چکیده
کلید واژه ها:
زمین لغزش ناشی از بارندگی ؛ زمین لغزش دوم ؛ شبکه عصبی تطبیقی ژنتیکی ; سیستم اطلاعات جغرافیایی
1. مقدمه
2. مناطق مطالعه
3. روش شناسی
3.1. شبکه عصبی تطبیقی ژنتیکی
3.2. تجزیه و تحلیل بافت
این مطالعه از تجزیه و تحلیل بافت تصویر برای ایجاد و تعیین کمیت ماتریس هموقوع سطح خاکستری (GLCM) تصاویر ماهوارهای بهدستآمده از منطقه مورد مطالعه استفاده کرد [ 49 ]. GLCM یک روش آماری مرتبه دوم است و برای تعیین فراوانی هر جفت مقادیر خاکستری که در مکانهای مربوطه خاص ظاهر میشوند و برای محاسبه مقادیر ویژگیهای بافت استفاده میشود. روش محاسبه در رابطه (1) نشان داده شده است:
جایی که P ij احتمال مشترکی را نشان میدهد که مقادیر مقیاس خاکستری i و j در موقعیتهای نسبی ( d ، θ ) در تصویر ظاهر میشوند، d فاصله است، و θ نشاندهنده جهت است.
هارالیک و همکاران [ 49 ] استفاده از انواع آمار بافت را برای تعیین کمیت GLCM پیشنهاد کرد. بر اساس مطالعات چن و همکاران. [ 50 ] و Chue و همکاران. [ 14 ]، این مطالعه از فرمول های کمی سازی بافت زیر استفاده کرد و از مقدار حاصل به عنوان ورودی برای GANN در طول آموزش تفسیر تصویر و طبقه بندی استفاده کرد:
3.3. ارزیابی دقت
از مقادیر موجود در ماتریس خطا، چندین شاخص صحت طبقه بندی اولیه و معمول استفاده می شود [ 51 ]. از میان آنها، دقت کلی (OA)، ساده ترین شاخص دقت یک روش، به صورت زیر محاسبه می شود:
که در آن N و r به ترتیب تعداد کل طبقه بندی ها و تعداد ردیف های ماتریس را نشان می دهند.
علاوه بر این، دقت طبقه بندی برای یک دسته واحد را می توان با دقت کاربر (UA) و دقت تولید کننده (PA) بیان کرد. UA احتمال اینکه پوشش زمین به درستی طبقه بندی شده است را نشان می دهد و به صورت زیر محاسبه می شود:
که در آن E ii تعداد پیکسل های موجود در یک کلاس مشخص و E i + تعداد پیکسل های طبقه بندی شده به آن کلاس است.
PA اشاره به دقتی دارد که با آن می توان مواد مرجع زمین را به درستی با استفاده از یک روش طبقه بندی مشخص طبقه بندی کرد و به شرح زیر محاسبه می شود:
علاوه بر این، C [ 52 ] یک کاپا ( ک^) شاخص (معادله (10))، که نشان می دهد تا چه حد نتایج طبقه بندی دقیق تر از نتایج به دست آمده از طبقه بندی تصادفی است. شاخص آماری کاپا تفاوت بین دو نوع سازگاری را در نظر می گیرد: سازگاری بین طبقه بندی خودکار و داده های مرجع و احتمال سازگاری بین نمونه گیری و طبقه بندی مرجع. به طور کلی، ضریب سازگاری (شاخص کاپا) بین 0 تا 1 است. هر چه مقدار کاپا بزرگتر باشد، دقت طبقه بندی بالاتر است. طبق گفته Landis و Koch [ 53 ]، اگر مقدار کاپا بیشتر از 0.8 باشد، دقت طبقه بندی بالا، اگر مقدار کاپا بین 0.4 و 0.8 باشد متوسط و اگر مقدار کاپا کمتر از 0.4 باشد، پایین است.
