خلاصه
در طول دهه گذشته، انتقال سریع به سمت وسایل پاکتر برای تولید انرژی به وضوح توسط اتحادیه اروپا از طریق استقرار برنامهریزیشده در مقیاس بزرگ مزارع بادی در دریای شمال در اولویت قرار گرفته است. از منظر برنامه ریزی فضایی، به دلیل تضادهای فضایی قابل توجه با استفاده کنندگان سنتی دریا، به ویژه با شیلات و مناطق حفاظت شده، این یک فرآیند مستقیم نبوده است. در این مقاله، در دسترس بودن فضای فراساحلی برای استقرار مزارع بادی را از منظر فراملی و در عین حال با در نظر گرفتن گزینههای مختلف برای مدیریت منطقه دریایی از طریق چهار سناریو بررسی میکنیم. ما یک رویکرد ترکیبی را اعمال کردیم که دانش تخصصی و تجزیه و تحلیل اسناد را با تجسم فضایی ادعاهای فضایی دریایی موجود و آینده ترکیب میکند. محاسبات ما به وضوح حاکی از در دسترس بودن کم مکانهای مناسب برای باد دریایی در مجاورت ساحل و در آبهای کم عمق، حتی زمانی که کاربرد چندگانه آن در ماهیگیری و مناطق حفاظتشده در نظر گرفته میشود. با این حال، مناطقی در فاصله 100 کیلومتری از ساحل و با عمق آب بالای 120 متر فرصتهای بیشتری را برای هر دو کاربری (فقط نیروگاههای بادی فراساحلی) و چند منظوره (عمدتاً با ماهیگیری) از دیدگاه برنامهریزی یکپارچه جذب میکنند. از سوی دیگر، کاهش اهداف انرژی همراه با برنامهریزی بخشی منجر به محدودیتهای واضح برای مناطق مناسب برای نیروگاههای بادی فراساحلی میشود که ضرورت در نظر گرفتن مناطقی با عمق آب زیر 120 متر و بیشتر از 100 کیلومتر از ساحل را نشان میدهد. بنابراین، با وجود افزایش هزینه های نگهداری و انطباق طراحی، استفاده چندگانه از فضا می تواند راه حلی برای پایداری بیشتر باشد. گزینه های درگیر با ذینفعان و مقرون به صرفه در فرآیند استقرار انرژی. این مقاله مسیرهای بالقوه، و همچنین چالشها و فرصتها را برای مدیریت فضای فراساحلی آینده با هدف دستیابی به اهداف انرژیهای تجدیدپذیر در سال 2050 شناسایی میکند.
کلید واژه ها:
برنامه ریزی فضایی دریایی ; انرژی های تجدیدپذیر ؛ دریای شمال ؛ استفاده چندگانه از فضا ؛ حل تعارض
1. معرفی
چهارمین گزارش پیشرفت دوسالانه کمیسیون اتحادیه اروپا در مورد اقدام اقلیمی در سال 2019 تاکید کرد که اکثریت قریب به اتفاق کشورهای اتحادیه اروپا در مسیر رسیدن به هدف 2020 منابع انرژی تجدیدپذیر (20 درصد انرژی اتحادیه اروپا از انرژی های تجدیدپذیر) هستند. با این حال، برای حفظ این سطوح در سال 2021، اکثر کشورهای عضو باید به افزایش تلاشهای خود در زمینه استقرار انرژیهای تجدیدپذیر ادامه دهند [ 1 ]. علاوه بر این، اهداف جسورانه انرژی برای سالهای 2030 و 2050، که در اسناد الزامآور قانونی [ 2 ، 3 ، 4 ] تدوین شدهاند، نشاندهنده فوریت اولویتبندی انتقال به سمت وسایل پاکتر برای تولید انرژی است.
یکی از مسائل کلیدی که اهداف انرژی تعیین شده برای سال 2050 را که برای محدود کردن گرمایش زمین زیر 2 درجه سانتیگراد است، با مشکل مواجه کرده است، این است که گسترش آینده زیرساخت انرژی می تواند منجر به ادعاهای متناقض برای استفاده از فضای خشکی شود [ 5 ، 6 ] . با توجه به فشار فزاینده استفاده از زمین و مخالفت اجتماعی علیه پروژه های مزرعه بادی محلی [ 7 ] یا میدان های خورشیدی، فضای فراساحلی به طور فزاینده ای به عنوان گزینه ای مناسب برای افزایش استقرار زیرساخت های انرژی [ 5 ، 8 ] تلقی می شود. به طور خاص، دریای شمال یک حوضه دریایی جذاب برای زیرساخت های انرژی تجدیدپذیر است، به دلیل منابع قابل اعتماد نیروی باد، آب های نسبتا کم عمق [ 9 ، 10 ].، 11 ، 12 ] و نزدیکی بازارهای توسعه یافته انرژی و برق [ 13 ].
با این حال، همانطور که مطالعات و اسناد سیاستی اخیر تاکید کرده اند [ 14 ، 15 ]، مدیریت کارآمد فضای فراساحلی بسیار اشغال شده در دریای شمال [ 6 ] برای دستیابی به اهداف استقرار انرژی در سال 2050 ضروری است. تحقیقات قبلی [ 8 ] قبلاً کمبود جدی فضای مناسب (عمق آب بالای 55 متر) در دریای شمال را نشان میداد، با تخمین تنها 3٪ فضای بی ادعا. این می تواند میزبان 47-84 گیگاوات (3.6-6.4 مگاوات / چگالی) باشد که به طور قابل توجهی کمتر از 180 گیگاوات مورد نیاز برای کربن زدایی بخش برق کشورهای دریای شمال تا سال 2045 است [ 16 ]. بنابراین، این فقط آمادگی فناورانه نیست [ 17] بلکه جنبه های اجتماعی، نهادی و فضایی که نیاز به هماهنگی دارند [ 18 ]. علاوه بر این، با توجه به سناریوی مرکزی Wind Europe برای استقرار انرژی های تجدیدپذیر در حوزه دریای شمال، تا سال 2030، حداکثر 48 گیگاوات ظرفیت نصب شده به طور کامل راه اندازی خواهد شد [ 19 ]. این نشان دهنده بیش از پنج برابر ظرفیت نصب شده در دریای شمال در سال 2016 است. از این رو، نیاز به ارزیابی احتمالات برای استفاده چندگانه از فضا وجود دارد که در نتیجه اهمیت هماهنگی و برنامه ریزی فضای دریایی را برجسته می کند.
دشواری هماهنگی فضای دریایی در دریای شمال از منظر یکپارچه عمدتاً به دلیل ابزارهای برنامه ریزی پراکنده، بخشی و متمرکز ملی برای فضای فراساحل است [ 6 ، 20 ، 21 ]. تلاشها برای ارزیابی چالشها و تنشهای فضایی عمدتاً در سطح کشور انجام شده است [ 22 ]، در حالی که مطالعات کمی وجود دارد که وضعیت موجود تعاملات بین فعالیتهای دریایی کنونی و استقرار انرژیهای تجدیدپذیر را از منظر یکپارچه دریای شمال تحلیل کند. پروژههایی مانند WINDSPEED تعاملات بین تاسیسات انرژی بادی و سایر فعالیتهای فراساحلی در دریای شمال را مورد بحث قرار میدهند [ 6 ]. علاوه بر این، چندین مطالعه ( جدول A1) مفهوم استفاده چندگانه در فضای دریایی از جمله محرک ها، خطرات و مزایای آن را بررسی کرده اند. با این وجود، هنگام در نظر گرفتن گزینه های مختلف برای چند منظوره با مزارع بادی فراساحلی، اطلاعات بسیار کمی در مورد میزان فضای موجود در دسترس است.
مشکلات در تخصیص فضا برای زیرساخت های انرژی فراساحلی ممکن است مانع از دستیابی به اهداف بلندپروازانه انرژی شود. در این میان، یافتن فضای مناسب برای نیروگاههای بادی فراساحلی به شدت متاثر از تعامل با سایر فعالیتهای فراساحلی است. از این رو، هدف این مقاله نشان دادن فرصتها و چالشها در تخصیص فضا برای زیرساختهای انرژی بادی و ظرفیت تولید در دریای شمال، ضمن در نظر گرفتن تعامل آن با سایر فعالیتهای فراساحلی است. ما ارائه خواهیم کرد: (1) فهرستی از ادعاهای فضایی موجود در دریای شمال با استفاده از یک سیستم اطلاعات جغرافیایی، (2) فرصتها/محدودیتها و الزامات اصلی با توجه به تعاملات بین ادعاهای سنتی و زیرساختهای بادی فراساحلی و (3) پیامدهای فضایی احتمالی ادعاهای فضایی فراساحلی آینده در مورد در دسترس بودن فضا برای انرژی باد. تازگی این مطالعه و همچنین سهم علمی اصلی آن را می توان از طریق توسعه و تجسم چهار سناریو مشاهده کرد که هم پتانسیل و هم محدودیت های مزارع بادی فراساحلی آینده در دریای شمال را به تصویر می کشد. این امر از طریق یک رویکرد ترکیبی تحقق خواهد یافت، که اجزای فضایی تخصیص سایت، رویکردهای مختلف برای مدیریت تعاملات فراساحلی و پیشبینیها برای افزایش یا کاهش آتی ادعای فضایی فعالیتهای مختلف را گرد هم میآورد. تازگی این مطالعه و همچنین سهم علمی اصلی آن را می توان از طریق توسعه و تجسم چهار سناریو مشاهده کرد که هم پتانسیل و هم محدودیت های مزارع بادی فراساحلی آینده در دریای شمال را به تصویر می کشد. این امر از طریق یک رویکرد ترکیبی تحقق خواهد یافت، که اجزای فضایی تخصیص سایت، رویکردهای مختلف برای مدیریت تعاملات فراساحلی و پیشبینیها برای افزایش یا کاهش آتی ادعای فضایی فعالیتهای مختلف را گرد هم میآورد. تازگی این مطالعه و همچنین سهم علمی اصلی آن را می توان از طریق توسعه و تجسم چهار سناریو مشاهده کرد که هم پتانسیل و هم محدودیت های مزارع بادی فراساحلی آینده در دریای شمال را به تصویر می کشد. این امر از طریق یک رویکرد ترکیبی تحقق خواهد یافت، که اجزای فضایی تخصیص سایت، رویکردهای مختلف برای مدیریت تعاملات فراساحلی و پیشبینیها برای افزایش یا کاهش آتی ادعای فضایی فعالیتهای مختلف را گرد هم میآورد.
این مطالعه به درک جایگزینهای حل تعارض برای استقرار زیرساختهای انرژی تجدیدپذیر در دریای شمال کمک میکند. علاوه بر این، این تحقیق را می توان از طریق ارزیابی مکان های بحرانی و گزینه های فضایی مقرون به صرفه برای مزارع بادی دریایی مشاهده کرد که می تواند از توسعه سیاست و تصمیم گیری حمایت کند. با حمایت از نقشه راه استقرار انرژی در دریای شمال، اهداف این مطالعه با هدف توسعه پایدار سازمان ملل برای انرژی مقرون به صرفه و پاک (SDG 7) مطابقت دارد.
منطقه تحقیقاتی شامل مناطق انحصاری اقتصادی (EEZ) هلند، دانمارک، آلمان، سوئد، نروژ، اسکاتلند و انگلستان است ( شکل 1 ). تحدید حدود بالایی منطقه تحقیقاتی توسط مرزهای منطقه OSPAR تشکیل شده است. در این مطالعه، به دلیل تعدد درگیری های فضایی، تعداد زیاد مناطق حفاظت شده (دریای وادن در هلند، آلمان، آب های سرزمینی مناطق دریایی مورد تجزیه و تحلیل (تا 12 مایل دریایی از خط ساحلی) را در نظر نمی گیریم. و دانمارک) و تأثیر بصری مزارع بادی بر چشم انداز ساحلی. این اثرات منفی خارجی همگی با مخالفت شدید جامعه مواجه شده اند.
در ادامه این مقدمه، بخش 2 با بحث در مورد روش ها و انتخاب داده ها و سناریوهای مورد استفاده در این مطالعه ادامه می یابد. بخش 3 نتایج اصلی از بررسی ادبیات، مصاحبه با کارشناسان و ذینفعان را در قالب چهار سناریو با نقشه های مرتبط مورد بحث قرار می دهد. تجزیه و تحلیل بیشتر از یافته ها در بخش 4 رخ می دهد ، جایی که نتایج سناریوها از نظر فضای موجود و الزامات فنی-اقتصادی مورد بحث قرار می گیرد. بخش 5 با هدف قرار دادن عناصر کلیدی که باید در فرآیند تخصیص فضا برای زیرساخت های باد آینده در نظر گرفته شوند، نتایج اصلی را مورد بحث قرار می دهد.
2. مواد و روشها
برای این مطالعه از رویکرد ترکیبی استفاده شد. این پژوهش (1) تحقیق میزگردی برای جمعآوری، تجزیه و تحلیل و تفسیر دادههای کمی و کیفی را با (2) تحقیقات میزی همراه با تحقیقات میدانی شامل مصاحبههای متخصص برای توسعه سناریو و (3) تجسم و کمی سناریوها (به مراحل روششناختی مراجعه کنید) ترکیب کرد. شکل A1 ). به طور عمیق تر، این کار به شرح زیر انجام شد:
-
تحقیقات میز انجام شده به عنوان یک بررسی ادبیات، وضعیت موجود ادعاهای فضایی و تعاملات در دریای شمال را شناسایی کرد، که دلالت بر این داشت: (1) ترکیب فعالیتهای اصلی دریایی از برنامههای فضایی دریایی (MSP) (کیفی)، به دنبال آن ، (2) جمع آوری، طبقه بندی و تجسم مجموعه داده های جغرافیایی مرجع برای فعالیت های فعلی شناسایی شده، با استفاده از یک سیستم اطلاعات جغرافیایی منبع باز (QGIS، کمی).
-
علاوه بر این، تحقیقات میز انجام شده به عنوان یک بررسی ادبیات، درک درستی از گزینههای برنامهریزی موجود برای مدیریت فضای فراساحلی و روندهای توسعه آتی فعالیتهای فراساحلی را ارائه میدهد. این اطلاعات نتیجه بررسی موارد زیر بود: (1) اسناد قانونی (MSP) و (2) گزارش ها/پیش بینی ها برای استفاده در آینده.
-
مفروضات اولیه فرمولهشده برای مدیریت آینده فضای فراساحلی در رابطه با استقرار نیروگاههای بادی فراساحلی از طریق مصاحبههای نیمه ساختاریافته (تحقیق میدانی) تأیید و دوباره فرمولبندی شد.
-
در نهایت، مفروضات نهایی شده (در قالب چهار سناریو) و مفاهیم مکانی آنها با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) مشاهده و کمی سازی شدند.
2.1. بررسی ادبیات
تجزیه و تحلیل اسناد حقوقی به درک بهتر فعالیتهای اصلی دریایی، که از طریق قوانین بینالمللی و ملی اولویتبندی شدهاند، و تعامل آنها با مزارع بادی فراساحلی کمک کرد. ترکیب جزئیات قانونی (اولویتهای ملی، محدودیتها، شیوهها) و جزئیات فنی (مناطق ایمنی به عنوان مثال، بافر 500 متری اطراف خطوط لوله O&G) نتیجه بررسی ادبیات و تجزیه و تحلیل اسناد است.
علاوه بر تجزیه و تحلیل MSP، مروری بر تحقیقات قبلی در مورد استفاده چندگانه از فضا انجام شد ( جدول A1). تجزیه و تحلیل بر فرصت ها و تهدیدها (موانع/موانع سیاسی، اجتماعی، فناوری) و همچنین نقاط قوت و ضعف (ارزش افزوده اجتماعی، فناوری، زیست محیطی/تأثیر) برای گزینه های مختلف احتمالی هم مکان برای فعالیت های دریایی موجود و مزارع بادی فراساحلی این منجر به طبقهبندی سه نوع روش فعلی برای تعامل با زیرساختهای انرژی بادی دریایی شد: مناطق ممنوعه/حذف (عمدتاً به دلیل اقدامات ایمنی)، هممکانی (احتمالاً با سازگاری، پس از ارزیابی تأثیر و توافقهای بین ذینفعان درگیر) و هم افزایی (در حال حاضر به عنوان یک گزینه بلند مدت برای به دست آوردن ارزش افزوده و استفاده مشترک از منابع / منافع متقابل دیده می شود). علاوه بر این، پیشبینیهای ملموس برای پیشرفتهای آتی در استفاده از فضای فراساحلی در رابطه با موارد زیر شناسایی شد: مناطق حفاظت شده (گزارش های ملی، ارزیابی مناطق با ارزش و آسیب پذیر)، زیرساخت های نفت/گاز (گزارش های ملی، پیش بینی ها) و مسیرهای کشتیرانی (پیش بینی های پروژه ACCSEAS). بررسی ادبیات مبنایی برای فرمولبندی فرضیه اولیه در رابطه با تعاملات فراساحلی و مجموعه اولیه کدهای مورد استفاده برای مصاحبههای نیمه ساختاریافته را نشان داد.
2.2. جمع آوری داده های کمی: مخزن GIS فردی و تجزیه و تحلیل داده ها
برای ترسیم توزیع و پوشش مکانی فعالیتهای دریایی و محاسبه فضای موجود برای نیروگاههای بادی فراساحلی، فهرستی از دادههای مکانی از منابع مختلف و در قالبهای مختلف گردآوری کردیم ( جدول 1 ).
تمام کلمات اختصاری در این متن در جدول A2 تعریف شده است.
2.2.1. مدیریت و پردازش مجموعه داده ها.
مدیریت مجموعه داده های GIS شامل تنظیم، هم ترازی و ارجاع جغرافیایی دستی به منظور دستیابی به یک نمای کلی کامل و منسجم از فعالیت ها در منطقه دریای شمال با: (1) یک سیستم مختصات مشترک، European Datum 1950-ED50، ( 2) اسم مشترک و (3) نمایش گرافیکی منسجم. مرحله مهم دیگر در فرآیند جمع آوری داده ها، تأیید اعتبار مجموعه داده ها با مقایسه آنها با مجموعه داده های اسناد رسمی در سطح ملی (طرح های فضایی دریایی) و پورتال های آنلاین (OSPAR، نقشه تعاملی Wind Europe) بود.
مجموعه داده هایی که فعالیت های شیلات را توصیف می کنند با ادغام دو منبع داده مختلف گردآوری شدند ( جدول 1 ). بنابراین، طبقهبندی دستههای شدت ماهیگیری، همانطور که در سناریوها به تفصیل شرح داده شد، از مقایسه دادههای خام OSPAR با مقادیر میانگین ارائهشده در مطالعات دیگر [ 23 ] حاصل شد. دلیل این امر این بود که واقعیت شدت ماهیگیری در دریای شمال را به بهترین شکل نشان دهد. بنابراین، ما از دو دسته استفاده کردیم: (1) شدت متوسط، با مقادیر بین 39 تا 97 ساعت ماهیگیری، و (2) شدت بالا، با مقادیر بالای 97 ساعت ماهیگیری.
2.2.2. سناریو (2050) تجسم-داده های مکانی
منطقه مورد مطالعه شامل مناطق انحصاری اقتصادی کشورهای دارای بیشترین سهم در بخش فراساحلی دریای شمال (به استثنای بلژیک و فرانسه) بود. سوئد در تجزیه و تحلیل گنجانده شده است زیرا بخشی از پروژه ENSYSTRA است که بودجه این تحقیق را تامین می کند. برای تجسم GIS سناریوهای توسعه یافته برای تعاملات آتی و توسعه فراساحلی، از منبع داده زیر استفاده کردیم:
-
مجموعه دادههای موجود ( جدول 1 )، با فیلترهایی که ویژگیهایی را با وضعیت: برنامهریزی شده/پیشنهادی/مجوز (بر اساس مورد) جدا میکنند.
-
محدوده محدوده توسعه بادهای دریایی، 2025 تا 2030، از منابع مختلف، (بر اساس کشور). منابع اصلی مجموعه دادههای منبع باز رسمی، تأیید شده با اسناد دولتی، در صورت وجود (MSP) و اسناد منتشر شده توسط آژانسهای انرژی (آژانس انرژی دانمارک)، همانطور که در جدول 2 نشان داده شده است.
-
دیجیتالی کردن نقشههای رسمی (گزارشها و نقشههای باز دولتی) که ادعاهای فضایی پیشنهادی آینده را نشان میدهد (مثلاً مناطق حفاظتشده پیشنهادی).
-
محاسبه و دیجیتالی کردن ادعاهای احتمالی آینده با استفاده از وضعیت موجود و پیشبینیها برای ادعاهای آتی (به عنوان مثال، پیشبینی مسیرهای حمل و نقل از پروژه ACCSEAS – دسترسی برای حمل و نقل، مزایای کارایی و پایداری – https://www.accseas.eu/ ). قوانین محاسبه برای عرض خطوط کشتیرانی و مناطق ایمنی آنها، با توجه به پیش بینی تراکم حمل و نقل از پروژه ACCSEAS، در شکل A2 به تفصیل بیان شده است .
2.2.3. نقشه برداری پتانسیل فضایی برای تولید انرژی های تجدیدپذیر
فضای موجود در وضعیت موجود با حذف (تفاوت ابزار پردازش جغرافیایی) سطوح اشغال شده توسط فعالیت های دریایی موجود، از کل منطقه مورد مطالعه که در جدول 1 ارائه شده است، به دست می آید . برای تجسم در دسترس بودن فضا در چهار سناریوی توسعهیافته، مفاهیم مکانی را برای هر یک از مفروضات پیشنهادی برای توسعه آتی فعالیتهای دریایی و تعاملات با زیرساختهای بادی دریایی شناسایی کردیم. مفاهیم فضایی مفروضات سناریو در جداول 6، 7، 8 و 9 در بخش نتایج ارائه شده است.
در نقشه برداری از فضای موجود، تعدادی از عوامل موثر بر موقعیت مکانی موثر مزارع بادی (زمین شناسی بستر دریا، مسیرهای مهاجرت پرندگان و غیره) در این مطالعه لحاظ نشده است. این الزامات می تواند اهداف مطالعات آینده را نشان دهد، مشروط بر اینکه داده ها در دسترس باشند. با این حال، عوامل فنی-اقتصادی مانند عمق آب و فاصله تا ساحل نقش مهمی در تخصیص مقرونبهصرفه مزارع بادی فراساحلی و مسیریابی کابلها دارند [ 24 ]. این عوامل به طور مستقیم با هزینه های توربین ها، فونداسیون ها، اتصالات شبکه، سکوهای ترانسفورماتور و نصب و همچنین هزینه های بهره برداری و نگهداری مرتبط هستند [ 25 ]. بر اساس مطالعات قبلی [ 26]، ما عمق آب را به سه دسته طبقه بندی کردیم: بالای 55 متر (برای تک قطبی و جک/سه پایه)، 55- متر تا 120- متر و زیر 120 متر ( شکل 2 را ببینید ). با توجه به فاصله تا ساحل، ما طبقه بندی را از مولر و همکاران اعمال کردیم. (2012) برای منطقه EEZ: 10-50 کیلومتر از ساحل، 50-100 کیلومتر از ساحل و فراتر از 100 کیلومتر از ساحل ( شکل 2 را ببینید ). نتایج نشاندهنده در دسترس بودن فضا هنگام انتخاب استراتژیهای مختلف مدیریت فضا در رابطه با سرمایهگذاریهای مورد نیاز است.
2.3. مصاحبه های نیمه ساختاریافته
به منظور تأیید و تکمیل دادههای کیفی جمعآوریشده از طریق بررسی ادبیات، مجموعهای از 17 مصاحبه نیمه ساختاریافته و عمیق را انجام دادیم که طیف گستردهای از ذینفعان مرتبط از هلند، آلمان، دانمارک، سوئد، نروژ و را درگیر کردند. اسکاتلند
سؤالات مورد استفاده بر اساس مجموعه اولیه کدهای استنتاج شده از بررسی ادبیات (نمونههایی در جدول A3 ) و بر موضوعات کلیدی متمرکز بودند: ادعاهای فضایی فعلی، تعاملات فضایی با OWF، مشارکت سهامداران کلیدی، استراتژیهای کاهش تعارض، محرکها/موانع استفاده چندگانه با OWF، و پیشرفتهای بالقوه آینده فراساحلی. این فرآیند امکان شناسایی موارد زیر را فراهم کرد: (1) اهداف/جاه طلبی های ملی برای استقرار OWF، (2) رویکردهای ملی و عدم اطمینان در مورد استفاده چندگانه بالقوه گزینه های فضا، (3) سیاست اصلی، محرک ها/موانعات فنی، اقتصادی، اجتماعی تأثیرگذاری بر تخصیص فضا برای OWF و (4) پیش بینی های ملی برای پیشرفت های آتی فعالیت های دریایی (سطح ملی و دریای شمال).
مصاحبه ها به درک دقیق و پیچیده ای از مکانیسم های اساسی در پشت سنت های مختلف برنامه ریزی فضایی مربوط به استفاده چندگانه از فضای فراساحلی اجازه داد. همه ذینفعان مصاحبه شونده قبل از شرکت در مطالعه رضایت آگاهانه خود را اعلام کردند. پروتکل این مطالعه توسط کمیته اخلاق پژوهشی دانشکده علوم فضایی دانشگاه گرونینگن، هلند تأیید شد. همراه با یافتههای بررسی ادبیات، بینشهای بهدستآمده از طریق تحلیل مصاحبه برای فرمولبندی چهار سناریو با توجه به توسعه بالقوه آینده فعالیتهای بادی دریایی و پیامدهای فضایی آنها استفاده شد.
2.4. فرمول بندی سناریو
چهار سناریوی اکتشافی توسعهیافته در این مقاله میتواند به چالش پیشفرضهای موجود برای توسعه آتی فراساحل کمک کند و پیامدهای فضایی گزینههای مختلف برای مدیریت فضا در رابطه با استقرار انرژی دریایی را نشان دهد. فرمول بندی سناریو مراحل قبلی تحقیق را درگیر کرده و با ساخت روایت سناریو (تحقیق میز) به پایان رسید. سناریوها بر اساس دو عامل اصلی فرموله شدند: تفسیر ملی از اهداف انرژی اتحادیه اروپا (اهداف جاه طلبانه یا کم انرژی) و رویکردهای برنامه ریزی (یکپارچه یا بخشی) ( شکل 3 ).
اولاً، اهداف بلندپروازانه انرژی اتحادیه اروپا، تدوین سناریوهایی را برای تعداد GWs که تا سال 2030 در دریای شمال مستقر خواهند شد (به عنوان مثال، سناریوی مرکزی اروپای بادی با ظرفیت نصب شده 48 گیگاوات) و سال 2050 (مثلاً شورای جهانی انرژی هلند (2017) تقویت کرد. 250 گیگاوات). با این حال، این اهداف در سطح ملی متفاوت تفسیر شدهاند و سطوح مختلفی از تعهد سیاسی برای تقویت استقرار انرژیهای تجدیدپذیر در فراساحل را نشان میدهند که در بخش نتایج به تفصیل شرح داده شده است. عدم قطعیت تعامل سیاسی، همانطور که توسط اهداف نامشخص انرژی ملی پس از سال 2030 نشان داده شده است، در فرمول سناریو (اهداف جاه طلبانه/کم انرژی) برای نشان دادن تأثیر بر استقرار انرژی در فراساحل و پیامدهای فضایی مرتبط با آن ثبت شد.
در مرحله دوم، رویکرد برنامه ریزی (بخشی یا یکپارچه) برای مدیریت فضایی دریای شمال نقش مهمی در تدوین سناریوهای آینده استقرار زیرساخت های انرژی ایفا می کند. سناریوهای C و D مبتنی بر یک رویکرد برنامه ریزی بخشی است که بر اهداف و اهداف بخشی فردی (کشتیرانی، حفاظت از طبیعت، ماهیگیری و غیره) بدون در نظر گرفتن هم افزایی و استفاده چندگانه از فضا متمرکز است. سناریوهای A و B مبتنی بر رویکرد برنامه ریزی یکپارچه در فرآیند تخصیص فضا هستند و روابط متقابل مکانی و زمانی بین فعالیت ها، استفاده چندگانه از فضا و فرآیندهای برنامه ریزی مشارکتی را در نظر می گیرند.
علاوه بر این، بر اساس گزارشهای سیاستگذاری و مصاحبهها، ما در هر سناریو، سه متغیر (روندهای خارجی) مربوط به ادعاهای فضایی آتی فراساحل را گنجاندهایم: (1) اقدامات برای حفاظت از محیط زیست دریایی، (2) کاهش منابع نفت و گاز در دریای شمال و (3) تراکم ترافیک دریایی، مسیرها و انواع حمل و نقل.
در نهایت، بر اساس تجزیه و تحلیل عمیق مطالعات موجود در مورد استفاده چندگانه از فضای بین فعالیتهای فراساحلی، ما محرکها/موانع اصلی اجتماعی و فنی-اقتصادی، مزایا و ارزشهای افزوده تعامل بالقوه بین کاربریهای دریایی و باد دریایی را ترکیب کردیم. زیرساخت انرژی
3. نتایج
3.1. نقشه برداری از فعالیت های فعلی که در طرح های فضایی دریایی (MSP) ارائه شده است
از دیدگاه برنامه ریزی فضایی فراملی، حوضه دریای شمال با چارچوب های قانونی متنوع و پراکنده برای مدیریت فضا مشخص می شود. تعداد فزاینده ای از ابتکارات مشترک در مورد انتقال انرژی، حفاظت از محیط زیست و امنیت غذایی وجود دارد. در چارچوب های قانونی محلی، سیاست باد فراساحلی به دلیل مقرون به صرفه بودن، برای بخش های مختلف و در شبکه های سیاستی جداگانه تدوین شده است. هنگام بحث در مورد مدیریت کلی منابع محیط زیست دریایی و استفاده از فضا، اخیراً تأکید شد که چارچوب قانونی هنوز پراکنده است [ 27 ]، تمرکز ملی دارد و به ندرت هماهنگ است.
یک گام مهم رو به جلو با معرفی استفاده از فضا و منابع دریایی به نفع توسعه اقتصادی و محیط زیست دریایی است که اساس آن رویکرد اکوسیستمی است [ 22 ، 28 ]. در سطح کلی، MSP به سه بعد دریا یعنی بستر دریا، ستون آب و سطح می پردازد. این امر بر امکان در نظر گرفتن استفاده چند منظوره از فضا تأکید می کند، جایی که زمان یک جزء ضروری است [ 28 ].
از طریق چارچوب MSP، فعالیت ها یا بر اساس چارچوب قانونی ملی (به عنوان مثال، قانون معدن، قانون آب و قانون انرژی باد فراساحلی، در مورد هلند) یا بر اساس مقررات بین المللی (مثلاً قانون شیلات، UNCLOS – قانون بینالمللی کشتیرانی، Natura 2000، دستورالعمل زیستگاهها – برای مناطق حفاظتشده طبیعی). بنابراین، MSP اطمینان حقوقی و تا حدی قابل پیش بینی را نیز در نتیجه یکپارچگی بین بخشی [ 29 ] فراهم می کند. با این حال، در رابطه با قوانین بینالمللی و ملی، تعامل فضایی و هم افزایی احتمالی بین فعالیتهای دریایی مختلف و انرژیهای تجدیدپذیر هنوز به وضوح در سراسر کشورهای دریای شمال تعریف نشده است.
این امر باعث میشود که روند تخصیص فضای فراساحلی از طریق MSP قابل بحث و مستعد تغییر در آینده باشد. بر اساس تجزیه و تحلیل MSP (و اسناد سیاستی معادل آن، در مواردی که MSP در دسترس نبود) منطقه مورد مطالعه، خلاصه ای از وضعیت موجود در رابطه با تعاملات بین فعالیت های دریایی و زیرساخت انرژی بادی، در جدول 3 گردآوری شده است . نتایج ارائه شده برای همه کشورهای دریای شمال عمومی است (مگر اینکه به صراحت اشاره شده باشد) و از طریق مصاحبه با سهامداران تأیید شده است. مفهوم فضایی گزینه های مدیریت فضایی فعلی برای استقرار انرژی در شکل 4 نشان داده شده است .
برای تعیین کمیت فضای موجود فعلی، ما تمام فعالیتهای عمده دریایی را که دارای مناطق تعیینشده بودند، حذف کردیم (بنابراین، مناطق ماهیگیری بخشی از این نقشه حذفی نیستند). فضای موجود باقیمانده در مناطقی با عمق آب بین 55- تا 120- متر متمرکز است که 146,374 را شامل می شود. کیلومتر2km2، که می تواند میزبان 498-937 گیگاوات باشد، با چگالی توان بین 3.6 تا 6.4 مگاوات/ کیلومتر2km2[ 16 ]. با این حال، عمق آب زیر 55- متر محدودیت های فنی را برای مزارع بادی فراساحلی اعمال می کند. در این موارد، با پیشرفت های تکنولوژیکی و کاهش هزینه فناوری ها، می توان مزارع بادی شناور در مقیاس بزرگ را در دریای شمال نصب کرد.
گزینه مقرون به صرفه تر، تمرکز بر روی مناطقی با عمق آب بالای 55- متر است (برای انواع فونداسیون مونوپیل و ژاکت)، که در آن فضای موجود به 55815 محدود است. کیلومتر2km2، منطقه ای که می تواند میزبان 190-357 گیگاوات باشد. با این حال، این محاسبات تضاد با فعالیت های ماهیگیری، کشتیرانی (خارج از IMO و مسیرهای ملی) و پیشرفت های آتی فعالیت های دریایی را در نظر نمی گیرند. این محدودیت ها بخشی از سناریوهای توسعه یافته در این مطالعه است.
3.2. توسعه سناریو و تجسم
در توسعه سناریوهای در دسترس بودن فضایی برای استقرار نیروگاه بادی فراساحلی تا سال 2050، تعدادی محرک داخلی و خارجی در نظر گرفته شد. مفروضات مربوط به تکامل این محرک ها بر اساس روندهای شناسایی شده در طول بررسی ادبیات و مصاحبه ها است.
3.2.1. محرک ها و روندهای خارجی
درایورهای خارجی اهداف انرژی اتحادیه اروپا و ملی:
یکی از محرک های خارجی اصلی که سرعت انتقال انرژی را از طریق استقرار انرژی های تجدیدپذیر دیکته می کند، توسط تفسیر ملی اهداف انرژی اتحادیه اروپا برای دوره آینده (2025/2035) نشان داده شده است. هنوز هیچ هدف مشخص یا مشخصی برای انرژی برای سالهای 2030 و 2050 از نظر GWs مستقر در منطقه EEZ برای اکثر کشورهای دریای شمال وجود ندارد. علاوه بر این، مصاحبههای انجامشده و بررسی ادبیات نشان داد که تقریباً هیچ تعهد قانونی الزامآوری از سوی دولتهای ملی وجود ندارد، که تأثیر منفی آشکاری بر تصمیمهای ذینفعان برای سرمایهگذاری در مزارع بادی فراساحلی دارد.
تفاوت بین کشورهای مورد تجزیه و تحلیل، هنگام نگاه کردن به ظرفیت تجمعی فعلی و پیشنهادی مزارع بادی فراساحلی (2030 و 2050)، در شکل 5 نشان داده شده است . افزایش اهداف انرژی گواه این است که استقرار زیرساخت های انرژی تجدیدپذیر باید تسریع شود. هنگام مقایسه ظرفیت تجمعی برنامه ریزی شده فعلی مزارع بادی فراساحلی کشورهای دریای شمال، در رابطه با سطح EEZ آنها ( شکل 5 و شکل 6 )، می توان نتیجه گرفت:
-
بریتانیا دارای بالاترین اهداف انرژی، بزرگترین منطقه اقتصادی اقتصادی و ظرفیت تجمعی فعلی بالا است
-
آلمان اهداف پر انرژی، کمبود فضایی و ظرفیت تجمعی جریان بالایی دارد
-
هلند و دانمارک دارای اهداف پرانرژی، کمبود فضایی و ظرفیت تجمعی جریان پایین هستند.
-
نروژ دارای اهداف کم انرژی، مقدار زیادی فضای فراساحلی و ظرفیت تجمعی جریان پایین است
در مورد سوئد، هنوز در مورد اهداف ملی برای استقرار مزارع بادی فراساحلی در بخش دریای شمال منطقه EEZ تردید وجود دارد. این همچنین می تواند به دلیل همپوشانی منافع فضایی متعدد، از مسیرهای حمل و نقل به شدت عبوری، مناطق حفاظت شده دریایی، مناطق نظامی، ماهیگیری تجاری و غیره باشد. بین مزارع بادی و مناطق حفاظت شده طبیعت)، مواردی از تاخیر در فرآیند مجوز مزارع بادی به دلیل عدم تایید سیاسی (هیئت اداری هالند) وجود دارد. این امر بر ضرورت در نظر گرفتن محرک های سیاست تاکید می کند.
همانطور که در شکل 6 نشان داده شده است، همبستگی واضحی بین ظرفیت تجمعی فعلی و ظرفیت پیشنهادی برای سال 2030 وجود دارد. بخش روش ها
منابع: 2030 ظرفیت: انگلستان-دولت بریتانیا (استراتژی صنعتی، قرارداد بخش باد فراساحلی)، آلمان- پیش نویس طرح توسعه سایت 2019 برای دریای شمالی و بالتیک، دانمارک- آژانس انرژی دانمارک (غربالگری دریایی در مقیاس بزرگ)، هلند- توافقنامه آب و هوا، سوئد – سناریوی مرکزی اروپای بادی برای سوئد، نروژ – مدیریت یکپارچه محیط زیست دریایی دریای شمال و اسکاگراک. ظرفیت 2050: فرصت دریای شمال [ 11 ].
روندهای خارجی ادعاهای فضایی آینده:
مدیریت فضای دریایی پویا بر تعامل مستمر بین صلاحیت ملی بر بهرهبرداری از منابع در منطقه EEZ (تا 200 نیوتن متر) و مقررات بینالمللی که عمدتاً از طریق UNCLOS (کنوانسیون قانون دریا) وضع شده است، متکی است [ 31 ]. علاوه بر این، روندهای جهانی، مانند گذار از سوخت های فسیلی به انرژی های تجدیدپذیر، تغییرات در اقتصادهای جهانی و نگرانی های بین المللی در مورد حفاظت از محیط زیست شبکه MPA ها [ 34 ]]، تأثیری بر ادعاهای فضایی دریایی آینده در منطقه دریای شمال خواهد داشت. بنابراین، در تدوین هر چهار سناریو، تعدادی از مطالعات را در نظر گرفتیم که توسعه بالقوه سه ادعای بزرگ فضایی فراساحلی را در نتیجه تأثیرات خارجی زیر مورد بحث قرار میدهند: رشد/رکود حملونقل از طریق دریا، از کار انداختن زیرساختهای نفت و گاز. و میزان انعطاف پذیری در مورد حفاظت از محیط زیست دریایی (تعامل بین فوریت استقرار انرژی های تجدیدپذیر و اهداف بین المللی برای حفاظت از محیط زیست) (به جدول 4 مراجعه کنید ).
افزایش تراکم ترافیک در فراساحل پس از سال 2020، موانعی را برای استقرار زیرساختهای انرژی تجدیدپذیر در مقیاس بزرگ در دریای شمال (پروژه ACCSEAS) ایجاد میکند. با این حال، مطالعات جدیدتر (NorthSEE)، نشان دهنده نرخ رشد آهسته کشتیرانی است که توسط سطح پایین رشد تولید ناخالص داخلی (IMF) پیش بینی شده است. در واقع، محاسبات ما از فضای مورد نیاز با توجه به تراکم ترافیک پیشبینیشده آینده (پروژه ACCSEAS) منجر به عرض خطوط مشابه در مقایسه با مسیرهای تعیینشده فعلی شد. قوانین محاسباتی و مقادیر عرض خطوط حاصل برای تراکم ترافیک پیش بینی شده را می توان در شکل A2 یافت .
3.2.2. درایورهای داخلی برای استفاده چندگانه از فضا
درایورهای داخلی: استفاده چندگانه از فضا
ادبیات فعلی در مورد استفاده چندگانه از فضا، یعنی هممحلی عمدی فعالیتها، بر مزایای چندگانه آن از نظر دستاوردهای فنی-اقتصادی و اجتماعی تأکید میکند [ 38 ، 39 ]. اولاً، ارزش افزوده فنی-اقتصادی (از طریق تحقیق و نوآوری) به توسعه فناوری های جدیدی اشاره دارد که راه های جدیدی برای بهره برداری از منابع دریایی و بهبود وضعیت حفاظتی ارائه می دهد. نمونه هایی از مزایای مربوط به استفاده چندگانه با مزارع بادی عبارتند از: هزینه های نگهداری و بهره برداری مشترک، کاهش بار خستگی توربین های بادی (به دلیل تضعیف موج توسط پرورش جلبک دریایی) (MERMAID) و همچنین فرصت هایی برای بازسازی زیستگاه [ 40 ].]. سایر ترکیبات ممکن شامل فعالیت هایی مانند شیلات، گردشگری و میراث فرهنگی [ 38 ]، مزارع بادی و آبزی پروری یا مناطق حفاظت شده برای ماهی و مزارع بادی [ 41 ] است ( جدول A1 ). ثانیاً، هممحلی فعالیتها را میتوان به عنوان راهحلی برای کمبود فضای فراساحل در نظر گرفت، که در MSPها تأکید شده است [ 14 ، 42 ]. این به میانجیگری درگیریهای فزاینده بین شیلات و مزارع بادی فراساحلی میپردازد که پیشنهاد شدهاند در مناطقی با زمینهای ماهیگیری ارزشمند توسعه یابند.
در حالی که شناخت پتانسیل ترکیب فعالیتهای فراساحلی از منظر فنی-اقتصادی وجود دارد [ 39 ]، در واقع دنبال کردن چند کاربرد چندان مشهود نیست. در عوض، معیارهایی مانند انصاف، برابری، شفافیت، پایداری و در نظر گرفتن هم افزایی هایی که می توانند ظهور کنند (هم از نظر مکانی و هم از نظر قانونی) باید در نظر گرفته شوند [ 43 ]]. بنابراین، تنها در نظر گرفتن محرک ها و موانع فنی-اقتصادی به عنوان شرط ارزیابی تعامل فضایی بین فعالیت ها کافی نیست. در پروژه MUSES، نیاز به بازیگران برای مشارکت فعال در جستجوی مشترک برای هم افزایی توصیه شده است، که حداقل به دو طرف نیاز دارد: هر دو استفاده یا یک استفاده و یک نهاد نظارتی. پروژه SAMOS می افزاید که برای انجام این کار، همچنین تحقیقات گسترده ای در مورد خطرات، خطرات، اثرات واقعی و تغییرات در سیاست ها برای پیگیری اجرا مورد نیاز است. از این رو، تحقیقات و آزمایشها پیشنیازهای کلیدی برای تحقق چند کاربرد هستند.
ارزیابی ترکیبات مختلف فعالیت های دریایی بر اساس چارچوب تحلیلی توسعه یافته از طریق پروژه MUSES [ 44 ، 45 ] بود. بنابراین، ما از طریق بررسی ادبیات و نظر کارشناسان (مصاحبه های نیمه ساختاریافته) به تعدادی از محرک ها و موانع سیاسی، اجتماعی، فناوری و اقتصادی در هر یک از کشورهای مورد مطالعه پرداخته ایم. ارزیابی محقق شد و برای ترکیب بین مزارع بادی دریایی و شیلات، مناطق حفاظت شده، مناطق نظامی، کشتیرانی، نفت و گاز اعمال شد ( جدول 5 ، شکل A3).). هدف از مصاحبه ها به دست آوردن بینش در مورد موانع فعلی و فرصت های هم مکان با مزارع بادی فراساحلی، در دریای شمال بود. نتایج مصاحبهها (طبقهبندی سه نوع پتانسیل برای استفاده چندگانه، جدول 5 ) سطح پایینی از هممکانی مشترک عمدی فعالیتها در فضای دریایی و همچنین تفاوتهای قابلتوجهی را در رویکردها در میان کشورهای مورد تجزیه و تحلیل نشان داد.
یکی از هممکانهای مورد بحث، بین مزارع بادی فراساحلی و فعالیتهای ماهیگیری است. با محدودتر شدن مناطق ماهیگیری در دریای شمال، مخالفت جامعه شیلات در مواجهه با استقرار گسترده انرژی در دریا در سال های گذشته افزایش یافته است. علیرغم این واقعیت که کشورهایی مانند اسکاتلند و انگلیس به کشتی های ماهیگیری و ماهیگیری غیرفعال در مزارع بادی فراساحلی اجازه کشتیرانی می دهند، این یک رویه رایج در بین ماهیگیران نبوده است. موانع اصلی شناسایی شده توسط نمایندگان سازمان های ماهیگیری در اسکاتلند مربوط به ایمنی دریانوردی، بیمه (عدم پوشش خسارت در مزارع بادی) و عدم همکاری / تبادل دانش با توسعه دهندگان مزرعه بادی است.
یک مانع کلی در افزایش پتانسیل استفاده چندگانه از فضا، فقدان دانش در رابطه با پیامدهای فنی-اقتصادی و اثرات زیست محیطی ترکیب فعالیت ها در همان منطقه است. همانطور که توسط اکثر ذینفعان مصاحبه شده تاکید شد، محرک های سیاست می توانند از طریق مکانیسم های مالی و نظارتی، سرمایه گذاری در پروژه های آزمایشی را تقویت کنند تا اثربخشی و امکان سنجی ترکیب زیرساخت های بادی دریایی و سایر کاربران فضای دریایی را آزمایش کنند. درجه پتانسیل چند کاربری، بر اساس احتمال برآورده شدن الزامات برای هر ترکیب برای کشورهای مورد تجزیه و تحلیل، در جدول 5 ارائه شده است و در شکل A3 به تفصیل ارائه شده است.. در تخصیص پتانسیل برای هممکانی با زیرساختهای بادی دریایی برای هر ترکیب، دستهبندیهای زیر بر اساس مصاحبههای ذینفعان و بررسی متون متمایز شدهاند:
-
پتانسیل بالا (از لحاظ قانونی الزام آور): محرک سیاست قوی مبتنی بر مکانیسم های نظارتی (مجوز قانونی الزام آور)، که امکان هم سکونت را تحت شرایط خاصی فراهم می کند (ارزیابی تاثیر: اسکاتلند/انگلیس). منافع و حمایت اجتماعی بالا (به عنوان مثال، مشارکت جوامع ماهیگیری ساحلی در پروژه های آزمایشی: انگلستان/سوئد) با افزایش همکاری بین بخشی و انتقال دانش (انتقال دانش از صنعت ماهیگیری/آبزی پروری به توسعه دهندگان بادی دریایی). ابتکارات فزاینده برای پیشرفت در انطباق فناوری و امکان سنجی اقتصادی، حمایت مالی در قالب بیمه برای خسارات احتمالی و حوادث دریایی (که در حال حاضر انجام نمی شود) و انطباق تکنولوژیکی تجهیزات برای یک مکان مشترک موثر و ایمن (در حال حاضر عملی نمی شود).
-
پتانسیل متوسط (سیاست محور): سیاست انعطاف پذیر مبتنی بر مشوق های مالی و نظارتی (به عنوان مثال، صندوق های انتقالی: هلند)، که می تواند پیشرفت های اولیه را برای انطباق فنی و فرآیندی فعالیت های مشترک (مانند پروژه های آزمایشی با هدف رسیدگی به اقدامات ایمنی: پروژه هلند-SOMOS)، مزایای اجتماعی بالا و ظرفیت پشتیبانی مبتنی بر همکاری بین بخشی و انتقال دانش (به عنوان مثال، درگیر کردن ذینفعان مختلف در فرآیند تصمیمگیری: بخشی از فرآیند MSP) و پیشرفتهای تحقیقاتی به سمت کاهش اثرات منفی محیطی
-
پتانسیل پایین (جامعه محور): سیاست سفت و سخت ناشی از فشارهای تأثیر اجتماعی، فشارهای حفاظت از محیط زیست یا الزامات کمبود فضا، سازگاری های فنی و فرآیندی پایین فعالیت های مشترک و حداقل پیشرفت های تحقیقاتی در جهت کاهش اثرات خارجی منفی محیطی.
لازم به ذکر است که ارزیابی ترکیبهای چند منظوره مختلف در هر کشور ( جدول 5 ) بر مبنای بخشی، نسبت به شیوهها و پتانسیل فعلی (که از مصاحبهها حاصل میشود) در هر مورد انجام میشود. بنابراین، از نظر تخصیص فضا (سناریوها)، درصدهای چند کاربری که در نظر گرفته شده است بسته به فعالیت و کشور متفاوت است و در جدول A4 و جدول A5 و در جدول 6 ، جدول 7 ، جدول 8 و جدول 9 به تفصیل آمده است.
3.2.3. سناریوهایی برای مدیریت تخصیص فضا برای استقرار انرژی آینده در دریای شمال (2050) و پیامدهای فضایی آنها
بر اساس تغییرات بین دو محرک اولیه پیشنهادی (جاه طلبی های ملی بالا/پایین برای اهداف انرژی و رویکرد برنامه ریزی فضایی بخشی/یکپارچه، شکل 3 )، که استقرار آینده مزارع بادی فراساحلی و ادعاهای فضایی بالقوه آینده در شمال را شکل می دهند. دریا، ما چهار سناریو را توسعه دادیم. در هر یک از چهار سناریو، عوامل ثانویه (کشتیرانی، نفت و گاز، مناطق حفاظت شده از طبیعت و استفاده چندگانه از فضا) تحت تأثیر گزینههای مختلف برای تخصیص فضا (محرکهای اولیه) به تفصیل (شامل پیامدهای فضایی آنها) ارائه میشوند.
هر یک از چهار سناریو با اشاره به تعدادی از پیشبینیها و روندهای خط پایه شناساییشده در ادبیات موجود و مصاحبههای انجامشده، تأثیر محرکهای اولیه را بر توسعه آتی ادعاهای بزرگ فضایی فراساحلی نشان میدهد. در مورد ترافیک دریایی ( جدول 4 و شکل A2 )، فضای مورد نیاز برای فعالیت کشتیرانی پیش بینی شده (پیش بینی های پروژه NorthSEE/ACCSEAS) در هیچ یک از مناطق تعیین شده از قبل (مسیرهای IMO یا مسیرهای تعیین شده محلی) تجاوز نمی کند. سناریوهای ارائه شده برای تجسم GIS، جزئیات و اصلاحات بیشتر در مسیرهای تعیین شده در سناریوهای دانمارک، هلند و آلمان بر اساس داده های AIS ارائه شده است.
تغییر چشم انداز تولید انرژی در حوضه دریای شمال، بر اساس کاهش مصرف سوخت فسیلی، یک چالش اقتصادی بزرگ است [ 46 ، 47 ، 48 ]. با این حال، به دلیل صرفه جویی بالقوه در هزینه های اجتماعی و هم افزایی با زیرساخت های نوظهور تجدیدپذیر، علاقه فزاینده ای برای استفاده مجدد/استفاده مجدد از زیرساخت های نفت و گاز موجود پیشنهاد شده است که از رده خارج شوند، وجود دارد [ 37 ، 47 ]. با این حال، تاریخ واقعی از کار انداختن (COP: توقف تولید) به عوامل زیادی بستگی دارد، عمدتاً قیمت ها و هزینه های عملیات، و به دنبال آن جریان نقدی و سطح سرمایه گذاری برای پروژه های O&G جدید [ 49 ].]. بر اساس پیشبینیهای فعلی، تقریباً یک چهارم زیرساختهای موجود تا سال 2025 از رده خارج میشوند [ 50 ، 51 ]. با در نظر گرفتن محرک های اولیه برای هر سناریوی توسعه یافته، مفروضات ما برای سال 2050 از موارد زیر متغیر است: (الف) از کار انداختن کامل و حذف کامل (سناریوی D) تا (ب) تنها دستیابی به پیش بینی های 2025 (سناریو C). انتخاب منطقه برای از کار انداختن در هر سناریو بر اساس تعدادی سناریو از قبل تعریف شده برای از کار انداختن است که در جدول A4 ارائه شده است.
افزایش فشارهای بینالمللی (OSPAR) و ملی (سیاستها) میتواند منجر به احتمالات متعددی برای ادعاهای فضایی آینده برای مناطق حفاظتشده در دریای شمال تحت رویکردهای برنامهریزی مختلف و فعالیتهای اولویتدار در فراساحل شود. سناریوهای ما تعدادی از گزینهها را در نظر میگیرند: (الف) افزایش آگاهی برای حفاظت و پیوند زیستگاههای با ارزش و آسیبپذیر [ 34 ]، که منجر به ایجاد مناطق بیشتر برای حفاظت بدون امکان استفاده چندگانه، تا (ب) بیشتر مدیریت انعطاف پذیر که امکان ترکیب فعالیت ها را تحت شرایط مدیریتی معین در نظر می گیرد ( جدول A5 ).
سناریو الف- اهداف انرژی جاه طلبانه/رویکرد برنامه ریزی یکپارچه:
اهداف بلندپروازانه انرژی در سطح ملی بر ظرفیت بالایی برای طراحی و اجرای زیرساختهای انرژی تجدیدپذیر در مقیاس بزرگ در دریای شمال متکی است. علاوه بر این، سرعت بخشیدن به انتقال انرژی در یک محیط برنامه ریزی یکپارچه، مستلزم مدیریت عادلانه منابع فضایی فراساحل، با در نظر گرفتن الزامات همه فعالیت های دریایی، به شیوه ای متعادل و احتمالاً حتی متقابلا سودمند است.
در یک فضای پر استفاده، این منجر به کاربرد مفهوم چند منظوره برای تعامل بین مزارع بادی فراساحلی و مناطق حفاظت شده دریایی ( جدول A5 )، شیلات، مناطق نظامی، یا زیرساخت های نفت و گاز ( جدول 6 ) می شود. همانطور که در پروژههای قبلی توضیح داده شد ( جدول A1 )، هممحلی موفقیتآمیز دو فعالیت فراساحلی شامل ترکیبی از محرکهای سیاست قوی، ابزارها و پلتفرمها برای تعامل، تبادل اطلاعات/ارتباطات بین ذینفعان، مشوقهای مالی قابل توجه برای تقویت سازگاری فنآوری (پایلوت) است. پروژه ها و سایت های آزمایش) و تحقیقات مداوم برای شناسایی خطرات و خطرات در سناریوهای مختلف چند منظوره.
در یک برنامه ریزی یکپارچه و زمینه اهداف انرژی بالا، پیش بینی ها برای ادعاهای آینده فضا شامل تعیین مناطق حفاظت شده بیشتر (مصاحبه/گزارش های دولتی) و از کار انداختن و حذف سکوهای نفت و گاز (به دلیل نگرانی های زیست محیطی) است. پیامدهای فضایی این سناریو برای فعالیت های عمده فراساحلی و فضای موجود در جدول 6 ، جدول 7 و شکل 7 ارائه شده است. جزئیات بیشتر را می توان در جدول A4 (تخمین نفت و گاز) و جدول A5 (مناطق بالقوه حفاظت شده آینده) یافت.
محاسبات ما نشان می دهد که اکثر فضای موجود، در عمق آب بالای 55- متر، در بخش شمالی EEZ هلند و آلمان، در فاصله بیش از 100 کیلومتر از ساحل واقع شده است. در EEZ دانمارک، فضای موجود نیز در شمال EEZ متمرکز است. با این حال، برای استقرار در مقیاس بزرگ و استفاده کارآمد از فضا، پس از از کار انداختن و حذف کلیه تأسیسات نفت و گاز در دریا، باید چند کاربری با ماهیگیری در مناطق قفل نشده جدید در نظر گرفته شود.
سناریو B: جاه طلبی های کم انرژی تجدیدپذیر/رویکرد برنامه ریزی یکپارچه:
اهداف کم انرژی در سطح ملی به معنای حمایت سیاسی کم برای استقرار زیرساخت های انرژی تجدیدپذیر در مقیاس بزرگ در دریای شمال است. علاوه بر این، یک زمینه برنامه ریزی یکپارچه، محل عادلانه فعالیت های دریایی را ترویج می کند، که بر نیاز به حداکثر کردن هم افزایی و به حداقل رساندن اثرات خارجی تاکید می کند. با اولویت کم برای استقرار انرژی، این امر منجر به تجدید نظر در جنبه های اکولوژیکی استقرار انرژی و به حداقل رساندن تأثیر انسانی بر محیط زیست دریایی (تأثیر زیست محیطی تجمعی) می شود.
در این سناریو، هممحلی بالقوه نتیجه محرکهای سیاست (هماهنگی و ادغام مقررات) و ظرفیتسازی برای تعامل با ذینفعان است. با این حال، سرمایهگذاریهای کم منجر به افزایش ریسکهای مالی (نگرانی بدهی/بیمه) و در نتیجه تاخیر در انطباق فناوری میشود. بنابراین، مفهوم چند کاربری در مقیاس های پایین تر، عمدتاً بین مزارع بادی فراساحلی و مناطق حفاظت شده یا فعالیت ماهیگیری اعمال می شود ( جدول 8 ).
ادعاهای فضایی آینده شامل تعیین تعدادی از مناطق حفاظت شده جدید و از کار انداختن و حذف تنها 1/2 از پتانسیل فعلی برای سکوهای O&G 2050 (نگرانی های زیست محیطی و هزینه های اجتماعی) است. پیامدهای فضایی این سناریو و فضای موجود را می توان در شکل 8 ، جدول 9 ، جدول A4 و جدول A5 (تخمین نفت و گاز / مناطق بالقوه حفاظت شده آینده) یافت.
