موبایل gis

موبایل جی آی اس MobileGIS:نقشه های هوشمند در خدمت بشریت:اطلاعات جغرافیایی به طور فزاینده ای در دستگاه های تلفن همراه تولید و مصرف می شود. ظهور نقشه‌های سیار، قراردادهای طراحی سنتی در تحقیقات، صنعت و آموزش را به چالش می‌کشد، و نقشه‌برداران و دانشمندان GIS اکنون باید این بافت سیار را تطبیق دهند. این مدخل ملاحظات طراحی نوظهور برای نقشه های موبایل را معرفی می کند. ابتدا، توانایی‌ها و محدودیت‌های فنی که دستگاه‌های تلفن همراه را منحصربه‌فرد می‌کنند، از جمله گیرنده‌های سیستم موقعیت‌یابی جهانی (GPS) و سایر حسگرها، کاهش اندازه صفحه نمایش و وضوح، کاهش قدرت پردازش و ظرفیت حافظه، اتصال داده کمتر قابل اعتماد، کاهش پهنای باند و تحرک فیزیکی توضیح داده شده است. از طریق شرایط محیطی متغیر تأثیرات علمی بر روی نقشه برداری تلفن همراه نیز بررسی می شود، از جمله خدمات مبتنی بر مکان، کارتوگرافی تطبیقی، اطلاعات جغرافیایی داوطلبانه، و حریم خصوصی مکان در مرحله بعد، دو استراتژی برای ایجاد نقشه های تلفن همراه معرفی می شوند – برنامه های تلفن همراه نصب شده بر روی سیستم عامل های تلفن همراه در مقابل نقشه های وب پاسخگو که بر روی دستگاه های تلفن همراه و غیر موبایل کار می کنند – و مفاهیم اصلی طراحی وب واکنش گرا، از جمله شبکه های سیال، پرس و جو رسانه ها، نقاط شکست، و چارچوب ها در نهایت، توصیه‌های طراحی نوظهور برای نقشه‌های تلفن همراه خلاصه می‌شوند، با انطباق‌های طراحی نمایش مورد نیاز برای در نظر گرفتن کاهش اندازه صفحه‌نمایش و پهنای باند و انطباق‌های طراحی تعامل مورد نیاز برای در نظر گرفتن تعامل چند لمسی و رابط‌های پس از WIMP. دو استراتژی برای ایجاد نقشه های تلفن همراه معرفی شده است – برنامه های تلفن همراه نصب شده بر روی سیستم عامل های تلفن همراه در مقابل نقشه های وب پاسخگو که بر روی دستگاه های تلفن همراه و غیر موبایل کار می کنند – و مفاهیم اصلی طراحی وب پاسخگو شامل شبکه های سیال، پرس و جوهای رسانه، نقاط شکست و چارچوب ها بررسی می شوند. در نهایت، توصیه‌های طراحی نوظهور برای نقشه‌های تلفن همراه خلاصه می‌شوند، با انطباق‌های طراحی نمایش مورد نیاز برای در نظر گرفتن کاهش اندازه صفحه‌نمایش و پهنای باند و انطباق‌های طراحی تعامل مورد نیاز برای در نظر گرفتن تعامل چند لمسی و رابط‌های پس از WIMP. دو استراتژی برای ایجاد نقشه های تلفن همراه معرفی شده است – برنامه های تلفن همراه نصب شده بر روی سیستم عامل های تلفن همراه در مقابل نقشه های وب پاسخگو که بر روی دستگاه های تلفن همراه و غیر موبایل کار می کنند – و مفاهیم اصلی طراحی وب پاسخگو شامل شبکه های سیال، پرس و جوهای رسانه، نقاط شکست و چارچوب ها بررسی می شوند. در نهایت، توصیه‌های طراحی نوظهور برای نقشه‌های تلفن همراه خلاصه می‌شوند، با انطباق‌های طراحی نمایش مورد نیاز برای در نظر گرفتن کاهش اندازه صفحه‌نمایش و پهنای باند و انطباق‌های طراحی تعامل مورد نیاز برای در نظر گرفتن تعامل چند لمسی و رابط‌های پس از WIMP.

 

 

توضیحات موضوع: 
  1. تعاریف
  2. معرفی نقشه موبایل
  3. توسعه نقشه موبایل
  4. طراحی نقشه موبایل

 

1. تعاریف

نقشه کشی تطبیقی : طرح های نقشه که بر اساس کاربری و زمینه های کاربری متفاوت تغییر می کنند

نقطه شکست : عرض درگاه دید که محتوای شرطی، طرح‌بندی و استایل را فعال می‌کند و برای ثبت دسته‌های مختلف دستگاه انتخاب شده است.

نمای نقشه خودمحور : نقشه ای که در مرکز مکان کاربر قرار گرفته و جهت گیری مجدد دارد به طوری که «به جلو» لزوماً «شمال» «بالا» نباشد.

شبکه سیال: مجموعه ای به هم پیوسته از ردیف های افقی و ستون های عمودی در یک صفحه وب با اندازه پاسخگو بر اساس درصدهای نسبی

سرویس مبتنی بر مکان : برنامه هایی که نقشه ها و اطلاعات را بر اساس موقعیت مکانی فعلی کاربر سفارشی می کنند

حریم خصوصی مکان : حفاظت از اطلاعات مکانی شخصی از ارتباطات عمومی بدون مجوز

پرسش رسانه ای: یک قانون CSS که ویژگی های دستگاه مشاهده را شناسایی می کند، که می تواند برای محتوای پاسخگو، طرح بندی و استایل استفاده شود.

دستگاه تلفن همراه : یک سیستم محاسباتی به اندازه کافی کوچک که بتوان آن را در دست گرفت، مانند تلفن هوشمند یا تبلت

برنامه موبایل : یک برنامه نرم افزاری نصب شده بر روی سیستم عامل موبایل

نقشه تلفن همراه : یک برنامه نمایش نقشه برداری یا نقشه برداری که به صراحت برای مشاهده و تعامل بر روی یک دستگاه محاسباتی دیجیتال، دستی و متحرک طراحی شده است.

