خلاصه
:
ارزیابی ریسک لرزه ای ; خطر زلزله ؛ آسیب پذیری ؛ قرار گرفتن در معرض ; GIS _ تهران
1. معرفی
که در آن ” خطر ” به عنوان پتانسیل یک پدیده طبیعی برای ایجاد اثرات مخرب [ 5 ، 17 ] تعریف می شود و با شدت یا بزرگی، مکان، فراوانی و احتمال وقوع آن مشخص می شود [ 11 ، 12 ]. اصطلاح ” مخاطره” که به عنوان ” عناصر در معرض خطر “ نیز شناخته می شود ، تعداد افراد یا مقدار دارایی هایی را نشان می دهد که در معرض خطر هستند [ 11 ، 12 ، 17 ]، و ” آسیب پذیری ” آسیب پذیری یک جامعه، دارایی ها، یا سیستم ها به اثرات مخرب یک خطر.
2. منطقه مورد مطالعه
2.1. تنظیمات تکتونیکی
2.2. خطای فعال
-
شمال تهران: برجسته ترین سازه تکتونیکی فعال تهران; ضربه E–W؛ سطح گسل شمال فرو رفتن؛ طول 175 کیلومتر با مکانیزم رانش غالب در امتداد بخش غربی 110 کیلومتری آن و مکانیزم لغز لغز غالب سمت چپ در امتداد بخش شرقی 65 کیلومتری آن. متوسط نرخ لغزش ~ 0.3 میلی متر در سال -1 .
-
مشا: واقع در 16 کیلومتری شمال تهران. روند N100 درجه شرقی؛ سطح گسل شمال فرو رفتن؛ یک گسل معکوس مورب به طول 220 کیلومتر با شیب های متفاوت از 35 درجه تا 70 درجه. میانگین نرخ لغزش ~ 0.2 میلی متر در سال -1 .
-
کهریزک – جنوب ری – شمال ری: پهنهای واقع در جنوب تهران، با روند شرق – غرب، متشکل از گسلهای کهریزک، جنوب ری و شمال ری به طولهای 35، 18.5 و 16.5 کیلومتری.
-
پارچین: به گسل ایوانکی نیز معروف است. واقع در جنوب شرقی تهران؛ طول 70 کیلومتر؛ اعتصاب NW–SE; دارای گسیختگی های واضح در نهشته های آبرفتی کواترنر می باشد.
-
پیشوا: واقع در جنوب شرقی تهران; طول ~ 55 کیلومتر؛ NW-SE (N130° E) روند. مکانیسم معکوس با یک جزء جانبی؛ سطح گسل شمال شرقی فرورفتن
-
گرمسار: واقع در جنوب شرقی تهران، منشعب از بخش جنوبی گسل پیشوا. طول 70 کیلومتر؛ روند E-W؛ مکانیسم معکوس
-
طالقان: واقع در شمال غرب تهران. طول 80 کیلومتر؛ روند E-W؛ مکانیسم امتداد لغز سمت چپ با یک جزء نرمال (وقوع یک تغییر سینماتیکی در طول گسل از معکوس به سمت چپ + نرمال ~ 1 Ma). حداقل میزان لغزش افقی و عمودی به ترتیب 0.6-1.6 mm yr -1 و~0.5 mm yr -1 است.
-
پردیسان: واقع در مرکز تهران; طول ~ 12 کیلومتر؛ روند EW; مکانیزم رانش؛ فرو رفتن شمال؛ حداقل میزان برآمدگی و لغزش حداقل 1 میلی متر در سال -1 .
2.3. لرزه خیزی
2.4. ساختار زمین شناسی
-
واحد الف: این واحد که به سازند هزاردره نیز معروف است، قدیمیترین نهشته تهران با ضخامت 1200 متر است که تاقدیس طولانی را در سراسر شمال شرق تهران تشکیل میدهد. این واحد با داشتن رنگ خاکستری روشن و بستر تقریباً عمودی (شیب 90 درجه)، عمدتاً از کنگلومراهایی با سیمان کربنات آهکی به خوبی توسعه یافته ساخته شده است و به نظر سن پلیوسن-پلیستوسن است.
-
واحد B: این واحد که به سازند کهریزک نیز معروف است، به طور نامتجانس بر روی سطوح فرسایش یافته واحد الف قرار می گیرد. ضخامت واحد B از 10 تا 60 متر متغیر است و بستر آن عموماً افقی با حداکثر شیب 15 درجه است. . این کانسار دارای مقاومت مکانیکی ناهمگن و تخلخل قابل تغییر است و سن آن حدود 700000 سال تخمین زده شده است.
-
واحد ج: از آنجایی که بخش قابل توجهی از شهر تهران بر روی این واحد ساخته شده است ، سازند « تهران » نیز نامیده میشود و شامل نهشتههای آبرفتی جوان کنگلومرا است. حداکثر ضخامت این سازند حدود 60 متر و سن آن 50000 سال تخمین زده شده است. گچبری آن نشان دهنده شیب تقریباً افقی است. واحد C نسبت به واحدهای چینه شناسی زیرین و پوشاننده خود (به ترتیب سازند B و D) سیمانش بیشتری دارد.
-
واحد D: این واحد که به آبرفت اخیر معروف است، جوانترین واحد چینهشناسی منطقه تهران است و تاریخ تشکیل آن به دوران هولوسن (11500 سال) برمیگردد. ضخامت این واحد کمتر از 10 متر و رنگ آن خاکستری تا خاکستری تیره است. این واحد منشأ آبرفتی و رودخانه ای دارد و از سیمان های ضعیف تا غیر تحکیم تشکیل شده است.
3. روش شناسی
4. خطر
4.1. PGA سطحی
که در آن L R طول گسیختگی است و بر اساس سوابق گسیختگی های ایران برابر با 37 درصد طول گسل (L F ) است [ 75 ].
4.2. عرض پارگی سطح
که در آن L R طول گسیختگی است و به عنوان 37٪ از کل طول گسل محاسبه می شود [ 75 ]. ضریب a = -0.45، b = 0.48 با انحراف استاندارد σ = 0.7. بنابراین، عرض گسیختگی سطح هر گروه طبق فرمول فوق برآورد می شود ( جدول 2 ).
5. قرار گرفتن در معرض
6. آسیب پذیری
به عنوان مثال، پیکسلی که از یک برج بتونی جدید تجاری و تجاری تشکیل شده است که در تراکم شهری بالا با بافت معمولی و دسترسی متوسط به زیرساختهای حیاتی قرار دارد، امتیازهای زیرلایههای 1، 2، 1، 3، 3، 1 را دریافت میکند. و 2 به ترتیب برای سن، اشغال، نوع سازه، ارتفاع، کاربری زمین، بافت شهری و مجاورت زیرساختها که مجموع مقادیر آسیبپذیری آن برابر با 13 است. نتیجه تجمیع زیرلایههای آسیبپذیری برای همه پیکسلها منجر شده است. به شکل 8به عنوان آسیب پذیری کل در تهران. این رقم نشان می دهد که 10 منطقه از 22 منطقه کلان شهر تهران شامل مناطق شماره 7، 8، 10، 11، 12، 14، 15، 16، 17، و 20 آسیب پذیری بالاتری نسبت به سایر مناطق دارند. گسترش آسیب پذیری تقریباً با تحول توسعه شهری در تهران مطابقت دارد، زیرا تهران قدیم عمدتاً بخش های مرکزی و جنوبی تهران کنونی را شامل می شد. بنابراین نیمه جنوبی شهر فعلی در واقع از سازه های قدیمی تر و عوامل آسیب پذیرتر نسبت به نیمه شمالی که محیطی جدیدتر است تشکیل شده است.
7. ریسک
8. بحث و نتیجه گیری
-
بر اساس نقشههای مخاطرات، بخشهای شمالی و جنوبی تهران در سطح سنگ بستر در معرض PGA بالای حدود 0.5 گرم قرار دارند. با این حال، با توجه به پاسخ موضعی سایت، لایههای خاک نرم و ضخیم در بخشهای جنوبی تهران، پتانسیل تقویت امواج لرزهای را تا دو برابر مقادیر محاسبهشده روی سنگ دارند. به عنوان مثال این مقدار برای مناطق جنوب غربی تهران 0.7 گرم برآورد شده است.
-
تجارب زمین لرزه های قبلی نشان می دهد که برخی از پدیده های خاص مرتبط با زمین لرزه های میدان نزدیک نیز ممکن است خسارات زیادی به خصوص در مناطق شهری داشته باشد. چنین پدیدههایی میتواند به صورت گسیختگی سطحی، ترکهای بزرگ و اثرات جهتپذیری، گام پرتاب، لکههای گسلی و … رخ دهد. به عنوان مناطق با پتانسیل بالا برای میزبانی از پدیده های ذکر شده در نظر گرفته شود. از این رو نقشه عرض گسیختگی سطحی نیز برای گسل های اطراف و درون شهری تهران با استفاده از هندسه گسل ها تهیه شد. نتایج نشان میدهد که برای گسلهای اصلی، متوسط و فرعی تهران باید عرض گسیختگی سطحی در حدود 2-3، 1.5 و 1 کیلومتر را انتظار داشت.
-
همانطور که در بخش 2 و بخش 3 ذکر شد ، تهران در حال حاضر بر روی یک شکاف لرزه ای قرار دارد. با توجه به اینکه در این مطالعه ارزیابی خطر مستقل از زمان را اعمال کرده ایم، مدت زمان پس از آخرین رویداد در اینجا در نظر گرفته نشده است، بنابراین این رصد شکاف لرزه ای در تهران در مدل ما لحاظ نشده است. بنابراین، چشمانداز آینده برای این مطالعه ارزیابی خطر وابسته به زمان است که شکافهای لرزهای احتمالی را برای محاسبه احتمالات شرطی وابسته به زمان در نظر میگیرد. این امر برای دستیابی به درک بهتری از خطر بالقوه مرتبط با این شکاف لرزه ای به منظور اتخاذ استراتژی های مناسب برای کاهش خطر زلزله مفید خواهد بود.
