خلاصه
میراث مفهومی بسیار پیچیده است که با داشتن معانی متعدد مشخص می شود. با وجود این، در جذابیت آن برای انجام فعالیت های گردشگری تردیدی وجود ندارد. در مورد خاص میراث فرهنگی، توافق گسترده ای در در نظر گرفتن آن به عنوان یک منبع توریستی با توجه به علاقه ای که در بین بازدیدکنندگان از همه ریشه ها ایجاد می کند، وجود دارد. اما همیشه اینطور نیست و میتوان مشاهده کرد که در برخی مناطق، بهویژه مناطق روستایی، محدودیتهای خاصی وجود دارد. آنها توسط عوامل متعددی مانند اهمیت خود منبع ایجاد می شوند، اگرچه فاصله تا مراکز اصلی جذب توریست نیز یک نکته کلیدی در نظر گرفته می شود. با توجه به این موضوع، این مطالعه نیاز به پیوستن نیروها و جاذبهها به منظور ایجاد برنامههای سفر گردشگری بر اساس نوع خاصی از منابع را مطرح میکند: مجموعه های تاریخی برای دستیابی به این هدف، از ابزارهای تحلیل شبکه موجود در یک سیستم اطلاعات جغرافیایی استفاده کردیم و آن را در یک بافت روستایی، که همان اکسترمادورا در اسپانیا بود، به کار بردیم. به طور دقیق، از نزدیکترین ابزارهای تاسیسات و خدمات منطقه استفاده شد. نتایج تحلیل های مختلف نشان دهنده امکان واقعی ایجاد برنامه های سفر گردشگری به عنوان اولین گام در طراحی محصولات گردشگری است. از این طریق می توان ابزار مدیریتی را در اختیار دولت قرار داد که بتواند پایه های یک سیاست گردشگری منسجم و کارآمد را پی ریزی کند. نتایج تحلیل های مختلف نشان دهنده امکان واقعی ایجاد برنامه های سفر گردشگری به عنوان اولین گام در طراحی محصولات گردشگری است. از این طریق می توان ابزار مدیریتی را در اختیار دولت قرار داد که بتواند پایه های یک سیاست گردشگری منسجم و کارآمد را پی ریزی کند. نتایج تحلیل های مختلف نشان دهنده امکان واقعی ایجاد برنامه های سفر گردشگری به عنوان اولین گام در طراحی محصولات گردشگری است. از این طریق می توان ابزار مدیریتی را در اختیار دولت قرار داد که بتواند پایه های یک سیاست گردشگری منسجم و کارآمد را پی ریزی کند.
کلید واژه ها:
میراث فرهنگی ; مجموعه تاریخی ; GIS ; تحلیلگر شبکه ; منطقه خدمات ؛ نزدیکترین مرکز ; اکسترمادورا
1. معرفی
معنای میراث پیچیده است. بدون در نظر گرفتن ارزش استفاده از آن، می توان آن را به عنوان هر چیزی که ارزش نگهداری تلقی می شود، درک کرد. برخی از نویسندگان آن را یک اختراع و ساخت اجتماعی می دانند که در سطوح مختلف مانند سیاسی، علمی یا تجاری تأثیر دارد [ 1 ]. همچنین شامل عناصر محسوس و ناملموس [ 2 ] است. نویسندگان دیگر دو تفاوت ظریف را متمایز کردهاند، یکی مربوط به فرهنگ و طبیعت و دیگری مرتبط با گذشته یک جامعه، اگرچه تنها زمانی وجود دارد که این موضوع برجسته شود. بنابراین میراث به زمان و استفاده ای که از آن می شود پیوند دارد [ 3 ، 4 ].
در مفهوم سازی آن، مشارکت هایی که آن را یک میراث، یک انتخاب تاریخی، یک هویت اجتماعی و ارجاع به گذشته می دانستند، برجسته است [ 5 ]. به همین ترتیب، مطالعات متعددی چشم انداز فرهنگی را به عنوان بخشی از میراث [ 6 ] در نظر گرفته اند که چالش اصلی آن حفظ پایداری است [ 7 ، 8 ]، به ویژه اگر تبدیل آن به یک منبع توریستی در نظر گرفته شود. همچنین زمانی که ارزش و اهمیتی به دست می آورد اغلب به عنوان یک جاذبه هنری در نظر گرفته می شود [ 9 ] که درک آن با توجه به کمیت، تنوع و کیفیت متنوع آن بسیار دشوار است [ 10 ].
اگر این میراث به یک منبع تبدیل شود، می توان از آن برای ارتقای توسعه اجتماعی-اقتصادی و سرزمینی مناطقی که آن را در بر می گیرد استفاده کرد [ 11 ]. در واقع، میراث فرهنگی از یک گنجینه تاریخی-هنری به یک منبع توریستی با ارزش آشکار برای بهره برداری اقتصادی از آن تبدیل شده است [ 12 ]. بر اساس این تصور، دیگر تنها به عنوان میراثی از گذشته دیده نمی شود و به عنصری ضروری برای دستیابی به توسعه در فضاهای بسیار متفاوت تبدیل می شود [ 13 ]. اینها شامل شهرهای تاریخی [ 14 ، 15 ، 16 ]، دارایی های نامشهود [ 17 ] و حتی مسیرها یا جاده های باستانی [ 18 ، 19 ] هستند.، 20 ]. همه اینها این واقعیت را توجیه می کند که میراث به عنوان یک منبع گردشگری واقعی در نظر گرفته می شود که به توسعه کمک می کند [ 14 ]. با این حال، استفاده از آن به عنوان یک منبع ممکن است بین حفاظت از آن و تغییر ناشی از استفاده تفریحی آن تضاد ایجاد کند [ 21 ، 22 ].
با این حال، تبدیل میراث به یک منبع توریستی آسان نیست و توسط بسیاری از زمینه های مختلف مورد توجه قرار گرفته است [ 23 ]. تأملات قابل توجهی در مورد میراث و گردشگری وجود داشته است که ایمان خود را به روش شناسی یکپارچه با هدف بیان توسعه اجتماعی-اقتصادی [ 24 ] نشان داده است. با این وجود، بسیاری از نویسندگان تاکید کردهاند که گردشگران عمدتاً از تعداد محدودی از بناهای تاریخی بازدید میکنند، که مصادف است با مواردی که حضور بیشتری در رسانههایی که برای انتشار اطلاعات در مورد آنها استفاده میشوند، [ 25 ]. به همین دلیل، فضاهایی که در جزوات، کتابهای راهنما یا سایر منابع دیده نمیشوند، توسط تورگردانان و گردشگران سایر فضاها نادیده گرفته میشوند، زیرا آنها ترجیح میدهند از جاذبههایی با رسانهای بیشتر بازدید کنند.25 ]. در نتیجه، باید محصولی را بر اساس ظرفیت جذب توریست مکانهای خاص با میراث برجسته بیان کرد و از آنها بهعنوان مراکز ارسال بازدیدکننده به مکانهای مجاور که میراثی غنی، هرچند ناشناخته نیز دارند، استفاده کرد.
جدای از مشکلات تبدیل میراث به یک منبع، تأثیری که ممکن است داشته باشد را نمی توان از منظر اقتصادی، اجتماعی یا زیست محیطی اجتناب کرد. در واقع، برخی از نظرات کنونی شروع به در نظر گرفتن این دگرگونی به عنوان تخریب میراث [ 26 ] کرده اند، همانطور که در بسیاری از مناطق رخ داده است. این شیوه بیاحترامی رفتار با میراث طبیعی و فرهنگی ما، تلاشی را برای ترکیب توسعه گردشگری و حفاظت از میراث، مرتبط با گردشگری پایدار [ 27 ]، که در برخی مناطق بسیار ضروری است، تشویق کرده است. با این حال، ادغام پایدار میراث فرهنگی و گردشگری همیشه ساده نیست [ 28] به عنوان یک دیدگاه صرفاً اقتصادی غالب است. معضل ایمان به توسعه پایدار یا تخریب با کشمکش داخلی بین حفاظت و تغییر [ 29 ] که در مناطق روستایی که توسعه مستلزم قدردانی از میراث آنها است، بسیار مشهودتر است.
مراجع متعددی به گردشگری پایدار اشاره کردهاند، اگرچه انتقاداتی نیز به برخی تحلیلهای انجامشده وارد شده است. در واقع، در بسیاری از موارد، نقش خود تقاضای توریست همراه با منابع توریستی یا نقشی که این فعالیت در پیشرفت اجتماعی-فرهنگی ایفا می کند نادیده گرفته می شود [ 30 ، 31 ].
توجه به میراث به عنوان رکن اصلی گردشگری امری جدید نیست و طیف وسیعی از مطالعات را تحت تأثیر قرار می دهد. اینها شامل آنهایی است که آن را یک منبع توریستی می دانند، اگرچه انتخاب متنوعی از آن را مشخص می کنند [ 32 ]، و دیگرانی که انواع مختلف میراث را تحلیل کرده اند. در میان دومی، بازیگران اصلی عبارتند از شهرهای تاریخی [ 14 ، 33 ]، دارایی های غیر مادی [ 17 ، 34 ]، مسیرها و برنامه های سفر [ 18 ، 35 ، 36 ]، غذا شناسی [ 37 ] و غیره.
تعاریف میراث با توجه به مقررات هر کشور متفاوت است. در این راستا، ماده 334 قانون مدنی پادشاهی اسپانیا منعکس کننده تنوع اموال غیر منقول و منقول است که می تواند جزء میراث محسوب شود [ 38 ]]، اگرچه مشخص نمی کند که آنها میراث فرهنگی در نظر گرفته شوند، زیرا صرفاً بر عناصری متمرکز می شود که می توان مالکیت آنها را داشت. برای ایجاد تمایزی که به میراث فرهنگی اشاره دارد، باید به قانون 16/1985 مورخ 25 ژوئن در مورد میراث تاریخی اسپانیا مراجعه کنیم، که در آن ماده 14.1 شامل این است که اموال غیرمنقول نه تنها عناصر ذکر شده در ماده 334 اسپانیا در نظر گرفته می شود. قانون مدنی، بلکه عناصری را که میتوان از ساختمانها جدایی ناپذیر دانست و جزء همان یا از زینتهای آنها بوده یا بوده است. با این حال، اگر بتوان آنها را از هم جدا کرد، یک کل کامل را تشکیل میدهند که به راحتی میتوان آنها را به سایر سازهها یا استفادههایی غیر از نمونه اصلی خود، صرف نظر از موادی که از آن ساخته شدهاند، اعمال کرد. و اگرچه جدایی آنها به طور قابل توجهی به شایستگی تاریخی یا هنری ساختمانی که آنها به آن پایبند هستند آسیب نمی رساند. علاوه بر این، در بند 2 همان ماده مشخص میکند که اموال غیرمنقول که میراث تاریخی اسپانیا را تشکیل میدهد، میتواند بهعنوان بناهای تاریخی، باغها، مجموعهها، و محوطهها و همچنین مناطق باستانشناسی اعلام شود که همگی داراییهای دارای منافع فرهنگی هستند.39 ]. به منظور معنا بخشیدن به این حکم، وزارت فرهنگ و ورزش در اسپانیا ثبت عمومی دارایی های منافع فرهنگی [ 40 ] و فهرست عمومی اموال منقول [ 41 ] را ایجاد کرده است که هر شهروند می تواند آزادانه به آن دسترسی داشته باشد. این موتورهای جستجو امکان دانلود یک برگه داده پایه را فراهم می کنند که هر یک از دارایی های موجود در آن را شناسایی می کند و به طور همزمان شرح مختصری ارائه می دهد و وضعیت حقوقی و اداری آنها را بیان می کند.
طبیعتاً میراث در بسیاری از مناطق قرار دارد که حضور و جاذبه آن در شهرهای تاریخی برجسته است، هرچند این غنا در محیط روستایی نیز یافت می شود. از این نظر می توان تصریح کرد که قانون 45/2007 مورخ 13 آذرماه در مورد توسعه پایدار محیط روستایی، در ماده 3 محیط روستایی را فضای جغرافیایی تعریف می کند که از تجمیع شهرداری ها یا نهادهای محلی کمتر تعریف شده توسط ادارات ذی صلاح به عنوان دارای جمعیت کمتر از 30000 نفر و تراکم جمعیت کمتر از 100 نفر در هر کیلومتر مربع . در حالی که یک شهرداری کوچک روستایی با جمعیت ساکن کمتر از 5000 نفر در نظر گرفته می شود و در محیط روستایی قرار دارد [ 42 ].]. میراث موجود در محیط روستایی دارای دو جهت روشن است، فرهنگ و طبیعت، اگرچه گاهی اوقات ایجاد حد مشخصی بین این دو دشوار است [ 43 ، 44 ، 45 ، 46 ]. با وجود این، محیط روستایی تمایل دارد با گردشگری روستایی مرتبط باشد، که به ویژه بر لذت بردن از محیط تمرکز دارد [ 45 ، 46 ، 47 ] همانطور که می توان از ترجیحات اعلام شده توسط گردشگران روستایی که از اکسترمادورا بازدید می کنند [ 48 ] جمع آوری کرد. با این حال، میراث فرهنگی ممکن است نقش کلیدی در توسعه این فضاها داشته باشد [ 49]. در واقع، می توان مشاهده کرد که حتی در محیط روستایی، بخشی از گردشگران ترجیح خود را برای فعالیت های مرتبط با گردشگری فرهنگی تصدیق می کنند [ 43 ].
