مسیرهای دراورز بقایای جاده های دسترسی زمینی مهم از ریو گرانده دو سول به سائوپائولو در زمان برزیل مستعمره است. آنها بین قرن 18 و 20 ساخته شده و مورد استفاده قرار گرفتند، به ویژه در منطقه Coxilha Rica. هدف اصلی این تحقیق توسعه روشی برای تصمیمگیری اعمال شده در مدیریت منظر سرزمینی در کوکسیلا ریکا است. این روش شامل ایجاد معیارهایی برای نقشهبرداری نقطه دید از نقاط اصلی انتخاب شده بود. حدت بینایی انسان را تعریف کنید، تحقیقات کتابشناختی را انجام دهید، از اسناد نقشه کشی و تاریخی، مصاحبه ها و همچنین بررسی های میدانی استفاده کنید که شناسایی، توصیف و نقشه برداری از مزارع تاریخی و مسیرهای رانندگان را ممکن می سازد. پس از پردازش داده ها، اطلاعات وارد پایگاه داده کارتوگرافی شد. داده ها به صورت متقاطع بررسی شد و از دید مزارع اطراف و راهروهای دیوار سنگی تجزیه و تحلیل شد. ارزیابیهای کیفیت نشان داد که با چند ضلعیهای دید و از طریق استفاده از ابزارهای نقشهنگاری، میتوانیم بین سطوح مختلف اطلاعات را بررسی کنیم و جایگزینهای مداخله منظر را به منظور به حداقل رساندن اثرات زیستمحیطی تجزیه و تحلیل کنیم. هنگام استفاده از روش در کوکسیلا ریکا، نقشه برداری از چند ضلعی دید، با در نظر گرفتن حدت بینایی انسان، بر اساس مزارع تاریخی و راهروهای دیوارهای سنگی امکان پذیر بود. و انجام تحلیل های فضایی برای کشف جایگزین های مداخله (نصب سیستم های انتقال نیرو) به منظور حفظ محیط دیدنی منطقه. در پایان، تصمیم توسط سیستم ساخته نمی شود.
کلید واژه ها
مديريت سرزميني ، مسير دراورز ، مطالعه ديد ، حدت بينايي انسان
1. مقدمه
در زمان استعمار برزیل، در حدود قرن هجدهم، مسیرهای زمینی مهمی ساخته شد و تا اواسط قرن بیستم برای حمل و نقل قطارهای قاطر و گاو برای اهداف تجاری بین ریوگرانده دو سول و منطقه معدن طلا، که از سوروکابا می گذشت، استفاده می شد. ایالت سائوپائولو) و Campos de Lages در ایالت سانتا کاتارینا. این دوره از تجلی فرهنگی که ترکیبی از آداب و رسوم و فعالیت های اقتصادی مختلف بود، به عنوان Tropeirismo («فعالیت رانده حیوانات») نامیده شد [ 1 ].
بقایای تاریخی و فرهنگی این دوره در سراسر منطقه ای به نام کوکسیلا ریکا وجود دارد و به دلیل ویژگی های منحصر به فرد آن، مؤسسه میراث تاریخی و هنری ملی (IPHAN) – یک آژانس فدرال برزیل مرتبط با وزارت فرهنگ، مسئول حفظ و نگهداری تنوع مشارکت عناصر مختلف که جامعه برزیل و اکوسیستمهای آن را تشکیل میدهند، نه تنها برای پتانسیل توریستی کوکسیلا ریکا، مزارع تاریخی، راهروهای قدیمی با دیوارهای سنگی، غذاهای محلی و اسبسواری، نگرانی برای حفظ این عناصر در منطقه نشان داد. زمین های سواری، بلکه برای پتانسیل هیدرولوژیکی برجسته آن.
کوکسیلا ریکا دارای برخی از رودخانه های اصلی است که چشمه های رودخانه اروگوئه را تشکیل می دهند، با مناطق وسیعی از مزارع و دره های محصور که حجم زیادی از آب را تخلیه می کنند و پتانسیل آبی بالایی را ارائه می دهند. IPHAN، نگران حفظ محیط زیست دیدنی، و با در نظر گرفتن تعداد قابل توجهی از پروژه های برق آبی تحت تجزیه و تحلیل، درخواست کرد که شرکت های درگیر در پروژه ها باید با همکاری یکدیگر روشی را برای به حداقل رساندن تأثیر منفی بر منطقه در آینده ایجاد کنند. . چنین نگرانی نه تنها به دلیل آسیب های زیست محیطی که می تواند ایجاد شود، بلکه به دلیل تأثیر بصری ناشی از نصب سیستم های انتقال در محیط منظره مرتبط بود.
