چکیده
کلید واژه ها:
کاربری زمین/پوشش زمین (LULC) ; شهرنشینی ; جزیره گرمایی شهری (UHI) ; دمای سطح زمین (LST) ; شاخص گیاهی تفاوت نرمال شده (NDVI) ; شاخص ایجاد اختلاف نرمال شده (NDBI) ; کلان شهر ابوجا
1. مقدمه
2. منطقه مطالعه
3. مواد و روشها
3.1. اکتساب داده ها و پیش پردازش
3.2. مواد و روش ها
3.2.1. طبقه بندی LULC
3.2.2. ارزیابی دقت
برای ارزیابی طبقه بندی پوشش زمین مطالعه از ارزیابی کمی استفاده شد. برای ارزیابی دقت، این مطالعه از روش نمونهگیری تصادفی طبقهای برای تولید نقاط نمونه منطقه مورد مطالعه استفاده کرد. این نمونه ها برای مقایسه پیکسل های تصویر طبقه بندی شده با داده های مرجع برای هر سال استفاده شدند. نقاط اعتبارسنجی/آزمایش مورد استفاده برای ارزیابی دقت مستقل از نقاط آموزشی مورد استفاده برای طبقهبندی تصویر بودند (یعنی مکانهای مختلف برای آموزش و اعتبارسنجی انتخاب شدند). حدود 450 نمونه برای هر سال برای اطمینان از قابلیت اطمینان نتایج ایجاد شد. 70 درصد نمونه ها به عنوان نمونه آموزشی و 30 درصد برای اعتبار سنجی استفاده شد. برای هر سال، حداقل 100 نمونه برای هر کلاس LULC ایجاد شد. سپس این مطالعه از نمونههای اعتبارسنجی سالهای مختلف برای ارزیابی دقت تصویر طبقهبندیشده استفاده کرد. نتایج به صورت آماری ارائه و با استفاده از رویکرد ماتریس سردرگمی (خطا) تجزیه و تحلیل شدند.61 ، 62 ، 63 ، 64 ]. ماتریس سردرگمی به طور گسترده برای استخراج داده های تحلیلی و توصیفی در دقت طبقه بندی استفاده می شود. این شامل اعداد نمایش داده شده در ستونها و ردیفهایی است که نقاط نمونه مختلف (یعنی چند ضلعیها، پیکسلها یا خوشههای پیکسل) تخصیص یافته به یک کلاس پوشش زمین خاص را نسبت به شرایط زمین واقعی کلاس نشان میدهند [ 65 ]. ماتریس دارای یک دقت کلی است که شامل دقت تولید کننده و کاربر و ضریب کاپا (KC) به عنوان شاخص های ارزیابی آن است [ 64 ، 65 ، 66 ، 67 .]. دقت تولید کننده نسبت کل پیکسل های طبقه بندی شده در قطرهای ماتریس خطا به کل پیکسل های طبقه بندی شده در آن دسته از ستون ماتریس خطا است. دقت کاربر نسبت کل پیکسل های طبقه بندی شده صحیح در مورب های ماتریس خطا به کل پیکسل های طبقه بندی شده در آن دسته از ردیف ماتریس خطا است. دقت کلی نسبت پیکسل های طبقه بندی شده صحیح به پیکسل های مرجع طبقه بندی شده است. در نهایت، شاخص کاپا ‘KC’ مطابق با [ 68 ] با استفاده از رابطه (1) محاسبه شد.
که در آن N مجموع پیکسل های ماتریس خطا است. r مجموع ستون ها/ردیف ها است. ایکسمنمنمقدار پیکسل ها به درستی طبقه بندی شده در ستون و ردیف iام است. ایکس+منمجموع پیکسل های ستون i است. ایکسمن+مجموع پیکسل ها در ردیف iام است و N 2 مجذور تعداد کل پیکسل ها است.
3.2.3. بازیابی دمای سطح زمین (LST).
- 1.
-
تبدیل DN به تبدیل تابش طیفی
-
برای Landsat TM و ETM+
Lλ=Lحداکثرλ- LMINλسCALحداکثر-سCALMIN×سCAL-سCALMIN+LMINλ،جایی که Lλمقدار تابش طیفی است. سCALنشان دهنده مقدار DN پیکسل کالیبره شده کوانتیزه شده است. Lحداکثرλنشان دهنده مقدار تابش طیفی در است (Wm-2sr-1μمتر-1)مقیاس شده به سCALحداکثر; LMINλنشان دهنده مقدار تابش طیفی در است (Wm-2sr-1μمتر-1)مقیاس شده به سCALMIN; سCALMIN و سCALحداکثرحداقل هستند و حداکثر مقادیر DN پیکسل های کالیبره شده کوانتیزه شده که مطابقت دارند LMINλ و Lحداکثرλ،به ترتیب.
-
برای Landsat OLI/TIRS
Lλ=مL× سCAL+آL،جایی که Lλبالای تابش طیفی جو را نشان می دهد (دبلیومتر-2سr-1μمتر-1); مLعامل تغییر مقیاس برای باند ضرب تابشی است که از ابرداده به دست می آید (یعنی Radiance_Mult_Band 10). سCALمقدار DN پیکسل محصول کالیبره شده و کوانتیزه شده است. و آLعامل تغییر مقیاس برای باند افزودنی درخشندگی است که از ابرداده به دست می آید (یعنی Radiance_Add_Band 10).
- 2.