تنوع مطالعات، درمان جنبه های مختلف مانند سیاست اقتصادی [ 50 ]، پایداری [ 51 ، 52 ] و حتی برنامه ریزی شهری [ 53 ] را تسهیل می کند. با وجود این، آنها تمایل دارند بر شهرهای اصلی تاریخی تمرکز کنند. مطالعات اندکی به میراث غنی مناطق روستایی توجه کرده اند و حتی کمتر به بهره برداری گردشگری از میراث فرهنگی در این مناطق اشاره شده است. علاوه بر این، در ادبیات در مورد درک محیط روستایی به عنوان یک فضای توریستی واقعی توافق وجود دارد که تجربه گردشگرانی را که از آن بازدید می کنند راضی می کند. این امر در فضاهای مختلف نشان داده شده است [ 54 ]، اگرچه مناطقی وجود دارد که میراث فرهنگی آن تحت الشعاع قرار گرفته است.43 ].
بهرهبرداری از میراث، مطالعاتی را که ابزارها و تکنیکهای جدیدی را با هدف افزایش جذابیت آن و در نتیجه تشویق به جذب گردشگران جدید به کار گرفتهاند، رواج داده است. بنابراین میتوان مشاهده کرد که برخی از مطالعات از نرمافزار مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) برای بازتولید و بازسازی بناهای تاریخی مهم میراث فرهنگی [ 55 ] استفاده کردهاند، اگرچه از واقعیت افزوده (AR) نیز برای ارتقای میراث استفاده شده است [ 56 ، 57 ، 58 ] ، 59]. با این وجود، این نوع فناوری برای بناها و مکانهایی که به وضوح به عنوان مراکز جذب توریست شناخته میشوند، استفاده شده است، اگرچه برای مناطق کمتر بازدیدکننده استفاده نمیشود. علاوه بر این، مشاهده شده است که مطالعات خاص کمی در زمینه ایجاد محصولات بر اساس سفرهای گردشگری در مناطق کمتر مورد توجه گردشگران وجود دارد. با توجه به این شرایط، این مطالعه برای ایجاد یک روش معتبر برای طراحی برنامه های سفر به منظور اتصال مناطق با منابع مختلف فرهنگی با هدف تسهیل در راه اندازی محصولات خاص گردشگری انتخاب شده است.
منابع فرهنگی را می توان به معنای گسترده ای در زمینه مناظر فرهنگی درک کرد، همانطور که می توان از کنوانسیون منظر اروپایی [ 60 ] استنباط کرد. به این معنا، مفهوم منظر همانطور که در موافقتنامه آمده است بیانگر تمایل به رویارویی – به شیوه ای جهانی و مستقیم – با موضوع کیفیت مکان هایی است که جمعیت در آن زندگی می کنند. این به عنوان یک شرط ضروری برای رفاه فردی و اجتماعی (در مفهوم فیزیکی، فیزیولوژیکی و فکری درک می شود)، توسعه پایدار، و به عنوان یک منبع تشویق کننده فعالیت های اقتصادی [ 60 ] (ص. 6) شناخته می شود. به همین دلیل، واضح است که وجود داراییهای میراث حفاظتشده برای ارتقای توسعه اجتماعی-اقتصادی مناطق برجسته مفید است، همانطور که در فضاهای روستایی اتفاق میافتد.61 ]. در این فضاها می توان مناظر فرهنگی دیگری را علاوه بر تعداد قابل توجهی از بناهای تاریخی مانند دهساها [ 62 ، 63 ] مناطق باستان شناسی [ 64 ]، مناظر آبی [ 65 ] و غیره یافت. بنابراین می توان مشاهده کرد که چشم انداز را می توان هم به عنوان میراث فرهنگی و طبیعی و هم دلیلی برای تحقیقات مستمر در نظر گرفت [ 66 ]. علیرغم همه چیز، به خوبی قابل یادآوری است که کاربرد کنوانسیون منظر اروپایی در برخی موارد زیر سوال رفته است [ 67 ].
با توجه به تنوع عظیم میراث تاریخی، ما مجبور شدیم محدوده خود را به یک منطقه خاص، اکسترمادورا در اسپانیا، محدود کنیم و از یک نوع ملک به عنوان مرجع استفاده کنیم: مجموعه های تاریخی. مطابق با ماده 15.3 قانون 13/1985 مورخ 25 ژوئن در مورد میراث تاریخی اسپانیا، این شامل گروه بندی اموال غیرمنقول است که یک واحد مستمر یا پراکنده سکونت را تشکیل می دهد که مشروط به ساختار فیزیکی نشان دهنده تکامل یک جامعه انسانی است. به عنوان شاهدی بر فرهنگ آن، یا دارایی استفاده و لذت برای گروه [ 39 ] است.
هدف اصلی این مطالعه تعیین مراکز اصلی جاذبه فرهنگی برای بازدیدکنندگان اکسترمادورا و ایجاد برنامههای سفر گردشگری به سمت مجموعههای تاریخی بود. برای دستیابی به این مهم، آشنایی با انگیزه های گردشگران برای سفر به این منطقه و همچنین شناسایی برجسته ترین مکان های تاریخی ضروری است. با استفاده از تحلیلگر شبکه و امکانات متعدد آن، امکان ایجاد انواع مختلف برنامه سفر وجود خواهد داشت. مزایای ترسیم مسیرها و ادغام آنها به عنوان یک محصول توریستی، توسعه فعالیت در مکان هایی با اقامت نسبتاً کم شبانه را تشویق می کند. در عین حال، این رویکرد با اشغال سطح پایین موسسات گردشگری مبارزه می کند.
2. مواد و روشها
2.1. مطالعه موردی
منطقه مورد مطالعه انتخاب شده برای تحقیق Extremadura، اسپانیا ( شکل 1 )، یک منطقه بسیار روستایی به استثنای شهرهای اصلی Badajoz، Cáceres، Mérida، و Plasencia بود.
علیرغم این واقعیت که مدل توریستی آن بر گردشگری فرهنگی و طبیعی متمرکز شده است، اما با مراکزی که میراث میراث قابل توجهی دارند [ 68 ] منطبق است، البته با ترجیح آشکار برای طبیعت فرهنگی. این را می توان از انتشاراتی که به طور دوره ای توسط موسسه ملی آمار [ 69 ] منتشر می شود، استنباط کرد که اطلاعات مسافران و اقامت های شبانه را در پورتال آنلاین خود ارائه می دهد ( جدول 1 ).
این دادههای آمار رسمی نشان میدهد که گردشگری مبتنی بر میراث فرهنگی اکسترمادورا قابل توجه است، اگرچه در شهرهای میراث جهانی و در شهرهای دیگر مانند باداخوز، پلاسنسیا، تروخیلو و زفرا بسیار متمرکز است [ 70 ].
موسسه ملی آمار (INE) منتشر کرد که در سال 2018 و تنها با در نظر گرفتن بخش هتلداری، 289496 گردشگر در کاسرس اقامت داشتند. 246,852 در مریدا; و 209509 در باداجوز. در حالی که Plasencia توسط 94665 گردشگر بازدید شد. Trujillo توسط 79,167; و ظفره با 67194. این حجم از گردشگران در این شش مرکز در مجموع 1573299 شب اقامت ایجاد کرد که از 461629 در کاسرس تا 103367 در ظفره متغیر است [ 69 ] (ص.4).
این منطقه به مساحت 16093 مایل مربع دارای 256 دارایی منافع فرهنگی است که بر اساس ثبت دارایی های منافع فرهنگی منتشر شده توسط وزارت فرهنگ و ورزش [ 41 ]، 33 مورد در رده مجموعه های تاریخی قرار دارند. اینها ستون فقرات مطالعه ما را تشکیل می دهند.
میراث غنی و شناخته شده ای که این مجموعه های تاریخی را مشخص می کند، عمدتاً در مناطق روستایی واقع شده است، به استثنای شهرهایی که توسط یونسکو به عنوان میراث جهانی معرفی شده اند (کاسرس، مریدا، و پلاسنسیا). بقیه 30 گروه تاریخی تمایل دارند در مناطق خاصی مانند جنوب غربی استان باداخوز و نواحی استان کاسرس از سیرا د گاتا، لا ورا و دره دل جرته متمرکز شوند، اگرچه این گونه نیست. منحصراً در این مناطق یافت می شود.
اکثر این مجموعههای تاریخی جزو پربازدیدترین مناطق اکسترمادورا هستند، زیرا 18 مورد از آنها به دلیل تعداد زیاد اقامتهای شبانه، مراکز جذب توریست هستند. این واقعیت با تعداد تخت هایی که در آنها متمرکز شده است نیز تأیید می شود. در مقابل، گردشگران تمایل به بازدید از باقیماندهها دارند، اگرچه با وجود داشتن انواع اقامتگاه در دسترس، اقامتهای شبانه زیادی ایجاد میکنند ( جدول 2 ).
منطقه مورد مطالعه با مشکل ذاتی بسیاری از مناطق روستایی مواجه است. میراث آن به طور کلی برای فعالیت های گردشگری سازمان یافته برجسته نمی شود، اما امکان بازدید از این مکان ها به دست خود گردشگران سپرده می شود. این شرایط تجربه توریستی قابل استخراج از این مناطق را ارائه نمی دهد و همچنین تأثیراتی را ایجاد می کند و توسعه کمتر گردشگری و اقتصادی آنها را مشروط می کند که بر جمعیت آنها تأثیر می گذارد. در واقع، بخشی از مجموعههای تاریخی، که تقاضا برای آنها اقامت شبانه یا حداقل به نسبتی که در سایرین دیده میشود، نمیشود، جمعیتی کمتر از 1000 نفر دارند.
2.2. روش شناسی
اطلاعاتی که به عنوان مبنایی برای انجام مطالعه مورد استفاده قرار می گیرد، بسته به نوع داده های ارائه شده، از دو منبع کاملاً متمایز می آید. در وهله اول، اطلاعات نقشه برداری از موسسه ملی جغرافیایی (Instituto Geográfico Nacional, IGN) [ 71 ] است که تحت مجوز Creative Commons CC-BY 4.0 بین المللی فعالیت می کند. این اجازه استفاده رایگان از آن را برای مقاصد قانونی تنها با تعهد به تایید و ذکر منشاء و مالکیت داده ها می دهد. مقیاس کار انتخاب شده 1:100000 بود زیرا به اندازه کافی برای اهداف این تحقیق جزئیات دارد.
از سوی دیگر، اطلاعات مربوط به محل اقامت از ثبت شرکت های توریستی اکسترمادورا [ 72 ] می آید.]، که در 31 دسامبر 2018 به روز شد و پایگاه داده مربوط به موسسات گردشگری موجود را تشکیل می دهد. این پایگاه داده الفبایی برای پیاده سازی بعدی آن در یک سیستم اطلاعات جغرافیایی به طور مناسب ارجاع داده شده است. در مقابل، اطلاعات مربوط به تقاضا از نظرسنجی انجام شده در سراسر سال 2017 در دفاتر گردشگری توزیع شده در سراسر اکسترمادورا به دست آمده است. این نظرسنجی اطلاعاتی را جمعآوری کرد که به ما امکان میدهد ساختار تقاضا را درک کنیم و بر امکان استخراج یک نمایه اجتماعی-اقتصادی و نمایهای از شیوههای توریستی تأکید میکند، که در این میان فعالیت یا فعالیتهایی که آنها در طول بازدید خود در آن شرکت میکنند، ارجاع خاصی دارد. این مطالعه. از این ها به راحتی می توان نوع گردشگری آن ها را دریابید. فعالیتهای خاص زیر شامل یادگیری اسپانیایی بود. شکار؛ غذا شناسی; تماشای پرندگان؛ تماشای آسمان؛ شرکت در کنگره ها یا جلسات؛ انجام ورزش؛ لذت بردن از رودخانه ها، دره ها، و مخازن. انجام گردشگری عمومی روستایی؛ بازدید از انبارهای شراب؛ بازدید از تنظیمات فیلم یا سریال بازدید از معادن یا غارها و سازندهای زمین شناسی؛ و بازدیدهای فرهنگی
روش پیشنهادی برای انجام این مطالعه ( شکل 2) با کسب اطلاعات لازم از منابع مذکور شروع می شود. رویه ای که دنبال شد هم به پایگاه داده های کارتوگرافی و هم مربوط به عددی بود. با استفاده از این داده ها، یک پروژه GIS با استفاده از نرم افزار ArcGIS v.10.5 تولید شد. کارتوگرافی ارائه شده توسط موسسه ملی جغرافیایی (IGN) مورد استفاده قرار گرفت، اگرچه لازم بود مکان اقامتی موجود با هدف گنجاندن آن در سیستم اطلاعات جغرافیایی ارجاع داده شود. در مقابل، دادههای مربوط به تقاضای گردشگران از نظرسنجی انجام شده در سراسر سال 2017 در دفاتر گردشگری اکسترمادورا به دست آمده است. پایگاه داده ایجاد شده از این نظرسنجی شامل 13848 رکورد بود که با توجه به نوع گردشگری انجام شده و تنها با در نظر گرفتن 33 گروه تاریخی که 6167 مورد در نمونه باقی مانده بود فیلتر شدند.