-
نقشه تراکم جمعیت ( شکل 7 ) به وضوح نشان می دهد که از 22 منطقه شهرداری تهران، هشت منطقه پرتراکم ترین مناطق تهران هستند. مقایسه این مواجهه انسانی با نقشه کلی آسیبپذیری فیزیکی ( شکل 8 ) نشان میدهد که در برخی مناطق، جمعیت دقیقاً در بالاترین مکانهای آسیبپذیر متمرکز شدهاند که باید به عنوان یک موضوع فوری در تلاشهای توسعه شهری آینده در نظر گرفته شود.
-
بر اساس نقشه کلی آسیبپذیری فیزیکی ( شکل 8 )، 10 منطقه از 22 منطقه کلان شهر تهران با احتساب مناطق شماره. 7، 8، 10، 11، 12، 14، 15، 16، 17 و 20 نسبت به سایر ولسوالی ها آسیب پذیری بیشتری نشان می دهند. این نتایج با برخی از مطالعات قبلی در مورد آسیبپذیری بافتهای شهری و مدلهای تلفات ساختمانی در تهران مطابقت کلی دارد [ 91 ، 92 ، 93 ].
-
نقشه کلی ریسک که در نتیجه ترکیب نقشه های خطر، مواجهه و آسیب پذیری ترسیم شده است، تخمینی از توزیع ریسک در شهر تهران را نشان می دهد. به طور کلی نشان می دهد که نیمه جنوبی شهر دارای خطر بیشتری نسبت به نیمه شمالی است. با این حال، میزان خطر را نباید در مناطق دیگر، به ویژه مناطق شمال غربی (مانند منطقه شماره 5 و 22) که محل گسل شمال تهران و همچنین در حال گسترش و توسعه سریع شهری هستند، دست کم گرفت. مقایسه بین مطالعه ما با مطالعه قبلی ارزیابی ریسک فیزیکی-اجتماعی اقتصادی در تهران [ 94 ] نشان می دهد که مطالعه قبلی [ 94 ]] مناطق را رتبه بندی می کند. مناطق 15، 20، 12، 16، 18 و 11 تهران به عنوان برترین مناطق از نظر ریسک فیزیکی هستند، در حالی که نتایج ما حاکی از آن است که مناطق شماره. 10، 17، 20، 16، 15 و 11 دارای بالاترین خطر هستند. به طور کلی، نتایج برخی از شباهت ها را نشان می دهد و اختلافات ناشی از تفاوت در داده های ورودی و روش های اتخاذ شده است. به عنوان مثال، در مطالعه قبلی [ 94]، یک خطر لرزه ای مبتنی بر سناریو تنها مربوط به وقوع زلزله در گسل ری در جنوب تهران در نظر گرفته شده است، در حالی که در این مطالعه، ما یک تحلیل PSHA با در نظر گرفتن تمام گسل های اصلی اطراف، ملاحظات پاسخ سایت، و همچنین پهنه های عرض گسیختگی اتخاذ کرده ایم. . در نتیجه، نتایج مطالعه ما نه تنها برای درک خطر زلزله در تهران، بلکه برای اولویتبندی اقدامات کاهش خطر لرزهای و افزایش تابآوری در این کلان شهر، مبنای مفیدی ارائه میدهد.
مشارکت های نویسنده
منابع مالی
قدردانی
تضاد علاقه
منابع
- شرکت بیمه اتکایی مونیخ MunichRe، ابزار تجزیه و تحلیل NatCatSERVICE، رویدادهای خسارت طبیعی 1980-2018. در دسترس آنلاین: https://natcatservice.munichre.com/ (در 1 آوریل 2020 قابل دسترسی است).
- شرکت بیمه اتکایی سوئیس SwissRe, Sigma Research. فجایع طبیعی 1990-2018. در دسترس آنلاین: https://sigma-explorer.com/ (در 1 آوریل 2020 قابل دسترسی است).
- مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی بلایای طبیعی (CRED). EM-DAT. پایگاه بین المللی بلایای طبیعی در دسترس آنلاین: https://www.emdat.be/ (در 1 آوریل 2020 قابل دسترسی است).
- OECD. مدیریت مالی خطر زلزله ; سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD): پاریس، فرانسه، 2018. [ Google Scholar ]
- UNDRR. چارچوب سندای برای کاهش خطر بلایا 2015-2030 ؛ دفتر سازمان ملل متحد برای کاهش خطر بلایا (UNDRR): ژنو، سوئیس، 2015. [ Google Scholar ]
- سازمان ملل متحد تغییر جهان ما: دستور کار 2030 برای توسعه پایدار ؛ سازمان ملل متحد (UN): ژنو، سوئیس، 2015. [ Google Scholar ]
- CRED; UNISDR. خسارات اقتصادی، فقر و بلایا 1998–2017 ; مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی بلایا (CRED): بروکسل، بلژیک، 2018. [ Google Scholar ]
- سیلوا، وی. آمو اودورو، دی. کالدرون، آ. کاستا، سی. دابیک، جی. دسپوتاکی، وی. مارتینز، ال. پاگانی، م. رائو، آ. سیمیوناتو، م. و همکاران توسعه یک مدل ریسک لرزه ای جهانی زمین Spectra 2020 . [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- سیلوا، وی. پاگانی، م. اشنایدر، جی. هنشاو، پی. ارزیابی خطر لرزهای و خطر جهانی برای جهانی مقاوم در برابر زلزله–مقاله کمککننده به GAR 2019 ؛ بنیاد جهانی مدل زلزله: پاویا، ایتالیا، 2019. [ Google Scholar ]
- سیلوا، وی. آمودورو، دی. کالدرون، آ. دابیک، جی. دسپوتاکی، وی. مارتینز، ال. رائو، آ. سیمیوناتو، م. ویگانو، دی. بله، سی. و همکاران نقشه ریسک مدل جهانی زلزله (GEM) ; بنیاد جهانی مدل زلزله: پاویا، ایتالیا، 2018. [ Google Scholar ]
- UNDRR. اصطلاحات به روز شده پیشنهادی در مورد کاهش خطر بلایا: بررسی فنی . دفتر سازمان ملل متحد برای کاهش خطر بلایا (UNDRR): ژنو، سوئیس، 2015. [ Google Scholar ]
- سازمان ملل متحد کارگروه کارشناس بین دولتی باز در مورد شاخص ها و اصطلاحات مربوط به کاهش خطر بلایا (OIEWG) ؛ مجمع عمومی سازمان ملل: نیویورک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا، 2016. [ Google Scholar ]
- UNDRR. گزارش ارزیابی جهانی کاهش خطر بلایا (GAR) 2019 ؛ دفتر سازمان ملل متحد برای کاهش خطر بلایا (UNDRR): ژنو، سوئیس، 2019. [ Google Scholar ]
- فاراولی، م. برزی، ب. ونزل، اچ. هرمان، ام. زچار، جی. دستورالعمل برای اجرای ارزیابی ریسک در زمان واقعی در هنگام وقوع اضطرار زلزله . شبکه زیرساختهای تحقیقاتی اروپا برای ارزیابی و کاهش خطر زلزله (NERA): زوریخ، سوئیس، 2014. [ Google Scholar ]
- وب سایت پیشگیری در دسترس آنلاین: https://www.preventionweb.net/risk/disaster-risk (در 1 مه 2020 قابل دسترسی است).
- سینادینوسکی، سی. ادواردز، ام. کوربی، ن. میلن، ام. دیل، ک. ضو، ت. جونز، ا. مک فرسون، ا. جونز، تی. گری، دی. و همکاران خطر زلزله. در خطر خطر طبیعی در پرث ; WA Geoscience استرالیا: کانبرا، استرالیا، 2005; صص 143-207. [ Google Scholar ]
- UNISDR. 2009 UNISDR اصطلاحات در مورد کاهش خطر بلایا ; دفتر سازمان ملل متحد در کاهش خطر بلایا: ژنو، سوئیس، 2009. [ Google Scholar ]
- سیلوا، وی. کراولی، اچ. Bazzurro، P. بررسی نقشههای خطر خطر برای اروپا. زمین Spectra 2016 ، 32 ، 1165-1186. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کراولی، اچ. رودریگز، دی. سیلوا، وی. دسپوتاکی، وی. رومائو، ایکس. کاسترو، ام. آکار، س. هانسیلار، یو. پیتیلاکیس، ک. پیتیلاکیس، دی. به سوی یک مدل خطر زلزله یکنواخت برای اروپا. در مجموعه مقالات شانزدهمین کنفرانس اروپایی مهندسی زلزله، تسالونیکی، یونان، 18 تا 21 ژوئن 2018. [ Google Scholar ]
- کراولی، اچ. رودریگز، دی. سیلوا، وی. دسپوتاکی، وی. مارتینز، ال. رومائو، ایکس. کاسترو، جی. پریرا، ن. پومونیس، ا. Lemoine، A.; و همکاران مدل ریسک لرزه ای اروپا 2020 (ESRM 2020). در مجموعه مقالات دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات طبیعی و زیرساخت ها، Chania، جزیره کرت، یونان، 23-26 ژوئن 2019. [ Google Scholar ]
- کراولی، اچ. کلمبی، ام. برزی، ب. فاراولی، م. اونیدا، م. لوپز، م. پولی، دی. مرونی، اف. Pinho, R. مقایسه ای از نقشه های خطر لرزه ای برای ایتالیا. گاو نر زمین مهندس 2009 ، 7 ، 149-180. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- سیلوا، وی. کراولی، اچ. واروم، اچ. Pinho, R. ارزیابی خطر لرزه ای برای سرزمین اصلی پرتغال. گاو نر زمین مهندس 2015 ، 13 ، 429-457. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- سرویس لرزه نگاری سوئیس در دسترس آنلاین: https://www.seismo.ethz.ch/static/webrisktool2016/risktool_EN.html (در 1 آوریل 2020 قابل دسترسی است).
- تیاگونوف، اس. استمپنیفسکی، ال. گرونتال، جی. والستروم، آر. Zschau، J. ارزیابی آسیب پذیری و خطر برای شهرهای زلزله خیز. در مجموعه مقالات سیزدهمین کنفرانس جهانی مهندسی زلزله (13 WCEE)، ونکوور، BC، کانادا، 1-6 اوت 2004. [ Google Scholar ]
- مارولاندا، ام سی; Carreno، ML؛ کاردونا، OD; Ordaz، MG; باربات، AH ارزیابی خطر زلزله احتمالی با استفاده از CAPRA: کاربرد در شهر بارسلون، اسپانیا. نات. خطرات 2013 ، 69 ، 59-84. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کریم زاده، س. میاجیما، م. حسن زاده، ر. امیراصلان زاده، ر. کامل، ب. ارزیابی خطر لرزه ای مبتنی بر GIS، آسیب پذیری ساختمان و تلفات انسانی برای سناریوی زلزله در تبریز. خاک دین. زمین مهندس 2014 ، 66 ، 263-280. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- سینها، ن. پریانکا، ن. جوشی، ص. با استفاده از تجزیه و تحلیل چند معیاره فضایی و ابزار رتبه بندی (SMART) در ارزیابی خطر زلزله: مطالعه موردی منطقه دهلی، هند. Geomat. نات. خطر خطرات 2014 ، 7 ، 680-701. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- پاول، اف. Vacareanu، R. ارزیابی خطر زلزله مبتنی بر سناریو برای بخارست، رومانی. بین المللی J. کاهش خطر بلایا. 2016 ، 20 ، 138-144. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- بداوی، ع. کورات، آی. الحدیدی، م. Gaber, H. به روز رسانی ارزیابی خطر زلزله در قاهره، مصر. جی سیسمول. 2017 ، 21 ، 571-589. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Salgado-Gálvez، MA; برنال، GA; زولوآگا، دی. مارولاندا، ام سی; کاردونا، O.-D. Henao، S. ارزیابی خطر لرزه ای احتمالی در Manizales، کلمبیا: کمی سازی خسارات برای اهداف بیمه. بین المللی J. Disaster Risk Sci. 2017 ، 8 ، 296-307. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- جیانارکی، جی. کساراس، آی. روملیوتی، ز. کازانتزیدو-فیرتینیدو، دی. گاناس، الف. ارزیابی خطر لرزهای قطعی در شهر آیگیون (خلیج غربی کورینث، یونان) و کنار هم قرار گرفتن با آسیب واقعی ناشی از Mw6 1995. 4 زلزله. گاو نر زمین مهندس 2018 ، 17 ، 603-634. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- هانسیلار، یو. الحسین، من. سستیان، ک. دیف، ع. کاکتی، ای. الرواس، ج. صفاک، ا. الجابری، ک. ارزیابی خطر زلزله برای موجودی ساختمان مسقط، سلطنت عمان. نات. خطرات 2018 ، 93 ، 1419-1434. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ژوانگ، جی. پنگ، جی. زو، ایکس. Huang، W. ارزیابی ریسک مبتنی بر سناریو از فاجعه زلزله با استفاده از جابجایی شیب، PGA، و تراکم جمعیت در منطقه گویوان، چین. ISPRS Int. J. Geo-Inf. 2019 ، 8 ، 85. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- شی، ی. Seeland، K. استفاده از RISKPLAN برای ارزیابی خطر زلزله در استان سیچوان، چین. پایداری 2019 ، 11 ، 1812. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- ینا، ر. پرادان، بی. بیدون، جی. سفیان، ح. Affan, M. مدل یکپارچه برای ارزیابی خطر زلزله با استفاده از شبکه عصبی و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی: استان آچه، اندونزی. Geosci. جلو. 2019 . [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- حسین، ا. الیوت، جی آر. سیلوا، وی. ویلار-وگا، م. کین، دی. خطر لرزه ای متضاد برای سانتیاگو، شیلی، از منابع زمین لرزه میدان نزدیک و دور. نات. سیستم خطرات زمین. علمی 2019 . [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- تاجر، ک. Bensaibi, M. ارزیابی خطر زلزله Blida (الجزایر) با استفاده از GIS. Energy Procedia 2017 ، 139 ، 645-650. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- هرمان، ام. زچار، جی دی. Wiemer, S. ارتباط ریسک لرزه ای متغیر با زمان در طول یک توالی زلزله. سیسمول. Res. Lett. 2016 ، 87 ، 301-312. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- گولیا، ال. تورمان، تی. ویمر، اس. هرمان، ام. سیف، س. ارزیابی ریسک احتمالی زلزله کوتاه مدت با در نظر گرفتن مقادیر b وابسته به زمان. ژئوفیز. Res. Lett. 2016 ، 43 ، 1100-1108. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- زچار، جی دی. هرمان، ام. ون استیفوت، تی. ویمر، S. پیش بینی خطر لرزه ای به عنوان یک توالی زلزله رخ می دهد. در خطر زلزله، خطر و بلایا ؛ الزویر: آمستردام، هلند، 2014. [ Google Scholar ]
- میلی، RR; حسینی، ک. ایزدخواه، YO توسعه یک مدل جامع برای ارزیابی ریسک زلزله و مداخلات مدیریت بلایا در بافت های شهری. بین المللی J. کاهش خطر بلایا. 2018 ، 27 ، 355-365. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- OpenQuake. بنیاد مدل جهانی زلزله (GEM). در دسترس آنلاین: https://www.globalquakemodel.org/openquake (در 1 آوریل 2020 قابل دسترسی است).
- HAZUS-MH. آژانس مدیریت اضطراری فدرال ایالات متحده (FEMA). در دسترس آنلاین: https://www.fema.gov/hazus (در 1 آوریل 2020 قابل دسترسی است).
- کاپرا. رویکرد جامع به ارزیابی ریسک احتمالی. UNISDR و بانک جهانی در دسترس آنلاین: https://ecapra.org/ (در 1 آوریل 2020 قابل دسترسی است).
- INFORM-GRI. کمیته دائمی بین سازمانی (IASC) و کمیسیون اروپا. در دسترس آنلاین: https://drmkc.jrc.ec.europa.eu/inform-index (در 1 آوریل 2020 قابل دسترسی است).
- ال عز، AA; اسمیرنوف، ا. ناستف، م. نولت، ام.-جی. McGrath، H. ER2-زلزله: برنامه وب تعاملی برای ارزیابی خطر لرزه ای شهری. بین المللی J. کاهش خطر بلایا. 2019 ، 34 ، 326-336. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- EQRM. مدل خطر زلزله ; Geoscience Australia: Canberra، استرالیا، 2005. [ Google Scholar ]
- نوریو، او. هنوز.؛ کجیتانی، ی. کشتی.؛ تاتانو، اچ. فاجعه زلزله بزرگ 2011 ژاپن شرقی: بررسی اجمالی و نظرات. بین المللی J. Disaster Risk Sci. 2011 ، 2 ، 34-42. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- شنگور، ا. آلتینر، دی. سین، ا. اوستاومر، تی. هسو، ک. منشا و مونتاژ کولاژ کوهزایی تتیسید به هزینه سرزمین گندوانا. جئول Soc. 1988 ، 31 ، 119-181. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Vernant، P. نیلفروشان، ف. هاتزفلد، دی. عباسی، م. ویگنی، سی. ماسون، اف. نانکالی، ح. مارتینود، جی. آشتیانی، ع. بایر، آر. و همکاران تغییر شکل پوسته و سینماتیک صفحه امروزی در خاورمیانه با اندازهگیریهای GPS در ایران و شمال عمان محدود شده است. ژئوفیز. J. Int. 2004 ، 157 ، 381-398. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- ماسون، اف. Lehujeur، M. زیگلر، ی. تانسور نرخ کرنش Doubre, C. در ایران از میدان سرعت جدید GPS. ژئوفیز. J. Int. 2014 ، 197 ، 10-21. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- خرمی، ف. Vernant، P. ماسون، اف. نیلفروشان، ف. موسوی، ز. نانکالی، ح. سعادت، س. والپرسدورف، آ. حسینی، س. توکلی، پ. و همکاران نقشه به روز تغییر شکل پوسته ایران با استفاده از حالت کمپین یکپارچه و سرعت های دائمی GPS. ژئوفیز. J. Int. 2019 ، 217 ، 832-843. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- طالبیان، م. کوپلی، ا. فتاحی، م. قرشی، م. جکسون، جی. نظری، ح. اسلون، آر. واکر، آر. گسل فعال در یک کلان شهر: هندسه و نرخ لغزش رانش پردیسان در مرکز تهران، ایران. ژئوفیز. J. Int. 2016 ، 207 ، 1688-1699. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- حسامی، ک. جمالی، ف. یادداشت های توضیحی نقشه گسل های فعال عمده ایران. جی سیسمول. زمین مهندس 2006 ، 8 ، 1-11. [ Google Scholar ]
- Ambraseys، NN; ملویل، CP تاریخچه زمین لرزه های ایرانی ; انتشارات دانشگاه کمبریج: کمبریج، بریتانیا، 1982. [ Google Scholar ]
- بربریان، م. Yeats, RS الگوهای گسیختگی زمین لرزه تاریخی در فلات ایران. گاو نر سیسمول. Soc. صبح. 1999 ، 89 ، 120-139. [ Google Scholar ]
- ریتز، جی اف. نظری، ح. بالسکو، اس. لاموث، م. سلامتی، ر. قاسمی، ع. شافعی، ع. قرشی، م. سعیدی، الف. زمین لرزه های دیرینه 30000 سال گذشته در امتداد گسل شمال تهران (ایران). جی. ژئوفیس. Res. زمین جامد 2012 , 117 . [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- آزاد، اس اس; ریتز، J.-F. عباسی، MR تغییر شکل فعال جانبی چپ در امتداد سیستم گسلی مشا – شمال تهران (ایران): بررسیهای مورفوتکتونیکی و دیرینهزلهشناسی. تکتونوفیزیک 2011 ، 497 ، 1-14. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- قاسمی، محمدرضا; فتاحی، م. لندگراف، آ. احمدی، م. بالاتو، پ. طباطبایی، SH پیوندهای سینماتیکی بین گسل مشاء شرقی و گسل شمال تهران، رشته کوه البرز، شمال ایران. تکتونوفیزیک 2014 ، 622 ، 81-95. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- نظری، ح. ریتز، J.-F. سلامتی، ر. شافعی، ع. قاسمی، ع. Michelot، J.-L. ماسو، ام. قرشی، م. تحلیل ریخت شناسی و دیرینه لرزه شناسی در امتداد گسل طالقان (البرز مرکزی، ایران). ژئوفیز. J. Int. 2009 ، 178 ، 1028-1041. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- نظری، ح. ریتز، جی اف. سلامتی، ر. شهیدی، ع. حبیبی، ح. قرشی، م. باوندپور، آ.ک. تمایز بین لکههای گسلی و سواحل: پرسش از ماهیت ویژگیهای کهریزک، ری شمالی و ری جنوبی در دشت تهران (ایران). Terra Nova 2010 , 22 , 227-237. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- نیری، TM; نظری، ح. قرشی، م. طالبیان، م. مطالعه دیرینه شناسی گسل پیشوا (تهران جنوبی)، ایران. در خلاصه کنفرانس مجمع عمومی EGU ; اتحادیه علوم زمین اروپا (EGU): مونیخ، آلمان، 2010; پ. 1511. [ Google Scholar ]
- زارع، م. امینی، ح. یزدی، پ. سستیان، ک. Demircioglu، MB; کلافت، د. اردیک، م. جیاردینی، دی. خان، م.ا. Tsereteli, N. تحولات اخیر فهرست خاورمیانه. جی سیسمول. 2014 ، 18 ، 749-772. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- بربریان، م. ییتس، RS تهران: بمب ساعتی زلزله. در تکامل تکتونیکی، برخورد، و لرزه خیزی جنوب غربی آسیا: به افتخار مشارکت های تحقیقاتی چهل و پنج ساله مانوئل بربریان ؛ انجمن زمینشناسی آمریکا: بولدر، CO، ایالات متحده آمریکا، 2017. [ Google Scholar ]
- فیلد، EH; اردن، TH احتمالات مدل تجدید وابسته به زمان زمانی که تاریخ آخرین زلزله ناشناخته است. گاو نر سیسمول. Soc. صبح. 2015 ، 105 ، 459-463. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- Papanikolaοu، ID; رابرتز، GP; دلیگیاناکیس، جی. ساکلاریو، ا. Vassilakis، E. گسل اسپارتا، یونان جنوبی: از تقسیم بندی و ژئومورفولوژی زمین ساختی تا نقشه برداری خطر لرزه ای و احتمالات وابسته به زمان. تکتونوفیزیک 2013 ، 597 ، 85-105. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ریبن، اچ. زمین شناسی دشت تهران. صبح. J. Sci. 1955 ، 253 ، 617-639. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- تجزیه و تحلیل ریسک لرزه ای مهندسی کرنل، کالیفرنیا. گاو نر سیسمول. Soc. صبح. 1968 ، 58 ، 1583-1606. [ Google Scholar ]
- مک گوایر، RK تحلیل خطر لرزه ای احتمالی و طراحی زمین لرزه ها: بستن حلقه. گاو نر سیسمول. Soc. صبح. 1995 ، 85 ، 1275-1284. [ Google Scholar ]
- دانسیو، ال. ششتیان، ک. دمیرچی اوغلو، م. گولن، ال. زارع، م. باسیلی، ر. الیاس، ا. آدامیا، اس. تسرتلی، ن. یالچین، اچ. و همکاران مدل زلزله 2014 خاورمیانه: منابع لرزه زایی. گاو نر زمین مهندس 2018 ، 16 ، 3465–3496. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کیجکو، ا. Sellevoll، MA برآورد پارامترهای خطر زلزله از فایل های داده ناقص. قسمت دوم. ادغام ناهمگونی بزرگی. گاو نر سیسمول. Soc. صبح. 1992 ، 82 ، 120-134. [ Google Scholar ]
- کیجکو، ا. Sellevoll، MA برآورد پارامترهای خطر زلزله برای فایل های داده ناقص و نامشخص. نات. خطرات 1990 ، 3 ، 1-13. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کیجکو، ا. اسمیت، ا. Sellevoll، MA برآورد پارامترهای خطر زلزله از فایل های داده ناقص. قسمت سوم. ادغام عدم قطعیت مدل زلزله- وقوع. گاو نر سیسمول. Soc. صبح. 2016 ، 106 ، 1210-1222. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- گوتنبرگ، بی. ریشتر، CF فراوانی زمین لرزه ها در کالیفرنیا. گاو نر سیسمول. Soc. صبح. 1944 ، 34 ، 185-188. [ Google Scholar ]
- Zare, M. Contribution À L’étude Des Mouvements Forts En Iran: Du Catalog Aux Lois D’atténuation. Ph.D. پایان نامه، دانشگاه جوزف فوریه، گرنوبل، رون آلپ، فرانسه، 1999. [ Google Scholar ]
- ولز، دی ال. Coppersmith، KJ روابط تجربی جدید بین بزرگی، طول گسیختگی، عرض گسیختگی، ناحیه گسیختگی و جابجایی سطح. گاو نر سیسمول. Soc. صبح. 1994 ، 84 ، 974-1002. [ Google Scholar ]
- امبراسیز، ن. داگلاس، جی. سرما، س. اسمیت، P. معادلات برای تخمین حرکات قوی زمین از زمین لرزه های پوسته کم عمق با استفاده از داده های اروپا و خاورمیانه: شتاب اوج زمینی افقی و شتاب طیفی. گاو نر زمین مهندس 2005 ، 3 ، 1-53. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- Boore، DM; اتکینسون، معادلات پیشبینی حرکت زمینی GM برای میانگین مؤلفه افقی PGA، PGV، و PSA میرایی 5 درصد در دورههای طیفی بین 0.01 ثانیه و 10.0 ثانیه. زمین Spectra 2008 , 24 , 99-138. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- آکار، س. معادلات تجربی بومر، JJ برای پیشبینی PGA، PGV، و شتابهای طیفی در اروپا، منطقه مدیترانه و خاورمیانه. سیسمول. Res. Lett. 2010 ، 81 ، 195-206. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- قلی پور، ی. بزرگ نیا، ی. رهنما، م. بربریان، م. شجاعطاهری، ج. تحلیل خطر لرزه ای احتمالی، فاز I– مناطق تهران بزرگ. در گزارش نهایی ؛ دانشکده فنی، دانشگاه تهران: تهران، ایران، 1387. [ Google Scholar ]
- زارع، م. ساخت و ساز و خطر زلزله در شمال تبریز گسل و عرض گسل زلزله در ایران. جی سیسمول. زمین مهندس 2001 ، 2 ، 46-57. [ Google Scholar ]
- Teran، OJ; فلچر، جی.ام. اوسکین، من؛ راکول، TK; هادنات، KW; اسپلز، آر.ام. Akciz، SO; هرناندز-فلورس، AP; مورلان، کنترلهای زمینشناسی و ساختاری AE بر روی بافت ناحیه گسیختگی: یک مطالعه میدانی از گسیختگی سطح زمینلرزه 2010 مگاوات 7.2 ال مایور-کوکاپا. Geosphere 2015 ، 11 ، 899-920. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- سیبسون، RH ضخامت ناحیه لغزش لرزه ای. گاو نر سیسمول. Soc. صبح. 2003 ، 93 ، 1169-1178. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- بونسیو، پی. لیبری، ف. کالدارلا، م. نورمینن، F.-C. عرض ناحیه گسیختگی سطحی برای زمین لرزه های رانش: پیامدها برای پهنه بندی گسل زلزله. نات. سیستم خطرات زمین. علمی 2018 , 18 . [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- مرکز شبکه بین المللی اطلاعات علوم زمین (CIESIN). Gridded Population of the World، نسخه 4 (GPWv4): تعداد جمعیت، ویرایش 11 ; مرکز دادهها و برنامههای اجتماعی-اقتصادی ناسا: Palisades، نیویورک، ایالات متحده آمریکا، 2018؛ در دسترس آنلاین: https://doi.org/10.7927/H4JW8BX5 (در 1 آوریل 2020 قابل دسترسی است).
- مرکز شبکه بین المللی اطلاعات علوم زمین (CIESIN). پروژه جهانی نقشه برداری روستایی- شهری، نسخه 1 (GRUMPv1): شبکه گستره شهری ; دانشگاه کلمبیا: نیویورک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا، 2011. [ Google Scholar ]
- برایت، EA؛ رز، AN; شهری، ML; McKee, J. LandScan 2017 مجموعه داده های جمعیت جهانی با وضوح بالا ؛ آزمایشگاه ملی اوک ریج (ORNL): Oak Ridge, TN, USA, 2018. [ Google Scholar ]
- لوین، ک. مورایاما، Y. یک رویکرد GIS برای برآورد جمعیت ساختمان برای تجزیه و تحلیل میکرو فضایی. ترانس. GIS 2009 ، 13 ، 401-414. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- SCI. سرشماری ملی نفوس و مسکن ; مرکز آمار ایران: تهران، ایران، 1395. [ Google Scholar ]
- قوانین و مقررات شهر ; دبیرخانه شورای عالی برنامه ریزی و معماری، وزارت راه و شهرسازی: تهران، ایران، 1385.
- امینی، ک. حسینی، م. جعفری، م.ک. حسینیون، س. شناخت بافتهای آسیبپذیر شهری در مناطق زلزلهزده: مطالعه موردی کلانشهر تهران. جی سیسمول. زمین مهندس 2009 ، 10 ، 175-187. [ Google Scholar ]
- منصوری، ب. غفوری آشتیانی، م. امینی حسینی، ک. نورجو، ر. موسوی، م. مدل تلفات لرزه ای ساختمان برای تهران. زمین Spectra 2010 , 26 , 153-168. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- فیروزی، ا. انصاری، ع. حسینی، ک. رشیدآبادی، م. مدل تلفات احتمالی زلزله برای ساختمان های مسکونی در تهران، ایران برای تعیین کمیت تلفات سالانه زلزله. گاو نر زمین مهندس 2019 ، 17 ، 2383-2406. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- حاجی بابایی، م. امینی حسینی، ک. قیامقمیان، م. ارزیابی ریسک زلزله در بافتهای شهری بر اساس پارامترهای فیزیکی، اجتماعی-اقتصادی و ظرفیت پاسخ (مطالعه موردی: شهر تهران). نات. خطرات 2014 ، 74 ، 2229-2250. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]










بدون دیدگاه