-
تبدیل تابش طیفی به دمای روشنایی TOA (B T )
برای این کار، مقادیر تشعشع طیفی اعداد دیجیتال پیکسل های تبدیل شده برای استخراج دمای روشنایی بالای جو (TOA) (BT) که به عنوان دمای مشتق شده از ماهواره نیز شناخته می شود، استفاده شد و بر حسب کلوین بیان شد. با استفاده از فرض انتشار یکنواخت، مقادیر دمای روشنایی (حسگر) با استفاده از رابطه (4) [ 3 ، 27 ، 78 ] محاسبه شد.
جایی که بتیدمای روشنایی در بالای جو (TOA) است که بر حسب درجه K بیان می شود. Lλتابش طیفی در TOA است که در بیان شده است (Wm-2sr-1μمتر-1); ک1و ک2ثابت های تبدیل حرارتی ابرداده های بازیابی شده (در جدول 1 ارائه شده است ).
- 3.
-
استخراج دمای سطح زمین از دمای روشنایی (B T )
سپس این مطالعه مقادیر گسیلپذیری LST اصلاحشده (بر حسب کلوین) را با کمک دمای روشنایی در ماهواره (TB ) با استفاده از معادله (5) [ 3 ، 27 ، 79 ، 80 ] استخراج کرد.
جایی که بتیدمای روشنایی در ماهواره (حسگر) است. λطول موج تابش ساطع شده است (یعنی 11.5 μمتردر باند 6 برای Landsat 4/5/7 و 10.8 μمتردر باند 10 برای لندست 8)؛ Eاست ساعت ×v/س( 1.4388×10-2 mK); h ثابت پلانک را نشان می دهد ( 6.626×10-34 mK); v نشان دهنده سرعت نور است ( 2.998×108 متر/س); s نشان دهنده ثابت بولتزمن است ( 1.38×10-23 JK)، و εنشان دهنده انتشار سطح زمین است.
ما تابش سطح زمین را محاسبه کردیم εدر مطالعه با استفاده از رابطه (6) [ 81 ]
که در آن N 0.004 است. n 0.986 است. و پvنسبت پوشش گیاهی است که در رابطه (7) [ 82 ] بیان شده است.
که در آن NDVI مقادیر DN به دست آمده از تصویر NDVI است. NDVIحداکثرو NDVIدقیقهبالاترین و کمترین مقادیر DN بدست آمده از تصویر NDVI هستند.
در نهایت، مطالعه مقدار دمای سطح زمین (بر حسب کلوین) را با استفاده از معادله (8) به درجه سانتیگراد (درجه سانتیگراد) تبدیل کرد [ 27 ، 79 ، 81 ].
3.2.4. تخمین شاخص تفاوت طبیعی گیاهی (NDVI).
یکی از رایجترین شاخصهای آب و هوای شهری در مطالعات زیستمحیطی، شاخص تفاوت نرمال شده گیاهی (NDVI) [ 3 ، 83 ] است که به عنوان یک شاخص قابل اعتماد برای استخراج شرایط پوشش گیاهی دادههای سنجش از دور عمل میکند [ 11 ]. بنابراین، ما از NDVI برای بررسی توزیع پوشش گیاهی منطقه مورد مطالعه و مقادیر انتشار عصاره استفاده کردیم. این شاخص اغلب با شاخص های مختلف دیگری مانند زیست توده، سطح برگ و درصد پوشش گیاهی همراه است و به همین ترتیب، با نسبت پوشش گیاهی ارتباط نزدیکی دارد. پv)که در محاسبه انتشار سطح زمین مورد نیاز است ε. NDVI دارای مقادیری در محدوده بین است -1 و +1، که در آن مقادیر منفی نشان دهنده مناطق غیر پوشش گیاهی و مقادیر مثبت نشان دهنده مناطق پوشش گیاهی [ 84 ] است. اغلب بر اساس پیکسل های تصویر با استفاده از تفاوت نرمال شده بین باند مادون قرمز نزدیک (یعنی باند 4 در Landsat TM و باند 5 در Landsat OLI) و باند قرمز (یعنی باند 3 در Landsat TM و باند 4 در Landsat OLI محاسبه می شود. ) [ 28 ، 85 ]. NDVI منطقه مورد مطالعه با استفاده از رابطه (9) [ 79 ، 80 ] استخراج شد.
جایی که NIRباند 4است 0.76–0.90 μمتر(برای Landsat 4–5 TM) و NIRباند 5است 0.85–0.88 μمتر(برای Landsat 8 OLI). قرمزباند 3است 0.63–0.69 μمتر(برای Landsat 4–5 TM و Landsat 7 ETM+) و قرمزباند 4است 0.64–0.67 μمتر(برای Landsat 8 OLI).
3.2.5. تخمین شاخص ایجاد تفاوت عادی شده (NDBI).
شاخص ایجاد تفاوت نرمال شده (NDBI) یکی دیگر از شاخص های حیاتی آب و هوای شهری برای نظارت بر محیط است [ 3 ، 68 ]. این به عنوان یک روش موثر برای نقشه برداری و تجزیه و تحلیل کاربری ها با ارائه اطلاعات در مورد وسعت فضایی مناطق ساخته شده و سطوح غیر قابل نفوذ عمل می کند. NDBI تراکم منطقه ساخته شده را در واحد پیکسل، با مقادیر متغیر از مثبت 1 تا منفی 1 تعیین می کند. مقادیر منفی اغلب نشان دهنده پوشش گیاهی است، در حالی که مثبت نشان دهنده سطوح ساخته شده شهری / غیر قابل نفوذ است [ 3 ، 28 ]. NDBI با استفاده از باندهای میانی و مادون قرمز نزدیک ارائه شده در معادله (10) برآورد شد.
جایی که MIRباند 5. است 1.55–1.75 μمتر(برای Landsat 4–5 TM و Landsat 7 ETM+) و MIRباند 6است 1.57–1.65 μمتر(برای Landsat 8 OLI). NIRباند 4است 0.76–0.90 μمتر(برای Landsat 4–5 TM و Landsat 7 ETM+) و NIRباند 5است 0.85–0.88 μمتر(برای Landsat 8 OLI).
3.2.6. تجزیه و تحلیل همبستگی
این مطالعه از یک تحلیل همبستگی برای تجزیه و تحلیل تغییرات LULC در سطح UHI با استفاده از LST کلانشهر ابوجا استفاده کرد. ما تجزیه و تحلیل رگرسیون خطی را با استفاده از نمودارهای پراکندگی هر چهار گره زمانی (به عنوان مثال، 1990، 1999، 2009 و 2019) برای بررسی رابطه بین متغیرهای مختلف مطالعه انجام دادیم. این با تبدیل پیکسل های منطقه مورد مطالعه به داده های نقطه ای به دست آمد. سپس مقادیر پارامتری این نقاط از نقشه های مشتق شده دوره های مختلف با استفاده از 1371 نقطه نمونه برای هر دوره مورد بررسی بازیابی شد. ضریب همبستگی پیرسون r’ بیشتر برای تعیین کمیت و تحلیل موثر متغیرهای مطالعه با استفاده از معادله (11) استفاده شد.
جایی که rنشان دهنده ضریب همبستگی فرد است. ایکسنشان دهنده متغیرهای مستقل اندازه گیری مقدار ایکسمن; yنشان دهنده مقدار اندازه گیری متغیر وابسته است yمن; ایکسمن و yمننشان دهنده تک تک نقاط نمونه نمایه شده است من; در حالی که ایکس¯ و y¯میانگین نمونه ها را نشان می دهد.
4. نتایج
4.1. کاربری اراضی/طبقه بندی پوشش زمین
4.2. ارزیابی دقت کاربری اراضی/طبقه بندی پوشش زمین
4.3. تجزیه و تحلیل تشخیص تغییر
4.4. توزیع LST و رابطه آن با LULC
4.5. NDVI و رابطه آن با LST
4.6. NDBI و رابطه آن با LST
5. بحث
-
افزایش پوشش گیاهی و درختی شهر: افزایش درختان، درختچهها، علفها، تاکها و سایر گیاهان کوچکتر میتواند با ایجاد سایه و خنککردن محیط شهری از طریق تبخیر و تعرق، دمای سطح زمین را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. از دیگر مزایای بالقوه استفاده از این استراتژی می توان به کاهش تقاضای انرژی، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و آلودگی هوا اشاره کرد.
-
تشویق به استفاده از سقفهای سبز و خنک: استفاده از لایههای رویشی مانند درختان، گیاهان، علفها و درختچهها در پشت بامها باعث ایجاد سایه و از بین بردن گرما از طریق تبخیر و تعرق میشود. سقف های خنک نیز به انعکاس گرما و نور خورشید کمک می کنند. بنابراین، این استراتژی جزیره گرمایی شهری شهر را با کاهش دمای سطح سقف ها کاهش می دهد. همچنین به بهبود شرایط حرارتی محیط شهری از طریق کاهش تقاضای انرژی کمک شایانی خواهد کرد.
-
استفاده از روسازیهای خنک بهعنوان جایگزینی برای سطوح غیرقابل نفوذ معمولی: استفاده از روسازیهای خنک در پارکینگها، پیادهروها و خیابانها نهتنها این پتانسیل را دارد که گرمای کمتری نسبت به مصالح روسازی معمولی ذخیره کند، بلکه دمای سطح شهر را با انعکاس بیشتر نور خورشید کاهش میدهد. انرژی و افزایش تبخیر آب
-
اجرای شیوههای رشد هوشمند: اجرای استراتژیهای رشد هوشمند میتواند اثر گرمای شهری را از طریق طراحی فضاهای شهری کاهش دهد. این استراتژی اقدامات محافظه کارانه و توسعه ای گسترده ای را پوشش می دهد که به دنبال حفاظت از محیط زیست طبیعی و زیست پذیرتر کردن شهر است. این شامل ایجاد محلههای قابل پیادهروی، دوچرخهپسند، حملونقل محور و محلههایی با کاربری مختلط است.
