منابع آموزش پایه از منابع اولیه امنیت اجتماعی شهری و روستایی است و توزیع فضایی آنها موضوع مهمی در ارتباط با معیشت مردم و عدالت اجتماعی است. این مقاله با در نظر گرفتن ووهان به عنوان مطالعه موردی، ویژگیهای توزیع فضایی منابع آموزش پایه روستایی را بر اساس روشهای میانگین شاخص نزدیکترین همسایه، شاخص عدم تعادل، تحلیل تراکم هسته و حوضه آبریز شناور دو مرحلهای مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و سپس از تحلیل آشکارساز جغرافیایی استفاده کرد. عوامل موثر بر آن را شناسایی کند. یافته های زیر به دست آمد: (1) مهدکودک های روستایی و مدارس ابتدایی در مناطق شهری جدید شهر ووهان یک الگوی توزیع خوشه ای را نشان دادند، در حالی که مدارس متوسطه روند توزیع یکنواخت را نشان دادند. توزیع فضایی منابع آموزش پایه روستایی متعادل نیست، با تمایل به خوشه بندی در منطقه Huangpi، منطقه Xinzhou و منطقه Caidian. تراکم توزیع فضایی کلی منابع آموزش پایه روستایی، ویژگیهای توزیع «خوشهبندی بلوکمانند و توسعه چند مرکزی» را نشان داد. (2) دسترسی فضایی مهدکودکها الگوی فضایی «پراکندگی بزرگ و خوشهبندی کوچک» را با چندین منطقه خوشهبندی با ارزش بالا نشان داد. و دسترسی به مدارس ابتدایی و متوسطه الگوی فضایی بالا در جنوب و پایین در شمال را نشان داد. (3) جمعیت، اقتصاد و سطح توسعه آموزش عوامل اصلی مؤثر بر توزیع فضایی منابع آموزش پایه روستایی هستند، در حالی که تأثیر ساخت و ساز زیرساخت ضعیف است. عوامل اصلی تأثیرگذار توزیع فضایی هر نوع منبع آموزش پایه هم سازگار و هم متفاوت است. با توجه به تشخیص عامل تعامل، توزیع فضایی منابع آموزش پایه روستایی در مناطق شهری جدید شهر ووهان نتیجه اثر ترکیبی عوامل متعدد است.
کلید واژه ها:
آموزش ابتدایی روستایی ; الگوی فضایی ؛ عوامل موثر ؛ آشکارساز جغرافیایی ; مناطق شهری جدید شهر ووهان
1. مقدمه
خدمات عمومی اساسی، از جمله خدمات عمومی مانند آموزش، مراقبت های پزشکی، اشتغال و بازنشستگی، حداقل خدمات و امکانات عمومی هستند که نیازهای همه شهروندان را برآورده می کنند [ 1 ]. توسعه سریع اقتصاد اجتماعی، به ویژه اقتصاد دانش [ 2 ]، باعث شده است که آموزش در پیشرفت و توسعه اجتماعی اهمیت فزاینده ای داشته باشد. برابری دسترسی به آموزش با کیفیت به ویژه برای افزایش نتایج کوتاه مدت و بلندمدت به طور یکسان مهم است. مشارکت در آموزش پیامدهای گسترده ای برای زمینه های اساسی مانند فرصت های بازار کار، تحرک بین نسلی و سلامت دارد [ 3 ، 4 ، 5]. تا پایان سال 2020، 537100 مدرسه در همه سطوح وجود داشت و 289 میلیون دانش آموز در تمام سطوح تحصیلی در چین ثبت نام کردند [ 6 ]. آموزش، به عنوان سنگ بنای احیای ملی و پیشرفت اجتماعی، به عنوان کلیدی برای ارتقای کیفیت کلی جمعیت و بهبود پایدار قدرت همه جانبه کشور عمل می کند [ 7 ]. طبق گزارش سازمان ملل متحد، پیشبینی میشود که نسبت جمعیت جهان که در مناطق شهری زندگی میکنند تا سال ۲۰۵۰ از ۵۵ درصد در سال ۲۰۱۸ به ۶۸ درصد افزایش یابد و انتظار میرود چین ۲۵۵ میلیون شهرنشین را اضافه کند.]. با این حال، تخصیص فضایی منطقی منابع آموزشی، چالشهای جدی را برای برنامهریزی و مدیریت شهری و روستایی ایجاد کرده است. اگرچه دولت چین با حذف و ادغام اکثر مدارس در سطح روستا که ناکارآمد و پرهزینه در نظر گرفته میشدند، تنظیم نقشهبرداری مدارس روستایی (RSMA) را آغاز کرد، مدارس شبانهروزی را برای آموزش ابتدایی روستایی ارتقا داد، مدارس ابتدایی را از روستا به شهرستان منتقل کرد و مدارس متوسطه را تغییر داد. مدارس از شهرستان تا شهرستان [ 9 ]، این امر در واقع باعث می شود که وسعت مدارس شهرستان و شهرستان روند گسترشی را نشان دهد و آموزش ابتدایی در مناطق روستایی کوچکتر شده و مسایل برابری و کارایی ناشی از گسترش اندازه مدارس را تشدید می کند. زمینه تنظیم چیدمان مدارس روستایی [ 10 ،11 ]. باید تاکید کرد که برابری آموزشی می تواند به تامین منابع آموزشی برای هر دانش آموز کمک کند [ 12 ]. با رشد سریع جمعیت در نواحی کلان شهرها، تقاضا برای زیرساخت به میزان زیادی از ظرفیت خدماتی امکانات خدماتی موجود فراتر می رود [ 13 ، 14 ]. کمبود امکانات آموزشی در حومه و مناطق روستایی اغلب منجر به توزیع ناعادلانه آموزش می شود.
آموزش در حال تبدیل شدن به یک موضوع تمرکز است و یک سیستم آموزشی خوب برای از بین بردن نابرابری اجتماعی و فقر مهم است [ 15 ، 16 ]. به طور خاص، آموزش روستایی یکی از عوامل مهم توسعه منطقه ای است که توسط دولت مرکزی حمایت می شود. در حال حاضر، علیرغم سیاست آموزش همگانی و اجباری در مناطق شهری و روستایی چین، هنوز تفاوتهایی در کمیت و سطح منابع آموزشی پایه در بین مناطق، و بین مناطق شهری و روستایی و مدارس وجود دارد که تضاد بین نیاز روزافزون مردم را برجسته میکند. برای آموزش با کیفیت و عرضه ناکافی [ 17]. در گزارش نوزدهمین کنگره ملی مفاهیم «تلاش برای برخورداری هر کودک از آموزش عادلانه و با کیفیت» و «ترویج توسعه یکپارچه آموزش اجباری شهری و روستایی و اهمیت دادن به آموزش اجباری روستایی» مطرح شد. این مفاهیم نشان می دهد که آموزش یک عنصر مهم توسعه اجتماعی-اقتصادی روستایی و توسعه هماهنگ شهری و روستایی است و برابری آموزشی و احیای روستاها اولویت های اصلی هستند [ 18 ]. مهمتر از آن، آموزش راه مهمی برای شکستن انتقال بین نسلی فقر است [ 19]. به دلیل اهمیت ارتقای یکپارچگی آموزش اجباری شهری و روستایی و یکسان سازی منابع آموزش عمومی شهری و روستایی، بررسی الگوی فضایی منابع آموزش پایه روستایی و عوامل مؤثر بر آن ضروری است.
در اوایل دهه 1960، محققان منابع آموزشی را از نظر ساختار و کارکرد مطالعه کردند، آموزش را به عنوان یک عنصر مولد در ساختار اجتماعی تلقی کردند و رابطه بین توزیع منابع آموزشی و ساختار کلان سیاسی و اقتصادی را بررسی کردند. بلاگ در “رویکرد برنامه ریزی آموزشی” خود اشاره کرد که تخصیص منابع آموزشی در جامعه غربی اغلب با طرح های احیای اقتصادی و هدف توسعه اقتصادی گره خورده است [ 20 ]. بر این اساس، محققان زیرساخت های فیزیکی، چیدمان فضایی، انتخاب مکان، نحوه عرضه و کارایی منابع آموزشی را مورد بررسی قرار داده اند [ 21 ، 22 ، 23 ، 24 .]. پست مدرنیسم به تکامل جغرافیای انسانی از تحلیل فضایی به نظریه اجتماعی منجر شده است [ 25 ]، و در کنار آن، «اجتماعی» فضا با تمرکز بر مکانیسمهای محیطی طبیعی و انسانی-اجتماعی توجه روزافزونی را به خود جلب کرده است [ 26 , 27 ]. پشت پدیده های آموزشی هانس و همکاران چارچوب پژوهشی «مکانیسم-فضا-اثر» منابع آموزشی را پیشنهاد کرد. از آنجایی که این چارچوب پژوهشی الگوی فضایی منابع آموزشی، مکانیسمهای تکاملی و تأثیر بر الگوی فضایی پدیدههای اجتماعی و فرهنگی را به صورت ارگانیک ترکیب میکند، به زیربنای اصلی تحقیق در مورد الگوی فضایی منابع آموزشی مدرن غربی تبدیل شده است [ 28 ].]. توسعه فناوری اطلاعات جغرافیایی 3S (RS، GIS، GPS) محققان را به کاوش در دسترسی مکانی و زمانی [ 29 ، 30 ]، یکسان سازی [ 31 ، 32 ]، تمایز فضایی و ارزیابی برابری منابع آموزشی [ 33 ، 34 ] واداشته است. از مقیاس های مختلف سایر محققان همچنین بررسی کردهاند که چگونه منابع آموزشی مقدماتی هستند که ساختار اجتماعی و ناهمگونی اجتماعی-فضایی را شکل میدهند، مانند قیمت مسکن [ 35 ، 36 ]، فرآیندهای شهرنشینی [ 32 ] و دستاوردهای فردی [ 37 ].
در چین، محققان عمدتاً بر روی سیستم شاخص ارزیابی، تفاوتهای منطقهای، الگوهای فضایی و چیدمان بهینه منابع آموزشی تمرکز میکنند و به بررسی عادلانه تخصیص منابع آموزشی، برابری فضایی و عقلانیت برنامهریزی اختصاص داده شدهاند [ 38 ]. به عنوان مثال، با ساختن یک سیستم شاخص منابع آموزشی اجباری از شرایط مدرسه و قدرت معلم، یو و همکاران. دریافت که تفاوت کلی در الگوی فضایی منابع آموزش اجباری در استان لیائونینگ روند افزایشی تدریجی را نشان داد [ 39 ]]. لیو و همکاران بر اساس دو مقیاس فضایی، بین مدرسه ای در سطح شهرستان و بین مدرسه ای در سطح شهر. دریافتند که منابع آموزش ابتدایی در دالیان در میان مدارس شهرستان به عنوان یک کل بسیار متعادل و پیوسته است، اما در داخل شهر تعادل ضعیفی دارد. با استفاده از روش هایی مانند آنالیز نقطه داغ و تحلیل تراکم هسته [ 40 ]، ژائو و همکاران. دریافتند که تحت ادغام بیشتر منابع آموزش پایه روستایی، مقیاس کمی مدارس روستایی در جنوب غربی چین کاهش مییابد در حالی که تجمع فضایی به طور قابلتوجهی افزایش مییابد [ 41 ]. پنگ و همکاران روشی را برای بهینه سازی چیدمان منابع آموزشی با تکیه بر تجزیه و تحلیل مکانی GIS و تحقیق عملیات فضایی پیشنهاد کرد [ 42 , 43]. بحث عمیق در مورد برابری و تعادل منابع آموزشی منجر به افزایش تعداد مطالعاتی شد که دسترسی فضایی مدارس را هدف قرار دادند. بر اساس روش حداقل مجاورت، مدل جاذبه [ 44 ] و روش حوضه آبریز شناور دو مرحله ای [ 45 ]، محققان تفاوت ها را در توزیع فضایی منابع آموزشی شهری و روستایی تجزیه و تحلیل کرده اند، عوامل تأثیرگذار آنها را بررسی کرده اند [ 46 ، 47 ، 48 ]، و مسیرهای سیاستی را برای رسیدگی به عدم تعادل پیشنهاد کرد [ 49 ، 50 ].
اگرچه مطالعات موجود در زمینه آموزش از اهمیت بالایی برخوردار است، اما کمبودهایی وجود دارد. اولاً، تحقیقات کنونی در مورد چیدمان و بهینهسازی منابع آموزشی نتایج مثمر ثمری را به همراه داشته است، اما ناهمگونی کثرتگرایانه خود منابع آموزش پایه به رسمیت شناخته نشده است که در فقدان طبقهبندی منابع آموزشی پایه و توجه ناکافی به آموزش پیش دبستانی و دبیرستان. دوم، بیشتر مطالعات بر روی مقیاس کلان و میانی متمرکز شده اند. تحقیقات در مورد روستاهای کوچک به ویژه در مناطق روستایی اطراف شهرهای بزرگ وجود ندارد. مشکلاتی مانند پیری روستاها و از دست دادن نیروی کار حاد شده است. مهاجرت روستایی و کوچک شدن مدارس روستایی بر منابع آموزشی عادی که برخی از کودکان عقب مانده به آنها دسترسی دارند تأثیر منفی گذاشته است. کیفیت نامطلوب کلی و دسترسی به آموزش روستایی در عدم تطابق فضایی منابع آموزشی منعکس شده است. با دگرگونی و بازسازی اقتصاد روستایی، خدمات عمومی اساسی به کلیدی برای حمایت از فعالیتهای روزمره ساکنان، کیفیت زندگی و اقتصاد محلی، بهویژه آموزش، به عنوان یک راه مهم برای اعضای جامعه برای انباشت سرمایه فرهنگی تبدیل شده است. آموزش یکی از مهم ترین ابزارهای ارتقای تحرک اجتماعی و کاهش تفاوت های اجتماعی است. بنابراین، تعمیق تحقیقات در مورد عرضه و تقاضای متنوع برای آموزش پایه روستایی در مقیاس خرد ضروری است. با دگرگونی و بازسازی اقتصاد روستایی، خدمات عمومی اساسی به کلیدی برای حمایت از فعالیتهای روزمره ساکنان، کیفیت زندگی و اقتصاد محلی، بهویژه آموزش، به عنوان یک راه مهم برای اعضای جامعه برای انباشت سرمایه فرهنگی تبدیل شده است. آموزش یکی از مهم ترین ابزارهای ارتقای تحرک اجتماعی و کاهش تفاوت های اجتماعی است. بنابراین، تعمیق تحقیقات در مورد عرضه و تقاضای متنوع برای آموزش پایه روستایی در مقیاس خرد ضروری است. با دگرگونی و بازسازی اقتصاد روستایی، خدمات عمومی اساسی به کلیدی برای حمایت از فعالیتهای روزمره ساکنان، کیفیت زندگی و اقتصاد محلی، بهویژه آموزش، به عنوان یک راه مهم برای اعضای جامعه برای انباشت سرمایه فرهنگی تبدیل شده است. آموزش یکی از مهم ترین ابزارهای ارتقای تحرک اجتماعی و کاهش تفاوت های اجتماعی است. بنابراین، تعمیق تحقیقات در مورد عرضه و تقاضای متنوع برای آموزش پایه روستایی در مقیاس خرد ضروری است. آموزش یکی از مهم ترین ابزارهای ارتقای تحرک اجتماعی و کاهش تفاوت های اجتماعی است. بنابراین، تعمیق تحقیقات در مورد عرضه و تقاضای متنوع برای آموزش پایه روستایی در مقیاس خرد ضروری است. آموزش یکی از مهم ترین ابزارهای ارتقای تحرک اجتماعی و کاهش تفاوت های اجتماعی است. بنابراین، تعمیق تحقیقات در مورد عرضه و تقاضای متنوع برای آموزش پایه روستایی در مقیاس خرد ضروری است.
بنابراین، هدف ما این است که الگوی فضایی منابع آموزش پایه و عوامل مؤثر بر آن را در مناطق روستایی در حاشیه شهرهای بزرگ چین در طول دوره گذار آشکار کنیم، ووهان را به عنوان مثال در نظر بگیریم و مطالعه را بر اساس مقیاس روستا قرار دهیم. امید است این امر بتواند زمینه ای علمی برای مطالعه تخصیص فضایی منابع پایه آموزش روستایی فراهم کند. این مقاله به صورت زیر سازماندهی شده است ( شکل 1 ). بخش 1 اهمیت و هدف مطالعه منابع آموزشی پایه روستایی را توضیح می دهد. بخش 2 حوزه تحقیق، منبع داده ها و روش شناسی را معرفی می کند. بخش 3 و بخش 4ویژگی ها و عوامل مؤثر بر توزیع فضایی منابع آموزشی پایه روستایی در مناطق شهری جدید ووهان را تحلیل می کند. بر اساس تحقیقات قبلی، بخش 5 معنای عملی این یافته ها را مورد بحث قرار می دهد و محدودیت های تحقیق ما را بیان می کند. آخرین بخش 6 شامل نتیجه گیری است.
2. مواد و روشها
2.1. حوزه تحقیقاتی
ووهان در مرکز مناطق داخلی چین، به ویژه در دشت جیانگگان شرقی و در تقاطع رودخانه یانگ تسه و رودخانه هانجیانگ قرار دارد. این شهر همچنین یک شهر مرکزی در منطقه مرکزی و یک پایگاه مهم برای علم و آموزش در چین است. منطقه تحقیقاتی منطقه روستایی شش ناحیه شهری جدید تحت صلاحیت شهر ووهان است، یعنی منطقه دونگشیهو، ناحیه هانان، ناحیه کایدیان، ناحیه جیانگشیا، ناحیه هوانگپی و ناحیه شینژو، با مساحت کل 6636.94 کیلومتر مربع ، در مجموع 81 خیابان (شهرستان) و 1868 روستای اداری ( شکل 2).). در پایان سال 2020، جمعیت دائمی روستایی در مناطق شهری جدید 2.166 میلیون نفر و درآمد قابل تصرف ساکنان دائمی 18250 یوان بود. 602 مرکز آموزش ابتدایی در نواحی شهری جدید شامل 277 مهدکودک، 235 مدرسه ابتدایی و 90 مدرسه متوسطه (شامل 7 دبیرستان) وجود دارد. تعداد کادر آموزشی به ترتیب 4997، 5321 و 12470 نفر و تعداد دانش آموزان ثبت نام شده به ترتیب 39819، 73201 و 40908 نفر می باشد. با توجه به مقیاس بهره برداری از تأسیسات آموزش ابتدایی روستایی در مناطق جدید شهری، تفاوت های قابل توجهی در وجود آنها و تفاوت های فضایی قابل توجهی در خدمات آموزشی دریافتی توسط جمعیت سن مدرسه وجود دارد. طبق پیشنهاد دولت شهرداری ووهان، تا سال 2025،
2.2. منبع اطلاعات
دادههای مورد استفاده در این مطالعه عمدتاً شامل دادههای POI در منابع آموزش پایه، دادههای اطلاعات پایه جغرافیایی و دادههای توسعه اجتماعی-اقتصادی و بررسیهای میدانی بود. جزئیات داده ها به شرح زیر است:
- (1)
-
داده های POI در مورد منابع آموزش پایه این مجموعه داده از پلت فرم خدمات جغرافیایی Amap ( https://lbs.amap.com/ ، قابل دسترسی در 31 دسامبر 2020)، شامل نام، آدرس، طول جغرافیایی، طول جغرافیایی، دسته و غیره مشتق شده است و این موارد عمدتاً از طریق به دست آمده است. خزنده های وب، غربالگری و حذف مجدد. از 31 دسامبر 2020، ما داده های POI را برای مجموع 602 آموزش پایه به دست آوردیم.
- (2)
-
داده های مربوط به شرایط جغرافیایی پایه داده های مربوط به شرایط جغرافیایی پایه از موسسه ژئوماتیک ووهان تهیه شده است. تعداد کل 1868 روستای اداری در مناطق شهری جدید شهر ووهان در سال 2020 وجود داشت. دادهها در قالبهای متنی و جدولی ذخیره میشوند و شامل اطلاعات مکان، زمین، جمعیت و غیره میشوند. دادههای مربوط به اطلاعات اولیه جغرافیایی ووهان در فرمت داده های برداری ArcGIS. داده های به دست آمده از نقشه ووهان از نظر جغرافیایی با داده های منابع آموزش پایه روستایی تطبیق داده شد. علاوه بر این، دادههای شبکه جادهای (بزرگراهها، بزرگراههای ملی، بزرگراههای استانی، بزرگراههای شهرستانی، بزرگراههای شهرستانی و سایر جادهها) از وبسایت Open Street Map ( https://www.openstreetmap.org ) دانلود شدند.، در 31 دسامبر 2020 قابل دسترسی است)، به دنبال آن بررسی های توپولوژی برای ایجاد اتصال توپولوژیکی معقول و ساخت مجموعه داده های شبکه جاده ای انجام می شود.
- (3)
-
داده های توسعه اجتماعی-اقتصادی و بررسی های میدانی. آمارهای اجتماعی و اقتصادی از سالنامه آماری ووهان 2021، سرشماری ووهان از گزارش شرایط جغرافیایی 2021 و بولتن آماری توسعه ملی اقتصادی و اجتماعی ووهان در سال 2021 استخراج شده است. علاوه بر این، تیم تحقیقاتی 48 روستای اداری را از سپتامبر تا نوامبر 2020 انتخاب کردند. 593 پرسشنامه توزیع و 576 پرسشنامه معتبر جمع آوری شد. اطلاعات مربوط به کیفیت، نگرش خدماتی و فاصله اقتصادی ساکنان از امکانات خدمات عمومی آموزشی به دست آمد. از نظر مسافت (زمان)، از ساکنان پرسیده شد که آیا انتظار دارند فرزندانشان در فاصله 10، 20 یا 30 دقیقه از محل سکونت خود به مهدکودک، مدارس ابتدایی و دبیرستان بروند.
2.3. روش های پژوهش
با توجه به داده های سرشماری شرایط جغرافیایی ووهان، این مقاله از ArcGIS برای ایجاد پایگاه جغرافیایی آموزش پایه استفاده کرد. در همین حال، از شاخص نزدیکترین همسایه، شاخص عدم تعادل، تحلیل تراکم هسته [ 51 ] و حوضه آبریز شناور دو مرحله ای برای مطالعه ویژگی های توزیع فضایی منابع آموزش پایه روستایی در مناطق شهری جدید شهر ووهان استفاده کرد و سپس از روش آشکارساز جغرافیایی استفاده کرد. 52 ، 53 ] برای تجزیه و تحلیل عوامل موثر بر توزیع فضایی آن. مدل خاص و اهمیت جغرافیایی آن در جدول 1 نشان داده شده است.
3. نتایج
3.1. انواع توزیع فضایی منابع آموزش پایه
نتایج شاخص نزدیکترین همسایه (فرمول (1)) منابع آموزش پایه روستایی در جدول 2 نشان داده شده است.. شاخصهای نزدیکترین همسایه مهدکودکها و مدارس ابتدایی به ترتیب 54/0 و 82/0 بود که هر دو کمتر از 1 بودند و در آزمون معناداری موفق شدند و توزیع خوشهای را نشان دادند. بنابراین همبستگی فضایی این منابع آموزشی بالاست که موجب گردش و یکپارچگی منابع آموزشی می شود. در میان آنها، شاخص نزدیکترین همسایه مدارس ابتدایی نزدیک به 1 بود که یک توزیع کمی خوشه ای بود. و شاخص نزدیکترین نقطه همسایه مدارس متوسطه 1.07 > 1 بود که نشان داد مدارس متوسطه تمایل به توزیع یکنواخت در توزیع فضایی دارند. مفهوم اصلی این است که مدارس متوسطه کمی وجود دارد، آنها عمدتاً در مراکز شهرک با دامنه خدمات گسترده قرار دارند و مدارس از یکدیگر دور هستند.
3.2. ویژگی های تعادل فضایی منابع آموزش پایه
شاخص عدم تعادل (فرمول (2)) منابع آموزشی پایه روستایی 0.36 بود که نشان دهنده توزیع نابرابر آموزش پایه در نواحی شهری جدید است. عمدتاً در روستاهای اداری در منطقه Huangpi، منطقه Xinzhou و ناحیه Caidian متمرکز است و درصد آن به 75٪ رسیده است. به طور خاص، شاخص عدم تعادل مهدکودک ها 0.32 بود که عمدتاً در منطقه Huangpi، منطقه Xinzhou و منطقه Jiangxia توزیع شده است، به ترتیب با 86، 60 و 57، که 73٪ را به خود اختصاص می دهند. شاخص عدم تعادل مدارس ابتدایی 0.40 بود که عمدتاً در منطقه Huangpi، منطقه Xinzhou و منطقه Caidian توزیع شده است، با اعداد 73، 70 و 41، به ترتیب، 78٪. شاخص عدم تعادل مدارس متوسطه 0.30، عمدتا در منطقه Xinzhou، منطقه Huangpi و منطقه Caidian، با 24، 22 و 22،جدول 3 ). با توجه به ویژگیهای توزیع کمی منابع آموزش پایه روستایی در نواحی شهری جدید، توزیع فضایی منابع آموزشی پایه روستایی متعادل نیست و تمایل به خوشهبندی در منطقه Huangpi، منطقه Xinzhou و منطقه Caidian دارد.
3.3. تراکم توزیع فضایی منابع آموزش پایه
با استفاده از ابزار تحلیل تراکم هسته در ArcGIS 10.2، نقشه چگالی هسته منابع آموزشی پایه روستایی در نواحی شهری جدید تولید شد ( شکل 3 ) و به این نتیجه رسید که تفاوت های فضایی قابل توجهی در منابع آموزشی پایه روستایی در نواحی جدید وجود دارد. مناطق شهری در میان آنها، مهدکودک ها سه ناحیه مرکزی تراکم را تشکیل می دادند که عمدتاً در خیابان هنگدیان در جنوب منطقه هوانگپی، خیابان یونگ فنگ در شرق منطقه کایدیان و خیابان ژنگدیان در شمال منطقه جیانگ شیا، با تراکم توزیع بین 2.69 و 4.47 متمرکز بودند. /10 کیلومتر 2، در حالی که سایر مناطق در توزیع خود پراکنده تر بودند. چهار منطقه جمع آوری تراکم خوشه ای که توسط مدارس ابتدایی تشکیل شده است عمدتاً در خیابان ژورو و خیابان یونگ فنگ در منطقه کایدیان، خیابان ژنگدیان در شمال منطقه جیانگ شیا، محل اتصال خیابان هنگدیان و خیابان فوکو در جنوب منطقه هوانگپی و شهر سینچونگ متمرکز شده اند. در شرق منطقه Xinzhou، با تراکم توزیع 1.05-1.73/10 km2 . مدارس متوسطه دو مرکز تراکم و پنج مرکز تراکم فرعی تشکیل دادند که عمدتاً در تقاطع خیابان ژورو در غرب منطقه کایدیان و خیابان لیجی و خیابان جیاچنگ در منطقه شینژو با تراکم توزیع 0.9-1.15/10 کیلومتر مربع توزیع شدند .. توزیع مراکز تراکم ثانویه نسبتاً پراکنده بود و تراکم بین 0.47 و 0.92/10 km2 بود که از آن یک منطقه تجمع خوشهای در شرق ناحیه Caidian تشکیل شد. به طور کلی، تراکم منابع آموزشی پایه روستایی در نواحی شهری جدید، الگوی توزیع فضایی «خوشهبندی بلوکی و توسعه چند مرکزی» را ارائه میکند.
3.4. دسترسی فضایی به منابع آموزش پایه
دسترسی فضایی به منابع آموزش پایه روستایی در مناطق شهری جدید شهر ووهان در شکل 4 و جدول 4 محاسبه و درجه بندی شده است.، نشان دهنده تفاوت های منطقه ای قابل توجه در دسترسی فضایی به منابع آموزشی پایه در مناطق شهری جدید است. به طور خاص، میانگین ارزش دسترسی به مهدکودک 0.15 بود و 1330 روستای اداری زیر میانگین (متوسط و کمتر) به طور گسترده توزیع شده و 71.2 درصد را به خود اختصاص دادند. از این میان 468 روستای اداری دارای 0 دسترسی بوده که عمدتاً به این روستاهای اداری کوچک بودن از نظر مساحت، کم جمعیتی، بزرگ بودن در منطقه کشاورزی سنتی، عقب ماندگی در زیرساخت های روستایی، کوچک بودن از نظر توزیع و مقیاس مهدکودک ها و متاثر بودن نسبت داده می شود. اثر کاهش فاصله و دسترسی ضعیف. میانگین میزان دسترسی به مدارس ابتدایی 08/0 بود. و 992 روستای اداری زیر مقدار متوسط (متوسط و کمتر) عمدتاً در ناحیه Huangpi و منطقه Xinzhou واقع شده اند که 53.1٪ را تشکیل می دهند. از این میان، 30 روستای اداری دارای ارزش دسترسی 0 بودند. اگرچه این روستاهای اداری از نظر مساحت بزرگ و دارای تعداد زیادی مدرسه ابتدایی هستند، مقیاس و ظرفیت خدماتی مدارس ابتدایی محدود است. علاوه بر این، جاده های شهرستانی و شهرستانی عمدتاً در این مناطق با یک جاده واحد و دسترسی ضعیف به طور کلی توزیع شده است. میانگین ارزش دسترسی مدارس متوسطه 0.06 بود و 857 روستای اداری کمتر از میانگین، عمدتاً در حاشیه نواحی شهری جدید قرار داشتند که 45.9٪ را شامل می شود. دسترسی 22 روستای اداری 0، که عمدتاً به وضعیت نامناسب ترافیکی این روستاهای اداری نسبت داده می شود. علاوه بر این، اکثر آنها امکانات مدرسه متوسطه ندارند، بنابراین ساکنان باید زمان بیشتری را صرف رسیدن به نزدیکترین مدرسه متوسطه کنند.
مناطق با دسترسی بالا و بالاتر به منابع آموزشی پایه در نواحی شهری جدید در خیابان پانلونگ و ووجیاشان در ناحیه دونگشیهو، خیابان کایدیان در شرق میانه منطقه کایدیان، خیابان شامائو در منطقه هانان و خیابان ژیفانگ در منطقه جیانگ شیا متمرکز شدهاند. از یک طرف، این مناطق نزدیک به منطقه مرکزی شهری و شهر Chengguan، با جمعیت متراکم، روند سریع شهرنشینی، امکانات خدمات عمومی نسبتا کامل و سطح خدمات بالا هستند. از سوی دیگر، این مناطق دارای مزایای زمین مسطح، تراکم بالای سکونتگاههای روستایی، شبکههای جادهای متراکم و درجات بالای جادهای هستند که در نتیجه زمان لازم برای دسترسی ساکنان به امکانات آموزشی اولیه را کاهش میدهد. به طور کلی، دسترسی به مهدکودک ها یک الگوی فضایی از “پراکندگی بزرگ و خوشه بندی کوچک” را با چندین منطقه خوشه بندی با ارزش بالا نشان داد که در مجاورت مهدکودک ها قرار دارند. دسترسی مدارس ابتدایی و متوسطه به دو دلیل عمدتاً به دو دلیل الگوی فضایی بالا در جنوب و الگوی فضایی پایین در شمال را نشان داد. اولاً عرضه و تقاضای جمعیت سن مدرسه و منابع آموزش پایه در جنوب نسبتاً متعادل است و شبکه راهها درجه بالاتری دارد. دوم، ترجیح ساکنان برای مدارس با ظرفیت خدماتی در سطح بالا، برخی از ساکنان را به “دور ماندن از نزدیک و جستجوی دور” در منطقه شمال سوق داده است که بر دسترسی فضایی آنها تأثیر گذاشته است. مثلا،
4. عوامل مؤثر بر ویژگی های فضایی
4.1. انتخاب عوامل تأثیرگذار
الگوی فضایی منابع آموزشی پایه حاصل اثر ترکیبی عوامل مختلف اجتماعی-اقتصادی است. ترکیب با ادبیات مربوطه [ 54 ، 55 ، 56 ]، 9 شاخص برای تجزیه و تحلیل از چهار جنبه انتخاب شدند: جمعیت منطقه ای، اقتصاد منطقه ای، سطح توسعه آموزش و ساخت زیرساخت. در میان آنها، جمعیت منطقه با جمعیت ساکن مشخص می شود ( ایکس1) و سطح شهرنشینی ( ایکس2) مشخصه اقتصاد منطقه ای سرمایه ثبت شده شرکت ها در صنایع ثانویه است. ایکس3) سرمایه ثبت شده شرکت های صنعت ثالث ( ایکس4و درآمد سرانه قابل تصرف ( ایکس5) سطح توسعه آموزش با تعداد کارکنان آموزشی مشخص می شود ( ایکس6) و هزینه های آموزش مالی ( ایکس7) و ساخت زیرساخت با تراکم جاده مشخص می شود ( ایکس8) و پوشش خط اتوبوس ( ایکس9). لازم به ذکر است که از آنجایی که نسبت مساحت زمین ساخت و ساز تا حدی منعکس کننده سطح شهرنشینی است، سطح شهرنشینی با نسبت مساحت زمین ساخت و ساز در هر روستای اداری و پوشش مسیر اتوبوس با نسبت بافر ایستگاه اتوبوس جایگزین می شود. مساحت (500 متر) در هر روستای اداری. با توجه به اینکه هزینه های آموزش مالی در توسعه آموزشی به عنوان مساحت محوطه دانشگاه منعکس می شود، از این شاخص برای انعکاس هزینه های آموزش مالی هر روستای اداری استفاده می شود. سپس با گسسته سازی هر عامل تأثیرگذار بر اساس روش نقطه شکست طبیعی، روش فاصله مساوی، روش انحراف معیار و روش K-means، نتایج پردازش فوق با هم مقایسه شدند. روش نقطه شکست طبیعی برای طبقه بندی هر عامل تأثیرگذار به پنج دسته انتخاب شد و هر دسته به نوبه خود افزایش یافت. نرخ مشارکت و عوامل تعامل هر یک از عوامل به صورت کمی با استفاده از یک آشکارساز جغرافیایی برای تجزیه و تحلیل مکانیسم تأثیر توزیع فضایی منابع آموزشی پایه روستایی در مناطق شهری جدید شهر ووهان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
4.2. تشخیص فاکتور
ابتدا روابط خطی بین تعداد منابع آموزشی پایه و 9 متغیر مستقل با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به استثنای سرمایه ثبت شده شرکت های صنعت ثالث ( ایکس4) بین هشت متغیر دیگر و کمیت منابع آموزشی پایه همبستگی خطی مثبت وجود دارد. را qمقدار نتیجه تشخیص عامل میزان تبیین تأثیر عامل بر توزیع فضایی منابع آموزشی پایه است. هشت متغیر آزمون معناداری را گذراندند که نشان میدهد این هشت متغیر محرکهای مهم توزیع فضایی منابع آموزشی پایه روستایی در نواحی شهری جدید هستند ( جدول 5 ). از جمله قدرت های توضیحی عامل تأثیرگذار مهدکودک qبه ترتیب نزولی: تعداد ساکنان (0.257) > سطح شهرنشینی (0.181) > هزینه آموزش مالی (0.167) > تراکم راه (0.131) > سرانه درآمد قابل تصرف (0.106) > تعداد کارکنان آموزشی (0.097) > متوسطه صنعت (0.083) > پوشش خط اتوبوس (0.005). قدرت توضیحی عامل تأثیرگذار دوره ابتدایی qبه ترتیب نزولی: تعداد ساکنان (0.246) > درآمد سرانه قابل تصرف (0.193) > هزینه های مالی آموزش و پرورش (0.186) > تعداد کارکنان آموزشی (0.137) > سطح شهرنشینی (0.130) > صنعت متوسطه (0.085) > تراکم جاده (0.032) > پوشش مسیر اتوبوس (0.003). رتبه بندی قدرت های توضیحی qعوامل مؤثر بر دبیرستان از بزرگترین به کوچکترین به شرح زیر است: تعداد ساکنان (0.219) > سطح شهرنشینی (0.196) > تعداد کارکنان آموزشی (0.146) > درآمد سرانه قابل تصرف (0.133) > صنعت متوسطه (0.107) > هزینه آموزش مالی (0.085) > تراکم جاده (0.025) > پوشش مسیر اتوبوس (0.006).
با توجه به رتبه بندی فوق از qارزش ها، قدرت توضیحی جمعیت ساکن ( ایکس1بر اساس توزیع فضایی هر نوع منبع آموزشی پایه بیشترین (به ترتیب 257/0، 246/0 و 219/0) بود که نشان میدهد مهمترین عامل تأثیرگذار بر توزیع فضایی منابع آموزشی پایه در مناطق روستایی نواحی شهری جدید است. . جوهر توزیع فضایی منابع آموزشی پایه، تطابق پویا بین عرضه منابع آموزشی و تقاضای جمعیت در ترکیبی متقابل ارگانیک است، با هدف اساسی آموزش ترویج توسعه همه جانبه جامعه. هر چه جمعیت یک منطقه بیشتر باشد، تقاضا برای آموزش بیشتر است و بنابراین جذب خوشهبندی استعدادها و منابع آسانتر میشود، که برای توسعه انبوه منابع آموزشی اهمیت زیادی دارد.
قدرت توضیحی سطح شهرنشینی ( ایکس2) دبیرستان > مهدکودک > دبستان بود، پس از جمعیت ساکن دوم بود. برای تخصیص منابع آموزش پایه روستایی، سطح توسعه شهرنشینی اثر محرک مثبتی دارد. مدارس متوسطه به دلیل مقیاس بالا و گستره خدماتی بزرگ، عموماً در مراکز شهرک یا اطراف آن قرار دارند که سطح شهرنشینی بالایی دارند. مهدکودک مرحله ابتدایی آموزش پایه است و به عنوان یک کالای شبه عمومی دارای اثرات بیرونی مثبت قوی است. از یک طرف سرمایه گذاری مالی دولت را می طلبد و از طرف دیگر گشایش بازار ملی آموزش باعث جذب انواع سرمایه های خصوصی می شود. مهدکودک ها، به عنوان ارائه دهندگان آموزش پیش دبستانی، تا حد زیادی توسط بازار تنظیم می شوند. بنابراین منابع آموزشی تمایل دارد به مناطقی با جمعیت بیشتر و شرایط توسعه شهری بهتر سرازیر شود. همچنین تراکم مهدکودک نشان داد که نواحی مرکزی آن عمدتاً در محل تلاقی نواحی شهری جدید و ناحیه مرکزی شهری و خیابانهایی با شرایط توسعه مناسب در هر منطقه توزیع شده است که نشان میدهد منابع ناحیه مرکزی شهری به سمت این مناطق تابش میکند.
قدرت توضیحی سرمایه ثبت شده شرکت صنایع ثانویه ( ایکس3) دبیرستان > دبستان > مهدکودک بود. با توجه به اینکه صنعت زیربنای اصلی توسعه اقتصادی روستاها است و همچنین برای توسعه و رشد اقتصاد مهم است، می توان ارتقای آموزش محلی، بهداشت و درمان و خدمات عمومی را مد نظر قرار داد. مدارس متوسطه، مهمترین سطح آموزش اجباری، دارای جمعیت زیادی برای خدمت هستند. بنابراین عموماً در مناطق با شرایط اقتصادی مناسب در روستا قرار دارند و توسعه آنها بیشتر از مهدکودک ها به سطح کلی اقتصادی و حمایت جامعه بستگی دارد.
قدرت توضیحی درآمد سرانه قابل تصرف ( ایکس5) دبستان > دبیرستان > مهدکودک بود، با درآمد قابل تصرف سرانه نشان دهنده میانگین آزادی اقتصادی و استاندارد زندگی ساکنان. وقتی درآمد قابل تصرف کل جمعیت بیشتر باشد، احتمال وجود منابع مدارس ابتدایی در منطقه آنها بیشتر است. با اجرای سیاست یکسان سازی خدمات عمومی اساسی، والدین می خواهند فرزندانشان از منابع آموزشی با کیفیت بالاتری برخوردار شوند. بنابراین، آنها به مناطقی با منابع آموزشی متمرکز و دسترسی خوب، یعنی مناطقی با دسترسی بالا و شرایط توسعه اجتماعی-اقتصادی خوب، همانطور که در تجزیه و تحلیل فوق نشان داده شده است (قسمت شرقی منطقه Dongxihu، بخش مرکزی- شرقی منطقه Caidian) می روند. و بخش شمالی منطقه جیانگ شیا). علاوه بر این، زمانی که روستاییان برای کار بیرون می روند،
قدرت توضیحی تعداد کادر آموزشی ( ایکس6) دبیرستان > دبستان > مهدکودک بود. دوره متوسطه به عنوان آخرین مرحله آموزش اجباری، مهمترین مرحله برای والدین نیز می باشد. کیفیت منابع آموزشی آن ارتباط مستقیمی با آینده دانش آموزان دارد و کادر آموزشی عنصر اصلی آموزش متوسطه در این زمینه است. کادر آموزشی خوب نه تنها نفوذ مدرسه را گسترش می دهد، بلکه به تشعشع و گسترش منابع آموزش متوسطه (مانند ساخت مدارس متوسطه جدید) کمک می کند و بر توزیع فضایی منابع آموزش متوسطه تأثیر می گذارد که نشان دهنده اهمیت عامل «مردم» در شکل دادن به توزیع منابع آموزش متوسطه.
قدرت توضیحی هزینه های آموزش مالی ( ایکس7) دبستان > مهدکودک > دبیرستان بود. از آنجایی که رفاه عمومی ویژگی اساسی آموزش پایه است، دولت محلی منبع اصلی منابع آموزشی است. بنابراین، ظرفیت هزینههای مالی دولتهای محلی تأثیر مهمی بر سطح تخصیص منابع آموزشی روستایی دارد. با توجه به اینکه تفاوت های قابل توجهی در مقیاس و شدت سرمایه گذاری دولت های محلی در ارتقای ساخت و سازهای آموزشی پایه روستایی وجود دارد، بر توزیع فضایی مدارس ابتدایی و مهدکودک ها تأثیر می گذارد.
تاثیر تراکم جاده ( ایکس8) و پوشش مسیر اتوبوس ( ایکس9) در توزیع فضایی منابع آموزشی پایه به طور کلی ضعیف بود. تراکم جاده تا حدودی بر توزیع مهدکودک ها تأثیر داشت. این عمدتاً به این دلیل است که سن کودکان مهدکودک معمولاً کوچکتر است، بنابراین خانوادهها نسبت به فاصله رفتوآمد «خانه تا مدرسه» حساستر هستند و تراکم شبکههای جادهای در مناطق شهری نسبتاً زیاد است. همبستگی بین شهرنشینی و توزیع فضایی مهدکودک ها نیز در این مطالعه تایید شده است. علاوه بر این، اثر ناچیز سرمایه ثبت شده شرکت های بخش سوم ( ایکس4) بر توزیع فضایی انواع منابع آموزش پایه نشان می دهد که اثر سود متقابل بخش سوم و آموزش هنوز شناسایی نشده است.
4.3. تشخیص تعامل
تشخیص تعامل برای تشخیص اینکه آیا تأثیر دو عامل با هم بر توزیع فضایی منابع آموزش پایه افزایش یا کاهش می یابد استفاده می شود. نتایج نشان داد که برهمکنش هر دو از هشت عامل تأثیرگذار بر دو نوع تقویتشده غیرخطی و افزایشیافته دوعاملی است که افزایش غیرخطی غالب است. این نشان می دهد که تعامل هر دو عامل تأثیرگذار قدرت توضیحی تمایز فضایی منابع آموزشی پایه را افزایش داده است ( جدول 6).). بنابراین، توزیع فضایی منابع آموزشی پایه در مناطق شهری جدید شهر ووهان در واقع نتیجه اثر ترکیبی عوامل متعدد است. در مهدکودکها، تعامل بین جمعیت ساکن و شهرنشینی قویترین (474/0) بود و پس از آن سرمایه ثبت شده شرکتهای صنایع متوسطه (356/0) و هزینههای آموزش مالی (354/0) قرار داشتند. در مدارس ابتدایی، تعامل بین تعداد ساکنان و شهرنشینی قویترین (0.362) و پس از آن درآمد سرانه قابل تصرف (0.352) و هزینه آموزش مالی (0.309) بود. در مدارس متوسطه، تعامل بین جمعیت ساکن و شهرنشینی قویترین (414/0) بود و پس از آن تعداد کادر آموزشی (365/0) و سرمایه ثبت شده شرکتهای صنایع متوسطه (354/0) قرار داشتند. با توجه به تأثیر متقابل سایر عوامل، از آنجایی که همگی ضعیفتر از تأثیر متقابل بین اندازه جمعیت ساکن و هفت عامل دیگر بودند، اندازه جمعیت ساکن در ترکیب با سایر عوامل تأثیرگذارترین عامل در توزیع فضایی بود. منابع آموزشی پایه روستایی در مناطق شهری جدید شهر ووهان این همچنین نشان داد که توزیع فضایی آموزش پایه در مناطق شهری جدید اساساً منعکس کننده تفاوت در تعداد ساکنان دائمی در هر منطقه است و به سطح توسعه اجتماعی و اقتصادی بستگی دارد. ولسوالی هایی با جمعیت زیاد و شرایط اقتصادی-اجتماعی خوب در آینده به عنوان مجموعه منابع آموزشی باقی خواهند ماند.
5. بحث
5.1. عوامل موثر بر تفاوت های موجود در انواع مختلف منابع آموزش پایه
عدالت آموزشی هدف جامعه مدرن است. کمیت، کیفیت و غنای تخصیص منابع آموزش پایه روستایی به طور مستقیم بر کیفیت زندگی ساکنان روستایی و اینکه آیا جامعه روستایی میتواند به مدیریت کیفیتمحور و حکمرانی اجتماعی مدرن مردممحور دست یابد، تأثیر میگذارد. تخصیص و تمایز فضایی منابع آموزشی جزء مهمی از تحقیقات جغرافیایی است. یکی از موضوعات مهم در توسعه شهرنشینی جدید چین، ترویج یکسان سازی خدمات عمومی در آموزش پایه است که بر اساس عوامل مرتبط با جمعیت، توسعه اقتصادی و درآمد ساکنان و همچنین ابعاد تاریخی شکل می گیرد. نابرابری در امکانات آموزشی در کوتاه مدت در چین ادامه خواهد داشت. از این رو، ارزیابی کمی امکانات آموزشی از نظر نظری و عملی اهمیت زیادی دارد و می تواند مرجعی برای تدوین سیاست عدالت آموزشی باشد. این مقاله با بررسی الگوی فضایی منابع آموزشی پایه روستایی و عوامل مؤثر بر آنها در حاشیه شهرهای بزرگ در مقیاس روستا، به این نتیجه میرسد که الگوی توزیع فضایی منابع آموزشی پایه روستایی در مناطق شهری جدید شهر ووهان را بهتر میتوان توضیح داد. ارزش عملی مهمی برای بهینه سازی توزیع فضایی منابع آموزشی پایه و احیای روستایی دارد. علاوه بر این، برای تعیین علمی الگوی فضایی منابع آموزش پایه، لازم است به عوامل اصلی تأثیرگذار حاصل از تحلیل تعدیل توجه بیشتری شود.
5.2. اقدامات برای بهینه سازی پیکربندی منابع آموزش پایه روستایی
با رواج گسترده آموزش اجباری، آموزش اجباری روستایی نقش مهمی را در ارتقاء توسعه همه جانبه کشاورزی روستایی و افزایش درآمد کشاورزان ایفا می کند. چین مدتهاست که تحت تأثیر تأکید بر شهر بر مناطق روستایی بوده است و مطالعه امکانات خدمات عمومی روستایی (از جمله آموزش ابتدایی) همیشه از امکانات خدمات عمومی شهری عقبتر بوده است. برای مدل ارائه آموزش پایه روستایی با محوریت دولت مشکل است [ 57] برای مقابله با تقاضای بودجه برای منابع آموزشی پایه در مناطق روستایی ووهان. با بهبود سطوح اجتماعی و اقتصادی، کیفیت زندگی روستاییان به طور مداوم در حال بهبود است و آنها خواسته های بیشتری برای کیفیت زندگی بهتر دارند. علاوه بر این، توسعه سریع اینترنت بر شیوه زندگی سنتی ساکنان روستایی و افزایش آگاهی عمومی و تقاضا برای خدمات انسانی تأثیر گذاشته است. به عبارت دیگر، در مطالعه منابع آموزش پایه روستایی، تقاضا بسیار قویتر از عرضه است. نهاد اصلی که مسئول پیکربندی تأسیسات آموزش ابتدایی روستایی است باید الزامات استاندارد مربوطه را برای مشارکت بخشهای مختلف در ساخت آنها هماهنگ کند، راهنماییها را به شیوهای منظم ارائه کند. اجرای بازرسی های دقیق و انجام کار خوب در تضمین پیکربندی و ساخت آموزش ابتدایی روستایی از سوی ادارات دولتی. ابتدا باید در روند توسعه صنایع روستایی و افزایش تدریجی فعالان اقتصادی، نیروهای بازار به طور فعال معرفی شوند یا از مشارکت های دولتی و خصوصی برای افزایش عرضه تسهیلات آموزشی پایه روستایی و کاهش فشار ناشی از عدم تخصیص اعتبارات استفاده شود. . دوم، ارتقاء ساختارهای صنعتی و سطح شهرنشینی در مناطق شهری جدید باید به طور پیوسته ارتقاء یابد، درآمد کشاورزان باید از طریق کانالهای متعدد افزایش یابد و چرخه صعودی “رشد درآمد – بهبود سطح آموزش” شکل گیرد. سرانجام، باید یک سیستم سازمانی منظم و باز ایجاد شود تا با تدوین سیستم ها و خط مشی ها، رابطه سلسله مراتبی در سیستم آموزشی بهبود یابد. در عین حال، سازمانهای تجاری، سازمانهای غیردولتی غیرانتفاعی و سازمانهای بینالمللی مورد اعتماد باید فعالانه به آموزش معلمان در مرحله آموزش اجباری روستایی کمک کنند.
5.3. نقاط قوت، محدودیت ها و چشم اندازها
پیکربندی منابع آموزش پایه روستایی منوط به تعامل مبانی داخلی و محیط بیرونی است. در این مطالعه بر روی کمیت و نوع منابع آموزش پایه روستایی ارائه شده به ساکنان متمرکز شدیم. ابتدا نوع توزیع فضایی، تعادل و تراکم منابع آموزشی را تحلیل کردیم و سپس فاصله سکونتگاههای روستایی و امکانات آموزشی را بر اساس شبکههای جادهای روستایی واقعی محاسبه کردیم تا محدوده واقعی ساکنان روستایی را به طور عینی منعکس کنیم. ثانیاً، تفاوت در عوامل تأثیرگذار انواع مختلف امکانات آموزشی پایه در نظر گرفته شد. اینها تأثیرات متفاوتی بر قابلیت استفاده از تسهیلات داشتند و توجه بیشتری به عوامل متمایز برای جبران کاستی های مطالعات قبلی در مورد یک موضوع معطوف شد. سوم،
تخصیص و تمایز فضایی منابع آموزشی یکی از جهتگیریهای مهم پژوهشی جغرافیای آموزشی است و نتایج، راهنماییها و پیشنهادهایی را برای آموزش پایه روستایی ارائه میکند. با توجه به مطالعات آتی، این مقاله همچنان نیازمند کاوش و بهبود بیشتر در جنبه های زیر است. اول، از آنجایی که این مطالعه تنها از دادههای سالانه برای تجزیه و تحلیل الگوی فضایی منابع آموزش پایه و عوامل تأثیرگذار در مناطق شهری جدید شهر ووهان استفاده کرد، الگوها و روند تکامل آن در طول زمان را منعکس نکرد. بنابراین، پیشنهاد میشود که مطالعات آینده دادههای چندین سال را ترکیب کرده، بعد زمانی را اضافه کرده و توزیع مکانی و زمانی آموزش پایه را از منظر تکامل زمانی بررسی کند. دوم، برای خدمات عمومی آموزش ابتدایی، لازم است هم کمیت و هم کیفیت منابع آموزشی در نظر گرفته شود، زیرا کیفیت نابرابر آموزش باعث مهاجرت مسکونی و در نتیجه تشدید پیکربندی اجتماعی-فضایی شهری- روستایی و تغییر شکل نقشه شهری- روستایی می شود. توزیع فضایی منابع آموزشی با کیفیت بالا باید بر روی منعکس کننده رابطه فعلی بین توسعه آموزشی و مشکلات اجتماعی شهری- روستایی متمرکز شود. در نهایت، MAUP (مسئله واحد منطقه ای قابل اصلاح) به دلیل تفاوت بین واحدهای تحقیقاتی و مناطق تقسیم شده بر نتایج تحلیل آماری فضایی تأثیر خواهد گذاشت. در تحقیقات آتی، میتوان تحلیل جامعی را در مقیاسها و طرحهای پهنهبندی مختلف انجام داد تا نتیجهگیری تحقیق به واقعیت نزدیکتر باشد. زیرا کیفیت نابرابر آموزش باعث مهاجرت مسکونی می شود و در نتیجه پیکربندی مجدد اجتماعی-فضایی شهری- روستایی را تشدید می کند و نقشه شهر- روستا را تغییر می دهد. توزیع فضایی منابع آموزشی با کیفیت بالا باید بر روی منعکس کننده رابطه فعلی بین توسعه آموزشی و مشکلات اجتماعی شهری- روستایی متمرکز شود. در نهایت، MAUP (مسئله واحد منطقه ای قابل اصلاح) به دلیل تفاوت بین واحدهای تحقیقاتی و مناطق تقسیم شده بر نتایج تحلیل آماری فضایی تأثیر خواهد گذاشت. در تحقیقات آتی، میتوان تحلیل جامعی را در مقیاسها و طرحهای پهنهبندی مختلف انجام داد تا نتیجهگیری تحقیق به واقعیت نزدیکتر باشد. زیرا کیفیت نابرابر آموزش باعث مهاجرت مسکونی می شود و در نتیجه پیکربندی مجدد اجتماعی-فضایی شهری- روستایی را تشدید می کند و نقشه شهر- روستا را تغییر می دهد. توزیع فضایی منابع آموزشی با کیفیت بالا باید بر روی منعکس کننده رابطه فعلی بین توسعه آموزشی و مشکلات اجتماعی شهری- روستایی متمرکز شود. در نهایت، MAUP (مسئله واحد منطقه ای قابل اصلاح) به دلیل تفاوت بین واحدهای تحقیقاتی و مناطق تقسیم شده بر نتایج تحلیل آماری فضایی تأثیر خواهد گذاشت. در تحقیقات آتی، میتوان تحلیل جامعی را در مقیاسها و طرحهای پهنهبندی مختلف انجام داد تا نتیجهگیری تحقیق به واقعیت نزدیکتر باشد. تغییر شکل نقشه شهری – روستایی توزیع فضایی منابع آموزشی با کیفیت بالا باید بر روی منعکس کننده رابطه فعلی بین توسعه آموزشی و مشکلات اجتماعی شهری- روستایی متمرکز شود. در نهایت، MAUP (مسئله واحد منطقه ای قابل اصلاح) به دلیل تفاوت بین واحدهای تحقیقاتی و مناطق تقسیم شده بر نتایج تحلیل آماری فضایی تأثیر خواهد گذاشت. در تحقیقات آتی، میتوان تحلیل جامعی را در مقیاسها و طرحهای پهنهبندی مختلف انجام داد تا نتیجهگیری تحقیق به واقعیت نزدیکتر باشد. تغییر شکل نقشه شهری – روستایی توزیع فضایی منابع آموزشی با کیفیت بالا باید بر روی منعکس کننده رابطه فعلی بین توسعه آموزشی و مشکلات اجتماعی شهری- روستایی متمرکز شود. در نهایت، MAUP (مسئله واحد منطقه ای قابل اصلاح) به دلیل تفاوت بین واحدهای تحقیقاتی و مناطق تقسیم شده بر نتایج تحلیل آماری فضایی تأثیر خواهد گذاشت. در تحقیقات آتی، میتوان تحلیل جامعی را در مقیاسها و طرحهای پهنهبندی مختلف انجام داد تا نتیجهگیری تحقیق به واقعیت نزدیکتر باشد. MAUP (مسئله واحد منطقه ای قابل اصلاح) به دلیل تفاوت بین واحدهای تحقیقاتی و مناطق تقسیم شده بر نتایج تحلیل آماری فضایی تأثیر خواهد گذاشت. در تحقیقات آتی، میتوان تحلیل جامعی را در مقیاسها و طرحهای پهنهبندی مختلف انجام داد تا نتیجهگیری تحقیق به واقعیت نزدیکتر باشد. MAUP (مسئله واحد منطقه ای قابل اصلاح) به دلیل تفاوت بین واحدهای تحقیقاتی و مناطق تقسیم شده بر نتایج تحلیل آماری فضایی تأثیر خواهد گذاشت. در تحقیقات آتی، میتوان تحلیل جامعی را در مقیاسها و طرحهای پهنهبندی مختلف انجام داد تا نتیجهگیری تحقیق به واقعیت نزدیکتر باشد.
6. نتیجه گیری
نتایج اصلی تحلیل فوق از توزیع فضایی و عوامل تأثیرگذار منابع آموزش پایه روستایی در مناطق شهری جدید شهر ووهان بر اساس GIS و آشکارسازهای جغرافیایی به شرح زیر است.
- (1)
-
با توجه به نوع توزیع فضایی، مهدکودکها و مدارس ابتدایی روستایی الگوی توزیع خوشهای و مدارس راهنمایی الگوی توزیع یکنواخت را نشان دادند. توزیع فضایی منابع آموزشی پایه روستایی متعادل نبود و در ناحیه Huangpi، منطقه Xinzhou و ناحیه Caidian به خوشهای تمایل داشت. با توجه به تراکم توزیع فضایی، توزیع فضایی منابع آموزشی پایه روستایی به طور قابلتوجهی متفاوت بود که ویژگیهای توزیع فضایی کلی «خوشهبندی بلوکی و توسعه چند مرکزی» را نشان میدهد.
- (2)
-
دسترسی فضایی به منابع آموزشی پایه روستایی در نواحی شهری جدید به طور کلی ضعیف است و اکثر روستاها با تفاوتهای منطقهای قابل توجه، ارزش دسترسی کمتری نسبت به مقادیر متوسط برای مهدکودکها، مدارس ابتدایی و متوسطه داشتند. دسترسی فضایی مهدکودکها الگوی فضایی «پراکندگی بزرگ و خوشهبندی کوچک» را با خوشههای چندگانه با ارزش بالا نشان داد که مربوط به ثبتنام در مهدکودک مجاور است. دسترسی مدارس ابتدایی و متوسطه الگوی فضایی بالا در جنوب و پایین در شمال را نشان میدهد که عمدتاً به تامین منابع آموزشی پایه و ترجیحات رفتاری ساکنان نسبت داده میشود.