طراحی موبایل اول: یک رویکرد طراحی که با مشاهده صفحه کوچک و تعاملات چندلمسی پس از WIMP (پنجره ها، نمادها، منوها و اشاره گر) شروع می شود و سپس راه حل طراحی را به صفحه نمایش های بزرگتر و دستگاه های ورودی خارجی گسترش می دهد.

تعامل چند لمسی: دستگاه هایی که ورودی همزمان کاربر را از چندین انگشت برای تشخیص طیف گسترده ای از حرکات دست امکان پذیر می کند.

نقطه مورد علاقه (POI) : سایت هایی در چشم انداز که نیازها یا علایق تعریف شده توسط کاربر را برآورده می کنند

رابط post-WIMP : رابطی که فراتر از ایستگاه کاری WIMP (پنجره ها، نمادها، منوها و اشاره گر) استعاره است که با گنجاندن ورودی چندوجهی، دستگاه های ورودی جدید، یا استعاره های رابط طبیعی مشخص می شود.

برنامه های کاربردی اینترنتی غنی (RIA) : یک برنامه نرم افزاری که بر پلاگین های سنگین و مبتنی بر مرورگر (مانند Adobe Flash Player) متکی است.

طراحی پاسخگو: مجموعه ای از استراتژی ها برای استفاده از پلتفرم وب باز که به صورت پویا محتوا، طرح و استایل یک صفحه وب را بر اساس دستگاه نمایشگر و زمینه کاربر تغییر می دهد.

چارچوب طراحی پاسخگو: کتابخانه‌های کدی که طراحی واکنش‌گرا را با مدیریت شبکه‌های سیال، پرس‌وجوهای رسانه، و نقاط شکست دیدگاه ساده می‌کنند.

Viewport: ناحیه نمایش بر حسب پیکسل در دسترس برای ارائه یک وب سایت

اطلاعات جغرافیایی داوطلبانه : اطلاعات فضایی صریح و جمع‌سپاری شده

2. معرفی نقشه برداری موبایل

2.1 فناوری موبایل و جامعه

اطلاعات جغرافیایی به طور فزاینده ای در دستگاه های تلفن همراه تولید و مصرف می شود (Muehlenhaus 2013). دستگاه تلفن همراه یک سیستم محاسباتی به اندازه کافی کوچک است که بتوان آن را در دست گرفت، مانند تلفن هوشمند یا تبلت (Meng et al. 2005). در حالی که لپ‌تاپ‌ها با توجه به قابلیت حمل آن‌ها اغلب به عنوان دستگاه‌های موبایل در نظر گرفته می‌شوند ، گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها زمینه طراحی جدیدی را برای نقشه‌نگاران و دانشمندان GIS ارائه می‌دهند که تحرک فرضی در حین استفاده دارند. چنین دستگاه های تلفن همراه نقشه ها و اطلاعات را به هنگام عبور کاربر از چشم انداز ارائه می دهند، از ناوبری پشتیبانی می کنند و زمینه محلی را فراهم می کنند در حالی که به طور بالقوه توجه را از خطرات موجود در محیط جدا می کنند. بر این اساس، یک نقشه موبایل است یک برنامه نمایش نقشه برداری یا نقشه برداری که به صراحت برای مشاهده و تعامل بر روی یک دستگاه محاسباتی دیجیتال، دستی و متحرک طراحی شده است (Roth et al. 2018).

دستگاه های تلفن همراه آنقدر فراگیر شده اند که تقریباً نامرئی هستند (Satyanarayanan، 2001) و همچنین نقشه های تلفن همراه و سیستم های اطلاعات جغرافیایی که بخش عمده ای از جذب دستگاه های تلفن همراه را هدایت می کنند نیز هستند (Sui 2005). یک مطالعه بازار نشان داد که مالکیت جهانی دستگاه های تلفن همراه در سال 2014 از دستگاه های دسکتاپ پیشی گرفت و نشان داد که نقشه ها تقریباً دو برابر بیشتر از همتایان غیر همراه در دستگاه های تلفن همراه استفاده می شوند (للا و لیپسمن 2014). مطالعه دوم نشان داد که تقریباً دو سوم از بزرگسالان آمریکایی تا سال 2015 صاحب یک گوشی هوشمند بودند و نقشه ها و ناوبری را به عنوان ده مورد استفاده از تلفن های هوشمند به خود اختصاص دادند (اسمیت و همکاران 2015). چه این تخمین ها به طور دقیق میزان جذب نقشه های موبایل در جامعه را مشخص کنند یا خیر، واضح است که ظهور نقشه های موبایلی، قراردادهای طراحی سنتی را در تحقیقات به چالش می کشد. صنعت، و آموزش، و اینکه نقشه‌برداران و دانشمندان GIS به طور فزاینده‌ای نیاز دارند که این زمینه متحرک را تطبیق دهند (ویلسون 2012). این مدخل ملاحظات طراحی نوظهور برای نقشه های موبایل را معرفی می کند.

2.2 فناوری موبایل برای نقشه برداری و تجسم منحصر به فرد چیست؟

در حالی که نقشه‌های کاغذی ذاتاً متحرک هستند، دستگاه‌های دیجیتال هم فرصت‌های جدید و هم محدودیت‌هایی را در نقشه‌برداری و تجسم ارائه می‌دهند. دستگاه های تلفن همراه مجهز به GPS هستند (به سیستم موقعیت یابی جهانی مراجعه کنیدگیرنده های بی سیم و بلوتوث، یک شتاب سنج، و سایر حسگرهایی که می توانند برای تطبیق نقشه ها و اطلاعات با زمینه کاربر استفاده شوند (Meng et al. 2005). با این حال، دستگاه های تلفن همراه اندازه صفحه نمایش و وضوح صفحه نمایش (تا اخیرا) کاهش یافته، قدرت پردازش و ظرفیت حافظه کاهش یافته، اتصال داده های کمتر قابل اعتماد، و پهنای باند کاهش یافته است (Chittaro 2006)، که اغلب طرح هایی را که بر روی کاغذ یا دستگاه های غیر همراه کار می کنند، ناکارآمد می کنند. سیار. دستگاه‌های تلفن همراه همچنین بر ورودی چند لمسی تکیه می‌کنند و تعاملات طبیعی با کاربر را قادر می‌سازند در حالی که به رابط‌های نقشه پس از WIMP (پنجره‌ها، نمادها، منوها، اشاره‌گر، جزئیات زیر) نیاز دارند (به طراحی UI/UX مراجعه کنید ).

فراتر از دستگاه، تحرک فیزیکی کاربر نیز بر نیاز به ملاحظات طراحی منحصر به فرد نقشه های موبایل تأثیر می گذارد. دستگاه تلفن همراه می تواند هنگام حرکت در چشم انداز، توجه کاربر را متمرکز کند، اما همچنین آن را تقسیم کند و در نتیجه شکاف هایی در آگاهی و قضاوت ایجاد شود. عوامل محیطی مانند نور خورشید، دماهای شدید، بارندگی، باد، سر و صدا، و ازدحام، شرایط مشاهده و تعامل متغیری را ایجاد می‌کنند که باعث می‌شود طرح‌ها در شرایط مختلف قابل اعتماد نباشند (ریچنباکر 2001). بر این اساس، ارتقای ایمنی شخصی یک ملاحظات ضروری برای طراحی و استفاده از نقشه موبایل است (راث و همکاران 2018).

2.3 تأثیرات علمی بر نقشه برداری سیار در GIScience

تحقیقات در مورد نقشه برداری موبایل در مراحل اولیه خود باقی مانده است. با این حال، تعدادی از حوزه های تحقیقاتی مرتبط در سراسر علم و فناوری اطلاعات جغرافیایی وجود دارد که بینشی را در مورد طراحی نقشه موبایل ارائه می دهد:

  • سرویس‌های مبتنی بر مکان (LBS) برنامه‌هایی هستند که نقشه‌ها و اطلاعات را بر اساس مکان فعلی کاربر سفارشی می‌کنند (به سرویس‌های مبتنی بر مکان مراجعه کنید ) . برای نقشه برداری تلفن همراه، LBS یک نمای خود محور را با نقشه متمرکز بر مکان کاربر و جهت گیری مجدد به طوری که “به جلو” نه “شمال” “بالا” باشد را فعال می کند (Meng 2005). LBS همچنین از ناوبری گام به گام پشتیبانی می کند و مسیریابی را تسهیل می کند در حالی که به طور بالقوه بر آگاهی فضایی ما تأثیر می گذارد (Klippel et al. 2010).
  • نقشه‌نگاری تطبیقی ​​طرح‌های نقشه‌ای را توصیف می‌کند که در زمینه‌های کاربری و کاربری مختلف تغییر می‌کنند (ریچنباکر 2003، گریفین و همکاران 2017). در حالی که مکان و دستگاه کاربر دو جنبه از زمینه مربوط به طراحی نقشه تلفن همراه هستند، نقشه‌برداری تطبیقی ​​نیز تفاوت‌های فردی کاربر، محیط اطراف و فعالیت نقشه‌برداری را در نظر می‌گیرد (گریفین و همکاران 2017). نقشه کشی تطبیقی ​​با طراحی وب پاسخگو (در زیر بحث شده است) همگرا می شود زیرا نقشه ها باید در زمینه های استفاده از تلفن همراه و غیر موبایل کار کنند.
  • اطلاعات جغرافیایی داوطلبانه (VGI) اطلاعات فضایی صریح و جمع‌سپاری است، مانند توییت‌های دارای برچسب جغرافیایی (به اطلاعات جغرافیایی داوطلبانه، آینده مراجعه کنید). دستگاه‌های تلفن همراه کاربران را قادر می‌سازد تا دانش محلی و تجربیات زیست‌شده خود را در حالی که در محل قرار دارند، داوطلبانه ارائه دهند، و اطلاعات به موقع اما بدون ساختار در مورد تغییر شرایط جغرافیایی ارائه دهند. VGI اغلب برای پر کردن جریان های داده ارائه شده از طریق LBS استفاده می شود و یک رابطه چرخه ای ایجاد می کند که توسط نقشه های موبایل تسهیل می شود (Ricker et al. 2014).
  • حریم خصوصی موقعیت مکانی محافظت از اطلاعات مکانی شخصی از ارتباطات عمومی بدون مجوز را توصیف می کند (به حریم خصوصی مکان مراجعه کنید ). بسیاری از نقشه‌های تلفن همراه برای تطبیق و بهبود تجربه کاربر، موقعیت مکانی را ضبط می‌کنند، و نقشه‌هایی که از LBS استفاده می‌کنند و VGI را فعال می‌کنند، خطر افشای اطلاعات موقعیت مکانی خصوصی را دارند. در حالی که تکنیک‌های خلاقانه برای حفظ ناشناس بودن توسعه داده شده‌اند (به عنوان مثال، Karlsson & Wicker 2016)، کاربران تلفن همراه نیز به طور فزاینده‌ای مایلند مکان خود را در ازای یک سرویس به اشتراک بگذارند (Ricker et al. 2015). کاربران محتوای متفاوتی را بر اساس موقعیت مکانی و امنیت درک شده خود ارسال می کنند (فیتزپاتریک و همکاران 2015)، با حفظ حریم خصوصی مکان یک نگرانی مهم در تمام پروژه های نقشه برداری تلفن همراه.

 

3. توسعه نقشه موبایل

3.1 برنامه های موبایل در مقابل وب سایت های واکنش گرا

مسلماً، انقلاب تلفن همراه در اواخر دهه 2000 و اوایل دهه 2010 برای طراحی نقشه به همان اندازه تحول آفرین بود که انقلاب دیجیتال در اواخر دهه 1980 و اوایل دهه 1990 بود (به کارتوگرافی و فناوری مراجعه کنید ). پشتیبانی از دستگاه های تلفن همراه عامل اصلی دور شدن از برنامه های کاربردی اینترنتی غنی (RIA) برای نقشه های دیجیتالی بود که به پلاگین های سنگین وزن و مبتنی بر مرورگر متکی بودند (راث و همکاران 2014).