6. نتیجه گیری
منابع
- Sarif, MO; ریمال، بی. استورک، ن. ارزیابی تغییرات کاربری زمین/ پوشش زمین و دمای سطح زمین و تأثیر آنها بر پدیده جزیره گرمایی شهری سطحی در دره کاتماندو (1988-2018). بین المللی J. Geo-Inf. 2020 ، 9 ، 726. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- اداره امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد. دورنمای جمعیت جهان 2019 جلد اول: جداول جامع ; وزارت امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد: نیویورک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا، 2019. [ Google Scholar ]
- راناگالاج، ام. استوک، آر. هندایانی، ح. ژانگ، ایکس. موریموتو، تی. تادونو، تی. مورایاما، ی. رابطه بین حجم شهری و دمای سطح زمین: مطالعه مقایسه ای شهرهای برنامه ریزی شده و سنتی در ژاپن. Sustainability 2018 , 10 , 2366. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ Green Version ]
- وانگ، آر. دردوری، ع. مورایاما، Y. شبیهسازی فضایی-زمانی سناریوهای تغییر کاربری زمین/پوشش آینده در منطقه شهری توکیو. پایداری 2018 ، 10 ، 2056. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- فو، پی. Weng, Q. تحلیل سری زمانی شهرنشینی ناشی از تغییر کاربری زمین و پوشش زمین و تأثیر آن بر دمای سطح زمین با تصاویر Landsat. سنسور از راه دور محیط. 2016 ، 175 ، 205-214. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کافی، ع.ا. رحمان، ام اس; فیصل، ع.-ع. حسن، م.م. اسلام، م. مدل سازی تغییرات پوشش زمین کاربری آینده و تأثیرات آن بر دمای سطح زمین در راجشاهی، بنگلادش. Remote Sens. Appl. Soc. محیط زیست 2020 ، 18 ، 100314. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- تائو، ی. دی لیو، جی. ژائو، ال. فن، سی. النشر، ع. بشیر، ب. وانگ، جی. لی، ال. نعیم، س. ارشد، علی. Remote Sens. 2020 , 12 , 2987. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- دیسانایکه، دی. موریموتو، تی. راناگالاج، ام. مورایما، ی. تغییرات کاربری/پوشش زمین و تأثیر آنها بر جزایر حرارتی شهری سطحی: مطالعه موردی شهر کندی، سریلانکا. جی. کلیم. 2019 ، 7 ، 99. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- راناگالاج، ام. استوک، آر. مورایاما، ی. مطالعه جزیره گرمایی شهری منطقه شهری کلمبو، سریلانکا، بر اساس داده های لندست (1997-2017). بین المللی J. Geo-Inf. 2017 ، 6 ، 189. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- اکبریا، ح. کولوکوتسب، دی. سه دهه تحقیقات جزایر گرمایی شهری و فناوری های کاهش. انرژی ساخت. 2016 ، 133 ، 834-842. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- پال، اس. ضیائول، س. تشخیص تغییر کاربری و پوشش زمین و دمای سطح زمین در مرکز شهری بازار انگلیسی. مصر. J. Remote Sens. Space Sci. 2017 ، 20 ، 125-145. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- آمین، RFM; Mourshed، M. چالش های زیست محیطی شهری در کشورهای در حال توسعه – دیدگاه ذینفعان. Habitat Int. 2017 ، 64 ، 1-10. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- عبدالرحمن، MAE; ناتاراجان، ع. Hegde، R. ارزیابی تناسب و قابلیت زمین با ادغام سنجش از دور و GIS برای کشاورزی در منطقه Chamarajanagar، کارناتاکا، هند. مصر. J. Remote Sens. Space Sci. 2016 ، 19 ، 125-141. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- لیو، اس. زنگ، ز. وانگ، دبلیو. وو، Y. تکامل مکانی-زمانی جزیره گرمایی شهری در شیان از سال 2006 تا 2016. Phys. شیمی. Earth Parts A/B/C 2019 ، 110 ، 185–194. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Karakus, CB تأثیر تغییرات کاربری زمین/پوشش زمین (LULC) بر دمای سطح زمین در مرکز شهر سیواس و اطراف آن و ارزیابی جزیره گرمایی شهری. آسیا-پک. J. Atmos. علمی 2019 ، 55 ، 669-684. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Ayele، GT; تبجه، AK; Demissie، SS; Belete، MA; Jemberrie، MA; Teshome، WM; منگیستو، دی.تی. Teshale، نقشه برداری پوشش زمین سری زمانی EZ و تجزیه و تحلیل تشخیص تغییر با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنسور از راه دور، اتیوپی شمالی. Air Soil Water Res. 2018 ، 11 ، 1-18. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- ژائو، ی. فنگ، دی. یو، ال. چنگ، ی. ژانگ، ام. لیو، ایکس. خو، ی. نیش، ال. زو، ز. Gong, P. Long-Term Cover Dynamics (1986-2016) شمال شرقی چین برگرفته از یک آرشیو Multi-Temporal Landsat. Remote Sens. 2019 , 11 , 599. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- رضا، ع. رجا، من. Raza, S. تجزیه و تحلیل تغییر کاربری اراضی ناحیه ابوت آباد، پاکستان: استفاده از مزیت GIS و تحلیل سنسور از راه دور. علمی Vis. 2012 ، 18 ، 43-50. [ Google Scholar ]
- ابوالنور، م. انگل، ب. کاربرد تکنیکهای سنسور از راه دور و سیستمهای اطلاعات جغرافیایی برای تجزیه و تحلیل دمای سطح زمین در پاسخ به تغییر کاربری زمین/پوشش زمین در منطقه قاهره بزرگ، مصر. جی. جئوگر. Inf. سیستم 2018 ، 10 ، 57-88. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- تان، جی. یو، دی. لی، کیو. تان، ایکس. ژو، دبلیو. رابطه فضایی بین تغییر کاربری/پوشش زمین و دمای سطح زمین در منطقه دریاچه دانگتینگ، چین. علمی جمهوری 2020 ، 10 ، 9245. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- احمد، اف. بررسی تشخیص تغییر داده های سنجش از دور: مقایسه ناحیه فیصل آباد و مولتان، استان پنجاب، پاکستان. جی. جئوگر. Reg. طرح. 2012 ، 5 ، 236-251. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- آرورا، جی. Wolter، PT ردیابی تغییر پوشش زمین در امتداد لبه غربی کمربند ذرت ایالات متحده از سال 1984 تا 2016 با استفاده از دادههای حسگر ماهوارهای: روندهای مشاهده شده و عوامل مؤثر. J. کاربری زمین علمی. 2018 ، 13 ، 59-80. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- چن، ال. جین، ز. میچیشیتا، آر. کای، جی. یو، تی. چن، بی. Xu، B. نظارت پویا از تغییرات پوشش تالاب با استفاده از تصاویر سنجش از دور سری زمانی. Ecol. Inf. 2014 ، 24 ، 17-26. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- تان، ی. بای، بی. محمد، پایش دینامیکی مبتنی بر سنجش از دور سری زمانی MS از کاربری زمین و تغییر پوشش زمین. در مجموعه مقالات چهارمین کارگاه بین المللی در مورد مشاهده زمین و کاربردهای حس از راه دور (EORSA)، گوانگژو، چین، 4 تا 6 ژوئیه 2016. ص 202-206. [ Google Scholar ]