- (3)
-
عوامل اصلی مؤثر بر توزیع منابع آموزشی پایه روستایی در نواحی شهری جدید شامل جمعیت، اقتصاد و سطوح توسعه آموزش است. تأثیر ساختوساز زیرساخت ضعیف است و عوامل اصلی توزیع فضایی هر نوع منبع آموزشی پایه هم سازگاری و هم تفاوتهایی را نشان میدهند. عوامل اصلی تأثیرگذار بر مهدکودک ها به ترتیب جمعیت ساکن، شهرنشینی، صنعت متوسطه و هزینه های آموزش مالی است. عوامل اصلی تأثیرگذار در مدارس ابتدایی به ترتیب جمعیت ساکن، درآمد قابل تصرف سرانه، مخارج آموزش مالی و صنعت متوسطه است. و عوامل اصلی تأثیرگذار در مدارس متوسطه به ترتیب جمعیت ساکن، شهرنشینی، تعداد کادر آموزشی و صنایع ثانویه تأثیر متقابل همه شاخصهای متغیر مستقل غیرخطی یا دو عاملی تقویتشده است، که نشان میدهد تأثیرات مشترک بین عوامل تأثیر بیشتری بر توزیع فضایی منابع آموزش پایه نسبت به تأثیر هر عامل واحد دارد.
بر اساس نتایج فوق، پیشنهادات زیر ارائه می شود: ① ایجاد یک سیستم مدیریت مالی منعطف برای آموزش اجباری به منظور آزادسازی کامل سود حاصل از اصلاحات سمت عرضه. این مطالعه نشان داد که منابع آموزشی پایه در شمال بیشتر از منابع در جنوب و غرب بالاتر از شرق است و توزیع انواع امکانات آموزشی پایه متعادل نیست. این عمدتا به دلیل تفاوت در اقتصاد اجتماعی و اندازه جمعیت است. با پیشرفت مستمر شهرنشینی جدید در ووهان، روند جریان جمعیت به مناطق شهری بیشتر تقویت میشود و مهاجرت مکانیکی جمعیت تأثیر مهمتری بر اندازه و ساختار جمعیت منطقه خواهد داشت. در این مورد، سیستم مدیریت آموزش اجباری “دو اصلی” اولیه عدم انعطاف را آشکار کرد و حل مشکل محدودیت های ثبت نام کودکان مهاجر به درستی دشوار است. بنابراین، دولت باید به شهرنشینی جدید مردم محور پایبند باشد و یک سیستم مدیریت مالی انعطاف پذیر برای آموزش اجباری ایجاد کند. ② حمایت از تسهیلات آموزشی با توجه به ساختار جمعیت و تفاوت تقاضا در مناطق مختلف. از یک سو، هنگام انتخاب و ساخت امکانات آموزشی پایه، باید به کاهش همپوشانی شعاع خدمات، بهبود کارایی استفاده از منابع و ارتقای دسترسی به منابع آموزشی توجه شود. همزمان، مقیاس امکانات آموزشی باید به تدریج از دو سطح “شهری- روستایی” به سه سطح معقول تر “شهری-شهری- روستایی” تغییر کند و توسعه هماهنگ منابع آموزشی را ارتقا دهد. ③ دولت باید نسبت معلمان با کیفیت بالا را به طور مستمر در مناطق روستایی افزایش دهد و سیاست هایی مانند معرفی استعدادها و سرمایه گذاری سرمایه را به مناطق روستایی متمایل کند و بر تربیت معلم تمرکز کند. سپس، ما باید امکانات سخت افزاری مدارس را برای ترویج توسعه متوازن مدارس روستایی، ایجاد یک پلت فرم ارتباطی کارآمد بین مدارس شهری و مدارس روستایی، ارتقای ارتباط منابع آموزشی با کیفیت بالا و اطمینان از تعادل کیفیت همه جانبه فرصت های آموزش اجباری بهبود بخشیم. ، فرآیندها، کیفیت و نتایج. ③ دولت باید نسبت معلمان با کیفیت بالا را به طور مستمر در مناطق روستایی افزایش دهد و سیاست هایی مانند معرفی استعدادها و سرمایه گذاری سرمایه را به مناطق روستایی متمایل کند و بر تربیت معلم تمرکز کند. سپس، ما باید امکانات سخت افزاری مدارس را برای ترویج توسعه متوازن مدارس روستایی، ایجاد یک پلت فرم ارتباطی کارآمد بین مدارس شهری و مدارس روستایی، ارتقای ارتباط منابع آموزشی با کیفیت بالا و اطمینان از تعادل کیفیت همه جانبه فرصت های آموزش اجباری بهبود بخشیم. ، فرآیندها، کیفیت و نتایج. ③ دولت باید نسبت معلمان با کیفیت بالا را به طور مستمر در مناطق روستایی افزایش دهد و سیاست هایی مانند معرفی استعدادها و سرمایه گذاری سرمایه را به مناطق روستایی متمایل کند و بر تربیت معلم تمرکز کند. سپس، ما باید امکانات سخت افزاری مدارس را برای ترویج توسعه متوازن مدارس روستایی، ایجاد یک پلت فرم ارتباطی کارآمد بین مدارس شهری و مدارس روستایی، ارتقای ارتباط منابع آموزشی با کیفیت بالا و اطمینان از تعادل کیفیت همه جانبه فرصت های آموزش اجباری فرآیندها، کیفیت و نتایج بهبود بخشیم.
منابع
- وانگ، اف. بای، YP; ژو، ال. جی، XP؛ Xu، ZB; Qiao، FW الگوی فضایی و عوامل مؤثر بر یکسان سازی خدمات عمومی آموزش پایه در چین. Geogr. Res. 2019 ، 38 ، 285-296. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- پیتر، دی. مک ناتون، جی. چارچوب ارزشی برای ادغام شمول اجتماعی در آموزش شهروندی جهانی. مطالعه جهانی. آموزش. 2018 ، 18 ، 7–23. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- استیگلیتز، JE قیمت نابرابری: چگونه جامعه پراکنده امروزی آینده ما را به خطر می اندازد . WW Norton and Company: نیویورک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا، 2012. [ Google Scholar ]
- نیکل، اس. فقر و بیکاری در بریتانیا. اقتصاد J. 2004 ، 14 ، C1-C25. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- هانوشک، EA; Wößmann, L. نقش کیفیت آموزش برای رشد اقتصادی ; بانک جهانی: واشنگتن، دی سی، ایالات متحده آمریکا، 2007. [ Google Scholar ]
- وزارت آموزش و پرورش جمهوری خلق چین. در دسترس آنلاین: https://www.moe.gov.cn/jyb_sjzl/sjzl_fztjgb/202108/t20210827_555004.html (دسترسی در 31 دسامبر 2021).
- یوان، ZJ; Guo، JWG; یانگ، YY; زو، اچ. تجزیه و تحلیل ساختار فضایی، مکانیسم و اثرات اجتماعی – سیاسی منابع آموزشی پایه با کیفیت بالا در چین. Acta Geogr. گناه 2020 ، 75 ، 318-331. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- اداره امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد. چشم انداز شهرنشینی جهان: بازبینی 2018 ; سازمان ملل: سانفرانسیسکو، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا، 2019. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- رائو، جی. Ye, J. از چرخه فضیلتمند آموزش روستایی-شهری به آموزش ابتدایی روستایی مبتنی بر شهر در چین: توضیحی درباره شکست سیاست تنظیم نقشه مدارس روستایی چین. J. روستایی. گل میخ. 2016 ، 47 ، 601-611. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- بله، JZ; منگ، XD بازتابی بر آموزش روستایی بر اساس تحلیلی از تنظیم چیدمان مدارس ابتدایی و متوسطه روستایی و تأثیر آن. اقتصاد روستایی 2010 ، 336 ، 3-6. [ Google Scholar ]
- وانگ، سی. Pan, L. After “Words-up-Moving” – مطالعه ای بر روی مدارس شبانه روزی ابتدایی در سه منطقه روستایی. جی چین کشاورزی. دانشگاه 2012 ، 60 ، 44-51. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- وود، ای. لوینسون، ام. Postlethwaite، K. مشکی، ارزش سهام AE مهم است. گزارش در مورد مطالعه ای که توسط موسسه تحقیقاتی EI انجام شده است . موسسه تحقیقات بین المللی آموزش: پاریس، فرانسه، 2011. [ Google Scholar ]
- کوهن، ب. شهرنشینی در کشورهای در حال توسعه: روندهای فعلی، پیش بینی های آینده، و چالش های کلیدی برای پایداری. تکنولوژی Soc. 2008 ، 28 ، 63-80. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Wu، YZ; ژانگ، تی سی؛ ژانگ، اچ. پان، تی. Ni، XL; گریدهیوج، ا. ژانگ، JM عوامل مؤثر بر امنیت اکولوژیکی شهرهای جزیره ای: مطالعه در مقیاس همسایگی جزیره ژوشان، چین. حفظ کنید. جامعه شهرها 2020 ، 55 ، 102029. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- هو، ال. او هست.؛ لو، ی. سو، اس. شین، جی. ونگ، ام. یک رویکرد مبتنی بر رسانه های اجتماعی برای ارزیابی اثربخشی سیاست مسکن عادلانه در کاهش دسترسی به آموزش نابرابری های اجتماعی ناشی از شانگهای، چین. خطمشی استفاده از زمین 2020 ، 94 ، 104513. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- نایت، جی. شی، ال. Quheng، D. آموزش و تله فقر در روستایی چین: بستن تله. Oxf. توسعه دهنده گل میخ. 2010 ، 38 ، 1-24. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ژائو، ال. وو، دی.تی. وانگ، ژ. Qu، LP; یو، دبلیو. الگوی فضایی-زمانی و عوامل مؤثر بر تخصیص منابع آموزش پایه روستایی در چین. اقتصاد Geogr. 2018 ، 38 ، 39-49. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- یانگ، ZC قلمرو جدید توسعه سیستم نظری آموزش سوسیالیستی با ویژگی های چینی: مطالعه اندیشه آموزشی شی جین پینگ. جی. چین. Soc. آموزش. 2017 ، 5 ، 1-8. [ Google Scholar ]
- گو، LS; لیو، آر. مکانیسم عرضه آموزش مانع انتقال بین نسلی فقر و مسیر تحقق آن. J. Northwest AF Univ. 2021 ، 21 ، 48-53. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Blaug, M. رویکردهای برنامه ریزی آموزشی. اقتصاد J. 1967 , 77 , 262-287. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Yeates، M. Hinterland تحدید حدود: رویکرد به حداقل رساندن فاصله. پروفسور Geogr. 1963 ، 15 ، 7-10. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کولوکو، رویکردهای EM به برنامه ریزی آموزشی. افر. Soc. Res. 1980 ، 11 ، 689-707. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- پلات، WJ تحقیق برای برنامه ریزی آموزشی: یادداشت هایی در مورد نیازهای اضطراری . یونسکو HEP: پاریس، فرانسه، 1970. [ Google Scholar ]
- آدامز، دی. برنامه ریزی آموزشی. Science 1973 , 179 , 1254. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Gauthier، HL; Taaffe، EJ سه «انقلابهای قرن بیستم» در جغرافیای آمریکا. جئوگر شهری. 2002 ، 23 ، 503-527. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کوک، وی. همینگ، پی. فضاهای آموزش: ابعاد و پویایی تجسم یافته. Soc. فرقه Geogr. 2011 ، 12 ، 1-8. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- توماس، RW تحولات در مدل های برنامه ریزی ریاضی و تأثیر آنها بر تخصیص فضایی منابع آموزشی. Prog. هوم Geogr. 1987 ، 11 ، 207-226. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- هانس، جی. ریبا، آر. چرا جغرافیای آموزش و پرورش نیست؟ جی. جئوگر. 1972 ، 71 ، 135-139. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- یون، ES; Lubienski، C. تفکر انتقادی در فضا: به سمت یک رویکرد جغرافیایی ترکیبی به تحلیل سیاست آموزشی. آموزش. Res. 2018 ، 47 ، 53-61. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- شارمگ، جی. Patil، GR نابرابری های فضایی و اجتماعی برای دسترسی به خدمات آموزشی: مطالعه موردی برای مدارس در بمبئی بزرگتر. Cities 2022 , 122 , 103543. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ابراهیم زاده، ق. Agdam، BF; داودی، م. عمرانی، DM برنامه ریزی چیدمان تسهیلات برای سیستم های آموزشی: کاربرد GIS فازی و AHP. مدیریت علمی Lett. 2014 ، 4 ، 1289-1292. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لوبینسکی، سی. لی، جی. تحلیلهای ژئوفضایی در تحقیقات آموزشی: چالش بحرانی و امکانات روششناختی. Geogr. Res. 2017 ، 55 ، 89-99. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Wu، YZ; ژنگ، XH; شنگ، ال. شما، HY در حال بررسی عدالت و شواهد فضایی امکانات آموزشی در هانگژو، چین. Soc. اندیک. Res. 2020 ، 151 ، 1075-1096. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- همنت، سی. رامسدن، م. باتلر، تی. پیشینه اجتماعی، قومیت، ترکیب مدرسه و پیشرفت تحصیلی در شرق لندن. مطالعه شهری. 2007 ، 44 ، 1255-1280. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ون، اچ. شیائو، ی. Hui, E. اثر کمی تسهیلات آموزشی بر قیمت مسکن: آیا خریداران مسکن با قیمت بالاتر برای منابع آموزشی هزینه بیشتری می پردازند؟ شهرها 2019 ، 90 ، 100–112. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ون، اچ. شیائو، ی. هوی، ECM؛ Zhang، L. کیفیت آموزش، دسترسی، و قیمت مسکن: آیا ناهمگونی فضایی در سرمایه گذاری آموزش وجود دارد؟ Habitat Int. 2018 ، 78 ، 68-82. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ویلیامز، اس. وانگ، اف. نابرابری در دسترسی به دبیرستان های دولتی، در متروپولیتن باتون روژ، لوئیزیانا 1990-2010. جئوگر شهری. 2014 ، 35 ، 1066-1083. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- وو، LD; ژو، جی اچ. یوان، ZJ تجزیه و تحلیل ساختار فضایی و عناصر شکلگیری منابع آموزشی پایه با کیفیت بالا در استان گوانگدونگ. J. دانشگاه گوانگژو. 2021 ، 20 ، 87-95. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- یو، ی. هان، ZL; پنگ، اف. لیو، سل تغییرات فضایی-زمانی تفاوت تخصیص منابع آموزش اجباری در استان لیائونینگ. Areal Res. توسعه دهنده 2016 ، 35 ، 21-26. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لیو، سل؛ ژنگ، LW; دو، ص. ویژگیهای فضایی و الگوی توزیع سطح تعادل منابع آموزش اجباری شهرداری: دبستان دالیان را به عنوان مثال در نظر بگیرید. اقتصاد Geogr. 2018 ، 38 ، 67-74. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ژائو، سی ایکس؛ شائو، جی. گوا، ی. Xu, XL ویژگی های تحول الگوی فضایی مدارس روستایی و سطح توسعه آنها در منطقه کوهستانی. Geogr. Res. 2016 ، 35 ، 455-470. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- پنگ، YM؛ وانگ، Z. عملیات فضایی محل مدرسه ابتدایی و متوسطه روستایی. Acta Geogr. گناه 2013 ، 68 ، 1411-1417. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- دای، TQ; وانگ، ال. ژانگ، YC; لیائو، سی. بهینهسازی توزیع مدارس با محدودیتهای اندازه مدرسه پس از ادغام مدارس در روستاهای چین: مطالعه موردی منطقه یانکینگ، شهر پکن. Prog. Geogr. 2016 ، 35 ، 1352-1359. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- تانگ، پی اف. شیانگ، جی. لو، جی. چن، GL تجزیه و تحلیل دسترسی فضایی مدارس ابتدایی در سطح شهرستان بر اساس مدل بالقوه بهبود یافته: مطالعه موردی شهر Xiantao، استان هوبی. Prog. Geogr. 2017 ، 36 ، 697-708. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Cai, AL; تائو، ZL؛ وانگ، جی. ارزیابی دسترسی لی، GC و بهینه سازی فضایی امکانات آموزشی در مناطق تازه شهری: موردی از ناحیه پینگشان، شهر شنژن. Areal Res. توسعه دهنده 2021 ، 40 ، 96-102. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ژانگ، پی. Yu, W. تحلیلی از الگوی فضایی و اثرات فضایی آموزش روستایی پس از اجباری در چین. جی جنوب چین کشاورزی. دانشگاه 2016 ، 15 ، 28-36. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Zhang، AY مطالعه ای در مورد کارایی آموزش پایه و عوامل تأثیرگذار آن در چین. اقتصاد مشکل 2014 ، 12 ، 59-62. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- وانگ، ال. لو، ی. لیو، WB; لیو، سل الگوی مکانی- زمانی تخصیص منابع آموزش اجباری در استان لیائونینگ. منبع. توسعه دهنده علامت. 2021 ، 37 ، 1039-1045. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- دینگ، XS؛ Qin، YY; Xue, CY هماهنگی و ترویج بهبود ظرفیت حمل منابع آموزش اجباری در شهرهای بزرگ: تجزیه و تحلیل مشکل و پیشنهادات سیاست. مد. آموزش. مدیریت 2020 ، 1 ، 78-84. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Ruan، CW مسیر سیاست توسعه متوازن آموزش اجباری روستایی در مرکز چین. جی. چین. Soc. آموزش. 2013 ، 12 ، 1-5. [ Google Scholar ]
- چن، جی. وو، کیو. یانگ، جی بی. لیو، SA ویژگی های توزیع فضایی و عوامل مؤثر در روستاهای جنگلی ملی چین. اقتصاد Geogr. 2021 ، 41 ، 196-204. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- وانگ، جی اف. Xu، CD Geodetector: اصل و آینده نگر. Acta Geogr. گناه 2017 ، 72 ، 116-134. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- وانگ، جی اف. لی، XH; کریستاکوس، جی. لیائو، YL; ژانگ، تی. گو، ایکس. Zheng، XY ارزیابی خطر سلامت مبتنی بر آشکارسازهای جغرافیایی و کاربرد آن در مطالعه نقص لوله عصبی در منطقه هشون، چین. بین المللی جی. جئوگر. Inf. علمی 2010 ، 24 ، 107-127. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- وانگ، بی. Yan, YY تفاوت های استانی و عوامل مؤثر بر هزینه های آموزشی هر دانش آموز. اقتصاد Geogr. 2017 ، 37 ، 39-45. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- وو، ال. جیائو، HF; بله، ال. Tang, P. ویژگی های زمانی و مکانی شهرنشینی آموزش استانی در چین و عوامل مؤثر بر آن. علمی Geogr. گناه 2018 ، 38 ، 58-66. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- چن، X. تحقیق در مورد رابطه بین تمرکززدایی مالی و تعادل شهری و روستایی آموزش اجباری در چین . انتشارات علوم اقتصادی: پکن، چین، 2014. [ Google Scholar ]
- هومر، ا. گرانکویست، ک. شهر و شهرک بودن تدریجی مکانهای خدمات عمومی: به سمت سیاستهای بخش حساس فضایی. Geoforum 2020 ، 113 ، 81–91. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]

شکل 1. چارچوب و مراحل تحقیق.

شکل 2. موقعیت منطقه تحقیقاتی.

شکل 3. تحلیل تراکم هسته منابع آموزش پایه روستایی در مناطق شهری جدید شهر ووهان.

شکل 4. دسترسی فضایی به منابع آموزش پایه روستایی در مناطق شهری جدید شهر ووهان.
بدون دیدگاه