1. مقدمه
ویژگی های همکاری بین شهرها با انتقال مکرر و پیچیده سرمایه، سازمان، کالا، مردم و سایر عناصر بین شهرها متنوع شده است. شبکه های تداعی چند سطحی و چند نوع به تدریج در تجمعات شهری شکل می گیرند. تحقیقات محققان در مورد شبکه شهری از دیدگاه یک شبکه توپولوژیکی آغاز شد و اکنون به تدریج بر شبکه فضای جریان تمرکز می کند [ 1 ].
برای شبکه های توپولوژی سلسله مراتبی [ 2 , 3 , 4 , 5 , 6]، دانش پژوهان عموماً بر اساس سطح شعب عمودی سازمان شرکت، حق را به شهر اختصاص می دهند و میزان تجمع و انتشار، مرکزیت و وضعیت هر شهر را کمی می کنند. با این حال، محققان از این نوع داده ها برای تجزیه و تحلیل ساختار شبکه شهری استفاده می کنند، که بر رابطه افقی تأکید می کند و نمی تواند تعداد اتصالات بین شهرها را در نظر بگیرد. به دلیل محدودیت دسترسی به داده ها، دستیابی به ساختار شاخه عمودی سازمان های خرد و کوچک دشوار است. این فقدان داده به این معنی است که روش توپولوژی سلسله مراتبی تنها شامل دادههای سازمانهای متوسط و بزرگ است و عمدتاً بر شهرهای درجه بالا به عنوان واحد تحقیق متمرکز است. شبکه فضای جریان از نظریه فضای جریان گرفته شده است [ 7]. بر اساس این نظریه، فضای جریان یک سازمان مادی از عملکرد اجتماعی با زمان مشترک است که از طریق جریان عنصر عمل می کند. ظهور نظریه فضای جریان یک دیدگاه تحلیل پویا برای تحقیقات شبکه شهری فراهم می کند و مکانیزم دینامیکی فضایی جدیدی را ایجاد می کند [ 8 ]. با توجه به کاهش در دشواری اکتساب داده عوامل جریان [ 9 ]، لجستیک [ 10 ، 11 ، 12 ]، جریان جمعیت [ 13 ، 14 ، 15 ، 16 ، 17 ، 18 ، 19 ] و جریان اطلاعات [ 20 ، 2 ، 22، 23 ] بیشتر و بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند.
جریان اطلاعات منعکس کننده انتقال عوامل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سایر عوامل است و مکمل ضروری برای فضای جریان فیزیکی است [ 24 ]. در مقایسه با سایر شبکه های جریان، عناصر تشکیل دهنده جریان اطلاعات کمتر تحت تأثیر فضا و زمان فیزیکی قرار می گیرند. بنابراین، جریان اطلاعات برای تحلیل سطح ارتباط بین شهری معرف و مناسب تر است. در حال حاضر، تحقیق در مورد ارتباط اطلاعات عمدتاً بر اساس موتورهای جستجوی گوگل، بایدو و سایر موتورهای جستجو است [ 20 ، 25 ، 26 ].]. با این حال، در مورد ارتباط اطلاعاتی بین پلتفرم های رسانه های جدید در شهرها تحقیقی صورت نگرفته است. پلتفرمهای اصلی رسانههای شهری، مانند WeChat و Weibo، به طور منظم مقالاتی حاوی اطلاعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سایر اطلاعات در مورد شهرهای مختلف منتشر میکنند که بسیار جامع هستند [ 27 ، 28 ، 29 ]]. این در حالی است که بیشتر مطالعات جریان اطلاعات موجود بر اساس تحلیل شبکه های غیر جهت دار انجام شده است و این تحقیق از تعداد کل پیوندهای بین دو شهر به عنوان جریان اطلاعات استفاده می کند. مزیت این رویکرد این است که می تواند ساختار توپولوژیکی و ویژگی های وضعیت گره شبکه شهر را به طور خلاصه نشان دهد، اما در تعیین کمیت عدم تقارن جریان اطلاعات دو طرفه بین شهرها ناکام است زیرا حتی رابطه پیوند شهر به ظاهر متقارن ممکن است دارای عدم تقارن بزرگ باشد. . اندازهگیری و تجسم مؤثر عدم تقارن جریانها در شبکههای وزندار جهتدار و کمی کردن ویژگیهای گره نشاندادهشده توسط چنین پیوندهای نامتقارن، به کانون جدیدی از تحقیقات شبکه شهری تبدیل شده است [ 30 ].
به عنوان نقطه اتصال «ابتکار کمربند و جاده» و کمربند اقتصادی رودخانه یانگ تسه چین، دایره اقتصادی چنگدو-چونگ کینگ دارای پتانسیل بالایی برای توسعه است، با جمعیت متراکم، شهرهای متعدد و مناظر متنوع [ 31 ، 32 ، 33 ]. با این حال، شهرهای موجود در دایره اقتصادی دارای مواهب عاملی مشابهی هستند، همه در مراحل مشابهی از توسعه اقتصادی هستند و دارای سطوح پایینی از توسعه مشارکتی هستند [ 34 ].]. مطالعه ویژگیهای ارتباط اطلاعاتی بین شهرها میتواند به طور مؤثری درباره الگوی حلقه اقتصادی چنگدو-چونگ کینگ و سطح روابط بین شهری قضاوت کند. کارهای تحقیقاتی قبلی در مورد شبکه شهری در حلقه اقتصادی چنگدو-چونگ کینگ عمدتاً بر تجزیه و تحلیل ساختار و توسعه شبکه تمرکز دارد [ 35 ، 36 ، 37 ، 38 ]. این مطالعات وضعیت اصلی چنگدو و چونگ کینگ را تایید میکند و نشان میدهد که تجمع شهری دارای حالت سازماندهی مرکز و گفتار است که در کل شبکه منطقه تکامل مییابد. با این حال، ارتباط نامتقارن بین شهرها در دایره اقتصادی چنگدو-چونگ کینگ مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفته است زیرا جهت گیری جریان به صورت فرعی تقسیم نشده است.
در این مقاله، ما شبکه جریان اطلاعات در حلقه اقتصادی چنگدو-چونگ کینگ را با توجه به مقالات جهتدهی پلتفرمهای رسانهای بین شهری تحلیل میکنیم. ما از تجزیه و تحلیل عدم تعادل اتصال و تجزیه و تحلیل مرکزی استفاده می کنیم تا شبکه را از سه سطح جریان یک طرفه، اتصال متقابل و گره های شهری تجزیه و تحلیل کنیم و عوامل تأثیرگذار را با تحلیل رگرسیون روش تخصیص درجه دوم مقایسه کنیم. به طور کلی، این مطالعه اطلاعات نظری و فنی لازم را برای حمایت از توسعه هماهنگ و با کیفیت بالا حلقه اقتصادی چنگدو-چونگ کینگ ارائه میکند.