این سناریو پیامدهای فضایی چندین منطقه تعیینشده جدید برای حفاظت از طبیعت، از کار انداختن جزئی زیرساختهای نفت و گاز و امکانهای چند کاربری جزئی با مناطق حفاظتشده طبیعت و شیلات را نشان میدهد. بخش شمالی منطقه مورد مطالعه (شمال اسکاتلند و نروژ) دارای مکانهای بهینه برای مزارع بادی فراساحلی است، مشروط بر اینکه استراتژیهایی برای استفاده چندگانه با ماهیگیری و کریدورهای تعیینشده برای کشتیرانی در جای خود قرار داده شود.
سناریو ج- اهداف کم انرژی/رویکرد برنامه ریزی بخشی:
حفظ اهداف انرژی های تجدیدپذیر در سطح پایین برای سال 2050 منجر به استقرار آهسته مزارع بادی در مناطق دریایی و افزایش هزینه های نصب و حمل و نقل برق می شود. علاوه بر این، با پیروی از رویکردهای برنامه ریزی فعلی، گفتگوهای فراملی به صورت بخشی و نه زیر چتر MSP ادامه خواهد یافت. بنابراین، در این سناریو، عدم تعادل قدرت بین بخشها، اولویتهای مدیریت فراساحلی فضا را دیکته میکند.
در زمینه برنامه ریزی بخشی، فشارهای اجتماعی و زیست محیطی (سازمان های شیلات و سازمان های مناطق حفاظت شده) منجر به توجه بیشتر به ادعاهای فضایی آنها (مناطق حفاظت شده بیشتر، محدودیت های ساخت و ساز در زمین های ماهیگیری) شد. بنابراین، مدیریت فضای فراساحل بر اساس حذف فعالیت ها (برنامه ریزی بخشی) است، در حالی که استفاده چندگانه از فضا در نظر گرفته نمی شود.
مفروضات این سناریو نتایجی مشابه وضعیت موجود دارد، جایی که هم افزایی بین فعالیتهای مختلف فراساحلی (چند کاربری با مزارع بادی) به طور کامل مورد بهرهبرداری قرار نمیگیرد. این به دلیل فقدان راهنمایی سیاست برای ادغام فعالیت های متعدد و عدم انسجام چارچوب قانونی و نظارتی در سطح اتحادیه اروپا است. علاوه بر این، فرصتهای بودجه کم منجر به کمبود پروژههای آزمایشی برای ایجاد پارامترهای مشترک برای هممکانی و کاهش اثرات خارجی منفی بالقوه میشود. پیامدهای فضایی روندهای توسعه آینده، فضای موجود و گزینههای استفاده چندگانه از فضا در این سناریو در جدول 10 ، جدول 11 و شکل 9 به تفصیل آمده است.
محدودیت های بالقوه در این سناریو مربوط به کاهش مناطق مناسب با عمق آب بالای 55 متر و فضای تکه تکه شده به دلیل افزایش ادعاهای فضایی و عدم هماهنگی است. این سناریو بر اهمیت در نظر گرفتن هاب های انرژی به هم پیوسته و سکوهای چند منظوره فراساحلی (برای تبدیل انرژی و نگهداری OWF) به منظور بهره مندی از فضای موجود باقی مانده دورتر از ساحل و در آب های عمیق تر تأکید می کند.
سناریو-اهداف انرژی جاه طلبانه/رویکرد برنامه ریزی بخشی:
سناریوی D مبتنی بر فرضیات جاه طلبی های رو به رشد برای دستیابی به اهداف انرژی تعیین شده از طریق اسناد الزام آور قانونی در سطح اروپایی/ملی (طرح های ملی انرژی)، در یک محیط رویکرد برنامه ریزی بخشی است. برنامهریزی بخشی فضای فراساحلی، نیازهای فضایی استقرار انرژی در مقیاس بزرگ را اولویتبندی میکند، زیرا در دستور کار سیاسی قرار میگیرد.
دستیابی به اهداف انرژی همچنین مستلزم پیشرفت سریع در سیاست بهره وری انرژی برای محدود کردن رشد تقاضای انرژی بدون تأثیر بر رشد اقتصادی و استانداردهای زندگی است [ 55 ]. یک نتیجه ممکن را می توان با اجرای قوانین تدارکات سبز مانند خرید کالاها، خدمات و شیوه های محلی [ 56 ] نشان داد. علاوه بر این، تمرکز بر بهره وری انرژی، که با رشد قابل توجهی در قیمت نفت خام انباشته شده است، می تواند منجر به فعالیت های صرفه جویی در انرژی مانند نزدیک کردن مراحل تولید به بازارهای مصرف کننده نهایی، کاهش حجم بسته بندی و تغییر حالت های کم مصرف انرژی شود. حمل و نقل [ 57]. این می تواند منجر به کاهش ترافیک دریایی (محموله و فعالیت های مربوط به نفت و گاز) در دریای شمال شود.
با ادعاهای فضایی کمتر از سایر فعالیت های فراساحلی، فشار کمی بر فضای دریایی وجود دارد. بنابراین در این سناریو به دلیل هزینه های بالای اجرا و خطرات ناشناخته، استفاده چندگانه از فضا در نظر گرفته نمی شود. با این حال، تعداد کمی از مناطق حفاظت شده جدید توسط دولت های محلی در برخی از کشورهای دریای شمال پیشنهاد شده است. مناطق حفاظت شده پیشنهادی جدید و همچنین مناطق مزرعه بادی برای ماهیگیری بسته شده است که بر کاهش اولویت این فعالیت تاکید دارد. مفاهیم فضایی و فضای موجود در جدول 12 ، جدول 13 و شکل 10 ارائه شده است.
سناریوی D پیامدهای مدیریت فضای فراساحلی را از منظر بخشی ارائه میکند، در حالی که اهداف جاهطلبانه انرژی را اولویتبندی میکند. این امکان را برای استقرار در مقیاس بزرگ در مناطق مناسب فراهم می کند. به عنوان مثال، در هلند، در آب های کم عمق با فاصله کمی از ساحل. با این حال، نادیده گرفتن ادعاهای فضایی سایر فعالیتهای فراساحلی، بهویژه تعامل با شیلات، پیامدهای منفی اجتماعی-اقتصادی غیرقابل انکاری خواهد داشت.
4. بحث
4.1. مقایسه بین سناریوها
مفروضات اصلی برای ادعاهای فراساحلی آینده هم بر اساس بررسی ادبیات گسترده و هم بر اساس مصاحبه با سهامداران مربوطه در کشورهای اطراف دریای شمال است. عدم قطعیت در مورد حمایت سیاسی در پیشبرد انتقال انرژی در محرک اهداف انتقال انرژی تجدیدپذیر کم/بالا، یک شاخص مهم برای سرمایهگذاریهای آتی (همانطور که در مصاحبهها نیز بر آن تاکید شد) نشان داده میشود. دومین محرک اصلی در نظر گرفته شده در تدوین سناریوها، نوع برنامه ریزی است: بخشی (عملکردهای فعلی) یا یکپارچه (زیر چتر MSP). از طریق دریچه چهار سناریو، پیشرفتهای مختلف آینده در زمینه کشتیرانی، نفت/گاز و فعالیتهای حفاظت از محیطزیست به محاسبه در دسترس بودن فضا در چهار سناریو کمک کرده است ( شکل 11).).
شکل 12 GW برآورد شده را نشان می دهد که می تواند (در تراکم 3.6-6.4 مگاوات بر کیلومتر مربع ) در مناطقی با عمق آب بالای 120 متر و فاصله تا ساحل زیر 100 کیلومتر، مناطق مناسب با توجه به هزینه توربین ها تولید شود. ، فونداسیون ها، اتصالات شبکه، سکوهای ترانسفورماتور و هزینه های نصب، بهره برداری و نگهداری [ 25 ] و همچنین هزینه های مربوط به نوع فونداسیون [ 26 ]. در این مورد، GW هایی که می توانند تولید شوند در سناریوهای B و C برابر هستند. با این حال، 17 تا 30 GW اضافی را می توان در سناریو B تولید کرد ( شکل 12 ). به طور مشابه، جدای از 8 تا 15 گیگاوات اضافی در سناریو A در مقایسه با سناریو C، مناطق چند منظوره در سناریو A می توانند 16 تا 28 گیگاوات اضافی را به همراه داشته باشند.
همانطور که از همه سناریوها حاصل شد، مناطقی که بیشترین ادعای فعالیتهای دریایی را دارند در 50 کیلومتری ساحل، با عمق آب بالای 55- متر، عمدتاً در جنوب منطقه مورد مطالعه (هلند، آلمان، دانمارک EEZ) واقع شدهاند. حتی در حداقل سناریوی محدود (D- جاه طلبی های انرژی بالا / برنامه ریزی بخشی)، GWs بالقوه ای که می تواند در آن مناطق تولید شود تقریباً از 20-35 گیگاوات تجاوز نمی کند. به شرطی که فناوری های جدید (مانند مزارع بادی شناور) توسعه و به کار گرفته شوند، مناطقی با عمق آب بین 120- تا 55- متر باز می شوند ( شکل 12 ).
فضای موجود با افزایش فاصله از ساحل (منطقه بیش از 100 کیلومتر)، به ویژه در محدوده -120 متر تا -55 متر عمق آب به طور قابل توجهی افزایش می یابد ( جدول 14).). در حالی که تفاوت های قابل توجهی بین سناریوهای A و D وجود دارد، در سناریو A، 47-85 گیگاوات اضافی به دلیل استفاده چندگانه با ماهیگیری و مناطق حفاظت شده باز می شود. بنابراین، در حالی که سناریوی D فضای بیشتری را برای استقرار نیروگاههای بادی فراساحلی پیشنهاد میکند، در این سناریو، به دلیل تضاد منافع زیاد بین چند ذینفع خاص برای یک نوع برنامهریزی بخشی، احتمال تأخیر در فرآیند مجوز وجود دارد. علاوه بر این، هزینههای اجتماعی-اقتصادی و زیستمحیطی مربوط به اولویتبندی استقرار انرژیهای تجدیدپذیر بدون در نظر گرفتن اثرات تجمعی و سایر فعالیتها مانند شیلات و مناطق حفاظتشده احتمالاً باعث تأخیر در فرآیند مجوز میشود و میتواند به شدت مورد مناقشه قرار گیرد.
با توجه به این نتایج، سناریوهای A و B، که یک نوع برنامه ریزی یکپارچه را با همکاری بین ذینفعان مختلف فضای فراساحل (و بطور ضمنی استفاده چندگانه از فضا) پیشنهاد می کنند، می توانند جایگزین های مناسبی برای سناریوهای C و D ارائه دهند. متمرکز بر برنامه ریزی بخشی
4.2. درایورهای اصلی
یکی از محرک های اصلی سناریوهای A و B، برنامه ریزی یکپارچه فضای فراساحلی است. جدول 15 پتانسیل قابل توجهی را نشان می دهد که از طریق مدیریت موفقیت آمیز استفاده چندگانه بین مزارع بادی دریایی و شیلات (شیلات با شدت متوسط - سناریوهای A و B)، مناطق حفاظت شده (در مقادیر مختلف، جدول A5 را ببینید ) و مناطق نظامی به دست می آید. (1.5٪ در سناریوی A).
در مقایسه با منطقه بزرگ در دسترس EEZ اسکاتلند، در هر یک از چهار سناریو ارائه شده، فضای موجود در EEZ هلندی، آلمانی و دانمارکی به دلیل ادعاهای متعدد رقابتی به طور قابل توجهی کوچکتر است. این امر بر ضرورت در نظر گرفتن استفاده چندگانه از فضا با ماهیگیری، مناطق حفاظت شده طبیعت یا مناطق نظامی به منظور دستیابی به اهداف انرژی و در عین حال در نظر گرفتن گزینه های مقرون به صرفه تأثیر می گذارد. همانطور که در شکل 13 نشان داده شده است ، بیشتر مناطق بالقوه چند منظوره با ماهیگیری (56٪) در مناطق دورتر از 100 کیلومتر از ساحل رخ می دهد، در حالی که مناطق چند منظوره در آب های کم عمق (بالای 55- متر) نزدیک به ساحل هستند. زیر 50 کیلومتر) نمی تواند بیش از 5 گیگاوات را میزبانی کند ( شکل 13 ).
به طور مشابه، بیشتر مناطق بالقوه چند منظوره بین مزارع بادی فراساحلی و مناطق حفاظت شده از طبیعت (72 درصد، شکل 14 ) در فاصله بیش از 100 کیلومتری از ساحل قرار دارند، در حالی که تنها 8 درصد در زیر 50 کیلومتری ساحل (تقریباً 5 گیگاوات ثانیه) قرار دارند. ). در فاصله ای بین 50 تا 100 کیلومتر از ساحل، پتانسیل تولید بین 58 تا 103 گیگاوات (چگالی 3.6 و 6.4 مگاوات بر کیلومتر مربع ) وجود دارد. این امر نه تنها بر کمبود فضا در نزدیکی ساحل تأکید می کند، بلکه بر نیاز به در نظر گرفتن مناطق موجود در فراساحل نیز تأکید می کند.
کمبود فضا در مجاورت ساحل نیز در سناریوی کم سود برای استقرار انرژی واضح است (سناریوی C، شکل 15 ). علیرغم کمبود فضای موجود در نزدیکی ساحل (فقط 11%)، پتانسیل قابل توجهی برای استقرار در مناطق واقع در فاصله بین 50 تا 100 کیلومتر از خشکی وجود دارد که تقریباً 186 تا 331 گیگاوات (در تراکم بین 3.6 مگاوات / کیلومتر 2 تا 6.4 مگاوات بر کیلومتر مربع). این می تواند یک توجیه محکم برای ترویج توسعه سکوهای دریایی برای تبدیل انرژی تجدیدپذیر (AC به DC) تولید شده در مزارع بادی باشد. استقرار در آب های عمیق با مشکلات مربوط به سرمایه گذاری های بالا روبرو خواهد شد که برای توسعه توربین های شناور مورد نیاز است. با این حال، مزایای اصلی آن مکانها مربوط به درگیریهای کمتر با مناطق ماهیگیری با ارزش یا مناطق حفاظتشده پیشنهادی، و همچنین امکان تخصیص مکانها در نزدیکی به ساحل است، مانند مورد انگلستان.
4.3. بازتاب های روش شناختی
مزیت اصلی رویکرد ترکیبی به کار رفته در این مطالعه، تولید مجموعهای از سناریوها بر اساس ورودیهای منابع متعدد (بررسی ادبیات، گزارشها، پیشبینیها برای استفاده در آینده و مصاحبه با ذینفعان مربوطه) است. ما عوامل اصلی مؤثر بر در دسترس بودن فضا در مناطق مقرون به صرفه (نزدیک به ساحل، آب های کم عمق) را تحت شرایط مختلف (اهداف با انرژی بالا/کم، برنامه ریزی یکپارچه/بخشی) تجزیه و تحلیل کردیم. استفاده موثر از مناطق قفل نشده (از طریق استفاده چندگانه از فضا و راهبردهای مشترک) و پرهیز از تنگناها در فرآیند مجوز، مستلزم شرایط متعددی از جمله آمادگی سیاسی (سیاستها، چارچوب نهادی)، سازگاری فنی-اقتصادی هزینه های مشترک، ریسک ها، انطباق طراحی)، حمایت مالی (مشوق ها)،
ما همچنین فهرستی ثابت از دادههای مکانی برای فعالیتهای فراساحلی را گردآوری کردیم که به عنوان یک شکاف مهم برای مناطق مورد مطالعه تاکید شد. پایگاه داده فضایی قابل اعتماد (پایگاه های اطلاعاتی و مخازن رسمی)، به روز است و امکان نمایش فضای فراساحلی را به شیوه ای همگن فراهم می کند. با این حال، محدوده وسیع مطالعه تعدادی محدودیت در انتخاب معیارهای تجزیه و تحلیل به همراه داشت، که عمدتاً به سطح جزئیات مربوط میشد: (1) فقط فعالیتهای اصلی دریایی، با مجموعه دادههای موجود سازگار در نظر گرفته شدند، (2) مطالعه انجام داد. عدم توجه به خصوصیات ژئومورفولوژیکی محیط دریایی (نوع خاک، لرزه خیزی و غیره)، (3) عناصر مهم محیط دریایی در نظر گرفته نشده است (مسیرهای مهاجرت پرندگان)، به دلیل کمبود داده برای کل منطقه مورد مطالعه و (4) فناوری های جدید مانند کشتی های خودمختار به دلیل نامشخص بودن تأثیر آنها بر جداسازی خطوط کشتیرانی در مطالعه در نظر گرفته نشد. علاوه بر این، مفروضاتی که ما فرموله کردیم می توانند در آینده به چالش کشیده شوند، به ویژه با توجه به پویایی ادعاهای آتی و مناطق وسیعی که توسط آن فعالیت ها اشغال شده است. با توجه به توزیع مناطق نظامی عمدتاً در مجاورت ساحل، مشارکت در استفاده چندگانه می تواند از 1.5٪ فعلی در سناریوی A افزایش یابد، مشروط بر اینکه همکاری و توافق بیشتر بین طرف های درگیر محقق شود. بنابراین، زمانی که تحلیل در سطح ملی یا منطقهای بازتولید میشود، محدودیتها و پارامترهای بیشتری میتوانند اضافه شوند. به دلیل نامشخص بودن تأثیر آنها بر جداسازی خطوط کشتیرانی. علاوه بر این، مفروضاتی که ما فرموله کردیم می توانند در آینده به چالش کشیده شوند، به ویژه با توجه به پویایی ادعاهای آتی و مناطق وسیعی که توسط آن فعالیت ها اشغال شده است. با توجه به توزیع مناطق نظامی عمدتاً در مجاورت ساحل، مشارکت در استفاده چندگانه می تواند از 1.5٪ فعلی در سناریوی A افزایش یابد، مشروط بر اینکه همکاری و توافق بیشتر بین طرف های درگیر محقق شود. بنابراین، زمانی که تحلیل در سطح ملی یا منطقهای بازتولید میشود، محدودیتها و پارامترهای بیشتری میتوانند اضافه شوند. به دلیل نامشخص بودن تأثیر آنها بر جداسازی خطوط کشتیرانی. علاوه بر این، مفروضاتی که ما فرموله کردیم می توانند در آینده به چالش کشیده شوند، به ویژه با توجه به پویایی ادعاهای آتی و مناطق وسیعی که توسط آن فعالیت ها اشغال شده است. با توجه به توزیع مناطق نظامی عمدتاً در مجاورت ساحل، مشارکت در استفاده چندگانه می تواند از 1.5٪ فعلی در سناریوی A افزایش یابد، مشروط بر اینکه همکاری و توافق بیشتر بین طرف های درگیر محقق شود. بنابراین، زمانی که تحلیل در سطح ملی یا منطقهای بازتولید میشود، محدودیتها و پارامترهای بیشتری میتوانند اضافه شوند. به ویژه با توجه به پویایی مطالبات آتی و مناطق وسیعی که توسط آن فعالیت ها اشغال می شود. با توجه به توزیع مناطق نظامی عمدتاً در مجاورت ساحل، مشارکت در استفاده چندگانه می تواند از 1.5٪ فعلی در سناریوی A افزایش یابد، مشروط بر اینکه همکاری و توافق بیشتر بین طرف های درگیر محقق شود. بنابراین، زمانی که تحلیل در سطح ملی یا منطقهای بازتولید میشود، محدودیتها و پارامترهای بیشتری میتوانند اضافه شوند. به ویژه با توجه به پویایی مطالبات آتی و مناطق وسیعی که توسط آن فعالیت ها اشغال می شود. با توجه به توزیع مناطق نظامی عمدتاً در مجاورت ساحل، مشارکت در استفاده چندگانه می تواند از 1.5٪ فعلی در سناریوی A افزایش یابد، مشروط بر اینکه همکاری و توافق بیشتر بین طرف های درگیر محقق شود. بنابراین، زمانی که تحلیل در سطح ملی یا منطقهای بازتولید میشود، محدودیتها و پارامترهای بیشتری میتوانند اضافه شوند.
علاوه بر این، مفروضات مربوط به هر سناریو، در حالی که با مصاحبه توجیه می شود، می تواند موضوع بحث باشد. روش توسعهیافته امکان تغییر مفروضات و تکرار در مناطق مختلف یا در زمانهای مختلف را میدهد. جنبههای اصلی و محرکهای کلیدی برای مدیریت فضای فراساحلی نیز شناسایی شدهاند (شیلات، مناطق حفاظتشده، مناطق نظامی، فعالیتهای نفت و گاز). از این رو، این مطالعه مبنای روشنی را برای مطالعات احتمالی آینده تشکیل می دهد.
به طور کلی، بهکارگیری روشهایی برای شناسایی مکانهای مناسب یا کاهش تضاد بین کاربران مختلف که فضای یکسانی را به اشتراک میگذارند، به طور سنتی یکی از مناطق اصلی است که سیستمهای اطلاعات جغرافیایی برای آن توسعه داده شده است [ 58 ]. در این مقاله، چارچوب ارزیابی در دسترس بودن فضا با در نظر گرفتن هر دو دیدگاه کیفی (گزارشها، مصاحبهها در مورد تحولات آینده) و همچنین دادههای کمی (همپوشانی نقشههای مختلف عوامل تناسب) غنی شده است. بنابراین، نقش GIS را می توان نه تنها از طریق تجسم فضای موجود از طریق دریچه سناریوهای مختلف، بلکه از طریق کمی سازی ظرفیت تولید انرژی بالقوه نیز مشاهده کرد.
تصاویر جایگزین ارائه شده در آینده و همچنین چالش ها و فرصت های احتمالی می توانند فرآیند تصمیم گیری را تحمیل کنند. فرصتها و تهدیدهای پیشبینیشده میتوانند استقرار آگاهانه راهبردی مزارع بادی فراساحلی، بهرهگیری از مکانهای مقرونبهصرفه را تقویت کنند و در عین حال، منافع و تأثیرات را بر محیط دریایی متعادل کنند. با این حال، نقص این روش را می توان از طریق عدم قطعیت های مربوط به توسعه فعالیت های کلیدی مشاهده کرد. یکی از نمونه ها توسعه صنعت نفت و گاز است. مفروضات مربوط به از کار انداختن نفت و گاز تنها به زیرساخت های موجود می پردازد و امکان اکتشافات فعلی و آینده میادین نفت و گاز در فلات قاره دریای شمال را نمی دهد.59 ].
5. نتیجه گیری ها
استقرار در مقیاس بزرگ زیرساخت های بادی دریایی در دریای شمال به دلیل تضاد با سایر فعالیت های دریایی با محدودیت های مهمی مواجه است ( جدول 1 ). این تحقیق تأثیر این فعالیتها را بر پتانسیلهای آینده برای تخصیص فضا برای زیرساختهای انرژی بادی دریایی در دریای شمال تا سال 2050 شناسایی کرد. برای این تلاش، ما یک رویکرد ترکیبی را به کار بردیم که بررسی ادبیات، تجزیه و تحلیل دادهها و مصاحبههای متخصص را ترکیب میکند.
در اکتشاف خود، چهار سناریو برای مدیریت آینده فضای فراساحل ایجاد کردیم. ما پتانسیل تخمینی را برای استقرار مزارع بادی فراساحلی (بر حسب GW در دو تراکم مختلف) برای یک بار مصرف و/یا چند منظوره (سناریوهای A و B) ارائه کردیم. نتایج ما به وضوح تأکید کرد که مناطق نزدیک به ساحل و با آب های کم عمق کمترین احتمال را برای استقرار نیروگاه های بادی فراساحلی علاوه بر مناطق برنامه ریزی شده برای سال 2030 (حداکثر 20 گیگاوات در سناریوی A، حداکثر 35 گیگاوات در سناریو D) ارائه می دهند. این امر حتی در مورد استفاده چندگانه با ماهیگیری یا مناطق حفاظت شده نیز صدق می کند (حداکثر 6 گیگاوات اضافی در سناریوی A، حداکثر 2.7 گیگاوات در سناریوی B). با این حال، ما یک پتانسیل بالای موجود را شناسایی کردیم که میتوان از آن در استقرارهای آینده در فاصله 50 تا 100 کیلومتری از ساحل و عمق آب 120- تا 55- متر استفاده کرد.
علاوه بر این، استفاده چندگانه با ماهیگیری و مناطق حفاظت شده طبیعت می تواند مقدار فضای موجود را به حداکثر 160 (سناریو B) تا 334 (سناریو A) GW نصب شده برای کل منطقه دریای شمال افزایش دهد. اگر فقط استفاده چندگانه با مناطق حفاظتشده دریایی را در نظر بگیریم، مقدار جمعآوری شده GWs نصب شده از 19 به 14 GW نصب شده در شرایط فعلی کاهش مییابد. با این حال، برای حمایت از این پتانسیل، مطالعات متعددی ( جدول A1 را ببینید) بر نیاز به یک رویکرد مشارکتی، انگیزه های مالی قوی و انطباق فنی که از طریق یک رویکرد برنامه ریزی یکپارچه تحقق می یابد، تأکید می کند. از سوی دیگر، یک رویکرد بخشی با اهداف پرانرژی (سناریوی D) پتانسیل فضایی بالا اما همچنین خطرات بالایی را برای تاخیر در فرآیند مجوز به دلیل اثرات اجتماعی-اقتصادی بر جوامع شیلات و اثرات خارجی منفی بالقوه محیطی ارائه میکند.
بومی سازی نقاط بحرانی برای مکان یابی نیروگاه های بادی فراساحلی می تواند ابزار مناسبی برای توسعه نقشه راه انتقال انرژی در منطقه دریای شمال و دستیابی به اهداف انرژی اتحادیه اروپا، به عنوان بخشی از اهداف توسعه پایدار سازمان ملل برای انرژی مقرون به صرفه و پاک (SDG) باشد. 7). در دستیابی به اهداف اتحادیه اروپا برای استقرار انرژی، استفاده چندگانه از فضا عمدتاً با ماهیگیری، اما همچنین با مناطق حفاظت شده، می تواند فضای اضافی ایجاد کند. با این حال، مبادلاتی مانند انطباق طراحی مزارع بادی، تبادل داده/دانش بین بخشها و ابزارهای مالی برای تحقیقات بیشتر در مورد اثرات بالقوه باید در نظر گرفته شوند. بنابراین، بسترهای ارتباطی، با استفاده از ابزارهای GIS برای به اشتراک گذاری داده ها و آغاز گفتگو بین توسعه دهندگان باد فراساحلی و سایر کاربران فضای دریایی، در شناسایی فرصت ها و تهدیدهای مرتبط با همپوشانی فضایی فعالیت ها بسیار مهم هستند. این مستلزم نیاز به مدیریت یکپارچه و استراتژیک استقرار آینده است. گامهای کلیدی برای تحقق این پتانسیل عبارتند از: (1) گفتگوی مستمر بین بخش مزرعه بادی فراساحلی، شیلات، مناطق حفاظتکننده طبیعت و ارتش، (2) ایجاد یک پایگاه مشترک GIS برای همه کشورهای دریای شمال، با ورودیهای همه ذینفعان درگیر و (3) یک سیاست مشترک قوی در قالب چارچوب های قانونی شفاف و یکسان برای پروژه های چند منظوره و ابزارهای مالی برای حمایت از پروژه های تحقیقاتی و آزمایشی. اگر در آینده یک تلاش مشترک اجرا شود و مدیریت فعالیتهای فراساحلی بخشی باقی بماند، باید در مورد هزینههای مختلف تصمیمگیری شود.
به منظور به دست آوردن درک عمیق تر از امکان سنجی مناطق تخصیص بالقوه، هدف ما این است که تأثیرات روی گیرنده های محیطی دریایی را به تجزیه و تحلیل خود اضافه کنیم. اینها حاکی از ارزیابی اثرات مزارع بادی فراساحلی بر مسیرهای مهاجرت پرندگان و زیستگاه های طبیعی ماهی ها و پستانداران است. داشتن درک بهتر از پتانسیل فضایی و محدودیت های استقرار مزارع بادی فراساحلی، تسهیل شده توسط چارچوب تجزیه و تحلیل GIS، یک جزء ارزشمند از برنامه ریزی موثر برای نقشه راه انتقال انرژی را نشان می دهد.
ضمیمه

جدول A1. پروژه هایی که گزینه های استفاده چندگانه را در فضای فراساحل تحلیل می کنند. منبع [ 60 ، 61 ].

شکل A1. مراحل روش شناختی

جدول A2. واژه نامه.

شکل A2. قوانین محاسبه برای خطوط حمل و نقل آینده (با استفاده از پیش بینی های ACCSEAS—Accessibility برای حمل و نقل. پروژه کارایی، مزایا و پایداری: https://www.accseas.eu/ ). منبع محاسبه قوانین عرض خطوط کشتیرانی: کنفدراسیون انجمنهای کشتیرانی اروپا، مقررات و دستورالعملهای بینالمللی برای برنامهریزی فضایی دریایی مربوط به فواصل ایمن تا چندین سازه دریایی (به عنوان مثال، مزارع بادی).

جدول A3. کدگذاری مصاحبه ها

شکل A3. وجود محرک های اصلی برای استفاده چندگانه (درجه بالا در آبی تیره/درجه کم در آبی روشن) در رابطه با طبقه بندی پتانسیل بالا/متوسط/کم.

جدول A4. مفروضات برای از کار انداختن و حذف زیرساخت های نفت و گاز.

جدول A5. مفروضات برای تعامل با محیط/سناریوهای حفاظت شده دریایی درصدهای کمی برای استفاده چندگانه بالقوه از فضا با توجه به شیوه های فعلی پیشنهاد شده است (تقریباً 10٪ برای انگلستان، تقریباً 2٪ برای آلمان).
منابع
- پارلمان اروپا و شورای اتحادیه اروپا. دستورالعمل انرژی های تجدیدپذیر 2009. در دسترس آنلاین: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=CELEX%3A32009L0028 (در 5 نوامبر 2018 قابل دسترسی است).
- کمیسیون اروپایی. چارچوب سیاستی برای اقلیم و انرژی در دوره 2020 تا 2030. 2014. در دسترس آنلاین: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=CELEX%3A52014DC0015 (دسترسی در 3 دسامبر 2018).
- سازمان ملل. توافق نامه پاریس. 2015. در دسترس آنلاین: https://unfccc.int/process-and-meetings/the-paris-agreement/the-paris-agreement (در 3 دسامبر 2018 قابل دسترسی است).
- Mostegl، NM; پروبستل حیدر، U. Haider, W. برنامه ریزی انرژی فضایی در آلمان: بین جاه طلبی های بالا و تردیدهای جمعی. Landsc. طرح شهری. 2017 ، 167 ، 451-462. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Jongbloed، RH; ون در وال، JT; Lindeboom، HJ شناسایی فضایی برای انرژی باد فراساحلی در دریای شمال. پیامدهای محاسبات سناریو برای تعامل با سایر کاربری های دریایی. سیاست انرژی 2014 ، 68 ، 320-333. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- دیواین رایت، پی. پیوست مکان و پذیرش عمومی انرژی های تجدیدپذیر: مطالعه موردی انرژی جزر و مدی. جی. محیط زیست. روانی 2011 ، 31 ، 336-343. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- گراینت، ای. Gianluca، F. JRC Science برای گزارش سیاست. پذیرش اجتماعی انرژی بادی. 2016. موجود به صورت آنلاین: https://publications.jrc.ec.europa.eu/repository/bitstream/JRC103743/jrc103743_2016.7095_src_en_social%20acceptance%20of%20wind_am%20-20-01/09/09/20 (pdf%10-20f) .
- میشل مولر، NV; هاسن، ای. رامایکرز، ال. Verkaik, N. ترجمه COP21 2045 چشم انداز و پیامدهای باد فراساحلی در دریاهای شمال. 2017. در دسترس آنلاین: https://northseawindpowerhub.eu/wp-content/uploads/2017/10/Translate-COP21-Public-report-July2017-final.pdf (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- Ministrie van Infrastructuur en Milieu. دستور کار فضایی دریای شمال 2050. 2014. در دسترس آنلاین: https://www.government.nl/documents/policy-notes/2014/07/28/north-sea-2050-spatial-agenda (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- ژاکمین، جی. باترورث، دی. گرت، سی. بالدوک، ن. هندرسون، الف. فهرستی از هزینه انرژی باد خاص مکان. در دسترس آنلاین: https://ec.europa.eu/energy/intelligent/projects/en/projects/windspeed. (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- شورای جهانی انرژی هلند فرصت دریای شمال 2017. در دسترس آنلاین: https://www.weltenergierat.de/wp-content/uploads/2018/03/North-Sea-Opportunity.pdf (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- جیانولی، پ. کوندوری، پ. Xepapadeas، T. Xepapadeas، P. مایلی، ای. داویلا، OG; لوانتیس، ای. کوروژنیس، ن. گارسائو، آر. روزن، ال. و همکاران قابل تحویل: D 8.3 تجزیه و تحلیل اجتماعی-اقتصادی دریای شمال، سایت دریای شمال. 2012. موجود آنلاین: https://www.vliz.be/projects/mermaidproject/docmanager/public/index.php?dir=Deliverables%2F&download=D8_3_Socio_Economic_North_Sea_Site.pdf. (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- شلینگ، سی. سرگردان، تی. وئوم، ک. ون استرالن، جی. Van Der Wal، JT; جاکومین، جی. سیستم پشتیبانی تصمیم گیری سرعت باد (DSS)، ابزار برنامه ریزی برای کاهش تعارض بین پارک های بادی فراساحلی و نگرانی های زیست محیطی. در دسترس آنلاین: https://pdfs.semanticscholar.org/67fc/ac3abac9ded62a99b4d40f6abb1641079efe.pdf (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- دولت مرکزی هلند سند سیاست دریای شمال 2016-2021. در دسترس آنلاین: https://www.government.nl/documents/policy-notes/2015/12/15/policy-document-on-the-north-sea-2016-2021-printversie (در تاریخ 10 سپتامبر 2018 قابل دسترسی است).
- Ruijgrok، ECM; ون دروتن، ای جی. Bulder, BH Cost Evaluation of North Sea Wind Post 2030. 2019. در دسترس آنلاین: https://northseawindpowerhub.eu/wp-content/uploads/2019/02/112522-19-001.830-rapd-report-C . of-North-Sea-Offshore-Wind.pdf (دسترسی در 4 مارس 2019).
- ECN-TNO. ارزیابی هزینه پست باد فراساحلی دریای شمال 2030. 2019. موجود به صورت آنلاین: https://northseawindpowerhub.eu/wp-content/uploads/2019/02/112522-19-001.830-rapd-report-Cost-Evalorthation -Sea-Offshore-Wind.pdf (دسترسی در 4 مارس 2019).
- سورنسن، HC; فرناندز چوزاس، جی. پتانسیل انرژی موج در دریای شمال. در مجموعه مقالات سومین کنفرانس بین المللی انرژی اقیانوس، بیلبائو، اسپانیا، 1 تا 6 اکتبر 2010. در دسترس آنلاین: https://vbn.aau.dk/en/publications/the-potential-for-wave-energy-in-the-north-sea (دسترسی در 10 سپتامبر 2018).
- دی بوئر، جی. Zuidema, C. مناظر انرژی یکپارچه چگونه تکامل همزمان برنامه ریزان را تشویق می کند تا بر ایجاد پیوند بین سیستم های انرژی تجدیدپذیر و مناظر محلی تمرکز کنند. در برنامه ریزی فضایی در دنیای پیچیده تغییر غیر قابل پیش بینی ; de Roo, G., Boelens, L., Eds. InPlanning Co-op، 2015; صص 1-20. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- نگیم، ع. Pineda، I. انرژی باد در اروپا: سناریوها برای سال 2030. موجود به صورت آنلاین: https://linkey.nl/uploads/wind-energy-in-europe-scenarios-for-2030.pdf (در 4 مارس 2019 قابل دسترسی است).
- پروژه SEANSEE مقایسه EIA دریای شمال و SEA از طرح های فضایی دریایی و تحولات انرژی بادی. تجزیه و تحلیل شباهت ها و تفاوت های بین کشورهای دریای شمال در بهره مندی از پروژه SEANSE. 2019. در دسترس آنلاین: https://www.msp-platform.eu/sites/default/files/baseline_study_on_sea_1.pdf (در 4 مارس 2019 قابل دسترسی است).
- پروژه Seanergy 2020. تحویل برق دریایی به اتحادیه اروپا: برنامهریزی فضایی انرژیهای تجدیدپذیر فراساحلی و زیرساختهای شبکه برق در یک سیاست دریایی یکپارچه اتحادیه اروپا. 2012. در دسترس آنلاین: https://ec.europa.eu/energy/intelligent/projects/sites/iee-projects/files/projects/documents/seanergy_2020_executive_summary_en_en.pdf (دسترسی در 4 مارس 2019).
- اسمیت، جی. جنتوف، برنامه ریزی فضایی دریایی S. در اسکاتلند. تسطیح زمین بازی؟ سیاست مارس 2017 ، 84 ، 33-41. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ون در ریدن، کی جی; هینتزن، NT; Govers, LL; Rijnsdorp، AD; اولف، اچ. شیلات کف دریای شمال، زیستگاه های اعماق دریای خاص را ترجیح می دهند. PLoS ONE 2018 ، 13 ، 12. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ PubMed ] [ نسخه سبز ]
- واژیونا، دی جی؛ Kamilakis، M. انتخاب مکان پایدار برای مزارع بادی فراساحلی در جنوب دریای اژه-یونان. Sustainability 2018 , 10 , 749. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ Green Version ]
- مولر، بی. هونگ، ال. لونسینگ، آر. Hvelplund، F. ارزیابی منابع بادی فراساحلی بر اساس مقیاس توسعه. انرژی 2012 ، 48 ، 314-322. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- بیلی، اچ. بروکس، KL; تامپسون، PM ارزیابی اثرات زیست محیطی مزارع بادی فراساحلی: درس های آموخته شده و توصیه هایی برای آینده. آکوات. Biosyst. 2014 ، 10 ، 1-13. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ PubMed ][ نسخه سبز ]
- کلی، سی. الیس، جی. Flannery، W. مفهوم سازی تغییر در حاکمیت دریایی: یادگیری از مدیریت انتقال. سیاست مارس 2018 ، 95 ، 24-35. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- پارلمان اروپا و شورای اتحادیه اروپا. دستورالعمل 2014/89/EU پارلمان اروپا و شورای 23 ژوئیه 2014 برای ایجاد چارچوبی برای برنامه ریزی فضایی دریایی. 2014. در دسترس آنلاین: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=celex%3A32014L0089 (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- کمیسیون جامعه اروپا نقشه راه برای برنامه ریزی فضایی دریایی: دستیابی به اصول مشترک در اتحادیه اروپا. 2008. در دسترس آنلاین: https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2008:0791:FIN:EN:PDF (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- آژانس دریایی و هیدروگرافی فدرال طرح فضایی برای منطقه اقتصادی انحصاری آلمان در دریای شمال. 2009. موجود به صورت آنلاین: https://www.bsh.de/EN/TOPICS/Offshore/Maritime_spatial_planning/National_spatial_planning/_Anlagen/Downloads/Raumordungsplan_Textteil_Nordsee.html?nn=2043950 در 2043950.
- سازمان ملل. کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد حقوق دریاها. 1982. در دسترس آنلاین: https://www.un.org/depts/los/convention_agreements/texts/unclos/unclos_e.pdf (دسترسی در 11 ژوئن 2018).
- وزارت محیط زیست نروژ مدیریت یکپارچه محیط زیست دریایی دریای شمال و اسکاگراک (طرح مدیریت). در دسترس آنلاین: https://tethys.pnnl.gov/publications/integrated-management-marine-environment-north-sea-skagerrak-management-plan (در 11 ژوئن 2018 قابل دسترسی است).
- دولت اسکاتلند طرح ملی دریایی اسکاتلند طرح ملی دریایی اسکاتلند. 2015. در دسترس آنلاین: https://www.gov.scot/publications/scotlands-national-marine-plan/ (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- کمیسیون اسپار. گزارش وضعیت 2018 شبکه OSPAR از مناطق حفاظت شده دریایی. 2019. در دسترس آنلاین: https://www.ospar.org/documents?v=40944 (در 6 مه 2019 قابل دسترسی است).
- نیلسون، اچ. ون اورلوپ، جی. علی مهدی، ر. Pålsson، J. برنامه ریزی فضایی دریایی فراملی در دریای شمال: زمینه حمل و نقل. گزارش. 2017. در دسترس آنلاین: https://northsearegion.eu/media/4836/northsee_finalshippingreport.pdf. (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- پوراته، تی. اولتمن، جی.-اچ. ACCSEAS مبنا و گزارش اولویت ها. Interreg IVB دریای شمال Reg. برنامه. در دسترس آنلاین: https://www.iala-aism.org/content/uploads/2016/08/accseas_baseline_and_priorities_report_v3.0.pdf (در 5 نوامبر 2018 قابل دسترسی است.).
- Nextstep, Re-use & Decommissioning Report 2018. در دسترس آنلاین: https://www.nexstep.nl/re-use-decommissioning-report-2018/ (در 4 مارس 2019 قابل دسترسی است).
- پرزیمیرسکا، جی. Zaucha، J. دپلگرین، دی. فرگریو، آر. کفاس، ع. کالادو، HAGP; ورجیلیو، ام. وارونا، ام سی؛ لازیچ، م. شولتز-زهدن، آ. و همکاران استفاده چندگانه از دریا: از تحقیق تا عمل در دسترس آنلاین: https://www.researchgate.net/publication/329381177_Multi-use_of_the_sea_from_research_to_practice (در 4 مارس 2019 قابل دسترسی است).
- شوپ، ام.اف. بوچی، ام. دپلگرین، دی. کفاس، ع. کیریازی، ز. لوکیچ، آی. شولتز-زهدن، آ. کراوز، جی. اونیانگو، وی. باک، BH به سوی درک مشترک از چند کاربرد اقیانوس، جلو. مارس Sci. 2019 ، 6 ، 1-12. [ Google Scholar ]
- کامرمنز، پی. والز، بی. کران، م. ون دورن، لس آنجلس؛ کلیسن، اف. van der Have, TM; اسمال، AC; Poelman، M. مزارع بادی فراساحلی به عنوان مکانهای بالقوه برای بازسازی صدف مسطح (Ostrea edulis) در دریای شمال هلند. پایداری 2018 ، 10 ، 11. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- Kafas, A. MUSES پروژه مطالعه موردی 1A. باد ساحلی و ماهیگیری تجاری در سواحل شرقی اسکاتلند. MUSES قابل تحویل: D3. 3: اجرای مطالعه موردی – پیوست 1 Andronikos Kafas Marine Scotland. در دسترس آنلاین: https://sites.dundee.ac.uk/muses/wp-content/uploads/sites/70/2018/02/ANNEX-1-CASE-STUDY-1A.pdf (در 4 مارس 2019 قابل دسترسی است).
- دادگاه، H. تجزیه و تحلیل طرح های دریایی ساحلی و شرقی دریایی. در دسترس آنلاین: https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/312513/east-plan-analysis.pdf (دسترسی در 4 مارس 2019).
- کیریازی، ز. از شناسایی سازگاری ها و تضادها تا رسیدن به توافقات تخصیص فضایی دریایی. بررسی اقدامات مورد نیاز و ابزارها و فرآیندهای مربوطه. ساحل اقیانوس. مدیریت 2018 ، 166 ، 103-112. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- شولتز-زهدن، آ. لوکیچ، آی. Ansong، OJ; آلتواتر، اس. باملت، آر. باربانتی، ا. بوچی، ام. باک، BH; کالادو، اچ. وارونا، ام سی؛ و همکاران طرح اقدام چند منظوره اقیانوس. 2018. در دسترس آنلاین: https://www.submariner-network.eu/images/news/MUSES_Multi-Use_Action_Plan.pdf (در 4 مارس 2019 قابل دسترسی است).
- Kafas، A. مطالعه موردی 1A-باد دریایی و ماهیگیری تجاری در ساحل شرقی اسکاتلند. در دسترس آنلاین: https://www.msp-platform.eu/sector-information/offshore-wind-and-fisheries (در 4 مارس 2019 قابل دسترسی است).
- برنامه RSA Recovery Great & Zero Waste Scotland، گزارش فرصت استفاده مجدد از نفت و گاز دریای شمال. در دسترس آنلاین: https://www.thersa.org/globalassets/pdfs/reports/rsa-great-recovery—north-sea-oil-and-gas-report.pdf (دسترسی در 4 مارس 2019).
- EBN. طرح جامع هلند برای از کار انداختن و استفاده مجدد. 2017. در دسترس آنلاین: https://www.ebn.nl/wp-content/uploads/2016/12/EBN-Masterplan-for-decommissioning.pdf (دسترسی در 4 مارس 2019).
- نفت و گاز انگلستان نروژی نروژی از کار انداختن فلات قاره 2016. در دسترس آنلاین: https://oilandgasuk.co.uk/wp-content/uploads/2016/02/Norwegian-Continental-Shelf-Decommissioning-Report-2016.pdf (دسترسی در 4 مارس 2019) .
- Baum, RM تمرکز بر انرژی. شیمی. مهندس اخبار 2017 ، 83 ، 5. [ Google Scholar ]
- اسکاتلندی اینترپرایز از کار انداختن نفت و گاز. فرصت مهندسی زیر دریا، مجموعه گزارش بینش بازار بین المللی. 2018. در دسترس آنلاین: https://www.evaluationsonline.org.uk/evaluations/Browse.do?ui=browse&action=show&id=676&taxonomy=IIN (در 4 مارس 2019 قابل دسترسی است).
- OGUK. «بینش از کار انداختن 2018»، Oil Gas UK-Decommissioning Insight. 2018. در دسترس آنلاین: https://oilandgasuk.co.uk/wp-content/uploads/2019/03/OGUK-Decommissioning-Insight-Report-2018.pdf (در 4 مارس 2019 قابل دسترسی است).
- Hollingsworh، D. Tilting at Windmills: Reconciling Military Needs and Wind Energy Initiatives در قرن بیست و یکم. نفت گاز نات. منبع. Energy J. 2018 , 4 , 1. [ Google Scholar ]
- انجمن انرژی بادی آمریکا وزارت دفاع و نیروی بادی آمریکا: شرکا در حفاظت از امنیت ملی و آمادگی نظامی . 2018. در دسترس آنلاین: https://www.awea.org/Awea/media/Policy-and-Issues/Project%20Development/WindEnergyandMilitaryCompatibilityWhitePaperandCaseStudies.pdf (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- EBN. Focus on Dutch Oil & Gas 2016. در دسترس آنلاین: https://www.ebn.nl/publicatie/focus-on-dutch-oil-gas-2016/ (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- اداره امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد. تسریع دستاورد SDG 7: خلاصه خط مشی SDG 7 در حمایت از انجمن سیاسی سطح بالا 2019. در دسترس آنلاین: https://sustainabledevelopment.un.org/content/documents/22877UN_FINAL_ONLINE_20190523.pdf 81 نوامبر20 (در دسترس است).
- OECD، مناطق در حال گذار صنعتی. خطمشیها برای افراد و مکانها. 2019. در دسترس آنلاین: https://www.oecd.org/cfe/regional-policy/Draft_policy_highlights_RIT_FINAL.pdf (در 11 نوامبر 2019 قابل دسترسی است).
- بوتون، اس. کریتز، جی. کیلی، تی. لیوینگستون، جی. Nauclér, T. بهره وری انرژی: یک منبع جهانی متقاعد کننده. 2010. در دسترس آنلاین: https://www.mckinsey.com/~/media/mckinsey/dotcom/client_service/Sustainability/PDFs/A_Compelling_Global_Resource.ashx (در 5 نوامبر 2018 قابل دسترسی است).
- Batty, M. استفاده از سیستم های اطلاعات جغرافیایی. در سیستم های اطلاعات جغرافیایی، مدل سازی فضایی و ارزیابی خط مشی ; Fischer, MM, Nijkamp, P., Eds. Springer: برلین/هایدلبرگ، آلمان، 2018. [ Google Scholar ]
- Oil & Gas Authority، OGA Overview 2019. در دسترس آنلاین: https://www.ogauthority.co.uk/media/5407/oga-overview-2019-low-res.pdf (در 1 ژانویه 2020 قابل دسترسی است).
- دوتینگا، اچ. Trouwborst، A. هلند و تعیین مناطق حفاظت شده دریایی در دریای شمال. اجرای قوانین بین المللی و اروپایی. Utr. Law Rev. 2009 , 5 , 21. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- اسکاتلند دریایی پیشنهاد مشترک دریای شمال – توصیه مشترک در مورد حفاظت از مناطق ویژه حفاظت شده و مناطق حفاظت شده دریایی در دریای شمال. در دسترس آنلاین: https://fiskeristyrelsen.dk/media/9068/northern-north-sea-proposal.pdf (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- استلزنمولر، وی. شولزه، تی. گیمپل، ا. بارتلینگ، اچ. بلو، ای. برگ، او. ریس، دی. راهنمای ادغام بهتر آبزی پروری، شیلات و سایر فعالیت ها در منطقه ساحلی: از ابزارها تا نمونه های عملی . کتابخانه DTU: لینگبی، دانمارک، 2013; شابک 978-0-9926602-0-8. [ Google Scholar ]
- پروژه اورکا – کمیسیون اروپا. در دسترس آنلاین: https://cordis.europa.eu/project/id/241421/reporting (در 5 نوامبر 2018 قابل دسترسی است).
- پروژه H2OCEAN – کمیسیون اروپا. در دسترس آنلاین: https://cordis.europa.eu/project/id/288145 (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- Van den Burg، SWK; Röckmann, C. گزارش در مورد اثرات اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی ادغام فعالیت های چندبخشی: توصیف خطرات، ارزیابی و تجسم D3.3. 2018. در دسترس آنلاین: https://www.wur.nl/upload_mm/9/8/4/7957cae3-25a3-43d7-8c61-067a0aa19fd6_D3.3%20Report%20on%20economic%2C%20and%social0000 %20of%20the%20integration%20of%20multi-sector%20activities.pdf (در 6 مه 2019 قابل دسترسی است).
- پروژه TROPOS – کمیسیون اروپا. در دسترس آنلاین: https://www.troposplatform.eu/ (دسترسی در 5 نوامبر 2018).
- هوک، ام. سودربرگ، بی. آلکلت، ک. صادرات نفت و گاز آینده دانمارک. انرژی 2009 ، 34 ، 1826-1834. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- شبکه ملی ESO سناریوهای انرژی آینده 2019. در دسترس آنلاین: https://fes.nationalgrid.com/ (در 6 مه 2019 قابل دسترسی است).
- هال، ام. تولید گاز از فلات قاره بریتانیا: ارزیابی منابع، اقتصاد و اصلاحات نظارتی، مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد. 2019. در دسترس آنلاین: https://www.oxfordenergy.org/wpcms/wp-content/uploads/2019/07/Gas-Production-from-the-UK-Continental-Shelf-NG-148.pdf (دسترسی در 6 می 2019).

شکل 1. نقشه منطقه مورد مطالعه.

شکل 2. ( الف ) عمق آب و ( ب ) فاصله تا ساحل.

شکل 3. طرح سناریوها برای استقرار انرژی های تجدیدپذیر، تا سال 2050.

شکل 4. فضای موجود در فراساحل زمانی که فعالیتها/ ادعاهای فضایی موجود برای فعالیتهای دریایی مختلف را حذف کنیم.

شکل 5. سطح مناطق انحصاری اقتصادی (EEZ) برای کشورهای منطقه مورد مطالعه.

شکل 6. ظرفیت تجمعی فعلی و برنامه ریزی شده (2030) برای مزارع بادی فراساحلی.

شکل 7. سناریوی A: جاه طلبی های انرژی تجدیدپذیر بالا/برنامه ریزی یکپارچه.

شکل 8. سناریوی B: جاه طلبی های کم انرژی تجدیدپذیر/برنامه ریزی یکپارچه.

شکل 9. سناریوی ج: جاه طلبی های کم انرژی تجدیدپذیر/برنامه ریزی بخشی.

شکل 10. سناریوی D: جاه طلبی های بالای انرژی های تجدیدپذیر/برنامه ریزی بخشی.

شکل 11. GWهای پتانسیل برآورد شده با توجه به فضای موجود در تمام سناریوهای پیشنهادی.

شکل 12. GWهای پتانسیل تخمینی: در فاصله 100 کیلومتری از ساحل، با عمق آب 120- تا 55- متر (بدون در نظر گرفتن چند کاربرد در سناریوهای A و B).

شکل 13. درصد مناطق برای چند کاربری با ماهیگیری پیشنهاد شده در سناریوی الف.

شکل 14. درصد مناطق برای چند کاربری با مناطق حفاظت شده پیشنهاد شده در سناریوی الف.

شکل 15. درصد مناطق در دسترس نسبت به فاصله تا ساحل و عمق آب در سناریوی ج.
بدون دیدگاه