کلید واژه ها:
تحرک حومه شهر ; عوامل توضیحی ؛ راهروهای شهری ; فرم شهری ؛ کاربری زمین ؛ ویژگی های اجتماعی و اقتصادی ; سفرهای اقامتی ؛ نظرسنجی خانوار ; سفرهای اقامتی
1. مقدمه
-
در مرحله اول، یک مرور ادبیات گسترده مطالعات قبلی ابتدا برای شناسایی ویژگیهایی که ممکن است بر تحرک شهری تأثیر بگذارند، انجام میشود. سپس مجموعه ای از شاخص های مورد توافق برای اندازه گیری این ویژگی ها پیشنهاد می شود.
-
در مرحله دوم، تجزیه و تحلیل همبستگی بین شاخص ها و در زمینه مناطق حومه شهر مادرید انجام می شود. این تحلیلها به بررسی روابط بین الگوهای حملونقل شهری و سایر شرایط مانند ویژگیهای اجتماعی-اقتصادی یا شکل شهری میپردازند.
-
در نهایت، یک تحلیل خوشه ای با استفاده از داده های جغرافیایی گردآوری شده در مجموعه شاخص ها اعمال می شود. از طریق این تکنیک اکتشافی، یک طبقه بندی برای طبقه بندی انواع مناطقی که ممکن است در حومه شهرهای بزرگ پیدا کنیم، ایجاد می شود که از نظر موقعیت جغرافیایی و شرایط شهری و اجتماعی متفاوت هستند.
2. مواد و روشها
2.1. مطالعه موردی: دو راهرو شهری در مادرید
2.2. شاخص هایی برای مشخص کردن تحرک شهری در مطالعه موردی
2.2.1. بررسی ادبیات: مفاهیم و متغیرهای پیرامون تحرک شهری
-
(الف) Handy [ 28 ] در تلاش برای درک رابطه بین شکل شهری و رفتار سفر، مروری بر رویکردهای مختلف انجام میدهد. او به اهمیت ارائه جایگزینی برای استفاده از خودرو از طریق طراحی شهری، به ویژه در تحولات جدید اشاره می کند. اگر مناطق مسکونی دارای امکاناتی مانند مغازه، مدرسه یا مراکز بهداشتی باشند، پیاده روی ترویج می شود. حمل و نقل عمومی ممکن است یک گزینه باشد اگر یک پیشنهاد رقابتی از خدمات وجود داشته باشد. در این رابطه، توجه به اتصالات با قطار بسیار مهم است.
-
(ب) Kockelman [ 29 ] همچنین بر تأثیر متغیرهای مربوط به فرم شهری بر تحرک مسکونی تمرکز دارد. او مورد منطقه خلیج سانفرانسیسکو را تحلیل میکند و دریافت که ترکیب کاربری متعادل زمین و سطوح دسترسی میتواند مرتبطتر از سایر متغیرهایی باشد که معمولاً برای پیشبینی رفتار سفر استفاده میشوند. با این وجود، متغیرهای جمعیتی و اجتماعی-اقتصادی هرگز نباید نادیده گرفته شوند.
-
(ج) جولیانو و نارایان [ 30 ] رابطه بین ویژگی های کاربری زمین و تحرک فردی را بررسی می کنند. آنها با استفاده از داده های خاطرات سفر مقایسه ای بین ایالات متحده و بریتانیای کبیر انجام می دهند. بر اساس این تحقیق، تفاوت در سفرهای روزانه و مایل های طی شده عمدتاً با درآمد خانوار و تراکم شهری توضیح داده می شود.
-
(د) Zang [ 31 ] از داده های یک بررسی سفر در بوستون برای تجزیه و تحلیل اینکه چگونه دسترسی مکانی ممکن است انتخاب های سفر غیر کاری را توضیح دهد استفاده می کند. به غیر از قابلیت دسترسی، بسیاری از متغیرهای توضیحی دیگر در این تحقیق گنجانده شده است ( جدول 2 را ببینید ). اهمیت ویژه ای به ویژگی های خانواده مانند اندازه، ترکیب و نزدیکی به امکاناتی مانند مدارس یا مناطق تفریحی داده می شود.
-
(ه) جولیانو و دارگای [ 32 ] مطالعه انجام شده در [ج] را گسترش دادند. نتایج نشان میدهد که جدای از درآمد و تراکم، سایر متغیرهای مربوط به جمعیت، اندازه جمعیت، یا مالکیت خودرو و هزینهها نیز عوامل توضیحی برای تحرک شهری هستند.
-
(و) تجزیه و تحلیل ارائه شده توسط Limtanakool و همکاران. [ 33 ] نشان میدهد که چگونه عوامل اجتماعی-اقتصادی، ویژگیهای کاربری زمین و زمان سفر بر انتخاب حالت تأثیر میگذارند. نویسندگان از داده های بررسی ملی سفر هلند در سال 1998 در تجزیه و تحلیل استفاده می کنند و همچنین بر اهمیت اهداف سفر هنگام انتخاب روش حمل و نقل تاکید می کنند.
