1. مقدمه
شیوه های کسب و کار سبز با موج مسائل سبز و پایدار در سال های اخیر بسیار محبوب شده است. در سرتاسر جهان، شرکتها در حین مدیریت عملیات تجاری خود، انواع فعالیتهای سازگار با محیط زیست را اتخاذ میکنند [ 1 ، 2 ]. یکی از انگیزههای این تغییرات این است که بسیاری از افراد و مشتریان شرکت عملکرد زیست محیطی پایدار شرکت را هنگام تصمیمگیری برای خرید در نظر میگیرند [ 3 ، 4 ]. البته دلایل دیگری نیز وجود دارد، مانند الزامات نظارت دولت، الزامات مسئولیت اجتماعی، و اجرای اجباری شیوه های سبز در شرکت ها [ 5 ، 6 ، 7 ، 8 ].].
تایوان منطقه ای جزیره ای است که از جزیره تایوان و 121 جزیره کوچک تشکیل شده است. توسعه جزایر متاثر از دور بودن، منابع طبیعی محدود، بازارهای کوچک، مراکز تصمیم گیری حاشیه ای، ساختار داخلی منحصر به فرد و آسیب پذیری آنها در برابر بلایای طبیعی است. جزایر کشورهای مختلف جهان به ویژه جزایر کوچک از نظر جغرافیایی از سرزمین اصلی جدا شده اند و در نتیجه از نظر آب و هوا، توپوگرافی و محیط فیزیکی متفاوت هستند و هر کدام ویژگی های طبیعی و فرهنگی خاص خود را دارند. تایوان توسط دریا احاطه شده است. منابع ماهیگیری آن غنی است، محیط زیست محیطی به خوبی حفظ شده است، و چشم انداز طبیعی تحت سلطه ویژگی های اقیانوسی است که بزرگترین جاذبه های گردشگری جزیره را تشکیل می دهند. تایوان دارای منابع طبیعی منحصر به فردی است و جزیره ای با پتانسیل توسعه گردشگری بین المللی اکولوژیک است. برای کمک به تایوان برای حرکت به سمت توسعه سبز و پایدار، این تحقیق دادههای متخصص را تجزیه و تحلیل کرد تا موانع برنامههای صدور گواهینامه هتل سبز را شناسایی کند.
صنعت هتلداری قبلاً به عنوان یک صنعت بدون دودکش در نظر گرفته می شد [ 9 ، 10 ، 11 ]. با این حال، با افزایش دامنه و سطح خدمات، مصرف انرژی، مقادیر زباله و فاضلاب، و انتشارات شیمیایی در حال حاضر تأثیر قابل توجهی بر محیط زیست دارند [ 12 ، 13 ]. اکثر مطالعات در مورد هتل های سبز در مناطق تایوان، مسائل مربوط به هتل سبز را از دیدگاه مصرف کنندگان بررسی کرده اند، در حالی که مشکلات در دریافت گواهینامه هتل سبز از دیدگاه هتلدار به ندرت مورد بحث قرار گرفته است [ 14 ، 15 ].]. بنابراین، چگونگی ایجاد تغییرات سبز در هتل های منطقه تایوان و کاهش مصرف انرژی و آسیب به محیط زیست و همچنین مشکلات پیش آمده در درخواست گواهینامه هتل سبز، همچنان موضوعات مهم و بی پاسخ در عملکرد پایدار هتل های سبز در تایوان است.
در حال حاضر پایداری یکی از اولویت های اصلی گردشگری در سراسر جهان است. یکی از جنبه های گردشگری پایدار مدیریت سبز است. با توجه به روند صنعت هتلداری، تسهیلات اقامتی دریافته اند که اتخاذ شیوه های سبز سودمند است [ 16 ]]. اداره حفاظت از محیط زیست تایوان در سال 2008 در پاسخ به تقاضای جهانی برای حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار، علامت سبز را برای صنعت هتلداری راه اندازی کرد. با این حال، متقاضیان بسیار کمی وجود داشت. از این رو، دولت پروژه «هتلهای سبز» را با آستانههای پایینتر برای شرایط حفاظت از محیط زیست در سال 2011 مجدداً راهاندازی کرد تا زمان بررسی و سرمایهگذاری را کوتاه و کاهش دهد و تمایل هتلداران را افزایش دهد. با این حال، تا پایان فوریه 2019، از میان 13268 هتل در صنعت گردشگری، تنها 1450 هتل، کمتر از 10 درصد، به هتل سبز تبدیل شدند [ 17 ]. تنها 64 هتل با گواهی علامت سبز وجود دارد [ 18]. این نتیجه نشان میدهد که هتلداران در تایوان عموماً نگرش محتاطانهای نسبت به هتلهای سبز دارند، نگران سرمایهگذاری و کیفیت خدمات تسهیلات سبز هستند، نمیدانند چگونه باید ادامه دهند یا حتی سود بازار را درک نمیکنند. عوامل مهمی که مانع درخواست گواهینامه نشان هتل سبز می شوند چیست و چرا تعداد هتل هایی که گواهی علامت سبز را دریافت می کنند آنطور که انتظار می رود افزایش نمی یابد؟
برای پرداختن به این سوالات، این مطالعه از روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) برای تجزیه و تحلیل سطح اهمیت هر یک از عوامل بازدارنده درخواست گواهینامه هتل سبز بر اساس نظرسنجی پرسشنامه از کارشناسان صنعتی، کارشناسان واحدهای دولتی، محققان و مصرف کنندگان استفاده کرد. در نهایت، رتبهبندی کمی سطح اهمیت هر یک از عوامل بازدارنده درخواست گواهینامه نشان هتل سبز، شناسایی شده از طریق بررسیهای پرسشنامه تخصصی، انجام شد تا مرجعی برای کمک به افزایش تعداد درخواستهای گواهینامه هتل سبز در آینده ارائه شود.
2. پیشینه و آثار مرتبط
2.1. تأثیر علم داده و موقعیت جغرافیایی بر هتلهای دارای گواهی سبز تایوان
در سالهای اخیر، واحدهای دولتی تایوان گردشگری و فناوری اطلاعات را ادغام کردهاند، خدمات اطلاعات گردشگری سبز پایدار را ترویج کردهاند، «پایگاه اطلاعات هتلهای گواهی سبز تایوان» را ادغام و ایجاد کردهاند [ 18 ].]، و مدل های کسب و کار گردشگری را ترویج کرد. در عین حال تسلط بر روند توسعه فناوری ابری همراه با رسانه های اجتماعی و فناوری موبایل و ادغام تدریجی خدمات مختلف گردشگری هوش مصنوعی از سیاست های مهم واحد رسمی گردشگری تایوان است. مدل O2O (آنلاین به آفلاین) به طور گسترده در صنعت گردشگری تایوان استفاده شده است. هتلهای سبز سعی میکنند از کانالهای آنلاین مختلفی از جمله آژانس مسافرتی آنلاین (OTA) و وبسایت هتلها برای نشان دادن گواهی سبز خود برای جذب مشتریان به هتلهای خود استفاده کنند. وب سایت OTA اطلاعات توزیع جغرافیایی هتل سبز و فعالیت های بازاریابی را ارائه می دهد، به معرفی مشتریان جدید به هتل سبز کمک می کند و اطلاعاتی را برای غنی سازی وب سایت OTA ارائه می دهد ( شکل 1).). بنابراین، درخواست گواهینامه هتل سبز و جذب مهمان از طریق OTA به اولویت اول اپراتورهای هتل در تایوان تبدیل شده است.
عوامل مؤثر بر موقعیت هتل های سبز شامل شرایط ترافیکی، شرایط جغرافیایی، مناظر طبیعی و موقعیت جغرافیایی است و تأثیر خاصی بر هتل های سبز دارند [ 19 ]. پوپوویچ و همکاران [ 20 ] اشاره کرد که موقعیت هتل باید به شرح زیر در نظر گرفته شود: محیط جغرافیایی: آب و هوای زیبا و راحت، جاذبه های فرهنگی، فرصت های تفریحی و ویژگی های محیطی اطراف. دسترسی: حمل و نقل راحت؛ محدودیت های طبیعی: توپوگرافی و شیب، هیدرولوژی، زمین شناسی، گیاهان و حیات وحش. مدیریت زیست محیطی: تقسیم بندی مناطق شهری، مقررات ساختمانی، آسایش و راحتی، کاربری فعلی زمین، محدودیت در تغییرات زمین و ساختمان در آینده. فانگ و همکاران [ 21] دریافت که عوامل مکان هتل شامل موارد زیر است: مزایای تراکنش: موقعیت هتل نزدیک به مقصد توریستی. عوامل منظر: چشم انداز و امکانات عمومی در نزدیکی منطقه. راحتی: از جمله زمان و مسافت، بزرگراه ها و اتصال راه آهن. محیط هتل: مناسب بودن محیط اطراف.
بنابراین، بیشتر هتل های دارای گواهی سبز در تایوان در مناطق شهری متمرکز هستند ( جدول 1 ). علاوه بر این، موقعیت جغرافیایی یک شهر به دلیل مشوق های یارانه ای مربوط به شهرهای تایوان، قوانین و مقررات زیست محیطی سختگیرانه برای مکان های جغرافیایی، محدودیت های منطقه ای در شهرها، و ملاحظات هزینه زمین، به یک عامل کلیدی مهم برای صدور گواهینامه هتل سبز تبدیل خواهد شد.
2.2. توسعه گواهینامه هتل سبز
در زمینه هتلداری و گردشگری، درک مصرف کنندگان از توسعه پایدار هتل ها نیز در حال افزایش است [ 6 ، 16 ، 22 ، 23 ]. بنابراین، اپراتورها و مدیران هتل نیز تشخیص میدهند که هتلها باید به طور فعال در عملیات پایدار و حفاظت از محیطزیست برای جذب مشتریان با افزایش آگاهی سبز شرکت کنند [ 24 ، 25 ]. بر اساس گزارش جهانی سفر پایدار منتشر شده توسط Bookings.com ، 65 درصد از مسافران جهانی تمایل خود را برای اقامت در هتل های سبز ابراز کردند [ 26 ]]. در پاسخ به انتظارات بالاتر این مصرف کنندگان آگاه از محیط زیست در مورد “محل اقامت سبز”، بسیاری از هتل ها به طور فعال شیوه های حفاظت از محیط زیست سبز و پایدار را اتخاذ کرده اند [ 16 ، 23 ، 27 ، 28 ، 29 ]. اکثر اپراتورهای هتل آگاهی مثبتی از هتل های سبز و برچسب های دوستدار محیط زیست دارند و تمایل به اجرای آنها دارند. آنها موافق هستند که هتل های سبز می توانند به بهبود تصویر هتل و اثرات صرفه جویی در انرژی کمک کنند و مایل به اجرای اقدامات حفاظت از محیط زیست برای کمک به کاهش هزینه های هتل هستند [ 30 ، 31 ، 32 ].
صدور گواهینامه هتل سبز برای ارائه یک سری استانداردهای سازگار با محیط زیست و تشویق صنعت هتلداری برای افزایش عملکرد زیست محیطی در نظر گرفته شده است. از حدود 140 موسسه صدور گواهینامه سبز برای هتل ها، 50 برچسب زیست محیطی بر گواهینامه هتل سبز تمرکز دارند [ 33 ]. طرح های صدور گواهینامه هتل سبز متفاوت است. با این حال، اکثر گواهینامه ها شامل اجزای زیر است: آب، انرژی، زباله، تدارکات پایدار، حفاظت از تنوع زیستی، مشارکت جامعه، و معماری و طراحی [ 34 ]. بررسی برنامه گواهینامه هتل سبز برای درک اجزای ساختاری کلیدی مدیریت محیطی هتل بسیار مهم است.
هتل های معروف هیلتون، طرح مسئولیت شرکتی “سفر با هدف” را در سال 2011 راه اندازی کردند. این طرح نه تنها شامل اثرات اجتماعی، بلکه اثرات زیست محیطی نیز برای تمرکز بر کاهش موثر انرژی، آب و خروجی زباله در مدیریت زیست محیطی است [ 35 ]]. تریپ ادوایزر اطلاعاتی درباره شیوه های زیست محیطی هتل ارائه می دهد. این شرکت با سازمانهای متخصص بینالمللی برای توسعه پایدار، برنامه محیطزیست سازمان ملل متحد و سازمان بینالمللی گردشگری برای توسعه برنامه رهبران سبز TripAdvisor مذاکره کرد. برنامه GreenLeaders شامل 6 جزء است: انرژی، آب، زباله، خرید، سایت و نوآوری و آموزش. موارد ارزیابی شامل استفاده مجدد از حوله و کتانی، ایستگاه های شارژ ماشین الکتریکی و پنل های خورشیدی است. هتل ها می توانند از طریق تکمیل یک نظرسنجی خودارزیابی برای برنامه تریپ ادوایزر GreenLeaders درخواست دهند. هتلها میتوانند بر اساس سطح تمرین حفاظت از محیط زیست به یکی از 4 سطح نشان دست یابند: برنز، نقره، طلا یا پلاتین. بیش از 1000 هتل جایزه GreenLeaders TripAdvisor را دریافت کرده اند. از جمله تمام برندهای اصلی و بسیاری از هتل های مستقل. علاوه بر این، مشتریان هتل می توانند در مورد شیوه های سبز هتل ها نظر دهند تا از یکپارچگی برنامه اطمینان حاصل کنند.36 ، 37 ].
Green Seal یک سازمان غیرانتفاعی است که استانداردهای گواهی زیست محیطی را ارائه می دهد. این استانداردها نشان دهنده انتخاب های مسئولانه برای خریداران و مصرف کنندگان شرکت برای ترویج توسعه پایدار موثرتر است. Green Seal 33 استاندارد را منتشر کرد که 400 دسته محصول و خدمات را پوشش می دهد [ 38]. Green Seal الزامات هتل ها و املاک اقامتی را تنظیم می کند. استاندارد مهر سبز GS-33 برای املاک دارای سه سطح است: برنز، نقره و طلا. هتل ها می توانند برای گواهی سبز درخواست دهند. از اولین راهاندازی آن در سال 1999، این استاندارد مهر سبز به روشی برای کمک به هتلها برای بهبود شیوههای زیستمحیطی و تبدیل شدن به رهبران محیطزیست تبدیل شده است. این استاندارد بر حفظ انرژی، پیشگیری از آلودگی، به حداقل رساندن زباله، حفظ آب و مدیریت منابع آب شیرین تمرکز دارد [ 39 ].
3. مواد و روشها
این مطالعه از روش AHP برای تجزیه و تحلیل عوامل مهمی استفاده کرد که مانع از درخواست هتلداران برای گواهینامه هتل سبز می شود. در طرح مطالعه، ابتدا از طریق جلساتی با پژوهشگران و کارشناسان هتل سبز و هتلدارانی که قبلاً گواهینامه هتل سبز را دریافت کرده بودند، مصاحبه شد. علاوه بر این، ادبیات مرتبط قبلی با استفاده از روش تحلیل ادبیات برای تهیه پرسشنامه AHP جمع آوری شد. در مرحله بعد، AHP برای دسته بندی و رتبه بندی عوامل مهمی که مانع از درخواست هتلداران برای گواهینامه هتل سبز می شود، انجام شد.
3.1. طراحی نمونه گیری
انتخاب نمونه این پژوهش بر اساس نسبت پراکندگی جغرافیایی است و فرآیند دعوت، دعوت از شرکت کنندگان از طریق ایمیل یا تلفن است. همانطور که برای کارشناسان توضیح داده شد، موارد نظرسنجی از منظر حرفه ای تکمیل شده است. علاوه بر این، از آنجایی که اکثر کارشناسان منتخب از موضوع هتل های سبز حمایت می کنند، بسیار مشتاق بودند که به دعوت نامه پاسخ دهند و پیشنهاداتی ارائه دهند. از آنجایی که این موضوع پژوهشی حرفه ای بود، نظرسنجی های واقعی بر اساس محتوای تحقیق انجام شد تا متخصصان هتلداری و حفاظت از محیط زیست با بیش از 15 سال تجربه در چهار زمینه – متخصصان صنعت هتلداری (پنج نفر)، متخصصان واحد دولتی (4 نفر) هدف قرار گیرند. متخصصان دانشگاهی (چهار نفر) و متخصصان مصرف کننده (چهار نفر) – برای تعیین وزن هر مورد. همه کارشناسان فوق متخصصانی هستند که در زمینه های مرتبط با این موضوع تحقیقی مشغول هستند یا با آنها در تماس هستند. این نظرسنجی در سال 2020 تکمیل شد. اطلاعات پیشینه تخصصی در ارائه شده استجدول 2 در زیر
قبل از اینکه مطالعه به طور رسمی انجام شود، تمام شاخص هایی که مانع صدور گواهینامه هتل سبز می شدند به طور مفصل برای پاسخ دهندگان توضیح داده شد تا از سردرگمی جلوگیری شود و به طور موثر درک پاسخ دهندگان در مورد هر شاخص و رابطه آنها ایجاد شود. پس از حذف پرسشنامههای نامعتبر مانند پرسشنامههای فاقد پاسخ، تأیید آماری همسانی انجام شد. نتایج نشان داد که پرسشنامه های بازیابی شده همگی با استاندارد نسبت سازگاری (CR) مقدار کمتر از 0.10 مطابقت دارند. بنابراین، در مجموع 17 نسخه از پرسشنامه های بازیابی شده معتبر وجود داشت. این مطالعه از روش پس رویدادی برای محاسبه مقادیر وزنی هر شاخص در پرسشنامه های معتبر بازیابی شده بر اساس دستورالعمل AHP استفاده کرد. علاوه بر این،
3.2. استفاده از روش AHP برای شاخص هایی که مانع صدور گواهینامه هتل سبز می شوند
روش AHP عمدتاً در شرایط نامطمئن و مسائل تصمیم گیری با معیارهای ارزیابی بسیاری اعمال می شود. دامنه کاربرد AHP بسیار متنوع است، به ویژه در برنامه ریزی، پیش بینی، قضاوت، تخصیص منابع و آزمایشات پورتفولیو [ 40 ]]. AHP سوالات پیچیده را به چندین سلسله مراتب تجزیه و تحلیل و تقسیم می کند تا یک ساختار سلسله مراتبی با تأثیر متقابل ایجاد کند. گام به گام از سلسله مراتب بالا به سلسله مراتب پایین تجزیه می شود. از طریق قضاوت کمی، AHP رویه های تصمیم گیری قبلی تصمیم گیرندگانی را که برای به دست آوردن مقادیر اولویت بندی شده با اولویت همه طرح ها به غریزه تکیه می کردند، ساده و بهبود می بخشد. رابطه سلسله مراتبی می تواند یک رویکرد منطقی برای ارزیابی برای تصمیم گیرندگان برای انتخاب طرح های مناسب فراهم کند. طرحهایی با ارزشهای دارای اولویت بالاتر، اولویتهای پذیرش بالاتری دارند. بنابراین خطر اشتباه در تصمیم گیری کاهش می یابد. روش روش AHP به هشت مرحله تقسیم می شود [ 41 ].
تعریف موضوع تحقیق تعیین می شود، دامنه مسائل مورد تجزیه و تحلیل و تعریف قرار می گیرد و هدف از تصمیم گیری تأیید می شود. در مرحله بعد، نظرات کارشناسان و تصمیم گیرندگان ادغام می شود. معیارهای ارزیابی مربوط به مشکلات تصمیم گیری فهرست شده، معیارها تعریف شده و معیارها به سلسله مراتب مختلف دسته بندی می شوند.
- 2.
-
ساختار سلسله مراتبی ساخته شده است
همه دیدگاههای تصمیمگیرندگان با استفاده از روش بحث گروهی یا ارجاع به ادبیات مرتبط و نظرات کارشناسان، بارها اصلاح میشوند و برای ایجاد ساختار سلسله مراتبی طرح هدف خلاصه میشوند.
- 3.
-
مقایسههای زوجی برای ارزیابی انجام میشود
پس از ایجاد ساختار سلسله مراتبی، مرحله بعدی وظیفه ارزیابی است. شاخص ها در سلسله مراتب بالا عمدتاً به عنوان خط مبنا استفاده می شوند. مقایسه دو به دو بین اهمیت نسبی شاخص به سلسله مراتب بالای هر دو شاخص در یک سلسله مراتب انجام می شود. اگر n شاخص وجود داشته باشد، n(n-1)/2 مقایسه های زوجی باید انجام شود تا اهمیت نسبی بین همه شاخص ها در همان سطح سلسله مراتب مشخص شود.
- 4.
-
ماتریس در هر سطح از سلسله مراتب مطابق مرحله 3 برای ساخت همه ماتریس های ارزیابی توسعه داده شده است.
این مطالعه زیر سلسله مراتب همه سلسله مراتب را برای انجام مقایسه های زوجی برای به دست آوردن همه ماتریس های ارزیابی هدف قرار داد. ماتریس های ارزیابی همه سلسله مراتب طبق فرمول (1) زیر ساخته می شوند:
که در آن Ak ماتریس ارزیابی در هر سلسله مراتب است.
i کد سلسله مراتبی است.
j کد شاخص است.
k کد خبره است. و
a ماتریس هر سلسله مراتب است.
- 5.
-
ماتریس های مقایسه زوجی ساخته می شوند، بردارهای اولویت محاسبه می شوند و سازگاری بررسی می شود.