2. مروری بر منطقه مورد مطالعه و منابع داده
2.1. منطقه مطالعه
حلقه اقتصادی چنگدو-چونگ کینگ در جنوب غربی چین واقع شده و دارای آب و هوای مطبوع، محصولات غنی، جمعیت زیاد و شهرهای متراکم است. این یک نقطه ارتباطی مهم بین طرح کمربند و جاده و کمربند اقتصادی رودخانه یانگ تسه چین است و از مزایای توسعه منطقه ای خوبی برخوردار است. مساحت این منطقه 185000 کیلومتر مربع است که 29 ناحیه و شهرستان در چونگ کینگ، 20 ناحیه، شهر و شهرستان در چنگدو و 14 شهرستان فرعی را پوشش می دهد. در سال 2019، جمعیت دائمی این منطقه 96 میلیون نفر بود که تولید ناخالص داخلی آن 6.3 تریلیون یوان بود. در این مقاله، منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ (شامل یوبی، یوژونگ، شاپینگبا، بیبی، دادکو، جیانگبی، جیولنگپو، بنان، نانان) و منطقه مرکزی شهری چنگدو (شامل جینجیانگ، چینگ یانگ، جینیو، ووهو، چنگهوا، لانگکوانی) ،شکل 1 ).
2.2. منابع اطلاعات
Wechat و Weibo دارای گروه های کاربری قابل توجه و طیف گسترده ای از انتشار اطلاعات رسانه ای هستند. بر اساس تعداد دادههای کاربران فعال ماهانه منتشر شده توسط وبسایتهای رسمی Tencent ( https://tencent.com/ قابل دسترسی در 16 مه 2021) و Sina Weibo ( https://ir.weibo.com/ قابل دسترسی در 20 مه 2021 در هر سه ماهه 2018 و 2019، میانگین کاربران فعال ماهانه Wechat و Weibo به ترتیب به 1.105 میلیارد و 464 میلیون رسید. این آمارها قدرت بازنمایی و دقت بالایی در توصیف ارتباط اطلاعات رسانه های بین شهری دارند. ما حسابهای عمومی WeChat و Weibo هر شهر را برای انجام آمار دادههای مقاله مرتبط انتخاب میکنیم.
متفاوت از بسیاری از اسم ها، که چکش خوار و چند معنایی هستند، نام شهرهای چینی را نمی توان گسترش داد یا کوتاه کرد و سناریوهای استفاده بسیار خاصی دارند. مردم عمدتاً از نام شهرها برای نشان دادن شهرها یا پیوست کردن اطلاعات به شهرها استفاده می کنند. بنابراین، آنها را نمی توان با هیچ واژگان دیگری جایگزین کرد و این ویژگی آن را به بهترین نقطه ورودی برای پیوندهای اطلاعاتی استخراج بین شهرها تبدیل می کند. در حال حاضر، این روش به طور گسترده توسط محققان در زمینه انجمن اطلاعات مورد مطالعه و استفاده قرار گرفته است [ 20 ، 25 ، 39 ، 40 ، 41 .]. بر اساس این ایده، این مقاله از رسانه های رسمی در پلتفرم های Wechat و Weibo برای انجام نوآوری داده ها استفاده می کند. در حساب هر شهر A در دو پلتفرم، یک محدوده زمانی ثابت را انتخاب کردیم و از نام شهر B به عنوان کلیدواژه برای انجام جستجوی داخلی استفاده کردیم. تعداد مقالات مربوط به شهر B موجود در شهر A در یک بازه زمانی ثابت به عنوان نرخ جریان از شهر B به شهر A محاسبه شد. در نظر گرفتن مترادف نام شهر، منطقه فرعی، نام مستعار و سایر مشکلات موثر بر دقت دادهها، همه اطلاعات رسانههای مرتبط را در حین و پس از آمار، بهویژه دادههای مربوط به نام شهرهایی که در معرض مشکلات هستند، بررسی و تصحیح کردیم تا از صحت دادهها اطمینان حاصل کنیم. سرانجام،
در تجزیه و تحلیل عوامل تأثیرگذار، دادههای متغیر توضیحی از سالنامه آماری 2019 استان سیچوان، شهرداری چونگ کینگ و شهر چنگدو، وبسایت مرکز خدمات مشتریان راهآهن چین ( https://12306.cn/ قابل دسترسی در 6 مارس 2021) به دست آمد. و بولتن آماری توسعه ملی اقتصادی و اجتماعی شهرهای منطقه مورد مطالعه در سال 1397.
3. روش ها
3.1. چارچوب منطقی
مراحل اصلی این مقاله در شکل 2 نشان داده شده است. (1) ما آماری را در مورد دادههای همبستگی مقالات رسانهای بین شهرها در پلتفرمهای WeChat و Weibo جمعآوری میکنیم و آنها را در یک ماتریس به شکل 45 × 45 خلاصه میکنیم. (2) ما یک شبکه شهری جهتدار و وزندار بر اساس دادههای ماتریسی میسازیم. (3) ما از تجزیه و تحلیل فضایی GIS بر اساس Arcgis 10.5، تحلیل تقارن پیوند و تحلیل QAP بر اساس Ucient 6.0 برای تجزیه و تحلیل اتصال جهت، اتصال تعاملی و مرکزیت شهری در شبکه وزنی جهت دار استفاده می کنیم. (4) ما نتایج تحقیق را از سه جنبه فوق مورد بحث و جمع بندی قرار می دهیم.
3.2. نرخ جریان
سطح انتشار اطلاعات هر بستر رسانه ای ارتباط نزدیکی با تعداد کاربران فعال ماهانه دارد. بر اساس میانگین کاربران زنده ماهانه این دو پلتفرم در سالهای 2018-2019، وزنهای 0.7 و 0.3 را برای دو پلتفرم تعیین کردیم. در نهایت، دادههای دو پلتفرم را وزن و جمعبندی کردیم و 2025 جریان اطلاعات جهتدار را برای منطقه تحقیقاتی بهدست آوردیم.
3.3. ویژگی های اتصال
3.3.1. کمیت رابطه متقابل
در زمینه فضای جریان، بسیاری از مطالعات از کمیت رابطه متقابل جریان عامل برای تجزیه و تحلیل سطح کل ارتباطات بین شهری استفاده کرده اند [ 15 ، 19 ، 23 ]. در این مقاله، مجموع جریان اطلاعات رسانه های جدید بین دو شهر به عنوان کمیت رابطه متقابل با استفاده از محاسبه زیر تعریف شده است:
که در آن Q ij مقدار رابطه متقابل جریان اطلاعات رسانه های جدید بین شهر i و شهر j را نشان می دهد. W ij و W ji جریان اطلاعات دو طرفه بین دو شهر هستند. محدوده مقدار W ij و W ji [0,+∞) است. با توجه به اینکه وقتی یکی (یا هر دو) از W ij و W ji 0 باشد، هیچ ارتباط اطلاعاتی دو طرفه ای بین شهرها وجود ندارد، این مقاله تعیین می کند که اتصال تنها زمانی رخ می دهد که Wij و Wji بزرگتر از 0 باشند.
3.3.2. درجه عدم تعادل اتصال
محققان در این زمینه در تحقیق موفق بوده و شکلگیری مدلهای تحلیلی خاص و مکرر نشان داده شده را پیشنهاد و بهبود بخشیدهاند [ 30 ، 42 ]. محاسبات به شرح زیر است:
که در آن W ij و W ji مقادیر جریان جریان جهت بین شهرهای i و j هستند. مقادیر W ij و W ji در محدوده [0,+∞) قرار دارند. F ij به نسبت جریان در جهت i به j به مجموع جریان بین i و j اشاره دارد. LSI ij درجه تقارن پیوند بین شهر i و شهر j با مقادیر در محدوده [-1,1] است. وقتی LSI ij = 0، پیوندهای دو طرفه متقارن هستند. وقتی LSI ij < 0، قدرت جریان از i به j کوچکتر از j به i است، و زمانی که LSI ij −1 است، اتصال یک جریان خالص یک طرفه از j به i است. وقتی LSI ij> 0، قدرت جریان از i به j بیشتر از j به i است و وقتی LSI ij 1 است، اتصال یک جریان خالص یک طرفه از i به j است.
در این مقاله، از قدر مطلق تقارن پیوند برای ارزیابی عدم تعادل اتصال استفاده میشود، در حالی که مکانیسم عدم تعادل با توجه به مقایسه جریان دو طرفه مورد مطالعه قرار میگیرد. فرمول درجه عدم تعادل اتصال به شرح زیر است.
که در آن UB ij درجه عدم تعادل اتصال بین شهر i و شهر j با محدوده مقدار [0,1] است. هر چه مقدار UB ij بیشتر باشد، عدم تعادل معنادارتر است. LSI ij درجه تقارن پیوند بین دو شهر است، با ارجاع به مدل تحلیلی محققان فوق [ 30 ، 42 ].
3.4. تحلیل مرکزیت
3.4.1. درجه مرکزیت
مرکزیت یک موضوع تحقیقاتی مهم در تحلیل شبکه های اجتماعی است که برای تجزیه و تحلیل قدرت گره ها در شبکه اجتماعی استفاده می شود [ 43 ، 44 ]]. با توجه به اینکه عناصر اطلاعاتی با ترافیک، کالا، افراد و سایر عناصر متفاوت است، پیوندهای غیر فیزیکی بین شهرها هستند و فرآیند انتقال را از هر شهر شروع به شهر دریافت کننده در لحظه انتشار مقالات ویچت و ویبو تکمیل می کنند. که فوق العاده آنی است و هیچ نقطه شهری دیگر محدودیتی نخواهد داشت. بنابراین، تحلیل مرکزیت مرتبط مانند مرکزیت بین و نزدیکی گره ها در شبکه های شهری از منظر مکان، فاصله مسیر و بین بودن فاقد اهمیت و امکان سنجی است، بنابراین برای اندازه گیری مرکزیت فقط از روش مرکزیت درجه استفاده می کنیم. در یک شبکه بدون وزن، درجه مرکزیت سطح ارتباط توپولوژیکی بین یک شهر و جهان خارج را مشخص می کند. در یک شبکه وزنی، درجه مرکزیت مشخص کننده میزان خاص ارتباط بین یک شهر و جهان خارج است. درجه وزنی مرکزیت، درجه ارتباط توپولوژیکی و سطح حجم اتصال بین شهر و جهان خارج را یکپارچه می کند.45 ]. این رویکرد تجزیه و تحلیل جامعی از هر دو روش وزنی و وزنی ارائه می دهد، اما تفاوت بین دیدگاه خروجی و ورودی قابل شناسایی نیست. در این مقاله، تفکر جهت دار را اضافه می کنیم. ما روشی را برای ترکیب درجه وزنی مرکزیت با جهتگیری برای تحلیل مرکزیت شهرها از منظر دو طرفه پیشنهاد میکنیم، به جای اینکه به مرکزیت گرههای شهری تحت یک چشمانداز پیوند کلی دو طرفه محدود شود. این محاسبات به شرح زیر است:
که در آن A ij و A ji ارتباط توپولوژیکی دو طرفه بین شهرها را نشان می دهد. مقدار 1 نشان می دهد که یک اتصال جریان اطلاعات وجود دارد و مقدار 0 نشان می دهد که هیچ ارتباطی وجود ندارد. W ij و W ji قدرت جریان اطلاعات دو طرفه بین شهرها را نشان می دهد. DO i و DI i مرکزیت توپولوژیکی جهت های خروجی و ورودی شهر i را نشان می دهند. SO i و SI i نشان دهنده قدرت گره جهت خروجی و ورودی شهر i است. WDOC i و WDIC iنشان دهنده مرکزیت وزنی برون درجه و درون درجه ای شهر i است. α یک پارامتر اختصاص داده شده با مقدار 0.5، به دنبال تحقیقات قبلی [ 45 ] است.
3.4.2. تحلیل رگرسیون QAP
روش تخصیص درجه دوم (QAP) روشی برای تجزیه و تحلیل روابط بین ماتریس های رابطه ای است. تحلیل رگرسیون QAP برای مطالعه رابطه رگرسیون بین یک ماتریس رابطه ای منفرد و چندین ماتریس رابطه ای دیگر برای ارزیابی اهمیت ضرایب تعیین استفاده می شود. این روابط با همگرایی مقادیر در شبکه ماتریس به بردارهای بلند و انجام تحلیل رگرسیون چندگانه و سپس تغییر تصادفی رتبههای ماتریس برای محاسبه ضرایب رگرسیون محاسبه میشوند [ 46 ]. خطای استاندارد با چندین بار تکرار این محاسبه محاسبه می شود.
این مقاله تفاوت مرکزیت وزنی برون درجه و تفاوت مرکزیت وزنی درون درجه بین شهرها را به عنوان متغیرهای وابسته در نظر می گیرد. بر اساس هدف تحلیل عوامل کلیدی تأثیرگذار بر تفاوت مرکزیت، با توجه به تجربیات پژوهشی محققین قبلی و با توجه به در دسترس بودن داده ها در سطح منطقه و شهرستان، در این مقاله شش متغیر مستقل نماینده از جامعه معرفی شده است. اقتصاد [ 25 ، 47 ]، صنعت، سرمایه [ 25 ، 48 ]، حمل و نقل و مخابرات [ 25 ]. مدل تحلیل رگرسیون QAP به شرح زیر است:
که در آن F 1 و F 2 به ترتیب وزن دار ماتریس اختلاف مرکزیت خارج از درجه و ماتریس اختلاف مرکزیت وزن دار در درجه هستند. d 1 ~ d 6 ضرایب رگرسیون هستند. d 0 یک ثابت است و X 1 ~ X 6 ماتریس های رابطه متغیرهای توضیحی هستند.
