برنامه ریزی گردشگری در هر سازمان گردشگری بسیار مهم است و باید به ان توجه خاص شود.
برنامه ریزی گردشگری جهت توزیع فضایی قابلیتهای گردشگری بوسیله سامانه های اطلاعات جغرافیایی و تحلیل های مکانی می تواند به مدیران در رشد و توسعه گردشگری کمک کند.
برنامه ریزی گردشگري با برخورداري از اهميت هاي فرهنگي و اجتماعي، استراتژي اقتصادي دوران مدرن و پسامدرن محسوب مي گردد. اهميت برنامه ریزی گردشگری باعث شده که دامنه وسيعي از تصميم گيريهاي راهبردي در کشورها به منظور توسعه اين صنعت به اجرا درآيد.
اين تحقيق با هدف شناسايي و ارزيابي پراکنش فضايي قابليت هاي گردشگري و برنامه ریزی فضایی شهرستان بروجرد و بررسي نقاط قوت و ضعف اين قابليت ها در راستاي دستيابي به توسعه پايدار صورت پذيرفت. براي اين منظور از روش تحليلي- کمي و نقشه هاي رقومي تقسيمات سياسي، توپوگرافي، زمين شناسي و تصاوير ماهواره اي به وسيله نرم افزارهاي Arc GIS و ENVI استفاده شد.
نتايج لایه های GIS نشان داد که جاذبه هاي طبيعي شهرستان بروجرد از قابليت هاي بيشتري نسبت به جاذبه هاي تاريخي و فرهنگي برخوردار است. پراکنش فضايي جاذبه ها نيز حاکي از آن است که در بخش مرکزي بيشترين فراواني مربوط به جاذبه هاي تاريخي- فرهنگي با 77 درصد، جاذبه هاي طبيعي با 17 درصد و جاذبه هاي ويژه با 6 درصد مي باشد.
همچنين فراواني پديده هاي گردشگري نشان مي دهد که پديده هاي تاريخي- فرهنگي با 23، بيشترين و انسان ساخت با 5 کمترين فراواني را در سطح شهرستان دارا هستند.
جهت دانلود این مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید:
https://s7.picofile.com/file/8380277484/fazaii.pdf.html
بدون دیدگاه