به همین دلیل، این تحقیق از نظر علمی، عمدتاً برای توسعه یک روش پشتیبانی، ابزار و محصولات نقشهبرداری برای تصمیمگیری در مدیریت منظر سرزمینی، مرتبط شده است. با توجه به لزوم حفظ این میراث مهم و با رعایت محدودیت های زیست محیطی، تحقیقات تاریخی و مطالعات دیگری با هدف به حداقل رساندن تأثیر بصری احتمالی بر سیستم انتقال نیرو (برای تخلیه انرژی تولید شده توسط سدهای برق آبی) بر روی چشم انداز آغاز شد. ایجاد شده توسط سازه ها و کابل های انتقال برق به مراکز مصرف.
درست در ابتدای کار تحقیقاتی، نیاز آشکاری برای تعیین محدوده مساحت چندضلعی هایی که قرار بود تولید شوند وجود داشت. برای این منظور، مطالعات خاصی برای تخمین محدوده بینایی انسان و تعیین محدوده پوشش مطالعات و کاربردهای بعدی توسعه یافت.
هدف این مقاله توسعه روشی برای تصمیمگیری بهکاررفته در مدیریت منظر سرزمینی است. به ویژه اهداف عبارتند از:
• استفاده از روش محدوده بصری انسان برای تعریف چند ضلعی دید.
• برای تولید چند ضلعی دید برای منطقه Coxilha Rica.
• برای تولید نقشه های موضوعی در مقیاس های مختلف.
2. پیشینه نظری
مطالعه یک منظره، مانند چشم انداز مسیری که توسط نیروهای حیوانی، نظامی و انسانی استفاده می شود، مستلزم درک این است که این یک ساخت فرهنگی نظری است که در زمان حال درباره روابط و جامعه و محیطی از گذشته ساخته شده است [ 2 ].
بحثها و تاملهایی در مورد چشمانداز و رابطه بین انسان و محیط زیست در ایالات متحده توسعه یافت و در اروپا مورد توجه قرار گرفت. در دستورالعمل عملیاتی اجرای کنوانسیون میراث جهانی در سال 1999، یونسکو ایده منظر فرهنگی را با جزئیات بیشتری ارائه کرد: «مناظر فرهنگی نمایانگر آثار ترکیبی طبیعت و انسان است […]. آنها بیانگر تکامل جامعه انسانی و سکونت در طول زمان، تحت تأثیر محدودیت های فیزیکی و/یا فرصت های ارائه شده توسط محیط طبیعی و نیروهای متوالی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، اعم از خارجی و داخلی هستند.3 ].”
هربرتس Caminho das Tropas («مسیر رانندهها») و ساختارهای مختلفی را که منظرهای را که توسط رانندگان دیده میشود تشکیل میدهند، تجزیه و تحلیل کرد [ 4 ]. نویسنده به دنبال درک دگرگونیهایی بود که نه به معنای تغییرات فیزیکی، بلکه از منظر تاریخی فرآیند فتح و اشغال یک قلمرو از طریق جادهای قدیمی، که بخشی از آنچه در حال حاضر به عنوان منظره رانندگی از آن یاد میشود، درک کند. .
طبق [ 1 ]، رانندگی یک چرخه اقتصادی بود که در گذشته آثاری از خود بر جای گذاشت و محیطی را ایجاد کرد که مفهوم فعلی منظره رانندگی را شکل داد که در دوران معاصر باید درک شود. بنابراین، ما با تحلیل نقشهها و روابط فضایی آنها در زمان حال، با ترکیب منطق، ادراک و شناخت در همان فضای جغرافیایی و بیزمان، به دنبال شناخت رفتار انسان در گذشته بودیم. حفظ این هویت فرهنگی مهم است، زیرا برزیل کشوری جدید است که کمی بیش از 500 سال سابقه دارد. هنگام حفظ چشم انداز، عوامل ذهنی انسانی باید در نظر گرفته شود و اینکه چقدر مایل به حفظ محیط زیست حفظ شده برای آینده است. در این لحظه، توجه به حدت بینایی انسان مهم است.
تا آنجا که به حدت بینایی انسان مربوط می شود، [ 2 ] استدلال کرد که برخی از عوامل ذاتی در طبیعت ممکن است در ثبت و درک صحیح تصاویر توسط انسان تداخل داشته باشند. هر چه مقدار نور بیشتر و فاصله دید کمتر باشد، تصویر بهتری تشکیل میشود، تأثیرات جوی و تغییرات متعاقب آن در سرعت تابش، طول موج، شدت و توزیع طیفی کمتر میشود. یکی از پدیده هایی که بیشترین تداخل را در ثبت و درک تصویر ایجاد می کند، شکست اتمسفر است. عامل دیگری که باید در نظر گرفته شود انحنای زمین است. در تحلیل هایی که منظر را متحول می کنند، باید هر دو عامل را در نظر گرفت.
با توجه به [ 5 ]، انحنای زمین و چگالی های مختلف در لایه های اتمسفر بر مشاهدات، به ویژه در زوایای دید بالا تأثیر می گذارد. می توان گفت که برای هر نقطه از سطح زمین سه افق مجزا وجود دارد. برای کاهش اثرات انحنا و شکست اتمسفر از ضریب شکست گاوسی استفاده شد. جزئیات توسعه معادله را می توان در [ 6 ] مشاهده کرد.
بر اساس [ 2 ]، ادراک بصری را می توان از طریق پدیده های منطقی توصیف کرد، مشروط بر اینکه معیارهایی مانند مقیاس، مکان، ارتفاع مشاهده، طرح های منطقی و غیره در نظر گرفته شود.
بر اساس [ 7 ]، ادراک بصری فرآیند بازسازی واقعیت بیرونی است که توسط قشر مغز بر اساس اطلاعات تکه تکه شده توسط چشم ها انجام می شود. از طریق عصب بینایی که تکانه های عصبی را به سمت قشر مخ واقع در ناحیه پس سری هدایت می کند، تصویر ذهنی شکل می گیرد و بعد سوم بازیابی می شود.
بر اساس [ 8 ]، حدت بینایی (VA) توانایی تشخیص جزئیات اشیاء در میدان دید است که با حداقل بعد برخی از جنبههای فضایی محرکهای بصری تعیین میشود و به حد فضایی تمایز بصری اشاره میکند.
در شرایط کمی و قابل اندازه گیری، حدت بینایی به توانایی سوژه برای تشخیص، جداسازی یا تمایز یک شی در فضا اشاره دارد. این قابلیت ها به ترتیب مربوط به کوچکترین جسم قابل تشخیص (حجت تشخیص)، کوتاهترین فاصله بین دو جسم برای تشخیص آنها به عنوان اجسام مجزا (حدیت تفکیک یا تفکیک) و کوچکترین شی قابل تشخیص یا تشخیص (تشخیص یا تشخیص) است. 8 ].
با توجه به [ 8 ]، تیزبینی همچنین می تواند به عنوان ویژگی چشم برای تشخیص دو نقطه بسیار نزدیک یا به عنوان وضوح یا وضوح بینایی یا توانایی چشم برای دیدن جزئیات دقیق درک شود. به زبان ساده، تیزبینی وضوح دید جزئیات است و به کیفی (توانایی دیدن اجسام نزدیک به هم) و کمی (مقدار زاویه ای متقابل جدایی بین دو جسم مجاور که چشم ها می توانند از هم جدا شوند) تقسیم می شود.
برای تعیین کمیت حدت، محرک ادراک بصری چشم انسان غیرخطی است. به همین دلیل، قانون وبر-فچنر ایجاد شد که بر اساس یک مدل لگاریتمی از ادراک ذهنی محرک ها است، که برای آن فقط تفاوت در روشنایی قابل توجه است [ 7 ]، همانطور که در شکل 1 نشان داده شده است.