پس از تهیه بانک اطلاعاتی و انتقال آن به سامانه اطلاعات جغرافیایی، با در نظر گرفتن اینکه گردشگران باید به صورت مجزا و یا در ترکیب با سایر مقوله ها به فعالیت گردشگری فرهنگی بپردازند، اقدام به تعیین ویژگی های گردشگرانی که از فضاهای حفاظت شده بازدید کردند، پرداختیم. با این وجود، همه این مراکز اسکان ارائه نکردند، اگرچه با کار میدانی، مشخص شد که بازدیدکنندگانی در مجاورت اقامت داشتند. به این ترتیب، تأیید شد که گروههای تاریخی هم برای گردشگرانی که در آنها اقامت میکردند و هم برای بازدیدکنندگانی که در مکانهای مجاور اقامت میکردند جذاب بودند، زیرا مطالعات دیگر در این منطقه الگوهای تحرک توریستی شناساییشده را روی همزمان تقریباً 60 دقیقه تجزیه و تحلیل کردند [ 44 ]. ، 45] که از آن به تدریج علاقه تقاضا کاهش می یابد.
پس از این تایید، امکان ایجاد برنامههای سفر توریستی با در نظر گرفتن شهرها و مجموعههای تاریخی که بیشترین بازدید را داشتند به عنوان مرجع در نظر گرفته شد، زیرا نشان داده شده است که الگوهای تحرک گردشگران قابل استخراج است [ 73 ، 74 ، 75 ، 76 ].]. از مجموع این موارد می توان دریافت که پربازدیدترین شهرداری ها (منبع) و مجموعه های تاریخی (مقصد) به عنوان مرجع تعیین برنامه های سفر در نظر گرفته شده اند. به منظور محاسبه امپدانس در هر یک از 8969 بخش جاده، ما تصمیم گرفتیم از معمول ترین میانگین سرعت قانونی برای هر نوع جاده استفاده کنیم. به این ترتیب، در مورد مسیرهای دوگانه، سرعت به 120 کیلومتر در ساعت (74 مایل در ساعت)، جاده های A به 100 کیلومتر در ساعت (62 مایل در ساعت) و جاده های فرعی به 90 کیلومتر در ساعت (55 مایل در ساعت) تنظیم شد. در حالی که در مناطق مسکونی، سرعت آن به 50 کیلومتر در ساعت (31 مایل در ساعت) محدود بود. مقادیر امپدانس به دست آمده با استفاده از زمان سفر ارائه شده توسط برنامه Viamichelin [ 77 ] تصحیح شد.] به دلیل دقت بیشتر آن. معیارهای اصلی اتخاذ شده در این مولد مسیر به شرح زیر بود: حرکت از مرکز شهر مبدأ تا مرکز شهر مقصد. با در نظر گرفتن ترافیک یکشنبه؛ و تعیین ساعت 10 صبح به عنوان زمان حرکت. هنگامی که سرعت ها تعیین شد و امپدانس برای هر بخش به دست آمد، ما توپولوژی شبکه را ساختیم که بر روی آن دو تکنیک موجود در ماژول تحلیل شبکه یکپارچه شده در ArcGIS اعمال شد. اینها منطقه خدمات و نزدیکترین امکانات هستند.
2.2.1. محل خدمات
روند ایجاد یک منطقه خدماتی از یک شبکه جاده به اندازه کافی در ادبیات [ 78 ، 79 ، 80 ] و در کمک های ارائه شده توسط نرم افزار مورد استفاده [ 81 ] توضیح داده شده است، اگرچه یک طرح کلی در شکل 3 a,b ارائه شده است. .
منطقه خدماتی ایجاد شده در شبکه راه ها امکان دستیابی به تمام مناطق و در نتیجه تمام مراکز جمعیتی در هم زمان مشخص شده را فراهم می کند. برای انجام این کار، ما استفاده از دو منطقه خدماتی متحدالمرکز (20 و 45 دقیقه) را انتخاب کردیم که از مراکز پربازدید (منبع) خارج می شوند، که امکان اندازه گیری دسترسی هر یک از مجموعه های تاریخی (مقصد) را فراهم می کند. که در محیط روستایی قرار دارند. چهار دسته در همه ایجاد شد. اولین مورد به مراکز پربازدید اشاره دارد که آن ها نیز مجموعه های تاریخی هستند، به همین دلیل زمانی که در خود مرکز جمعیت انجام می شود ایزوکرون 0 دقیقه خواهد بود. دومی شامل مجموعههای تاریخی است که در مرکزی غیر از مرکز اصلی یافت میشوند، اما در فاصلهای که میتوان آن را در 20 دقیقه طی کرد. دسته سوم شامل آن دسته از مجموعه های تاریخی است که حداکثر 45 دقیقه با مراکز پربازدید فاصله دارند. و در نهایت، دسته چهارم شامل مراکز تاریخی در فاصله ای است که بیش از 45 دقیقه طول می کشد.
چهار دسته شرح داده شده امکان تعیین تسهیلات دسترسی به هر مجموعه تاریخی را فراهم می کند و همچنین امکان تعیین تعداد تخت های موجود در هر یک از ایزوکرون های ایجاد شده را می دهد که بخشی از پیشنهاد بالقوه خواهد بود.
2.2.2. نزدیکترین تسهیلات
محاسبه نزدیکترین گروههای تاریخی، مناسبترین مسیرها را برای سفر از مراکز اقامتی اصلی شبانه با ملاک قرار دادن دو مجموعه تاریخی نزدیکترین به نقاط اصلی گردشگری بهدست آورد. تکنیک مورد استفاده ابزار اساسی هر GIS است و دارای سابقه طولانی در انتشارات علمی در موضوعات بسیار متنوع است. برای نشان دادن دسترسی جغرافیایی هر سایت در رابطه با خدمات خاصی مانند بیمارستان ها [ 82 ] یا دستگاه های پول نقد [ 83 ] یا برای محاسبه تأسیسات بر اساس حساسیت بازار [ 84 ] بسیار مفید است.
اگرچه استفاده از آنها با محبوبیت بیشتر GIS ها گسترش یافته است، مکان تاسیسات به دلیل درک الگوریتم های ریاضی به دنبال هر نوع نرم افزار و هر برنامه مورد انتقاد قرار گرفته است [ 85 ]. به همین دلیل برای اهداف این تحقیق از الگوریتم ادغام شده در ArcGIS استفاده شد.
عملیات این تکنیک ساده است، زیرا هنگامی که توپولوژی شبکه راه راه اندازی شد، تنها لازم است تعداد مکان های نزدیک به مناطق مبدا که باید جستجو شوند، مشخص شود ( شکل 4 a,b). در این مورد، هدف تعیین نزدیکترین دو گروه تاریخی به نقاط اصلی توریستی اکسترمادورا است، با این فرض که با توجه به میانگین اقامت کمتر از 2 روز [ 86 ]، گردشگران نمیتوانند زمان زیادی را به سفرهای داخلی اختصاص دهند.
2.2.3. ایجاد برنامه های سفر
ترکیب منطقه خدماتی با جستجوی نزدیکترین امکانات، امکان ایجاد برنامه های سفری را فراهم می کند که بر اساس زمان سفر و حضور گروه های تاریخی است. این نشان میدهد که ترکیبی از هر دو تکنیک برای ایمان ما به توسعه برنامههای سفر بهعنوان محصولات گردشگری که از مهمترین مکانهای اقامت شبانه در اکسترمادورا تبلیغ میشوند، وجود دارد.
برای ایجاد آنها، اولین مرجعی که گرفته شد، مکان نقاط توریستی اصلی اکسترمادورا و متعاقبا، حداکثر زمان سفر به نزدیکترین مجموعههای تاریخی بود، با در نظر گرفتن ایزوکرون 60 دقیقه به عنوان حد ( شکل 5 ). این پیکربندی فضایی شبکه امکان ایجاد یک گروه اولیه از برنامه های سفر را با تمرکز بر نقاط اصلی توریستی و گروه دوم که از باقی مانده مراکز مهم گردشگری آغاز می شد را فراهم کرد. محدودیت اصلی این است که مسیرها باید با استفاده از یک مبدا با مقصدهای متعدد ایجاد شوند. به همین دلیل برای تثبیت صحیح آنها، هر یک از نقاط گردشگری را مبدأ و تمامی مجموعه های تاریخی را مقصد قرار دادیم.
3. نتایج
3.1. انواع توریست
نوع بازدیدکنندگانی که توسط اکسترمادورا دریافت میشود بسیار متنوع است، اگرچه در مکانهایی که میراث قابلتوجهی است، گردشگران فرهنگی غالب هستند. در مقابل، گردشگری روستایی در مناطق مرتفع و مجاور آنها و یا در مناطق عمده حفاظت شده منطقه غالب است. بنابراین می توان یک رابطه واضح بین نوع منبعی که مشخصه یک فضا است و نوع توریستی که آن را جذب می کند مشاهده کرد.
هر دو نوع گردشگر را می توان از فعالیت هایی که هر کدام انجام می دهند متمایز کرد و رابطه آنها را با استفاده از ضریب همبستگی خطی پیرسون اندازه گیری کرد ( جدول 3 ).
علیرغم این واقعیت که گردشگری فرهنگی در بیست و دومین نشست مجمع عمومی که در چنگدو چین (11 تا 16 سپتامبر 2017) برگزار شد، به عنوان «نوعی از فعالیت های گردشگری تعریف شد که در آن انگیزه اساسی بازدیدکننده یادگیری، کشف، تجربه و تجربه است. جاذبه ها/محصولات فرهنگی ملموس و ناملموس را در یک مقصد گردشگری مصرف کنید. این جاذبهها/محصولات مربوط به مجموعهای از ویژگیهای متمایز مادی، فکری، معنوی و عاطفی یک جامعه است که شامل هنر و معماری، میراث تاریخی و فرهنگی، میراث آشپزی، ادبیات، موسیقی، صنایع خلاق و فرهنگهای زنده با سبک زندگی، ارزشهایشان میشود. سیستمها، باورها و سنتها»، تعریف گردشگری فرهنگی همیشه آسان نیست [ 87 ].
مشخصات توریستی را می توان از فعالیت هایی که انجام می دهند به دست آورد. به این ترتیب، گردشگر فرهنگی، بازدیدکنندهای است که مایل به یادگیری زبان اسپانیایی است، به دنبال فرصتهای غذا شناسی است، در رویدادهایی مانند کنگرهها شرکت میکند، از انبارهای شراب یا مکانهای فیلم بازدید میکند و طبیعتاً بازدیدهای فرهنگی انجام میدهد. در مقابل، گردشگر روستایی را میتوان بهعنوان کسی که به شکار، پرندهنگاری یا تماشای آسمان، ورزش یا فعالیت در رودخانهها و مخازن، لذت میبرد، علاوه بر کسانی که گردشگری ژنتیکی روستایی انجام میدهند یا از سازندهای زمینشناسی بازدید میکنند، تعریف کرد.
توزیع سرزمینی هر دو نوع گردشگر عمومی در مورد مقصدهای پربازدید نشان دهنده این واقعیت است که در مکان های خاص، نزدیکی منابع میراث با درصد بالایی از کسانی که گردشگری فرهنگی را انجام می دهند منطبق نیست ( شکل 6 ). مناطقی در شمال استان کاسرس وجود دارد که با وجود میراث فرهنگی قابل توجه، گردشگری فرهنگی در آنها اهمیت چندانی ندارد. این وضعیت به دلیل این واقعیت است که این مناطق دارای منابع طبیعی برجسته هستند و به ویژه به سمت گردشگری تابستانی گرایش دارند زیرا دارای مناطق حمام کردن و دمای ملایم تر هستند که با کمپین های بازاریابی مهم و نزدیکی به مراکز بزرگی که گردشگران را تولید می کنند مانند مادرید تکمیل می شود [ 48 ].]. در مناطق دیگر، تعادل قابل توجهی بین گردشگری فرهنگی و روستایی وجود دارد، همانطور که در ژئوپارک Villuercas-Ibores-Jara وجود دارد که مراکز کانامرو و گوادالوپه نمونهای از آن هستند. در مقابل، استان باداجوز با غلبه آشکار گردشگری فرهنگی مشخص می شود. از مجموع اینها دو جنبه جالب استنباط می شود. اولین مورد، تنوع فعالیتهایی است که توسط گردشگران روستایی انجام میشود، که ممکن است به عنوان مبنایی برای ادغام آنها در یک محصول توریستی بالقوه، به عنوان مثال، در مورد غذا شناسی عمل کند. دومی بر اساس تنوع سرزمینی گردشگران روستایی است که در برخی مناطق به جای مناطق دیگر غالب هستند.
3.2. مجموعه های تاریخی به عنوان مراکز بالقوه برای جذب تقاضا (منطقه خدماتی)
مجموعه های تاریخی به عنوان مراکز واقعی جاذبه های گردشگری عمل می کنند. با این حال، ظرفیت آنها برای جذب بازدیدکنندگان در مجاورت آنها با مراکز اصلی جاذبه توریستی در اکسترمادورا است، علاوه بر اهمیت آنها و تلاقی بیشتر آنها توسط وزارت فرهنگ و یونسکو. به همین دلیل، منطقه خدمات با دو ایزوکرون متفاوت مربوط به سفر یک طرفه به مدت 20 و 45 دقیقه محاسبه شد. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که مجموعههای تاریخی خاصی با پربازدیدترین مراکز منطبق هستند. در این موارد زمان سفر صفر در نظر گرفته شد. به همین ترتیب، ما تمام مراکزی را که مجموعه های تاریخی هستند، اما در مسافت بیشتری برای سفر گنجانده ایم. بنابراین چهار دسته با توجه به زمان سفر از مهمترین مراکز توریستی شناسایی شدند.جدول 4 ).
تعداد زیادی گروه تاریخی در بخش بزرگی از اکسترمادورا پراکنده شده اند ( شکل 7) که 17 مورد (51.5٪) جزو محبوب ترین مقاصد گردشگری اکسترمادورا هستند و دسته 1 را تشکیل می دهند. در واقع، از مراکز جمعیتی پذیرای بیشتر گردشگران تشکیل شده است که دارای یک گروه تاریخی هستند. در میان آنها، کاسرس و مریدا برجسته هستند زیرا هر دو مکان های میراث جهانی و همچنین گوادالوپ اعلام شده اند، زیرا صومعه آن بخشی از همین میراث است. به همراه شهرهای دیگری مانند Plasencia، Trujillo، Zafra، Jerez de los Caballeros و Hervás، آنها نمادهای میراث فرهنگی غنی اکسترمادورا هستند و بازدیدکنندگان زیادی را به خود جذب می کنند. مشخص شد که در سال 2018، اگر فقط آمار اقامتگاههای هتل در نقاط اصلی توریستی را در نظر بگیریم، شهر کاسرس 289496 نفر، مریدا 246852 نفر و باداخوز با 209509 بازدید داشتهاند، در حالی که Plasencia، Trujillo و Zafra مورد بازدید قرار گرفتهاند. کمتر از 100000 مسافر [86 ]. بدیهی است که بخش زیادی از این مراکز جمعیتی برای گردشگران و مسافران یک روزه جذاب هستند، با شهرهای برجسته که در فهرست میراث جهانی قرار دارند، اگرچه در برخی دیگر که کوچکتر و جذابتر هستند، میتوان برنامههای سفر گردشگری را برای ارتباط آنها با مراکز دیگر ترسیم کرد. همچنین دارای منابع گردشگری با کیفیتی هستند.
رده 2 از مجموعه های تاریخی تشکیل شده است که بیش از 20 دقیقه از مراکز توریستی اصلی فاصله ندارند. این مجموعه شامل سه گروه تاریخی است: Garganta la Olla، Pasarón de la Vera، و Valverde de la Vera، با زمان سفر بین آنها 56 دقیقه و در کدام مسیر یا در مجاورت آنها مراکز دیگری مانند Cuacos de Yuste و ویلانووا د لا ورا
رده 3 از مراکزی تشکیل شده است که نسبتاً دورتر هستند و در ایزوکرون 45 دقیقه قرار دارند. اینها مجموعه های تاریخی Burguillos del Cerro، Feria و Hoyos هستند که از یکدیگر دور هستند، اما در نزدیکی مناطق دیگری هستند که بازدیدکنندگان زیادی را دریافت می کنند.
در نهایت، رده 4 شامل 10 مرکز در فاصله بیش از 45 دقیقه از مقاصد گردشگری فرهنگی اصلی اکسترمادورا است. با وجود این، آنها بسیار جذاب هستند و به همان اندازه به سایر مجموعه های تاریخی نزدیک هستند، که جذابیت آنها را افزایش می دهد، مشروط بر اینکه یک مدار یا برنامه سفر توریستی با استفاده از یک محصول گردشگری فرهنگی ایجاد و تقویت شود.
تخت های موجود در انواع مختلف اقامتگاه موجود در دسته بندی های ترسیم شده دو جنبه برجسته را نشان می دهد ( جدول 5). در وهله اول، تأیید می کند که در شهرداری هایی که دارای مجموعه تاریخی هستند، مجموعه بزرگی از اقامتگاه ها وجود دارد. آنها 39.8 درصد از کل تختها را تشکیل میدهند، با این حال، این رقم برای اقامت در هتل بیش از 48 درصد، اقامتهای غیرهتلی 36.2 درصد و اسکان روستایی به ندرت 26 درصد بوده است. علیرغم این واقعیت که ما نگران تعداد بالای تخت تنها در 33 شهرداری از 388 شهرداری در اکسترمادورا بودیم، باید تاکید کرد که سه مورد از آنها (کاسرس، مریدا و پلاسنسیا) 46.7٪ از تخت های مشابه را انباشته کردند. دوم، مشخص شد که 17.3 درصد از تختهای موجود در اقامتگاههای روستایی واقع در شهرداریهایی که مجموعههای تاریخی اعلام شدهاند، کمتر از 45 دقیقه زمان سفر جادهای از مراکز اصلی اقامت شبانه را داشتهاند، درصدی که به 28 میرسد.
تجزیه و تحلیل مناطق خدماتی نشان داد که تعداد زیادی تخت در مجموعه های تاریخی در نزدیکی پربازدیدترین نقاط توریستی اکسترمادورا وجود دارد. این نزدیکی امکان ارائه محصولات خاص در قالب برنامه های گردشگری را فراهم می کند که می تواند درصد اشغال موسسات را افزایش دهد که در مورد اقامتگاه های روستایی در سال 2018 18.13 درصد و در آخر هفته 34.75 درصد بوده است. به همین ترتیب، سطح اشغال هتل ها می تواند افزایش یابد (میانگین ارقام آنها بین 36.24٪ و 47.06٪ متغیر است)، یا حتی آپارتمان های توریستی، که میانگین نرخ اشغال 34.12٪ دارند [ 86 ].
3.3. مجموعههای تاریخی نزدیک به عنوان مناطق توسعه برای تجربه توریستی (نزدیکترین تسهیلات)
نویسندگان متعددی نشان داده اند که گردشگران در منطقه نزدیک محل اقامت شبانه خود [ 43 ، 45 ، 88 ، 89 ] و بین مقاصد مختلف [ 90 ، 91 ] حرکت می کنند.]. از این نظر، وجود مجموعههای تاریخی نشان داده شده است که مزیت رقابتی قرار گرفتن در نزدیکی نقاط توریستی اصلی اکسترمادورا را دارند. در عین حال، تأیید شده است که مراکز دیگری وجود دارند که فاقد این مزایا هستند، زیرا بر روی هم زمان بیش از 45 دقیقه زمان سفر قرار دارند، که آنها را در محدوده تحرکی قرار می دهد که گردشگر می تواند فرض کند. توسط برخی از مطالعات نشان داده شده است که کاهش قابل توجهی در ورود بازدیدکنندگان از مقاصد اصلی زمانی که زمان سفر بیش از 60 دقیقه است، نشان داده شده است. در این موارد است که از سفرهای خروجی یا برگشت به محل سکونت خود برای توقف کوتاه در این مناطق استفاده می شود [ 45 ].]. با توجه به این موضوع، طراحی سفرهای گردشگری با قابلیت جذب بازدیدکنندگان از مجاورت و گسترش منافع اقتصادی حاصل از گردشگری، جالب توجه است، به ویژه زمانی که این مقاصد دیگر در محیط روستایی با مشکلات اضافه ای که به دنبال دارد، قرار دارند.
تحت این شرایط، تصمیم گرفته شد تا مشخص شود که آیا گردشگران حدود دو روز در موسسات اقامتی واقع در مناطق اصلی توریستی میمانند یا نه و برای کاوش در مجاورت دور نرفتهاند. به همین دلیل، گروههای تاریخی نزدیکترین به محل اقامت شبانه یافت شدند، اگرچه نیمی از آنها با پربازدیدترین مکانها همزمان بود.
مهمترین نتایج بهدستآمده با نزدیکترین کاربرد تسهیلات نشان میدهد که 78 مسیر ممکن از نقاط اقامت شبانه (39) به دو نزدیکترین گروه تاریخی (33) وجود دارد ( جدول 6 ).
بررسی دقیق مجموعههای تاریخی نزدیک به مهمترین مراکز توریستی نشان میدهد که علاوه بر 17 موردی که با پربازدیدترین مراکز منطبق بودند، 45 مسیر ممکن در محدوده ایزوکرون 45 دقیقه وجود داشت. علاوه بر این، منطقی است که فکر کنیم نزدیکترین آنها کسانی بودند که بهترین فرصت را برای پذیرش بازدیدکنندگان داشتند. از سوی دیگر، 16 مسیر احتمالی دیگر با زمان سفر بیش از آستانه 45 دقیقه وجود داشت. بنابراین، طراحی سفرهای تاریخی برای پیوند دادن پربازدیدترین شهرداریها با مجموعههای تاریخی در یک زمان معقول برای گردشگران امکانپذیر است، بنابراین توسعه مناطق مجاور را تشویق میکند ( شکل 8 ).
مراکز توریستی اصلی با داشتن میراثی که به عنوان یک مجموعه تاریخی در نظر گرفته می شود، در موقعیت بهتری برای ایجاد مسیر گردشگری قرار دارند، به خصوص اگر مرکز دیگری با میراث فرهنگی قابل توجهی در مجاورت آن قرار داشته باشد. از این نظر، محبوب ترین ها عبارتند از: آلبورکوئرک، آلکانترا، آزواگا، کابزوئلا دل واله، کاسرس، کوریا، گوادالوپ، هرواس، خرز د لس کابالروس، لیرنا، مریدا، اولیونزا، پلاسنسیا، تروجیلو، والنسیا د آلکانوآنتارا، ویلا. ، و ظفره. این مجموعههای تاریخی بهتنهایی میتوانند بازدیدکنندگان زیادی را به خود جذب کنند، اگرچه کاسرس، مریدا، تروخیلو و پلاسنسیا به دلیل ظرفیت جذب خود برجسته هستند. علاوه بر این، چنین اتفاقی میافتد که برخی از آنها نیز در فاصله 20 دقیقهای از دیگران قرار دارند، مانند مورد Cabezuela del Valle، Guadalupe، Hervás، Plasencia، و ظفره به عبارت دیگر، این مراکز دارای مجموعه تاریخی خاص خود و دیگری بسیار نزدیک به آن هستند تا از هم افزایی سرزمینی که فعالیت های توریستی اجازه می دهد بهره ببرند.
سایر شهرداریهایی که دارای مجموعه تاریخی هستند، اما جزو پربازدیدترینها نیستند، با ماشین بیش از 20 دقیقه از نقاط توریستی اصلی اکسترمادورا فاصله دارند، که میتواند بازدیدکنندگانی را برای آنها به ارمغان بیاورد که شب را در نزدیکی سپری میکنند. اینها عبارتند از Cuacos de Yuste، Fuente del Maestre، Galisteo، Garganta la Olla، Magacela و Valverde de la Vera. این گروه از شهرک ها با شهرهای دیگری همراه هستند که بیش از 20 دقیقه با مراکز پربازدید فاصله دارند، هرچند با ماشین بیش از 45 دقیقه فاصله ندارند. اینها عبارتند از Burguillos del Cerro، Fregenal de la Sierra، Fuente del Maestre، Galisteo، Garganta la Olla، Gata، Granadilla، Llerena، Pasarón de la Vera، Trujillo و Valencia de Alcántara.
این تحلیل بر وجود مزیتهای رقابتی مختلف در میان مجموعههای تاریخی، همیشه با در نظر گرفتن مجاورت با محبوبترین مراکز گردشگری تأکید میکند. این امر ایجاد مسیرهای مشخصی را برای گردشها تسهیل میکند.
3.4. طراحی برنامه های سفر فرهنگی در محیط روستایی
استفاده از منطقه خدماتی و نزدیکترین امکانات نشان می دهد که امکانات واقعی برای ایجاد برنامه های سفر توریستی هدایت شده از هر یک از مراکز پربازدید به سمت مجموعه های تاریخی وجود دارد. نقطه شروع سفرهایی است که مدت زمان و تعداد مقاصد ممکن را با هم ترکیب میکنند، با در نظر گرفتن زمان موجود زیرا میانگین اقامت کمتر از دو روز است [ 85 ].
برای محاسبه، حداکثر فاصله 60 دقیقه ای از مرکز هر نقطه توریستی تا مرکز هر مجموعه تاریخی را به عنوان مرجع در نظر گرفتیم. نتیجه 116 مسیر ممکن بود که از مجموع 22 نقطه توریستی شروع میشد و به 31 مجموعه تاریخی منتهی میشد، که برخی از آنها خارج از هم زمان تأسیس بودند.
مجموعههای تاریخی که میتوانند بیشترین بهره را از ایجاد برنامههای سفر گردشگری ببرند، آنهایی هستند که به نقاط گردشگری مرتبط هستند که بیشترین تقاضا را به خود اختصاص داده و نزدیکترین آنها هستند. اینها کاسرس، مریدا، باداخوز، پلاسنسیا، تروخیلو و زفرا بودند ( جدول 7 ).
توزیع سرزمینی آنها ( شکل 9 ) نشان می دهد که به استثنای باداجوز، آنها یک گروه تاریخی داشتند. در همان زمان، مشاهده شد که برخی از مراکز می توانند تعداد قابل توجهی سفر را ارائه دهند، مانند مورد Plasencia یا Zafra. این شهرها همچنین برنامه های سفری را ایجاد می کنند که حتی می توانند به دو مجموعه تاریخی در یک مسیر برسند، با مزایایی که این امر هنگام ایجاد یک محصول گردشگری خاص به ارمغان می آورد.
32 برنامه سفر ایجاد شده دارای پتانسیل توسعه و موفقیت متفاوتی هستند، زیرا در برخی موارد، یک گروه تاریخی نیز یک سایت میراث جهانی است. در موارد دیگر، جذابیت خود محوطه تاریخی متفاوت است که باید عناصر دیگری مانند شهرت منطقه ای که در آن قرار دارد و طبیعتا زمان سفر را نیز به آن اضافه کرد.
هر یک از مسیرها از جمله شهرهای کاسرس یا مریدا به وضوح جذابتر هستند و تروجیلو مرکز آن است که با توجه به نزدیکی آن به کاسرس، بیشترین سود را دارد. زمان سفر نیز باید در نظر گرفته شود زیرا نزدیکترین گروهها دارای بیشترین مزیت رقابتی هستند. در این مورد، Plasencia، یکی از پربازدیدترین مراکز اکسترمادورا، میتواند برنامههای سفری را با حدود 30 دقیقه زمان سفر به Galisteo و Coria و همچنین Pasarón de la Vera، Hervás و Cabezuela del Valle ایجاد کند، که گردشگران برجستهای نیز هستند. مقاصد وضعیت مشابهی را میتوان در زافرا، با مکانهای نزدیک Fuente del Maestre، Burguillos del Cerro، و Feria، به اضافه مکانهای Llerena، Fregenal de la Sierra و Jerez de los Caballeros که بسیار دورتر هستند، مشاهده کرد.
بقیه مکان های اقامت شبانه نیز می توانند از ایجاد برنامه های سفر خاص بهره مند شوند. آنهایی که قبلاً مجموعههای تاریخی هستند، دارای مزیتهای رقابتی هستند زیرا تقاضای خاصی را جذب میکنند که گردشگری فرهنگی است ( جدول 8 ). این مورد گوادالوپه، هرواس، خرز د لس کابالروس، اولیونزا و والنسیا د آلکانتارا است. با این وجود، زمان سفر لازم برای رسیدن به سایر مکان های تاریخی نیز باید در نظر گرفته شود.
تجزیه و تحلیل دقیق از 84 سفر به دست آمده از 16 نقطه توریستی ثانویه منعکس کننده یک اتفاق متفاوت است. شاید قابل توجه ترین جنبه این باشد که بسیاری از برنامه های سفر شامل سفرهای نسبتا طولانی است که اغلب از ایزوکرون 45 دقیقه مانند سفرهای Caminomorisco و Guadalupe فراتر می رود. با وجود این، برخی از سفرها بسیار خوب مشخص شده بودند، مانند آنهایی که می توان بین آلانژ و مریدا ایجاد کرد، که بخشی از سایت باستان شناسی رومی مریدا هستند و به سختی 26 دقیقه از هم فاصله دارند. موارد دیگر از مسیرهای بسیار کوتاه، مسیرهای بین Baños de Montemayor و Hervás (8 دقیقه) است. دون بنیتو و ماگاسلا (14 دقیقه)؛ Jerte یا Navaconcejo و Cabezuela del Valle (5-6 دقیقه)، و Malpartida de Plasencia و Galisteo یا Plasencia (14-16 دقیقه).
با هم، می توان مشاهده کرد که سایر برنامه های سفر منطقه لا ورا را که از Jarandilla de la Vera شروع می شود و مقصد نهایی آنها پنج مکان تاریخی در مسیرهایی با زمان سفر حدود 30 دقیقه است، کاوش می کنند. در سمت دیگر، ما Caminomorisco را داریم که حداقل 45 دقیقه از هر مکان دیدنی تاریخی دیگری فاصله دارد.
توزیع سرزمینی دو غلظت عمده از برنامه های سفر مناسب مربوط به شمال استان کاسرس و جنوب باداخوز را نشان داد. این شرایط ممکن است به ایجاد برنامه های سفر طولانی تر کمک کند و از این طریق با میانگین کوتاه اقامت که مشخصه اکثر اقامتگاه های توریستی هر دو فضا است مبارزه کند. از سوی دیگر، همچنین نشان داده شد که برخی از گروههای تاریخی، مانند گوادالوپ و آزواگا، بخشی از مدارها نیستند زیرا زمان سفر آنها بیش از یک ساعت است. به همین ترتیب، دیگر برنامه های سفر را می توان قدردانی کرد که در قلمرو بسیار منزوی هستند. معرف ترین مورد مربوط به Valencia de Alcántara است ( شکل 10 ).
4. بحث
اجرای سریع پیشرفتهای تکنولوژیکی در گردشگری فرهنگی بیشتر و بیشتر مرتبط میشود. مطالعات متعددی از مدلهای مفهومی طراحی شده برای بهبود تجارب گردشگران با استفاده از فناوری غوطهور [ 93 ، 94 ] مانند واقعیت افزوده [ 95 ، 96 ] استفاده میکنند. همچنین از تجزیه و تحلیل اطلاعات ارائه شده توسط شبکه های اجتماعی برای شناسایی الگوهای تحرک استفاده می شود [ 97 ].
بدیهی است که یک پیشنهاد تکنولوژیک قوی برای توسعه و بهبود تجربیات گردشگری وجود دارد. با این حال، مطالعات اندکی روشهایی را برای ایجاد برنامههای سفر گردشگری که نوآوریهای تکنولوژیکی ذکر شده متعاقباً در آن اعمال میشوند، مورد بررسی قرار دادهاند [ 44 ، 45 ]. تا حدی، تصوری که داده می شود این است که برنامه های سفر به صورت خود به خود و بدون در نظر گرفتن معیارهای دیگر در مورد تقاضای خاص هر قلمرو و زمان موجود یا سفر ضروری ایجاد می شوند. شاید به این تکنیک اهمیت بیشتری نسبت به دانش پایه داده شود، در حالی که باید برعکس باشد.
با توجه به این وضعیت، تحقیق روشی را پیشنهاد میکند که امکان ایجاد برنامههای سفر را فراهم میآورد، با در نظر گرفتن معیارهای پایه، نزدیکی و زمان سفر، علاوه بر وجود منابع. برای نشان دادن پتانسیل آن، ما حوزه خاصی را به عنوان مبنایی در نظر گرفتهایم که بر نوع خاصی از منابع، یعنی مجموعههای تاریخی، تکیه دارد. مطالعات متعدد تاکید می کند که این نوع جاذبه گردشگری می تواند تعداد زیادی از بازدیدکنندگان و مسافران روزانه را به خود جذب کند. برای دستیابی به این هدف، ایجاد برنامه های سفر مشخصی ضروری است که به گردشگر بالقوه امکان آشنایی با میراث مجاور را به صورت هماهنگ با استفاده از یک محصول گردشگری ارائه دهد. این ایده توسط نویسندگان متعددی در زمان های بسیار متفاوت مطرح شده است [ 98 , 99 ,100 ، 101 ]، و در مناطقی با میراث فرهنگی پراکنده قابل توجهی که به خودی خود قادر به جذب گردشگران متعدد نیستند، مورد توجه است.
در زمینه تحلیلشده، ایجاد برنامههای سفر به عنوان یک نیاز اساسی برای تشویق گردشگری به وجود میآید که در وبسایتهای رسمی متعدد دیده میشود، اگرچه طبقهبندی جامعی از آنها در منطقه مورد مطالعه انجام نشده است [ 102 ]. در مواردی، برنامههای سفر از تحلیلهای خاص مبتنی بر روشها ناشی نمیشوند، بلکه بیشتر نتیجه بداههپردازی هستند [ 45 ] یا حتی وجود ندارند. فقدان همان محدودیت آشکاری برای توسعه فعالیت ایجاد می کند [ 103] زیرا ممکن است کریدورهای فرهنگی را برای چند برابر کردن ارزش افزوده یک مقصد تشکیل دهند. این جنبه زمانی ضروری است که منابع به اندازه کافی برای ایجاد جریان توریستی جذاب نباشند و برای رقابتی بودن و جذب بازدیدکنندگان باید توسط منابع دیگر پشتیبانی شوند. در نتیجه، مطالعه انجام شده با هدف ایجاد مبانی روشی معتبر برای برجسته کردن میراث فرهنگی بسیاری از مناطق است. برای دستیابی به این هدف، ما به GIS متوسل شدیم، ابزاری که اغلب در تحلیل، مدیریت و برنامه ریزی گردشگری استفاده می شود [ 104 ، 105 ، 106 .]. به طور دقیق، مطالعه بر استفاده از تحلیلگر شبکه متمرکز بود، ابزار خاصی که امکان محاسبه مناطق خدماتی و نزدیکترین تسهیلات را فراهم می کند. هر دو تجزیه و تحلیل برنامه های سفری را ایجاد می کنند که از یک سری امکانات و حوادث شروع می شود تا تصمیم گیری و مدیریت توریست را تسهیل کند.
استفاده از تحلیلگر شبکه امکان ایجاد مسیرهای متعدد و اولویت بندی آنها را مطابق با معیارهای ذکر شده، یا به دلیل اهمیت نقطه توریستی که از آنجا شروع می شود، یا نزدیکی سایر مقاصد بالقوه را می دهد. بنابراین مشخص می شود که همه مسیرهای ممکن به دلیل زمان لازم برای سفر قابل اجرا نیستند و این به معنای محدود بودن آنهاست. این نشان میدهد که میتوان برنامههای سفر توریستی را ایجاد کرد که بر اساس آن مطالعات مربوط به قابلیت اقتصادی آغاز شود و تولید محصولاتی که تجربیات را در مکانهای مختلف ترکیب میکنند، ترویج کرد. از این میان، میتوان تمام نوآوریهای تکنولوژیکی را که در حال گسترش گسترده در بخش گردشگری هستند، مانند واقعیت افزوده، دادههای بزرگ، به کار برد [ 107 ]] و حتی هوش مصنوعی [ 108 ].
نتایج بهدستآمده در این تحقیق نشان میدهد که امکان ایجاد برنامههای سفر به شرط رعایت حداقل شرایط خاص مانند آگاهی از موقعیت منابع و مراکز اصلی جذب گردشگر و همچنین شبکه راهها وجود دارد. به نوبه خود، با ارائه تنظیمات لازم، امکان بازتولید روش با سایر منابع گردشگری و در مکان های دیگر وجود دارد. تأیید شد که مجموعه های تاریخی مراکزی برای جذب گردشگر هستند که با اجرای برنامه های گردشگری می توانند از تعامل مشترک بهره مند شوند. همچنین تأکید میشود که میتوان با تنظیم معیارهای انتخاب، چه از نوع منبع یا زمان سفری که گردشگران میخواهند برای آشنایی با اطراف اختصاص دهند، این سفرها را مدیریت و برنامهریزی کرد.
سودمندی این تحقیق بر نشان دادن پتانسیل اکسترمادورا برای ایجاد برنامه های سفر فرهنگی و تسهیل مدیریت جامع آن متمرکز است. بنابراین هدف آن این است که یک پایگاه کاری باشد که بر اساس آن توسعه گردشگری مناطق روستایی را با برجسته کردن میراث فرهنگی آنها تشویق کند. به همین دلیل اقدامات متعددی برای ایجاد محصولاتی با محوریت گشت و گذار که در نقاط اصلی جذب توریست ارائه می شود، ضروری است. پس از آن، ایجاد محصولاتی با تمرکز بر گردشگرانی که شب را در نقاط مختلفی که یک برنامه سفر را تشکیل می دهند، ایجاد می شود.
نتایج بهدستآمده، خطوط آینده تحقیقاتی را باز میکند که شامل تعیین اولویتهای تقاضا میشود، به گونهای که تولید برنامههای سفر بر اساس منابع خاص را بتوان بیشتر مشخص کرد. در این صورت، این روش راه را برای ایجاد برنامه های سفر بر اساس قلعه ها، مگالیت ها و غیره باز می کند. به همین ترتیب، خط دیگری می تواند باز شود تا به تولید محصولاتی منجر شود که برنامه های سفر ایجاد شده را برجسته می کند تا در دسترس بودن اقامتگاه ها و رستوران ها، راهنمای گردشگری و غیره
5. نتیجه گیری ها
نتایج اصلی که می توان از این تحقیق گرفت، متنوع است.
اولی نشان میدهد که اگرچه نوع گردشگرانی که از اکسترمادورا بازدید میکنند بسیار متفاوت است، اما به وضوح میتوان آنها را در دو دسته قرار داد: آنهایی که ترجیحات فرهنگی دارند و کسانی که با محیط طبیعی همذات پنداری میکنند. علاوه بر این، توزیع سرزمینی همیشه با حضور برخی منابع سازگار نیست. بنابراین مشخص شده است که برخی از مناطق دارای میراث فرهنگی قابل توجهی هستند، اما گردشگران فرهنگی در آنجا غالب نیستند، که این شک در مورد رضایت بخش بودن بهره برداری گردشگری آنها ایجاد می کند.
دوم نشان می دهد که میراث فرهنگی اکسترمادورا یکی از منابع ضروری برای توسعه گردشگری است. علیرغم غنای فوق العاده این میراث، تنها چند مرکز توریستی قادر به برجسته کردن آن هستند. در واقع، این نقاط توریستی به دلیل ظرفیت جذب گردشگران مورد توجه قرار میگیرند و با مجموعههای تاریخی مشخص میشوند، اگرچه برجستهترین آنها سایتهای میراث جهانی کاسرس و مریدا هستند. با این حال، می توان قدردانی کرد که مراکز دیگری وجود دارند که با وجود مجموعه تاریخی بودن، حجم قابل توجهی از بازدیدکنندگان را جذب نمی کنند.
سومین مورد بر لزوم ایجاد برنامههای سفر توریستی با قابلیت چند برابر کردن جاذبههای مراکز خاص تأکید میکند، این امر زمانی ضروری است که یک شهرداری به تنهایی قادر به جذب بازدیدکننده نباشد. ایجاد این سفرها همیشه پیچیده است و در مواقعی ممکن است مبهم باشد. در واقع برخی از نویسندگان معتقدند که مسیرهای توریستی خود ممکن است هم منبع و هم محصول باشند [ 109 ، 110 ]. با این وجود، این مطالعه نشان داده است که گردشگری فرهنگی به ویژه در اکسترمادورا جذاب است، زیرا تعداد زیادی از گردشگران و اقامتهای شبانه در شهرهای میراث اصلی آن به اثبات رسیده است. به همین دلیل، لازم است بر گسترش توسعه فعالیت ها به سمت مناطقی که در بازار گردشگری نیستند، تاکید شود.
چهارمین مورد استفاده از GIS برای تولید این برنامههای سفر را نشان میدهد و تحلیلگر شبکه را به عنوان ابزاری اساسی در نظر میگیرد و امکانات تحلیلی را که ارائه میدهد ترکیب میکند. شکی نیست که ابزارهای GIS برای تجزیه و تحلیل و مدیریت قلمرو بسیار محبوب شده اند، به ویژه زمانی که پتانسیل عظیمی برای تسهیل تصمیم گیری ارائه می دهند. در واقع پیشینه هایی وجود دارد که از نقش خود به عنوان یک ابزار مدیریت [ 111 ، 112 ] و به عنوان نرم افزار لازم برای ایجاد برنامه های سفر گردشگری و کشف الگوهای تحرک دفاع می کنند [ 44 ، 70 ]]. همچنین تاکید شده است که ایجاد برنامههای سفر گردشگری با استفاده از این ابزارهای تحلیل شبکه کار سادهای است، اما نمیتوان انکار کرد که میتوان مسیرها را بسیار بیشتر توسعه داد تا آنها را با الزاماتی که مدیران مناسب میدانند، توسعه داد. از این نظر، هم نزدیکترین امکانات و هم ابزار منطقه خدمات کارآمد نشان داده شده است.
پنجمین بر روی تبعیض انواع سفر با در نظر گرفتن جنبه های اساسی مبدا و مقصد علاوه بر زمان سفر تمرکز دارد. اگر نتایج اساسی در نظر گرفته شود، واضح است که مناطقی وجود دارد که در آنها تولید و برجسته کردن یک برنامه سفر بسیار آسان است، زمانی که برخی از گروههای تاریخی فاصله بسیار کمی با دیگران دارند. در مقابل، سایر مناطق به دلیل موقعیت حاشیه ای یا دسترسی ضعیف، ایجاد مسیرها را بسیار دشوار می دانند، به این معنی که آنها به اقدام خود برای جذب گردشگران وابسته هستند.
ششمین و آخرین نتیجه ای که می توان گرفت، نیاز به ایجاد نقطه شروع طراحی برنامه های سفر برای ارائه محصولات رقابتی در مناطقی است که به دلیل عوامل تعیین کننده خارجی مانند موقعیت یا دسترسی آنها در بهترین موقعیت برای گردشگری نیستند [ 113 ] . طبیعتاً، طراحی نهایی برنامه سفر و تبدیل آن به یک منبع نیاز به مطالعه بیشتر برای اندازه گیری ظرفیت جذب قلمرو با استفاده از تکنیک های ارزیابی خاص برای تقاضا و عرضه دارد.
منابع
- Prats, L. El concepto de patrimonio Culture. Política Soc. 1998 ، 27 ، 63-76. [ Google Scholar ]
- Vecco, M. تعریفی از میراث فرهنگی: از ملموس به ناملموس. J. Cult. میراث. 2010 ، 11 ، 321-324. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- García, N. Culturas Híbridas: Estrategias para Entrar y Salir de la Modernidad ; Paidós: بوئنوس آیرس، آرژانتین، 2005; 349p. [ Google Scholar ]
- پرتس، ال. سانتانا، A. Reflexiones libérrimas sobre patrimonio، turismo y sus confusas relaciones. در El Encuentro del Turismo con el Patrimonio Cultural: Concepciones Teóricas y Modelos de Aplicación ; Prats, L., Santana, A., Eds. Fundación El Monte: سویا، اسپانیا، 2005; ص 9-25. [ Google Scholar ]
- فونتال، O. La educación Patrimonial. Teoría y Práctica en el Aula, el Museo e Internet ; Trea: Gijón, España, 2004; پ. 303. [ Google Scholar ]
- Whelan, Y. Heritage, Memory and the Politics of Identity: Perspective New on the Cultural Landscape ; Routledge: نیویورک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا، 2007; 168p. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- بارتل، دی. میراث فرهنگی و چالش پایداری . Routledge: نیویورک، نیویورک، ایالات متحده آمریکا، 2016; 222p. [ Google Scholar ]
- لارسن، پی بی؛ Logn، W. میراث جهانی و توسعه پایدار. جهت گیری های جدید در مدیریت میراث جهانی ; Routledge: لندن، بریتانیا، 2018; 310p. [ Google Scholar ]
- گونزالس، I. Conservación de Bienes Culturales. Teoría, Historia, Principios y Normas ; Cátedra: مادرید، اسپانیا، 2006; 632p. [ Google Scholar ]
- یو، ایکس. شو، اچ. عناصر میراث فرهنگی در گردشگری: ساختار لایه ای از یک چارچوب تحلیلی سه جانبه. جی. مقصد. علامت گذاری. مدیریت 2019 ، 13 ، 39–50. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Zamora، E. Sobre patrimonio y desarrollo. Aproximación al concepto de patrimonio Culture y su utilización en processos desarrollo سرزمینی. 1، 2011، پاسوس. کشیش تور. پاتریم. فرقه 2011 ، 9 ، 101-113. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Fernández, E. De tesoro ilustrado a recurso turístico: El cambiante significado del patrimonio فرهنگی. پاسوس. کشیش تور. پاتریم. فرقه 2006 ، 4 ، 1-12. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- تیموتی، دی جی; Nyaupane، GP میراث فرهنگی و گردشگری در جهان در حال توسعه . Routledge: لندن، انگلستان، 2009; 280p. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- د لا کال، م. García, M. Ciudades Históricas: Patrimonio Culture y Recurso turístico. اریا 1998 ، 47 ، 249-266. در دسترس آنلاین: https://dialnet.unirioja.es/descarga/articulo/34879.pdf (در 15 دسامبر 2019 قابل دسترسی است).
- Troitiño، MA Turismo y ciudades Históricas. Retos y oportunidades. تور. پاتریم. 2000 ، 1 ، 27-34. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کاسترو، بی. لوئیس، RC; لوپز، ال. احمد، ر. هرتزوگ، A. شهر تاریخی، عملکرد و توسعه گردشگری: تعادل رفتارهای اجتماعی در شهر سانتیاگو د کامپوستلا (اسپانیا). تور. بیمارستان Res. 2016 ، 16 ، 282-293. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Olivera، A. Patrimonio inmaterial، recurso turístico y spíritu de los territorios. کواد. تور. 2001 ، 27 ، 663-677. در دسترس آنلاین: https://revistas.um.es/turismo/article/view/140151/126251 (در 12 دسامبر 2019 قابل دسترسی است).
- هرناندز، جی. لوس کمینوس دل پاتریمونیو. Rutas e Iinerarios Cultures. پاسوس. کشیش تور. پاتریم. فرقه 2011 ، 9 ، 225-236. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Porcal، MC El patrimonio روستایی como recurso turístico. La puesta en valor turístico de infraestructuras territoriales (rutas y caminos) در las áreas de montaña del País Vasco y de Navarra. کواد. تور. 2011 ، 27 ، 759-784. در دسترس آنلاین: https://revistas.um.es/turismo/article/view/140211/126361 (در 19 دسامبر 2019 قابل دسترسی است).
- Cañizares, MC La “Ruta de Don Quijote” en Castilla-La Mancha (اسپانیا): نووو سفر فرهنگی اروپا. نیمبوس 2008 ، 21-22 ، 55-75. در دسترس آنلاین: https://repositorio.ual.es/bitstream/handle/10835/1510/Ca%C3%B1izares%20Ruta.pdf?sequence=1 (در 1 دسامبر 2019 قابل دسترسی است).
- قیمیر، KB; Pimbert، MP تغییر و حفاظت اجتماعی ; Earthscan: لندن، انگلستان، 2008; 341p. [ Google Scholar ]
- هریسون، دی. هیچکانک، ام . سیاست میراث جهانی. مذاکره درباره گردشگری و حفاظت از محیط زیست انتشارات نمای کانال: بریستول، انگلستان، 2005; 192 ص. [ Google Scholar ]
- دالن، جی تی; گیان، میراث فرهنگی و گردشگری PN در جهان در حال توسعه: چشم انداز منطقه ای . Routledge: لندن، انگلستان، 2009. [ Google Scholar ]
- Troitiño Vinuesa، MA; Troitiño Torralba، L. Patrimonio y turismo: Reflexión teórico-conceptual y una propuesta metodológica integradora aplicada al municipio de Carmona (سویا، اسپانیا). Scr. نوا 2019 ، 20 ، 1–45. در دسترس آنلاین: https://www.ub.edu/geocrit/sn/sn-543.pdf (در 27 فوریه 2020 قابل دسترسی است). [ CrossRef ]
- براندیس، دی. در Ciudades Patrimonio de la Humanidad: Patrimonio, Turismo y Recuperación Urbana ; Troitiño، MA، Ed. Universidad Internacional de Andalucía/Junta de Andalucía: سویا، اسپانیا، 2009; صص 72-99. [ Google Scholar ]
- Collin Harguindeguy, L. La transformación del patrimonio culture en recurso turístico. کشیش اندال. آنتروپل 2019 ، 16 ، 21-48. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Prats، F. Sostenibilidad y turismo، una simbiosis imprescindible. استود. Turísticos 2007 ، 173 ، 13-66. در دسترس به صورت آنلاین: https://www.iet.tourspain.es/img-iet/revistas/ret-172-173-2007-pag13-62-101045.pdf (در 27 فوریه 2020 قابل دسترسی است).
- لولانسکی، تی. لولانسکی، وی. ادغام پایدار میراث فرهنگی و گردشگری: یک مطالعه متا. J. Sustain. تور. 2011 ، 19 ، 837-862. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Li, Y. گردشگری میراث: تضادهای بین حفاظت و تغییر. تور. بیمارستان Res. 2003 ، 4 ، 247-261. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لیو، ز. توسعه گردشگری پایدار: نقد. J. Sustain. تور. 2003 ، 11 ، 459-475. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- کلمن، I. نقدهای پایداری جزیره در گردشگری. تور. Geogr. 2019 ، 1-18. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- کرسپی، م. Planells، M. Recursos turísticos ; Síntesis: مادرید، اسپانیا، 2011; 424p. [ Google Scholar ]
- Martos، M. Las ciudades patrimoniales en el mercado turístico Culture. اوبدا و بائزا. گرن تور. کشیش تحقیق. Turísticas 2012 ، 6 ، 63-82. در دسترس آنلاین: https://dialnet.unirioja.es/descarga/articulo/4172823.pdf (در 27 دسامبر 2019 قابل دسترسی است).
- گونزالس، اس. Querol، MA El patrimonio غیر مادی. Rev. PH 2015 , 88 , 306-307. در دسترس آنلاین: https://www.iaph.es/revistaph/index.php/revistaph/article/view/3626/3697 (در 5 دسامبر 2019 قابل دسترسی است).
- Rengifo، JI Rutas Cultures y turismo en el contexto español. PH Boletín Inst. اندال. پاتریم. 2006 ، 60 ، 114-125. در دسترس آنلاین: https://www.iaph.es/revistaph/index.php/revistaph/article/view/2263/2263 (در 5 دسامبر 2019 قابل دسترسی است). [ CrossRef ]
- سیسن، آر. Gastal، S. Nueva visión sobre los itinerarios turísticos. یک مشارکت در بخش کامل. استود. چشم انداز Y. En Tur. 2011 ، 20 ، 1449-1463. در دسترس آنلاین: https://www.redalyc.org/pdf/1807/180722700012.pdf (دسترسی در 5 دسامبر 2019).
- Mascarenhas، RG; Gândara، JM Producción y Transformación Terrial. La gastronomía como atractivo turístico. استود. چشم انداز تور. 2010 ، 19 ، 776-791. در دسترس آنلاین: https://dialnet.unirioja.es/descarga/articulo/3352414.pdf (در 5 دسامبر 2019 قابل دسترسی است).
- Boletín Official del Estado (BOE). Código Civil y Legislación Complementaria. در دسترس آنلاین: https://www.boe.es/legislacion/codigos/codigo.php?id=034_Codigo_Civil_y_legislacion_complementaria (در 2 نوامبر 2019 قابل دسترسی است).
- Boletín Official del Estado (BOE). Ley 13/85 del Patrimonio Histórico Español. در دسترس آنلاین: https://www.boe.es/boe/dias/1985/06/29/pdfs/A20342-20352.pdf (دسترسی در 2 نوامبر 2019).
- وزارت فرهنگ و اخراج Gobierno de España. پایگاه داده های بینس موبلس. در دسترس آنلاین: https://www.culturaydeporte.gob.es/bienes/cargarFiltroBienesMuebles.do?layout=bienesMuebles&cache=init&language=es (در 2 نوامبر 2019 قابل دسترسی است).
- وزارت فرهنگ و اخراج Gobierno de España. پایگاه داده های Bienes Inmuebles. در دسترس آنلاین: https://www.culturaydeporte.gob.es/bienes/cargarFiltroBienesInmuebles.do?layout=bienesInmuebles&cache=init&language=es (در 2 نوامبر 2019 قابل دسترسی است).
- Boletín Official del Estado (BOE). Ley 45/2007، para el desarrollo sostenible del medio rural. در دسترس آنلاین: https://www.boe.es/eli/es/l/2007/12/13/45/con (در 2 نوامبر 2019 قابل دسترسی است).
- سانچز، جی.ام. Sánchez, M. Sinergias turísticas en entornos rurales: Entre el mito y la realidad. El caso del Geoparque Villuercas-Ibores-Jara. در X Citurdes: Congreso Internacional de Turismo Rural y Desarrollo Sostenible, Santiago de Compostela, Spain, 19-21 اکتبر 2016 . Santos, XM, Taboada, P., Lopez, L., Eds.; UFRGS، USC، ANTE، Grupo Mercados Nâo Agrícolas Rurais: Santiago de Compostela، اسپانیا، 2016; صص 433-448. [ Google Scholar ]
- سانچز، جی.ام. Rengifo، JI Los espacios naturales protegidos y su capacidad de atracción turística: Referencias al Parque Nacional de Monfragüe (Extremadura-Spaña). در مجموعه مقالات APDR; Universidade de Beira Interior; RSAI; ERSA، سرمایه فکری و توسعه منطقهای: مناظر و چالشهای جدید برای برنامهریزی فضایی، کوویلا، پرتغال، 6-7 ژوئیه 2017. صص 1196-1206. [ Google Scholar ]
- سانچز، جی.ام. رنگیفو، جی. مارتین، LM تحرک گردشگران در مقصد به سمت مناطق حفاظت شده: مطالعه موردی اکسترمادورا. Sustainability 2018 , 10 , 4853. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ Green Version ]
- سانچز، جی.ام. رنگیفو، جی. Sánchez, M. Caracterización espacial del turismo en Extremadura mediante análisis de agrupamiento (تحلیل گروه بندی). Un ensayo Técnico. ژئوفوکوس. کشیش بین المللی Cienc. تکنول. Inf. Geográfica 2017 ، 19 ، 207-235. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- سانچز، جی.ام. بلاس، آر. Rengifo، JI Dehesas of Extremadura، اسپانیا: یک پتانسیل برای توسعه اجتماعی-اقتصادی مبتنی بر فعالیتهای گردشگری کشاورزی. Forests 2019 , 10 , 620. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- سانچز، جی.ام. سانچز، ام. Rengifo، JI La evaluación del potencial para el desarrollo del turismo rural. روشهای کاربردی در استان کاسرس. فوکوس جغرافیایی: Rev. Cienc. تکنول. Inf. Geográfica 2013 ، 13 ، 99-130. در دسترس آنلاین: https://www.geofocus.org/index.php/geofocus/article/view/263 (در 15 دسامبر 2019 قابل دسترسی است).
- رنگیفو، جی. سانچز، JM El patrimonio en Extremadura: Un mecanismo para la cooperación transfronteriza. پولیگونوس. کشیش جئوگر. 2017 ، 29 ، 223-248. در دسترس آنلاین: https://revpubli.unileon.es/ojs/index.php/poligonos/article/view/5207 (در 15 دسامبر 2019 قابل دسترسی است). [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- سو، آر. برامول، بی. Whalley، PA اقتصاد سیاسی فرهنگی و گردشگری میراث شهری. ان تور. Res. 2018 ، 68 ، 30-40. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- سریجونتراپون، پ. فیشر، دی. رنی، HG ارزیابی پایداری معیشت مرتبط با گردشگری در یک سایت میراث جهانی شهری. جی. هریت. تور. 2018 ، 13 ، 395-410. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- گارسیا، ام. د لا کال، م. یوبرو، سی. میراث فرهنگی و گردشگری شهری: مراکز شهرهای تاریخی تحت فشار. Sustainability 2017 , 9 , 1346. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ Green Version ]
- شوال، ن. برنامه ریزی شهری و گردشگری در شهرهای اروپایی. تور. Geogr. 2018 ، 20 ، 371-376. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- پارک، ای. چوی، BK; لی، تی جی نقش و ابعاد اصالت در گردشگری میراث. تور. مدیریت 2019 ، 74 ، 99-109. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لوگوتتیس، اس. Stylianidis، E. BIM نرم افزار منبع باز (OSS) برای مستندسازی میراث فرهنگی. باستانی مجازی Rev. 2016 , 7 , 28-35. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- تشو، اف. بوهالیس، دی. واقعیت افزوده در سایتهای میراث فرهنگی. در فناوری اطلاعات و ارتباطات در گردشگری ; Inversini, A., Schegg, R., Eds.; Springer: برلین/هایدلبرگ، آلمان، 2016; ص 607-619. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- یووچوا، ز. بوهالیس، د. Gatzidis، C. مهندسی تجربیات گردشگری واقعیت افزوده. در فناوری اطلاعات و ارتباطات در گردشگری ; Cantoni, L., Xiang, Z., Eds. انتشارات بین المللی Springer: وین، اتریش، 2015; ص 24-35. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- بکله، م. پیردیکا، آر. فروتونی، ای. مالینورنی، ای. گین، جی. بررسی واقعیت افزوده، مجازی و ترکیبی. جی. کامپیوتر. فرقه میراث. 2018 ، 11 ، 1-36. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- نوهوفر، بی. بوهالیس، د. لادکین، الف. گونهشناسی تجربیات گردشگری ارتقا یافته با فناوری. بین المللی جی. تور. Res. 2014 ، 16 ، 340-350. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Naranjo، FZ La Convención Europea del Paisaje y su aplicación en España. سیوداد تریت. 2001 ، 128 ، 275-282. [ Google Scholar ]
- شورای اروپا 2008. Recomendación CM/Rec(2008)3 del Comité de Ministros a los Estados miembro sobre las orientaciones para la aplicación del Convenio Europeo del Paisaje. در دسترس آنلاین: https://www.mapa.gob.es/es/desarrollo-rural/planes-y-estrategias/desarrollo-territorial/09047122800d2b4d_tcm30-421588.pdf (در 27 فوریه 2020 قابل دسترسی است).
- Silva Pérez, R. La dehesa vista como paisaje Culture. Fisionomías، funcionalidades y dinámicas históricas. اریا 2010 ، 82 ، 143-157. در دسترس آنلاین: https://www.unioviedo.es/reunido/index.php/RCG/article/view/1691/1585 (در 27 فوریه 2020 قابل دسترسی است).
- گوزمان آلوارز، JR تصویر یک منظره رام شده: Dehesa در طول تاریخ در اسپانیا. فرقه تاریخچه رقم. J. 2016 , 5 , e003. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- فرناندز کاچو، S. La dimensión paisajística en la gestión del patrimonio Culture in España. استود. Geográficos 2019 ، 80 ، 1-16. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- Cruz Pérez, L. El agua como elemento generador de paisajes Culturees: Una visión desde el Plan Nacional de Paisaje Cultural. در Paisajes Culturales del Agua ; Lozano Bartolozzi, MM, Méndez Hernán, V., Eds. Universidad de Extremadura: Cáceres، اسپانیا، 2017; صص 17-36. در دسترس آنلاین: https://dehesa.unex.es/bitstream/handle/10662/6703/978-84-697-4487-1.pdf?sequence=1&isAllowed=y (در 27 فوریه 2020 دسترسی پیدا کرد).
- Naranjo، FZ Los paisajes como patrimonio natural y Culture. در I Congreso International “El Patrimonio Culture y Natural como motor de desarrollo: Investigación enovación” ; Peinado Herreros، MA، Ed. Universidad Internacional de Andalucía: سویا، اسپانیا، 2012; صص 626-644. در دسترس آنلاین: https://dspace.unia.es/bitstream/handle/10334/3456/2012_Congresointernacional.pdf (در 27 فوریه 2020 قابل دسترسی است).
- فنفانی، د. Matarán Ruiz، A. La aplicación del Convenio Europeo del Paisaje en España e Italia: Un análisis Crítico de los casos andaluz y toscano. کشیش Electrónica Patrim. Histórico 2010 ، 6 ، 1-15. در دسترس آنلاین: https://revistaseug.ugr.es/index.php/erph/article/view/3372/3384 (در 27 فوریه 2020 قابل دسترسی است).
- رنگیفو، جی. سانچز، جی.ام. پاسوس: کشیش تور. پاتریم. فرقه 2016 ، 14 ، 907-928. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- موسسه ملی استادیستیکا هتل ها: Encuesta de ocupación، índice de precios e indicadores de rentabilidad. در دسترس آنلاین: https://www.ine.es/dynt3/inebase/es/index.htm?padre=238&dh=1 (در 25 مارس 2019 قابل دسترسی است).
- سانچز-مارتین، جی.-م. سانچز-ریورو، ام. رنگیفو-گالگو، جی.-آی. آب به عنوان یک منبع توریستی در اکسترمادورا: ارزیابی ظرفیت جذب آن و تقریب آن با مشخصات توریستی پایداری 2020 ، 12 ، 1659. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- موسسه ژئوگرافیکو ملی (IGN). در دسترس آنلاین: https://www.ign.es/web/resources/docs/IGNCnig/CBG%20-%20BTN100.pdf (در 2 نوامبر 2019 قابل دسترسی است).
- Junta de Extremadura. اکسترمادورا توریسمو در دسترس آنلاین: https://www.turismoextremadura.com/es/organiza-tu-viaje/donde-alojarse/index.html (در 2 نوامبر 2019 قابل دسترسی است).
- مکرچر، بی. Lau, G. الگوهای حرکت گردشگران در یک مقصد. تور. Geogr. 2008 ، 10 ، 355-374. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- زولتان، جی. مک کرچر، ب. تحلیل حرکات درون مقصدی و مشارکت فعالیت گردشگران از طریق مصرف کارت مقصد. تور. Geogr. 2015 ، 17 ، 19-35. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ژونگ، ال. سان، اس. قانون، ر. الگوهای حرکتی گردشگران. تور. مدیریت 2019 ، 75 ، 318-322. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- شانته، ا. فوئنتس، ال. مونوز، ا. رامیرز، جی. نقشه برداری علمی تحرک گردشگران 1980-2019. پیشرفت های تکنولوژیکی در جمع آوری داده ها برای ردیابی گردشگر پایداری 2019 ، 11 ، 4738. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- ویاامیشلین. در دسترس آنلاین: https://www.viamichelin.es (در 2 نوامبر 2019 قابل دسترسی است).
- ایندریاساری، وی. محمود، ع. آنماد، ن. شریف، الف. مشکل حداکثر منطقه خدماتی برای مکان یابی بهینه امکانات اضطراری. بین المللی جی. جئوگر. Inf. علمی 2010 ، 24 ، 213-230. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لیو، ال. شیا، بی. وو، اچ. ژائو، جی. پنگ، ز. Yu, Y. تعیین محدوده شهر طبیعی با نقاط دیدنی بر اساس منطقه خدماتی و روش حداکثر آنتروپی. Entropy 2019 ، 21 ، 458. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- وانگ، جی. نمودارهای voronoi رشد بلوری تطبیقی مبتنی بر شش ضلعی Kwan، MP بر اساس سطوح وزنی برای تعیین حدود منطقه خدمات. ISPRS Int. J. Geo-Inf. 2018 ، 7 ، 257. [ Google Scholar ] [ CrossRef ] [ نسخه سبز ]
- ESRI. در دسترس آنلاین: https://desktop.arcgis.com/es/arcmap/latest/extensions/network-analyst/service-area.htm (در 15 نوامبر 2019 قابل دسترسی است).
- عشق، دی. لیندکوئیست، پ. دسترسی جغرافیایی بیمارستان ها به سالمندان: تجزیه و تحلیل سیستم های اطلاعات جغرافیایی در ایلینوی. سرویس سلامت Res. 1995 ، 29 ، 629-651. در دسترس آنلاین: https://go.gale.com/ps/i.do?id=GALE%7CA16745151&sid=googleScholar&v=2.1&it=r&linkaccess=fulltext&issn=00179124&p=AONE&sw=w (در 12 دسامبر 2019 دسترسی پیدا کرد). [ PubMed ]
- اوقاده دوم، س. دندکاری، پ. Ranade، P. انتخاب مکان و تجزیه و تحلیل نزدیکترین تسهیلات برای مراکز باجه خودکار (ATM): مطالعه موردی برای Aundh (Pune)، هند. بین المللی J. Adv. سنسور از راه دور GIS Geogr. 2014 ، 2 ، 19-29. در دسترس آنلاین: https://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.671.562&rep=rep1&type=pdf (در 12 دسامبر 2019 قابل دسترسی است).
- Drezner, T. قرار دادن یک تسهیلات جدید در میان امکانات موجود و به طور نابرابر جذاب. J. Reg. علمی 1994 ، 34 ، 237-252. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ReVelle، CS; Eiselt، HA تجزیه و تحلیل مکان: یک سنتز و بررسی. یورو جی. اوپر. Res. 2005 ، 165 ، 1-19. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Instituto Nacional de Estadística (INE). در دسترس آنلاین: https://www.ine.es/FichasWeb/RegComunidades.do?fichas=49&busc_comu=&botonFichas=Ir+a+la+tabla+de+resultados (در 5 نوامبر 2019 قابل دسترسی است).
- UNWTO. گردشگری و فرهنگ. در دسترس آنلاین: https://www.unwto.org/tourism-and-culture (در 15 فوریه 2019 قابل دسترسی است).
- ژائو، ایکس. لو، ایکس. لیو، ی. لین، جی. درک الگوهای جنبش توریستی An، J. از منظر اندازه مهمانی سفر با استفاده از داده های ردیابی تلفن همراه: مطالعه موردی شیان، چین. تور. مدیریت 2018 ، 69 ، 368-383. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لو، آ. مک کرچر، بی. مدل سازی جنبش های توریستی: تحلیل مقصد محلی. ان تور. Res. 2006 ، 33 ، 403-423. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- آسرو، وی. گوزو، اس. توماسلی، V. ساخت شبکه های گردشگری از طریق تحرک گردشگران. J. Travel Res. 2015 ، 55 ، 751-763. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- ماسیرو، ال. زولتان، جی. بازدیدهای درون مقصدی گردشگران و حالت حمل و نقل: یک مدل پروبیت دو متغیره. ان تور. Res. 2013 ، 43 ، 529-546. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- سانچز، M. Anuario de Oferta y Demanda Turística de Extremadura por Territorios. Año 2017 ; Junta de Extremadura: Mérida، اسپانیا، 2018; 87p، در دسترس آنلاین: https://www.turismoextremadura.com/.content/observatorio/2017/EstudiosYMemoriasAnuales/Anuario_oferta-demanda2017.pdf (دسترسی در 10 نوامبر 2019).
- بک، ا. مایول، بی. تیمز، ک. شافر، وی. اسکاورونسکایا، ال. لیتل، سی. مدیریت تجارب گردشگری میراث همهجانبه: یک مدل مفهومی. تور. مدیریت 2019 ، 72 ، 117-120. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- یونگ، آر. خو، سی. واقعیت های جدید: مروری بر ادبیات سیستماتیک در مورد واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در تحقیقات گردشگری. Curr. تور مسائل. 2019 ، 22 ، 2056–2081. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Tsai, S. واقعیت افزوده افزایش رضایت مکان برای بازاریابی گردشگری میراث. 2019. Curr. تور مسائل. 2019 ، 1-6. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- تام دیک، ام سی; یونگ، تی. مدل نظری پذیرش واقعیت افزوده سیار در گردشگری میراث شهری. Curr. تور مسائل. 2018 ، 21 ، 154-174. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- آلمانی، ع. کاماچو، وی. Trejo، H. تجزیه و تحلیل مبتنی بر رسانه های اجتماعی خدمات اکوسیستم فرهنگی و گردشگری میراث در یک منطقه ساحلی مکزیک. تور. مدیریت 2020 , 77 , 104002. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Inskeep، E. برنامه ریزی گردشگری: یک تخصص در حال ظهور. مربا. طرح. دانشیار 1988 ، 54 ، 360-372. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- هال، سی ام برنامه ریزی گردشگری: سیاست ها، فرآیندها و روابط ؛ پیرسون: لندن، انگلستان، 2008; 303p. [ Google Scholar ]
- میز، اس. نقش مدل های فضایی در برنامه ریزی گردشگری. در دیدگاه های متروپولیتن جدید. ISHT 2018. نوآوری هوشمند، سیستم ها و فناوری ها، 100 ; Calabrò, F., Della Spina, L., Bevilacqua, C., Eds. Springer: برلین/هایدلبرگ، آلمان، 2019؛ صص 105-112. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- مرقا، ع. Carić, H. (2019) مدل های برنامه ریزی پایدار گردشگری میراث. در میراث فرهنگی شهری ; مجموعه کتاب شهری؛ Obad Šćitaroci, M., Bojanić Obad Šćitaroci, B., Mrđa, A., Eds.; Springer: برلین/هایدلبرگ، آلمان، 2019؛ صص 165-180. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Calderón، DM; Arcila، ML; López، JA Las Rutas e Itinerarios Turístico-Culturales en los Portales Oficiales. کشیش دی استود. اندال. 2018 ، 35 ، 123-145. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Shishmanova، MV گردشگری فرهنگی در راهروهای فرهنگی، برنامه های سفر، مناطق و هسته های شبکه ای. Procedia-Soc. رفتار علمی 2015 ، 188 ، 246-254. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- Mcadam, D. ارزش و دامنه سیستم های اطلاعات جغرافیایی در مدیریت گردشگری. J. Sustain. تور. 1999 ، 7 ، 77-92. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- لی، اس.-اچ. چوی، J.-Y.; یو، اس.-اچ. اوه، Y.-G. ارزیابی مرکزیت فضایی برای مدیریت یکپارچه گردشگری در مناطق روستایی با استفاده از GIS و تحلیل شبکه. تور. مدیریت 2013 ، 34 ، 14-24. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- Wei, W. تحقیق در مورد کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی در مدیریت گردشگری. Procedia Environ. علمی 2012 ، 12 ، 1104-1109. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- اینانچ، ام. کوزاک، ام. داده های بزرگ و عناصر پشتیبان آن: مفاهیم برای بازاریابی گردشگری و هتلداری. در کلان داده ها و نوآوری در گردشگری، سفر و مهمان نوازی ؛ Sigala, M., Rahimi, R., Thelwall, M., Eds.; Springer: سنگاپور، 2019؛ صص 213-223. [ Google Scholar ] [ CrossRef ]
- آستوتی، کالیفرنیا؛ درما، گردشگری مبتنی بر جامعه GS: سنجش آمادگی هوش مصنوعی در روستای سنتی بین المللی J. Soc. علمی انسانی. 2019 ، 3 ، 81–89. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]
- تورس برنیر، ای. روتاس فرهنگی. Recurso, Destino y Producto Turístico. PH Boletín Del Inst. اندال. دل پاتریم. Histórico 2006 ، 60 ، 84-97. در دسترس آنلاین: https://www.iaph.es/revistaph/index.php/revistaph/article/view/2259/2259 (در 27 فوریه 2020 قابل دسترسی است). [ CrossRef ]
- گاریدو، MA; سانچز، جی ال. انریکز، AF Rutas turísticos-cultureles و برنامه های سفر فرهنگی به همراه محصولات گردشگری: Reflexiones sobre una metodología para su diseño y evaluación. Inálisis Espacial y Representación Geográfica: Innovación y Aplicación ; de la Riva, J., Ibarra, P., Montorio, R., Rodrigues, M., Eds. دانشگاه ساراگوسا: آراگون، اسپانیا، 2015; صص 463-471. در دسترس آنلاین: https://congresoage.unizar.es/eBook/trabajos/049_Arcila%20Garrido.pdf (دسترسی در 27 فوریه 2020).
- Sáenz Saavedra، N. Los sistemas de información geográfica (SIG) برای هر تصمیم گیری برای تصمیم گیری. اینگ. تحقیق E. 1992 ، 28 ، 31-40. در دسترس آنلاین: https://dialnet.unirioja.es/descarga/articulo/4902930.pdf (در 27 فوریه 2020 قابل دسترسی است).
- Bosque Sendra, J. Planificación y gestión del territorio. De los SIG a los sistemas de ayuda a la decisión espacial (SADE). ال کامپو د لاس سینک. Y Las Artes 2001 ، 138 ، 137-174. در دسترس آنلاین: https://geogra.uah.es/joaquin/pdf/SIG-y-SADE.pdf (در 27 فوریه 2020 قابل دسترسی است).
- سانچز، جی.ام. رنگیفو، جی. Sánchez, M. مناطق حفاظت شده به عنوان مرکز جاذبه برای بازدید از شهرهای میراث جهانی: Extremadura (اسپانیا). Land 2020 , 9 , 47. [ Google Scholar ] [ CrossRef ][ نسخه سبز ]

شکل 1. موقعیت منطقه مورد مطالعه. گروه های تاریخی و جمعیت آنها نشان داده شده است (2018).

شکل 2. فرآیند روش شناختی.

شکل 3. نمونه ای از عملیات منطقه خدمات. ( الف ) پیکربندی آنالیز با استفاده از امپدانس 20 دقیقه. ( ب ) نتیجه (جزئیات). می توان مشاهده کرد که چگونه در فاصله 20 دقیقه ای از مراکز اصلی گردشگری، مجموعه های تاریخی وجود دارد که بخشی از یک یا چند مسیر هستند. به همین ترتیب، برخی از گروه های تاریخی دورتر (شمال غربی) نیز قابل شناسایی هستند.


شکل 4. نمونه ای از نزدیکترین عملیات تاسیسات. ( الف ) پیکربندی تجزیه و تحلیل با استفاده از دو مجموعه تاریخی (تاسیسات) نزدیکترین شهرهای اقامت شبانه اصلی (حادثه). ( ب ) نتیجه (جزئیات). می توان مشاهده کرد که چگونه مناطقی وجود دارند که دورتر هستند و از امکانات مشابه مناطق نزدیکتر (شمال غربی) برخوردار نیستند.

شکل 5. نمونه ای از ایجاد برنامه های سفر با در نظر گرفتن مبدأ شهر Plasencia و مجموعه های توریستی که در فاصله زمانی کمتر از 60 دقیقه به عنوان مقصد قرار دارند.

شکل 6. توزیع انواع توریست غالب در نقاط توریستی اصلی.

شکل 7. ایزوکرون های به دست آمده با استفاده از منطقه خدماتی به منظور تعیین ظرفیت جذب مجموعه های تاریخی در مراکز اصلی توریستی اکسترمادورا.

شکل 8. مجموعههای تاریخی در نزدیکی برجستهترین نقاط توریستی که با نزدیکترین امکانات به دست آمدهاند.

شکل 9. طراحی برنامه های گردشگری به مجموعه های تاریخی از مراکز اصلی گردشگری.

شکل 10. طراحی برنامه های گردشگری به مجموعه های تاریخی از مراکز اصلی گردشگری.
بدون دیدگاه