امروزه دو استراتژی برای توسعه نقشه های موبایل وجود دارد. اولین مورد ایجاد برنامه های تلفن همراه است (مخفف «برنامه»)، یا برنامه های نرم افزاری نصب شده بر روی یک سیستم عامل موبایل خاص، مانند Android (دستگاه های Google) و iOS (دستگاه های اپل) هر کدام یک برنامه راهیابی بومی خود را ارائه می دهند (Muehlenhaus 2011؛ ​​شکل 1). طیف گسترده‌ای از برنامه‌های تلفن همراه سفارشی وجود دارد که اطلاعات جغرافیایی و سایر دارایی‌ها را هنگام نصب دانلود می‌کنند، اتکای شبکه را کاهش می‌دهند و حالت آفلاین را فعال می‌کنند. این برنامه های نقشه برداری تلفن همراه همچنین دسترسی مستقیم به حافظه و اجزای سخت افزاری دستگاه تلفن همراه دارند که سرعت پردازش و تعامل را بهبود می بخشد. با این حال، برنامه‌های تلفن همراه وابسته به پلت‌فرم هستند – نیازمند توسعه موازی در Android و iOS یا استفاده از کیت توسعه نرم‌افزار شخص ثالث و بین پلتفرمی هستند – و استفاده غیر موبایلی را محدود می‌کنند – و اکثر برنامه‌های تلفن همراه را در دستگاه‌های غیر همراه از دسترس خارج می‌کنند.

شکل 1. مقایسه برنامه های نقشه موبایل: نقشه های گوگل در مقابل نقشه های اپل. جستجوی تصاویر برای خواربار فروشی هلندی Albert Heijn در Enschede، NL، با استفاده از نقشه های تلفن همراه Google Maps (Android) و Apple Maps (iOS). ترکیب و چیدمان نقشه:هر دو برنامه از اکثر صفحه نمایش برای نقشه استفاده می کنند، به طوری که Google Maps ورودی جستجو را در بالای طرح برای طراحی پاسخگو برای دستگاه های غیر موبایل قرار می دهد (شکل 2 را ببینید) و Apple Maps جستجو را در پایین قرار می دهد. از طرح برای تعامل بهینه مبتنی بر انگشت شست. Google Maps برای کاوش در نتایج جستجو از کاربر می‌خواهد «نمایش فهرست» را انجام دهد، که یک پنجره محاوره‌ای را فعال می‌کند که نقشه را به طور کامل پوشش می‌دهد، در حالی که Apple Maps مرور اسکرول برای موارد جستجو شده در لیست پایین را با چندین مورد به عنوان پیش‌نمایش بصری نشان می‌دهد. به دلیل پیش نمایش بصری، Apple Maps اندکی کمتر از صفحه نمایش را به خود نقشه اختصاص می دهد. مقیاس و تعمیم:Google Maps از یک مقیاس پیش‌فرض بزرگ‌تر (یعنی بزرگ‌نمایی) در مقایسه با Apple Maps در هنگام جستجو استفاده می‌کند، که یک مرز جستجوی مناسب‌تر برای یافتن خواربار در شهرهای اروپایی غیرخودرو محور است. با توجه به مقیاس پیش‌فرض کوچک‌تر (یعنی کوچک‌نمایی)، نقشه‌های اپل یک نقشه پایه کلی‌تر با اطلاعات کاربری و حمل‌ونقل کمتری دارد. هر دو برنامه از کاشی کاری برداری استفاده می کنند. Projection: هر دو برنامه نقشه را بر روی مکان فعلی کاربر متمرکز می‌کنند و مکان را با استفاده از یک نقطه آبی و جهت مشاهده فعلی را با استفاده از یک نشانه جهت نشان می‌دهند. نمادسازی:Apple Maps از نمادهای خود توضیحی برای نماد نتایج جستجوی خود استفاده می کند، در حالی که Google Maps از یک نماد نشانگر ساده استفاده می کند. با این حال، نماد نقطه نماد زمانی که چندین ویژگی جستجو با هم خوشه‌بندی شده‌اند و در عوض فرکانس عددی نشان داده شده است، استفاده نمی‌شود. با توجه به احتمال سردرگمی در مورد معنای اعداد، یک برچسب اضافی (“+2″، “+3”) در زیر نمادهای خوشه‌بندی اضافه می‌شود، که اطلاعات را به‌طور اضافی به گونه‌ای رمزگذاری می‌کند که از صفحه نمایش با ارزش واقعی استفاده می‌کند. Google Maps از قرمز تیره برای نماد نتایج جستجوی خود استفاده می کند، که بیشتر با نقشه اصلی در تضاد است تا نقشه های اپل از نمادهای طلایی. نمادهای نقطه در هر دو برنامه تقریباً یک اندازه هستند و تعامل مبتنی بر انگشت را تسهیل می کنند. تایپوگرافی:هر دو برنامه از حروف san serif بهینه شده برای مشاهده موبایل استفاده می کنند. تراکم برچسب‌ها در نقشه‌های گوگل بیشتر است، که از مزایای مقیاس پیش‌فرض بزرگ‌تر است. عناصر نقشه: نقشه های گوگل نشانی از شمال را ارائه می دهد که می تواند برای چرخاندن نقشه برای مشاهده خود محور استفاده شود. Google Maps از نماد “تقاطع” برای تغییر موقعیت نقشه در موقعیت مکانی کاربر پس از حرکت و بزرگنمایی استفاده می کند، در حالی که نقشه اپل از نمادی شبیه به یک فلش شمال برای این عملکرد استفاده می کند که یک سردرگمی بالقوه است. هیچ‌کدام از برنامه‌ها مقیاس را نشان نمی‌دهند، مسئله‌ای که در زمان درخواست مسیرها کمتر نگران کننده است. اثر متقابل:هر دو برنامه از تعاملات اول تلفن همراه پشتیبانی می کنند. هر دو برنامه به اپراتور جستجو با توجه به تاکیدشان بر مسیریابی، چه برای یک آدرس یا مکان خاص (جستجوی فضایی) یا دسته ای از ویژگی ها (جستجوی ویژگی) امتیاز می دهند. رابط Google Maps کمی پیچیده‌تر است و شامل فیلترهای اضافی و ویژگی‌های همپوشانی است که در Apple Maps موجود نیست. روی هم رفته، Google Maps با دقت بیشتری از توصیه‌های متون که در جدول 1 خلاصه شده است، پیروی می‌کند تا Apple Maps. اسکرین شات های گرفته شده در 1 مه 2018 .

استراتژی دوم ایجاد یک نقشه وب پاسخگو است. طراحی وب ریسپانسیو مجموعه ای از استراتژی های پیاده سازی شده با استفاده از پلتفرم وب باز است (به نقشه برداری وب مراجعه کنید ) که به صورت پویا محتوا، طرح بندی و استایل یک صفحه وب را بر اساس دستگاه نمایشگر و زمینه کاربر تغییر می دهد (مارکوت 2010؛ شکل 2) .). نقشه‌های وب واکنش‌گرا پتانسیل دسترسی و توزیع بیشتر را دارند – با استفاده از پلتفرم وب باز – و توسعه ارزان‌تر – با اتکا به توانایی‌ها و زبان‌های نقشه‌برداری وب موجود و پشتیبانی ذاتی بین پلتفرمی و غیر موبایلی. بنابراین، زمانی که منابع پروژه محدود است یا گروه کاربر هدف شامل جمعیت حاشیه‌ای، جمعیت در اقتصادهای در حال توسعه، یا شهروندان غیرمتخصصی که علاقه‌ای به برنامه‌های گران قیمت ندارند، وب‌سایت‌های تلفن همراه پاسخگو توصیه می‌شوند. با این حال، وب‌سایت‌های نگاشت واکنش‌گرا اغلب سرعت پردازش و تعامل پایین‌تری دارند، به اتصال شبکه نیاز دارند (و بنابراین برنامه داده بالقوه گران‌قیمت) و تجربه کاربری ناپیوسته را هنگام جابجایی بین برنامه‌ها ارائه می‌کنند (Roth et al. 2018).

شکل 2. Google Maps: موبایل در مقابل طراحی پاسخگو غیر موبایل. تصاویر همان درخواست Google Maps Enschede، NL را روی یک لپ‌تاپ با صفحه عریض (1366 x 768 پیکسل) در مقابل یک دستگاه تلفن همراه معمولی (414 x 736 پیکسل) مقایسه می‌کنند. ترکیب و چیدمان نقشه: پانل اطلاعات در سمت چپ طرح‌بندی غیرموبایل به منوی پایینی برای دستگاه‌های تلفن همراه جمع می‌شود که وقتی فعال می‌شود، به عنوان یک پنجره گفتگوی تمام صفحه در بالای نقشه باز می‌شود. مقیاس و تعمیم:علیرغم توصیه‌های متون، نسخه غیر موبایلی در واقع مقیاس نقشه‌برداری پیش‌فرض بزرگ‌تری دارد (یعنی بزرگ‌نمایی شده)، که جزئیات نقشه پایه و چگالی برچسب بیشتری دارد. هم موبایل و هم غیر موبایل به طور پیش‌فرض از نقشه پایه برداری تعمیم‌یافته استفاده می‌کنند که نسخه موبایل شامل دکمه لایه‌های اضافی برای دسترسی آسان به گزینه تصاویر است. نسخه غیر موبایل یک پیش‌نمایش تصویر را در پنجره اطلاعات نشان می‌دهد، در حالی که نسخه تلفن همراه شامل پیش‌نمایش نمای خیابان است، با این فرض که کاربر در منظره قرار دارد. طرح ریزی: در حالی که هم موبایل و هم غیر موبایل دارای دکمه ای برای جستجوی مکان فعلی کاربر هستند، گزینه موبایل به طور پیش فرض نقشه را روی مکان کاربر متمرکز می کند و موقعیت کاربر را در هنگام حرکت روی نقشه به روز می کند. نمادسازی:استراتژی نمادسازی چند مقیاسی با استفاده از کاشی‌های برداری به هم پیوسته، نمادسازی نقشه پایه را تا حد زیادی در بین دستگاه‌ها حفظ می‌کند. تفاوت اصلی نمادسازی مکان فعلی کاربر با یک نقطه آبی در تجربه تلفن همراه است. تایپوگرافی: تایپ فیس san serif برای مشاهده موبایل و غیر موبایل بهینه شده است و متن در هنگام چرخش نقشه در تلفن همراه به حالت قائم باقی می ماند. عناصر نقشه: در حالی که یک فلش شمال به طور پیش‌فرض گنجانده نشده است، هنگام چرخش یا دنبال کردن جهت‌ها در یک نمای خودمحور، به نسخه موبایل اضافه می‌شود. اثر متقابل:فعل و انفعالات Google Maps ابتدا برای تلفن همراه هستند، با دکمه های رابط مهم (مثلاً مکان جستجو، مسیرها) در اندازه برای تعامل لمسی افزایش یافته است. فرم جستجو در هر دو نسخه در بالاترین موقعیت بصری باقی می‌ماند، با جستجوی خاص‌تر برای مکان فعلی در سمت راست پایین نقشه برای تعامل آسان بر اساس انگشت شست. نکته مهم این است که دکمه جهت ها برای تلفن همراه تغییر مکان داده و بزرگ می شود، و دوباره تعامل مبتنی بر انگشت شست را تسهیل می کند. در نهایت، نسخه موبایل تعامل صوتی را برای جستجو فعال می کند. ابزارهای توسعه دهنده مرورگر به طراحان اجازه می دهد تا استراتژی پاسخگو خود را در اندازه های مختلف صفحه آزمایش کنند. اسکرین شات های گرفته شده در 1 مه 2018 .

3.2 طراحی پاسخگو و مفاهیم توسعه

طراحی ریسپانسیو در حال حاضر استانداردی در وب است، صرف نظر از پشتیبانی تلفن همراه. با این حال، دستگاه‌های تلفن همراه بیشترین محدودیت‌ها را در ارائه محتوا، چیدمان و استایل دارند. به عنوان یک قاعده کلی، طراحان با مشاهده صفحه نمایش کوچک شروع می کنند و سپس به صفحه نمایش های بزرگتر می پردازند، رویکردی که به عنوان طراحی اول موبایل توصیف می شود .