- روی، بی. کانگا، س. سینگ، اس. ارزیابی تغییرات کاربری زمین/پوشش زمین با استفاده از تکنیک جغرافیایی در Osian-Mandore، Jodhpur (راجستان). بین المللی J. Sci. Res. محاسبه کنید. علمی مهندس Inf. تکنولوژی 2017 ، 2 ، 73-81. [ Google Scholar ]
- فو، پی. Weng, Q. پاسخ جزیره گرمایی شهری در آتلانتا به سناریوهای مختلف استفاده از زمین. نظریه. Appl. صعود 2018 ، 133 ، 123-135. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- بوکائی، م. زرکش، م.ک. آراسته، پ.د. حسینی، ع. ارزیابی جزیره گرمایی شهری بر اساس رابطه دمای سطح زمین و کاربری اراضی/پوشش زمین در شهر تهران. حفظ کنید. جامعه شهرها 2016 ، 23 ، 94-104. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Estoque، RC; مورایاما، ی. Myint، SW اثرات ترکیب و الگوی منظر بر دمای سطح زمین: مطالعه جزیره گرمایی شهری در کلان شهرهای آسیای جنوب شرقی. علمی کل محیط. 2017 ، 577 ، 349-359. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کومار، دی. Shekhar, S. تجزیه و تحلیل آماری رابطه شاخص های دمای سطح زمین و پوشش گیاهی از طریق سنجش از دور حرارتی. اکوتوکسیکول. محیط زیست Saf. 2015 ، 121 ، 39-44. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ PubMed ]
- چن، ایکس. ژائو، اچ. لی، پی. یین، زی. تحلیل مبتنی بر تصویر سنجش از دور رابطه بین جزیره گرمایی شهری و تغییرات کاربری/پوشش زمین. سنسور از راه دور محیط. 2006 ، 104 ، 133-146. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- یوان، اف. بائر، ME مقایسه سطح غیرقابل نفوذ و شاخص پوشش گیاهی تفاوت نرمال شده به عنوان شاخصهای اثرات جزیره حرارتی سطح شهری در تصاویر لندست. سنسور از راه دور محیط. 2007 ، 106 ، 375-386. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- یو، دبلیو. خو، جی. تان، دبلیو. Xu، L. رابطه بین دمای سطح زمین و NDVI با سنجش از دور: کاربرد برای دادههای ETM+ Shanghai Landsat 7. بین المللی J. Remote Sens. 2007 , 28 , 3205-3226. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- جان، جی. بیندو، جی. سریموروگاناندام، بی. وادهوا، ا. راجان، ص. تحلیل کاربری زمین/پوشش زمین و دمای سطح زمین در ناحیه Wayanad، هند، با استفاده از تصاویر ماهواره ای. ان GIS 2020 ، 26 ، 343-360. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- گریس، UM; ساوا، کارشناسی; Jaiyeoba، IA سنجش از دور چند زمانی دینامیک کاربری زمین در زاریا، نیجریه. جی. محیط زیست. علوم زمین 2015 ، 5 ، 121-138. [ Google Scholar ]
- وانگ، جی. مادواکو، در پویایی رشد شهری فضایی-زمانی منطقه شهری لاگوس نیجریه بر اساس روشهای ترکیبی برای مدلسازی و پیشبینی LULC. یورو J. Remote Sens. 2018 , 51 , 251–265. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- محمود، MI; دوکر، ا. کنراد، سی. تیل، م. احمد، تحلیل HS گسترش سکونتگاه و مدلسازی رشد شهری با استفاده از اطلاعات جغرافیایی برای ارزیابی اثرات بالقوه شهرنشینی بر آب و هوا در شهر ابوجا، نیجریه. Remote Sens. 2016 ، 8 ، 220. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- کوکو، AF; یو، دبلیو. ابوبکر، جی. حامد، ر. Alabsi، نظارت AAN و پیشبینی تغییرات کاربری/پوشش زمین مکانی-زمانی در شهر زاریا، نیجریه، از طریق یک اتومات سلولی یکپارچه و مدل زنجیره مارکوف (CA-Markov). پایداری 2020 ، 12 ، 10452. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- اسین، ای. Samimi، C. تشخیص توسعه شهری در Uyo (نیجریه) با استفاده از سنسور از راه دور 2019 ، 8 ، 102. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- اوگونجوبی، KO; آدامو، ی. آکینسانولا، AA؛ Orimoloye، تجزیه و تحلیل فضایی-زمانی IR دینامیک کاربری زمین و نشانه های بالقوه آن در دمای سطح زمین در کلانشهر سوکوتو، نیجریه. R. Soc. علوم را باز کنید. 2018 ، 5 ، 180661. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- Segun، OE; شحیمی، س. نالاپان، م. Lamidi-Sarumoh، AA; سالاری، N. مدلسازی آماری اثرات عوامل آب و هوا بر وقوع مالاریا در ابوجا، نیجریه. بین المللی جی. محیط زیست. Res. بهداشت عمومی 2020 , 17 , 3474. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Agbelade، AD; Onyekwelu، JC; Oyun، شاخص غنا، تنوع و پوشش گیاهی گونه های درختی MB برای قلمرو پایتخت فدرال، ابوجا، نیجریه. اینت. جی. برای. Res. 2017 ، 2017 ، 4549756. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- Idoko، MA; بیسونگ، FE کاربرد اطلاعات جغرافیایی برای ارزیابی تغییر کاربری زمین: مطالعه موردی منطقه پایتخت فدرال-ابوجا. محیط زیست Res. J. 2010 ، 4 ، 140-144. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Abubakar, IR Abuja city profile. شهرها 2014 ، 41 ، 81-91. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ایشایا، س. حسن، س.م. جیمز، SE آسیب پذیری پس از سازگاری غلات در برابر بارندگی و تغییر دما در منطقه پایتخت فدرال نیجریه. اتیوپ جی. محیط زیست. گل میخ. مدیریت 2014 ، 7 ، 532-547. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- کمیسیون ملی جمعیت (NPC). سرشماری نفوس و مسکن 2006: توزیع جمعیت بر حسب سن و جنس . جمهوری فدرال نیجریه: ابوجا، نیجریه، 2010. [ Google Scholar ]
- اداره امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد. چشم انداز شهرنشینی جهان: بازبینی 2018. در دسترس آنلاین: https://population.un.org/wup/Country-Profiles/ (دسترسی در 15 ژوئن 2020).