3.4. تجزیه و تحلیل بارش تجمعی
میزان بارندگی توسط باران انباشته موثر (EAR) محاسبه شد که به عنوان مجموع بارندگی مستقیم از بارندگی مداوم و بارندگی دریافتی در دوره قبل تعریف می شود [ 54 ]. سئو و فوناساکی [ 54 ] پیشنهاد کردند که بارش متمرکز زمانی که 24 ساعت قبل و بعد از آن بارندگی وجود نداشته باشد، پیوسته (میدان اصلی باران) در نظر گرفته می شود. بارش مستقیم عبارت است از بارش انباشته از اولین بارندگی برای میدان اصلی باران از زمان وقوع فاجعه زمین لغزش (نقطه زمانی که اولین بارندگی به ≥4 میلی متر می رسد) تا زمان فاجعه زمین لغزش (نقطه حداکثر بارندگی در میدان اصلی باران). بارندگی غیرمستقیم قبلی ( P b) به عنوان مقدار بارندگی برای میدان اصلی باران به مدت 7 روز به عنوان محاسبه شد
که در آن P n میزان بارندگی (mm) n روز قبل از میدان اصلی باران است. k ضریب کاهشی است. بر اساس مطالعات چن و همکاران. [ 10 ] و Chue و همکاران. [ 14 ]، این مطالعه k را 0.9 تعیین کرد. از آنجا که بارش مستقیم ( Pr ) مستقیماً بر وقوع زمین لغزش تأثیر می گذارد، هیچ کاهشی مجاز نیست. بنابراین، EAR را می توان به صورت زیر محاسبه کرد:
3.5. GIS
4. نتایج
4.1. ساخت اطلاعات کارتوگرافی اصلی
4.2. ایجاد شبکه پایه
4.3. تفسیر و طبقه بندی تصاویر ماهواره ای
4.3.1. پیش پردازش تصویر ماهواره ای
علاوه بر این، قبل از ترسیم نمودارهای آموزشی، این مطالعه ابتدا مقادیر ورودی آموزش شبکه را استاندارد کرد. فرمول نرمال سازی به شرح زیر است:
که در آن S مقدار نرمال شده x است، میانگین ( X ) میانگین و std ( X ) انحراف استاندارد عامل X است.
4.3.2. تفسیر و طبقه بندی تصاویر ماهواره ای
5. بحث
5.1. رابطه بین تغییر در زمین بایر و موقعیت توپوگرافی
5.2. رابطه بین مساحت لخت، کمیت و بارندگی
میانگین EAR، مساحت زمین برهنه و تعداد زمین های بایر پس از هر بارندگی در جدول 7 نشان داده شده است. علاوه بر بارندگی شدید در طول طوفان موراکوت در سال 2009، این مطالعه میانگین EAR منطقه مورد مطالعه را پس از پنج بارندگی دیگر در محدوده عددی 0-100، 101-200 و 201-300 میلی متر تقسیم کرد و مقادیر را بر اساس نمودار نشان داد. کل منطقه در معرض متناظر، همانطور که در شکل 6 نشان داده شده است. برای برازش داده ها از خط روند رابطه نمایی استفاده شد. نتایج نشان داد که مساحت سطح در معرض در منطقه مورد مطالعه با افزایش میانگین EAR پس از بارندگیهای مختلف با R2 = 0.98 افزایش یافت:
5.3. رابطه بین تعداد و مساحت زمین های بایر پس از هر بارندگی و درجه اختلال شیب
بر اساس مطالعات چن و همکاران. [ 10 ، 13 ]، این مطالعه LDC را به صورت زیر تعریف می کند :
که در آن W LDC مقدار شاخص ارزیابی ضریب اختلال شیب در هر شبکه اصلی و R LDC نسبت مساحت هر عامل اختلال شیب در ناحیه شبکه اصلی است. ارزش W LDC بر اساس نتایج بدست آمده و اصلاح شده از Chen و همکاران است. [ 10 ] و در جدول 8 ارائه شده است .
آمار کلی اختلال شیب در منطقه مورد مطالعه و مساحت و تعداد زمین های بایر پس از هر بارندگی در جدول 9 نشان داده شده است. شکل 8 نمودار I LDC و نسبت مساحت و تعداد زمین های بایر را پس از شش بارندگی نشان می دهد. برای برازش داده ها از خط روند رابطه نمایی استفاده شد. نتایج نشان داد که نسبت مساحت زمینهای بایر به تعداد زمینهای بایر در منطقه مورد مطالعه پس از رویدادهای مختلف بارندگی با افزایش I LDC با R2 = 0.72 افزایش مییابد:
5.4. رابطه بین مقیاس زمین لغزش جدید یا دوم، بارندگی و I LDC
5.4.1. رابطه بین مکان لغزش و منطقه لغزش مربوطه
5.4.2. رابطه بین منطقه لغزش و مکان، بارندگی و اختلال شیب
5.4.3. رابطه بین تغییر در مقیاس دوم زمین لغزش، بارندگی و اختلال شیب
6. نتیجه گیری
- (1)
-
برای تفسیر و طبقهبندی تصاویر ماهوارهای با وضوح بالا، این مطالعه از GANN همراه با تحلیل بافت استفاده کرد. مقادیر OA و ضریب سازگاری نتایج تفسیر نشان داد که تفسیر تصاویر ماهوارهای قبل و بعد از هر بارندگی در منطقه تحقیقاتی از دقت متوسط تا بالایی برخوردار است.
- (2)
-
مقایسه تعداد و مساحت مناطق در معرض قبل و بعد از شش بارندگی نشان داد که تعداد یا مساحت زمین بایر در منطقه تحقیقاتی در هر مزرعه پس از بارندگی نسبت به قبل از بارندگی به طور قابل توجهی افزایش یافته است. توزیع زمین های برهنه قبل و بعد از طوفان موراکوت بزرگترین بود. علاوه بر این، پس از هر بارندگی، تعداد زمینهای بایر و زمینهای بایر با افزایش میانگین EAR افزایش یافت. هنگامی که داده ها با یک خط روند چند جمله ای برازش داده شدند، ضریب تعیین بین میانگین EAR و افزایش تعداد زمین های خالی و ضریب تعیین بین میانگین EAR و افزایش سطح زمین لغزش به ترتیب تقریباً 0.83 و 0.92 بود.
- (3)
-
علاوه بر بارندگی شدید در طول طوفان موراکوت در سال 2009، این مطالعه میانگین EAR را پس از هر بارندگی به ترتیب به سه سطح تقسیم کرد و از خط روند رابطه نمایی برای برازش دادههای زمین برهنه استفاده کرد. نتایج نشان داد که پس از هر بارندگی در منطقه مورد مطالعه، مساحت زمین بایر با افزایش میانگین EAR افزایش یافته و ضریب تعیین خط روند به 0.98 رسید.
- (4)
-
رابطه بین I LDC و سطح زمین برهنه پس از هر بارندگی نشان داد که به جز باران های شدید موراکوت، هر چه میزان اختلال شیب بعد از باران بیشتر باشد، مساحت شیب در معرض بیشتر است. این نتیجه همچنین نشان داد که هنگامی که بارندگی شدید مشابه تایفون موراکوت اتفاق میافتد، تأثیر بارندگی در زمین برهنه ممکن است بیشتر از تأثیر اختلال شیب باشد. علاوه بر این، نتایج مطالعه نقشهبرداری مشترک پس از بارندگی در هر مزرعه، رابطه مثبتی را بین سطح زمین بایر و I LDC نشان داد .
- (5)
-
رابطه بین I LDC در منطقه مورد مطالعه و نسبت مساحت زمین بایر به مقدار زمین بایر پس از هر بارندگی نشان داد که نسبت مساحت زمین بایر به تعداد زمینهای بایر پس از هر بارندگی با I افزایش مییابد. LDC ;
- (6)
-
نتایج لغزش جدید ناشی از بارندگی و لغزش دوم در هر میدان نشان داد که به جز تعداد نقاط لغزش جدید ناشی از رویداد شدید بارندگی در طول طوفان موراکوت که به طور قابل توجهی بیشتر از تعداد نقاط لغزش دوم بود، برای بقیه نقاط. لغزش های ناشی از بارندگی، تعداد نقاط لغزش دوم بیشتر از نقاط جدید زمین لغزش و مساحت نقطه لغزش دوم نیز بیشتر از نقطه لغزش جدید بود. علاوه بر این، علیرغم بارندگی، هر چه اختلال شیب بزرگتر باشد، مقیاس زمین لغزش دوم نیز بیشتر است. در نتیجه، نقاط لغزش جدید بیشتری به سمت تاج خط الراس متمایل شدند، در حالی که نقاط لغزش دوم با مقیاسهای لغزش بزرگتر تمایل به توسعه به سمت جریان داشتند.