متغیرهای توضیحی انتخاب شده خاص به شرح زیر است. (1) مردم حامل مهم انجمن شهری هستند. این مقاله دادههای مربوط به جمعیت ساکن در هر شهر را در پایان سال 2018 ترکیب میکند تا ماتریس تفاوتهای جمعیت ساکن بین شهرها را بسازد. (2) تولید ناخالص داخلی سرانه یک شاخص مهم برای اندازه گیری توسعه شهرها است. این مقاله سطح اقتصادی را با استفاده از دادههای مربوط به تولید ناخالص داخلی سرانه هر شهر در سال 2018 مشخص میکند و ماتریس تفاوتهای تولید ناخالص داخلی سرانه بین شهرها را میسازد. (3) در مقایسه با صنایع اولیه و ثانویه، صنعت سوم نسبت به اطلاعات حساس تر است. این مقاله دادههای مربوط به سهم صنعت سوم در سال 2018 را برای ایجاد ماتریس تفاوت در نرخ مشارکت صنعت سوم بین شهرها ترکیب میکند. (4) مخارج مالیه عمومی دولت شامل مخارج در جنبه های مختلف، مانند خدمات عمومی عمومی، دفاع ملی و امنیت عمومی است. این مقاله دادههای هزینههای مالی عمومی هر شهر در سال 2018 را برای ساخت ماتریس تفاوت هزینههای مالی عمومی هر شهر انتخاب میکند. (5) حمل و نقل شبکه جاده ای شرط مهمی برای تبادل عوامل شهرها با جهان خارج است و راه آهن های پرسرعت در مقایسه با راه آهن و جاده های عمومی سریعتر و بازده حمل و نقل بهتری دارند. با توجه به اینکه قطارهای سریع السیر در چین از D، G و C به عنوان حروف ابتدایی شماره بلیط استفاده می کنند، در این مقاله، تعداد سفرهای قطار با نام D/G/C بین نقاط شهر را از وب سایت 12306 بدست می آوریم. این داده ها برای محاسبه تعداد کل سفرهای بین هر شهر و شهرهای دیگر در منطقه مورد مطالعه و برای ساخت ماتریس تفاوت بین شهرها استفاده می شود. (6) WeChat و Weibo ارتباط نزدیکی با توسعه اینترنت موبایل و داشتن تلفن همراه دارند. در این مقاله، تعداد کاربران تلفن همراه به ازای هر 100 نفر در هر شهر را شمارش می کنیم و ماتریس تفاضل کاربران تلفن همراه بین شهری به ازای هر 100 نفر را ایجاد می کنیم.
4. نتایج
4.1. ویژگی های جریان اطلاعات جهت دار
ما جریان اطلاعات جهت دار را بر اساس جریان شبکه مرتبط با فاصله 50 واحد به شش سطح تقسیم می کنیم. یک نمایش بصری در شکل 3 نشان داده شده است ، و این برای مطالعه ویژگی های لایه هایی که جریان های مختلف در آنها قرار دارند استفاده می شود.
منطقه شهری مرکزی چنگدو هسته اصلی سطح اول و دوم جریان جهت دار است. جریان های مرتبط در منطقه مرکزی شهری چنگدو بیشتر از جریان های موجود در منطقه مرکزی شهری چونگ کینگ است. سطح اول و دوم تحت سلطه جریان های جهت دار مرتبط با منطقه شهری مرکزی چنگدو است که به صورت دو طرفه با منطقه مرکزی شهری چونگ کینگ، ییبین، داژو و نانچونگ در این دو سطح به هم مرتبط است. شهرهای جنوبی و شمالی در سیچوان تفاوت های سلسله مراتبی در ارتباطات جهتی با منطقه شهری مرکزی چنگدو دارند، با جریان های جنوبی مرتبط بالاتر از جریان های شمالی. توزیع در چونگ کینگ بسیار پراکنده است و تنها چند شهر مانند وانژو، لیانگ پینگ و جیانگجین،
طبقات سوم و چهارم تحت سلطه ارتباط متقابل اطلاعات در چونگ کینگ است و منطقه مرکزی شهری چونگ کینگ هسته اصلی این دو طبقه است. تعداد جریان های جهت دار مرتبط با منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ به طور قابل توجهی در سطوح سوم و چهارم افزایش می یابد. اکثر شهرهای جنوب غربی چونگ کینگ دارای یک جریان ارتباط جهت دار بزرگ با ناحیه مرکزی شهری هستند که در سطح سوم متمرکز شده است. در میان آنها، Rongchang، Tongnan و Qijiang به صورت دو طرفه با منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ برای اطلاعات در ارتباط هستند. با این حال، پیوندهای جهتی بین شهرهای شمال شرقی، مانند کایژو، یونیانگ و ژونگ شیان، و منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ، عمدتاً در سطح چهارم قرار دارند، که آشکارا ضعیفتر از شهرهای جنوب غربی چونگ کینگ است.
سطح پنجم تحت سلطه پیوندهای غیر هسته ای و پیوندهای بین استانی است و اکثر جریان های اطلاعات جهت دار در سطح ششم خوشه بندی شده اند. در سطح پنجم، جریان اطلاعات جهت دار دیگر محدود به ارتباط بین دو مرکز و سایر شهرها نیست، بلکه در درجه اول بین شهرهای غیر هسته ای مانند یبین، لشان و داژو وجود دارد. موانع مرزی استانی در برخی از گرههای کلیدی در این سطح غلبه میکنند و جریانهای اطلاعاتی یک طرفه و دو طرفه در سراسر استانها ظاهر میشوند، مانند بین داژو و چنگکو، لوژو و منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ، و گوانگ آن و منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ بیشتر جریان های باقی مانده با اطلاعات جهت دار با مقادیر کمتر از 50 در آخرین سطح خوشه بندی می شوند.
به طور کلی، منطقه مرکزی شهری چنگدو و منطقه مرکزی شهری چونگ کینگ، به عنوان مراکز اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقه ای، دارای سطح بسیار بالایی از ارتباط اطلاعات جهت دار در شبکه شهری هستند. با این حال، در مقابل، سطح ارتباطات اطلاعاتی بین شهرهای باقی مانده در منطقه به طور قابل توجهی پایین تر است.
4.2. تجزیه و تحلیل ارتباط متقابل جریان اطلاعات
این مقاله از روش نقطه شکست طبیعی برای تقسیم مقادیر کمیت رابطه متقابل به سه لایه استفاده می کند و درجات عدم تعادل اتصال به طور مساوی در چهار ردیف قرار می گیرند ( شکل 4 ). با توجه به فقدان اهمیت تحلیلی عدم تعادل اتصال در مقادیر کم رابطه متقابل و درجات عدم تعادل کم، این مقاله تنها یک تحلیل دو طرفه از اتصال متقابل نامتعادل با کمیت رابطه متقابل متوسط یا بالاتر و مقدار درجه عدم تعادل بیشتر از 0.5 انجام می دهد ( شکل 5 ).