-
(ز) کانگ و همکاران. [ 34 ] بررسی کنید که چگونه الگوهای تحرک تحت تأثیر فشردگی و اندازه شهری است. این تحقیق با تحقیقات قبلی کاملا متفاوت است. از یک طرف، نویسندگان تنها دو متغیر را در نظر می گیرند و تجزیه و تحلیل بسیار کاملی از هر دو انجام می دهند. از سوی دیگر، داده های تلفن همراه به جای داده های نظرسنجی خانوار برای توصیف الگوهای سفر استفاده می شود. این مطالعه شامل هشت شهر در شمال شرقی چین است.
-
(h) کلینگر و لانزندورف [ 35 ] از مدل های رگرسیون برای تجزیه و تحلیل عوامل تعیین کننده انتخاب های مدال در زمینه سه شهر آلمانی استفاده می کنند. آنها بر متغیرهای مربوط به شکل شهری، اقتصاد اجتماعی و زیرساختهای حملونقل و پیشنهاد تمرکز میکنند. داده ها از یک نظرسنجی که به طور خاص برای تحقیق انجام شده است استخراج می شود.
-
(i) بل و راسل [ 36 ] از نظرسنجی سفرهای خانگی برای تجزیه و تحلیل عوامل مؤثر بر انتشار گازهای گلخانه ای افراد در سفرهای روزانه استفاده می کنند. متغیرهای مورد تجزیه و تحلیل عمدتاً به ویژگی های شخصی (به عنوان مثال، شغل، سن، جنسیت، سطح تحصیلات، یا درآمد) مرتبط هستند. مطالعه موردی منطقه شهری بارسلون است و نتایج نقشهبرداری شده اهمیت موقعیت جغرافیایی را در ارتباط با مرکز شهر نشان میدهد.
-
(j) Marcinczak و Bartosiewicz [ 37 ] روابط بین الگوهای رفت و آمد و فرم شهری در لهستان را تعیین می کنند. این مطالعه بر تأثیر ساختار فضایی بر سفرهای روزانه انجام شده برای کار متمرکز است. نتیجه گیری در مورد روند به سمت حومه نشینی حیاتی است، اما تجزیه و تحلیل فقط مکان مشاغل را در نظر می گیرد.
-
(ک) رئول و همکاران. [ 38 ] اثرات عوامل تأثیرگذار بالقوه بر حمل و نقل شهری در آینده را از طریق یک رویکرد نوآورانه تعیین می کند. نتایج بر اساس یک مدل تقاضای حمل و نقل مبتنی بر فعالیت است که برای یک شهر مصنوعی توسعه یافته است. نویسندگان سناریوهای مختلف را برای بررسی حمل و نقل شهری در پس زمینه در دسترس بودن حالت، ساختار شهری یا جمعیت سالخورده تحلیل میکنند.
-
(ل) سرین و همکاران. [ 39 ] بر یک موضوع بینبخشی تمرکز میکند، که به طور فزایندهای قابل توجه است: هم افزایی بین حمل و نقل و سلامت. آنها تجزیه و تحلیل می کنند که چگونه ویژگی های طراحی شهری محلی ممکن است پیاده روی را تشویق کند. برای این منظور، داده های حاصل از بررسی های خاص انجام شده در 14 شهر در سراسر جهان با معیارهای عینی محیط ساخته شده ترکیب شده است. نتایج، ارائه شده در سطح محله، نشان می دهد که عوامل اصلی پیش بینی کننده سهم پیاده روی عبارتند از: تراکم، تعداد تقاطع ها و اتصال حمل و نقل عمومی.
-
در رابطه با متغیرها، برخی از آنها بیشتر بر شکل شهری یا ویژگیهای کاربری زمین متمرکز هستند (به عنوان مثال، (الف) [ 28 ]، (g) [ 34 ] و (l) [ 39 ]). دیگران بیشتر بر ویژگی های اجتماعی-اقتصادی و شخصی متمرکز هستند (به عنوان مثال، (i) [ 36 ]). بهعلاوه، مطالعات گستردهتری وجود دارد که سعی میکند طیفی از متغیرهای اجتماعی-اقتصادی و کاربری زمین را شامل شود (به عنوان مثال، (د) [ 31 ] و (ه) [ 32 ]).
-
در مورد زمینه های رسمی، تنوع گسترده ای وجود دارد. رویکردهایی وجود دارند که تنها یک شهر یا منطقه شهری را تحلیل میکنند (به عنوان مثال، (ب) [ 29 ]، (د) [ 31 ]، و (i) [ 36 ])، در حالی که دیگران در تحلیل خود شهرهای مختلف را شامل میشوند یا یک ملی یا ملی را اتخاذ میکنند. حتی رویکرد بین المللی (به عنوان مثال، (c) [ 30 ]، (e) [ 32 ]، (f) [ 33 ]، (h) [ 35 ]، و (j) [ 37 ]). در ارجاع به مطالعات موردی، نوآورانه ترین رویکرد مبتنی بر تجزیه و تحلیل یک شهر مصنوعی از طریق مدل حمل و نقل مبتنی بر فعالیت (k) است [ 38 ].
-
در نهایت، اگرچه اکثر مطالعات همه انواع سفرهای روزانه را در نظر میگیرند، اما تحقیقاتی را نیز مییابیم که فقط به سفرهای رفتوآمد (مثلاً (j) [ 37 ]) یا سفرهای غیر کاری (مثلاً (د) [ 31 ] میپردازد.
2.2.2. در دسترس بودن داده ها و شاخص ها
-
(الف) بررسی تحرک خانگی (HMS) برای منطقه مادرید [ 48 ]. این مهمترین منبع اطلاعاتی است که برای ساختار و سازماندهی بر اساس مناطق تمام داده های جمع آوری شده خدمت کرده است. این متغیرهای حمل و نقل مانند سهم مدال را فراهم می کند.
-
(ب) داده های باز از سازمان حمل و نقل مادرید [ 49 ]. این پایگاه داده حاوی اطلاعاتی در مورد پیشنهاد و زیرساخت حمل و نقل عمومی (PT) است. داده ها در قالب سیستم های اطلاعات جغرافیایی ارائه شده است. اطلاعات برای هر ایستگاه و خط PT ارائه شده است. بنابراین، داده ها باید برای به دست آوردن شاخص های هر منطقه حمل و نقل جمع شوند.
-
(C) اطلاعات جغرافیایی از وزارت حمل و نقل و دستور کار شهری اسپانیا [ 50 ]. اطلاعات موجود در اینجا بسیار گسترده و متنوع است و قلمرو ملی را در بر می گیرد. مورد توجه ویژه در این مورد، اطلاعات مربوط به طبقه بندی خاک، سطح شهری و جمعیت است. داده ها به عنوان مناطق همگن با توجه به ویژگی های کاربری اراضی آنها ارائه می شود. بنابراین، برای به دست آوردن شاخصهای تقسیمبندیهای سرزمینی مختلف، تغییراتی – عموماً تجمیعها – مورد نیاز است.
-
(د) سیستم اطلاعات سرزمینی از موسسه آمار در منطقه مادرید [ 51 ]. این شامل نقشه برداری و نقشه خیابان با اطلاعات دقیق برای هر خیابان است. این منبع داده برای محاسبه فواصل و یا به دست آوردن اطلاعات فعالیت ها و عرضه خدمات موجود در مناطق مختلف منطقه بسیار مفید است. با این حال، ساده سازی ارقام برای محاسبه شاخص ها در هر منطقه حمل و نقل ضروری است. به عنوان مثال، تعداد فعالیت ها در هر خیابان ارائه می شود و باید تجمیع شود. در حالی که برآورد فاصله تا مرکز شهر بر اساس مرکز مناطق است.
-
(E) موسسه آماری اسپانیا [ 52 ]. آمار جمعیت، جمعیت شناسی و ویژگی های اجتماعی-اقتصادی ساکنان در هر منطقه را می توان در این منبع داده یافت. برخی ارقام در این منبع در سطح شهرداری به دست آمده است و بنابراین برای به دست آوردن شاخص ها به تفکیک خاصی نیاز است.
2.3. تحلیل همبستگی برای تبیین تحرک شهری
از جدول 4 می توان مشاهده کرد که تنها شاخص های سهم PT و در دسترس بودن خودرو به طور معمول توزیع شده اند. بنابراین، همبستگی این سه متغیر با سایر متغیرها از طریق ضریب پیرسون (1) تحلیل میشود:
-
x i = مقادیر متغیر x در یک نمونه.
-
ایکس¯= میانگین مقادیر متغیر x .
-
y i = مقادیر متغیر y در یک نمونه.
-
y¯= میانگین مقادیر متغیر y .
2.4. تجزیه و تحلیل خوشه ای برای طبقه بندی مناطق حمل و نقل بر اساس الگوهای تحرک
-
عادی سازی شاخص های انتخاب شده با استفاده از فرمول Z-scores.
-
تعداد مناسب خوشه ها را از طریق یک روش سلسله مراتبی تنظیم کنید: روش Ward با اندازه گیری فاصله اقلیدسی مربع. تعداد خوشه ها با توجه به برنامه تجمع و دندروگرام تنظیم می شود.
-
از روش غیر سلسله مراتبی k-means برای آزمایش پایداری خوشه های حاصل استفاده کنید. تعداد خوشه ها در مرحله 2 تعریف شده و تکرارها از مرکزهای به دست آمده با روش Ward شروع می شوند.
-
اعتبار راه حل به دست آمده را تست کنید. از یک طرف، با مقایسه راه حل های به دست آمده توسط دو روش خوشه ای استفاده شده. از سوی دیگر، از طریق تجزیه و تحلیل ANOVA، که نشان می دهد آیا متغیرهای طبقه بندی انتخاب شده به طبقه بندی خوشه کمک می کنند یا خیر.
3. نتایج
3.1. متغیرهای توضیحی برای الگوهای تحرک شهری
-
با توجه به توزیع جمعیتی، وجود کودکان و سالمندان هر دو متغیرهای مرتبطی هستند که تحرک را در جهتهای متضاد شکل میدهند. در مناطقی که درصد بیشتری از جمعیت بالای 65 سال دارند، الگوهای حمل و نقل پایدارتر هستند. استفاده و در دسترس بودن ماشین ها به طور قابل ملاحظه ای کمتر است، سهم پیاده روی بیشتر است، و سفرها کوتاه تر است. میزان بچهها تأثیر قویتر و معکوستری دارد، بهویژه در سهم ماشین و پیادهروی. مناطقی که درصد بیشتری از جمعیت زیر 14 سال دارند، بسیار وابسته به ماشین هستند و با سفرهای پیاده روی کمی مشخص می شوند. در مورد جمعیت در سن کار یا نرخ زنان، هیچ رابطه قابل توجهی با متغیرهای حمل و نقل، حداقل در سطح منطقه، قابل اثبات نیست.
-
در رابطه با مفهوم اجتماعی-اقتصادی، نتایج به سطوح درآمد به عنوان متغیرهای توضیحی اهمیت زیادی می دهند. در این بافت حومه شهر، خانواده های ثروتمندتر در مناطقی زندگی می کنند که سهم خودرو به ویژه بالاتر است، در حالی که سهم پیاده روی به ویژه کمتر است (مقادیر ضریب مطلق > 0.7). این مناطق پردرآمد همچنین با در دسترس بودن خودرو و مسافت های طولانی طی شده مشخص می شوند. همبستگی مثبت بین درآمد و سهم حمل و نقل عمومی ممکن است تعجب آور باشد. این به این دلیل است که ثروتمندترین مناطق نه چندان دور از مرکز شهر قرار دارند و دارای اتصالات شعاعی با کیفیت با وسایل حمل و نقل عمومی هستند (به عنوان مثال، بسیاری از مناطق در کریدور A-6 با یک خط اتوبوس-HOV به شهر مادرید متصل می شوند).
-
تراکم و تنوع مهمترین نقش را در شکل دادن به تحرک بازی می کند. تعداد ساکنان در هر سطح شهری متغیری است که بیشترین تأثیر را بر متغیرهای حمل و نقل دارد. ضرایب همبستگی نشان میدهد که در سکونتگاههای کم تراکم، سرعت موتور و بهویژه استفاده از خودرو بیشتر است. در مقابل، افرادی که در مناطق شهری فشردهتر زندگی میکنند، سفرهای کوتاهتری دارند و بیشتر پیادهروی میکنند. در مورد تنوع، مناطقی که فعالیتها و خدمات گستردهتری دارند، الگوهای سفر پایدارتری را نشان میدهند: وابستگی کمتر به خودرو، سفرهای بیشتر با پای پیاده و مسافتهای کوتاهتر. سهم حملونقل عمومی تنها متغیر حملونقل است که با هیچ یک از این متغیرهای تراکم یا مرتبط با تنوع به خوبی توضیح داده نمیشود.
-
با توجه به دسترسی به حمل و نقل عمومی، مناطق شهری نزدیک به ایستگاه قطار (بافر 800 متر) استفاده بالاتری از PT دارند. با این حال، اثر متوسط است. در مورد تعداد توقف های PT، تأثیر بسیار بالایی بر سهم خودرو دارد اما تأثیر آن بر استفاده از PT قابل توجه نیست. در این بافت شهری، سهم حملونقل عمومی به عنوان یک شاخص با تغییرات کمی (از 10 تا 20 درصد) در مقایسه با سهم خودرو (از 30 تا 70 درصد) یا سهم پیادهروی (از 20 تا 60 درصد) است. این امر یافتن همبستگی قوی با بقیه متغیرها را دشوار می کند.
-
در نهایت، فاصله تا شهر – مرکز شهرداری مادرید – یک عامل توضیحی بسیار جالب است. این متغیر بیشترین تأثیر را بر سهم حمل و نقل عمومی دارد، حتی اگر تأثیر آن خیلی قوی نباشد (ضریب پیرسون <0.5). همانطور که انتظار می رود، افرادی که نزدیک به مرکز شهر زندگی می کنند، سفرهای بیشتری را با وسایل نقلیه عمومی انجام می دهند. با این حال، زندگی دور از مرکز شهر لزوماً به معنای داشتن الگوهای حمل و نقل کمتر پایدار نیست. در واقع، مناطق دوردست، سهم بیشتری از راه رفتن و نرخ موتوری پایینتری دارند. دقیقاً به دلیل مسافت، بسیاری از این مناطق به عنوان مناطق ایزوله کار می کنند و برای بسیاری از عملکردها خودکفا هستند.
3.2. طبقه بندی مناطق حمل و نقل
-
خوشه 1: مناطق متراکم خودکفا، با جمعیت سالخورده و دور از مرکز شهر. این خوشه از پهنه هایی با بیشترین تراکم شهری (268 نفر در هکتار) تشکیل شده است. بیشتر آنها مراکز تاریخی هستند، با تعداد کمی فرزند (به طور متوسط 12٪) و بسیاری از افراد مسن (22٪). این مناطق، مراکز شهری کاربردی هستند که دور از شهر مادرید (30 کیلومتر) هستند و خدمات و فعالیتهایی که به لطف تراکم شهری قابل دوام هستند، به خوبی تأمین میشوند. آنها بیشترین سهم پیاده روی (57٪ از سفرهای پیاده) و کمترین استفاده از ماشین را دارند.
-
خوشه 2: مناطق متراکم طبقه متوسط در شرق، نزدیکتر به مرکز شهر. این مناطق نیز بسیار متراکم هستند و به خوبی فراهم شده اند. آنها در کریدور A-2، نسبتا نزدیک به مرکز شهر مادرید (به طور متوسط 16 کیلومتر) هستند. درآمد بالاتر از مناطق در خوشه 1 است اما در مقایسه با سایر مناطق در این نمونه، به ویژه مناطقی که در کریدور A-6 قرار دارند، پایین است. نزدیک به نیمی از سفرها با پای پیاده انجام می شود. با توجه به سهم زیاد پیاده روی و نزدیکی آنها به مادرید، مردم ساکن در آن مناطق کوتاه ترین سفرها را در این نمونه (4 کیلومتر) انجام می دهند.
-
خوشه 3: مناطق طبقه متوسط با تراکم کم و دور از مرکز شهر. مناطق در این خوشه بسیار دور از شهر مادرید (30 کیلومتر) هستند. علیرغم مسافت، آنها به دلیل عدم فعالیت و خدمات و تراکم کمتر در مقایسه با مناطق به همان اندازه دور در خوشه 1 (55 نفر در هکتار) به عنوان مراکز خودکفا کار نمی کنند. بیش از نیمی از سفرهای آنها با ماشین انجام می شود.
-
خوشه 4: مناطق با خانواده های طبقه بالا با فرزندان که بسیار وابسته به ماشین هستند. مناطقی که با جمعیت جوان مشخص می شوند و بیشترین درصد کودکان (24 درصد) را نشان می دهند. خانواده های ساکن در این مناطق ثروتمند و بسیار وابسته به ماشین هستند (0.74 ماشین به ازای هر ساکن و 67٪ از سفرها با ماشین). فعالیت های کمی در این مناطق ارائه می شود و ساکنان طولانی ترین سفرها (به طور متوسط 11 کیلومتر) را دارند.
-
خوشه 5: ثروتمندترین مناطق با تراکم بسیار کم و فعالیت های محلی کم. این خوشه از پراکنده ترین مناطق (34 نفر در هکتار) تشکیل شده است. خانوارهایی با بالاترین درآمد در این مناطق زندگی می کنند (77664 یورو در سال) که عمدتاً در کریدور A-6 قرار دارند. بیشتر سفرها با ماشین (67 درصد) و تعداد بسیار کمی از آنها با پای پیاده انجام می شود. در مورد استفاده از حمل و نقل عمومی، در مقایسه با بقیه خوشه ها (18٪ از سفرها) بالا است. این احتمالاً به دلیل نزدیکی به شهر مادرید و ارتباط نسبتاً خوب توسط PT با مرکز شهر است.
4. بحث
5. نتیجه گیری ها


منابع
- بتنکورت، LMA؛ لوبو، جی. هلبینگ، دی. کونرت، سی. غرب، رشد GB، نوآوری، مقیاسپذیری و سرعت زندگی در شهرها. Proc. Natl. آکادمی علمی ایالات متحده آمریکا 2007 ، 104 ، 7301-7306. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ PubMed ]
- Nieuwenhuijsen، MJ برنامه ریزی شهری و حمل و نقل، قرار گرفتن در معرض محیطی و بهداشت – مفاهیم جدید، روش ها و ابزار برای بهبود سلامت در شهرها. محیط زیست سلامت 2016 ، 15 ، 161-171. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ PubMed ]
- نیومن، پی. کنورثی، جی. پایداری و شهرها: غلبه بر وابستگی به خودرو . مطبوعات جزیره: واشنگتن، دی سی، ایالات متحده آمریکا، 1999. [ Google Scholar ]
- آلونسو، آ. مونزون، آ. Cascajo, R. تحلیل مقایسه ای پایداری حمل و نقل مسافر در شهرهای اروپایی. Ecol. اندیک. 2015 ، 48 ، 578-592. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Nieuwenhuijsen، MJ مسیرهای برنامه ریزی شهری و حمل و نقل به شهرهای بی کربن، زیست پذیر و سالم. بررسی شواهد فعلی محیط زیست بین المللی 2020 , 140 , 105661. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- گلدمن، تی. گورهام، آر. حمل و نقل شهری پایدار: چهار جهت نوآورانه. تکنولوژی Soc. 2006 ، 28 ، 261-273. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- عطارد، م. Shiftan, Y. Sustainable Urban Transport , 1st ed.; Emerald Group Publishing Limited: Bingley، UK، 2015. [ Google Scholar ]
- گالو، ام. مارینلی، ام. تحرک پایدار: مروری بر اقدامات و سیاستهای ممکن. پایداری 2020 ، 12 ، 7499. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- بنیستر، دی. پارادایم تحرک پایدار. ترانسپ سیاست 2008 ، 15 ، 73-80. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کمیسیون اروپایی. کتاب سبز – به سوی یک فرهنگ جدید برای تحرک شهری . COM (2007) 0551 نهایی; کمیسیون اروپا: بروکسل، بلژیک، 2007. [ Google Scholar ]
- کمیسیون اروپایی. برنامه اقدام برای تحرک شهری ; COM (2009) 490 نهایی; کمیسیون اروپا: بروکسل، بلژیک، 2009. [ Google Scholar ]
- کمیسیون اروپایی. با هم به سمت تحرک شهری رقابتی و کارآمد از نظر منابع ؛ COM (2013) 0913 نهایی; کمیسیون اروپا: بروکسل، بلژیک، 2013. [ Google Scholar ]
- Mozos-Blanco، M.Á. پوزو منندز، ای. آرس-روئیز، آر. Baucells-Aletà, N. راه برای تحرک پایدار. تجزیه و تحلیل مقایسه ای برنامه های تحرک پایدار در اسپانیا ترانسپ سیاست 2018 ، 72 ، 45-54. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کیبا جانیاک، م. ویتکوفسکی، جی. طرحهای تحرک شهری پایدار: چگونه کار میکنند؟ پایداری 2019 ، 11 ، 4605. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- دی فالکو، اس. آنجلیدو، م. Addie, JPD از “شهر هوشمند” به “کلان شهر هوشمند”؟ ایجاد تابآوری در حاشیه شهری. یورو مقررات شهری گل میخ. 2018 ، 26 ، 205-223. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کامانی، آر. جیبلی، ام سی; Rigamonti، P. تحرک شهری و شکل شهری: هزینه های اجتماعی و زیست محیطی الگوهای مختلف گسترش شهری. Ecol. اقتصاد 2002 ، 40 ، 199-216. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- باسولاس، ا. باربوسا فیلهو، اچ. دیکنسون، بی. دوتیوالا، ایکس. ایستام، پی. گالوتی، آر. گوشال، گ. گیپسون، بی. هزاری، SA; کاوتز، اچ. و همکاران سازماندهی سلسله مراتبی تحرک شهری و ارتباط آن با زیست پذیری شهر. نات اشتراک. 2019 ، 10 ، 4817. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- مککنزی، جی. تحرک شهری در اقتصاد اشتراکگذاری: مقایسه مکانی-زمانی خدمات تحرک مشترک. محاسبه کنید. محیط زیست سیستم شهری 2020 ، 79 ، 101418. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- آلونسو، آ. مونزون، آ. Cascajo، R. اندازه گیری هم افزایی منفی گسترش شهری و بحران اقتصادی بر کارایی حمل و نقل عمومی. بین المللی Reg. علمی Rev. 2017 , 41 , 540-576. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- اسکاربسکی، جی. بیر، ک. زارسکی، ک. کوئیلو، ام. فرناندز، پ. Zbieta Macioszek، E. مدل ترافیک دوچرخه برای برنامه ریزی تحرک شهری پایدار. Energies 2021 , 14 , 5970. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- براتزل، اس. شرایط موفقیت در سیاست حمل و نقل شهری پایدار تغییر سیاست در شهرهای “نسبتا موفق” اروپایی. ترانسپ Rev. 2010 , 19 , 177-190. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- پوه، م. Schippl, J. ادراکات و نگرش های کاربر در مورد حمل و نقل شهری پایدار در میان بزرگسالان جوان: یافته های کپنهاگ، بوداپست و کارلسروهه. جی. محیط زیست. طرح سیاست. 2014 ، 16 ، 337-357. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ماگدولن، م. فون بهرن، اس. برگر، ال. Chlond، B. سبکهای تحرک و مالکیت خودرو – پتانسیلهایی برای حملونقل شهری پایدار. پایداری 2021 ، 13 ، 2968. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Acheampong، RA; کوگورولو، اف. Gueriau، M. Dusparic، I. آیا وسایل نقلیه خودران می توانند تحرک پایدار را در شهرهای آینده امکان پذیر کنند؟ بینش و چالش های خط مشی از ترجیحات کاربر نسبت به گزینه های مختلف حمل و نقل شهری. Cities 2021 , 112 , 103134. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ژنلتی، دی. لا روزا، دی. اسپیرا، م. کورتینوویس، سی. مروری بر رویکردها و چالشها برای برنامهریزی پایدار در حاشیههای شهری. Landsc. طرح شهری. 2017 ، 165 ، 231-243. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- هاریگ، او. بورگارد، دی. Hecht, R. یک رویکرد نظارت شده برای ترسیم مناطق ساخته شده برای نظارت و تجزیه و تحلیل سکونتگاه ها. بین المللی J. Geo-Inf. 2016 ، 5 ، 137. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Litýnski، P. شدت گسترش شهری در لهستان. بین المللی J. Geo-Inf. 2021 ، 10 ، 95. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Handy, S. متدولوژیهایی برای بررسی ارتباط بین فرم شهری و رفتار سفر. ترانسپ Res. قسمت D Transp. محیط زیست 1996 ، 1 ، 151-165. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کوکلمن، رفتار سفر KM به عنوان تابع دسترسی، ترکیب کاربری زمین، و تعادل کاربری زمین: شواهدی از منطقه خلیج سانفرانسیسکو. ترانسپ Res. ضبط J. Transp. Res. هیئت 1997 ، 1607 ، 116-125. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- جولیانو، جی. نارایان، دی. نگاهی دیگر به الگوهای سفر و فرم شهری: ایالات متحده و بریتانیای کبیر. مطالعه شهری. 2003 ، 40 ، 2295-2312. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ژانگ، ام. بررسی رابطه بین فرم شهری و سفر غیر کاری از طریق تحلیل استفاده از زمان. Landsc. طرح شهری. 2005 ، 73 ، 244-261. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- جولیانو، جی. دارگی، جی. مالکیت خودرو، سفر و استفاده از زمین: مقایسه ای از ایالات متحده و بریتانیا. ترانسپ Res. بخش A سیاست سیاست. 2006 ، 40 ، 106-124. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لیمتانکول، ن. دیجست، ام. شوانن، تی. تأثیر ویژگیهای اجتماعی-اقتصادی، استفاده از زمین و ملاحظات زمان سفر بر انتخاب حالت برای سفرهای مسافت متوسط و طولانیتر. J. Transp. Geogr. 2006 ، 14 ، 327-341. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کانگ، سی. ما، ایکس. تانگ، دی. لیو، ی. الگوهای تحرک انسانی درون شهری: دیدگاه مورفولوژی شهری. فیزیک یک آمار مکانیک. برنامه آن است. 2012 ، 391 ، 1702-1717. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کلینگر، تی. Lanzendorf، M. حرکت بین فرهنگ های تحرک: چه چیزی بر رفتار مسافرتی ساکنان جدید تأثیر می گذارد؟ حمل و نقل 2016 ، 43 ، 243-271. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- بل، جی. Rosell, J. تاثیر ویژگی های اجتماعی-اقتصادی بر انتشار CO 2 مرتبط با تحرک شهری: نابرابری در بین افراد. اقتصاد انرژی 2017 ، 64 ، 251-261. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Marcińczak، S. بارتوسیویچ، ب. الگوهای رفت و آمد و شکل شهری: شواهدی از لهستان. J. Transp. Geogr. 2018 ، 70 ، 31-39. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- رئول، جی. گروب، تی. استولتن، دی. حمل و نقل شهری در نقطه عطف: تحلیلی از عوامل بالقوه تأثیرگذار. ترانسپ Res. قسمت D Transp. محیط زیست 2021 ، 92 ، 102733. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- سرین، ای. سالیس، جی اف. سالوو، دی. هینکسون، ای. کانوی، تی ال. اوون، ن. ون دایک، دی. لو، ام. هیگز، سی. Moudon، AV; و همکاران تعیین آستانه برای طراحی شهری فضایی و ویژگی های حمل و نقل که از پیاده روی برای ایجاد شهرهای سالم و پایدار حمایت می کند: یافته های مطالعه IPEN Adult. Lancet Glob. Health 2022 , 10 , e895–e906. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Jiménez-Espada، M. نارانجو، JMV; گارسیا، FMM شناسایی الگوهای تحرک در مناطق روستایی با تراکم جمعیتی کم از طریق نظرسنجی های اولویت اعلام شده. Appl. علمی 2022 ، 12 ، 10034. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- U-MOVE. استراتژی های هوشمند برای تحرک پایدار شهری در دسترس آنلاین: https://umove.transyt-projects.es/ (در 18 اکتبر 2022 قابل دسترسی است).
- رومرو، سی. مونزون، آ. آلونسو، آ. جولیو، آر. تقاضای بالقوه برای سفرهای رفت و آمد با اتوبوس در راهروهای شهری از طریق استفاده از ابزارهای اطلاعاتی بلادرنگ. بین المللی J. Sustain. ترانسپ 2021 ، 16 ، 314-325. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- شفر، ا. ویکتور، DG تحرک آینده جمعیت جهان. ترانسپ Res. بخش A سیاست سیاست. 2000 ، 34 ، 171-205. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- تیرینوپولوس، ی. آنتونیو، سی. عوامل مؤثر بر انتخاب مدال در تحرک شهری. یورو ترانسپ Res. Rev. 2013 , 5 , 27-39. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کاولی، سی. تسریع انتقال پایدار و استفاده از زمین در شهرهای با رشد سریع: شناسایی الگوهای مشترک و عوامل توانمند. J. Transp. Geogr. 2021 ، 94 ، 103093. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- دیلویت؛ IPD Encuesta de Movilidad de la Comunidad de Madrid 2018 ; Consorcio Regional de Transportes de Madrid: مادرید، اسپانیا، 2018. [ Google Scholar ]
- نیکلاس، جی پی؛ پوچت، پ. پویمبوف، اچ. به سوی شاخصهای تحرک پایدار: کاربرد در محله لیون. ترانسپ سیاست 2003 ، 10 ، 197-208. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Consorcio de Transportes de Madrid. در دسترس آنلاین: https://www.crtm.es/conocenos/planificacion-estudios-y-proyectos/encuesta-domiciliaria/edm2018.aspx (در 18 اکتبر 2022 قابل دسترسی است).
- Consorcio de Transportes de Madrid. داتوس آبیرتوس. در دسترس آنلاین: https://data-crtm.opendata.arcgis.com/ (دسترسی در 18 اکتبر 2022).
- وزارت حمل و نقل، Movilidad y Agenda Urbana. Centro descargas. Organismo Autónomo Centro Nacional de Información Geográfica. در دسترس آنلاین: https://centrodedescargas.cnig.es/CentroDescargas/ (دسترسی در 18 اکتبر 2022).
- نومکالس. Instituto de Estadística de la Comunidad de Madrid. در دسترس آنلاین: https://www.madrid.org/nomecalles/DescargaBDTCorte.icm (دسترسی در 18 اکتبر 2022).
- INE. Instituto de Estadística Nacional. در دسترس آنلاین: https://www.ine.es/ (دسترسی در 18 اکتبر 2022).
- می، AD; پیج، م. هال، A. توسعه مجموعه ای از ابزارهای پشتیبانی تصمیم برای حمل و نقل شهری پایدار در بریتانیا. ترانسپ سیاست 2008 ، 15 ، 328-340. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- حق شناس، ح. وزیری، م. شاخص های حمل و نقل پایدار شهری برای مقایسه جهانی. Ecol. اندیک. 2012 ، 15 ، 115-121. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Huck, S. Reading Statistics and Research ; پیرسون: بوستون، MA، ایالات متحده آمریکا، 2000. [ Google Scholar ]
- Field, A. Discovering Statistics Using IBM SPSS Statistics , 3rd ed.; SAGE: Thousand Oaks، CA، USA، 2013. [ Google Scholar ]
- روسو، آر. اگه، ال. Guns, R. Becoming Metric-Wise: A Bibliometric Guide for Researchers ; انتشارات چاندوس: کمبریج، بریتانیا، 2018. [ Google Scholar ]
- Boslaugh, S. Statistics in a Nutshell , 2nd ed.; اورلی: سباستوپل، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا، 2013. [ Google Scholar ]
- Bonett، DG; Wright، TA مورد نیاز اندازه نمونه برای تخمین همبستگی های پیرسون، کندال و اسپیرمن. Psychometrika 2000 ، 65 ، 23-28. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ناردو، م. سایسانا، م. سالتلی، ا. تارانتولا، اس. هافمن، اچ. Giovannini, E. Handbook on Constructing Composite Indicators: Methodology and User Guide ; OECD: پاریس، فرانسه، 2005. [ Google Scholar ]
- Milligan، GW; Cooper, MC بررسی رویهها برای تعیین تعداد خوشهها در یک مجموعه داده. Psychometrika 1985 ، 50 ، 159-179. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- مو، JF; مشکی، WC; بابین، بی جی; اندرسون، تجزیه و تحلیل داده های چند متغیره RE ، ویرایش هفتم. پیرسون: بوستون، MA، ایالات متحده آمریکا، 2009. [ Google Scholar ]
- میرالس-گواش، سی. Melo, MM; Marquet, O. تحلیل جنسیتی از تحرک روزمره در مناطق شهری و روستایی: از چالش ها تا پایداری. جنس. فرقه مکان. 2015 ، 23 ، 398-417. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Carpio-Pinedo، J. بنیتو مورنو، ام. Lamíquiz-Daudén، PJ Beyond use land، سفرهای قابل پیاده روی. رویکردی مبتنی بر دادههای کاربری زمین در سطح قطعه و تحلیل شبکه. J. Maps 2021 ، 17 ، 23-30. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ماووا، اس. ویتن، ک. مک کرینور، تی. O’Sullivan، D. دسترسی به مقصد مبتنی بر GIS از طریق حمل و نقل عمومی و پیاده روی در اوکلند، نیوزیلند. J. Transp. Geogr. 2012 ، 20 ، 15-22. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- فورد، AC؛ Barr, SL; داوسون، RJ; جیمز، پی. تجزیه و تحلیل دسترسی حمل و نقل با استفاده از GIS: ارزیابی حمل و نقل پایدار در لندن. بین المللی J. Geo-Inf. 2015 ، 4 ، 124-149. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]



بدون دیدگاه