- (7)
-
پس از بارندگی در هر میدان، رابطه بین EAR در نقطه لغزش دوم، I LDC و افزایش مجدد سطح زمین لغزش نشان داد که در مجموع، رابطه مثبتی بین افزایش سطح زمین لغزش در نقطه لغزش دوم مشاهده شد. و EAR یا I LDC . با افزایش EAR در شیب در منطقه مورد مطالعه یا اختلال شیب، مساحت زمین لغزش در نقطه لغزش دوم نیز تمایل به افزایش داشت.
منابع
- دادسون، اس جی. هوویوس، ن. چن، اچ. داد، WB; لین، جی سی. Hsu، ML; Lin، CW; هورنگ، ام جی؛ چن، تی سی؛ میلیمن، جی. و همکاران زلزله باعث افزایش رسوب گیری از یک کمربند کوهستانی فعال شد. زمین شناسی 2004 ، 32 ، 733-736. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Lin، CW; چانگ، WS; لیو، SH; تسای، تی تی. لی، اس پی; Tsang، YC; شیه، CL; Tseng، CM رانش زمین توسط طوفان موراکوت در 7 اوت 2009 در جنوب تایوان ایجاد شد. مهندس جئول 2011 ، 123 ، 3-12. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- تسو، سی. فنگ، ZY؛ Chigira، M. زمین لغزش فاجعه بار ناشی از طوفان موراکوت، شیائولین، تایوان. ژئومورفولوژی 2011 ، 127 ، 166-178. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- لیو، جی جی. Mason, PJ Image Processing GIS for Remote Sensing-Techniques Applications , 2nd ed.; جان وایلی و پسران: آکسفورد، بریتانیا، 2016. [ Google Scholar ]
- لیو، هی؛ گائو، جی ایکس؛ Li, ZG پیشرفت در کاربرد فناوری سنجش از دور برای مطالعه پوشش زمین و بهره برداری از زمین. سنسور از راه دور. 2001 ، 4 ، 7-12. [ Google Scholar ]
- جویس، KE; بللیس، SE; سامسونوف، اس وی؛ مک نیل، اس جی; Glassey, PJ مروری بر وضعیت سنجش از دور ماهواره ای و تکنیک های پردازش تصویر برای نقشه برداری از خطرات و بلایای طبیعی. Prog. فیزیک جئوگ. 2009 ، 33 ، 183-207. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- گیلان، جی. پاسکال، جی. ژاک ماری، بی. رابرت، بی. ژان، سی. بنوا، دی. ژان فرانسوا، P. نقشه برداری خودکار خطر زمین لغزش در جزیره تاهاتی بر اساس داده های ماهواره ای دیجیتال. نقشه علمی Remote Sens. 1995 ، 32 ، 59-70. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- چادویک، جی. دورش، اس. گلن، ن. تاکری، جی. شیلینگ، ک. کاربرد تصاویر چندزمانی با وضوح بالا و GPS در مطالعه حرکت یک زمین لغزش لبه دره. ISPRS J. Photogramm. 2005 ، 59 ، 212-221. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- نیکولاکوپولوس، KG; Vaiopoulos، DA; اسکیانیس، جی.آ. سارانتینوس، پ. Tsitsikas، A. استفاده ترکیبی از سنجش از دور، GIS و داده های GPS برای نقشه برداری زمین لغزش. در مجموعه مقالات سمپوزیوم بین المللی زمین شناسی و سنجش از دور IEEE 2005، سئول، کره، 25-29 ژوئیه 2005. صص 5196–5199. [ Google Scholar ]
- Chen, YR; چن، جی دبلیو. Shih, SC; Ni, PN کاربرد فناوری سنجش از دور در تفسیر کاربری زمین برای زمین لغزش های ناشی از بارندگی بر اساس الگوریتم های ژنتیک و شبکه های عصبی مصنوعی. IEEE J-STARS 2009 ، 2 ، 87-95. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Otukei، JR; Blaschke، T. ارزیابی تغییر پوشش زمین با استفاده از درخت های تصمیم، ماشین های بردار پشتیبان و الگوریتم های طبقه بندی حداکثر احتمال. بین المللی J. Appl. زمین Obs. 2010 ، 12 ، S27–S31. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- آکسوی، بی. Ercanoglu، M. شناسایی و طبقه بندی زمین لغزش با تجزیه و تحلیل تصویر مبتنی بر شی و منطق فازی: نمونه ای از منطقه Azdavay (Kastamonu، ترکیه). محاسبه کنید. Geosci. 2012 ، 38 ، 87-98. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Chen, YR; Ni، PN; Tsai، KJ ساخت یک مدل ارزیابی خطر بلایای رسوبی. محیط زیست علوم زمین 2013 ، 70 ، 115-129. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Chue، YS; چن، جی دبلیو. ارزیابی ویژگیهای پتانسیل زمین لغزش و توزیع زمین لغزش شیب ناشی از بارندگی Chen, YR. J. Mar. Sci. تکنولوژی 2015 ، 23 ، 705-716. [ Google Scholar ]