با توجه به داده های ارزیابی به دست آمده در مرحله 3، یک ماتریس مقایسه زوجی ساخته می شود که ماتریس متقابل مثبت نامیده می شود. بر اساس ماتریس مقایسه زوجی ساخته شده، بردار ویژه و مقدار ویژه حداکثر شده ( λmax ) محاسبه می شود. در مرحله بعد، مقادیر تفاوت بین مقدار ویژه حداکثر شده و n شاخص به شاخص سازگاری ( CI ) تبدیل می شود. نسبت بین شاخص ها در ماتریس ارزیابی اندازه گیری می شود و به عنوان مرجع برای اینکه آیا ماتریس مقایسه زوجی قابل قبول است یا خیر استفاده می شود. سازگاری با استفاده از فرمول (2) زیر بررسی می شود:
شاخص سازگاری ماتریس متقابل مثبت به طور تصادفی تولید شده، شاخص تصادفی (RI) است. با استفاده از CI و RI فوق، نسبت قوام ماتریس مقایسه زوجی، CR = CI /RI به دست می آید.
- 6.
-
همه سلسله مراتب تابع مراحل 3-5 هستند و بر اساس هر سلسله مراتب به هم متصل می شوند.
- 7.
-
وزن اولویت کل سلسله مراتب کلی محاسبه می شود.
وزن نسبی شاخص ها در همه سلسله مراتب برای محاسبه وزن اولویت کل سلسله مراتب کلی یکپارچه شده است. وزن محاسبه شده نشان دهنده ترتیب اولویت نسبی همه طرح های تصمیم گیری مربوط به هدف تصمیم گیری است. این مطالعه متخصصان چهار حوزه مجزا (کارشناسان صنعت، نمایندگان واحدهای دولتی، دانش پژوهان و مصرف کنندگان) را هدف قرار داده است تا وزن شاخص همه سلسله مراتب را به طور جداگانه محاسبه کنند تا ترتیب اولویت همه شاخص ها را ارزیابی کنند و رتبه بندی کمی سطوح اهمیت مانع را تعیین کنند. فاکتورهای درخواست گواهی علامت هتل سبز
- 8.
-
سازگاری سلسله مراتب کلی ارزیابی می شود.
CR سلسله مراتب کلی عمدتاً شاخص سازگاری سلسله مراتب (CIH) تقسیم بر شاخص تصادفی سلسله مراتب (RIH) است. بنابراین، نسبت سازگاری سلسله مراتب کلی (CRH) باید کوچکتر از 0.10 باشد. اگر این استاندارد رعایت نشود، ارزیابی باید مجدداً برای بهبود CR اصلاح شود. به طور خلاصه، CRH کوچکتر از 0.10 بود. طراحی پرسشنامه AHP این پژوهش بر اساس ادبیات مرتبط با هتل محیطی و نظرسنجی از کارشناسان (فهرست خبرگان در جدول 1 نشان داده شده است).). در مجموع 26 شاخص که بر درخواست گواهینامه هتل محیطی تأثیر میگذارند به پنج دسته اصلی طبقهبندی میشوند: محیط داخلی هتل، محیط خارجی هتل، سیاست قوانین و مقررات هتل، سیاست تشویقی حفاظت از محیط زیست، و آگاهی زیستمحیطی مصرفکنندگان، همانطور که در شکل 2 نشان داده شده است. .
4. نتایج
4.1. تحلیل AHP شاخص های بازدارنده گواهینامه هتل سبز توسط محققان و کارشناسان
جدول 3 نشان می دهد که «محیط داخلی هتل» (262/0) مهم ترین شاخص بوده و پس از آن «آگاهی زیست محیطی مصرف کنندگان» (258/0) و «سیاست تشویقی حفاظت از محیط زیست» (204/0) قرار دارند. این نتایج حاکی از آن است که در مجموع صاحب نظران و صاحب نظران محیط داخلی هتل را شاخصی با بیشترین میزان مانع در صدور گواهینامه هتل سبز دانسته اند.
با توجه به وزنهای شاخص در هر بعد فردی، در بعد محیط داخلی هتل، «بدون حمایت صاحبان سرمایهگذاری (سهامداران)» بیشترین وزن (0.345) و پس از آن «سرمایهگذاری اولیه بالا در حفاظت از محیط زیست» (0.223) و «سخت است». برای بهبود تجهیزات هتل موجود» (0.189). در بعد محیط بیرونی هتل، «سبز شدن تضمینی برای بهبود نرخ اقامت نیست» بیشترین وزن (0.348) و پس از آن «عدم استقبال گسترده از هتلهای سبز توسط مصرفکنندگان» (0.305) و «عدم فوریت برای هتلها به برای گواهی علامت سبز اقدام کنید» (0.131). در بعد خط مشی قوانین و مقررات هتلداری، «رویه درخواست هتل سبز پیچیده است» بیشترین وزن (0.311) را داشت. به دنبال آن «فقدان مکانیسمهای مشاوره مرتبط با حفاظت از محیط زیست» (0.251) و «تضاد بین علائم سبز هتل و بررسی ستارههای هتل» (0.193). در بعد سیاست مشوق حفاظت از محیط زیست، «عدم مشوق یارانه مربوطه» بیشترین وزن (0.322) و پس از آن «منابع محدود برای ارتقای هتلهای سبز» (0.176) و «عدم ادغام تبلیغات هتل سبز توسط ادارات دولتی ذیربط» را به خود اختصاص داده است. (0.162). در بعد آگاهی زیست محیطی مصرف کنندگان، «حفاظت از محیط زیست شرط اصلی مصرف کنندگان برای انتخاب محل اقامت نیست» بیشترین وزن (0.375) و پس از آن «علامت های مربوط به هتل سبز به خوبی شناخته نشده است» (0.171) و «مصرف کنندگان» قرار دارند. تفاوت های شناختی در مورد هتل های سبز» (0.166). 251) و “تضاد بین علائم سبز هتل و نظرات ستاره هتل” (0.193). در بعد سیاست مشوق حفاظت از محیط زیست، «عدم مشوق یارانه مربوطه» بیشترین وزن (0.322) و پس از آن «منابع محدود برای ارتقای هتلهای سبز» (0.176) و «عدم ادغام تبلیغات هتل سبز توسط ادارات دولتی ذیربط» را به خود اختصاص داده است. (0.162). در بعد آگاهی زیست محیطی مصرف کنندگان، «حفاظت از محیط زیست شرط اصلی مصرف کنندگان برای انتخاب محل اقامت نیست» بیشترین وزن (0.375) و پس از آن «علامت های مربوط به هتل سبز به خوبی شناخته نشده است» (0.171) و «مصرف کنندگان» قرار دارند. تفاوت های شناختی در مورد هتل های سبز» (0.166). 251) و “تضاد بین علائم سبز هتل و نظرات ستاره هتل” (0.193). در بعد سیاست مشوق حفاظت از محیط زیست، «عدم مشوق یارانه مربوطه» بیشترین وزن (0.322) و پس از آن «منابع محدود برای ارتقای هتلهای سبز» (0.176) و «عدم ادغام تبلیغات هتل سبز توسط ادارات دولتی ذیربط» را به خود اختصاص داده است. (0.162). در بعد آگاهی زیست محیطی مصرف کنندگان، «حفاظت از محیط زیست شرط اصلی مصرف کنندگان برای انتخاب محل اقامت نیست» بیشترین وزن (0.375) و پس از آن «علامت های مربوط به هتل سبز به خوبی شناخته نشده است» (0.171) و «مصرف کنندگان» قرار دارند. تفاوت های شناختی در مورد هتل های سبز» (0.166). پس از آن “منابع محدود برای ترویج هتل های سبز” (0.176) و “عدم ادغام تبلیغات هتل سبز توسط ادارات دولتی مربوطه” (0.162) قرار دارند. در بعد آگاهی زیست محیطی مصرف کنندگان، «حفاظت از محیط زیست شرط اصلی مصرف کنندگان برای انتخاب محل اقامت نیست» بیشترین وزن (0.375) و پس از آن «علامت های مربوط به هتل سبز به خوبی شناخته نشده است» (0.171) و «مصرف کنندگان» قرار دارند. تفاوت های شناختی در مورد هتل های سبز» (0.166). پس از آن “منابع محدود برای ترویج هتل های سبز” (0.176) و “عدم ادغام تبلیغات هتل سبز توسط ادارات دولتی مربوطه” (0.162) قرار دارند. در بعد آگاهی زیست محیطی مصرف کنندگان، «حفاظت از محیط زیست شرط اصلی مصرف کنندگان برای انتخاب محل اقامت نیست» بیشترین وزن (0.375) و پس از آن «علامت های مربوط به هتل سبز به خوبی شناخته نشده است» (0.171) و «مصرف کنندگان» قرار دارند. تفاوت های شناختی در مورد هتل های سبز» (0.166).
علاوه بر این، وزن نسبی همه شاخص ها تعیین شد. در مجموع، نمایندگان صاحب نظر و متخصص بیان کردند که «حفاظت از محیط زیست شرط اصلی انتخاب مسکن توسط مصرفکنندگان نیست» (099/0) بیشترین وزن نسبی را در بین همه شاخصها دارد. این نتیجه نشان داد که این نمایندگان بر این باورند که مهمترین عامل مانع از صدور گواهینامه هتل سبز، این شاخص است و پس از آن «حمایت نشدن توسط صاحبان سرمایهگذاری (سهامداران)» (093/0) و «عدم مشوقهای یارانهای مربوطه» (075/0) است.
4.2. تجزیه و تحلیل رتبه بندی وزنی نسبی شاخص هایی که مانع صدور گواهینامه هتل سبز در نظر گرفته شده توسط همه محققان و کارشناسان
در تجزیه و تحلیل رتبهبندی وزنی نسبی شاخصهایی که مانع صدور گواهینامه هتل سبز میشوند، این مطالعه وزنهای نسبی در نظر گرفته شده توسط محققان و کارشناسان در همه زمینهها را رتبهبندی کرد و تحلیلهای جامعی را با هدف قرار دادن نمایندگان مصرفکننده، نمایندگان دولت، نمایندگان دانشگاهی و نمایندگان صنعت انجام داد تا سطح تمرکز رتبه بندی همه شاخص ها. جدول 4 نشان می دهد که نتایج به طور عمده به دو دسته تقسیم می شوند: 1. شاخص های غلظت بالا (شاخص های متمرکز در پنج رشته برتر همه زمینه ها)، 2. شاخص های غلظت پایین (شاخص های متمرکز در پنج رشته پایین همه زمینه ها، و 3). شاخص های رتبه بندی دیفرانسیل (شاخص هایی که هم در پنج رتبه برتر و هم در پنج رتبه پایین رتبه بندی می شوند).
در شاخص های رتبه بالا، “حفاظت از محیط زیست شرط اصلی مصرف کنندگان برای انتخاب مسکن نیست” یک شاخص تمرکز بالا بود. نتایج نشان داد که نمایندگان مصرفکننده و نمایندگان صنعت همگی وزن نسبی این شاخص را در رتبهبندی کلی رتبه ۱ و نمایندگان دانشگاهی آن را رتبه ۳ در نظر گرفتند. نتایج نشان داد که نمایندگان دولت و نمایندگان دانشگاهی همگی وزن نسبی این شاخص را در رتبه بندی کلی رتبه 1 و نمایندگان صنعت آن را رتبه 4 می دانند.
در شاخصهای پایینتر، «عدم حمایت انجمن صنعت هتلداری» شاخص تمرکز پایینتر بود. نتایج نشان داد که نمایندگان مصرفکننده و نمایندگان دانشگاهی همگی وزن نسبی این شاخص را در رتبهبندی کلی (مقام 26) آخرین و نمایندگان صنعت آن را رتبه دوم تا آخر (مقام 25) و به دنبال آن «عدم درک» میدانند. روند بازار مصرف سبز (حفاظت از محیط زیست). نتایج نشان داد که نمایندگان دانشگاهی وزن نسبی این شاخص را رتبه دوم به آخر در رتبه بندی کلی (مقام 25)، نمایندگان مصرف کننده در رتبه سوم تا آخر (مقام بیست و سوم) و نمایندگان دولت در رتبه چهارم قرار دادند. آخرین (مقام بیست و دوم). مورد بعدی «هیچ فوریتی برای هتلها برای درخواست گواهی علامت سبز وجود ندارد». نتایج نشان داد که نمایندگان دولت وزن نسبی این شاخص را در رتبه بندی کلی دوم به آخر (25) و نمایندگان مصرف کنندگان آن را سوم تا آخر (مقام 24) دانستند.
در رتبهبندی افتراقی شاخصها، «هتلهای سبز الزامی برای خرید دولتی نیستند» بیشترین تفاوت را در رتبهبندی شاخصهای کلی داشته است. نتایج حاکی از آن است که نمایندگان مصرف کننده وزن نسبی این شاخص را در رتبه چهارم در میان شاخص های کل و نمایندگان صنعت آن را در رتبه آخر (مقام 26) قرار داده اند. مورد بعدی «تضاد بین علامتهای سبز هتل و بررسی ستارههای هتل» بود. نتایج حاکی از آن است که نمایندگان مصرف کنندگان وزن نسبی این شاخص را در مجموع در رتبه دوم و نمایندگان دولت آن را در رتبه سوم تا آخر (مقام 24) قرار دادند. مورد بعدی “عدم استقبال گسترده از هتل های سبز توسط مصرف کنندگان” بود.
به طور خلاصه، این مطالعه رتبهبندی را در حوزههای نمایندگان مصرفکننده، نمایندگان دولت، نمایندگان دانشگاهی و نمایندگان صنعت مقایسه کرده و نشان میدهد که رتبهبندی وزنهای نسبی برخی از شاخصها دارای درجات تمرکز بالایی بوده و نشان میدهد که صاحب نظران و صاحب نظران در همه حوزهها در مورد میزان ممانعت از این شاخص توافق داشتند، در حالی که در برخی از شاخص ها نظرات مخالفی وجود داشت. بنابراین ارتقای هتل سبز حوزه ها و دانش پژوهان مختلفی را در بر می گیرد. کارشناسان در همه زمینه ها تجربیات ذهنی متفاوتی در مورد مانع برنامه هتل سبز داشتند و نظرات متفاوتی در مورد سطوح مانع داشتند.
5. بحث
هتل های سبز یک روند فعلی در اقامتگاه های گردشگری هستند و توزیع هتل های سبز به حفاظت از محیط زیست جغرافیای مرتبط با گردشگری مرتبط است. شاخصهای آشکار شده در این تحقیق میتواند مرجعی برای افزایش کاربرد هتلهای سبز باشد و اهمیت جغرافیای منطقهای را برای اکولوژی محیطی نشان دهد. این مطالعه پنج بعد شاخص مهم را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد: محیط داخلی هتل، محیط خارجی هتل، سیاست قوانین و مقررات هتل، سیاست تشویقی حفاظت از محیط زیست، و آگاهی زیست محیطی مصرف کنندگان. نتایج مطالعه در زیر خلاصه شده و مورد بحث قرار گرفته است.
شاخص «تحت حمایت صاحبان سرمایه (سهامداران)»، شاخص «مشکل بهبود تجهیزات هتل موجود» و شاخص «سرمایه گذاری اولیه بالا در حفاظت از محیط زیست» به ترتیب در رتبه های دوم، ششم و چهارم در رتبه بندی کلی شاخص ها قرار گرفتند. علما و کارشناسان. این نتایج نشان داد که تفکر هتلداران و شناخت مدیران ارشد هتلها از عوامل مهم تأثیرگذار بر تمایل هتلداران برای مشارکت در صدور گواهینامه هتل سبز است. “حمایت نکردن توسط سهامداران سرمایه گذاری” و “سرمایه گذاری اولیه بالا در حفاظت از محیط زیست” عوامل مهمی بودند که مانع از درخواست هتلداران برای علامت سبز شدند. این نتیجه با چان و همکاران همخوانی دارد. [ 42 ]، Iorgulescu [ 43 ] و Moon و همکاران. [ 44]. اگرچه صنعت هتلداری انگیزه ای برای سرمایه گذاری در هتل های دوستدار محیط زیست دارد، اما در حال حاضر به دلیل ملاحظات هزینه ورودی و عدم اطمینان در عملکرد خروجی، نگرش انتظار و دید را اتخاذ می کند.
این پنج شاخص: «عدم حمایت انجمن صنعت هتلداری»، «عدم پذیرش گسترده هتلهای سبز توسط مصرفکنندگان»، «عدم فوریت هتلها برای درخواست گواهی علامت سبز»، «عدم درک از فضای سبز (حفاظت از محیط زیست ) روند بازار مصرف» و «سبز شدن بهبود نرخ اقامت را تضمین نمی کند» – در تجزیه و تحلیل رتبه بندی کلی توسط محققان و کارشناسان کلی همه در 10 رتبه اول نبودند، در حالی که رتبه بندی «بعد محیط خارجی هتل» در بین پنج بعد در رتبه آخر قرار گرفت.
شاخص “رویه درخواست هتل سبز پیچیده است” در تجزیه و تحلیل رتبه بندی کلی شاخص ها توسط محققان و کارشناسان رتبه هفتم را کسب کرد. نتایج نشان داد که روند صدور گواهینامه بسیاری از علائم هتل سبز در تایوان بسیار پیچیده است و محتوای الزامات علامت سبز روشن نیست. این نتیجه با سوریاوان و آریس [ 45 ]، نلسون و همکاران مطابقت دارد. [ 46 ]، و شارما و همکاران. [ 47 ]. بسیاری از هتلداران اظهار داشتند که مراحل صدور گواهینامه برچسب بسیار پیچیده است و آنها در مورد محتوای اقلام برچسب سبز روشن نیستند.
شاخص «فقدان مشوقهای یارانهای مرتبط» در تحلیل رتبهبندی کلی شاخصها توسط صاحبنظران و صاحبنظران رتبه سوم را به خود اختصاص داد. این نتیجه با Heras-Saizarbitoria و همکاران مطابقت دارد. [ 48 ] و دوس سانتوس و همکاران. [ 49 ]. افزایش مشوق ها یک برنامه ریزی بسیار مهم برای گروه هایی است که توسط این سیاست مورد هدف قرار می گیرند. دولت باید با یارانهها و مشوقهای مالیاتی حفاظت از محیط زیست شروع کند تا مستقیماً هتلداران را تشویق به اجرای هتلهای سبز کند و اقدامات تشویقی مربوطه توسط دولت عامل مهمی است که هتلداران را از درخواست نشانهای سبز باز میدارد.
شاخصهای «حفاظت از محیطزیست شرط اصلی انتخاب مسکن برای مصرفکنندگان نیست» و «مصرفکنندگان از آگاهی حفاظت از محیطزیست بالایی برخوردار نیستند» به ترتیب در رتبههای اول و پنجم در تحلیل رتبهبندی کلی شاخصها توسط محققان و کارشناسان قرار دارند. نتایج حاکی از آن است که وقتی مصرف کنندگان هتل ها را برای اقامت انتخاب می کنند، هتل های سبز به عنوان عاملی در تصمیم گیری خرید فهرست نمی شوند. مصرف کننده قیمت را در نظر می گیرد و فقط انگیزه اقتصادی دارد [ 50 ، 51 ، 52 ].
6. نتیجه گیری
شاخص “حفاظت از محیط زیست شرط اصلی انتخاب مسکن توسط مصرف کنندگان نیست” در تجزیه و تحلیل شاخص ها توسط نمایندگان مصرف کننده و نمایندگان صنعت هتلداری در هر دو رتبه بندی رتبه اول را کسب کردند. بنابراین، هتلداران به وضوح درک می کنند که مصرف کنندگان هنوز از عامل اقتصادی به عنوان اولویت در محیط انتخاب محل اقامت استفاده می کنند [ 53 ]]. هتلداران باید رفتارهای زیست محیطی مانند مصرف کنندگان لوازم بهداشتی خود را به همراه داشته باشند تا در عملیات عملی تخفیف های قیمتی قابل توجهی ارائه دهند. شاخص «تحت حمایت صاحبان سرمایهگذاری (سهامداران)» رتبه اول را در تحلیل شاخصها توسط نمایندگان دولت و نمایندگان دانشگاهی کسب کرد. بنابراین تصمیم گیرندگان اصلی هتل ها همچنان مالکان (سهامداران) هستند. نگرش مالکان (صاحبان سهام) عامل مهمی است که تعیین می کند که آیا ارتقای سیاست دولت موفق یا شکست خورده است. توصیه میشود که واحدهای دولتی از انجمنهای هتلداری در همه شهرستانها و شهرستانها برای ارتقای هتلهای سبز و تقویت آموزش در مورد محیط زیست در سرمایهگذاریهایی که توسط مالکان (سهامداران) انجام میشود، کمک بگیرند. علاوه بر این، هنگامی که هتل ها برای صدور گواهینامه درخواست می کنند، می توان بلافاصله مشاوره و ارتقاء را انجام داد. علاوه بر این، هتل هایی که با استفاده از استاندارد هتل های سبز طراحی و ایجاد شده اند باید افتتاح شوند. علاوه بر این، زمانی که هتلها پس از عملیات رسمی گواهی علامت هتل سبز را دریافت میکنند، میتوانند برای افزایش تمایل هتلداران برای درخواست یارانه نیز درخواست دهند. مشارکت های این تحقیق به شرح زیر است: از طریق تجزیه و تحلیل شاخص های داده های واقعی کارشناسان گردشگری در این تحقیق، می دانیم که واحدهای رسمی دولتی مرتبط با گردشگری در منطقه تایوان، اثربخشی سیاست برچسب هتل دوستدار محیط زیست را تشخیص می دهند. سیستم. در بحث موانع برچسبگذاری زیستمحیطی هتلها، این مطالعه نظرات کارشناسان گردشگری را جمعآوری کرد.
بدون دیدگاه