- سازمان ملل. دورنمای جمعیت جهان 2019 جلد دوم: مشخصات جمعیتی ; وزارت امور اقتصادی و اجتماعی، بخش جمعیت، سازمان ملل: نیویورک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا، 2019. [ Google Scholar ]
- ابوبکر، جی. وانگ، ک. شاهتهامسبی، ع. Xue، X. بیلت، م. عبدالله، ع. شوکا، ک. Gan, M. نقشه برداری مزارع ذرت با استفاده از تصاویر چند زمانی Sentinel-1A و Sentinel-2A در Makarfi، شمال نیجریه، آفریقا. پایداری 2020 ، 12 ، 2539. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- الحمید، ح. ونلونگ، دبلیو. Li، Q. حساسیت زیست محیطی خطر سیل ناگهانی با استفاده از تکنیک های جغرافیایی. گلوب. جی. محیط زیست. علمی مدیریت 2019 ، 6 ، 31–46. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- الزینی، ع. الکافراوی، اس. ارزیابی آلودگی آب ناشی از فعالیت های انسانی در دریاچه بورولوس با استفاده از تصویرگر زمین عملیاتی 8 و GIS. مصر. J. Remote Sens. Space Sci. 2017 ، 20 ، S49–S56. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- عبیادی، بی. Osita، O. Abuja، بازیگران شهری نیجریه، طرح جامع، قوانین توسعه و نقش آنها در طراحی و شکلدهی منطقه فدرال ابوجا و محیطهای شهری آن. IIARD بین المللی. جی. جئوگر. محیط زیست مدیریت 2018 ، 4 ، 23-43. [ Google Scholar ]
- وانگ، جی. کوفر، م. Pfeffer, K. نقش ناهمگونی فضایی در شناسایی زاغه های شهری. محاسبه کنید. محیط زیست سیستم شهری 2019 ، 73 ، 95-107. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- مومنی، ر. آپلین، پ. Boyd, D. Mapping Complex Urban Land Cover from Spaceborne Imagery: The Influence of Spatial Resolution، مجموعه باند طیفی و رویکرد طبقه بندی. Remote Sens. 2016 ، 8 ، 88. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- تاوبنبوک، اچ. اش، تی. فلبیر، آ. ویزنر، ام. راث، ا. Dech, S. نظارت بر شهرنشینی در شهرهای بزرگ از فضا. سنسور از راه دور محیط. 2012 ، 117 ، 162-176. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ریمال، بی. ژانگ، ال. کشتکار، ح. وانگ، ن. Lin, Y. نظارت و مدلسازی گسترش شهری فضایی و زمانی و تغییر کاربری/پوشش زمین با استفاده از مدل اتوماتای سلولی زنجیرهای مارکوف یکپارچه. ISPRS Int. J. Geo-Inf. 2017 ، 6 ، 288. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- شن، ایکس. Anagnostou، E. فصل دوازدهم – نقشه برداری سیلاب با تکنیک های سنجش از دور. در رویدادهای شدید آب و هوایی و خطرات چند متغیره در یک محیط در حال تغییر . Maggioni, V., Massari, C., Eds. الزویر: آمستردام، هلند، 2019؛ صص 289-315. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- سریواستاوا، پ. هان، دی. ریکو رامیرز، ام. بری، ام. اسلام، ت. انتخاب تکنیک های طبقه بندی برای بررسی تغییر کاربری/پوشش زمین. Adv. Space Res. 2012 ، 50 ، 1250-1265. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- شانگ، م. وانگ، S.-X. ژو، ی. Du, C. اثرات نمونه های آموزشی و طبقه بندی کننده ها بر طبقه بندی تصاویر Landsat-8. J. شرکت هندی Remote Sens. 2018 , 46 , 1333–1340. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لی، سی. وانگ، جی. وانگ، ال. هو، ال. Gong, P. مقایسه الگوریتمهای طبقهبندی و اندازههای نمونه آموزشی در طبقهبندی زمین شهری با تصاویر نقشهبرداری موضوعی Landsat. Remote Sens. 2014 , 6 , 964–983. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- خامچیانگتا، دی. داکال، S. عوامل فیزیکی و غیر فیزیکی که جزیره گرمایی شهری را هدایت میکنند: مورد اداره کلانشهر بانکوک، تایلند. جی. محیط زیست. مدیریت 2019 ، 248 ، 109285. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ PubMed ]
- راوات، JS; کومار، ام. نظارت بر تغییر کاربری/پوشش زمین با استفاده از تکنیک های سنجش از دور و GIS: مطالعه موردی بلوک هاوالباغ، منطقه آلمورا، اوتاراکند، هند. مصر. J. Remote Sens. Space Sci. 2015 ، 18 ، 77-84. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- محجانه، م. اسحلویی، علی; عودیا، اف. ال حفیانی، م. الحمیدی، ع. اوالی، ا. راندازو، جی. Teodoro، A. کاربری زمین/پوشش زمین (LULC) با استفاده از سری داده های Landsat (MSS، TM، ETM+ و OLI) در جنگل آزرو، در اطلس مرکزی مرکزی مراکش. Environments 2018 , 5 , 131. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ Green Version ]
- لیو، ی. وانگ، ی. پنگ، جی. دو، ی. لیو، ایکس. لی، اس. ژانگ، دی. ارتباط بین شهرنشینی و تخریب پوشش گیاهی در کلان شهرهای جهان با استفاده از داده های نور شبانه DMSP/OLS. Remote Sens. 2015 ، 7 ، 2067–2088. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- لو، دی. Weng, Q. بررسی روش ها و تکنیک های طبقه بندی تصویر برای بهبود عملکرد طبقه بندی. بین المللی J. Remote Sens. 2007 , 28 , 823-870. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Congalton، RG مروری بر ارزیابی دقت طبقهبندی دادههای سنجش از دور. سنسور از راه دور محیط. 1991 ، 37 ، 35-46. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- تاملینسون، جی آر. Bolstad، PV; کوهن، روشهای هماهنگی WB برای مقیاسبندی طبقهبندی پوشش زمین از سایت خاص به جهانی: گامهایی به سوی اعتبارسنجی محصولات نقشه جهانی. سنسور از راه دور محیط. 1999 ، 70 ، 16-28. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- اندرسون، جی آر. هاردی، EE; روچ، JT; Witmer, RE A سیستم طبقه بندی کاربری و پوشش زمین برای استفاده با داده های سنسور از راه دور . دفتر چاپ دولت ایالات متحده: واشنگتن، دی سی، ایالات متحده آمریکا، 1976; جلد 964. [ Google Scholar ]
- روستا، من. Sarif, MO; گوپتا، RD; اولافسون، اچ. راناگالاج، ام. مورایاما، ی. ژانگ، اچ. موشور، تحلیل فضایی-زمانی کاربری زمین/پوشش زمین و اثرات آن بر جزیره حرارتی شهری سطحی با استفاده از داده های لندست: مطالعه موردی کلان شهر تهران (1988-2018). Sustainability 2018 , 10 , 4433. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ Green Version ]
- ایشتیاق، ع. شرستا، م. Chhetri، N. رشد سریع شهری در دره کاتماندو، نپال: نظارت بر پویایی پوشش زمین کاربری زمین در یک شهر هیمالیا با تصاویر Landsat. Environments 2017 , 4 , 72. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Foody، GM وضعیت ارزیابی صحت طبقه بندی پوشش زمین. سنسور از راه دور محیط. 2002 ، 80 ، 185-201. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لی، ز. تانگ، B.-H. وو، اچ. رن، اچ. یان، جی. وان، ز. Trigo، IF; Sobrino، JA دمای سطح زمین برگرفته از ماهواره: وضعیت فعلی و چشم اندازها. سنسور از راه دور محیط. 2013 ، 131 ، 14-37. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- Weng، Q. سنجش از دور مادون قرمز حرارتی برای مطالعات آب و هوای شهری و محیطی: روشها، کاربردها و روندها. ISPRS J. Photogramm. Remote Sens. 2009 , 64 , 335-344. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ونگ، کیو. لو، دی. Schubring، J. برآورد رابطه دمای سطح زمین و فراوانی پوشش گیاهی برای مطالعات جزیره گرمایی شهری. سنسور از راه دور محیط. 2004 ، 89 ، 467-483. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- USGS (سازمان زمین شناسی ایالات متحده). راهنمای محصول: Landsat 8 Surface Reflectance Code (LASRC) Product ; وزارت کشور، سازمان زمین شناسی ایالات متحده: Sioux Falls، SD، ایالات متحده، 2018. [ Google Scholar ]
- USGS (سازمان زمین شناسی ایالات متحده). راهنمای محصول Landsat 4–7 Collection 1 (C1) Surface Reflectance (LEDAPS) ; وزارت کشور، سازمان زمین شناسی ایالات متحده: Sioux Falls، SD، ایالات متحده آمریکا، 2020. [ Google Scholar ]
- سازمان زمین شناسی ایالات متحده (USGS). کتابچه راهنمای کاربران داده لندست 7 (L7). در دسترس آنلاین: https://www.usgs.gov/core-science-systems/nli/landsat/landsat-7-data-users-handbook (در 11 نوامبر 2020 قابل دسترسی است).
- سازمان زمین شناسی ایالات متحده (USGS). کتاب راهنمای کاربران داده لندست 8 (L8). در دسترس آنلاین: https://www.usgs.gov/core-science-systems/nli/landsat/landsat-8-data-users-handbook (در 11 نوامبر 2020 قابل دسترسی است).
