اهمیت GIS در برنامه ریزی

GIS یک سیستم رایانه ای است که برای ضبط ، ذخیره ، دستکاری ، تجزیه و تحلیل ، مدیریت و ارائه انواع داده های مکانی و جغرافیایی طراحی شده است. این سیستم رایانه ای از اهمیت ویژه ای برخوردار است خصوصاً در مورد برنامه ریزی. برای کمک به برنامه ریزی و نظارت در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. نگاهی می اندازیم به برخی از اهمیت آن در فضای برنامه ریزی.

. خدمات مخابراتی و شبکه ای : GIS نقش بسیار مهمی را در مخابرات و خدمات شبکه ایفا می کند. این برنامه در برنامه ریزی ، جمع آوری ، تجزیه و تحلیل و ذخیره سازی طرح های پیچیده شبکه مورد نیاز برای دستیابی به یک معماری فعال در زمینه مخابرات استفاده می شود.

. برنامه ریزی شهری : برنامه ریزی شهری یکی از مهمترین کاربردهای GIS در برنامه ریزی است. می تواند برای تجزیه و تحلیل رشد شهری و جهت آن در طول گسترش استفاده شود. سپس می توان از این داده ها برای افزایش سطح منطقه شهری و جلوگیری از هرج و مرج ناشی از ازدحام استفاده کرد.

. برنامه ریزی حمل و نقل : GIS در زمینه حمل و نقل نیز مفید است. این امر به ویژه در مواردی که نیاز به ایجاد امکانات جدید حمل و نقل در یک شهر از قبل پر ازدحام باشد انجام می شود. می توان از GIS برای ترسیم مناطقی که امکانات در آن ساخته می شود استفاده کرد تا از ازدحام جلوگیری شود.

. تجزیه و تحلیل تأثیرات محیطی : GIS نقش مهمی در روند تجزیه و تحلیل تأثیرات محیطی دارد. پس از تجزیه و تحلیل ، داده های موجود در GIS می تواند برای اطلاع از سیاستی که برای برنامه ریزی منطقه ای برای کاهش اثرات انسانی در زمین استفاده می شود و باعث تخریب محیط زیست می شود ، استفاده شود.

. برنامه ریزی کشاورزی : GIS نقش مهمی در برنامه ریزی کشاورزی دارد. از سیستم اطلاعات جغرافیایی می توان برای تهیه اطلاعاتی استفاده کرد که می تواند بسته به ساختار خاک و ترکیب خاک ، در چه مناطقی از مزرعه کشت شود.

. برنامه ریزی کاربری اراضی: برنامه ریزی کاربری اراضی به اطلاعات ارائه شده توسط GIS در تصمیم گیری در مورد اینکه کدام قسمت از زمین باید تحت چه کاربری زمین باشد بستگی دارد. دانستن اینکه چه محصولاتی در چه بخشی از زمین رشد می کنند آسان تر می شود و این به بهبود عملکرد کمک می کند.

. نقشه برداری : GIS اطلاعاتی راجع به زمینی ارائه می دهد که می تواند در هنگام نقشه برداری از زمین برای تعیین وسعت زمین و ماهیت خاک و ساختار خاک در منطقه مورد استفاده قرار گیرد. این امر همچنین در تصمیم گیری برای استفاده از زمین نقش مهمی دارد.

. توسعه جامعه : GIS داده هایی را ذخیره می کند که می توانند در توسعه جامعه مرتبط باشند. این داده ها می تواند بینشی فراهم کند که می تواند به برنامه ریزی زمین جامعه بر اساس نیازهای جامعه کمک کند.

. تجزیه و تحلیل پاسخ تجهیزات آتش نشانی : می توان از GIS برای ارزیابی فاصله هر قسمت از شبکه خیابان از محل آتش نشانی استفاده کرد. این می تواند در ارزیابی بهترین مکان برای یک آتش نشانی جدید یا تعیین اینکه خدمات آتش نشانی مناطق خاصی را برای رتبه بندی بیمه پوشش می دهند ، مفید باشد.

10 . ردیابی و برنامه ریزی استفاده از انرژی : همچنین می توان از GIS برای ردیابی مصرف نیرو و سایر منابع انرژی استفاده کرد تا مشخص شود چه مقدار انرژی یا انرژی برای تأمین نیازهای یک شهر یا ایالت خاص مورد نیاز است.

11 . نقشه برداری و برنامه ریزی منطقه خطر آتش سوزی جنگل ها : GIS همچنین می تواند داده هایی را فراهم کند که می تواند برای نقشه برداری از مناطق مستعد آتش سوزی در جنگل مورد استفاده قرار گیرد. در صورت تعیین این مورد ، می توان اقدامات قبلی و مقدماتی را برای کاهش اثرات آتش سوزی جنگل در نظر گرفت.

12 . برنامه ریزی تراکم ترافیک : GIS همچنین می تواند اطلاعاتی راجع به تراکم ترافیک یک شهر یا جاده معین ارائه دهد. سپس می توان از این اطلاعات برای برنامه ریزی موثر شهر با هدف كاهش ترافیك به طور كامل استفاده كرد.

13 . برنامه ریزی استفاده از فضا : GIS در ارائه اطلاعات در مورد استفاده از فضا نقش اساسی دارد. این امر همچنین به برنامه ریزی نحوه قرارگیری ساختمان ها و سایر ویژگی ها کمک می کند که باعث حفظ سلامت در مناطق شهری می شود.

14 . برنامه ریزی برای بلایا و جامعه تجاری : GIS همچنین می تواند اطلاعات مربوط به بلایا در یک منطقه خاص را ارائه دهد. با استفاده از این اطلاعات ، مردم می توانند بگویند که چه مناطقی در معرض حوادث هستند که به آنها کمک می کند تا به طور م planثر برنامه ریزی کنند.

15 . برنامه ریزی منطقه ای : GIS همچنین می تواند داده های مهمی را فراهم کند که می تواند برای برنامه ریزی منطقه ای مورد استفاده قرار گیرد ، خصوصاً در مواردی که مناطق مختلف باید مورد استفاده متفاوت قرار گیرند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید