مزایای سفر برای افراد مسن به طور گسترده در ادبیات حمایت شده است. فناوری نقشه برداری آنلاین (OMT) یکی از پرکاربردترین برنامه های کاربردی است که افراد در طول سفر استفاده می کنند. این مطالعه با هدف به دست آوردن بینشی در مورد پذیرش OMT در میان سالمندان انجام شد. علاوه بر این، یک مدل پذیرش OMT برای افراد مسن در این مطالعه با ادغام شرایط تسهیل کننده (FC)، سازگاری (COM) و رضایت از خود (SS) در مدل پذیرش فناوری (TAM) ایجاد شد. در این مطالعه از مدل سازی معادلات ساختاری برای آزمون مدل پذیرش OMT استفاده شد. این مطالعه یک بررسی پرسشنامه ساختار یافته مقطعی را برای جمع آوری داده های کمی از افراد مسن در چین اتخاذ کرد. چهارصد و شانزده سالمند چینی در این نظرسنجی شرکت داشتند. این مطالعه نشان داد که TAM برای توضیح پذیرش OMT در میان افراد مسن مفید است. علاوه بر این، تأیید شد که FC یک عامل مثبت در تعیین سهولت استفاده درک شده است، در حالی که COM و SS تأثیر مثبتی بر سودمندی درک شده دارند. نتایج این مطالعه برای توسعه دهندگان OMT برای طراحی OMT و اتخاذ تدابیری برای افزایش استفاده از OMT در میان افراد مسن و در نتیجه افزایش دفعات سفر آنها مفید است.
کلید واژه ها:
فناوری نقشه برداری آنلاین ؛ مدل پذیرش فناوری ; بزرگسالان مسن تر
1. مقدمه
پیری جمعیت در حال تبدیل شدن به یک موضوع چالش برانگیز برای اکثر کشورهای توسعه یافته است که در آنها نسبت افراد مسن به تدریج در دهه گذشته افزایش یافته است. بر اساس هفتمین سرشماری ملی چین [ 1 ]، تعداد افراد مسن (که بیش از یا مساوی 60 سال سن داشتند) در سال 2020، 2.64 میلیارد نفر بود که 18.7٪ از جمعیت را شامل می شود. در مقایسه با آمار در سال 2010، درصد کل جمعیتی که در سال 2020 به حساب میآیند، 5.44 افزایش یافته است. پیش بینی می شود که تعداد افراد مسن در سال 2025 بیش از 3 میلیارد نفر باشد که از 20.0 درصد کل جمعیت فراتر خواهد رفت. در مقایسه با بزرگسالان جوان، افراد مسن ثروتمندتر هستند و زمان بیشتری برای سفر دارند [ 2 ]]. پیری جمعیت منجر به افزایش سهم تعطیلات و هزینه های سفر می شود [ 3 ]. در نتیجه، افراد مسن به یک نیروی مصرف کننده اصلی در گردشگری تبدیل می شوند [ 4 ]. بخش گردشگری سالمندان توجه فزاینده ای از سوی محققان در دهه گذشته به خود جلب کرده است [ 5 ].
ادبیات قابل توجهی وجود دارد که نشان می دهد چگونه سفر برای افراد مسن مفید است. ژانگ و ژانگ [ 6 ] پیشنهاد کردند که گردشگری ارتباط نزدیکی با کیفیت زندگی افراد مسن دارد. توتسون و همکاران [ 7 ] بررسی کرد که چگونه گردشگری به رفاه ذهنی افراد مسن تر و روابط بین رفاه ذهنی، فراوانی سفر و کنجکاوی با میانجی وضعیت بودجه خانواده کمک می کند. آنها دریافتند که گردشگری پتانسیل زیادی برای افزایش رفاه ذهنی افراد مسن دارد. فرر و همکاران [ 8 ] از یک مدل معادلات ساختاری برای ارائه یک نتیجه گیری آزمایشی استفاده کرد که گردشگری تأثیرات مثبتی بر سلامت روانی و جسمی سالمندان دارد. پان و همکاران [ 9] حمایت می کند که گردشگری به طور مثبت بر رضایت از زندگی افراد مسن تأثیر می گذارد.
فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) برای توسعه گردشگری مفید است [ 10 ]. به عنوان مثال، ICT تأثیرات زیادی بر رقابت در مقصد [ 11 ]، آموزش و آموزش حرفه ای [ 12 ] و رقابت محصول گردشگری [ 13 ] دارد. علاوه بر این، فناوری اطلاعات و ارتباطات راههای برنامهریزی و تجربه سفرهای مردم را اصلاح کرده و کارایی شرکتهای گردشگری را افزایش داده است [ 14 ]. استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنعت گردشگری را با جمع آوری و تبادل اطلاعات مفید هوشمند کرد [ 15 ]. با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنعت گردشگری می تواند با فعالیت های سفر در زمان واقعی ارتباط برقرار کند تا تجربه سفر مردم را افزایش دهد [ 16 ]]. به گفته هوسین و همکاران. [ 17 ]، توسعه صنعت گردشگری متکی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات و برنامه های کاربردی مختلف تلفن همراه است. ICT می تواند به ادغام عملیات مختلف صنعت گردشگری و مدیریت زنجیره تامین در یک خط واحد برای تسهیل فعالیت های تجاری صنعت گردشگری کمک کند [ 17 ].
فناوری اطلاعات و ارتباطات به طور کامل گردشگری را تغییر داده است، زیرا مردم تجربیات خود را از طریق رسانه های اجتماعی به اشتراک می گذارند [ 18 ، 19 ]. مطالعات قبلی چگونگی استفاده هتل ها از رسانه های اجتماعی مانند فیس بوک را به عنوان یک ابزار بازاریابی برای تبلیغ خدمات خود [ 20 ، 21 ، 22 ] و افزایش رضایت گردشگران [ 23 ] مورد بررسی قرار دادند. ICT و رسانه های اجتماعی همچنین می توانند تعاملات آنلاین بین گردشگران را تسهیل کنند [ 24 ]. هیسا و همکاران [ 25 ] دریافتند که رسانه های اجتماعی به ترویج رفتار مسئولانه مردم برای گردشگری پایدار کمک می کند.
در میان انواع مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری نقشهبرداری آنلاین (OMT) مانند نقشههای بایدو، آمپ، نقشههای اپل و نقشههای گوگل، یکی از پرکاربردترین برنامههای کاربردی توسط افراد در طول سفر است. OMT افراد را قادر می سازد تا مسیرهای موجود را از طریق رانندگی، پیاده روی، حمل و نقل عمومی یا دوچرخه سواری با برنامه ریز مسیر در طول سفر شناسایی کنند. OMT ممکن است برای افراد مسن برای غلبه بر ناآشنایی با مکان های جدید در طول سفر مفید باشد [ 26 ]. مطالعه پای و همکاران. [ 27] نشان داد که تجربه فناوری گردشگری هوشمند یک عامل مهم در تأثیرگذاری بر تجربه سفر و قصد سفر مجدد است. با توجه به تعداد فزاینده ای از افراد مسن که ممکن است از استفاده از OMT سود ببرند، مسائل مربوط به افزایش سن و OMT در افزایش دفعات سفر افراد مسن بسیار مهم است.
اخیراً برخی از مطالعات عالی برای درک پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات در میان مردم در زمینه گردشگری انجام شده است. به عنوان مثال، محمد و همکاران. [ 28 ] بررسی کرد که چگونه استفاده از فناوری تلفن همراه بر قصد افراد برای رزرو اتاق هتل از طریق تلفن هوشمند تأثیر می گذارد. السعید و عزیز [ 29 ] عوامل مؤثر بر پذیرش تورهای مجازی را در طول همه گیری COVID-19 تعیین کردند. شن و همکاران [ 30 ] از ارزش قیمت درک شده و انگیزه لذتگرا برای توضیح اینکه چرا دانشآموزان از واقعیت مجازی (VR) و کاربردهای واقعیت افزوده در آموزش گردشگری استفاده میکنند، استفاده کرد. لاو و همکاران [ 31] یک بررسی برای ارائه یک دستور کار تحقیقاتی انجام داد که درک اینکه مردم چگونه فناوری اطلاعات و ارتباطات نوظهور قابل استفاده در گردشگری را می پذیرند باید تلاش های تحقیقاتی بیشتری را انجام دهند. با این حال، هیچ تحقیقی در مورد پذیرش OMT از افراد مسن در ادبیات وجود ندارد. تلاشهای پژوهشی برای شناسایی عوامل مؤثر بر تمایل افراد مسن به استفاده از OMT در ادبیات وجود ندارد.
برای پرداختن به محدودیتهای پژوهشی فوق، این مطالعه با هدف دستیابی به دانش بینشتری در مورد پذیرش OMT در میان سالمندان با پاسخ به این سوال تحقیق انجام شد: «عوامل مهمی که بر پذیرش OMT سالمندان تأثیر میگذارد چیست؟» علاوه بر این، یک مدل پذیرش OMT برای افراد مسن در این مطالعه با ادغام مدل پذیرش فناوری (TAM)، شرایط تسهیلکننده (FC)، سازگاری (COM) و رضایت از خود (SS) ایجاد شد.
2. بررسی ادبیات و توسعه مدل
2.1. مدل پذیرش فناوری (TAM)
TAM (نشان داده شده در شکل 1 )، ابتدا توسط دیویس و همکاران معرفی شد. [ 32 ]، یک نظریه به طور گسترده مورد استفاده برای توضیح چگونگی پذیرش فناوری توسط مردم [ 33 ، 34 ، 35 ، 36 ، 37 ، 38 ، 39 بود.]. TAM پیشنهاد کرد که سهولت استفاده درک شده (PEOU)، سودمندی درک شده (PU) و نگرش نسبت به استفاده از یک فناوری (ATUT) عوامل مهمی در شکل دادن به پذیرش فناوری افراد هستند. PEOU و PU به طور مثبت ATUT را تعیین می کنند. ATUT و PU تأثیر مثبتی بر قصد استفاده از فناوری (ITU) دارند. در نتیجه، ITU منجر به استفاده واقعی مردم از فناوری می شود. علاوه بر این، عوامل خارجی ممکن است بر PU و PEOU تأثیر بگذارند، مانند درک ریسک، هزینه درک شده و شرایط تسهیل کننده. با توجه به زمینه مطالعه و TAM [ 32]، PU به معنای درجه ای است که افراد مسن در نظر می گیرند که استفاده از OMT عملکرد آنها را در طول سفر بهبود می بخشد. PEOU به معنای میزانی است که افراد مسن تصور می کنند که استفاده از OMT آسان است و به تلاش کمی نیاز دارد. ATUT ارزیابی افراد مسن نسبت به استفاده از OMT است. ITU به معنای میزان احتمال استفاده افراد مسن از OMT است.
بسیاری از مطالعات مرتبط با گردشگری، TAM را برای تفسیر پذیرش افراد از فناوریهای مختلف، به عنوان مثال، برنامههای تلفن همراه هتل [ 40 ]، برنامههای کاربردی VR [ 30 ] و روباتها [ 41 ] به کار گرفتهاند. بنابراین، این مطالعه از TAM برای توضیح پذیرش OMT در افراد مسن استفاده کرد. بر اساس TAM، این مطالعه پنج فرضیه را ارائه کرد:
H1:
PU تأثیر مثبتی بر ATUT دارد.
H2:
PEOU تأثیر مثبتی بر ATUT دارد.
H3:
PEOU تأثیر مثبتی بر PU دارد.
H4:
PU تأثیر مثبتی بر ITU دارد.
H5:
ATUT تأثیر مثبتی بر ITU دارد.
2.2. شرایط تسهیل کننده (FC)
FC به معنای درجه ای است که مردم فکر می کنند زیرساخت ها و دستگاه ها برای استفاده از یک فناوری در دسترس است [ 42 ]. به دلیل ناآشنایی با یک فناوری جدید، افراد مسن ممکن است به حمایت بیشتری نسبت به جمعیت سایر بخش های سنی نیاز داشته باشند [ 43 ]. گونر و آکارتورک [ 44 ] تأثیر FC بر PEOU و PU را در میان بزرگسالان مسن برای پذیرش ICT آنها بررسی کردند و نشان دادند که FC به طور مثبت بر PEOU تأثیر می گذارد اما نه PU. به طور مشابه، مطالعه لی و همکاران. [ 45] در مورد پذیرش پوشیدنی های هوشمند در میان افراد مسن نشان داد که FC به طور مثبت بر PEOU تأثیر می گذارد. FC ممکن است به افراد مسن کمک کند تا منابع را مدیریت کنند و دانشی را برای تسهیل استفاده از OMT به دست آورند. در زمینه OMT، هیچ مطالعه ای تأثیر FC بر PEOU را در میان افراد مسن بررسی نکرد. بنابراین، این مطالعه این فرض را مطرح کرد که:
H6:
FC به طور مثبت بر PEOU تأثیر می گذارد.
2.3. سازگاری (COM)
COM درجه ای است که فناوری نیازهای کاربران را برآورده می کند و با تجربه و سبک زندگی آنها مطابقت دارد [ 46 ]. COM معمولاً برای افزایش قدرت توضیحی TAM برای پذیرش فناوریهای مختلف در میان سالمندان، از جمله فناوریهای نظارت بر سلامت پوشیدنی [ 45 ]، وسایل نقلیه خودران [ 47 ] و فناوریهای سلف سرویس [ 48 ] به TAM اضافه شد. تحقیقات قبلی نشان داد که COM تأثیر مثبتی بر PU و PEOU دارد [ 45] در میان افراد مسن. COM ممکن است عامل مهمی در توضیح این باشد که چرا افراد مسن OMT را هنگام سفر می پذیرند. با این حال، هیچ مطالعه ای میزان تأثیر COM بر پذیرش OMT بزرگسالان مسن را بررسی نکرد. در نتیجه، این مطالعه این فرضیه را مطرح کرد که:
H7:
COM به طور مثبت بر PU تأثیر می گذارد.
H8:
COM به طور مثبت بر PEOU تأثیر می گذارد.
2.4. رضایت از خود (SS)
SS به معنای میزانی است که یک فناوری رضایت افراد مسن را از دستاوردهای خود فراهم می کند [ 49 ]. مطالعات قبلی از SS برای نشان دادن پذیرش فنآوریهای مختلف در میان افراد مسنتر استفاده میکردند، مانند بازیهای آزمایشی واقعیت مجازی [ 50 ]، فناوری گوشیهای هوشمند [ 51 ] و Telecare [ 52 ]. به طور کلی، SS به طور مثبت بر PU و PEOU در میان افراد مسن تأثیر می گذارد. هنگامی که افراد مسن از OMT استفاده می کنند، SS آنها را می توان از مقادیر مورد نظر، مانند احساسات مثبت و احساس موفقیت در طول سفر به دست آورد. از این رو، این مطالعه این فرض را مطرح کرد که:
H9:
SS به طور مثبت بر PU تأثیر می گذارد.
H10:
SS به طور مثبت بر PEOU تأثیر می گذارد.
2.5. توسعه مدل
برای به دست آوردن بینشی عمیق در مورد پذیرش OMT در میان افراد مسن، این مطالعه یک مدل پذیرش OMT را با توجه به ده فرضیه پیشنهادی مربوط به TAM، FC، COM و SS ایجاد کرد. شکل 2 پذیرش OMT را نشان می دهد.
3. روش شناسی
3.1. طراحی مطالعه
این مطالعه از یک بررسی پرسشنامه ساختار یافته مقطعی برای جمع آوری داده های کمی از افراد مسن در چین استفاده کرد. مدل پذیرش OMT برای بزرگسالان مسنتر با دادهها با استفاده از SEM برای شناسایی عوامل حیاتی مؤثر بر پذیرش OMT در میان بزرگسالان مسنتر آزمایش و تأیید شد. SEM می تواند به طور موثر پذیرش فناوری افراد را در زمینه های تحقیقاتی مختلف، به عنوان مثال، وسایل نقلیه خودکار [ 53 ، 54 ]، تجهیزات حفاظت شخصی [ 36 ، 55 ] و سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی [ 39 ] بررسی کند. بنابراین، این مطالعه از SEM برای بررسی پذیرش OMT در میان سالمندان استفاده کرد.
3.2. اندازه گیری
این پرسشنامه تعریف مختصری از OMT و نمونه هایی از قبیل Baidu Maps، Amap، Apple Maps و Google Maps ارائه کرد. علاوه بر این، از دو بخش پرسشنامه برای جمع آوری داده ها در مورد (1) اطلاعات دموگرافیک شرکت کنندگان (یعنی سن، جنسیت، سطح تحصیلات و دفعات سفر در 12 ماه گذشته) و (2) سازه ها شامل PU، PEOU استفاده شد. ، ATUT، ITU، FC، COM و SS در مدل تحقیق توسعه یافته. برای فرکانس سفر، به عنوان دفعات سفر به یک جاذبه گردشگری تعریف شد. آیتمهای اندازهگیری سازهها بر اساس مطالعات پذیرش فناوری قبلی طراحی شدهاند تا با بافت مطالعه با مقیاس پنج درجهای از نوع لیکرت (یعنی 1 = کاملاً مخالف و 5 = کاملاً موافقم) مناسب باشد. جزئیات مورد در جدول 1 آورده شده استبا مراجع مربوطه
3.3. شركت كنندگان
یک روش نمونهگیری آسان با یک بررسی پرسشنامه چهره به چهره برای جمعآوری دادههای کمی از افراد مسن چینی (بالای ۶۰ سال) از جوامع مسکونی و پارکهای گوانگژو، چین اتخاذ شد. چهارصد و شانزده سالمند در این مطالعه شرکت کردند. جدول 2 اطلاعات دموگرافیک شرکت کنندگان را نشان می دهد. میانگین سنی شرکت کنندگان 66.6 سال (SD = 4.3) بود. حدود نیمی (54.1٪) از شرکت کنندگان زن بودند و تقریباً نیمی از شرکت کنندگان (49.3٪) دارای سطح تحصیلات دبیرستانی یا بالاتر بودند. اکثر شرکت کنندگان (93.2%) یک بار یا بیشتر در 12 ماه گذشته سفر کرده اند.
3.4. تحلیل داده ها
تحلیل عاملی تاییدی (CFA)، تکنیکی برای بررسی مدل اندازه گیری، با شاخص های برازش مدل ( جدول 3 ) [ 45 ] به کار گرفته شد. هنگامی که شاخص های برازش مدل معیارهای نشان داده شده در جدول 3 [ 56 ] را برآورده کردند، اعتبار سازه اندازه گیری قابل قبول در نظر گرفته شد. علاوه بر این، اعتبار همگرا (یعنی میزان سازگاری آیتمهای اندازهگیری همان سازه) و اعتبار متمایز (یعنی ارزیابی تفاوت بین سازهها) اندازهگیری مورد بررسی قرار گرفت [ 47 ].]. زمانی که میانگین واریانس استخراج شده (AVE) هر سازه از 0.5 بیشتر شود و قابلیت اطمینان ترکیبی هر سازه و بار عاملی برای هر مورد از 0.7 تجاوز کند، اعتبار همگرای مناسب اندازه گیری پشتیبانی می شود [ 57 ]. مقادیر جذر AVE (SAVE) سازه ها باید بزرگتر از همبستگی بین سازه ها باشد. در نتیجه، اعتبار تمایز اندازه گیری قابل قبول است [ 57 ]. آلفای کرونباخ برای آزمایش همسانی درونی هر اندازهگیری سازه استفاده شد. مقدار آلفای کرونباخ 0.7 یا بالاتر نشان دهنده سازگاری داخلی قابل قبول اندازه گیری است [ 58 ].
زمانی که پایایی و اعتبار اندازهگیری قابل قبول بود، آزمون تمام فرضیههای مدل ساختاری (یعنی مدل پذیرش OMT برای افراد مسنتر) با استفاده از SEM انجام شد. معیارهای برازش مناسب برای ارزیابی برازش مدل مدل OMT با معیارهای ارزیابی مدل اندازه گیری یکسان بود. در این مطالعه از نرم افزار AMOS 22 برای انجام CFA و SEM استفاده شد.
4. نتایج
4.1. ارزیابی مدل اندازه گیری
نتایج ارزیابی مدل اندازهگیری نشان داد که χ2 / df ، CFI، SRMR و RMSEA معیارهای توصیهشده را برآورده میکنند ( جدول 3 )، که نشان میدهد مدل اندازهگیری به اندازه کافی با دادهها برازش داشت. بار عاملی هر آیتم و قابلیت اطمینان ترکیبی هر سازه بزرگتر از 0.7 بود ( جدول 4 ). علاوه بر این، AVE هر سازه بیشتر از 0.5 بود. در نتیجه، روایی همگرای اندازه گیری قابل قبول بود. جدول 5نشان میدهد که همه SAVEها بیشتر از همبستگیهای دو متغیره در بین سازهها بودند، که نشان میدهد اعتبار تمایز قابل قبول است. علاوه بر این، مقدار آلفای کرونباخ هر سازه بیش از 0.7 بود که نشان میدهد اندازهگیری از پایایی سازگاری درونی خوبی برخوردار است.
4.2. ارزیابی مدل ساختاری
جدول 3 نشان داد که شاخص های برازش مدل برای ارزیابی مدل ساختاری معیارهایی را برآورده می کند که نشان می دهد مدل پذیرش OMT برای افراد مسن تر می تواند به اندازه کافی روابط فرضی بین سازه ها را نشان دهد. همچنین نتایج نشان داد که مدل پذیرش OMT می تواند به ترتیب 2/48، 9/60، 8/64 و 7/45 درصد از واریانس را در PEOU، PU، ATUT و ITU توضیح دهد.
جدول 6 ضرایب مسیر استاندارد شده را خلاصه می کند. تمام پنج فرضیه TAM (H1-H5) پشتیبانی شدند. به طور خاص، PU ( β = 0.446، p <0.001، H1) و PEOU ( β = 0.430، p <0.001، H2) بر ATUT تأثیر مثبت گذاشتند. PEOU یک اثر مثبت بر PU داشت ( β = 0.450، P <0.001، H3). علاوه بر این، PU ( β = 0.336، p <0.001، H4) و ATUT ( β = 0.388، p <0.001، H5) تأثیر مثبتی بر ITU داشتند. سه فرضیه از پنج فرضیه مربوط به FC، COM و SS مورد حمایت قرار گرفتند. به طور خاص، FC ( β = 0.617، ص<0.001، H6) تأثیر مثبتی بر PEOU داشت. COM ( β = 0.275، p <0.001، H7) تأثیر مثبتی بر PU داشت اما تأثیر مثبتی بر PEOU نداشت ( 0.108 = β ، 0.064 = p ، H8). به طور مشابه، SS یک اثر مثبت بر PU داشت ( β = 0.222، p <0.001، H9) اما هیچ اثر مثبتی بر PEOU نداشت ( β = 0.006، 0.924 = p ، H10). بنابراین، H6، H7، و H9 پشتیبانی شدند، در حالی که H8 و H10 رد شدند.
5. بحث
پیشرفت OMT به افراد مسن اجازه می دهد تا بر ناآشنایی با مکان های جدید در طول سفر غلبه کنند [ 26 ] و در نتیجه آنها را برای سفر تشویق می کند. این مطالعه با توسعه و آزمایش مدل پذیرش OMT، عوامل مهمی را که بر پذیرش OMT در میان سالمندان تأثیر میگذارد، بررسی کرد. مدل پذیرش OMT با چارچوب نظری TAM توسعه داده شد و FC، COM و SS را به عنوان عوامل خارجی درگیر کرد. نتایج تأیید کرد که مدل پذیرش OMT به اندازه کافی روابط فرضی را نشان می دهد. نتایج به صراحت در زیر از جنبه های نظری و عملی مورد بحث قرار می گیرد و به دنبال آن محدودیت های پژوهشی این مطالعه بیان می شود.
5.1. مشارکت های نظری
این مطالعه با ادغام TAM، FC، COM و SS مدل پذیرش OMT را با موفقیت توسعه و آزمایش کرد تا توضیح دهد که چگونه افراد مسن OMT را اتخاذ می کنند. نتایج مطالعه کاملاً تأیید می کند که TAM در درک پذیرش OMT بزرگسالان مسن قابل استفاده است. PU و PEOU بر ATUT تأثیر مثبت گذاشتند که به نوبه خود تأثیر مثبتی بر ITU گذاشت. وقتی افراد مسن فکر میکنند استفاده از OMT آسان است و OMT برای یافتن مسیرهای موجود از طریق حملونقل عمومی، رانندگی، پیادهروی یا دوچرخهسواری مفید است، نگرش مثبتی نسبت به استفاده از OMT دارند. این نگرش مثبت قصد آنها را برای استفاده از OMT تعیین می کند. این نتایج با TAM دیویس، باگوزی و وارشاو [ 32 ] و مطالعات قبلی در مورد پذیرش مردم از ساعتهای هوشمند [ 59 ]، وسایل نقلیه خودکار [59] مطابقت دارد.53 ، و تجهیزات حفاظت فردی [ 36 ، 55 ]. این مطالعه برای ارائه شواهد تجربی برای اعتبارسنجی TAM در زمینه تحقیقاتی فعلی (یعنی پذیرش OMT بزرگسالان مسن) پیشگام است.
این مطالعه FC، COM و SS را به عنوان عوامل خارجی برای شکل دادن به PU و PEO در نظر گرفت. این عوامل برای توضیح پذیرش OMT افراد مسن در ادبیات در نظر گرفته نشده اند. نتایج نشان داد که PEOU به طور مثبت تحت تأثیر FC قرار گرفته است. این در راستای مطالعه لی، ما، چان و من بود [ 45]، که دریافتند FC به طور مثبت بر PEOU در زمینه پذیرش پوشیدنی های هوشمند در میان بزرگسالان مسن تأثیر می گذارد. شرایط تسهیل کننده شامل کمک شخصی و تمرین برای افراد مسن برای یادگیری مهارت های استفاده از OMT است. با توجه به شرایط تسهیل کننده کافی، افراد مسن تر استفاده از OMT آسان را در نظر می گیرند. این مطالعه همچنین نشان داد که COM و SS نتوانستند تأثیر مثبتی بر PEOU داشته باشند. سازگاری OMT و رضایت از خود، مقدمات PEOU در زمینه تحقیق فعلی نبود. با این حال، COM و SS به طور مثبت بر PU تأثیر گذاشتند. وقتی افراد مسن از استفاده از OMT احساس رضایت می کنند و درک می کنند که OMT می تواند نیازهای آنها را برآورده کند و با تجربه و سبک زندگی آنها مطابقت داشته باشد، تمایل دارند فکر کنند که OMT در طول سفر برای آنها مفید است. این نتایج با نتایج گونر و آکارتورک [ 44 ] سازگار بود]، که دریافتند SS به طور مثبت بر PU تأثیر می گذارد اما در زمینه پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات در میان بزرگسالان مسن تر بر PEOU تأثیر نمی گذارد. علاوه بر این، Man، Xiong، Chang و Chan [ 53 ] دریافتند که COM به طور مثبت بر PU تأثیر می گذارد. این مطالعه نقش مهم FC، COM و SS را در درک پذیرش OMT توسط افراد مسن تایید کرد.
5.2. مفهوم عملی
انتظار می رود نتایج مطالعه حاضر برای توسعه دهندگان OMT در طراحی OMT و اتخاذ تدابیری برای افزایش استفاده از OMT در میان سالمندان مفید باشد. اول، این مطالعه نشان داد که PU تأثیر مثبتی بر ATUT داشته است، به طوری که توسعه دهندگان OMT باید تبلیغاتی را در رسانه های اجتماعی برای ترویج مزایای استفاده از OMT، مانند برنامه ریز مسیر، ارائه اطلاعات وضعیت ترافیک، و بیننده خیابان، قرار دهند. این روش می تواند PU OMT را در بین افراد مسن افزایش دهد. دوم، FC و COM به ترتیب بر PEOU و PU تأثیر مثبت داشتند. بنابراین، توسعه دهندگان OMT باید فیلم های آموزشی را برای افراد مسن تر ارائه دهند تا مهارت های استفاده از OMT را بیاموزند [ 60 ]]. علاوه بر این، توسعه دهندگان OMT باید اطمینان حاصل کنند که طراحی رابط کاربر پسند OMT مطابقت آن با تجربه و سبک زندگی افراد مسن را تسهیل می کند [ 61 ] به طوری که افراد مسن فکر می کنند OMT برای آنها مفید است. در نهایت، از آنجایی که رضایت از خود تأثیر مثبتی بر PU داشت، توسعه دهندگان OMT باید توجه زیادی به نحوه افزایش رضایت از خود در افراد مسن هنگام استفاده از OMT داشته باشند.
5.3. محدودیت های تحقیق
محدودیت های این مطالعه فرصت های تحقیقاتی آینده را فراهم می کند. ابتدا، این مطالعه شرکت کنندگانی را در چین استخدام کرد. تفسیر نتایج مطالعه باید محتاطانه باشد، زیرا نتایج ممکن است برای جمعیت در کشورهای دیگر قابل اجرا نباشد. بنابراین، برای تعمیم نتایج این مطالعه، باید تلاشهای پژوهشی بیشتری برای انجام مجدد این مطالعه با شرکتکنندگان از کشورهای دیگر صورت گیرد. دوم، این مطالعه یک نظرسنجی پرسشنامه ای را برای جمع آوری داده های کمی برای درک پذیرش OMT در میان سالمندان اتخاذ کرد. رویکردهای کیفی مانند مصاحبه باید برای به دست آوردن داده های کیفی در مورد نظرات افراد مسن در مورد عوامل موثر بر پذیرش OMT در تحقیقات آینده استفاده شود.
6. نتیجه گیری
این مطالعه یک مدل پذیرش OMT را با ادغام TAM، FC، COM و SS برای توضیح پذیرش OMT در میان سالمندان پیشنهاد کرد. این مدل تحقیق با استفاده از SEM مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که TAM برای توضیح پذیرش OMT در میان سالمندان مفید بود. تأیید شد که FC یک عامل مثبت در تعیین PEOU است، در حالی که COM و SS به طور مثبت بر PU تأثیر میگذارند. این مطالعه بر اهمیت درک پذیرش OMT بزرگسالان مسن تأکید کرد و ادبیات مربوطه را غنی کرد. یافتههای این مطالعه با یافتههای مطالعات قبلی در مورد پذیرش فناوری افراد مسن در زمینه پوشیدنیهای هوشمند [ 45 ]، تلفن هوشمند [ 51 ]، فناوری خانه هوشمند [ 62 ] و خرید آنلاین [ 63 ] مطابقت داشت.]. نتایج مطالعه برای توسعه دهندگان OMT برای طراحی OMT و اتخاذ تدابیری برای افزایش استفاده از OMT در میان سالمندان مفید است و در نتیجه تعداد سفر آنها را افزایش می دهد.
منابع
- اداره ملی آمار چین. هفتمین سرشماری ملی چین در دسترس آنلاین: https://www.stats.gov.cn/tjsj/zxfb/202105/t20210510_1817176.html (در تاریخ 12 ژوئیه 2022 قابل دسترسی است).
- کاظمی نیا، ع. دل چیپا، جی. جعفری، ج. محدودیت های سفر سالمندان و راهبردهای مقابله ای آنها. J. Travel Res. 2015 ، 54 ، 80-93. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- پترسون، آی. بالدراس-سجودو، آ. Pegg، S. ترجیحات گردشگری سالمندان و تأثیر آنها بر پیری سالم. آناتولی 2021 ، 32 ، 553-564. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- اتوو، FE; هوانگ، ی. کیم، اس. موریسون، AM درک ابعاد و ماهیت اساسی انگیزههای سفر به خارج از کشور ارشد. جی. هاسپ. تور. Res. 2021 ، 45 ، 1513-1538. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- احمد، ن. منگاکی، AN; المحرمی، س. بررسی ادبیات سیستماتیک پیوند رشد گردشگری: مروری بر ادبیات و تحلیل محتوای 100 مقاله تأثیرگذار. جی. اکون. Surv. 2020 ، 34 ، 1068-1110. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ژانگ، ال. ژانگ، جی. اثرات اوقات فراغت و گردشگری بر کیفیت زندگی سالمندان در صمیمیت: مطالعه مقایسه ای در ژاپن. پایداری 2018 ، 10 ، 4861. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- توتسونه، تی. ماتسودایرا، آی. تاکی، ی. تعامل کنجکاوی-گردشگری بهزیستی ذهنی را در میان سالمندان در ژاپن ارتقا میدهد. انسانی. Soc. علمی اشتراک. 2021 ، 8 ، 69. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- فرر، جی جی. Sanz، MF; فراندیس، ED; مک کیب، اس. گارسیا، JS گردشگری اجتماعی و پیری سالم. بین المللی جی. تور. Res. 2016 ، 18 ، 297-307. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- پان، ی. فو، ایکس. Wang, Y. چگونه سفر به رضایت از زندگی برای گردشگران سالخورده مرتبط است؟ جی. هاسپ. تور. مدیریت 2020 ، 45 ، 234-244. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Ukpabi، DC; Karjaluoto، H. پذیرش مصرف کنندگان از فناوری اطلاعات و ارتباطات در گردشگری: بررسی. Telemat. به اطلاع رساندن. 2017 ، 34 ، 618-644. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- پتروویچ، جی. میلیچویچ، اس. Djeri, L. فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان عامل رقابت پذیری مقصد در کشورهای در حال گذار اتحادیه اروپا. تور. اقتصاد 2017 ، 23 ، 1353–1361. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- دیکونو، آ. ددو، ای.ام. Igreț، R.Ș. رادو، سی. استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش و پرورش حرفه ای – فرض پایداری. پایداری 2018 ، 10 ، 1466. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Tfaily، RA E-Tourism و رقابت پذیری محصولات گردشگری در چارچوب بازار جهانی گردشگری و صنعت سفر. کشیش دی ماناگ. Comp. بین المللی 2018 ، 19 ، 187-195. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لیانگ، اس. شوکرت، ام. قانون، ر. Guo, X. تحلیل گذشته نگر و روندهای آینده تحقیقات گردشگری الکترونیکی در چین. جی تور چین. Res. 2017 ، 13 ، 231-256. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- چن، اس. تیان، دی. قانون، ر. ژانگ، ام. بررسی کتابسنجی و تجسمی تحقیقات گردشگری هوشمند. بین المللی جی. تور. Res. 2022 ، 24 ، 298-307. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Corrêa، SCH; گاسلینگ، ادراک مسافران MdS از تجارب گردشگری هوشمند در مقاصد گردشگری هوشمند. تور. طرح. توسعه دهنده 2021 ، 18 ، 415-434. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Houssien، A.-HMA; شجراوی، ع.ا. Ali, H. تأثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر بازاریابی گردشگری در اردن. جی. مناگ. Inf. تصمیم می گیرد. علمی 2021 ، 24 ، 1-7. [ Google Scholar ]
- Sotiriadis، MD به اشتراک گذاری تجربیات گردشگری در رسانه های اجتماعی: بررسی ادبیات و مجموعه ای از استراتژی های تجاری پیشنهادی. بین المللی J. Contemp. بیمارستان مدیریت 2017 ، 29 ، 179-225. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Cervi, L. جوامع مجازی مسافران: یک داستان موفقیت. دانشگاه -XXI کشیش Cienc. Soc. هوم 2019 ، 30 ، 97-125. [ Google Scholar ]
- مولینا، ا. گومز، ام. لیون، آ. آراندا، ای. Loibl, W. چه محتوایی را پست کنیم؟ ارزیابی اثربخشی ارتباطات فیس بوک در مقاصد. جی. مقصد. علامت. مدیریت 2020 ، 18 ، 100498. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- گراس، آر. کیم، ای. آبراهامز، الف. جذب مشتریان رستوران در فیس بوک: قدرت تعلق در رسانه های اجتماعی جذاب است. جی. هاسپ. تور. Res. 2020 ، 44 ، 201-228. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- دل مار گالوز-رودریگز، م. آلونسو-کاناداس، جی. هارو-د-روزاریو، آ. Caba-Pérez, C. بررسی بهترین شیوه ها برای تعامل آنلاین از طریق فیس بوک با سازمان های مدیریت مقصد محلی (DMOs) در اروپا: یک تحلیل طولی. تور. مدیریت چشم انداز 2020 ، 34 ، 100636. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- اراسلی، ح. عبداللهی، م. گونای، تی. رسانه های اجتماعی به عنوان ابزار بازاریابی مقصد برای جشنواره میراث پایدار در نیجریه: مطالعه میانجیگری تعدیل شده. پایداری 2021 ، 13 ، 6191. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- مولینا کولادو، آ. گومز-ریکو، ام. سیگالا، م. مولینا، ام وی؛ آراندا، ای. سالینرو، ی. نقشه برداری گردشگری و پژوهش هتلداری در مورد فناوری اطلاعات و ارتباطات: یک رویکرد کتاب سنجی و علمی. Inf. تکنولوژی تور. 2022 ، 24 ، 299-340. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- هيسا، ب. زدونک، آی. کاراسک، ا. رسانه های اجتماعی در بازیابی گردشگری پایدار. Sustainability 2022 , 14 , 760. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- فیلیپس، جی. والفورد، ن. هاکی، ا. فورمن، ن. لوئیس، ام. افراد مسن و محیط های بیرونی: اضطراب ها و موانع عابر پیاده در استفاده از فضاهای آشنا و ناآشنا. Geoforum 2013 ، 47 ، 113-124. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- پی، سی. کانگ، اس. لیو، ی. ژنگ، ی. بررسی قصد بازدید مجدد بر اساس تجربه فناوری گردشگری هوشمند درک شده. پایداری 2021 ، 13 ، 1007. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- محمد، م. حنفیه، م.ح. Radzi، SM درک رفتار رزرو هتل سیار توریستی: ترکیب لذت درک شده و ارزش درک شده قیمت در مدل پذیرش فناوری اصلاح شده. تور. مدیریت گل میخ. 2021 ، 17 ، 19-30. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- السعید، ا. عزیز، اچ. تورهای مجازی وسیله ای برای رسیدن به هدف: تجزیه و تحلیل نقش تورهای مجازی در بهبود گردشگری پس از COVID-19. J. Travel Res. 2022 ، 61 ، 528-548. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- شن، اس. خو، ک. سوتیریادیس، م. وانگ، ی. بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش و استفاده از برنامههای کاربردی واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در آموزش گردشگری در چارچوب همهگیری COVID-19. جی. هاسپ. لیس. تور ورزشی. آموزش. 2022 ، 30 ، 100373. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- قانون، ر. لئونگ، دی. چان، ICC پیشرفت و توسعه تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات در مهماننوازی و گردشگری: بررسی پیشرفتهتر. بین المللی J. Contemp. بیمارستان مدیریت 2019 ، 32 ، 511-534. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- دیویس، FD; باگوزی، آر.پی. وارشاو، روابط عمومی پذیرش کاربر از فناوری رایانه: مقایسه دو مدل نظری. مدیریت علمی 1989 ، 35 ، 982-1003. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- استرناد زابوکوفسک، اس. تومینک، پی. بابک، اس. اشتروکلج، تی. کاوش فضایی داده های اقتصادی – بینش نسبت به نگرش دانشجویان نسبت به دانش میان رشته ای. ISPRS Int. J. Geo-Inf. 2020 ، 9 ، 421. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- مرد، اس اس. لی، WKH; وونگ، KP; چان، پیامدهای سیاست AHS برای ارتقای پذیرش سیستم های تولید همزمان در صنعت هتلداری: گسترش حالت پذیرش فناوری. Buildings 2022 , 12 , 1247. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لی، WKH; مرد، اس اس. چان، پذیرش سیستم تولید همزمان AHS در صنعت هتلداری: یک مطالعه کیفی. جی. هاسپ. تور. مدیریت 2022 ، 51 ، 339-345. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- مرد، اس اس. عبدالکریم، س. چان، AHS; ژانگ، تی. پذیرش تجهیزات حفاظت شخصی در میان کارگران ساختمانی هنگ کنگ: ادغام مدل پذیرش فناوری و نظریه رفتار برنامه ریزی شده با درک خطر و جو ایمنی. J. Saf. Res. 2021 ، 79 ، 329-340. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- فلاک، جی. De Boer, C. ابزار پشتیبانی برنامه ریزی تعاملی برای پرداختن به پذیرش اجتماعی پروژه های انرژی تجدیدپذیر در هلند. ISPRS Int. J. Geo-Inf. 2017 ، 6 ، 313. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کیم، جی. کوان، ام.-پی. بررسی نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی افراد، درک مزایای اجتماعی، و پذیرش اقدامات کاهش COVID-19 که از اطلاعات مکان استفاده میکند: مطالعه تطبیقی ایالات متحده و کره جنوبی. ISPRS Int. J. Geo-Inf. 2021 ، 10 ، 25. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- استرناد زابوکوفسک، اس. تومینک، پی. دژلاک، ز. نعلبندیان، جی. Bobek, S. پذیرش GIS در سیستم ERP: مطالعه پژوهشی در آموزش عالی. ISPRS Int. J. Geo-Inf. 2022 ، 11 ، 83. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- هوانگ، Y.-C. چانگ، LL; یو، سی.-پی. Chen, J. بررسی یک مدل پذیرش فناوری گسترده با ساختار تجربه در پذیرش مصرف کنندگان هتل از برنامه های کاربردی تلفن همراه. جی. هاسپ. علامت. مدیریت 2019 ، 28 ، 957–980. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- مارتینز، ام. کاستا، سی. آیا پرتغالی ها برای آینده گردشگری آماده هستند؟ یک برنامه کاربردی مدل پذیرش فناوری برای استفاده از ربات ها در گردشگری. کشیش تور. Desenvolv. 2021 ، 36 ، 39-54. [ Google Scholar ]
- ونکاتش، وی. موریس، ام جی؛ دیویس، GB; دیویس، FD پذیرش کاربر فناوری اطلاعات: به سوی یک دیدگاه واحد. MIS Q. 2003 , 27 , 425-478. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- چن، ک. چان، AHS استفاده یا عدم استفاده از ژئوتکنولوژی – یک مطالعه کیفی. بین المللی جی. محیط زیست. Res. بهداشت عمومی 2013 ، 10 ، 4645-4666. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- گونر، اچ. آکارتورک، سی. استفاده و پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط شهروندان سالخورده: مقایسه مدل پذیرش فناوری (TAM) برای افراد مسن و جوان. یونیورسال دسترسی به Inf. Soc. 2020 ، 19 ، 311-330. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لی، جی. ما، س. چان، AHS; نظارت بر سلامت مرد، SS از طریق فناوریهای پوشیدنی برای افراد مسن: مدل پذیرش پوشیدنیهای هوشمند. Appl. ارگون. 2019 ، 75 ، 162-169. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Corrocher, N. پذیرش خدمات وب 2.0: یک بررسی تجربی. تکنولوژی پیش بینی. Soc. تغییر 2011 ، 78 ، 547-558. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- رحمان، م.م. دب، اس. استرادرمن، ال. برچ، آر. اسمیت، ب. چگونه جمعیت مسن تر از وسایل نقلیه خودران درک می کنند. ترانسپ Res. قسمت F روانشناسی ترافیک. رفتار 2019 ، 65 ، 242-257. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لی، اچ.-جی. لیو، جی. بررسی عواملی که انگیزه پذیرش فناوریهای سلفسرویس (SSTs) مصرفکنندگان مسنتر است. بین المللی Rev. Retail Distrib. مصرف کنید. Res. 2019 ، 29 ، 218-239. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- پارک، جی. هان، SH; کیم، هنگ کنگ؛ چو، ی. پارک، دبلیو. توسعه عناصر تجربه کاربر برای تلفن های همراه و خدمات: رویکردهای نظرسنجی، مصاحبه و مشاهده. هوم عوامل ارگون. Manuf. خدمت Ind. 2013 , 23 , 279-293. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- خو، دبلیو. لیانگ، H.-N. یو، ک. ون، اس. بقایی، ن. تو، اچ. پذیرش تمرینهای واقعیت مجازی در میان بزرگسالان چینی. بین المللی J. Hum.–Comput. تعامل داشتن. 2022 ، 39 ، 1-15. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ما، س. چان، AHS; چن، ک. عوامل شخصی و سایر عوامل مؤثر بر پذیرش فناوری تلفن هوشمند توسط افراد مسن چینی. Appl. ارگون. 2016 ، 54 ، 62-71. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- پنگ، ال. مرد، اس اس. چان، ق. Ng، JY عوامل شخصی، اجتماعی و تنظیمی مرتبط با پذیرش مراقبت از راه دور توسط بزرگسالان مسن هنگ کنگ: نشانه ای از نقش دولت در تسهیل پذیرش مراقبت از راه دور. بین المللی J. Hum.–Comput. تعامل داشتن. 2022 ، 39 ، 1-13. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- مرد، اس اس. Xiong، W. چانگ، اف. چان، عوامل حیاتی AHS موثر بر پذیرش خودروهای خودکار توسط رانندگان هنگ کنگ. دسترسی IEEE 2020 ، 8 ، 109845–109856. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ژانگ، تی. تائو، دی. Qu، X. ژانگ، ایکس. لین، آر. ژانگ، دبلیو. نقش اعتماد اولیه و ریسک درک شده در پذیرش عمومی وسایل نقلیه خودکار. ترانسپ Res. قسمت C Emerg. تکنولوژی 2019 ، 98 ، 207–220. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- وانگ، TKM؛ مرد، اس اس. چان، AHS بررسی پذیرش PPE توسط کارگران ساختمانی: گسترش مدل پذیرش فناوری با شیوههای مدیریت ایمنی و آگاهی ایمنی. Saf. علمی 2021 ، 139 ، 105239. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Hoe، SL مسائل و رویه ها در اتخاذ تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری. J. Appl. مقدار. Methods 2008 ، 3 ، 76-83. [ Google Scholar ]
- فورنل، سی. Larcker, DF ارزیابی مدل های معادلات ساختاری با متغیرهای غیر قابل مشاهده و خطای اندازه گیری. جی. مارک. Res. 1981 ، 18 ، 39-50. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کرونباخ، ضریب آلفای LJ و ساختار درونی آزمون ها. Psychometrika 1951 ، 16 ، 297-334. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- دوتوت، وی. بهاتیاسوی، وی. بلااللهم، ن. استفاده از مدل پذیرش فناوری در مطالعه سه کشوری در مورد پذیرش ساعت هوشمند. J. تکنولوژی بالا. مدیریت Res. 2019 ، 30 ، 1-14. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- فیلدز، جی. Cemballi، AG; مایکلک، سی. اوچیدا، دی. گریفیث، ک. کاردز، اچ. کوئلار، جی. چودوس، ق. Lyles، CR آموزش فناوری در خانه در میان سالمندان منزوی اجتماعی: یافتههای برنامه متحدان فناوری. J. Appl. جرونتول. 2021 ، 40 ، 489-499. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ PubMed ]
- سانچیز، م. آمادیو، اف. پابل، پی.- وی. Chevalier، A. رابط جستجوی کاربرپسند برای افراد مسن: پشتیبانی از تجدید هدف جستجو در حافظه کاری برای بهبود استراتژی های جستجوی اطلاعات. رفتار Inf. تکنولوژی 2020 ، 39 ، 1094-1109. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- غریب، ع. کامبر، آر. گوبرمن هیل، آر. دیدگاه افراد مسن از فناوری خانه های هوشمند: آیا ما فناوری مورد نظر افراد مسن را توسعه می دهیم؟ بین المللی J. Hum.–Comput. گل میخ. 2021 ، 147 ، 102571. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- وو، جی. Song, S. مقاصد تداوم خرید آنلاین سالمندان: به کارگیری مدل پذیرش فناوری و تئوری رفتار برنامه ریزی شده. بین المللی J. Hum.–Comput. تعامل داشتن. 2021 ، 37 ، 938-948. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]

شکل 1. TAM توسط دیویس، باگوزی و وارشاو [ 32 ].

شکل 2. مدل پذیرش OMT برای سالمندان.
بدون دیدگاه