- سکرتکین، ع. Bonafoni، S. بازیابی دمای سطح زمین از Landsat 5، 7، و 8 در مناطق روستایی: ارزیابی الگوریتمهای بازیابی مختلف و مدلهای انتشار و پیادهسازی جعبه ابزار. Remote Sens. 2020 , 12 , 294. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- آودان، یو. Jovanovska Kaplan, G. الگوریتم برای نقشه برداری خودکار دمای سطح زمین با استفاده از داده های ماهواره LANDSAT 8. J. Sens. 2016 ، 2016 ، 1-8. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- رزا دوس سانتوس، ای. سانتوس دی اولیویرا، اف. گومز داسیلوا، آ. گلریانی، ج.م. گونسالوز، دبلیو. موریرا، جی ال. سیلوا، FG; برانکو، ERF; مورا، م.م. گومز داسیلوا، آر. و همکاران توزیع مکانی و زمانی جزایر گرمایی شهری علمی کل محیط. 2017 ، 605–606 ، 946–956. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- سوبرینو، جی. Jiménez-Muñoz، JC; Paolini، L. بازیابی دمای سطح زمین از LANDSAT TM 5. Remote Sens. Environ. 2004 ، 90 ، 434-440. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کارلسون، TN; Ripley، DA در مورد رابطه بین NDVI، پوشش گیاهی کسری، و شاخص سطح برگ. سنسور از راه دور محیط. 1997 ، 62 ، 241-252. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ژانگ، ی. عوده، IOA; هان، سی. توصیف دو زمانی دمای سطح زمین در رابطه با سطح غیرقابل نفوذ، NDVI و NDBI، با استفاده از تجزیه و تحلیل تصویر زیر پیکسل. بین المللی J. Appl. زمین Obs. Geoinf. 2009 ، 11 ، 256-264. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- باربیری، تی. دسپینی، ف. Teggi، S. تجزیه و تحلیل چند زمانی دمای سطح زمین با استفاده از داده های Landsat-8 و نرم افزار منبع باز: مطالعه موردی مودنا، ایتالیا. پایداری 2018 ، 10 ، 1678. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- کیکن، ن. سینگ، پی. سینگ، SK; وایاس، الف. ارزیابی جزایر حرارتی شهری (UHI) شهر نویدا، هند با استفاده از دادههای ماهوارهای چند زمانی. حفظ کنید. جامعه شهرها 2016 ، 22 ، 19-28. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- بالو، ا. کورمه، ت. پایش دمای سطح زمین در شهرستان بحیر در و اطراف آن با استفاده از تصاویر لندست. مصر. J. Remote Sens. Space Sci. 2020 ، 23 ، 371-386. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- سیمواندا، م. راناگالاج، ام. استوک، آر. مورایاما، Y. تحلیل فضایی جزایر حرارتی شهری سطحی در چهار شهر آفریقایی با رشد سریع. Remote Sens. 2019 ، 11 ، 1645. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- Nse، OU; اوکولی، سی جی؛ Nse، VO دینامیک پوشش زمین، دمای سطح زمین و NDVI در شهر Uyo، نیجریه. علمی افر. 2020 ، 10 ، e00599. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- هوانگ، Q. لی، ال. لو، ی. یانگ، ی. لی، ام. نقش پارامترهای هواشناسی در جزیره گرمای شهری شبانه شانگهای از سال 1979 تا 2013. نظریه. Appl. کلیماتول. 2020 ، 141 ، 285-297. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- خانال، ن. اودین، ک. متین، م. Tenneson، K. تشخیص خودکار الگوهای گسترش شهری فضایی و زمانی با ترکیب داده های OSM و Landsat در کاتماندو. Remote Sens. 2019 , 11 , 2296. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- ما، ایکس. لی، سی. تانگ، ایکس. لیو، اس. یک رویکرد ترکیبی جدید برای استخراج مناطق ساخته شده شهری از داده های سنجش از راه دور چند منبعی. Remote Sens. 2019 , 11 , 2516. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- کشمش.؛ Satyanarayana، ANV ارزیابی شهرنشینی و شدت جزیره گرمایی شهری با استفاده از تصاویر Landsat طی سالهای 2000-2018 بر روی یک شهر نیمه گرمسیری هند. حفظ کنید. جامعه شهرها 2020 , 52 , 101846. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- دنگ، ی. وانگ، اس. بای، ایکس. تیان، ی. وو، ال. شیائو، جی. چن، اف. Qian, Q. رابطه بین دمای سطح زمین و LUCC, NDVI در ناحیه معمولی کارست. علمی Rep. 2018 , 8 , 641. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- پریانکارا، پ. راناگالاج، ام. دیسانایکه، دی. موریموتو، تی. مورایاما، Y. فرآیند فضایی جزیره حرارتی شهری سطحی در منطقه شهری سئول در حال رشد سریع برای برنامه ریزی شهری پایدار با استفاده از داده های Landsat (1996-2017). آب و هوا 2019 ، 7 ، 110. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- کلاوس، آر. مشتاق، جزیره گرمای شهری H. تورنتو: بررسی رابطه بین کاربری زمین و دمای سطح. Remote Sens. 2011 ، 3 ، 1251-1265. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده کاهش جزایر گرمایی شهری: مجموعه ای از استراتژی ها. در خلاصه جزیره گرمایی ; آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده: واشنگتن، دی سی، ایالات متحده آمریکا، 2008. [ Google Scholar ]












بدون دیدگاه