شهر پایدار هوشمند آن است که از فناوری برای تغییر سیستم های اصلی خود و بهینه سازی بهره برداری از منابع محدود استفاده می کند. این یک سیستم مبتنی بر دانش است که بینش های بلادرنگ را برای ذینفعان فراهم می کند. در نتیجه چالش های پیش روی شهرهای نوار غزه در زمینه رشد جمعیت، کمبود منابع، افزایش تقاضا برای مواد، محاصره بیش از دوازده ساله نوار غزه، رویکرد شهر هوشمند می تواند به کاهش این چالش ها کمک کند. ایجاد فرصت ها و راه حل ها برای بسیاری از این مشکلات. بدین ترتیب، هدف این مطالعه ارتقای توسعه پایدار شهری از طریق اتخاذ رویکردهای شهر هوشمند با استفاده از بازنمایی و تحلیل سه بعدی شهر برای انعکاس و تعریف وضعیت موجود و تدوین چشمانداز آینده با استفاده از GIS و مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) با در نظر گرفتن شهر شیخ حمد به عنوان یک شهر است. مطالعه موردی. این شامل توسعه یک مدل سه بعدی مبتنی بر وب GIS از منظر شهری شهر و ایجاد یک پایگاه داده توصیفی هندسی است که شامل عناصر مختلف شهر مانند ساختمانها، خدمات و سایر امکانات است. پایگاه داده ساخته شده به طور خودکار به روز می شود و می تواند برای تسهیل اسناد، شفافیت و کمک به فرآیند تصمیم گیری استفاده شود. شهر هوشمند سه بعدی همچنین می تواند برای ذینفعان، مقامات دولتی، بخش های خصوصی و همچنین شهروندان شهر مفید باشد. از این رو، خدمات شهری کارآمدتر خواهد بود و شهرهای نوار غزه می توانند در شرایط سخت اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی به توسعه پایدار و رقابت دست یابند. این مطالعه استفاده از فناوریهای BIM و GIS را در تبدیل به مفهوم شهر هوشمند و همچنین بازسازی کادرهای موجود برای توانمندسازی آنها در استفاده از این فناوریها برای دستیابی به هدف بهبود کیفیت زندگی و تسهیل زندگی روزمره مردم توصیه میکند. .
کلید واژه ها
BIM , GIS , شهر شیخ حمد , شهر هوشمند , مدل شهر سه بعدی وب
1. مقدمه
شهر هوشمند با استفاده از فناوری پیشرفته در مقیاس بزرگ و بهبود کلی پایداری زندگی شهری مشخص می شود که به داده های عظیم و چند منبعی برای استفاده از فناوری و مدیریت نیاز دارد. بنابراین خدمات شهری کارآمدتر خواهند بود و شهرها در شرایط اجتماعی، اقتصادی، محیطی و فرهنگی خود رقابتی تر خواهند بود [ 1 ]. ویژگیها و امکانات ارائه شده توسط فناوریهای GIS و BIM باعث میشود از آن بهطور گسترده در صنعت ساختوساز استفاده شود و از طریق ادغام امکانات متنوع این فناوریها، حداکثر سود حاصل شود [ 2 ].] . این بدان معناست که داده های GIS و BIM نقش مهم و تعیین کننده ای در شهرهای هوشمند و پایدار در تمام مراحل دارند. مدل BIM رکوردی از داده های گرافیکی و توصیفی دقیق، به روز و دقیق برای تمام عناصر ساختمان است. این داده ها برای همه ذینفعان از طراح، مالک، مصرف کننده نهایی و حمایت تصمیم گیرنده از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین به سازمانهای محلی مختلف که مسئول اعطای مجوزها، ارائه خدمات و ارزیابی بینظمیها هستند خدمات میدهد [ 3 ]] . برای سیستم های GIS، داده های مربوط به یک ساختمان معین به طور مستقیم با موقعیت واقعی آن در نقشه شهر یا منطقه مرتبط است. به عنوان مثال، یک سایت ساختمانی را می توان در بافت ساختمان های دیگر در یک محله مشاهده کرد، مساحت سطح آن را می توان محاسبه کرد، می توان فواصل را برای خدمات دقیق محاسبه کرد، و داده های تصاویر ماهواره ای را می توان در سیستم های GIS گنجاند تا دید بهتری ایجاد کند. در همه جا، داده های مکانی دقیق و جامع نقشی حیاتی در تمامی حوزه های مدیریت زیست محیطی و توسعه پایدار ایفا می کنند.
به منظور کنترل موثر چرخه کامل ساخت و ساز، فناوری GIS و BIM می تواند مفید باشد زیرا GIS و BIM می توانند اسناد گرافیکی و غیر گرافیکی را مدیریت کنند که جمع آوری اطلاعات پروژه ساخت و ساز را در یک پایگاه داده مرکزی آسان تر می کند. علاوه بر این، می تواند برنامه ریزی ساخت و ساز را بهبود بخشد و سرعت بخشد و همچنین از یکپارچگی و دقت داده ها اطمینان حاصل کند. با ادغام هر دو فن آوری GIS و BIM، آنها می توانند تجزیه و تحلیل فضایی را در یک مرجع فضایی در دنیای واقعی بیاورند [ 4 ]. شاهی [ 5 ] تأکید می کند که ادغام BIM با GIS، امکان ارزیابی یک پروژه ساخت و ساز در بافت شهری آن را فراهم می کند و بسیاری از کاربردهای مدیریت شهری هوشمند را امکان پذیر می کند. آلاستال و همکاران [ 6هدف توسعه پایدار شهری با اتخاذ رویکرد شهر هوشمند با شناسایی مفهوم شهرهای هوشمند در واقعیت شهرهای نوار غزه با در نظر گرفتن شهر خان یونس به عنوان مطالعه موردی است. این مطالعه نشان میدهد که خان یونس 41.7 درصد از ویژگیهای شهر هوشمند را دارد و نیاز به بهبود بیشتر در همه محورها بهویژه در دسترس بودن زیرساختهای اجتماعی و اقتصادی دارد.
سونگ و همکاران [ 1 ] کاربردها و روندهای آتی ادغام BIM-GIS در صنعت معماری، مهندسی و ساخت و ساز (AEC) را بر اساس مطالعات 96 مقاله تحقیقاتی با کیفیت بالا از دیدگاه آماری مکانی-زمانی بررسی میکند. نتایج نشان میدهد که استفاده از ادغام BIM-GIS در صنعت AEC نیازمند تئوریهای سیستماتیک فراتر از فناوریهای یکپارچهسازی و کاربردهای عمیق روشهای مدلسازی ریاضی، از جمله مدلسازی آماری مکانی-زمانی در GIS و شبیهسازی و مدیریت BIM است. السقف و جراد [ 2] روش مورد استفاده در توسعه مدلی را توصیف می کند که BIM و GIS را برای تسهیل مدیریت و کنترل زباله تخریب برای پروژه های بزرگ ادغام می کند. مدل پیشنهادی BIM-GIS می تواند به مدیریت ساخت و ساز سبزتر و کارآمدتر کمک کند. خان و عدنان [ 7 ] دو برنامه GIS مبتنی بر وب Google Maps و MapQuest را برای یافتن مشکلات قابلیت استفاده ارزیابی می کنند. معیارهای ویژه ای برای ارزیابی قابلیت استفاده این دو برنامه GIS مبتنی بر وب اتخاذ شده است. تستهای کاربردپذیری با شش کاربر فارغالتحصیل انجام شده و پرسشنامهها توسط این کاربران تکمیل شده است. همچنین مصاحبه هایی با شش کاربر برای تایید نتایج انجام می شود. ژانگ و همکاران [ 8] نشان می دهد که یکپارچه سازی داده ها برای مدیریت مؤثر دارایی مهم است. بسیاری از ابزارهای فناوری اطلاعات مانند GIS و BIM برای تسهیل چنین فرآیندی در این مطالعه برجسته شدهاند. تجزیه و تحلیل جغرافیایی یکی از کمک های اصلی GIS برای مدیریت دارایی در مقیاس بزرگ است، اما ابزارهای سه بعدی برای دستیابی به پتانسیل بزرگ آن نیاز به توسعه بیشتر دارند. علاوه بر اینکه به عنوان یک مجموعه داده عمل می کند، مزایای بیشتری از BIM برای مدیریت دارایی هنوز مشخص نیست.
2. مفهوم شهر سه بعدی
در حال حاضر مشاهده می شود که شهرها به منظور سازگاری با تغییرات سریع جمعیتی، اقتصادی، اجتماعی و محیطی در حال گذار و توسعه مستمر هستند. با درک نیاز به انطباق به عنوان فرصتی برای توسعه شهر به سمت پایداری و انعطاف پذیری بیشتر، اکثر شهرهای مدرن سعی در معرفی ابزارها و روش های نوآورانه برای مشارکت هرچه بیشتر بازیگران مرتبط در فرآیندهای برنامه ریزی دارند. در این زمینه، مدلهای شهر سهبعدی به عنوان تکنیکهای امیدوارکننده برای ایجاد درک مشترک بین همه بازیگران در مناطق مختلف نقش مهمی ایفا میکنند. علاوه بر این، این مدلها شامل توابع GIS با قابلیت نمایش و تجزیه و تحلیل دادههای بالا، گشودن حوزههای احتمالی بیشتری از کاربرد برای مدیریت دولتی و پشتیبانی تصمیمگیری و همچنین مشارکت شهروندان است. بدین ترتیب،9 ] .
شهر سه بعدی نقش مهمی در تبدیل شهر هوشمند به سطح فناوری ها و برنامه های کاربردی مورد استفاده و توسعه مورد نیاز برای زیرساخت دانش، به منظور به حداکثر رساندن منفعت برای ساکنان شهر ایفا می کند. مدل شهر سه بعدی یک نمایش دیجیتالی از سطح زمین و اشیاء مرتبط مانند ساختمانها، درختان، پوشش گیاهی و برخی ویژگیهای ساخت بشر در مناطق شهری است. تقاضا برای مدلسازی سه بعدی شهر در کاربردهای مختلف به سرعت در حال افزایش است [ 10] . تکنیکهای تجسم GIS و مدلسازی سهبعدی اطلاعات ساختمان نه تنها برای منطقه در وضعیت فعلی آن، بلکه برای شبیهسازی سناریوهای آینده برای توسعه پایدار و نوآورانه نیز اعمال میشود. برنامه های کاربردی مبتنی بر وب برای ارائه واضح پروژه ها و سناریوهای توسعه شهری جدید و تسهیل مشارکت شهروندان در فرآیند برنامه ریزی و تصمیم گیری در حال توسعه و استفاده هستند. مهمترین اهداف و مزایای مدلهای سه بعدی شهر عبارتند از [ 11 ] :
· نقش بسزایی در کنترل کیفیت، تداوم، مدیریت و ارائه خدمات دارد.
· از طریق سناریوی سه بعدی وضعیت فعلی، سناریوهای پایدار و نوآورانه را می توان بر اساس داده های فعلی شهر، برنامه های جاری توسعه داد.
· با ترکیب خروجی های مدل استاندارد با پایگاه داده سه بعدی GIS به ترسیم اثرات زیست محیطی و داده های تحرک انرژی کمک می کند.
ایجاد یک پورتال سه بعدی تعاملی مبتنی بر GIS برای مشارکت شهروندان و یک پنل پشتیبانی تصمیم در داخل دولت شهر را تسهیل می کند تا برنامه ریزان و تصمیم گیران در شهر ابزارهایی داشته باشند که امکان ارائه واضح پروژه ها و سناریوهای جدید برای توسعه شهری و به شهروندان نیز امکان مشارکت می دهد.
مدل های سه بعدی شهر در سه سطح اصلی با یک چالش واقعی روبرو هستند. اولین سطح از چالش ها مربوط به فناوری های هوشمند است که برای اجرای طرح ها و طرح های هوشمند ضروری هستند. سطح دوم چالش ها برای کاربران باهوشی است که توسعه دهندگان شهر هوشمند خواهند بود. سطح سوم چالش ها به بعد نهادی یعنی مدیریت هوشمند مربوط می شود. الزامات اساسی برای تبدیل هر شهر به یک شهر هوشمند سه بعدی باید شامل موارد زیر باشد:
· در دسترس بودن داده ها از نظر دسترسی، کیفیت و دقت،
· در دسترس بودن کادر فنی واجد شرایط که می توانند داده ها را در اشکال مختلف به مدل های سه بعدی تبدیل کنند.
· در دسترس بودن سخت افزار و نرم افزار که برای ذخیره، پردازش، مدیریت و خروجی داده ها بسیار ضروری است،
· در دسترس بودن تمایل دولت برای اجرای چنین مدل های سه بعدی.
3. مطالعه موردی
نوار غزه با چالش های واقعی از نظر رشد جمعیت، کمبود منابع، افزایش تقاضا برای مواد، محاصره بیش از دوازده سال بر آن مواجه است. بنابراین، پیروی از رویکرد شهر هوشمند می تواند به کاهش این چالش ها و ایجاد فرصت ها و راه حل ها برای بسیاری از این مشکلات کمک کند. شهر شیخ حمد به عنوان مطالعه موردی برای ارتقای توسعه پایدار شهرهای نوار غزه از طریق مدل شهر هوشمند سه بعدی با استفاده از GIS و BIM انتخاب شده است. دلیل انتخاب شیخ حمد به عنوان مطالعه موردی به این دلیل است که از نظر شهرنشینی در نوار غزه مهمترین پروژه مسکن اخیر محسوب می شود. مقیاس و اندازه آن نیز برای چنین مطالعه ای مناسب است. علاوه بر این، این پروژه از جنبه های برنامه ریزی سنتی متمایز است و در یک منطقه متعلق به دولت است.
پروژه مسکونی شهر شیخ حمد در سرزمین های آزاد شده، محارات، تحت نفوذ شهرداری خان یونس در جنوب نوار غزه، شمال شرقی شهر اسداء مدیا واقع شده است، شکل 1 . این زمین به طور کامل در اختیار حکومت ملی فلسطین است. مساحت کل شهر حدود 404446 متر مربع است . تعداد ساختمان های مسکونی در آن 172 باب است که شامل 3628 واحد مسکونی می باشد. علاوه بر ساختمانهای مسکونی، شامل مدارس، مهدکودکها، مساجد، مرکز بهداشت، مرکز فعالیتهای بانوان، باشگاه ورزشی فرهنگی و اجتماعی، ساختمان اداری، ساختمان دفاع مدنی، کلانتری و فضای سبز نیز میشود. این شهر دارای شبکه راه های اصلی، جمعی و محلی است که مساحت آن 96824 متر مربع است . with an occupancy rate of 23.9% [12] .
4.2. تولید سه بعدی BIM/GIS
ArcGIS pro v2.2.1 برای مدیریت داده های سه بعدی با ایجاد صفحه Global Scene استفاده می شود. برای لایه ساختمان، داده های دو بعدی با اضافه کردن ارتفاع ساختمان های مسکونی و تعداد طبقات برای هر برج مسکونی به سه بعدی تبدیل می شوند. مدلهای ساختمان سهبعدی و دادههای مربوط به آن با استفاده از جعبه ابزار ArcGIS با چند وصله پسوند Collada به Google Sketchup صادر میشوند. سپس فایل Collada با استفاده از نرم افزار Google Sketchup 2018 باز می شود تا مدل های ساختمان را با نماها و تصاویر پوشش دهد تا به عنوان یک نمایش واقعی به نظر برسد. پس از پردازش نمای ساختمان ها، فایل ها از طریق Google Sketchup به Collada بازگردانده می شوند. برای اشتراک گذاری داده های سه بعدی در وب، لایه های سه بعدی باید پردازش شده و به یک بسته صحنه تبدیل شوند. به همین ترتیب، بقیه لایه های شهر مانند آب، فاضلاب، جاده ها،شکل 3 گردش کار پیاده سازی توسعه مدل سه بعدی BIM/GIS را نشان می دهد.
شکل 2 چارچوب روش شناسی این مطالعه را نشان می دهد. مرتبط ترین مراحل گردش کار پردازش در زیر مورد بحث قرار می گیرد.
4.1. اکتساب و پردازش داده ها
در دسترس بودن داده ها یک پیش نیاز اساسی برای انجام این مرحله است. دادههای با کیفیت بالا که در این مرحله مورد نیاز است باید شامل دادههای بررسی، دادههای BIM، شبکه جادهای، خدمات عمومی، فضاهای سبز، درختان و همچنین تصاویر ارتو با وضوح بالا باشد. به عنوان بخشی از آماده سازی داده ها، تمام مجموعه داده های شهر باید باشد
شکل 1 . موقعیت جغرافیایی شهر شیخ حمد.
شکل 2 . چارچوب روش شناسی
قبل از ادغام و انتقال آنها به محیط GIS با استفاده از ابزارهای geoprocessing GIS، پردازش و ارجاع جغرافیایی داده می شود. علاوه بر این، داده های ویژگی برای هر مجموعه داده با سطح بالایی از جزئیات جدول بندی شده است. در نتیجه، می توان یک پایگاه جغرافیایی جامع شامل تمام مجموعه داده های لازم و پردازش شده به عنوان نقطه شروع برای مدل سازی تجسم سه بعدی طراحی کرد.
4.2. تولید سه بعدی BIM/GIS
ArcGIS pro v2.2.1 برای مدیریت داده های سه بعدی با ایجاد صفحه Global Scene استفاده می شود. برای لایه ساختمان، داده های دو بعدی با اضافه کردن ارتفاع ساختمان های مسکونی و تعداد طبقات برای هر برج مسکونی به سه بعدی تبدیل می شوند. مدلهای ساختمان سهبعدی و دادههای مربوط به آن با استفاده از جعبه ابزار ArcGIS با چند وصله پسوند Collada به Google Sketchup صادر میشوند. سپس فایل Collada با استفاده از نرم افزار Google Sketchup 2018 باز می شود تا مدل های ساختمان را با نماها و تصاویر پوشش دهد تا به عنوان یک نمایش واقعی به نظر برسد. پس از پردازش نمای ساختمان ها، فایل ها از طریق Google Sketchup به Collada بازگردانده می شوند. برای اشتراک گذاری داده های سه بعدی در وب، لایه های سه بعدی باید پردازش شده و به یک بسته صحنه تبدیل شوند. به همین ترتیب، بقیه لایه های شهر مانند آب، فاضلاب، جاده ها،شکل 3 گردش کار پیاده سازی توسعه مدل سه بعدی BIM/GIS را نشان می دهد.
4.3. برنامه مبتنی بر وب
مشارکت فعال شهروندان و سایر گروه های ذینفع برای اشتراک گذاری و بهره مندی از داده های شهر یک ضرورت اساسی است. برنامه وب ( شکل 4 ) همچنین امکان دسترسی آنلاین به اسناد برنامه ریزی را در هر زمان و هر مکان فراهم می کند و شهروندان را قادر می سازد تا با ارائه بازخورد خود موضع خود را اعلام کنند. تجسم سه بعدی وضعیت و سناریوی توسعه به شهروندان کمک می کند تا اصطلاحات قوانین برنامه ریزی را بهتر درک کنند. داده های شهر در پورتال/سرور آنلاین ArcGIS آپلود می شود. تمام لایه ها و جداول ویژگی ها به مرورگر وب سه بعدی پورتال ArcGIS با ویژگی های هر لایه اضافه می شوند. شکل 4 رابط اصلی این برنامه وب را نشان می دهد.
برنامه وب به کاربر این امکان را می دهد که یک نقشه پایه مناسب را از منوی فهرست شده انتخاب کند، صحنه شهر را از جهات مختلف مشاهده و حرکت کند.
شکل 3 . توسعه گردش کار مدل سه بعدی BIM/GIS.
شکل 4 . رابط اصلی مدل وب توسعه یافته.
و در نتیجه تصور و شبیه سازی بازنمایی واقعی شهر. همچنین قابلیت انجام پرس و جوهای مختلف در مورد تاسیسات شهر مانند اطلاعات ساختمان، موجودی راه ها، مشخصات تاسیسات برق و آب با امکان به روز رسانی خودکار و دوره ای این اطلاعات را دارد. همچنین میتواند شبکههای برق، آب و فاضلاب را در داخل آپارتمانها نمایش دهد، مکان واحدهای اضطراری را جستجو کند و همچنین توزیع معماری اتاقها و سایر خدمات را به تصویر بکشد.
این وب سایت همچنین ابزارهای اندازه گیری را برای محاسبه فاصله بین ویژگی های خاص یا مساحت برخی از اشیاء مورد بررسی ارائه می دهد. علاوه بر این، ابزارهای تحلیلی برای نور خورشید فراهم می کند که امکان نظارت بر تغییر سایه ها، مطالعه زوایای نور و تأثیر آنها بر برج ها و آپارتمان های مسکونی را در طول سال فراهم می کند تا علاوه بر استفاده، تأثیرات آن بر مزارع و درختان را نشان دهد. از این تجزیه و تحلیل برای ترتیب توزیع خوب پانل های خورشیدی. شکل 5 نمونه هایی از قابلیت های ذکر شده در برنامه کاربردی مطالعه موردی وب سه بعدی توسعه یافته را نشان می دهد.
شکل 5 . نمونه هایی از قابلیت های رابط وب سه بعدی.
4.4. بحث مطالعه موردی
بر اساس این مطالعه موردی و نتایج آن، نیاز زیادی به اتخاذ یک مدل شهر سه بعدی هوشمند به منظور ارتقای توسعه شهری پایدار در شهرهای فلسطین، به ویژه شهرهای نوار غزه با استفاده از سیستمهای BIM و GIS وجود دارد. متأسفانه، مشکلات چالش برانگیزی در روند اجرا وجود دارد. این چالش ها عمدتاً به دلیل در دسترس نبودن داده های شهر است. یا سطح ناکافی از جزئیات داده ها و یا مشکل در دسترسی به دلیل آرشیو در بین موسسات مختلف. چالش های دیگر فنی و ورودی ناشی از ناتوانی در پیاده سازی تجزیه و تحلیل GIS، نقشه برداری اثرات زیست محیطی، و داده های شهر با ترکیب خروجی های مدل استاندارد با پایگاه داده سه بعدی GIS است، زیرا خروجی های استاندارد معمولی برای مقایسه با پایگاه داده موجود در دسترس نیستند.
برنامه وب توسعهیافته توابع اساسی مفیدی را ارائه میدهد که میتوانند به موارد زیر کمک کنند:
· تحقیق، کاوش و نمایش: هر گونه اطلاعات در مورد نقشه های سه بعدی. ساختمان های مسکونی، تاسیسات، خدمات، شبکه آب، سرویس بهداشتی و سایر متعلقات با امکان به روز رسانی قابل استعلام و تحقیق می باشد.
· تجزیه و تحلیل و شبیه سازی: ابزارهای تحلیلی مورد بحث در مطالعه موردی امکان پیشنهاد بیش از یک سناریو را فراهم می کند و بهترین انتخاب قبل از راه اندازی پروژه در زمین انجام می شود. مدل سه بعدی ابعاد دیگری به ارائه و نمایش داده ها می افزاید. همچنین به کاهش اطلاعات بصری پیچیده برای نمایش اجزای شهر به منظور درک بهتر چنین پیچیدگی کمک می کند.
· همکاری الکترونیکی: دستیابی به همکاری بین تیم های کاری مختلف، تسهیل ارتباطات و به اشتراک گذاری داده ها بین آنها و در نتیجه صرفه جویی در زمان و تلاش مورد نیاز برای انجام وظایف.
· مدیریت زیرساخت ها و تأسیسات: در نتیجه در دسترس بودن یک پایگاه داده مرکزی یکپارچه جغرافیایی برای همه عناصر شهر، زیرساخت ها و امکانات موجود در شهر را می توان به طور کارآمد و مؤثر از نظر پیگیری، نگهداری، ارائه خدمات مدیریت کرد. کاهش چشمگیر اتلاف منابع و در نتیجه کنترل کیفیت برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان شهر.
· برنامه ریزی دیجیتالی: برای رسیدن به جامعیت و پرهیز از تکرار.
· ارائه ابزارهای برنامه ریزان و تصمیم گیران در شهر برای ارائه شفاف پروژه ها و سناریوهای جدید برای توسعه شهر و امکان مشارکت شهروندان و ارتقاء.
مزایای مورد انتظار اجرای استراتژی شهر هوشمند سه بعدی شهر در مطالعه موردی شیخ حمد به ساخت و مدیریت یک پایگاه داده هندسی و توصیفی سه بعدی از عناصر مختلف شهر کمک می کند و به ذینفعان نهادهای دولتی و خصوصی و همچنین شهروندان اجازه می دهد تا به آنها یک پایگاه داده ارائه دهند. چشم انداز روشنی از سیاست های موثر، بهترین شیوه ها و در نتیجه حمایت از تصمیم گیری. این امر به مدیریت بهتر زیرساخت ها و تأسیسات با روشی با کارایی بیشتر، اثربخشی بیشتر و کاهش اتلاف منابع کمک می کند. این استراتژی همچنین به صرفه جویی در زمان، تلاش و منابع کمک می کند که به طور مثبت در تمام فرآیندها و پروژه ها منعکس می شود. علاوه بر این، کیفیت خدمات ارائه شده به شهروندان را بهبود می بخشد و در نتیجه به بهبود کیفیت زندگی کمک می کند.
5. نتیجه گیری و پیشنهادات
نوار غزه با مشکلات متعدد فضای محدود، رشد مستمر جمعیت و کاهش منابع طبیعی در حال حاضر کمیاب مواجه است. علاوه بر این، در معرض محاصره مداوم و جنگ های ویرانگر متوالی قرار دارد. تمامی این مشکلات نیازمند برنامه ریزی صحیح و استفاده منطقی از منابع موجود است. بنابراین، ویژگیها و قابلیتهای یکپارچه ارائهشده توسط فناوریهای BIM و GIS، آن را به نقش مهم و مؤثری در مدیریت داراییها و منابع با کارایی مناسب و کیفیت بالا تبدیل میکند، بنابراین خدمات شهری کارآمدتر و شهرهای نوار غزه توانایی بیشتری خواهند داشت. برای دستیابی به توسعه پایدار و رقابت در شرایط سخت اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی. بنابراین خدمات شهری کارآمدتر خواهد بود. و شهرهای نوار غزه قادر خواهند بود در شرایط سخت اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی به توسعه پایدار و سازگاری دست یابند. در این مطالعه، یک مدل سه بعدی BIM/GIS برای شهر شیخ حمد در نوار غزه به عنوان نمونه توسعه داده شده است. علاوه بر این، یک برنامه کاربردی مبتنی بر وب برای کمک به اشتراک گذاری، مشاهده، مدیریت، تجزیه و تحلیل و پشتیبانی از فرآیند تصمیم گیری راه اندازی شده است. این مطالعه استفاده از فناوریهای BIM و GIS را در تبدیل به مفهوم شهر هوشمند و همچنین بازسازی کادرهای موجود برای توانمندسازی آنها در استفاده از این فناوریها به منظور دستیابی به هدف بهبود کیفیت زندگی و تسهیل زندگی روزمره توصیه میکند. از مردم. علاوه بر این، یک برنامه کاربردی مبتنی بر وب برای کمک به اشتراک گذاری، مشاهده، مدیریت، تجزیه و تحلیل و پشتیبانی از فرآیند تصمیم گیری راه اندازی شده است. این مطالعه استفاده از فناوریهای BIM و GIS را در تبدیل به مفهوم شهر هوشمند و همچنین بازسازی کادرهای موجود برای توانمندسازی آنها در استفاده از این فناوریها به منظور دستیابی به هدف بهبود کیفیت زندگی و تسهیل زندگی روزمره توصیه میکند. از مردم. علاوه بر این، یک برنامه کاربردی مبتنی بر وب برای کمک به اشتراک گذاری، مشاهده، مدیریت، تجزیه و تحلیل و پشتیبانی از فرآیند تصمیم گیری راه اندازی شده است. این مطالعه استفاده از فناوریهای BIM و GIS را در تبدیل به مفهوم شهر هوشمند و همچنین بازسازی کادرهای موجود برای توانمندسازی آنها در استفاده از این فناوریها به منظور دستیابی به هدف بهبود کیفیت زندگی و تسهیل زندگی روزمره توصیه میکند. از مردم.
بدون دیدگاه