آموزش نوار ریبون در arcgispro

اکنون که ArcGIS Pro را با موفقیت نصب کرده اید، وقت آن است که بررسی رابط کاربری و نحوه عملکرد آن را آغاز کنید. ArcGIS Pro اولین محصول رومیزی Esri است که از رابط روبان استفاده می‌کند و این امر در بسیاری از برنامه‌های رایانه‌ای رایج شده است، از جمله Microsoft Office، Adobe Creative Suite و اتوکد در Autodesk. نوار جدید دسترسی به ابزارها و عملکردها را سریعتر و آسانتر از منوی کشویی و رابط نوار ابزار مورد استفاده در برنامه‌های قدیمی ArcMap و ArcCatalog که ArcGIS Pro جایگزین آنها، می‌کند.
در این فصل، نحوه حرکت در این رابط نوار نواری که توسط ArcGIS Pro استفاده می‌شود را یاد خواهید گرفت. ما همچنین موضوعات زیر را پوشش خواهیم داد:
• درک اصطلاحات جدید رابط
• استفاده از رابط
• اصطلاحات یادگیری مرتبط با منوهای روبان ArcGIS Pro یادگیری نحوه حرکت بین نقشه ها، صحنه‌ها و چیدمان ها
• آموزش نحوه سفارشی سازی رابط ArcGIS Pro
پس از اتمام این فصل، بسیار راحت تر در ArcGIS Pro کار خواهید کرد و همچنین اطمینان بیشتری دارید در مورد اینکه بسیاری از ابزارهایی که به طور منظم از آنها استفاده می‌کنید در کجا قرار دارد.

الزامات فنی

برای تکمیل تمرینات این فصل، به موارد زیر نیاز دارید:
• مجوز ArcGIS Pro Basic یا بالاتر
• ArcGIS Pro 2.6 یا بالاتر روی رایانه شما اتصال به اینترنت نصب شده است
آشنایی با اصطلاحات رابط جدید
هرکسی که در GIS کار کرده باشد می‌داند که زبان خاص خود را دارد. کاربران دیگر GIS را با استفاده از اصطلاحاتی مانند توپولوژی، shapefiles، شبکه‌ها، geodatabase، کلاس ویژگی‌ها و موارد دیگر می‌شناسید. با افزایش تجربه شما با سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی (GIS)، این زبان جدید به زبان دوم تبدیل می‌شود. متوجه خواهید شد که از این کلمات در مکالمات استفاده می‌کنید بدون اینکه متوجه شوید در حال انجام آن هستید. در حالی که شما ممکن است آنچه را که می‌گویید کاملاً درک کنید، کاربران غیر GIS ممکن است متوجه نشوند. در نتیجه، رابط نواری ArcGIS Pro جدید از شما می‌خواهد فرهنگ لغت GIS خود را گسترش دهید.
در این بخش، بسیاری از کلمات و اصطلاحات جدید مربوط به روبان را یاد خواهید گرفت. این به شما امکان می‌دهد تا راحتتر در رابط کاربری حرکت کرده و دستورالعمل‌های تمرین را دنبال کنید. درک این امر همچنین به شما در برقراری ارتباط بهتر با سایر کاربران و پشتیبانی فنی Esri در صورت نیاز کمک می‌کند.

اصطلاحات رابط ArcGIS Pro

رابط کاربری جدیدی که توسط ArcGIS Pro استفاده می‌شود دارای مجموعه کاملاً جدیدی از کلمات و عبارات مرتبط با آن است. برای استفاده موفقیت آمیز، پیمایش و درک این رابط، باید مطمئن شوید که می‌دانید برخی از این موارد چیست و منظور آنها چیست. بیایید این را در جدول زیر بررسی کنیم:
اصطلاح ArcGIS Pro تعریف

روبان منطقه منوی مستطیلی در بالای ArcGIS Pro. روبان به زبانه هایی با ابزارها و توابع مربوط به گروه تقسیم می‌شود. برخی از برگه‌ها سازگار هستند در حالی که برخی دیگر متنی هستند، به این معنی که بسته به وظایف انجام شده تغییر خواهند کرد.

برگه مجموعه‌ای از ابزارها و عملکردهای مرتبط که از طریق روبان به آنها دسترسی پیدا می‌کنید. مشابه نوارهای ابزار در ArcMap، برگه‌ها می‌توانند اصلی یا متنی باشند. برگه‌های اصلی آنهایی هستند که روی نوار ثابت می‌مانند، مانند Project و Share. برگه‌های متنی بسته به کارهایی که کاربران در حال انجام آن هستند تغییر کرده و ظاهر می‌شوند.
نمونه هایی از برگه‌های متنی شامل نقشه، طرح بندی، ظاهر و برچسب زدن است.

پنجره یک پنجره قابل اتصال که به کاربران اجازه می‌دهد به اطلاعات یا ابزارها دسترسی پیدا کنند. مشابه پنجره‌های قابل اتصال در ArcMap، مانند پنجره‌های Catalog، Search، ArcToolbox و Table. مانند آن پنجره‌ها، پنجره‌ها را می‌توان باز و بسته کرد، سنجاق کرد
در جای خود قرار دهید یا روی پنهان خودکار تنظیم کنید.

گروه (در یک برگه در روبان) زیر مجموعه‌ای از ابزارهای مرتبط که در یک برگه قرار دارند. نمونه‌ای از گروه روی برگه Layer است که در برگه Map قرار دارد و شامل چندین ابزار برای
افزودن لایه‌ها به نقشه
نوار ابزار دسترسی سریع مجموعه‌ای از میانبرهای ابزارها و دستورات متداول. نوار ابزار دسترسی سریع به طور معمول در گوشه سمت چپ بالای رابط ArcGIS Pro قرار دارد، اگرچه موقعیت قابل تغییر است. این شبیه به نوار وظیفه در ویندوز است.

چشم انداز پنجره‌ای که به شما امکان مشاهده داده‌ها و انجام وظایف را می‌دهد. یک نمای ممکن است یک نقشه دو بعدی یا یک صحنه سه بعدی یا یک طرح بندی یا تجسم دیگر داده‌های شما باشد.
این شبیه به نمای Data و Layout در ArcMap است. با این حال، در ArcGIS
حرفه ای، می‌توانید چندین نمای داشته باشید و آنها را همزمان نمایش دهید.

اینها برخی از اصطلاحات کلیدی هستند که هنگام شروع به استفاده از ArcGIS Pro و حرکت در رابط کاربری آن باید بدانید. با شروع به استفاده از رابط، و اگر از برنامه قدیمی ArcMap استفاده می‌کردید، من معتقدم که آن را بسیار کاربردی تر از برنامه ArcMap می‌دانید، که بسیاری از عملکردهای خود را از طریق بی شمار نوار ابزار و منوها پنهان می‌کند.

معرفی رابط کاربری

اکنون که اصطلاحات کلیدی مرتبط با رابط کاربری جدید را درک کرده اید، وقت آن است که ببینید این اقلام در واقع در ArcGIS Pro کجا هستند. ممکن است از خود بپرسید که چگونه رابط کاربری جدید با روبان باعث می‌شود دسترسی به ابزارها و عملکردها سریعتر شود. پاسخ این س twoال دوگانه است:
اول، رابط کاربری جدید هوشمند است. این ابزار و اطلاعات مربوط به عملکرد فعلی شما را به شما ارائه می‌دهد. به عنوان مثال، هنگام کار در طرح بندی، ابزارهای مرتبط با ایجاد و چاپ طرح بندی ارائه می‌شود. اگر تمرکز خود را با انتخاب لایه‌ای در نقشه تغییر دهید، یک سری جدید از گزینه‌ها به طور خودکار ارائه می‌شود که به شما امکان می‌دهد ویژگی‌های مختلف لایه، مانند نمادشناسی و برچسب گذاری را کنترل و پیکربندی کنید.
دوم، رابط روبان جدید مشابه آنچه در بسیاری از برنامه‌های رایج استفاده می‌شود، مانند مواردی که در پاراگراف اول ذکر شد، است. این امر منحنی یادگیری را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و باعث می‌شود کاربران هنگام کار با ArcGIS Pro احساس راحتی بیشتری داشته باشند.
این رفتار خودکار در روبان به عنوان منوهای زمینه یا برگه‌ها شناخته می‌شود. روبان هوشمند ابزارهایی را در صورت نیاز به شما ارائه می‌دهد. وقتی به سایر موارد یا کارها می‌روید، روبان به طور خودکار متناسب با آن به روز می‌شود.
این نه تنها ابزارهای مورد نیاز را در نوک انگشتان شما قرار می‌دهد، بلکه نیاز به باز کردن همزمان تعداد زیادی نوار ابزار و پنجره‌ها را نیز برطرف می‌کند، در نتیجه شلوغی صفحه را کاهش می‌دهد و املاک صفحه را برای موارد دیگر باز می‌کند.

نوار ابزار

بیایید نگاهی سریع به رابط بیندازیم و ببینیم برخی از این اجزا و عملکردها در کجا قرار دارند:
تصویر صفحه قبل موقعیت چندین جزء کلیدی رابط ArcGIS Pro را نشان می‌دهد. با شروع از سمت چپ بالا، نوار ابزار دسترسی سریع را پیدا خواهید کرد. این شامل دکمه هایی است که به شما امکان می‌دهد یک پروژه موجود را باز کنید، یک پروژه جدید ایجاد کنید، پروژه خود را ذخیره کنید، واگرد کنید و دوباره انجام دهید. در زیر آن روبان قرار دارد. این جایی است که از طریق زبانه‌های مختلف به بسیاری از عملکردهای ArcGIS Pro دسترسی پیدا می‌کنید. در زیر آن پنجره‌ها و نماهای مختلف را خواهید دید. این موارد بسته به اینکه پروژه شما شامل چه چیزی است و چه چیزی را باز کرده اید تغییر خواهند کرد. اولین بار که ArcGIS Pro را باز می‌کنید، قسمت Contents را در سمت چپ، نمای اصلی را در وسط و قسمت Catalog را در سمت راست مشاهده می‌کنید.
با مرور کتاب، خواهید دید که می‌توانید نماها و پنجره‌های مختلف را متصل کرده و باز کنید تا از گردش کار و سیستم خود به بهترین نحو پشتیبانی کنید. این امر هنگام کار در ArcGIS Pro انعطاف پذیری و افزایش کارایی را ارائه می‌دهد.
با استفاده از رابط
اکنون وقت آن است که کار با رابط ArcGIS Pro را آغاز کنید، زیرا می‌دانید که چند جزء کلیدی در آن قرار دارند و اصطلاحات مربوط به رابط. کار خود را با استفاده از برخی از ابزارها در برگه‌های اصلی روی روبان شروع می‌کنید. سپس، با نماهای مختلف و برگه‌های متنی مرتبط با آنها کار خواهید کرد. در نهایت، برخی از پنجره‌ها را بررسی خواهید کرد.
حرکت در نوار
رابط‌های سبک روبان چیز جدیدی نیستند. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، برای اکثر برنامه‌ها، از جمله Microsoft Word، Excel و PowerPoint، همراه با AutoCAD و Photoshop رایج شده است. در نتیجه، کاربران با ظاهر این رابط‌های روبان و نحوه عملکرد آنها راحت شده اند. با این حال، Esri در استفاده از این نوع رابط در برنامه‌های GIS دسکتاپ خود تا ArcGIS Pro کند عمل کرده است.
ArcGIS Pro اولین برنامه رومیزی Esri است که به طور کامل از رابط روبان استفاده می‌کند. این رابط کاربری جدید بسیار راحت تر از رابط کاربری قدیمی تر به سبک نوار ابزار است که در برنامه‌های قدیمی ArcMap و ArcCatalog یافت می‌شود. همانطور که می‌بینید، هوشمند است. این ابزارها را بر اساس آنچه انتخاب کرده اید در دسترس قرار می‌دهد و آنها را در برنامه فعال نگه می‌دارد. این بدان معناست که برای یافتن عملکرد مورد نظر خود نیازی به جستجو ندارید.
اکنون شما به طور کامل این رابط را بررسی می‌کنید. ما به طور خاص با روبان شروع می‌کنیم، که منطقه مستطیلی شکل است که در بالای ArcGIS Pro واقع شده است. شامل برگه‌ها، گروه‌ها و ابزارها است، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است:

دکمه تب ها گروه ها در ریبون

هنگامی که برای اولین بار یک پروژه جدید را باز می‌کنید، معمولاً برگه‌های Project، Map، Insert، Analysis، View، Edit و Share را روی نوار مشاهده می‌کنید. هر برگه حاوی ابزارهای مرتبط با نام برگه است. به عنوان مثال، برگه نقشه شامل ابزارهایی برای حرکت در داخل نقشه، افزودن لایه‌ها، انتخاب ویژگی‌ها و دسترسی به اطلاعات مربوط به ویژگی‌های موجود در نقشه است.
بیایید اکنون نگاهی دقیق تر به چند زبانه که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و برخی از ابزارهای کلیدی موجود در آن برگه، آغاز کنیم. با مرور این کتاب به دیگران نگاه خواهید کرد. شما با برگه Project شروع می‌کنید.

برگه پروژه

تب Project ابزارهای مورد نیاز برای مدیریت پروژه و پیکربندی گزینه‌ها را ارائه می‌دهد. این برگه به شما امکان می‌دهد پروژه‌های جدیدی ایجاد کنید، پروژه‌های موجود را باز کنید، پروژه فعلی خود را ذخیره کنید و یک کپی از پروژه فعلی خود تهیه کنید. همچنین می‌توانید از این برگه به حساب‌ها یا پورتال‌های مختلف ArcGIS Online متصل شوید. می‌توانید بسیاری از این تنظیمات را مشاهده کنید، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است:

اموزش ریبون در arcgis pro

اجازه دهید عملکرد این برگه‌ها را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم:
جدید: با این کار یک پروژه جدید با استفاده از قالب انتخاب شده ایجاد می‌شود. الگو آنچه را که به طور خودکار در پروژه تازه ایجاد شده گنجانده می‌شود کنترل می‌کند. ArcGIS Pro شامل چندین قالب پروژه در جعبه است. اینها فهرست، نقشه، صحنه جهانی و صحنه محلی است.
صرفه جویی: این پروژه فعلی را که باز کرده اید ذخیره می‌کند. این شامل هرگونه تغییری است که در نقشه‌ها، ویژگی‌های لایه و طرح بندی ایجاد کرده‌اید. با این کار ویرایش هایی که در ویژگی‌های نقشه یا ویژگی‌های آنها انجام داده اید ذخیره نمی شود.
ذخیره به عنوان: این یک کپی از فایل پروژه فعلی با نام جدید در مکانی که انتخاب می‌کنید ایجاد می‌کند. این نسخه از پایگاه‌های داده، پوشه‌ها، فایل‌ها، جداول یا سایر موارد پروژه موجود در پروژه اصلی را ایجاد نمی کند. پروژه تازه ذخیره شده همان مکانهای اصلی را ارجاع می‌دهد.
پورتال: این به شما این امکان را می‌دهد که به کدام پورتال‌ها متصل شوید. این می‌تواند شامل اتصال به ArcGIS Online یا ArcGIS Enterprise Portal باشد. پورتال اصلی توسط ArcGIS Pro برای تعیین اینکه آیا شما دارای مجوز معتبر هستید و از چه سطح و قابلیت استفاده از افزونه‌ها استفاده می‌کنید، استفاده می‌شود. از پورتال‌های دیگر می‌توان برای دسترسی به داده‌ها، خدمات و نقشه‌های اصلی استفاده کرد، که می‌تواند برای ایجاد نقشه و انجام تجزیه و تحلیل در ArcGIS Pro مورد استفاده قرار گیرد، بنابراین مجموعه داده‌های استاندارد خود را تکمیل می‌کند.
صدور مجوز: این به شما امکان می‌دهد سطح مجوز و افزونه‌های ArcGIS Pro را که به شما اعطا شده است، ببینید. هنگامی که می‌دانید چه میزان مجوز و برنامه‌های افزودنی موجود است، می‌توانید تعیین کنید که چه عملکردهایی را می‌توانید در ArcGIS Pro انجام دهید.
پس از ورود اولیه برای استفاده از ArcGIS Pro، اگر مدیر سازمان شما اجازه دهد، می‌توانید از مجوز خود به صورت آفلاین استفاده کنید. با این کار مجوز رایانه‌ای که در حال حاضر از آن استفاده می‌کنید بررسی می‌شود و دیگر نیازی به ورود به ArcGIS Online یا ArcGIS Enterprise Portal برای استفاده از ArcGIS Pro ندارید. هنگام استفاده از این گزینه مراقب باشید. اگر رایانه از بین رفته یا خراب شود در حالی که مجوز برای استفاده آفلاین بررسی شده است، هیچ راهی آسان برای بازگرداندن آن وجود ندارد. باید با پشتیبانی Esri تماس بگیرید و از آنها بخواهید مشکل را حل کنند.
گزینه ها: این به شما امکان می‌دهد گزینه‌های مختلف کاربر ArcGIS Pro را تنظیم کنید و به شما این امکان را می‌دهد که آن را سفارشی کنید. شما می‌توانید گزینه‌های متفاوتی را برای پروژه خاصی که در آن کار می‌کنید تنظیم کنید، مانند واحدها یا به طور کلی برای برنامه، مانند نقشه پایه پیش فرض برای همه نقشه‌ها یا صحنه‌های جدید اضافه شده به پروژه. هنگام بررسی هر یک از گزینه‌ها، می‌توانید روی پیوند بیشتر بیاموزید، در پایین پنجره برای اطلاعات بیشتر در مورد تنظیمات مربوط به آن گزینه، کلیک کنید.
پایتون: این به شما امکان می‌دهد ماژول‌های پایتون اضافی را برای استفاده در اسکریپت‌ها برای گسترش یا خودکارسازی قابلیت‌های ArcGIS Pro اضافه کنید.
مدیر افزودنی: این به شما امکان می‌دهد برنامه‌های افزودنی سفارشی را که شما یا دیگران ایجاد کرده اید برای افزایش عملکرد ArcGIS Pro اضافه کنید. این افزونه‌ها باید با استفاده از دات نت ایجاد شوند.

برگه نقشه

برگه نقشه روی نوار دسترسی به ابزارهایی را که برای کار با نقشه‌های دو بعدی و سه بعدی استفاده می‌شوند، فراهم می‌کند. از این برگه، می‌توانید لایه‌های جدیدی را به نقشه خود اضافه کنید، ویژگی‌ها را انتخاب کنید، نقشه اصلی خود را تغییر دهید و موارد دیگر. برای کسانی که از برنامه قدیمی ArcMap در گذشته استفاده کرده‌اند، این برگه ترکیبی از عملکردهایی است که در نوار ابزار Standard و Tools یافت می‌شود:

برگه نقشه

همانطور که در تصویر قبلی مشاهده می‌کنید، برگه نقشه شامل هفت گروه است:
کلیپ بورد برچسبگذاری پرسش
انتخاب لایه بصورت آفلاین را پیمایش کنید
سپس هر گروه شامل ابزارهای مرتبط با نام گروه است. به عنوان مثال، برگه گروه انتخاب شامل چندین ابزار است که به شما امکان می‌دهد با استفاده از روش‌های مختلف ویژگی‌های موجود در نقشه را انتخاب کنید. می‌توانید ویژگی‌ها را مستقیماً از روی نقشه یا بر اساس مقادیر مشخصه خاص یا بر اساس روابط فضایی بین ویژگی‌ها در یک یا چند لایه انتخاب کنید. ما در حال حاضر نگاهی دقیق تر به چند مورد از رایج ترین ابزارها می‌اندازیم.

حرکت در گروه

گروه Navigate شامل ابزارهایی است که به شما امکان می‌دهد به مکان‌های داخل نقشه بروید:

نوار پیمایش در arcgis pro

این شامل ابزارهایی است که به شما امکان می‌دهد تا بر روی مناطق بزرگنمایی کنید، بنابراین می‌توانید جزئیات بیشتری را مشاهده کنید، یا بزرگنمایی کنید تا بتوانید یک منطقه بزرگتر را مشاهده کنید. همچنین دارای ابزارهایی است که به شما امکان می‌دهد به مناطق خاصی در نقشه برگردید. به اینها نشانک می‌گویند. اجازه دهید این ابزارها را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم:
کاوش کنید: ابزار Explore یک ابزار چند منظوره است که به شما امکان می‌دهد در نقشه بزرگنمایی و حرکت کنید. همچنین به شما امکان می‌دهد روی ویژگی‌های داخل نقشه کلیک کرده و ویژگی‌های مرتبط با ویژگی را بازیابی کنید. این ابزار عملکردهای Zoom In، Zoom Out، Pan و Identify را در یک ابزار واحد ترکیب می‌کند که بسیار شبیه به عملکرد ماوس شما هنگام استفاده از Google Maps است.
شما از این ابزار برای حرکت در نقشه خود با استفاده از موس استفاده می‌کنید. لیست زیر عملکرد دکمه‌های مختلف ماوس برای حرکت در رابط ArcGIS Pro را شرح می‌دهد:
روی یک ویژگی کلیک چپ کنید: پنجره باز شده Identify را باز می‌کند و ویژگی‌های مرتبط با ویژگی را نشان می‌دهد.
چپ یا راست بکشید: کلیک و نگه داشتن دکمه سمت چپ ماوس به سمت پایین و سپس کشیدن اشاره گر خود به چپ و راست نمای نقشه شما را در آن جهت قرار می‌دهد.
حرکت چرخ اسکرول: روی نقشه بزرگنمایی و کوچک نمایی می‌کند. دور زدن چرخ از روی شما باعث بزرگنمایی نقشه می‌شود. چرخاندن چرخ به سمت شما باعث کوچک شدن نقشه می‌شود.
راست کلیک کرده و بکشید: بسته به حرکت ماوس، نقشه را به طور مداوم بزرگ یا کوچک می‌کند.
تک کلیک راست: منویی را باز می‌کند. بسته به جایی که راست کلیک می‌کنید، منوی ظاهر شده متفاوت خواهد بود.
چرخ اسکرول را پایین نگه دارید و بکشید (فقط نقشه/صحنه سه بعدی): نمای نقشه را در امتداد محور سه بعدی می‌چرخاند و کج می‌کند.
این ابزار با ماوس که دارای یک چرخ اسکرول در بین دکمه‌های راست و چپ است، بهترین عملکرد را دارد. انواع دیگر دستگاه‌های اشاره گر می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد، اما بسته به سخت افزار شما ممکن است عملکرد متفاوت باشد. برخی از دکمه‌های مربوط به این ابزار را می‌توان تحت ابزار Options که در برگه Project قرار دارد تغییر داد. به عنوان مثال، می‌توانید جهت بزرگنمایی چرخ پیمایش را تغییر دهید.
نشانک ها: ابزار نشانک‌ها به شما امکان می‌دهد تا بر روی مکان‌های فضایی ذخیره شده در نقشه فعال خود زوم کنید. این به شما امکان می‌دهد به سرعت به مکانهای مهم مانند مناطق پروژه، مکانهای رویداد ویژه، بسته‌های کلیدی و موارد دیگر بازگردید. هر نقشه یا صحنه‌ای در پروژه شما مجموعه‌ای از نشانک‌های منحصر به فرد خود را خواهد داشت.
پیکان کشویی زیر ابزار اصلی به شما امکان می‌دهد به نشانک هایی که با نقشه یا صحنه فعال ذخیره شده‌اند دسترسی پیدا کنید. همچنین دسترسی به ابزارهایی برای ایجاد نشانک‌های جدید و مدیریت نشانه‌های موجود را فراهم می‌کند. هیچ محدودیتی در تعداد بوک مارک‌های هر نقشه یا صحنه وجود ندارد.
اکنون به گروه Layer می‌رویم.

گروه لایه

گروه لایه شامل ابزارهایی برای افزودن لایه‌ها یا داده‌های جدید به نقشه شما است:

لایه های گروه

برخی از ابزارها با داده‌های دو بعدی و سه بعدی کار می‌کنند. دیگران با یکی یا دیگری

گروه انتخاب

گروه انتخاب شامل ابزارهای مختلفی است که برای انتخاب داده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، از جمله Select، Select By Attributes، Select By Location و Clear:

بهتر کار می‌کنند. همچنین ابزارهایی برای افزودن داده‌های غیر مکانی به نقشه شما وجود دارد. این ابزارها از مقادیر مختصات یا آدرس‌ها برای نشان دادن مکان نقاط استفاده می‌کنند. دوباره، بیایید این ابزارها را بررسی کنیم:
افزودن داده ها: این ابزار به شما امکان می‌دهد لایه‌های دو بعدی یا سه بعدی جدید را به نقشه‌های خود اضافه کنید. لایه‌های اضافه شده می‌توانند انواع مختلفی از داده‌ها را ارجاع دهند و می‌توانند از مکان‌های مختلف تهیه شوند. همچنین به شما امکان می‌دهد داده‌های جداول را اضافه کنید.
اگر نگاه کنید متوجه پیکان کوچکی خواهید شد که در زیر نماد این ابزار قرار دارد. با کلیک بر روی پیکان یا متن، لیستی از روشهای افزودن داده‌ها به نقشه یا صحنه نمایش داده می‌شود. روش هایی که می‌توانید از بین آنها انتخاب کنید شامل موارد زیر است:

افزودن داده از مسیر این گزینه به شما امکان می‌دهد داده‌ها را با استفاده از یک منبع یاب یکنواخت (URL) برای یک سرویس، کنوانسیون نامگذاری جهانی (UNC) برای یک منبع داده محلی یا یک مسیر فهرست برای داده‌های متصل اضافه کنید.
منبع

X، داده نقطه Y این گزینه به شما امکان می‌دهد بر اساس مختصات ذخیره شده در یک جدول مستقل، نقاطی را به نقشه اضافه کنید،.csvفایل، فایل متنی یا صفحه گسترده. هر یک
نقطه همچنین به ویژگی‌ها یا اطلاعات اضافی مرتبط با آن رکورد یا سطر پیوند داده می‌شود.
رویدادهای مسیر این گزینه محل مسیر بین نقاط مورد علاقه در امتداد یک شبکه خطی را نشان می‌دهد.

لایه پرس و جو این گزینه یک لایه پرس و جو از پایگاه داده سازمانی بر اساس زبان پرس و جو (SQL) ایجاد می‌کندانتخاب کنیدبیانیه. این
با پایگاه داده، شکل فایل یا پوشش فایل کار نمی کند.
لایه آدرس این گزینه با استفاده از یک مکان یاب آدرس مشخص، جدولی از آدرس‌ها را کدگذاری می‌کند و یک کلاس ویژگی یا پایگاه فایل جدید را ایجاد می‌کند.

لایه رستر چند بعدی را اضافه کنید این گزینه به شما امکان می‌دهد تا فرمت‌های رایج شبکه داده (NetCDF)، GRIdded Binary (GRIB) یا فرمت داده‌های سلسله مراتبی (HDF) را به نقشه یا صحنه خود اضافه کنید. اینها هستند
فرمت‌های شطرنجی چند بعدی که معمولاً با اتمسفر استفاده می‌شود،
اقیانوس شناسی یا زمین شناسی

منبع ارتفاع این گزینه به شما امکان می‌دهد یک سطح ارتفاع را به نقشه یا صحنه اضافه کنید. این می‌تواند یک مدل ارتفاع دیجیتال (DEM)، شبکه نامنظم مثلثی (TIN)، یا سرویس زمین وب، و سایر موارد باشد. منبع ارتفاع ممکن است نشان دهنده ارتفاع زمین برای یک منطقه یا برخی دیگر از ارتفاعات، مانند حداکثر مجاز باشد
ارتفاع ساختمان

استخراج مکان ها این گزینه به شما امکان می‌دهد مکان‌های اسناد را از اسناد خارج کنید. مکانها ممکن است به شکل مختصات X و Y یا آدرس باشند. این به افزونه LocateXT برای ArcGIS Pro نیاز دارد.

همانطور که می‌بینید، روشهای زیادی برای افزودن داده به نقشه یا صحنه در ArcGIS Pro وجود دارد. روشی که باید استفاده کنید بستگی به نوع داده‌ای دارد که می‌خواهید اضافه کنید. در حین کار با این کتاب، این فرصت را خواهید داشت که از چندین روش فوق الذکر استفاده کنید.
افزودن از پیش تعیین شده: از این ابزار برای افزودن لایه‌های سه بعدی جدید به صحنه‌ای با مجموعه‌ای از پیش تعیین شده از تنظیمات نماد شناسی استفاده می‌شود. ویژگی‌های از پیش تعیین شده از گالری نماد شناسی مشخص شده تعیین می‌شود. ArcGIS Pro دارای گالری هایی برای درختان واقع گرایانه، درختان موضوعی، ساختمانهای واقع گرایانه، زمین (زمین)، نقاط نماد و اشکال موضوعی است. استفاده از این ابزار برای افزودن لایه‌ها، تجسم داده‌ها را در محیط سه بعدی آسان تر می‌کند، مخصوصاً برای کسانی که ممکن است با داده‌های سه بعدی کار جدیدی داشته باشند.
اضافه کردن لایه گرافیکی: این یک ابزار جدید است که با ArcGIS Pro 2.6 اضافه شده است. این به شما امکان می‌دهد گرافیک را به نقشه مانند جعبه متن یا پیکان یا شکل دیگر اضافه کنید. این گرافیک‌ها به هیچ لایه یا ویژگی درون نقشه متصل نیستند.
در ادامه گروه Selection را بررسی می‌کنیم.

گروه انتخاب

گروه انتخاب شامل ابزارهای مختلفی است که برای انتخاب داده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، از جمله Select، Select By Attributes، Select By Location و Clear:

ابزار انتخابی که باید استفاده کنید بستگی به آنچه در تلاش برای انجام آن هستید و نحوه انتخاب داده‌های خود برای تکمیل کار شما بستگی دارد. بیایید این موارد را بررسی کنیم:
انتخاب کنید: ابزار Select به شما امکان می‌دهد با کلیک روی یک ویژگی یا ترسیم ناحیه، ویژگی‌ها را از داخل نقشه یا صحنه انتخاب کنید. فلش کشویی که در پایین ابزار قرار دارد به شما امکان می‌دهد نوع منطقه‌ای را که می‌خواهید ترسیم کنید انتخاب کنید. گزینه هایی برای ترسیم مستطیل، چند ضلعی، فلفل آزاد، دایره یا خط یا ردیابی ویژگی‌های موجود در نقشه دارید.
بر اساس ویژگی‌ها را انتخاب کنید: ابزار Select By Attributes به شما اجازه می‌دهد تا ویژگی‌ها را بر اساس مقادیر مشخصه مشخص شده انتخاب کنید. به عنوان مثال، ممکن است بخواهید تمام بسته‌های متعلق به Tripp Corbin یا تمام لوله‌های فاضلاب ساخته شده از آهن شکل پذیر را انتخاب کنید. این ابزار به شما این امکان را می‌دهد.
در پنجره ابزار، شما SQL ایجاد خواهد کرد جایی که clause، که به برنامه می‌گوید که کدام مقادیر خاص را جستجو می‌کنید. اگر نمی دانید چگونه یک شرط SQL بنویسید نگران نباشید. ArcGIS Pro این پرسش را بر اساس مجموعه‌ای از انتخاب‌ها و ورودی‌های آسان که از شما خواسته می‌شود، ایجاد می‌کند.
بر اساس موقعیت مکانی را انتخاب کنید: این ابزار به شما امکان می‌دهد تا ویژگی‌ها را در یک یا چند لایه بر اساس رابطه فضایی انتخاب کنید. به عنوان مثال، شما می‌توانید تمام بسته هایی را که در فاصله 100 فوتی جاده‌ای قرار دارند انتخاب کنید، بنابراین می‌توانید لیستی از تمام افرادی که در طول جاده زندگی می‌کنند دریافت کنید. یا ممکن است تمام جاده هایی را که از دشت سیلاب عبور کرده یا عبور می‌کنند انتخاب کنید، بنابراین می‌دانید که آن‌ها را در طرح تخلیه اضطراری قرار ندهید.
در نسخه‌های قبلی ArcGIS Pro، ابزارهای Select by Attribute و Select by Location در قسمت Geoprocessing باز می‌شوند. در ArcGIS Pro 2.6، اینها اکنون در پنجره شناور خود باز می‌شوند. در مرحله بعد، گروه پرس و جو را بررسی می‌کنیم.

گروه استعلام

گروه پرس و جو شامل ابزارهایی است که به شما امکان می‌دهد برخی از اطلاعات اولیه در مورد نقشه خود را بازیابی کنید. می‌توانید طول و ناحیه را در واحدهای مختلف اندازه گیری کنید، برخی از اطلاعات اولیه جمعیت شناختی را بازیابی کنید یا حتی با استفاده از ابزارهای موجود در این گروه نقطه مورد علاقه خود را پیدا کنید:

گروه استعلام

جزئیات این ابزارها به شرح زیر است:
اینفوگرافیک: این ابزار به شما امکان می‌دهد داده‌های اصلی جمعیتی منطقه‌ای را که در نقشه انتخاب کرده اید بازیابی کنید. این اطلاعات و نمودارهایی را نشان می‌دهد که متوسط درآمد خانوار یا ترکیب قومیت جمعیت را نشان می‌دهد.
اندازه گرفتن: این ابزار به کاربران امکان می‌دهد طول و مساحت را با کلیک بر روی مکان‌های داخل نقشه اندازه گیری کنند. اگر در یک صحنه سه بعدی کار می‌کنید، می‌توانید فاصله‌های عمودی را نیز اندازه گیری کنید.

مکان یابی کنید: این ابزار به شما امکان می‌دهد با استفاده از آدرس یا نام رایج مکانی را پیدا کنید. به طور پیش فرض، این ابزار از سرویس Esri World Geocoder از ArcGIS Online استفاده می‌کند. این سرویس مستلزم آن است که شما برای فعال بودن یک اتصال فعال به ArcGIS Online داشته باشید. با این حال، بر خلاف ابزار Infographics، از اعتبار استفاده نمی کند. می‌توانید مکان یاب‌های آدرس خود را به پروژه خود اضافه کرده و از آنها استفاده کنید و سپس برای استفاده با این ابزار در دسترس خواهند بود.
تبدیل مختصات: این یکی دیگر از ابزارهای جدیدی است که به ArcGIS Pro اضافه شد
2.6 به شما امکان می‌دهد مختصات را از یک سیستم مختصات به سیستم دیگر تبدیل کنید. در حال حاضر این ابزار نیاز به مختصات ورودی در سیستم مختصات جغرافیایی WGS84 دارد. خروجی می‌تواند یک فایل شکل، کلاس ویژگی geodatabase، فایل KMZ یا CSV باشد
اکنون با ابزارهایی که در برگه Map در نوار ArcGIS Pro قرار دارند آشنا شده‌اید. این ابزارها برخی از ابزارهایی هستند که بیشتر هنگام کار در برنامه از آنها استفاده خواهید کرد. اکنون به تمرین مربوط به کار با برگه نقشه می‌پردازیم.

تمرین 2A – کار با برگه نقشه

اکنون می‌توانید برخی از ابزارهایی را که در مورد رانندگی آزمایشی مورد بحث قرار داده‌ایم، استفاده کنید. نحوه عملکرد آنها در رابط روبان ArcGIS Pro و برخی از گزینه‌های مرتبط با آن ابزارها را از ابتدا مشاهده خواهید کرد. ما با باز کردن یک پروژه موجود و استفاده از ابزارهای ناوبری شروع می‌کنیم.

مرحله 1 – افتتاح پروژه

در این مرحله، پروژه‌ای را که قبلاً ایجاد شده است باز می‌کنید. این پروژه شامل یک نقشه دو بعدی با چندین لایه برای شهر خیالی تریپویل است:
ArcGIS Pro را یا با کلیک روی دکمه Start Windows و رفتن به گروه برنامه ArcGIS یا با کلیک روی میانبری که در نوار وظیفه یا دسکتاپ شما قرار دارد، شروع کنید.

1. در صفحه شروع ArcGIS Pro، روی گزینه Open another project واقع در زیر پروژه اخیر کلیک کنید، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است:

صفحه شروع ArcGIS Pro

2. در پنل سمت چپ پنجره Open Project بر روی Computer کلیک کنید.
3. که در روی پنل سمت راست، روی پنل خود دوبار کلیک کنید ج:راندن.

4. هدایت بهC: \ Student \ IntroArcPro \ Chapter2یا به محلی که در آن قرار داردشما داده‌های ورزشی خود را نصب کرده اید
5. انتخاب کنیدسابق 2A.aprxفایل را بزنید و روی OK کلیک کنید.


پروژه‌ای که انتخاب کرده اید باید در ArcGIS Pro باز شود و شبیه به تصویر زیر باشد:
چندین چیز وجود دارد که ممکن است باعث شود پروژه شما متفاوت به نظر برسد. اندازه برنامه ArcGIS Pro روی مانیتور شما بر نحوه نمایش آن تأثیر می‌گذارد. وضوح تصویر رایانه شما نیز بر ظاهر پروژه تأثیر می‌گذارد. علاوه بر این، پنجره‌ها، پنجره‌ها و سفارشی سازی هایی که باز کرده اید، ظاهر پروژه را روی صفحه شما نیز تغییر می‌دهند. بنابراین، اگر پروژه‌ای که مشاهده می‌کنید دقیقاً شبیه به تصویر صفحه نباشد، نگران نباشید. فقط باید مشابه باشد
مرحله 2 – حرکت در نقشه
با باز شدن یک پروژه، اکنون کاوش نقشه‌ای را که مشاهده می‌کنید، آغاز می‌کنید. برای بزرگنمایی و دسترسی به داده‌ها از ابزارهای ناوبری واقع در برگه نقشه در نوار استفاده خواهید کرد:
1. برگه Map را در روبان فعال کنید. سپس، روی ابزار Bookmarks در گروه Navigate کلیک کرده و نشانک Washington Park را انتخاب کنید. با این کار شما به طور خودکار به محل پارک واشنگتن زوم می‌کنید.
2. روی ابزار Explore در گروه Navigate در برگه Map کلیک کنید تا ابزار فعال شود.
3. روی بسته برای واشنگتن پارک کلیک چپ کنید. همچنان دکمه موس را پایین نگه دارید و موس را به سمت گوشه سمت چپ پایین نمای نقشه بکشید تا پارک واشنگتن در گوشه سمت چپ پایین قرار گیرد. حالا دکمه ماوس خود را رها کنید.
شما به تازگی از ابزار Explore برای بازکردن نمای نقشه استفاده کرده‌اید. همانطور که قبلاً در این فصل آموختید، ابزار Explore کاربردهای زیادی دارد. اکنون برخی دیگر از عملکردهای این ابزار را کشف خواهید کرد.
4. در حالی که ابزار Explore هنوز فعال است، روی هر بسته در نمای نقشه کلیک کنید.

5. با کلیک بر روی X کوچک در گوشه سمت راست بالای پنجره، پنجره بازشو را ببندید.
6. روی پیکان کشویی کوچک واقع در زیر ابزار Explore کلیک کنید و را انتخاب کنید
لایه‌های قابل مشاهده، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است:

مشاهده لایه ها

7. روی همان بسته‌ای که در مرحله 4 انجام داده اید کلیک کنید.
8. به پایین پنجره پاپ آپ اطلاعات نگاه کنید. شما باید 1 از 2 را ببینید که در گوشه سمت چپ پایین قرار دارد. همچنین در پنل بالای پنجره، باید دو مورد فهرست شده را مشاهده کنید. اگر این کار را نکنید، این قسمت از پنجره بسیار کوچک است تا همه اطلاعات را همزمان نشان دهد:

نوار پیمایش

برای حرکت به بالا و پایین می‌توانید از نوار پیمایش در سمت راست استفاده کنید.

9. روی پیکان کوچکی که در سمت راست 1 از 2 قرار دارد کلیک کنید. با این کار می‌توانید اطلاعات مربوط به ویژگی دیگری را که روی آن کلیک کرده اید تغییر دهید. همچنین، هنگام کلیک بر روی پیکان کوچک، ببینید در پنل بالای پنجره چه اتفاقی می‌افتد.
10. در پنل بالا، شما همچنین باید دو مورد را مشاهده کنید. آنها بر اساس لایه‌ای که در آن قرار دارند گروه بندی شده اند. روی مقدار زیر City Limits کلیک کنید و ببینید چه اتفاقی می‌افتد. سپس، روی مقدار زیر بسته‌ها کلیک کنید و اطلاعات را در پانل پایین مشاهده کنید.
همانطور که اکنون مشاهده کردید، می‌توانید بر روی فلش‌های کوچک در پایین پنجره بازشو یا مقادیر جداگانه در پنل بالا کلیک کنید تا به اطلاعات مربوط به ویژگی هایی که هنگام استفاده از ابزار Explore روی آنها کلیک کرده اید، دسترسی پیدا کنید. این یک راه سریع برای بازیابی اطلاعات اولیه در مورد ویژگی هایی است که روی نقشه مشاهده می‌کنید.
پنجره بازشو نیز می‌تواند تغییر اندازه داده و در صورت نیاز جابجا شود. حتی می‌توانید با کلیک روی قسمت عنوان در بالای پنجره و کشیدن آن به جایی که می‌خواهید، به مانیتور یا نمایشگر دیگری بروید. همچنین می‌توانید آن را در رابط ArcGIS Pro متصل کنید تا همیشه در یک مکان ظاهر شود و پیدا کردن آن را آسان تر می‌کند. بیایید ببینیم چگونه کار می‌کند.
11. روی ناحیه عنوان پنجره بازشو کلیک کنید و دکمه سمت چپ ماوس خود را پایین نگه دارید. وقتی این کار را انجام می‌دهید، باید ببینید که آیکون‌های قهوه‌ای مایل به قرمز و سفید در رابط ArcGIS Pro ظاهر می‌شوند، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است:

نوار ریبون در آرک جی آی اس پرو

12. با فشردن دکمه سمت چپ ماوس، نشانگر ماوس خود را به یکی از آن نمادهای متصل کنید. شما می‌توانید هر کسی را که می‌خواهید انتخاب کنید. هنگامی که نشانگر شما روی یکی از آیکون‌های اتصال قرار گرفت، دکمه ماوس خود را رها کنید.
هنگامی که دکمه ماوس خود را رها می‌کنید، پنجره بازشو باید خود را در آن مکان در ArcGIS Pro متصل کند. سپس هر زمان که از این عملکرد ابزار Explore استفاده می‌کنید، حتی اگر پنجره را ببندید، پنجره در آن مکان ظاهر می‌شود.
13. با کلیک بر روی X کوچک واقع در گوشه سمت راست بالا، پنجره بازشو را ببندید.
اکنون برخی از عملکردهای اصلی مرتبط با ابزار Explore را بررسی کرده‌اید. شما همچنان از این ابزار در سرتاسر کتاب استفاده می‌کنید و به شما این امکان را می‌دهد که حتی بیشتر در مورد آن بیاموزید. اما اکنون وقت آن است که به سراغ ابزار دیگری برویم.

مرحله 3 – استفاده از ابزار Infographics (اختیاری)
اکنون، اجازه دهید نگاهی سریع به ابزار Infographics بیندازیم. همانطور که قبلاً ذکر شد، این ابزار به شما امکان می‌دهد اطلاعات جمعیت شناختی را با استفاده از سرویس GeoEnrichment Esri از ArcGIS Online بازیابی کنید. این ابزار از اعتبارات ArcGIS Online استفاده می‌کند که واحد پول ArcGIS Online است. با این حال، مقدار مورد استفاده برای این مرحله حداقل خواهد بود. تا زمان تکمیل این مرحله باید از کمتر از یک اعتبار استفاده کنید.
اگر نگران استفاده از اعتبارات ArcGIS Online هستید یا مدیر شما آن را محدود کرده است، می‌توانید این مرحله را رد کنید:
1. در صفحه محتوا که معمولاً در سمت چپ رابط ArcGIS Pro قرار دارد، روی لایه City Limits راست کلیک کنید. سپس، از منوی ظاهر شده، Zoom to Layer را انتخاب کنید. نقشه باید روی ناحیه‌ای بزرگ شود که تمام محدوده شهر را برای تریپویل نمایش دهد.
2. در برگه نقشه در نوار، روی ابزار Infographics در Inquiry کلیک کنید
گروه
3. جایی در قسمت شمالی شهر تریپویل در محدوده محدوده شهر و شمال خط راه آهن که از مرکز شهر عبور می‌کند کلیک کنید، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است:

اینفوگرافیک

پنجره Infographics باز می‌شود و اطلاعات جمعیتی منطقه را نمایش می‌دهد. پنجره باید شبیه به تصویر زیر باشد. Esri دائما در حال به روز رسانی و بهبود این ابزار است، بنابراین آنچه می‌بینید ممکن است کمی متفاوت به نظر برسد. اگر چنین شد، نگران نباشید، مادامی که چیزی را مشاهده کردید:

Infographics

اگر این اولین بار است که از این ابزار استفاده می‌کنید، با KEY شروع کنید
حقایق صفحه نمایش این اطلاعات اولیه جمعیت شناختی را در مورد منطقه‌ای که روی آن کلیک کرده اید ارائه می‌دهد.

4. در پنجره Infographics، روی یکی از مواردی که مشاهده می‌کنید کلیک کنید. با این کار اطلاعات دقیق تری در مورد موردی که روی آن کلیک کرده اید نمایش داده می‌شود.
5. کاوش در ابزار Infographics را ادامه دهید. سعی کنید گزینه Template را که در بالای پنجره قرار دارد تغییر دهید. برخی از گزینه‌های الگو را کاوش کنید.
6. پس از اتمام کار با ابزار Infographics، پنجره را ببندید.
7. اکنون بر روی تب Project در نوار کلیک کنید.
8. در منوی سمت چپ گزینه Save As را انتخاب کنید.
9. در پنجره Save Project As، به مسیر بروید C: \ Student \ IntroArcPro \ My Projectsبه پروژه خود را نام ببریدنام شما_Ex2A(به این معنا که،Tripp_Ex2A) و کلیک کنیدصرفه جوییبه
10. پس از ذخیره پروژه، ArcGIS Pro را ببندید.

اکنون شما با موفقیت پروژه ArcGIS Pro را باز کرده اید، اطلاعات مربوط به ویژگی هایی را که روی نقشه مشاهده کرده اید بازیابی کرده و به مکان‌های مختلف نقشه رفته‌اید. اینها کارهای بسیار متداولی هستند که از آنها بسیار استفاده خواهید کرد. اکنون وقت آن است که به مفهوم زبانه‌های زمینه‌ای برویم.
اکنون که فرصتی برای کسب تجربه استفاده از ArcGIS Pro و
روبان، امیدوارم که شما درک مفاهیم برگه‌ها را آغاز کرده باشید. وقت آن است که به سراغ مفهوم پیشرفته تر اما مرتبط، زبانه‌های زمینه‌ای برویم.
یادگیری برگه‌های متنی
برگه‌های زمینه ای، زبانه‌های هوشمندی هستند که هنگام انتخاب موردی در ArcGIS Pro ظاهر می‌شوند.که می‌تواند یک لایه، نقشه، طرح، جدول و غیره باشد. هنگامی که یکی از این موارد را انتخاب می‌کنید، یک برگه یا برگه‌ها روی نوار ظاهر می‌شود که حاوی ابزارهای مخصوص کار با آن مورد است.
اینها اغلب در یک مجموعه برگه متنی گروه بندی می‌شوند. به عنوان مثال، اگر لایه‌ای را از قسمت Contents انتخاب کنید، مجموعه تب Feature Layer ظاهر می‌شود که شامل سه زبانه زمینه ای، ظاهر، برچسب زدن و داده‌ها است. شما مجموعه برگه‌های زمینه‌ای Feature Layer و برگه‌های بعدی آن را بررسی می‌کنید. شما می‌توانید سایر برگه‌های متنی را در سایر فصل‌های کتاب بیابید.
درک مجموعه تب زمینه Feature Layer
مجموعه برگه زمینه‌ای Feature Layer هنگامی ظاهر می‌شود که یک لایه را در قسمت Contents انتخاب می‌کنید، که شامل سه زبانه زمینه ای، برگه‌های ظاهر، برچسب گذاری و داده‌ها است. هر یک از این موارد به شما امکان می‌دهد به خواص مختلف مرتبط با لایه‌ای که انتخاب کرده اید دسترسی پیدا کنید. تصویر زیر این مجموعه برگه متنی و برگه‌های متنی شامل آن را نشان می‌دهد:

contextual tab

اکنون هر یک از این برگه‌های متنی را با جزئیات بیشتری بررسی می‌کنیم، که از برگه ظاهر شروع می‌شود.

با برگه ظاهر آشنا شوید

معرفی برگه ظاهر

برگه Appearance شامل ابزارهایی است که نمایش لایه انتخاب شده را کنترل می‌کند. در اینجا، می‌توانید نماد شناسی را تغییر دهید، مقیاس‌های دید را تنظیم کنید، شفافیت را اعمال کنید و موارد دیگر:
می توانید مشاهده کنید که پنج گروه در برگه ظاهر وجود دارد. اینها Visibility Range، Effects، Drawing، Extrusion و Faces هستند. در بخشهای بعدی با این گروهها آشنا خواهیم شد.
گروه Visibility Range، Effects و Drawing برای همه لایه‌ها در دسترس خواهد بود.
گروه Visibility Range
محدوده دید به شما امکان می‌دهد مقیاس هایی را تنظیم کنید که در آن لایه قابل مشاهده باشد یا خیر. این به شما این امکان را می‌دهد تا سطح جزئیات نمایش داده شده در نقشه را بر اساس میزان بزرگنمایی یا کوچکنمایی نزدیک کنترل کنید:

این امر باعث کاهش شلوغی، بهبود خوانایی و افزایش عملکرد مجدد نقشه می‌شود. اگر مقیاس مقیاس قابل مشاهده را روی لایه‌ای اعمال کنید، اگر حاوی اطلاعات مفصل زیادی باشد که در صورت کوچک نمایی ممکن است با هم همپوشانی داشته یا با هم ادغام شوند. این نیز خوب است برای هر نقشه‌ای که قصد دارید به عنوان سرویس وب از طریق ArcGIS Online یا ArcGIS Enterprise منتشر کنید، اعمال شود.
گروه تأثیرات
اگر نقشه‌ای دارید که دارای لایه‌های همپوشانی است که ممکن است یکدیگر را پنهان کنند، گروه Effects، که در زیر نشان داده شده است، شامل چندین ابزار جالب و مفید است:

گروه تاثی
در زیر توابع ابزارهای مختلفی که در آن پیدا خواهید کرد شرح داده شده است
جلوه هاگروه:
شفافیت: ابزار Transparency شامل نوار لغزنده است که برای اعمال شفافیت در لایه انتخاب شده استفاده می‌شود. با شفافیت بیشتر لایه، می‌توانید لایه‌های دیگری را که ممکن است زیر آن قرار داشته باشند در نقشه مشاهده کنید.
کش رفتن: در زیر تنظیم Transparency ابزار Swipe قرار دارد. این ابزار دقیقاً همان چیزی را که از نامش مشخص است انجام می‌دهد. به شما این امکان را می‌دهد که لایه انتخاب شده را با ماوس خود به بیرون بکشید. می‌توانید انگشت خود را به چپ به راست، راست به چپ، بالا به پایین یا پایین به بالا بکشید. این به شما این امکان را می‌دهد که با کشیدن انگشت خود قسمتی از یک لایه را به طور موقت روشن یا خاموش کنید. این ابزار برای مقایسه بین دو یا چند لایه مناسب است.
سوسو زدن: در زیر ابزار Effects ابزار Flicker قرار دارد. این ابزار باعث می‌شود که یک لایه بر اساس فاصله مشخص شده به طور خودکار روشن و خاموش شود.
در ادامه گروه Drawing را بررسی می‌کنیم.
گروه طراحی
گروه Drawing ویژگی‌های مختلف صفحه نمایش برای لایه انتخاب شده را کنترل می‌کند، مانند اینکه از چه نماد شناسی استفاده می‌شود، از یک لایه برای مخفی کردن یا پوشاندن لایه دیگر استفاده می‌شود و از فیلترهای نمایش استفاده می‌کند تا فقط ویژگی‌های خاص درون لایه انتخاب شده در مقیاس‌های مشخص ظاهر شوند. تصویر زیر ابزارهای مختلفی را که در این گروه پیدا خواهید کرد به شما نشان می‌دهد:

drawing

در زیر شرح عملکرد ابزارهای موجود در این گروه آمده است:
نماد شناسی: ابزار Symbology به شما این امکان را می‌دهد که نوع Symbology مورد نظر خود را برای لایه اعمال کنید. این می‌تواند یک نماد واحد، نمادهای منحصر به فرد، نمادهای رنگ درجه بندی شده و موارد دیگر باشد. در مورد انواع مختلف روش‌های نماد در بیشتر می‌آموزیدفصل 3، ایجاد نقشه‌های دو بعدی
ماسک زدن: این ابزار به شما امکان می‌دهد ویژگی‌ها را در یک لایه بر اساس ویژگی‌های لایه دیگر پنهان یا مخفی کنید. این می‌تواند شلوغی را در نقشه کاهش دهد و خواندن آن را آسان تر کند.
نمایش فیلترها: این ابزار به شما امکان می‌دهد زمانی که گروه‌های خاصی از ویژگی‌های درون لایه در مقیاس‌های مشخص قابل مشاهده هستند را کنترل کنید. گروه‌ها بر اساس عبارت یا عبارت ایجاد شده ایجاد می‌شوند.
وارد كردن: این ابزار به شما اجازه می‌دهد تا تنظیمات نمادشناسی را برای یک لایه بر اساس لایه موجود دیگر یا فایل لایه وارد کنید.
در ادامه گروه Extrusion و Faces را بررسی می‌کنیم.

گروههای اکستروژن و چهره ها

اکستروژن و گروه چهره‌ها فقط هنگام کار با یک صحنه سه بعدی در دسترس خواهند بود. اکستروژن به شما امکان می‌دهد تا ویژگی‌های دو بعدی را در سطح سه بعدی مانند ایجاد ردپاها یا قطب‌های نور گسترش دهید. در زیر تصویری از این دو گروه آمده است:

گروههای اکستروژن و چهره ها
لایه Extrusion باید در دسته لایه‌های سه بعدی در قسمت محتوا باشد. گروه Faces شامل ابزارهایی برای کنترل شفافیت و روشنایی در یک صحنه سه بعدی است. Face Culling به شما امکان می‌دهد قسمت هایی از یک ویژگی سه بعدی را مشاهده کنید. نورپردازی به شما امکان ایجاد و کنترل سایه‌ها را می‌دهد. در ادامه با برخی از این ابزارها و تنظیمات بیشتر آشنا خواهید شدفصل 5، ایجاد و کار با پروژه ها.
در قسمت بعدی با برگه برچسب زدن آشنا می‌شویم.

با برگه برچسب زدن آشنا شوید

برچسب‌ها یکی از روش‌های افزودن متن به نقشه یا صحنه هستند. آنها اطلاعات مفیدی در مورد ویژگی‌های نشان داده شده در نقشه مانند نام جاده، مالک بسته یا شماره موجودی دارایی ارائه می‌دهند. برچسب‌ها پویا هستند. این به معنی چند چیز است.
ابتدا، آنها به مقادیر ذخیره شده در جدول ویژگی لایه پیوند داده می‌شوند. دوم، کامپیوتر برچسب‌ها را بر اساس تنظیماتی که پیکربندی کرده اید قرار می‌دهد. با حرکت دادن یا بزرگنمایی در نقشه، برچسب‌ها تغییر مکان می‌دهند و موقعیت خود را تغییر می‌دهند.
تصویر زیر تصویر برگه برچسب زدن را به شما نشان می‌دهد:

با برگه برچسب زدن آشنا شوید

برگه برچسب زدن شامل شش گروه است. اینها به شرح زیر است:
• کلاس برچسب لایه
• محدوده قابلیت مشاهده متن نماد برچسب قرار دادن نقشه
زبانه زمینه‌ای به شما امکان می‌دهد به ابزارهایی برای افزودن و پیکربندی برچسب‌های متن به ویژگی‌های درون لایه انتخاب شده دسترسی داشته باشید. بسته به نوع لایه‌ای که انتخاب کرده اید، ابزارهای ارائه شده در این جدول متفاوت خواهد بود. نقاط، خطوط و چند ضلعی‌ها گزینه‌های متفاوتی خواهند داشت.
به عنوان مثال، هنگام برچسب زدن به یک لایه خط، می‌توانید برچسب را در بالا، زیر یا روی خط و موازی جهت دار، عمود یا منحنی در امتداد خط قرار دهید، در حالی که با یک لایه چند ضلعی، می‌توانید برچسب را فقط در چند ضلعی قرار دهید یا می‌توانید آنها را خارج از چند ضلعی بگذارید. همچنین می‌توانید انتخاب کنید که آیا برچسب افقی خواهد بود یا در امتداد یک مورب در چند ضلعی مجاز است. این در ArcGIS Pro مستقیم نامیده می‌شود.
ما در بخش‌های آتی به بررسی شش گروه فوق خواهیم پرداخت.
گروه لایه
این گروه شامل یک ابزار واحد – برچسب است. ابزار Label برچسب گذاری را برای لایه انتخاب شده روشن یا خاموش می‌کند. این تنها یکی از چندین روش است که می‌توان برچسب‌های یک لایه را روشن یا خاموش کرد.

گروه کلاس برچسب

گروه Label Class شامل ابزارهایی است که به شما امکان می‌دهد مشخص کنید چه ویژگی هایی را می‌خواهید برچسب گذاری کنید و از چه فیلد یا فیلدی از جدول ویژگی‌ها می‌خواهید آنها را برچسب گذاری کنید. تصویر زیر ابزارهایی را که در این گروه پیدا خواهید کرد نشان می‌دهد:

گروه کلاس برچسب

لیست زیر توضیحاتی در مورد عملکرد ابزار در این گروه ارائه می‌دهد:
انتخاب کرکره‌ای کلاس: این به شما این امکان را می‌دهد که در کدام کلاس برچسب می‌خواهید تغییرات تنظیمات را انجام دهید. هر کلاس برچسب می‌تواند تنظیمات برچسب منحصر به فرد خود را داشته باشد. به عنوان مثال، می‌توانید برچسب بر اساس نوع برای هر جاده کلاس برچسب ایجاد کنید تا بزرگراه‌ها با استفاده از تنظیمات متفاوت از جاده‌های محلی برچسب گذاری شوند. این می‌تواند انعطاف پذیری برچسب‌ها را تا حد زیادی افزایش دهد. یک لایه حداقل یک کلاس برچسب دارد، به نام کلاس 1. مگر اینکه پرس و جو Label Class ایجاد کنید، این کلاس پیش فرض تمام ویژگی‌های لایه را شامل می‌شود.
استعلام کلاس برچسب: این ابزار به شما امکان می‌دهد یک پرس و جو ایجاد کنید، که به نوبه خود یک کلاس برچسب جدید ایجاد می‌کند. کلاس جدید شامل ویژگی هایی است که شرایطی را که توسط درخواست ایجاد شده مطابقت دارید، برآورده می‌کند. به عنوان مثال، ممکن است بخواهید همه املاک تجاری را متفاوت با املاک مسکونی برچسب گذاری کنید. بنابراین، شما می‌خواهید یک کلاس برچسب برای ویژگی‌های تجاری با استفاده از یک پرس و جو ایجاد کنید که فقط آن ویژگی‌ها را فیلتر می‌کند.
ویژگی‌های برچسب در این کلاس: این برچسب‌ها را برای کلاسی که در انتخاب کشویی Class نمایش داده می‌شود روشن یا خاموش می‌کند. اگر لایه فقط یک کلاس برچسب واحد داشته باشد، این برچسب‌ها را برای کل لایه روشن یا خاموش می‌کند.
انتخاب منوی کشویی: این گزینه کشویی به شما امکان می‌دهد فیلدی را از جدول ویژگی لایه که می‌خواهید ویژگی‌های آن را روی نقشه برچسب گذاری کنید، انتخاب کنید. این منوی کشویی به طور خودکار با فیلدهای موجود در جدول مشخصه لایه‌ها انتخاب می‌شود.
برچسب بیان: این ابزار پنجره Label Class را باز می‌کند و به شما امکان می‌دهد یک عبارت برچسب گذاری سفارشی بسازید. عبارات برچسب گذاری به شما امکان می‌دهد با استفاده از چندین فیلد برچسب گذاری کنید، اطلاعات بیشتری به برچسب اضافه کنید، یک برچسب را در چندین خط تقسیم کنید و موارد دیگر. می‌توانید با استفاده از زبانهای VBScript، JScript، Python یا Arcade عباراتی ایجاد کنید.

گروه نماد متن 

برگه گروه نماد متن شامل ابزارها و تنظیماتی است که نحوه تجسم برچسب را کنترل می‌کند:

گروه نماد متن
در اینجا می‌توانید فونت، اندازه و رنگ را تغییر دهید. همچنین می‌توانید برچسب را پررنگ، مورب یا زیر خط انتخاب کنید. ArcGIS Pro همچنین شامل چندین سبک برچسب از پیش تعریف شده است که می‌توانید از برگه این گروه استفاده کنید.

گروه قرار دادن برچسب

برگه گروه قرار دادن برچسب، مکان کلی برچسب را در ارتباط با ویژگی برچسب دار کنترل می‌کند:

گروه قرار دادن برچسب

گزینه‌های اینجا بسته به اینکه با نقاط، خطوط یا چند ضلعی کار می‌کنید متفاوت است. به عنوان مثال، برای یک لایه خط، گزینه هایی برای قرار دادن برچسب در بالا، زیر یا روی خط خواهید داشت. گزینه‌های یک نقطه یا لایه چند ضلعی متفاوت خواهد بود.

گروه نقشه

آخرین برگه گروه Map است. ابزارهایی که در اینجا قرار دارند طراحی برچسب‌ها را در نقشه کنترل می‌کنند:

گروه نقشه

اجازه دهید این گزینه‌ها را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم:
مکث کنید: مجدداً ترسیم مجدد برچسب‌ها را روی نقشه متوقف می‌کند تا عملکرد سریع تری داشته باشد.
مشاهده بدون مکان: محل برچسب هایی را نشان می‌دهد که به دلیل تداخل با سایر ویژگی‌ها یا برچسب‌ها بر اساس تنظیمات پیکربندی شما روی نقشه قرار نگرفته اند.
بیشتر: این یک منوی کشویی برای سایر گزینه‌ها یا تنظیمات ارائه می‌دهد، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است:

دیگر تنظیمات نقشه

ابزارهایی که در زیر منوی More قرار دارند تنظیمات پیشرفته تری برای برچسب‌ها و نحوه تعامل آنها با سایر برچسب‌ها و ویژگی‌ها ارائه می‌دهند. همچنین می‌توانید موتور برچسبی را که می‌خواهید در نقشه خود استفاده کنید انتخاب کنید. به طور پیش فرض، ArcGIS Pro از موتور برچسب Maplex استفاده می‌کند. این یکی از دو موتور است که می‌توانید استفاده کنید. دیگری موتور برچسب استاندارد Esri است. Maplex از این دو پیشرفته تر است و گزینه‌های پیکربندی بیشتری برای برچسب‌های شما ارائه می‌دهد.

آشنایی با برگه داده ها

تب Data شامل ابزارهایی است که با جدول ویژگی لایه انتخاب شده تعامل دارند. شامل هشت گروه است:

آشنایی با برگه داده ها

این گروهها به شرح زیر است:
جدول پرس و جو تعریف
انتخاب طرح بایگانی رابطه صادرات تجسم کنید
ما فقط برخی از پرکاربردترین گروه‌ها و ابزارهای موجود در این برگه را بررسی می‌کنیم.

گروه پرس و جو تعریف

این گروه فقط شامل یک گزینه لیست کشویی است. پنجره بازشو با هر گونه تعریف تعریف شده برای لایه انتخاب شده پر می‌شود و درخواست انتخاب شده را اعمال می‌کند. پرس و جوهای تعریف به شما امکان می‌دهد یک فیلتر روی ویژگی‌های نمایش داده شده در یک لایه اعمال کنید، بنابراین فقط آن ویژگی هایی را مشاهده می‌کنید که معیارهای درخواست شده توسط کوئری را برآورده می‌کنند. این امر به کاهش شلوغی در نقشه و بهبود عملکرد کمک می‌کند.

گروه جدول

این گروه شامل دو ابزار است که جدول ویژگی‌ها را برای لایه انتخاب شده باز می‌کند. یکی کل جدول را باز می‌کند و دیگری فقط جدول را برای نشان دادن ویژگی‌های انتخاب شده باز می‌کند. بیایید اینها را کاوش کنیم:
جدول ویژگی ها: این گزینه جدول ویژگی‌ها را برای لایه انتخاب شده باز می‌کند. جدول ویژگی‌ها حاوی اطلاعات اضافی در مورد ویژگی‌های نمایش داده شده روی نقشه است.
جدول از انتخاب: این گزینه جدول ویژگی‌ها را برای لایه انتخاب شده باز می‌کند، اما فقط رکوردهایی را در جدول برای ویژگی‌های انتخاب شده نمایش می‌دهد. اگر هیچ ویژگی انتخاب نشده باشد، این نماد خاکستری می‌شود.
گروه انتخاب
این گروه شامل ابزارهایی است که به شما امکان می‌دهد سوابق را از داخل جدول انتخاب یا لغو انتخاب کنید. رکوردها سطرهایی هستند که در جدول مشاهده می‌کنید. اگر به یک جدول ویژگی نگاه می‌کنید، هر رکورد در جدول مربوط به یک ویژگی در لایه روی نقشه است. بنابراین، انتخاب یک رکورد در جدول، یک ویژگی روی نقشه را نیز انتخاب می‌کند. بیایید این موارد را عمیق تر بررسی کنیم:
همه: این ابزار همه رکوردهای موجود در جدول فعال را انتخاب می‌کند.
تعویض: این ابزار انتخاب شما را معکوس می‌کند. همه رکوردهایی که انتخاب نشده‌اند در اصل انتخاب می‌شوند و همه مواردی که انتخاب شده‌اند از حالت انتخاب خارج می‌شوند. پاک کردن: این ابزار انتخاب شما را پاک می‌کند. این بدان معناست که همه رکوردهای انتخاب شده را از حالت انتخاب خارج می‌کند و هیچ چیزی برای شما باقی نمی ماند.
لایه از انتخاب: این ابزار یک لایه جدید ایجاد می‌کند که شامل ویژگی‌های انتخاب شده است. این لایه جدید به همان منبع داده اشاره می‌کند، اما فقط ویژگی هایی را که در ابتدا انتخاب شده‌اند نشان می‌دهد.
گروه صادرات
این گروه شامل ابزارهایی است که به شما امکان می‌دهد ویژگی‌ها یا پرونده‌ها را به منبع داده جدید صادر کنید. بسته به نوع ابزاری که انتخاب می‌کنید، این می‌تواند یک کلاس ویژگی جدید یا جدول مستقل باشد.
صادرات ویژگی ها: این ابزار ویژگی‌های لایه انتخاب شده را به کلاس shapefile یا geodatabase جدید وارد می‌کند و یک کپی از لایه را در زمان صادرات ایجاد می‌کند.
جدول صادرات: این ابزار پرونده‌ها را از جدول مشخصه لایه‌های انتخاب شده به یک جدول مستقل جدید صادر می‌کند. جدول جدید را می‌توان در پایگاه داده یا a ذخیره کرد.
گروه‌های باقی مانده در این برگه تحت پوشش قرار نمی گیرند زیرا برای سطح این کتاب بسیار پیشرفته هستند. اگر می‌خواهید در مورد آنها بیشتر بدانید، برخی از آنها در کتاب آشپزی ArcGIS Pro 2.x by Packt مورد بحث قرار گرفته است. اکنون وقت آن است که برخی از این دانش جدید را به آزمایش بگذارید.
اکنون به بخش بعدی در مورد کار با لایه‌های دو بعدی و سه بعدی می‌پردازیم، زیرا اکنون با زبانه‌های زمینه‌ای و همه اجزای آنها آشنا هستیم.

تمرین 2B – کار با لایه‌های دو بعدی و سه بعدی 

اکنون وقت آن است که ببینیم ابزارهای موجود در برگه زمینه‌ای Feature Layer چگونه کار می‌کنند. در این تمرین، از ابزارهای موجود در زبانه‌های متنی موجود در برگه تنظیم شده برای ایجاد تغییر در لایه‌های یک پروژه موجود استفاده خواهید کرد. نماد، برچسب‌ها و موارد دیگر را تغییر می‌دهید.

مرحله 1 – باز کردن پروژه و افزودن لایه ها

در این مرحله، پروژه‌ای را که قبلاً ایجاد شده است باز می‌کنید. سپس چند لایه اضافی به نقشه اضافه می‌کنید:
1. با استفاده از مهارت هایی که قبلاً آموخته اید، ArcGIS Pro را راه اندازی کنید و پروژه Ex 2B را باز کنید. این پروژه در واقع شده استC: \ Student \ IntroArcPro \ Chapter2 یامکانی که داده‌های دوره را در آن نصب کرده‌اید.
2. برگه Map را فعال کرده و سپس بر روی ابزار Add Data واقع در لایه کلیک کنید
3. گروه

1. پوشه Project را در پنلی که در سمت راست پنجره Add Data قرار دارد، با کلیک روی نوک پیکان کوچک گسترش دهید. سپس، پوشه Databases را انتخاب کنید تا دو پایگاه داده زمینی مشاهده کنید،IntroArcGISPro تمرین 2AوTrippville_GISبه
2. بر روی دوبار کلیک کنیدIntroArcGISPro تمرین 2Ageodatabase به طوری که شمامی تواند محتویات آن را مشاهده کند
3. در حالی که کلید Ctrl خود را نگه داشته اید، بر روی کلاس‌های ویژگی bldg._footprints، RR_Tracks و Street_Centerlines کلیک کنید تا آنها را انتخاب کنید، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است. سپس، روی دکمه تأیید کلیک کنید تا کلاس‌های ویژگی انتخاب شده را به نقشه خود اضافه کنید:

کلاس های نقشه

شما اکنون سه لایه جدید را از یک پایگاه داده جغرافیایی به نقشه اضافه کرده‌اید. هنگامی که دکمه OK را فشار می‌دهید، آنها باید در نقشه شما ظاهر شوند. یک لحظه وقت بگذارید و توجه کنید که لایه‌های جدید در قسمت محتوا در لیست لایه‌ها کجا قرار گرفته اند. لایه bldg_footprints باید در زیر دو لایه دیگری که اضافه کرده اید ظاهر شود زیرا یک لایه چند ضلعی است.
خیابان_مرکزو RR_Tracks به دلیل اینکه لایه‌های خط هستند به بالای لیست اضافه می‌شوند.

اکنون که لایه‌های جدید را اضافه کرده اید، باید برخی از ویژگی‌های آنها مانند symbology را پیکربندی کنید.

مرحله 2 – تغییر نماد شناسی 

شما به تازگی سه لایه جدید به نقشه اضافه کرده‌اید. اکنون شما باید نماد شناسی را برای لایه هایی که اضافه کرده اید تنظیم کنید. شما با استفاده از نماد مشترک راه آهن، لایه راه آهن را که اضافه کرده اید تغییر می‌دهید. به همین ترتیب ردپای ساختمان را تغییر خواهید داد. در نهایت، خطوط مرکزی جاده‌ها را طوری تنظیم می‌کنید که بر اساس وضعیت آنها نمادین باشند:
1. روی لایه bldg_footprints در قسمت Contents راست کلیک کرده و را انتخاب کنید
2. خواصاز منوی ظاهر شده این لایه همچنین ممکن است ساختمان نامیده شود.
3. روی General واقع در قسمت سمت چپ پنجره Properties کلیک کنید.
4. تغییر نام بهردپای ساختمانو روی OK کلیک کنید. توجه کنید چه اتفاقی می‌افتدبه لایه موجود در صفحه محتوا.
5. هنگامی که بر روی راست کلیک کردید bldg_footprintsلایه، متوجه شدید چه اتفاقی برای نوار افتاد؟برگه زمینه ویژگی به طور خودکار ظاهر شد و دسترسی به ابزارهای موجود در آن را فراهم کرد. اکنون می‌توانید از این ابزارها برای تنظیم لایه ساختمان که اخیراً نام آن را تغییر داده اید، استفاده کنید.
6. اطمینان حاصل کنید که هنوز لایه Building Footprints را در قسمت Contents انتخاب کرده‌اید. سپس، برگه زمینه‌ای ظاهر را در مجموعه برگه‌های زمینه Feature Layer انتخاب کنید.
7. روی ابزار Symbology کلیک کنید تا پنجره Symbology در سمت راست رابط ArcGIS Pro باز شود. پنجره Symbology به شما امکان می‌دهد در تنظیمات symbology برای یک لایه تغییراتی ایجاد کنید.
8. در قسمت Symbology، بررسی کنید که Symbology Primary روی تنظیم شده باشد نماد واحد، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است. اگر اینطور نیست، از پیکان کشویی برای تنظیم آن استفاده کنیدنماد واحد، مانند این:

Symbology Primary

رنگ نماد فعلی شما ممکن است با آنچه در مثال قبل نشان داده شده متفاوت باشد. ArcGIS Pro به طور تصادفی رنگ‌ها را به لایه‌های جدید که به نقشه اضافه می‌شوند اختصاص می‌دهد.

9. روی نماد نمونه کوچک واقع در سمت راست کلمه Symbol کلیک کنید. با این کار پنجره Symbology به Symbol Gallery باز می‌شود، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است:
10. در کادر جستجو واقع در بالای بالای صفحه Symbology، تایپ کنیدردپای ساختمانبرای گالری فقط به نماد شناسی مرتبط با ساختمان فیلتر کنیدرد پا
شما به تازگی نماد لایه لایه‌های ساختمان را تغییر داده‌اید. نماد شناسی مهم است زیرا به شما امکان می‌دهد بین لایه‌های مختلف تمایز قائل شوید تا بتوانید ویژگی‌های یک لایه را از لایه‌های دیگر تشخیص دهید.
هر یک از نمونه‌های نماد شناسی که در گالری مشاهده می‌کنید و مربوط به ردپای ساختمان است را انتخاب کنید.
11. اکنون، لایه RR_Tracks را در قسمت Contents انتخاب کرده و ببینید در قسمت Symbology چه اتفاقی می‌افتد.
12. روی نماد نمونه واقع در سمت راست کلمه Symbol کلیک کنید تا بار دیگر گالری باز شود.
13. با استفاده از همان فرآیند قبلی، نماد را به نماد راه آهن در گالری، که در قسمت Symbology نشان داده شده است، تغییر دهید، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است:

format line symbole

14. که در کادر جستجوی واقع در بالای پنجره Symbology را تایپ کنید راه آهنفیلتر کردن گالری به نماد شناسی راه آهن.
15. هر یک از نمادهای نمونه ارائه شده را که ترجیح می‌دهید انتخاب کنید. Symbology را ببندید
پس از اتمام کار با کلیک بر روی X کوچک در گوشه بالا سمت راست، پنجره را باز کنید.

16. در قسمت Contents، روی لایه RR_Tracks راست کلیک کرده و Properties را انتخاب کنید
17. از منوی ظاهر شده
18. در برگه General در پنجره Layer Properties، نام لایه را به راه آهنو روی OK کلیک کنید.
19. روی تب Project کلیک کرده و Save As را انتخاب کنید.
20. هدایت بهC: \ Student \ IntroArcPro \ My Projectsو پروژه خود را نام ببرید
21. <نام شما> Ex2Bبه

حالا شما نماد را برای خطوط مرکزی جاده تغییر می‌دهید تا وضعیت آنها را منعکس کند. این کار کمی سخت تر از تغییر یک نماد است.
22. با استفاده از مهارت هایی که قبلاً آموخته اید، نام را تغییر دهیدخیابان_مرکز
23. لایه بهخیابان هابه
24. اطمینان حاصل کنید که لایه Streets هنوز در قسمت Contents انتخاب شده است. سپس روی زبانه Appearance در نوار کلیک کنید.
25. در مرحله بعد، روی پیکان کوچک واقع در زیر ابزار Symbology کلیک کنید. همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است، از بین گزینه‌های کشویی، Unique Values را انتخاب کنید:

Symbology appearance

پنجره Symbology بار دیگر در سمت راست ArcGIS Pro باز می‌شود. ظاهری متفاوت از آنچه در زمان کار با Single Symbol داشتید. این شامل بسیاری از گزینه‌ها و تنظیمات است. اینها به شما امکان می‌دهد تا نماد شناسی خود را بر اساس ویژگی‌های موجود در یک یا چند زمینه پیکربندی کنید.
26. در کادر کشویی واقع در کنار فیلد 1، Condition را همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است، انتخاب کنید. توجه داشته باشید که ArcGIS Pro به طور خودکار تمام مقادیر موجود در این قسمت را اضافه می‌کند و یک نماد به آنها اختصاص می‌دهد:

Condition

27. روی نماد واقع در کنار Fair در شبکه واقع در وسط آن کلیک کنید
نماد شناسیپنجره را باز کنید تا گالری نمادها باز شود.
28. همانطور که در تصویر زیر مشخص است، روی برگه Properties واقع در بالای صفحه کلیک کنید:

properties

29. از گزینه کشویی Color، رنگ را روی یک رنگ نارنجی یا دیگری که ترجیح می‌دهید تنظیم کنید و عرض را روی آن تنظیم کنید 1 امتیازبه سپس، روی Apply کلیک کنید.
30. روی پیکان بازگشت واقع در بالای پنجره Symbology کلیک کنید تا به تنظیمات symbology برای کل لایه Streets بازگردید.
31. با استفاده از روش مشابه قبلی، تنظیمات زیر را که در لیست زیر نشان داده شده است، روی نمادهای مقادیر خوب و ضعیف انجام دهید:
• خوب: رنگ سبز روشن و عرض آن1.5 امتیازبه
• فقیر: رنگ قرمز روشن و عرض آن3 امتیازبه
پس از اتمام کار، نقشه شما باید شبیه این باشد:

نقشه

1. پس از اتمام تغییر نماد شناسی، پنجره Symbology را ببندید. با خیال راحت می‌توانید لایه‌های دیگر نقشه را تغییر دهید.
2. پروژه خود را با کلیک روی دکمه ذخیره واقع در نوار ابزار دسترسی سریع که در سمت چپ بالای رابط ArcGIS Pro واقع شده است ذخیره کنید.
شما به تازگی نماد شناسی را با استفاده از برگه زمینه‌ای Feature Layer تنظیم کرده‌اید. در ابتدا، شما به سادگی نماد همه ویژگی‌های یک لایه را تغییر دادید. سپس نماد لایه Streets را تغییر دادید تا بتوانید وضعیت هر خیابان را در آن لایه مشاهده کنید. این توانایی نقشه‌های شما را آموزنده و مفید می‌کند. همچنین قدرت GIS را نشان می‌دهد، جایی که داده‌های فضایی با اطلاعات ویژگی مرتبط هستند. حالا، اجازه دهید چند برچسب به نقشه‌ها اضافه کنیم.

مرحله 3 – برچسب زدن

در این مرحله، از برگه برچسب زدن در برگه زمینه‌ای Feature Layer استفاده می‌کنید تا نام خیابان‌ها را به نقشه اضافه کنید. برای انجام این کار، برچسب گذاری لایه Streets را پیکربندی می‌کنید:
1. لایه Streets را در قسمت Contents انتخاب کنید.
2. روی برچسب برچسب زدن در برگه زمینه متنی Feature Layer کلیک کنید.
3. روی دکمه Label واقع در سمت چپ نوار در گروه Layer کلیک کنید، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است، تا برچسب‌های لایه Streets را روشن کنید. هنگامی که بر روی ابزار کلیک می‌کنید، باید برچسب هایی را در نقشه مشاهده کنید:

project label button

4. در گروه Label Placement در برچسب Labeling، گزینه North American Streets را انتخاب کنید، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است. ArcGIS Pro سپس از ویژگیهای مکان یابی تعریف شده توسط این سبک قرارگیری استفاده می‌کند، از جمله نام جاده که در بالای خط مرکزی ظاهر می‌شود و برای پیگیری جاده منحنی است:

streets

هنگامی که برچسب گذاری برای لایه Streets را فعال می‌کنید، پنجره Label Class نیز در سمت راست ArcGIS Pro در همان مکان پنجره symbology باز می‌شود. این پنجره به شما امکان می‌دهد تنظیمات مختلف برچسب را اصلاح کنید.
5. روی لایه Streets در قسمت Contents کلیک راست کنید. Labels Properties را انتخاب کنید
از منویی که ظاهر می‌شود پنجره Label Class را باز می‌کند.
6. روی برگه Position واقع در بالای صفحه Label Class کلیک کنید، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است:

position

7. در قسمت Label Class، روی دکمه Fitting Strategy کلیک کنید. این همان چیزی است که شبیه یک مهره شوالیه در شطرنج است، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است:

position hour

8. روی پیکان کوچک کنار کاهش اندازه کلیک کنید تا گزینه‌های آن استراتژی گسترش یابد.
9. برای فعال کردن این استراتژی مناسب، روی کادر تأیید در کنار کاهش اندازه فونت کلیک کنید.
10. Lower Limit را روی قرار دهید5.0 امتیازو فاصله مرحله به1.0 امتیازبه
این به ArcGIS Pro اجازه می‌دهد تا اندازه فونت را به طور خودکار تنظیم کند تا نام جاده‌ای در نقشه قرار گیرد. این باعث می‌شود نام جاده‌های بیشتری نمایش داده شود.
11. کوچک و بزرگنمایی کنید تا ببینید برچسب‌های شما چقدر خوب ظاهر می‌شوند. گزینه کاهش اندازه قلم را خاموش کرده و سپس بزرگنمایی و کوچک نمایی مجدد را ببینید تا تاثیر آن را مشاهده کنید.
12. پروژه خود را ذخیره کرده و پنجره Label Class را ببندید.
شما اکنون متنی را به نقشه خود اضافه کرده اید که نام خیابان‌ها را نشان می‌دهد. یک برچسب خودکار به این متن اضافه شد. برچسب‌ها یک متن پویا هستند که به یک ویژگی متصل می‌شوند. همانطور که اکنون مشاهده کرده اید، می‌توانید برخی از گزینه‌ها را پیکربندی کنید، اما در نهایت، نرم افزار تصمیم می‌گیرد که چه ویژگی هایی برچسب گذاری شده و برچسب در کجا ظاهر می‌شود.
تا اینجا، شما فقط بر روی یک نقشه دو بعدی کار کرده‌اید. اکنون وقت آن است که با قدم بعدی انگشت خود را در حالت 3D قرار دهید.

مرحله 4 – کار با لایه سه بعدی

یکی از مواردی که ArcGIS Pro را از سایر نرم افزارهای GIS متمایز می‌کند، توانایی کار و تجسم داده‌ها به صورت سه بعدی بدون نیاز به نرم افزار یا افزونه‌های اضافی مانند 3D Analyst است. قابلیت مشاهده، ویرایش و جستجوی داده‌ها به صورت سه بعدی بخشی از قابلیت‌های اصلی موجود در ArcGIS Pro است.
در این مرحله، یک لایه حاوی رد پای ساختمان را به یک صحنه سه بعدی اضافه می‌کنید و سپس آن لایه را بیرون می‌آورید تا بتوانید ارتفاعات ساختمان را مشاهده کنید. کار با داده‌های سه بعدی از رایانه شما بیش از داده‌های دو بعدی مالیات می‌گیرد. بنابراین، اگر این مرحله کندتر انجام شد، تعجب نکنید. اگر رایانه شما به سختی حداقل الزامات را برای اجرای ArcGIS Pro برآورده می‌کند، ممکن است هنگام تکمیل این مرحله با مشکلات و خرابی هایی مواجه شوید:
1. در صفحه Catalog که معمولاً در سمت راست رابط قرار دارد، روی پیکان کوچک کنار Maps واقع در بالای صفحه کلیک کنید تا محتویات آن گسترش یابد.

2. هنگامی که پوشه Maps را گسترش می‌دهید، باید دو نقشه، یعنی Map و Scene را مشاهده کنید. همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است، روی Scene راست کلیک کرده و Open Local View را انتخاب کنید. با این کار صحنه سه بعدی باز می‌شود:

scene

3. برگه Map را در نوار فعال کرده و ابزار Explore را انتخاب کنید.
4. چرخ پیمایش را روی موس خود به پایین فشار دهید و موس را کمی از خود دور کنید تا نمای نقشه در صفحه سه بعدی بچرخد تا شبیه تصویر زیر شود. لازم نیست دقیق باشد، فقط به مثال نزدیک است:

پیمایش نقشه

5. اشاره گر ماوس خود را در نزدیکی مرکز لایه بسته قرار دهید و برای بزرگنمایی، چرخ خود را از دور خود بچرخانید. به کار با چرخ پیمایش ادامه دهید تا با نحوه حرکت در یک صحنه سه بعدی راحت شوید.
6. روی ابزار افزودن داده‌ها کلیک کرده و به آن برویدIntroArcGISPro تمرین 2A.gdbواقع شدهتحت پروژه‌ها و پوشه Databases. بر روی کلیک کنید
کلاس ویژگی bldg_footprints را انتخاب کرده و روی Select کلیک کنید.
7. نام لایه bldg_footprints را بهردپای ساختمانبا استفاده از همانفرآیندی که در مراحل قبلی آموخته اید
8. همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده، لایه Building Footprints را در قسمت Contents انتخاب کرده و آن را به لایه‌های سه بعدی بکشید. این به شما امکان می‌دهد تا نماد سه بعدی را در این لایه اعمال کنید:

building footprints

اگر نتوانستید لایه Building Footprints را به لایه‌های سه بعدی منتقل کنید، ممکن است لازم باشد اطمینان حاصل کنید که در قسمت Contents در حال مشاهده گزینه List by Drawing Order هستید. این اولین دکمه‌ای است که در بالای صفحه قرار دارد.
9. پروژه خود را ذخیره کنید
10. در صورت نیاز، برگه Map را در روبان فعال کنید. سپس، روی ابزار Bookmarks کلیک کرده و Bookmark bookmark را انتخاب کنید. این کار باعث بزرگنمایی صحنه می‌شود، بدین معنی که می‌توانید ساختمان را در حالی که سطح زمین را پوشانده‌اند ببینید.
11. یکبار دیگر لایه Buildings را انتخاب کرده و روی زبانه Appearance کلیک کنید. توجه داشته باشید که بسیار متفاوت از آنچه در هنگام کار با نقشه دو بعدی مشاهده کردید.
12. در گروه Extrusion، روی پیکان کوچک زیر Type کلیک کنید و Base Height را انتخاب کنید. این به شما امکان می‌دهد ساختمان را بر اساس ارتفاع تخمین زده شده بیرون بیاورید، بدین معنی که می‌توانید ارتفاع متفاوت هر ساختمان را در نمای سه بعدی مشاهده کنید.
13. در قسمت کشویی Field در کنار Type، Estimated Height را از لیست ظاهر شده انتخاب کنید، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است. این برآورد ارتفاع هر ساختمان است:

اکنون نقشه شما باید شبیه تصویر زیر باشد. رنگ ساختمان‌های شما ممکن است متفاوت باشد، اما انتظار می‌رود. به یاد داشته باشید که ArcGIS Pro رنگ‌ها را به صورت تصادفی به لایه‌ها اختصاص می‌دهد، زیرا به نقشه یا صحنه اضافه می‌شوند:
شما به تازگی یک لایه سه بعدی را در ArcGIS Pro اضافه کرده و نمادین آن را ایجاد کرده‌اید.

نقشه سه بعدی

اکنون می‌توانید روابط سه بعدی بین ساختمانهای مختلف داخل شهر را مشاهده کنید. توانایی تجسم داده‌ها به صورت سه بعدی راه جدیدی را برای مشاهده داده‌ها باز می‌کند. این به شما امکان می‌دهد روابط بین ویژگی‌ها را در یک یا چند لایه مشاهده کنید که ممکن است در نمای دو بعدی مشاهده نکنید. هر لایه‌ای را می‌توان به صورت سه بعدی تجسم کرد. این قابلیت تنها به لایه‌های مربوط به زیرساخت محدود نمی شود.
در مورد ایجاد صحنه‌های سه بعدی درفصل 4، ایجاد صحنه‌های سه بعدی 

چالش 

با استفاده از دانش به دست آمده در این تمرین، سعی کنید نمادهای ساختمانهای موجود در صحنه را به یکی از نمادهای ردپای خاکستری موجود در گالری نمادهایی که در مرحله قبل مشاهده کردید، تغییر دهید. تغییر نماد شناسی برای لایه سه بعدی بسیار شبیه روشی است که برای تغییر نماد شناسی راه آهن و ایجاد لایه‌های ردپا در نقشه دو بعدی استفاده کردید.

خلاصه 

در این فصل، نحوه استفاده از رابط نوار ArcGIS Pro و اصطلاحات مرتبط با آن را آموخته‌اید. همانطور که دیدید، نوار دسترسی آسان و سریع به ابزارها را فراهم می‌کند. زبانه‌های زمینه‌ای ابزارهای خاصی را که مربوط به وظایف و موارد است با حداقل کلیک یا جستجو در اختیار شما قرار می‌دهد.
بسیاری از ابزارهای موجود در نوار به همراه پنجره هایی که در سمت راست رابط ظاهر می‌شوند کار می‌کنند. این پنجره‌ها دسترسی به تنظیمات و ورودی‌های مورد استفاده توسط ابزار انتخاب شده برای بهبود عملکرد را فراهم می‌کنند.
با استفاده از این ابزارها، می‌توانید با داده‌های دو بعدی و سه بعدی و همچنین برچسب زدن ویژگی‌ها و تغییر نماد آنها کار کنید. همچنین آموخته اید که چگونه ابزار Explore دارای عملکردهای بسیار متنوعی است، از حرکت در نقشه گرفته تا بازیابی داده ها.
در فصل بعد، نحوه ایجاد یک نقشه دو بعدی جدید در یک پروژه را بررسی خواهید کرد. این شامل روشهای مختلفی برای افزودن نقشه جدید، وارد کردن نقشه از منابع خارجی و کپی از نقشه‌های موجود خواهد بود. همچنین روش‌های مختلفی را که می‌توانید لایه‌های جدیدی را به نقشه اضافه کنید، بررسی خواهید کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید