انواع رادارها:
۱: رادار پالسی
این نوع رادار ساده ترین نوع سیستم راداری می باشد که یک منبع پرقدرت به نام لامپ مگنترون امواج الکترومغناطیسی توان بالایی را که بصورت پالسی می باشند از طریق یک آنتن به سمت هدف مورد نظر ارسال می کند. سیگنال برگشتی توسط آنتن دریافت شده و از طریق داپلکسر به طرف گیرنده هدایت می شود.
۲: رادار موج پیوسته
این سیستم راداری به جای ارسال یک سیگنال بصورت پالس امواج سینوسی پیوسته بسمت هدف می فرستد. این نوع از رادار ها برای شناسایی اهداف از خاصیت داپلر استفاده می کنند و تنها قادرند یک هدف متحرک را شناسایی کنند.
۳: رادار موج پیوسته با مدولاسیون فرکانس
در این نوع از رادارها با استفاده از مدولاسیون فرکانس مشکل عدم تعیین میزان برد در رادارهای موج پیوسته حل شده است.
۴:رادار آرایه ی فازی
یک گروه مهم از رادار ها بجای استفاده از بشقابها از انتنهای ارایه استفاده می کنند.این ارایه ها معمولا بطریق الکتریکی قابل کنترل می باشند و نیازی به حرکت مکانیکی برای تغییر شعاع تشعشعی نمی باشند.
یک ارایه ی قابل کنترل به روش الکترونیکی که کنترل شعاع تشعشعی ان بدون اینرسی(لختی/قوانین نیوتن) می باشد پیچیده تر از رادار بشقابی ولی دارای دقت کمتری می باشد.اما این نوع رادار در ماموریتهای تجسسی در زاویه ی فضایی بزرگ موقعی که تعداد ردیابی هدف ها زیاد باشد از نظر قیمت بسیار بزرگ تر می باشد . رادار های بشقابی حداکثر برای ردیابی ده هدف بطور همزمان قابل استفاده می باشند .ولی اگر صدها یا هزار ها هدف موجود باشدکنترل الکترونیکی تنها راه عملی است .
به همین دلیل در ماموریت هایی از قبیل ردیابی فضایی زیردریایی ها جنگهای موشکی و در نیروی دریایی از رادارهای مختلف ارایه ای استفاده می شود .
ارایه های بزرگ PAVE PAWS در ماساچوست و کالیفرنیای شمالی برای جنگ های جنگ های دریایی و موشک های بالستیک زیردریا استفاده می شود . آرایه ی فازی ردیابی فضایی در فلوریدا برای اجسام فضایی استفاده می شود.
آرایه ی فازی کبری در شمیا(Shemia) و الاسکااطلاعات مهمی را جمع اوری می کند.سیستم دفاعی نیروی دریایی از ارایه های فازی که در سیستم مدرن کنترلی فرودگاه ها نیز بکار می رود استفاده می کنند.در مواقعیکه نیاز به ماموریت کمتر می باشد مرور الکترونیکی فقط در یک بعد انجام می شود. در حالیکه مرور مکانیکی در بعدهای دیگر استفاده می شود.اگرچه برای ایجاد کنترل شعاع تشعشعی الکترونیکی روش های بسیاری وجود دارد ولی اینکار باید با شبکه های تاخیر زمانی شبکه های فازی یا ترکیبی از ان دو انجام می شود.
کنترل تاخیر زمانی ساده ترین روش می باشد.با تنظیم زمان دریافت انرژی ناشی از منابع مختلف می توان شعاع تشعشعی را در هر جهت دلخواه شکل داد.
در سیستم های راداری برای اینکه امواج ارسالی در کلیه ی جهات انتشار یابندلازم است آنتن رادار در حال چرخش باشد.در سیستم های راداری آرایه ی فازی می توان بجای استفاده از یک آنتن از یک مجموعه آنتن استفاده می شود و این عمل باعث می شود پرتو امواج رادار بوسیله ی مکانیزم الکترونیکی در جهات مختلف بچرخد. بنابراین با بکارگیری این نوع رادار می توان سیستم سرو مکانیکی را که برای چرخش آنتن بکار می رفت حذف کرد.
136 نظرات