مختصات نقشه موردنظر و بزرگنمایی اولیه آن را تعیین میکند. لایههایی که سیستم مختصات متفاوت داشته و به نقشه اضافه میشوند، بهطور موقتی تغییر سیستم مختصات داده شده و با نقشه منطبق خواهند شد. 2) در کادر Contents، بر روي نام لایه «محدوده_ شهر» دوبار کلیک کنید تا پنجره Layer Properties باز شود. در این پنجره، گزینه General را انتخاب کرده و در جعبه Name، عبارت «محدوده شهر تریپول» را تایپ کنید. سپس بر روي دکمه Ok کلیک کنید (در نامگذاری لایهها و ذخیره آنها در پایگاه داده بهتر است بین دو کلمه از _ (آندرلاین) استفاده کنید. اما در تغییر نام لایه ها در کادر Contents محدودیت خاصی وجود ندارد چرا که با تغییر نام لایه ها در این کادر، نام اصلی آنها در محل ذخیره تغییر نخواهد کرد).
3) در کادر Contents، بر روي نماد لایه «محدوده شهر تریپول» کلیک کنید تا کادر Symbology در سمت راست پنجره نمایش باز شود. در این کادر بر روي گزینه Gallery کلیک کرده و از فهرست نمادها، نماد Black Outline (2pts) را انتخاب کنید (در صورت نیاز به جستجوی یک نماد، می توان نام آن نماد را تایپ کرده و جستجو نمود. در این حالت با انتخاب گزینه All Style به جای Project Style، نمادهای متعددی در اختیار کاربر قرار میگیرد که جستجو از میان آنها انجام می شود). 4) بر روی دکمه Properties کلیک کنید و از فهرست Appearance، گزینه Outline width را بر روی 3pt تنظیم کنید. در پایین کادر Symbology بر روی دکمه Apply کلیک کنید.
5) در بالای روبان، بر روي سربرگ Map و در روبان، در گروه Layer، بر روی دکمه Add Data کلیک کنید تا پنجره Add Data باز شود. در سمت چپ این پنجره بر روی گزینه Databases کلیک کرده و سپس با باز کردن ژئودیتابیس «شهر تریپول» و مجموعه عارضه «لایه_های_پایه»، با فشرده نگه داشتن دکمه Ctrl صفحه کلید، کلاسهای عارضه «محدوده_شهرستان»، «مانداب»، «رودخانه» و «راه_آهن» را به نقشه اضافه کنید. تا اینجا دو روش برای فراخوانی لایه ها به نقشه یاد گرفته اید، الف) گرفتن لایه از کادر Catalog و کشیدن آن به نقشه ب) استفاده از Add data. 6) مطابق با جدول زیر، در کادر Contents، نام و نماد لایه ها را تغییر دهید:
7) مطمئن شوید در بالای کادر Contents، دکمه List by Drawing Order فعال است. در کادر Contents، لایه «محدوده شهرستان» را بگیرید و به زیر لایه «محدوده شهر» بکشید. لایه مانداب را نیز در بالای لایه رودخانه قرار دهید. پس از انجام تغییرات فوق، نقشه حاصله شبیه به شکل زیر خواهد شد:
8) پروژه را Save کنید. 9) قرار است در این تمرین نقشه موقعیت کاربری های تجاری که مساحت 500 تا 2500 مترمربع دارند را تهیه کنید. در مسیر C:\Exercises\Data یک فایل با فرمت Lyr و با عنوان «کاربری زمین» وجود دارد که کاربری زمین در شهر تریپول را نشان می دهد. در این فایل تنظیمات نمادگذاری نیز ذخیره شده است (کاربریهای تجاری با کدهای «تجاری درجه 1»، «تجاری درجه 2» و «تجاری درجه 3» تعریف و رنگبندی شده اند). کادر Catalog را باز کرده و گروه Folders و سپس Data را باز کنید. بر روی لایه «کاربری زمین» کلیک راست کرده و گزینه Add to Current Map را انتخاب کنید تا این لایه به نقشه اضافه شود. 10) در کادر Contents بر روی نام لایه «کاربری زمین» کلیک کنید تا این لایه فعال شود. در بالای روبان، بر روی سربرگ Appearance و در روبان، در گروه Drawing، بر روی مثلث کوچکی که در زیر دکمه Symbology قرار دارد کلیک کنید و گزینه Unique Values را انتخاب کنید تا کادر Symbology با تنظیمات مربوط به نمادگذاری Unique Value باز شود. 11) در کادر Symbology، ردیف مربوط به کاربری «اداری» را انتخاب کرده و با فشرده نگه داشتن دکمه Shift صفحه کلید، بر روي کاربری «تاسیسات شهری» کلیک کنید تا تمامی کاربری هایی که بین این دو کاربری قرار گرفته اند، انتخاب شوند. بر روي کاربری «تاسیسات شهری» کلیک راست کرده و گزینه Remove را انتخاب کنید تا تمامی کاربری های انتخابی از فهرست نمادگذاری حذف شوند. همین کار را برای سایر کاربری ها به جز «تجاری درجه 1»، «تجاری درجه 2» و «تجاری درجه 3» انجام دهید تا فقط کاربریهای تجاری بر روي نقشه نشان داده شود (دقت کنید ردیف مربوط به All Other Values را هم Remove کنید).
4- ذخیره لایه با فرمت Lyr: 1) در کادر Contents، بر روی نام لایه «کاربری زمین» کلیک کنید تا این لایه فعال شود. در بالای روبان، بر روی برگه Share و در روبان، در گروه Save As، بر روي دکمه Layer File کلیک کنید تا پنجره Save Layer(s) As LYRX File باز شود.
2) در این پنجره مسیر C:\Exercises\Ex3\Result را دنبال کرده و فایل لایه را با عنوان «قطعات تجاری» ذخیره کنید.
5) تغییر نام نقشه: 1) پس از ایجاد یک پروژه، اولین نقشه موجود در آن بهطور پیشفرض با عنوان Map نام گذاری میشود. چون در هر پروژه میتوان تا بینهایت نقشه داشت، بنابراین بهتر است نام نقشه را از حالت پیش فرض تغییر داد و نام دلخواه را به آن اختصاص داد. در کادر Catalog، گروه Map را باز کرده و بر روي نقشه موردنظر (در اینجا Map) کلیک راست کرده و گزینه Rename را انتخاب کنید. سپس عبارت «کاربری تجاری» را تایپ کنید. دکمه Enter صفحه کلید را فشار دهید.
2) یکی دیگر از راه های تغییر نام نقشه ها، کلیک راست کردن بر روي نام نقشه مورد نظر در کادر Contents و انتخاب گزینه Properties (یا دوبار کلیک کردن بر روي نام نقشه در کادر Contents) است. در پنجره Map Properties با انتخاب گزینه General، میتوان نام دلخواه را در جعبه Name تایپ کرد. با یکبار کلیک کردن بر روي نام نقشه در کادر Contents نیز امکان تغییر نام نقشه وجود دارد. 3) پروژه را ذخیره (Save) کنید.
6- ایجاد نقشه جدید در پروژه: 1) در کادر Catalog، گروه Map را باز کرده و از فهرست موجود، بر روي نقشه «کاربری تجاری» کلیک راست کنید. سپس گزینه Copy را انتخاب کنید. دوباره بر روی گزینه Map کلیک کرده و گزینه Paste را انتخاب کنید. بدین ترتیب از نقشه «کاربری تجاری» دقیقا یک کپی و با عنوان «کاربری تجاری 1» در پروژه جاری ایجاد می شود. در کادر Catalog، بر روي نام نقشه «کاربری تجاری1» دوبار کلیک کنید تا نقشه جدیدی به پنجره نمایش اضافه شود. 2) به روش دلخواه، نام نقشه «کاربری تجاری 1» را به «کاربری تجاری مورد نظر» تغییردهید.
3) پروژه را ذخیره کنید. 7- فیلتر کردن لایه با پرسش گیری تعریفی: 1) برای مشخص کردن پلیگونهایی که در لایه «کاربری زمین» مساحت 500 تا 2500 مترمربع دارند، می توان از قابلیت Definition Query استفاده کرد. مطمئن شوید نقشه «کاربری تجاری موردنظر» فعال است. در کادر Contents، بر روي نام لایه «کاربری زمین» کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید تا پنجره Properties باز شود. در این پنجره، بر روي زبانه Definition Query کلیک کنید تا تنظیمات مربوطه نمایان شود. بر روي دکمه New Definition Query کلیک کنید تا پنجره مربوطه باز شود. در فهرست بازشونده Where، فیلد «Shape Area» و در فهرست بعد، عملگر is greater than را انتخاب کنید. در جعبه بعد نیز عدد 500 را تایپ کنید. 2) بر روي دکمه Add Clause کلیک کنید و همانند مرحله قبل ولی اینبار با شرط And، عملگر is less than را انتخاب کرده و عدد 2500 را تایپ کنید. بر روي دکمه Apply و سپس Ok کلیک کنید.
3) در کادر Catalog، گروه Databases را باز کرده و ژئودیتابیس «شهر تریپول» و سپس مجموعه عارضه «لایه_های_پایه» را باز کنید. بر روي کلاس عارضه «قطعات_زمین» کلیک راست کرده و گزینه Add to Current Map را انتخاب کنید تا این کلاس عارضه به نقشه اضافه شود.
4) در کادر Contents، لایه «قطعات_زمین» را گرفته و به زیر لایه «محدوده شهر تریپول» بکشید. سپس در کادر Contents، نام لایه «کاربری زمین» را به «کاربری تجاری موردنظر» تغییر دهید. 5) در کادر Contents، بر روي نام لایه «محدوده شهر تریپول» کلیک راست کرده و گزینه Zoom To Layer را انتخاب کنید. 6) در جعبه مقیاس که در گوشه پایین، سمت چپ پنجره نمایش قرار دارد، عدد 1:24000 را تایپ کرده و دکمه Enter صفحه کلید را فشار دهید. نقشه بهدست آمده بایستی شبیه به شکل زیر باشد.
7) پروژه را ذخیره کنید. 8- اضافه کردن آنوتیشن به نقشه: 1) در کادر Catralog گروه Databases و سپس ژئودیتابیس «شهر تریپول» را باز کنید. مجموعه عارضه «لایه_های_پایه» را باز کرده و کلاس های «نام_خیابان» و «محور_خیابان» را بگیرید و بر روي نقشه رها کنید. با انجام این کار، لایه خیابانها به نقشه اضافه شده و نام خیابان ها برچسب می خورد. بر روي نقشه بزرگ نمایی کنید تا نام خیابان ها درشت تر دیده شود.
2) در کادر Contents، بر روي نام لایه «محدوده شهر تریپول» کلیک راست کرده و گزینه Zoom To Layer را انتخاب کنید. سپس در بالای روبان، بر روی سربرگ Map و در روبان، در گروه Navigation، بر روي دکمه Bookmark کلیک کرده و گزینه New Bookmark را انتخاب کنید تا پنجره Create Bookmark باز شود. 3) در جعبه Name، عبارت «گستره شماره 1» را تایپ کرده و در جعبه Description، عبارت زیر را تایپ کنید: «این بوکمارک نقشه را بر روی قسمتی از شهر تریپول بزرگنمایی میکند» 4) بر روی دکمه Ok کلیک کنید. 5) پروژه را ذخیره کنید.
9- اضافه کردن لایه خط فاضلاب به نقشه و برچسبگذاری آن: 1) مطمئن شوید نقشه «کاربری تجاری مورد نظر» فعال است. در کادر Contents، نام لایه «کاربری زمین» را به «کاربری تجاری موردنظر» تغییر دهید.
2) در کادر Contents، بر روي لایه «کاربری تجاری مورد نظر» کلیک کنید تا فعال شود. در بالای روبان، بر روی سربرگ Share و در روبان بر روی دکمه Layer File کلیک کنید و لایه مذکور را با عنوان «کاربری تجاری مورد نظر» در پوشه Result ذخیره کنید.
3) همانند مراحل قبل از نقشه «کاربری تجاری مورد نظر» یک کپی گرفته و نام نقشه کپی شده را به «شبکه فاضلاب» تغییر دهید. 4) لایه «کاربری تجاری موردنظر» را از کادر Contents حذف کنید.
5) کلاس عارضه «خط_فاضلاب» (در مجموعه عارضه «تاسیسات فاضلاب» از ژئودیتابیس «شهر تریپول») را به نقشه اضافه کنید. سپس در کادر Content، بر روي نام لایه «خط_فاضلاب» کلیک کنید تا این لایه فعال شود. 6) در کادر Contents، بر روي نام لایه «خط_فاضلاب» کلیک راست کرده و با انتخاب گزینه Open Attribute Table، جدول توصیفی آن را باز کنید. در فیلد «قطر لوله»، قطر لوله فاضلاب برحسب متر نوشته شده است و لازم است بر اساس این فیلد، لایه «خط_فاضلاب» را برچسب گذاری کرد.
7) جدول توصیفی لایه «خط_فاضلاب» را ببندید. مطمئن شوید در کادر Contents، لایه «خط فاضلاب» فعال است. در بالای روبان، بر روي سربرگ Labeling کلیک کنید. 8) در روبان، در گروه Label Class، در فهرست بازشونده Field، فیلد «قطر لوله» را انتخاب کنید. سپس بر روي دکمه Label کلیک کنید. بدین ترتیب مقادیر مربوط به قطر لوله های فاضلاب در نقشه برچسب گذاری میشوند.
9) قطر لوله های فاضلاب با چندین رقم اعشار ارائه شده که خوانایی نقشه را کاهش میدهد. برای تنظیم کردن تعداد رقم های اعشار در برچسب لوله های فاضلاب، در روبان، در گروه Label Class، بر روي دکمه Expression کلیک کنید تا پارامترهای مربوط به تنظیمات برچسب گذاری در سمت راست پنجره نمایش باز شوند. 10) در جعبه Expression، عبارت $feature.SIZE_ را پاک کنید. در فهرست بازشونده Functions، بر روي تابع Round() دوبار کلیک کنید تا عنوان این تابع در جعبه Expression درج شود. سپس عبارت زیر را تایپ کنید: Round($feature.SIZE_,0) 11) بر روي دکمه Verify و سپس بر روي دکمه Run کلیک کنید. بدین ترتیب قطر لوله های فاضلاب با یک رقم اعشار، برچسب گذاری میشود. برنامه ArcGIS Pro تمامی عارضه های یک لایه را برچسب گذاری نمی کند چون ممکن است برچسبها باعث شلوغی نقشه و پوشاندن عوارض و یا برچسب های سایر لایه ها شوند. 12) با چرخاندن غلتک وسط موس، بر روي نقشه بزرگنمایی کنید. بدین ترتیب برچسب های بیشتری بر روي خطوط فاضلاب نمایش داده می شود.
13) پروژه را ذخیره کنید. 10- تنظیم محل قرارگیری برچسب ها: 1) مطمئن شوید در بالای روبان، سربرگ Labeling فعال است. در روبان، در گروه Label Placement، گزینهWater (Line) را انتخاب کنید. در کادر Contents، بر روي لایه «خط_فاضلاب» کلیک راست کرده و گزینه Labeling Properties را انتخاب کنید تا کادر Label Class در سمت راست پنجره نمایش باز شود (درصورت باز شدن پنجره Save Expression، بر روي دکمه Ok کلیک کنید). 2) در کادر Label Class، بر روي سربرگ Position و سپس بر روي دکمه Conflict Resolution کلیک کنید. 3) از فهرست موجود، فهرست Remove Duplicate Label را باز کرده و گزینه Remove within a fixed distance را انتخاب کنید. 4) در جعبه Search Radios، عدد 500 و در جعبه روبه روی آن گزینه Map Units را انتخاب کنید. با انجام این کار حداقل فاصله بین دو برچسب در نقشه برابر با 500 متر خواهد شد. این کار مانع تداخل برچسب ها میشود. 5) فهرست Minimum feature size را باز کرده و در جعبه Minimum for labeling عدد 100 و در جعبه روبه روی آن گزینه Map Units را انتخاب کنید. با انجام این کار حداقل اندازه برچسب ها 100 متر خواهد شد. 6) پروژه را ذخیره کرده و سپس ArcGIS Pro را ببندید.
|
خودآزمایی
با استفاده از داده های مورد استفاده در تمرین 3، موارد زیر را تهیه کنید: 1) نقش های که موقعیت تمامی قطعات زمین با کاربری صنایع سبک و سنگین را نشان دهد. 2) نقش های که موقعیت تمامی کاربری های تجاری با مساحت بزرگتر از 2500 مترمربع را نشان دهد. 3) نقش های که موقعیت تمامی کاربری های صنعتی و وضعیت شبکه فاضلاب را نشان دهد (برچسب گذاری لایه خط فاضلاب، مشابه تمرین 3 باشد). 4) نقش های که موقعیت کاربری های صنعتی با مساحت بزرگتر از 5000 مترمربع، شبکه توزیع آب و همچنین شیرهای آتش نشانی را نشان دهد (برچسب گذاری خطوط آب بر اساس فیلد «قطر لوله» باشد). |
17 نظرات