اولاً، تأثیر مرز استان بر ارتباط متقابل اطلاعات کاملاً آشکار است. بین شهرهای فرعی و مناطق و شهرستانهای غیر مرکزی چنگدو، ارتباطات متقابل زیادی با مقدار روابط متقابل بیش از 44 وجود دارد. با این حال، چنین اتصالات متقابلی بین شهرهای فرعی و مناطق و شهرستانهای غیر مرکزی چونگ کینگ نادر است و ما حتی نمیتوانیم ارتباط متقابل با شهرهای فرعی در برخی ولسوالی ها و شهرستان ها. در همین حال، سطح ارتباط بین مناطق و شهرستان های غیر مرکزی چنگدو و مناطق و شهرستان های غیر مرکزی چونگ کینگ حتی پایین تر است. بیشتر اتصالات بین آنها اتفاق نمی افتد و حتی اگر بخش کوچکی از اتصالات رخ می دهد، کمیت ارتباط متقابل آنها زیر 43 است.
ثانیاً، جریان اطلاعات دو طرفه بین شهرهای فرعی به طور قابل توجهی هماهنگ است. در حلقه اقتصادی چنگدو-چونگ کینگ، کمیت روابط متقابل اطلاعات خارجی زیرشهرها پس از دو منطقه مرکزی شهری در رتبه دوم قرار دارد. کمیت ارتباط متقابل اطلاعات بین شهرهای فرعی و مراکز دوقلو و درون شهرهای فرعی همگی بالاتر از سطح متوسط است. سطح سوم از ارتباط متقابل اطلاعاتی بین شهرستانها و بخشهای غیر مرکزی و شهرستانها تشکیل شده است. در تجزیه و تحلیل عدم تعادل اتصالات، ارتباطات متقابل بیشتری با مقادیر عدم تعادل 0.5-0.75 یا حتی 0.75-1 در چونگ کینگ و چنگدو وجود دارد، در حالی که عدم تعادل اطلاعات متقابل در میان شهرهای فرعی عمدتاً زیر 0.25 است و تنها مقدار کمی از مقادیر به دست میآیند. 0.25 تا 0.5.
ثالثاً، عدم تعادل ارتباط متقابل اطلاعات خارجی در منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ، لیانگ پینگ، یاان و میانیانگ جدی است. این شهرهای مرتبط با منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ، از جمله Qianjiang، Zigong و Leshan، دارای ارتباطات متقابلی هستند که کمیت روابط متقابل سطح متوسط یا بالاتر را برآورده می کنند. با این حال، جریان اطلاعات بین این سه شهر و مرکز چونگ کینگ برابر نیست، با عدم تعادل بیشتر از 0.5 و حجم زیادی از اطلاعات به منطقه مرکزی شهری چونگ کینگ سرازیر می شود، اما جریان اطلاعات معکوس به طور قابل توجهی کمتر است. این نتیجه نشان می دهد که کیان جیانگ، زیگونگ و لشان توجه قابل توجهی به منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ نمی کنند و سطح توجهی را که منطقه مرکزی شهری چونگ کینگ به آنها می کند متقابل نمی کنند. مکانیسم عدم تعادل ارتباط متقابل اطلاعات خارجی در لیانگ پینگ مانند مکانیسم شهری مرکزی چونگ کینگ است، در حالی که Ya’an و Mianyang آشکارا متفاوت هستند. در مقایسه با نقطه ضعف بیرونی منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ، یاان و میانیانگ یک نقطه ضعف درونی نشان میدهند. میزان ورودی اطلاعات از برخی شهرها بسیار کمتر از خروجی آن به شهرهای دیگر است. سطح توجه خارج از شهرها بالاست، در حالی که Ya’an و Mianyang سطح توجه معکوس یکسانی ندارند. میزان ورودی اطلاعات از برخی شهرها بسیار کمتر از خروجی آن به شهرهای دیگر است. سطح توجه خارج از شهرها بالاست، در حالی که Ya’an و Mianyang سطح توجه معکوس یکسانی ندارند. میزان ورودی اطلاعات از برخی شهرها بسیار کمتر از خروجی آن به شهرهای دیگر است. سطح توجه خارج از شهرها بالاست، در حالی که Ya’an و Mianyang سطح توجه معکوس یکسانی ندارند.
به طور خلاصه، تعامل اطلاعاتی بین شهرها در حلقه اقتصادی چنگدو-چونگ کینگ به شدت توسط مرزهای اداری محدود شده است و سطح تعامل اطلاعاتی بین شهرهای چونگ کینگ و سیچوان نسبتاً پایین است. از طرفی تعامل اطلاعاتی بین زیرشهرها بسیار هماهنگ است. در مقابل آشکار، تعامل اطلاعات بین منطقه مرکزی شهری چونگ کینگ، لیانگ پینگ، یاان، میانیانگ و سایر شهرهای مربوطه به طور جدی نامتعادل است.
4.3. تحلیل مرکزیت
4.3.1. تفاوت های مرکزیت
این مقاله با استفاده از مرکزیت وزنی برون درجه و مرکزیت درون درجه وزنی هر شهر، تفاوت های مرکزیت را از منظر دو طرفه برای مطالعه الگوی فضایی در سراسر منطقه به تصویر می کشد ( شکل 6 ).
این تجزیه و تحلیل نشان می دهد که مرکزیت هر شهر طبقه بندی واضحی را در یک شبکه پیوند اطلاعاتی دو طرفه نشان می دهد. منطقه شهری مرکزی چنگدو و منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ دارای بالاترین مرکزیت هستند و تفاوت های زیادی با شهرهای درجه دوم مانند یبین، لشان و میانیانگ نشان می دهند. شبکه جریان اطلاعات زیرشهرها در شرق ضعف آشکار و در غرب قدرت دارد. شهرهای فرعی همگی در استان سیچوان هستند، اما مرکزیت شرق و غرب در شبکه جریان اطلاعات تفاوت زیادی را نشان می دهد. شهرهای شرق مانند گوانگ آن، نانچونگ و سوینینگ عمدتاً دارای مرکزیت کمتری هستند، در حالی که شهرهای غرب مانند میانیانگ، لشان، یبین و لوژو دارای مرکزیت بسیار بالاتری هستند. این تفاوت بین شرق و غرب یک تقسیم بندی را در ردیف دوم تشکیل می دهد. علاوه بر این، وضعیت مرکزی مناطق و شهرستان های غیر مرکزی در چنگدو و چونگ کینگ بسیار پایین است. این یافته به ویژه برای Dayi، Qionglai، Qianjiang، Nanchuan و Yunyang صادق است، که نه تنها در سطح پایین کلی در چشم انداز بیرونی قرار دارند، بلکه از منظر داخلی نیز به طور قابل توجهی پایین تر از سایر مناطق و شهرستان های غیر مرکزی هستند.
4.3.2. عوامل موثر بر تفاوت مرکزیت
دو ضریب رگرسیون قبل و بعد از استانداردسازی از تحلیل QAP محاسبه میشود. با توجه به تفاوت زیاد در بزرگی عامل های متغیرهای توضیحی، ضرایب استاندارد شده برای مقایسه در این مقاله انتخاب شده اند ( جدول 1 ). ضرایب تعیین تعدیل شده از منظر دو طرفه 0.931 و 0.865 است که نشان می دهد اثر توضیحی کلی خوب است.