بر اساس این قانون، [ 2 ] تعیین کرد که حدت بینایی انسان با لگاریتم شدت محرک متناسب است و این محرک باید به صورت تصاعدی رشد کند تا بینایی انسان بتواند با افزایش فاصله از جسم مورد مشاهده، آن را متمایز کند. برخی از حواس ما به صورت لگاریتمی عمل میکنند، که استفاده از مقیاسهای لگاریتمی را برای تعیین فواصل مناسب میسازد، چیزی که امکان توسعه روش ارائهشده در این تحقیق را فراهم میکند، ارتباط بینایی انسان و فواصلی که میتوان اشیاء را بدون انجام آن در منظر قرار داد. مداخلات ملموس در منطقه
شکل 1 . قانون وبر
از نظر فیزیکی، حدت بینایی طبیعی (انسان) به صورت 20/20 بیان میشود که نشان میدهد فرد میتواند در فاصله 20 فوتی (تقریباً 1/6 متر) چیزی را ببیند که معمولاً باید در این فاصله دیده شود. حدت بینایی تحت تأثیر روشنایی، رنگ و کنتراست است و می توان آن را با استفاده از نمودارهای اسنلن که به طور گسترده توسط چشم پزشکان استفاده می شود اندازه گیری کرد. نمودار اسنلن نموداری است که برای ارزیابی حدت بینایی افراد استفاده می شود. در سال 1862 توسط چشم پزشک هلندی هرمان اسنلن ساخته شد.
انسان اجسام را در یک میدان بینایی از پیش تعریف شده می بیند، که مربوط به کل منطقه یا فضای قابل مشاهده در دید محیطی است و چشم مستقیم به جلو نگاه می کند. طول متوسط تقریباً 65 درجه بالا، 75 درجه پایین، 60 درجه در داخل و 95 درجه بیرون است. میدان بینایی دوچشمی انسان تقریباً 124 درجه است. میدان های بینایی را می توان با پریمتری اندازه گیری کرد و می تواند مشابه محورهای بصری مورد استفاده در نقشه برداری باشد.
3. منطقه مطالعه
کوکسیلا ریکا یک منطقه مهم در شهرداری لاگز، در ایالت سانتا کاتارینا/برزیل است. این منطقه در حدود 800 کیلومتر مربع گسترش یافته است . این به دلیل زیبایی طبیعی و میراث معماری غنی خود متمایز است ( شکل 2 را ببینید ). مسیرهای حمل و نقل زمینی مهمی که از کوکسیلا ریکا عبور می کردند، به نام Caminhos das Tropas (“مسیرهای راننده ها”) نامیده می شدند. آنها توسط تاج پرتغالی در قرن هجدهم و نوزدهم با اهداف مختلف ساخته شدند، به عنوان مثال:
• جلوگیری از حمله اسپانیایی ها و تهاجم دائمی آنها به خاک پرتغال، ناشی از نارضایتی از معاهده 1750 مادرید.
• برای سکونت در کشور عقب مانده، با هدف گسترش مرزهای پرتغال.
• اتصال کشور عقب ماندگی برزیل مستعمره به روستاهای اصلی امپراتوری، ترویج یکپارچگی اقتصادی و تبادل فرهنگی.
• برای فعال کردن ارتباط زمینی بین فرماندهان.
• ایجاد یک مسیر منظم و ایمن برای حمل و نقل رانندگان، حیوانات و کالاها برای تامین بازار داخلی.
دلیل اصلی ایجاد این راهروها تسهیل حمل و نقل و پرهیز از پراکنده شدن حیواناتی بود که بیشتر قاطرها بودند. بازار داخلی نیاز به عرضه کالا داشت و ایالت میناس گرایس به حیوانات قوی و مقاوم برای حمل و نقل طلا نیاز داشت. اسبها با زمینهای ناهموار سازگار نبودند و بهطور خودکار با قاطرها جایگزین شدند، زیرا انعطافپذیرتر هستند، بارهای سنگین را تحمل میکنند و به خوبی در زمینهای سخت در مسافتهای طولانی سفر میکنند.
در قرنهای بعد در چرخه قهوه از قطارهای قاطر نیز استفاده میشد. با گذشت زمان، چندین شعبه ایجاد شد. مسیر به طور کلی با شرایط زمین، راهپیمایی حیوانات و مکان تعیین می شد
شکل 2 . منطقه مطالعه
چراگاه، آب و می ماند. در امتداد مسیر، ایستگاه هایی برای چنین اقامتی ایجاد شد که محل استقرار این مکان ها را از طریق ساخت مزارع یا تأسیسات تجاری تعیین می کرد. اقامتها گاهی چندین ماه طول میکشید، زیرا رانندگان نیاز به افزایش وزن و بهبودی جسمانی داشتند، زیرا در نتیجه مسافت و چالشهای ناشی از سفر احساس ضعف میکردند. همچنین رانندگان باید منتظر پایین آمدن سطح رودخانه ها بودند تا بتوانند با خیال راحت تر از روی حیوانات عبور کنند.
در ساخت اولین جاده ها و مزارع معمولاً از نیروی کار برده استفاده می شد و توسط مالکان حمایت مالی می شد. زمین سنگی بود که بیشتر از سنگ های بازالت ساخته شده بود. سپس برای ایمنی بیشتر و تاثیر کمتر در سفر راننده ها، سنگ ها را از زمین جمع آوری کردند و به عنوان ماده اولیه برای ساخت راهروهای دیوار سنگی استفاده کردند. آنها در کنار هم قرار گرفتند و نیاز به هر نوع اتصال ملات را از بین بردند ( شکل 3 ).
در ساخت اولین جاده ها و مزارع معمولاً از نیروی کار برده استفاده می شد و توسط مالکان حمایت مالی می شد. زمین سنگی بود که بیشتر از سنگ های بازالت ساخته شده بود. سپس برای ایمنی بیشتر و تاثیر کمتر در سفر راننده ها، سنگ ها را از زمین جمع آوری کردند و به عنوان ماده اولیه برای ساخت راهروهای دیوار سنگی استفاده کردند. آنها در کنار هم قرار گرفتند و نیاز به هر نوع اتصال ملات را از بین بردند ( شکل 3 ).
در کوکسیلا ریکا، بسیاری از این راهروهای دیوارهای سنگی هنوز حفظ می شوند، و همچنین مزارع زیادی با قدمت بیش از 100 سال، که در نهایت مجموعه ای از بقایای تاریخی، فرهنگی، معماری و مناظر را به وجود آوردند که در سایر مناطق برزیل که حیوانات رانده بودند وجود نداشت. نیز وجود دارد. بسیاری از بخشهای این مسیرها و مزارع هنوز در وضعیت حفاظتی خوبی قرار دارند و شایسته حفظ هستند.
شکل 3 . راهروهایی با دیوارهای سنگی.
4. مواد و روش ها
در این فصل مواد مورد استفاده برای انجام تحقیق و همچنین روش دستیابی به اهداف پیشنهادی توضیح داده شده است. از مواد زیر استفاده شد:
• پایگاه رسمی نقشه برداری ایالت سانتا کاتارینا، مقیاس 1:50000 به روز شده توسط موسسه محیط زیست (IMA).
• ایستگاه کل لایکا Tr405;
• Panasonic RR Recorder, US510;
• دوربین سونی H9;
• Aster Digital Elevation Model (MDE) با وضوح پلانیمتری 30 متر و وضوح ارتفاعی 20 متر.
• گیرنده سیگنال TOPCON Ryper Global Navigation Satellite System (GNSS).
• گیرنده سیگنال سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) Trimble Juno.
• نرم افزار: ArcGIS 3D Analyst Extension. اتوکد؛ GPS Pathfinder Office Topcon Tools و PC-CDU.
نقطه شروع اصلی برای توسعه روش، در اصل، تعریف یک مقدار برای حدت بینایی خطی انسان (Ai) بود، با در نظر گرفتن یک برج انتقال برق با ارتفاع 24 متر، به عنوان هدف مطالعه تعریف شد، و سپس محدوده منطقه را تعیین کرد. از دید ناظر از مقیاس های لگاریتمی و انطباق های جدول اسنلن با فاصله افقی 6 متر استفاده شد. فواصل افقی بین ناظر و برج انتقال تعیین شد. ارتفاع برج به ازای هر فاصله با پایین آوردن گاوس کاهش یافت [ 6 ]:
Gi = 0. 87 ∗ Di2 / 2RGi=0.87∗Di2/2R
سلام = HT – GiHi=HT−Gi
جایی که:
• Gi = پایین آمدن گاوس;
• Di = فاصله افقی بین ناظر و برج انتقال.
• R = (میانگین شعاع بیضی شکل زمین) = 6370000 متر.
• سلام = کاهش ارتفاع دکل انتقال.
• HT (ارتفاع دکل انتقال) = 24 متر.
از طریق روابط مثلثاتی، ارتفاعات در فواصل مربوطه مشاهده شده در دیوار مشخص شد و معادله زیر به دست آمد:
( DA ∗ سلام ) / دی =سلام(DA∗Hi)/Di=hi
جایی که:
• DA (فاصله افقی از دیواره) = 6 متر.
• سلام = فاصله عمودی حدت بینایی پیش بینی شده بر روی دیوار.
فواصل زاویه ای برای ارتفاع برج نیز در رابطه با برجستگی به دیواره، برای هر فاصله محاسبه شده، طبق معادله زیر تعیین شد:
a = tg ( سلام / دی )a=tg(Hi/Di)
حدت بینایی به عنوان زاویه مماس ایجاد شده توسط فاصله از دیواره و فاصله عمودی حدت بینایی انسان بر روی دیوار استفاده شد، به طوری که مقدار برگشتی با حدت خطی، نسبت به حد تعیین شده یک دقیقه سازگار بود. درجه (1′):
DA ∗ arctgb = AiDA∗arctgb=Ai
جایی که:
• b (تیزبینی زاویه ای) = 0˚01’00” یا 0.016667˚;
• Ai (تیزبینی خطی) = 0.0144 متر.
پس از تعیین ارتفاع جدید در نظر گرفته شده از نمای برج، ارتفاع مربوطه پیش بینی شده بر روی دیوار محاسبه شد. تعیین یک توده برای ایجاد روابط مثلثاتی بین ناظر، دقت بینایی و پیشبینی نمای برج بر روی دیوار ضروری بود.
پس از اعمال فرمول ها نشان داده شد که از فاصله 8100 متری، نمای برج بر روی دیوار کمتر از مقدار تعیین شده 0.0144 متر است، به این معنی که از این فاصله، دید وضوح و وضوح را از دست می دهد. برج دیگر توسط ناظر درک نمی شود.
بنابراین، بقیه روش شامل ایجاد معیارهای تکرارپذیر در مورد چگونگی نقشه برداری از نقطه دید از نقاط اصلی انتخاب شده تا حد 8100 متر بود که شامل رویه های زیر است:
• تحقیقات اسنادی نقشه برداری و شمایل نگاری و اسناد مالکیت زمین، منابع کتابشناختی، از جمله.
• مصاحبه با صاحبان، محققین و افراد مطلع از تاریخ منطقه.
• بررسی اسناد تاریخی.
• مدل سازی کارتوگرافی و تعمیم داده های ثبت.
• شناسایی نقاط مهم (مسیرهای حیوانات رانده و مزارع تاریخی).
• تجزیه و تحلیل و تعریف روشهای تولید چندضلعیهای دید: تحلیلهای هندسی کمی و موضوعی کیفی.
• تولید چند ضلعی دید منفرد و چند ضلعی از مزارع و راهروهای دیوارهای سنگی.
• ارزیابی کیفیت موضوعی از طریق کنترل عکاسی و فیلمبرداری و ارزیابی کمی با استفاده از توپوگرافی.
• تولید چند ضلعی دید از طریق وزن دهی ماتریس.
• تعیین وزن سطوح اطلاعاتی.
• تولید نقشه های چند ضلعی دید در مقیاس های مختلف.
5. نتایج و تجزیه و تحلیل
نتایج نشان داد که در فاصله 8100 متری یا بیشتر، نمای یک برج 24 متری در سپر کوچکتر از مقدار تعیین شده 0.0144 متر (تیزبینی خطی) است، سپس تمام آنالیزها به 8100 متر از محدوده محدود شدند. نقاط مرجع
تحقیقات تاریخی، کتابشناختی و میدانی از معیارهایی پیروی کرد که قبلا توسط IPHAN تعیین شده بود و همراه با بررسی توپوگرافی، شناسایی، توصیف و نقشه برداری از مزارع تاریخی و مسیرهای حیوانات رانده را با داده های مناسب از سیستم ژئودتیک برزیل (BGS) امکان پذیر کرد. . اطلاعات جمع آوری شده برای برآورده کردن معیارهای IPHAN و ایجاد نتایج زیر کافی بود:
• خصوصیات و توصیف مزارع تاریخی و راهروهای دیوارهای سنگی، از جمله بررسی تاریخی و عکاسی.
• پلان طبقات، نقشه های مکان و اجرای مزارع.
• ثبت بررسی مزارع تاریخی: خانه اصلی، محفظه ها و سایر امکانات، در مقیاس 1:2000.
• بررسی توپوگرافی راهروها: محور مرکزی در مقیاس 1:10000.
با شروع از خانه اصلی مزارع تاریخی (به مثال در شکل 4 مراجعه کنید)، نقاط مرجع (نگاه کنید به شکل 5 ) در زمینه تعیین شدند که امکان تولید چند ضلعی های دید را برای هر مورد فراهم می کرد. نقطه مرجع با دقت تعریف شده بود: موقعیت برجسته، برآمده، نزدیک خانه اصلی، با دید خوب از اطراف و نماینده هر مزرعه.
پس از پردازش داده ها (برای هر مزرعه و هر ربع)، اطلاعات به دست آمده در پایگاه داده کارتوگرافی برای بررسی متقاطع داده ها و تجزیه و تحلیل دید مزارع اطراف و راهروهای دیوارهای سنگی با هم وارد شد. به شکل 6 ، مثالی برای ربع اول (بین 0 تا 90 درجه) مزرعه سانتا سیسیلیا مراجعه کنید.
در طول توسعه روش، چندین تحلیل و شبیهسازی در یک سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) از طریق ابزار «Viewshed» نرمافزار ArcGIS انجام شد. مدل DEM، همانطور که در تجزیه و تحلیل ASTER استفاده می شود، به مقیاس ارائه اجازه می دهد تا با مقیاس 1:50.000 سازگار باشد.
همین معیار برای تعریف خطوط مرجع برای مسیرهای رانندگان اعمال شد. یک شبیهسازی از یک ناظر ساخته شد که بر روی راهروی دیوارهای سنگی در یک امتداد مشخص از مسیر راه میرفت، که منجر به ایجاد یک ناحیه دید متفاوت برای هر نقطه عبور شد.
پس از اعمال روش در یک محیط محاسباتی و ایجاد نواحی دید هر نقطه، روش با بررسی عکاسی و فیلمسنجی در 360 درجه از منطقه اطراف از همان نقاط جمعآوری داده، اعتبارسنجی شد.
شکل 4 . مکان و خانه اصلی مزرعه سانتا سیسیلیا.
شکل 5 . نقطه مرجع برای مزرعه سانتا سیسیلیا.
شکل 6 . دید چند ضلعی برای ربع اول مزرعه سانتا سیسیلیا.
فرآیند اعتبارسنجی شامل نصب یک ایستگاه توتال درست بالای نقطه مرجع مزرعه یا راهرو (نگاه کنید به شکل 5 )، و سپس تثبیت چراغها و پرچمهای شناسایی شده در هر 45 درجه در شعاع 15 متری، ایجاد یک دایره 360 درجه بود. مرجع مورد استفاده برای پشتیبانی از نظرسنجی، شبکه شمالی طرح مرکاتور عرضی جهانی (UTM) بود. پس از بررسی مختصات هر پرچم از طریق ایستگاه توتال، دوربینی در همان نقطه برای عکاسی و فیلمبرداری نصب شد. با قرار گرفتن دوربین روی نقطه مرجع، عکسها و فیلمها در همان شعاع 360 درجه با شناسایی مناسب چراغها و پرچمها هر 45 درجه ثبت میشوند ( شکل 7 را ببینید.). پارامترهای در نظر گرفته شده در میدان در اعتبار سنجی روش همان پارامترهای مورد استفاده در محیط GIS بود. از فیلم و عکس ها برای مقایسه نتایج شبیه سازی و انجام تحلیل های دقیق استفاده شد.
شکل 7 طرح اعتبارسنجی روش برای تولید چند ضلعی های دید را نشان می دهد. مرکز هدف (دایره های قرمز) با نقطه مرجع شکل 7 مطابقت دارد و پرچم ها در هر 45˚ در هشت بخش نشان داده شده اند: N = 0˚; NE = 45˚; E = 90˚; SE = 135˚; S = 180˚; SW = 225˚; W = 270˚ و NW = 315˚. این طرح همچنین شعاع فاصله از نقطه مرجع را از 1 تا 15 کیلومتر (در شکل 7 ) و از 1 تا 8 کیلومتر (در شکل 8 ) نشان می دهد.
لکه های قرمز روی سطح زمین ( شکل 7 ) چند ضلعی های دید هستند که توسط تکنیک های پردازش جغرافیایی با ابزار “Viewshed” نرم افزار ArcGIS ایجاد می شوند. وقتی با تصاویر و عکسهای میدانی مقایسه میشوند، آنها امکان تجزیه و تحلیل هر بخش را به طور جداگانه فراهم میکنند و همچنین مشاهده و شناسایی عناصری را که توسط DEM نشان داده نمیشوند، امکانپذیر میسازند. این عناصر بیشتر مربوط به پوشش گیاهی و ساختمان هایی هستند که در اطراف نقاط مرجع وجود دارند و مانعی بر سر راه افق هستند. با این حال، نتایج
شکل 7 . طرح اعتبار سنجی روش.
شکل 8 . چند ضلعی دید مزرعه سانتا سیسیلیا.
مشاهده شده در چند ضلعی های دید، نمایانگر دید فراتر از آن موانع است. بنابراین، میتوانیم محدودیتهای روش را که ذاتی در دقت و تعمیم DEM هستند، تعریف کنیم.
چند ضلعی های دید هر مزرعه یا راهروی دیوارهای سنگی بر اساس درجه دید به سه دسته طبقه بندی شدند: کم، متوسط و زیاد ( شکل 9 را ببینید ). برای تعیین وزن ها از روش وزن دهی سلسله مراتبی استفاده شد که در آن درجه دید بالا مربوط به بیشترین تعداد ناحیه (پیکسل) بود که از دید ناظر مشاهده می شود. نقشه چند ضلعی دید مزرعه سانتا سیلیا و راهروهای دیوارهای سنگی نزدیک مزرعه ( شکل 8)، نشان می دهد که چند ضلعی طبقه بندی شده به عنوان دارای دید کم توسط بین 1 تا 86 ناظر (نقطه) از مزرعه سانتا سیسیلیا (نقطه) یا راهروی دیوارهای سنگی (خطوط) مشخص شده با رنگ زرد مشاهده می شود. چند ضلعی طبقه بندی شده به عنوان دارای دید متوسط توسط بین 86 تا 170 ناظر و چند ضلعی با دید بالا توسط بین 171 تا 259 ناظر مشاهده می شود.
پس از تهیه هر نقشه (از هر مزرعه و از هر راهروی با دیوارهای سنگی)، یک تحلیل یکپارچه از چند ضلعی های دید انجام شد که در نتیجه یک نقشه اصلی که درجه دید منطقه مورد مطالعه را نشان می دهد (نگاه کنید به شکل 9 ) انجام شد. در مجموع، چند ضلعی ها از 10 مزرعه تاریخی و 04 بخش از راهروهای دیوار سنگی ادغام و تجزیه و تحلیل شدند.
پس از ایجاد چندضلعی دید مسیرهای رانده (راهروهای دیوار سنگی) و مزارع تاریخی، می توان جایگزین های ردیابی را برای سیستم انتقال برق آبی با در نظر گرفتن برج هایی با ارتفاع 24 متر طراحی و ارزیابی کرد ( شکل 9 ). به حداقل رساندن تاثیر بصری ناشی از افزایش سازه های فلزی در محیط دیدنی منظر.
شکل 9 . تجزیه و تحلیل یکپارچه چند ضلعی های دید
نهادهای درگیر، پس از در نظر گرفتن همه نتایج و تحلیلها، تصمیم گرفتند که سیستمهای انتقال را بسازند و محیط دیدنی منطقه کوکسیلا ریکا را حفظ کنند.
6. اظهارات پایانی
در نتیجه، همه اهداف به دست آمدند، زیرا حداکثر شعاع برد مجازی که در تولید چندضلعیهای دید در نظر گرفته شد، با در نظر گرفتن حدت بینایی انسان تعیین شد.
با به دست آوردن چند ضلعی های دید تولید شده از هر مزرعه تاریخی یا هر بخش از راهروهای دیوارهای سنگی و با استفاده از ابزارهای نقشه برداری، می توانیم سطوح اطلاعاتی را بررسی کنیم، درجه دید چند ضلعی نهایی را طبقه بندی و تعریف کنیم، بنابراین مدیریت سرزمینی را امکان پذیر می کنیم. منظره کوکسیلا ریکا
بر اساس چند ضلعی دید نهایی، کارآفرینان انرژی توانستند سیستمهای انتقال انرژی خود را طراحی کنند و تأیید کنند که تأثیر آن بسیار زیاد است و تصمیم گرفتند سیستمهای خود را در منطقه کوکسیلا ریکا بسازند.
روش توسعهیافته در این تحقیق اطلاعاتی را برای تعریف بهترین مکانها برای مداخلات آینده، تولید چند ضلعی دید برای اهداف مختلف و شناسایی جغرافیایی مزارع و مسیرهای تاریخی منطقه کوکسیلا ریکا به IPHAN ارائه کرد.
همچنین نتیجه گیری می شود که این روش به طور جهانی قابل اجرا است زیرا می تواند در هر منطقه جغرافیایی اعمال شود
بدون دیدگاه