- یوشیدا، تی. Omatu، S. رویکرد شبکه های عصبی به نقشه برداری پوشش زمین. IEEE Trans. Geosci. Remote 1994 , 32 , 1103-1109. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- جارویس، CH; استوارت، ن. حساسیت شبکه های عصبی برای طبقه بندی تصاویر سنجش از دور. محاسبه کنید. Geosci. 1996 ، 22 ، 959-967. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- دیموند، جی آر. جسن، MR; Lovell, LR شبیه سازی کامپیوتری زمین لغزش کم عمق در ناحیه تپه نیوزلند. بین المللی J. Appl. زمین Obs. 1999 ، 1 ، 122-131. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- چن، جی دبلیو. Chue، YS; Chen, YR کاربرد شبکه عصبی تطبیقی ژنتیکی در ارزیابی بلایای زمین لغزش. J. Mar. Sci. Technol.-TA 2013 ، 21 ، 442-452. [ Google Scholar ]
- Sklansky، J. بخش بندی تصویر و استخراج ویژگی. IEEE Trans. سیستم مرد سایبرن. 1978 ، 8 ، 238-247. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- گوانگرونگ، اس. Apostolos, S. کاربرد تحلیل بافت در طبقه بندی پوشش زمین تصاویر با وضوح بالا. در مجموعه مقالات پنجمین کنفرانس بین المللی سیستم های فازی و کشف دانش، FSKD 2008، شاندونگ، چین، 18 تا 20 اکتبر 2008. جلد 3، ص 513-517. [ Google Scholar ]
- لین، WT; لیائو، SA با استفاده از ماشین بردار پشتیبان و تجزیه و تحلیل بافت برای ارزیابی تغییرات زمین لغزش در منطقه چیوفانرشان. J. فن آوری آب خاک. 2009 ، 4 ، 1-8، (در چینی سنتی). [ Google Scholar ]
- Chen, YR; لین، WC; Hsieh، SC ساخت یک مدل ارزیابی برای پتانسیل زمین لغزش به دلیل استفاده از زمین: مطالعه موردی Baolai به دنبال طوفان Morakot. J. حفظ آب خاک چین. 2011 ، 42 ، 251-262، (در چینی سنتی). [ Google Scholar ]
- سو، کیو. ژانگ، جی. ژائو، اس. وانگ، ال. لیو، جی. Guo, J. ارزیابی مقایسه ای از سه رویکرد غیر خطی برای نقشه برداری حساسیت زمین لغزش در یک منطقه معدن زغال سنگ. ISPRS Int. J. Geo-Inf. 2017 ، 6 ، 228. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- Popescu، ME عوامل علت لغزش و گزینه های اصلاحی زمین لغزش. سخنرانی اصلی. در مجموعه مقالات سومین کنفرانس بین المللی زمین لغزش، پایداری شیب و ایمنی زیرساخت ها، سنگاپور، 11-12 ژوئیه 2002. صص 61-81. [ Google Scholar ]
- وانگ، HB; Sassa، K. ارزیابی خطر زمین لغزش ناشی از بارندگی با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی. زمین گشت و گذار. روند. 2006 ، 31 ، 235-247. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لی، سی تی. هوانگ، سی سی; لی، جی اف. پان، KL; Lin، ML; رویکردهای آماری دونگ، JJ برای حساسیت زمین لغزش ناشی از رویداد طوفان. نات سیستم خطر زمین 2008 ، 8 ، 941-960. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- آبای، ا. Barbieri، G. حساسیت زمین لغزش و عوامل ایجاد کننده ارزیابی منطقه لغزش Debresina، در جنوب غربی آفار اسکارپمنت، اتیوپی. J. Earth Sci. مهندس 2012 ، 2 ، 133-144. [ Google Scholar ]
- رن، دی. مسیر رو به جلو: رانش زمین در آب و هوای آینده. در زمین لغزش های ناشی از طوفان در اقلیم های گرمتر ؛ Springer: Cham, Switzerland, 2015. [ Google Scholar ]
- سندرز، آ. مک لین، دی. مانوئلز، الف. استفاده از زمین و تأثیر تغییر آب و هوا بر مناطق ساحلی شمال هندوراس. در پایداری مدیریت یکپارچه منابع آب ; Setegn, S., Donoso, M., Eds. Springer: Cham, Switzerland, 2015; صص 505-530. [ Google Scholar ]
- مونیر، پی. هوویوس، ن. اثرات هاینز، JA توپوگرافی سایت و محل زمین لغزش های ناشی از زلزله. سیاره زمین. Sc. Lett. 2008 ، 275 ، 221-232. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Tseng، CM; Chen, YR; مقیاس Wu، SM و ارزیابی توزیع فضایی زمین لغزشهای ناشی از بارندگی در یک حوضه با جادههای کوهستانی. نات سیستم خطر زمین 2018 ، 18 ، 687-708. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- کیو، اچ. کوی، ی. یانگ، دی. پی، ی. هو، اس. ما، س. هائو، جی. لیو، زی. توزیع مکانی و زمانی زمین لغزش های غیر لرزه ای در طول 22 سال گذشته در استان شانشی، چین. ISPRS Int. جی. ژئو. Inf. 2019 ، 8 ، 505. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- کیو، اچ. کوی، پی. رژمی، م. هو، اس. وانگ، ایکس. Zhang، Y. اثرات طول شیب و شیب شیب بر توزیع اندازه اسلایدهای لس: مشاهدات و شبیهسازیهای میدانی. ژئومورفولوژی 2018 ، 300 ، 69-76. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ژانگ، اف. هوانگ، X. روند و توزیع مکانی و زمانی زمین لغزش های مرگبار ناشی از اثرات غیر لرزه ای در چین. زمین لغزش 2018 ، 15 ، 1663-1674. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- خو، ی. آلن، مگابایت؛ ژانگ، دبلیو. لی، دبلیو. او، H. ویژگی های زمین لغزش در فلات لس، شمال چین. ژئومورفولوژی 2020 ، 359 ، 107150. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- سامیا، ج. تم، ا. برگت، آ. والینگا، جی. گوزتی، اف. آردیزون، اف. Rossi, M. آیا زمین لغزش پس از رانش زمین؟ بینش در وابستگی مسیر از یک فهرست زمین لغزش چند زمانی. زمین لغزش 2017 ، 14 ، 547-558. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- میلز، اچ. کاتلر، MEJ; Fairbairn، D. شبکه های عصبی مصنوعی برای نقشه برداری از پوشش گیاهی مرتفع در مقیاس منطقه ای از تصاویر با وضوح فضایی بالا. بین المللی J. Remote Sens. 2006 ، 27 ، 2177-2195. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- آیتکنهد، ام جی. لومزدون، پی. Miller, DR نقشهبرداری شبکه عصبی مبتنی بر سنجش از دور از آسیب سونامی در آچه، اندونزی. بلایا 2007 ، 31 ، 217-226. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ PubMed ]
- لی، اس. ریو، جی اچ. برنده، JS; Park, HJ تعیین و کاربرد وزنها برای نقشهبرداری حساسیت زمین لغزش با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی. مهندس جئول 2004 ، 71 ، 289-302. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Kanungo، DP; آرورا، MK; سرکار، س. گوپتا، RP مطالعه تطبیقی روشهای وزندهی مرسوم، جعبه سیاه ANN، فازی و ترکیبی عصبی و فازی برای پهنهبندی حساسیت زمین لغزش در هیمالیاهای دارجلینگ. مهندس جئول 2006 ، 85 ، 347-366. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- اربک، اس.اف. اوزکان، سی. Taberner, M. مقایسه روش طبقه بندی حداکثر احتمال با الگوریتم های شبکه عصبی مصنوعی نظارت شده برای فعالیت های کاربری اراضی. بین المللی J. Remote Sens. 2004 ، 25 ، 1733-1748. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- دیکسون، بی. Candade، N. طبقه بندی کاربری چندطیفی زمین با استفاده از شبکه های عصبی و ماشین های بردار پشتیبان: یکی یا دیگری، یا هر دو؟ بین المللی J. Remote Sens. 2008 ، 29 ، 1185-1206. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- NCDR (مرکز ملی علم و فناوری برای کاهش بلایا). یوان اجرایی، ROC (تایوان). در دسترس آنلاین: https://den.ncdr.nat.gov.tw/Search (در 15 اکتبر 2017 قابل دسترسی است).
- هاگان، MT; Demuth، HB; بیل، طراحی شبکه عصبی MH ; PWS: بوستون، MA، ایالات متحده آمریکا، 1996. [ Google Scholar ]
- Chen, YR; حسیه، SC; لیو، CH شبیهسازی رفتار تنش-کرنش ماسه اشباع در آزمایشهای سه محوری زهکشی نشده بر اساس شبکههای عصبی تطبیقی ژنتیکی. الکترون. جی.ژئوتک. مهندس 2010 ، 15 ، 1815-1834. [ Google Scholar ]
- عادلی، ح. Hung, SL Machine Learning: شبکه های عصبی، الگوریتم های ژنتیک سیستم های فازی ; Wiely: نیویورک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا، 1995. [ Google Scholar ]
- D’Ambrosio، D. اسپتارو، دبلیو. Iovine، G. الگوریتمهای ژنتیک موازی برای بهینهسازی مدلهای اتوماتای سلولی پدیدههای پیچیده طبیعی: برنامهای برای جریانهای زباله. محاسبه کنید. Geosci. 2006 ، 32 ، 861-875. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- هنگ، ال. کائو، JN; عشق، PE با استفاده از یادگیری ماشین و GA برای حل مشکل مبادله زمان و هزینه. J. Constr. مهندس مدیریت 1999 ، 125 ، 347-353. [ Google Scholar ]
- هارالیک، آر.ام. شانموگام، ک. Dinstein, I. ویژگی های بافتی برای طبقه بندی تصویر. IEEE Trans. سیستم مرد سایبرن. 1973 ، 3 ، 610-620. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- Chen, YR; Tsai، KJ; حسیه، SC; Ho, YL ارزیابی پتانسیل زمین لغزش به دلیل کاربری زمین در شیب. الکترون. جی.ژئوتک. مهندس 2015 ، 20 ، 4277-4292. [ Google Scholar ]
- Verbyla، DL ماهواره سنجش از دور منابع طبیعی ; CRC Press: نیویورک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا، 1995. [ Google Scholar ]
- کوهن، جی. ضریب توافق برای مقیاس های اسمی. آموزش. روانی Meas. 1960 ، 20 ، 37-46. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لندیس، جی آر. Koch, GG اندازه گیری توافق ناظر برای داده های طبقه بندی شده. بیومتریک 1997 ، 33 ، 159-174. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- سئو، ک. فوناساکی، م. رابطه بین فاجعه رسوبی (عمدتا آسیب جریان زباله) و بارندگی. بین المللی جی اروس. مهندسی کنترل 1973 ، 26 ، 22-28. [ Google Scholar ]
- ESRI. ArcGIS. 2019. در دسترس آنلاین: https://www.esri.com/en-us/home (در 1 سپتامبر 2019 قابل دسترسی است).
- ERDAS. راهنمای تور ERDAS IMAGE ; مقر جهانی ERDAS: آتلانتا، GA، ایالات متحده آمریکا، 2011. [ Google Scholar ]
- RSI. راهنمای عملی ENVI ; Research Systems, Inc.: Boulder, CO, USA, 2005. [ Google Scholar ]














بدون دیدگاه