حمل و نقل ریلی پرسرعت بیشترین تأثیر را بر تمرکز دوگانه دارد. تعداد شیفت قطار D/G/C به بیش از 60 درصد از تفاوت بین مرکزیت وزنی و وزنی کمک می کند و هر دو آزمون اهمیت 1 درصد را گذرانده اند. ساخت راهآهن پرسرعت ارتباط نزدیکی با مرکزیت یک شبکه اطلاعاتی دارد. شهرهای دارای خطوط راهآهن سریعالسیر یا هابهای راهآهن پرسرعت، قدرت جمعآوری و تشعشع قویتری برای جریان اطلاعات رسانههای جدید دارند و میتوانند توجه بیشتری به شهرهای دیگر داشته باشند و همچنین توجه بیشتری را از شهرهای دیگر در مقایسه با شهرهای دیگر دریافت کنند. به راه آهن پرسرعت متصل نیست.
تأثیر مالکیت تلفن همراه بر مرکزیت دو چشم انداز پس از حمل و نقل ریلی پرسرعت در رتبه دوم قرار دارد. سهم کاربران تلفن همراه به ازای هر 100 نفر در تفاوت مرکزیت وزنی خارج از درجه 4.29٪ است و آزمون معناداری 10٪ را پشت سر می گذارد. در همین حال، سهم آن در تفاوت در مرکزیت درجه وزنی 9.21٪ است که از آزمون معنی داری 5٪ عبور می کند. صنعت مخابرات سیار توسعه پلتفرم های رسانه ای جدید مانند وی چت و ویبو را ترویج می کند و افزایش استفاده از آنها روشی موثر برای کاهش شکاف مرکزیت شبکه اطلاعاتی است.
صنعت سوم نیز بر شکاف مرکزیت در جهت بیرونی تاثیر دارد اما تاثیر ناچیز بر جهت درونی دارد. تأثیر نرخ سهم صنعت سوم بر تفاوت مرکزیت وزنی به بیرون از آزمون معنیداری 10 درصد عبور میکند، اما ضریب رگرسیون آن با اختلاف مرکزیت به سمت آزمون معنیداری را پشت سر نمیگذارد. توسعه صنعت ثالث باعث تقویت قدرت تابش اطلاعات شهر می شود که باعث می شود توجه بیشتری از خارج از شهرها به آن جلب شود. با این حال، قدرت تجمع اطلاعات، که نشان دهنده سطح توجه خارجی شهر است، ارتباط نزدیکی با صنعت سوم ندارد.
اثرات جمعیت، سرانه تولید ناخالص داخلی و مخارج مالی عمومی بر تفاوت در مرکزیت دو چشم انداز معنادار نیست. ضرایب رگرسیون استاندارد شده جمعیت ساکن پایان سال، سرانه تولید ناخالص داخلی و دادههای مخارج مالی عمومی و تفاوتهای مرکزی وزنی به بیرون و وزنی به درون آزمون معناداری را پشت سر نمیگذارند. شبکه جریان اطلاعات رسانه های جدید به قدرت اساسی شهر حساس نیست و این قابلیت دسترسی از جمله دسترسی حمل و نقل ریلی پرسرعت و دسترسی از راه دور است که مرکزیت شبکه شهری را کنترل می کند.
به طور کلی، ترافیک راه آهن پرسرعت بیشترین تأثیر را بر تفاوت در مرکز چشم انداز هر شهر در جهت خروجی و ورودی دارد. تأثیر مالکیت تلفن همراه و صنعت ثالث بر تفاوت مرکزیت به همان اندازه قابل توجه است، و سطح نفوذ تنها پس از ترافیک ریلی پرسرعت در رتبه دوم قرار دارد. در مقابل، سه شاخص جمعیت، سرانه تولید ناخالص داخلی و مخارج مالی عمومی تأثیر قابل توجهی بر تفاوت در مرکزیت ندارند.
5. بحث و نتیجه گیری
5.1. بحث
5.1.1. تجزیه و تحلیل جریان جهت دار شبکه غیر جهتی را بیشتر تقسیم می کند
مطالعات آکادمیک بر روی شبکه های فضای جریان معمولاً بر ویژگی های ساختاری و الگوهای سازمانی شبکه تمرکز می کنند [ 5 ، 10 ، 19 ، 20 ] که برای شناسایی سیستم های شهری خوب هستند. با این حال، عمل ساخت جریان های عنصری ترکیبی از اتصالات دو طرفه بین دو شهر است. این روش به این معنی است که نمی توان ویژگی های جریان عنصری را در جهات خاص تقسیم کرد. اگرچه کمیت روابط متقابل بین برخی از شهرها بسیار زیاد است، این کمیت رابطه متقابل به طور درونی نسبت به یک شهر تعصب دارد و شهر دیگر به طور قابل توجهی کمتر به اطلاعات شهرهای به هم پیوسته توجه می کند.
در این مقاله، ما یک شبکه جهتدار و وزندار برای مطالعه سطح سلسله مراتبی جریان عامل دوسویه بین شهرها پیشنهاد میکنیم. از نتایج تجزیه و تحلیل، بیشتر جریان های اطلاعات جهت دار در سطح کمتر از 50 خوشه بندی می شوند و ترافیک به طور کلی ناکافی است. علاوه بر این، تعامل اطلاعاتی بین برخی شهرها به طور جدی نامتعادل است. به عنوان مثال، Qianjiang، Zigong، Leshan و سایر شهرها دارای ارتباط متقابل اطلاعات زیادی با منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ هستند، اما جریان اطلاعات بین این سه شهر و منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ با حجم زیادی از اطلاعات نابرابر است. جریان به منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ اما با جریان اطلاعات معکوس به طور قابل توجهی پایین تر است. این امر تحقیقات سایر محققان را بیشتر گسترش داده است.35 ، 36 ، 37 ، 38 ]. با این حال، از آنجایی که آنها تعداد کل اتصالات را در نظر می گیرند، بخش زیادی از اتصالات سودمند در واقع مزیتی ندارند. برعکس، آنها معایبی دارند. از آنجا که برخی از پیوندهای سودمند در واقع عمدتاً به پیوندهای اطلاعاتی یک طرفه متکی هستند، سطح پیوندهای اطلاعاتی در جهت مخالف بسیار پایین است. تضاد بین دو جهت به ویژه بزرگ است، با عدم تقارن آشکار.
5.1.2. حسابداری ارزیابی مرکزی برای اطلاعات وضعیت و جهت
شهرهایی که مرکزیت بالاتری دارند، به دلیل موقعیت مرکزی خود در شهرها، سطح توسعه بالاتری دارند [ 47 ]. درجه مرکزیت در تحلیل شبکه های اجتماعی سنتی عمدتاً بر تحلیل شبکه های غیر جهت دار تمرکز دارد [ 4 ، 10 ، 20 ، 47 ]. برخی از محققان برای تحلیل اهمیت تفاوتهای بین شهرها، مرکزیت درجه وزنی را پیشنهاد کردهاند [ 45]، اما این رویکرد درجه اهمیت گره های یکپارچه شده در هر دو جهت را هدف قرار می دهد و اطلاعاتی در مورد تقسیم جهتی ندارد. این روش همچنین فاقد توانایی تعیین اینکه آیا یک گره که وضعیت مهمی را در یک چشم انداز یک جهته اشغال می کند، در یک چارچوب دو جهته نیز همان وضعیت مهم را اشغال می کند یا خیر. برخی از کارهای تحقیقاتی قبلی تفاوتها در جهتگیری را در نظر گرفتهاند و تابش و تجمع گرهها را از منظر هر دو جهت خروجی و ورودی تحلیل کردهاند [ 49 ]. با این حال، این مطالعات از یک مدل تحلیلی استفاده کردند که بر اتصال تأکید میکند، هیچ ارتباط مستقیمی را به عنوان 0 و اتصال مستقیم را به عنوان 1 قضاوت میکند، و فاقد در نظر گرفتن وزنی مقدار اطلاعات برای اتصالات خاص است.
این مقاله بر اساس این مطالعات قبلی است و هر دو رویکرد جهت دار و وزنی را برای تجزیه و تحلیل درجه اهمیت شهرها در منطقه مورد مطالعه از منظر دو طرفه ترکیب می کند. این مطالعه تفاوت های قابل توجهی را در درجه وزنی مرکزیت در بین شهرها از دیدگاه دو طرفه پیدا می کند. نتایج مناطق شهری مرکزی چنگدو و چونگ کینگ را به عنوان گره های بسیار قوی شناسایی می کند. بخشهای غربی زیرشهرها به عنوان گرههای ثانویه قوی شناخته میشوند و بقیه گرهها دارای مقادیر درجه پایین هستند. برخی از شهرهای کم شدت، مانند دای، کیان جیانگ و نانچوان، از منظر بیرونی در پایین ترین سطح قرار دارند و با سایر مناطق و شهرستان های غیر مرکزی هم سطح هستند. با این حال، از منظر درونی، این شهرها کمتر از سطح شهرهای درجه یک و دو و همچنین پایین تر از سایر بخش ها و شهرستان های غیر مرکزی هستند. این مکمل خوبی برای تحقیقات سایر محققان است. آنها سیستم وضعیت شهرها را در شبکه های غیر جهت دار از طریق روش هایی مانند مرکزیت درجه تجزیه و تحلیل کردند.20 ، 45 ، 47 ] یا سطح ارتباط هر شهر در شبکه منطقه ای را از طریق ارتباط توپولوژیکی بین شهرها تحلیل کرد [ 49 ]. با این حال، این آثار تحقیقاتی فقط ویژگیها را در منظر ثابت در نظر میگیرند و مقایسه ویژگیها تحت منظر اتصال وزنی ویژه جهات مختلف به طور مؤثر مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفته است، بنابراین نمیتوان یک قضاوت جامع انجام داد.
5.1.3. تجزیه و تحلیل QAP برای تجزیه و تحلیل مکانیسم های تأثیرگذار بر تفاوت های مرکزیت استفاده شد
تحقیقات قبلی از تجزیه و تحلیل QAP برای مطالعه عوامل موثر بر انواع جریان های شبکه همبسته، از جمله سهام، تجارت و منابع استفاده کرده است [ 50 ، 51 ، 52 ]. این روش نتایج تحلیلی خوبی داشته است. این مقاله روش جدیدی را با استفاده از تحلیل رگرسیون QAP برای مطالعه عوامل موثر بر تفاوتهای مرکزیت شهرها از منظر دو طرفه برای درک بهتر پیوندهای اطلاعاتی هماهنگ بین شهرها پیشنهاد میکند.
این مقاله نشان میدهد که حملونقل ریلی پرسرعت قویترین تأثیر را بر مرکزیت شهرها از منظر دو طرفه دارد. کاهش شکاف بین توسعه حمل و نقل ریلی پرسرعت شهرها یک اقدام مهم برای ترویج توسعه هماهنگ ارتباطات اطلاعاتی در حلقه اقتصادی چنگدو-چونگ کینگ است. علاوه بر حملونقل ریلی پرسرعت، مالکیت تلفن همراه و صنعت ثالث نیز تأثیر زیادی بر تفاوتهای مرکزی دارند، در حالی که جمعیت، تولید ناخالص داخلی سرانه و هزینههای مالی عمومی تأثیر قابلتوجهی ندارند. به طور کلی، شبکه اطلاعاتی به جای وابستگی به استحکام پایه گره، وابستگی قوی به استحکام جاده دارد.
نتایج تجزیه و تحلیل، تحقیقات را در مورد عوامل تأثیرگذار شبکه ارتباط اطلاعات حلقه اقتصادی چنگدو-چونگ کینگ عمیق تر می کند. محققان قبلی تأثیر مهم توسعه اجتماعی را بر تقویت مرکزیت شهری حلقه اقتصادی چنگدو-چونگ کینگ از طریق روشهای اساسی، مانند خلاصه و مشاوره تخصصی توضیح دادهاند [ 38 ]. با این حال، فقدان فرآیند تجزیه و تحلیل داده های لازم برای پشتیبانی وجود دارد، بنابراین تجزیه و تحلیل دارای محدودیت های خاصی است. این مقاله عوامل تأثیرگذار را از طریق دادهها و مدلهای خاص مورد بحث قرار میدهد و اهمیت توسعه اجتماعی، بهویژه اطلاعرسانی و راحتی حملونقل را اثبات میکند.
5.1.4. تفکر و چشم انداز
این مقاله از نظر داده ها، ساخت شبکه، تجزیه و تحلیل شبکه و اکتشاف عوامل تأثیرگذار نوآورانه است. بر اساس دادههای شاخص بایدو که به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد، دادههای همبستگی مقالات رسانهای را در بسترهای رسانهای جدید بین شهرها پیشنهاد میکنیم و یک شبکه وزندار جهتدار بر اساس دادهها ایجاد میکنیم. متفاوت از روش ساخت شبکههای وزندار بدون جهت که معمولاً استفاده میشود، شبکه وزنی جهتدار میتواند بهجای محدود شدن به تعداد کل پیوندهای بین شهرها، عدم تقارن پیوندهای اطلاعاتی بین شهرها را به طور مؤثر تحلیل کند. همزمان، ما تفکر جهتدار را به تجزیه و تحلیل روشهای تحلیل شبکه و عوامل تأثیرگذار تعمیم میدهیم و مرکزیت هر شهر و عوامل تأثیرگذار تفاوتهای مرکزیت بین شهرها در جهات مختلف را تحلیل میکنیم. تحت این ایده ابتکاری، ارتباط اطلاعات نامتقارن جدی بین برخی شهرها پیدا میکنیم، سیستم شهری شبکه را کاوش میکنیم و عوامل تأثیرگذار تفاوت وضعیت هر شهر را در شبکه انجمن اطلاعات هدایتشده پیدا میکنیم. این کمک بسیار مهمی به توسعه هماهنگ شهرها در منطقه چنگدو-چونگ کینگ است، که به ویژه برای تصمیمگیری دولت مفید است و به سیاستگذاران امکان میدهد تا اقدامات لازم را برای بهبود عدم تعادل تعامل اطلاعاتی ارائه دهند تا اطلاعات را افزایش دهند. ارتباط بین شهرها، روابط بین شهرها را نزدیکتر کرده و توسعه اقتصاد، جامعه و فرهنگ را بیشتر ترویج می کند. علاوه بر این، ایدهها و روشهای این مقاله، حوزه پژوهشی تحلیل شبکههای منطقهای را گسترش داده و دارای مزایای ویژهای برای تحلیل تعامل شهری در یک منطقه است که میتواند متنوع باشد، از جمله تعامل ترافیک، تعامل سرمایهگذاری، تعامل جمعیت، تعامل نوآوری و بسیاری از جنبه های دیگر بحث در مورد تعامل این عناصر مختلف در منطقه، هماهنگی توسعه شهرها را به شدت ارتقا می دهد. ایدهها و روشهای این مقاله زمینه تحقیقاتی تحلیل شبکههای منطقهای را گسترش داده و دارای مزایای ویژهای برای تحلیل تعامل شهری در یک منطقه است که میتواند متنوع باشد، از جمله تعامل ترافیک، تعامل سرمایهگذاری، تعامل جمعیت، تعامل نوآوری و بسیاری از جنبههای دیگر. . بحث در مورد تعامل این عناصر مختلف در منطقه، هماهنگی توسعه شهرها را به شدت ارتقا می دهد. ایدهها و روشهای این مقاله زمینه تحقیقاتی تحلیل شبکههای منطقهای را گسترش داده و دارای مزایای ویژهای برای تحلیل تعامل شهری در یک منطقه است که میتواند متنوع باشد، از جمله تعامل ترافیک، تعامل سرمایهگذاری، تعامل جمعیت، تعامل نوآوری و بسیاری از جنبههای دیگر. . بحث در مورد تعامل این عناصر مختلف در منطقه، هماهنگی توسعه شهرها را به شدت ارتقا می دهد.
تحلیل این مقاله محدودیت هایی نیز دارد. از یک سو، از آنجایی که داده های اطلاعات مجازی را نمی توان به طور کامل شمارش کرد، مانند جریان ترافیک واقعی، جریان بار و جریان مردم، به تحقیقات سایر محققان [ 20 ، 25 ، 39 ، 40 ، 41 ] اشاره می کنیم.] و از تداعی نام شهر در متن رسانه جدید برای توصیف جریان اطلاعات رسانه های جدید بین شهرها استفاده کنید. این یک ویژگی قوی دارد و باید کلماتی را هدف قرار دهد که قابل گسترش نیستند و به طور خاص به شهرها اشاره می کنند. در غیر این صورت، میزان اطلاعات جستجو شده علمی نخواهد بود. نام شهرهای منطقه مورد مطالعه این مقاله با این ویژگی مطابقت دارد. در همان زمان، ما به صورت دستی داده های جستجو را در مجموعه داده ها تأیید کردیم تا از تأثیر مقالات نویز بر داده های این مقاله جلوگیری کنیم. با این حال، هنگامی که محققان بعدی این روش را به کار می گیرند، به جای اعمال مستقیم آن، نیاز به قضاوت دقیق دارند. آنها باید به دقت بررسی کنند که آیا نام شهر این ویژگی را برآورده می کند یا خیر و در مورد نقاط شهر مربوطه در مطالعه انتخاب درستی داشته باشند. از سوی دیگر، اگرچه تحلیل رگرسیون متغیرهای توضیحی به خوبی کار میکند، مکانیسمهایی که بر تفاوتهای مرکزیت تأثیر میگذارند، پیچیده هستند و امکان کمی کردن دقیق بسیاری از عوامل وجود ندارد، که تحلیل جامع را دشوار میکند. در همین حال، شبکه جریان اطلاعات به طور کامل پیوندهای شهری را در یک جامعه واقعی مشخص نمی کند و تنها یکی از پیوندهای چندگانه بین شهرها را نشان می دهد. تحقیقات آینده مقیاس تحقیق را گسترش داده و انواع تحقیقات را برای تزریق نشاط جدید به تجزیه و تحلیل شبکه های شهری افزایش می دهد. شبکه جریان اطلاعات به طور کامل پیوندهای شهری را در یک جامعه واقعی مشخص نمی کند و تنها یکی از پیوندهای چندگانه بین شهرها را نشان می دهد. تحقیقات آینده مقیاس تحقیق را گسترش داده و انواع تحقیقات را برای تزریق نشاط جدید به تجزیه و تحلیل شبکه های شهری افزایش می دهد. شبکه جریان اطلاعات به طور کامل پیوندهای شهری را در یک جامعه واقعی مشخص نمی کند و تنها یکی از پیوندهای چندگانه بین شهرها را نشان می دهد. تحقیقات آینده مقیاس تحقیق را گسترش داده و انواع تحقیقات را برای تزریق نشاط جدید به تجزیه و تحلیل شبکه های شهری افزایش می دهد.
5.2. نتیجه گیری
این مقاله ویژگیهای شبکه همبستگی جریان اطلاعات جهتدار و وزندار را در حلقه اقتصادی چنگدو-چونگکینگ با استفاده از دادههای مقاله رسانهای جدید برای بررسی تأثیر عوامل متعدد بر تفاوتها در مرکز شهر مورد مطالعه قرار میدهد. نتایج این مطالعه یک مبنای نظری موثر برای یکپارچگی، هماهنگی و توسعه پایدار حلقه اقتصادی چنگدو-چونگ کینگ فراهم می کند.
(1) مناطق شهری مرکزی چونگ کینگ و چنگدو دو هسته ارتباط اطلاعات جهت دار در سطوح متوسط و ارشد در منطقه هستند و مقدار ارتباط اطلاعات جهتی بین سایر شهرها به طور کلی کمتر از سطح همبستگی بین هر شهر و دو هسته
(2) تأثیر مرز استان بر ارتباط متقابل اطلاعات کاملاً آشکار است. تعامل اطلاعاتی بین شهرهای فرعی بسیار هماهنگ است، اما عدم تعادل ارتباط متقابل اطلاعات خارجی در منطقه شهری مرکزی چونگ کینگ، لیانگ پینگ، یاآن و میان یانگ جدی است.
(3) از منظر دو طرفه، مرکزیت شهرها در دایره اقتصادی چنگدو-چونگ کینگ از یک الگوی سه لایه پیروی می کند، به طوری که دو مرکز ردیف اول را اشغال می کنند، زیرشهرهای غربی لایه دوم و فرعی شرقی را تشکیل می دهند. – شهرها و بخشها و شهرستانهای غیر مرکزی در آخرین ردیف.
(4) حمل و نقل ریلی پرسرعت بیشترین تأثیر را بر مرکزیت شهرها از دیدگاه بیرونی و درونی دارد. تأثیر مالکیت تلفن همراه و صنعت ثالث بر تفاوتهای مرکزی پس از حملونقل ریلی سریعالسیر در رتبه دوم قرار دارد، در حالی که تأثیر جمعیت، تولید ناخالص داخلی سرانه و هزینههای مالی عمومی قابل توجه نیست.
بدون دیدگاه