چندین مفهوم اصلی طراحی وجود دارد که وب‌سایت‌های واکنش‌گرا را فعال می‌کنند ( برای جزئیات بیشتر در مورد HTML، CSS و جاوا اسکریپت به نقشه‌برداری وب مراجعه کنید):

  • شبکه های سیال: یک وب سایت واکنش گرا از مجموعه ای به هم پیوسته از ردیف های افقی و ستون های عمودی تشکیل شده است که شبکه سیال نامیده می شود . عرض ستون بر اساس درصد است، با تمام ستون ها به 100٪ عرض مرورگر وب اضافه می شود. با استفاده از درصدها، به جای عرض دقیق پیکسل، عناصر HTML (به عنوان مثال، یک تگ <div>) که در شبکه سیال قرار می‌گیرد، با تغییر اندازه ستون‌ها در دستگاه‌ها، رشد کرده و کوچک می‌شوند، و به طور بالقوه محتوای مجاور را به ردیف‌های انباشته عمودی سوق می‌دهند.
  • پرسش‌های رسانه‌ای: پرسش رسانه‌ای یک قانون CSS است که در سر (<head>) یک فایل HTML اعلام شده است که ویژگی‌های دستگاه مشاهده را شناسایی می‌کند، که می‌توان از آن برای تنظیم قوانین سبک شرطی با توجه به دستگاه، به ویژه اندازه صفحه آن استفاده کرد. در حالی که پرس‌وجوهای رسانه طیفی از ویژگی‌ها را در مورد دستگاه مشاهده برمی‌گردانند، آنها عمدتاً برای تعیین ابعاد درگاه دید یا ناحیه نمایش در پیکسل‌های موجود برای ارائه یک وب‌سایت استفاده می‌شوند.
  • نقاط انفصال: نقاط انفصال قوانین سبک مشروط را بر اساس عرض درگاه دید، با نقاط انفصال برای ثبت دسته‌های مختلف دستگاه انتخاب می‌کنند. نقاط شکست معمولاً مورد استفاده عبارتند از 320 پیکسل یا 480 پیکسل (گوشی هوشمند به تبلت)، 768 پیکسل (تبلت به لپ تاپ)، و 1024 پیکسل (لپ تاپ به مانیتور خارجی)، اگرچه قراردادها با نسخه های جدید فناوری تنظیم می شوند.
  • چارچوب‌ها: در حالی که طراحی واکنش‌گرا را می‌توان با استفاده از شبکه‌های سیال، پرسش‌های رسانه‌ای و نقاط شکست به تنهایی پیاده‌سازی کرد، تعداد فزاینده‌ای از چارچوب‌های کد منبع باز وجود دارند که طراحی واکنش‌گرا را ساده می‌کنند. به عنوان مثال، چارچوب بوت استرپ ( https://getbootstrap.com/ ) که توسط توییتر ایجاد شده است، محتوا را با استفاده از دوازده ستون با اندازه یکسان و چهار نقطه شکست ارائه می‌کند. سپس این چارچوب قوانین شبکه‌های سیال، پرسش‌های رسانه‌ای، و استایل شرطی نقطه شکست، و همچنین پشتیبانی از مرورگرهای متقابل را مدیریت می‌کند.

برنامه های تلفن همراه به طور فزاینده ای شامل مفاهیمی از طراحی واکنشگرا با توجه به گستره روزافزون دستگاه های تلفن همراه برای هر سیستم عامل می شوند که تمایز بین طراحی وب واکنش گرا و اصول طراحی توسعه اپلیکیشن موبایل را محو می کند.

 

4. طراحی نقشه موبایل

4.1 تطبیق طراحی نقشه با پلت فرم تلفن همراه

طراحی اول موبایل، نقشه‌برداران را ملزم می‌کند که قراردادها را هم برای بازنمایی و هم برای تعامل بازنگری کنند جدول 1 خلاصه ای از بحث موهلنهاوس (2013) در مورد توصیه های نوظهور اولین تلفن همراه را ارائه می دهد که به همراه ادبیات اضافی گردآوری شده در راث و همکارانش ضمیمه شده است. (2018). این توصیه‌ها از طراحی کارتوگرافی موبایل اول پیروی می‌کنند و بنابراین ممکن است بین دستگاه‌های تلفن همراه و غیر موبایل پاسخگو باشند.

جدول 1. قراردادهای نوظهور در طراحی نقشه موبایل (اقتباس از Muehlenhaus، 2013 و Roth et al 2018)
ترکیب و چیدمان نقشه محدودیت ارجاع
صفحه نمایش واقعی مورد استفاده برای نمای نقشه را به حداکثر برسانید اندازه صفحه نمایش Muehlenhaus (2013) 
از پنجره های گفتگوی تمام صفحه برای منوهای متن و رابط استفاده کنید  اندازه صفحه نمایش Muehlenhaus (2013)
به نسبت های عمودی و افقی پاسخ می دهد دستی چیتارو (2006)
مقیاس و تعمیم محدودیت ارجاع
فقط اطلاعات مربوط به کار را ارائه دهید پهنای باند؛ اندازه صفحه نمایش  منگ (2005)
نقشه پایه را تعمیم دهید پهنای باند؛ اندازه صفحه نمایش میلینگر و همکاران (2007)
شامل نشانه های برجسته برای جهت گیری تحرک رابال و زمستان (2002)
افزایش مقیاس پیش فرض نقشه (یعنی بزرگنمایی) اندازه صفحه نمایش ون توندر و وسون (2009)
محدود کردن کوچکترین مقیاس نقشه (یعنی حداکثر کوچک نمایی) تحرک دیویدسون (2014)
هزینه بصری را برای محتوای خارج از صفحه فراهم می کند اندازه صفحه نمایش چیتارو (2006)
نقشه را به تدریج با استفاده از کاشی بارگیری کنید پهنای باند Muehlenhaus (2013)
کش اطلاعات ضروری در بارگذاری پهنای باند راث و همکاران (2018)
از مجموعه کاشی های برداری استفاده کنید پهنای باند باتنفیلد (2002)
فرافکنی محدودیت ارجاع
مرکز نقشه بر روی مکان کاربر تحرک منگ (2005)
موقعیت کاربر را روی نقشه به روز کنید تحرک پترسون (2014)
جهت نما را تغییر دهید تا رو به جلو باشد تحرک ون الزاکر و همکاران (2009)
نمادسازی محدودیت ارجاع
تاکید بر راهیابی تحرک Muehlenhaus (2013)
از نمادهای خود توضیحی برای POI استفاده کنید تحرک؛ اندازه صفحه نمایش رابینسون و همکاران (2013)
افزایش کنتراست در سلسله مراتب بصری شرایط مشاهده ون توندر و وسون (2009)
افزایش روشنایی و اشباع ویژگی های نقشه شرایط مشاهده راث و همکاران (2018)
افزایش اندازه نمادهای نقطه تعاملی صفحه لمسی استیونز و همکاران (2013)
شامل گزینه های نقشه پایه برداری و تصویری است تحرک دیویدسون (2014)
نماد عبور ناامن یا سایر خطرات است توجه تقسیم شده؛ تحرک  راث و همکاران (2018)
تایپوگرافی محدودیت ارجاع
از فونت های sans serif استفاده کنید اندازه صفحه نمایش Muehlenhaus (2013)
افزایش اندازه متن و ردیابی اندازه صفحه نمایش Muehlenhaus (2013)
بخش های طولانی متن را به بلوک های چند پنجره ای تقسیم کنید اندازه صفحه نمایش Muehlenhaus (2013)
همانطور که کاربر نقشه را می‌چرخاند، متن را صاف نگه دارید دستی Muehlenhaus (2013)
عناصر نقشه محدودیت ارجاع
از صفحه بارگذاری برای عنوان نقشه استفاده کنید اندازه صفحه نمایش Muehlenhaus (2013)
افسانه، راهنما و اطلاعات تکمیلی را به طور پیش فرض پنهان کنید اندازه صفحه نمایش Muehlenhaus (2013)
شامل پیکان شمالی دائمی برای نمای خودمحور تحرک Muehlenhaus (2013)
به گزینه های متنی و صوتی برای توضیحات/جهت ها اجازه دهید اندازه صفحه نمایش دیویدسون (2014)
اثر متقابل محدودیت ارجاع
فقط ویجت های پس از WIMP را شامل شود صفحه نمایش چند لمسی Muehlenhaus (2013)
هزینه های بصری را برای ویجت های تعاملی فراهم می کند صفحه نمایش چند لمسی استیونز و همکاران (2013)
برای بزرگنمایی از دو ضربه سریع و خرج کردن پشتیبانی کنید صفحه نمایش چند لمسی Muehlenhaus (2013)
پشتیبانی از گرفتن و کشیدن برای پان صفحه نمایش چند لمسی Muehlenhaus (2013)
از چرخش دو انگشتی برای چرخش پشتیبانی کنید صفحه نمایش چند لمسی Muehlenhaus (2013)
فلش های پان و نوار بزرگنمایی بزرگ را حذف کنید صفحه نمایش چند لمسی Muehlenhaus (2013)
شامل دکمه های زوم +/- برای بزرگنمایی با یک دست صفحه نمایش چند لمسی Muehlenhaus (2013)
تشخیص صدا را برای تعاملات کلیدی فعال کنید باطل کردن Muehlenhaus (2013)
از صدا و لرزش برای بازخورد تعامل استفاده کنید دستی Muehlenhaus (2013)
به کاربر این امکان را می دهد که برای بستن پنجره های بازشو به هر جایی ضربه بزند صفحه نمایش چند لمسی Muehlenhaus (2013)
برای گزینه های پیشرفته ضربه بزنید و نگه دارید صفحه نمایش چند لمسی Muehlenhaus (2013)
شامل جستجو برای مکان فعلی کاربر باتری؛ تحرک راث و همکاران (2018)
شامل محاسبه مسیرهای راهیابی تحرک دیویدسون (2014)
پشتیبانی از نسخه آفلاین یا (برای پاسخگو) قابل چاپ پهنای باند؛ باتری راث و همکاران (2018)

4.2 طراحی نمایندگی موبایل

با شروع ترکیب و چیدمان (به سلسله مراتب و چیدمان بصری مراجعه کنید)، بسیاری از نقشه‌های تلفن همراه، صفحه نمایش مورد استفاده برای نمای پیش‌فرض نقشه را به حداکثر می‌رسانند، اطلاعات اضافی، عناصر نقشه و عملکردهای تعاملی پیشرفته را در یک دکمه منو یا روبان کوچک «همبرگر» قرار می‌دهند. ، که پس از فعال شدن به یک پنجره محاوره ای باز می شود که به طور کامل نقشه را پوشش می دهد (Muehlenhaus 2013). نمای نقشه باید به نسبت ابعاد عمودی یا افقی پاسخگو باشد (Chittaro 2006).

فقط اطلاعات مربوط به کار باید برای حفظ پهنای باند و استفاده از اندازه صفحه نمایش کاهش یافته ارائه شود (Meng 2005). بر این اساس، این اغلب منجر به یک نقشه پایه متحرک تعمیم‌یافته‌تر می‌شود (مایلینگر و همکاران 2007؛ به مقیاس و تعمیم مراجعه کنید) که بر نشانه‌های برجسته برای جهت‌یابی تأکید می‌کند (Raubal & Winter 2002). در مقایسه با طرح‌های چند مقیاسی غیر موبایل، نقشه‌های «لغزنده» موبایل باید مقیاس پیش‌فرض بزرگ‌تری داشته باشند (یعنی «بزرگ‌نمایی») برای تأکید بر بافت محلی (van Tonder & Wesson 2009)، با کوچک‌ترین مقیاس‌های نقشه محدود شده (یعنی حداکثر « را محدود کند. بزرگنمایی»؛ دیویدسون 2014) و امکانات بصری برای محتوای ضروری خارج از صفحه نمایش (Chittaro 2006) ارائه شده است. مقیاس پیش‌فرض خاص به حالت سفر (مثلاً پیاده‌روی در مقابل رانندگی) و وظایف برجسته کاربر (مانند، جستجو برای یک مقصد خاص در مقابل فیلتر کردن از طریق بسیاری از مقصدهای احتمالی). به دلیل تأثیر پهنای باند، توصیه می‌شود که نقشه‌های تلفن همراه با استفاده از tilesets به تدریج بارگیری شوند (Muehlenhaus 2013) و اطلاعات ضروری در مورد بارگذاری ذخیره شوند (Roth et al. 2018). با توجه به اندازه فایل‌های کوچک‌تر، مجموعه‌های وکتوری نسبت به شطرنجی برای موبایل ترجیح داده می‌شوند (Buttenfield 2002؛ فرمت‌های برداری و منابع را ببینید).

نقشه های موبایل به دلیل تحرک کاربر، معمولاً بر نقشه راهیابی تأکید دارند (Muehlenhaus 2013). بر این اساس، کاربران اغلب می‌خواهند نقاط مورد علاقه ( POIs )، یا سایت‌هایی را در چشم‌اندازی که نیازها یا علایق تعریف‌شده توسط کاربر را برآورده می‌کنند، مشاهده و حرکت کنند (Horozov et al. 2006). POIها به نمادهای نقطه ای بصری با شبح های نمادین متمایز و طبقه بندی در سطح بالاتر بر اساس رنگ یا شکل قاب نیاز دارند زیرا افسانه ها به ندرت برای نقشه ها در صفحه نمایش های موبایل کاهش یافته ارائه می شوند (رابینسون و همکاران 2013؛ برای بحث بیشتر به شکل 3 مراجعه کنید). تکیه بر نمادهای تداعی یا تصویری (به طراحی نمادها، آینده مراجعه کنید) منجر به سردرگمی بالقوه میان فرهنگی و طراحی نقشه کشی تطبیقی ​​منطقه ای مرتبط می شود (نیوالا و سارجاکوسکی 2007). به دلیل مشاهده متغیر و شرایط تعامل، نمادسازی به تضاد بیشتری در سلسله مراتب بصری نیاز دارد (ون توندر و وسون 2009) و همچنین افزایش روشنایی و اشباع ویژگی های مهم نقشه برای خواندن نقشه قابل اعتماد (راث و همکاران 2018؛ نمادسازی و تصویری را ببینید). متغیرها). ویژگی های نقشه تعاملی همچنین به نمادهای بزرگتر و امکانات بصری برای پشتیبانی از تعامل چند لمسی نیاز دارند (Stevens et al. 2013)، با حداقل 16-24 پیکسل توصیه می شود. زمانی که LBS در دسترس است، مکان کاربر باید با عدم قطعیت موقعیتی نمادین شود. علاوه بر نقشه پایه برداری، گزینه ای برای نقشه پایه تصویری برای پشتیبانی از وظایف شناسایی نقطه عطف توصیه می شود (دیویدسون 2014). در نهایت، تقاطع‌های ناایمن یا سایر خطرات زیست‌محیطی باید روی نقشه نمادسازی شوند یا از طریق اعلان‌های فشاری برای مقابله با توجه تقسیم‌شده و ارتقای ایمنی شخصی هشدار داده شوند (Roth et al. 2018).

شکل 3. کتابخانه نماد نقشه ماکی. Maki یک مجموعه نماد است که توسط Mapbox توسعه یافته است که مجموعه ای منسجم از نمادهای نقشه را در دو اندازه ارائه می دهد: 11x11px و 15x15px. طراحی ماکی از چندین دستورالعمل پیروی می کند که کتابخانه را برای مشاهده تلفن همراه بهینه می کند، از جمله: ایجاد نمادها عمومی و جغرافیایی، استفاده از شبح های برجسته و قابل تشخیص، طراحی با شبکه پیکسلی با ناحیه تزئینی، استفاده از بلوک های ساختمانی هندسی رایج با لبه های مستقیم و گوشه های گرد، و استفاده از strokes 1px برای نمایش تمیز صفحه (به طراحی نماد مراجعه کنید). Mapbox همه نمادها را به عنوان فایل‌های SVG قابل تغییر ارائه می‌کند و یک ویرایشگر آیکون را برای سفارشی کردن مجموعه نمادها برای اهداف خاص نگاشت تلفن همراه توسعه داده است. برای جزئیات بیشتر در مورد Maki، نگاه کنید به: https://www.mapbox.com/maki-icons/ تصاویری که در 1 مه 2018 گرفته شده است.

اندازه صفحه محدودیت اصلی در تایپوگرافی (به تایپوگرافی مراجعه کنید ) و عناصر نقشه ( به سلسله مراتب و چیدمان بصری مراجعه کنید ) برای دستگاه های تلفن همراه است. فونت‌های سان سریف توصیه می‌شود تا از نام مستعار در صفحه‌های کوچک با اندازه نوع و ردیابی افزایش یافته و بخش‌های طولانی متن به بلوک‌های کوتاه تقسیم شوند (Muehlenhaus 2013). برچسب ها باید در یک نمای خود محور به جای چرخش با نمایشگر، عمودی باقی بمانند. صفحه بارگیری جایگزین عنوان نقشه می شود و سایر افسانه ها، راهنماها و اطلاعات تکمیلی باید به طور پیش فرض پنهان شوند (ibid). در حالی که نیاز به اتصال شبکه قابل اعتماد دارد، فعال کردن گزینه‌های صوتی برای بلوک‌های متنی طولانی محدودیت‌های اندازه صفحه را کاهش می‌دهد و توجه چندوجهی را هنگام ناوبری و گوش دادن امکان‌پذیر می‌کند (دیویدسون 2014).

4.3 طراحی تعامل تلفن همراه

اکثر دستگاه‌های تلفن همراه بر تعامل چند لمسی تکیه می‌کنند که امکان ورودی همزمان کاربر از چندین انگشت را برای تشخیص طیف گسترده‌ای از حرکات دست فراهم می‌کند (Shnedierman & Plaisant 2010). سیستم‌عامل‌های غیر همراه از رابط‌های WIMP استفاده می‌کنند که برای چندوظیفگی بهینه ایستگاه کاری و استفاده از یک دستگاه ورودی واحد (مثلاً ماوس) طراحی شده‌اند. در مقابل، پس از WIMPرابط‌ها فراتر از استعاره ایستگاه کاری هستند و اغلب با گنجاندن ورودی‌های چندوجهی (به عنوان مثال، ردیابی چشم، اشاره، صدا)، دستگاه‌های ورودی جدید، یا استعاره‌های رابط طبیعی مشخص می‌شوند (Muehlenhaus 2013). رابط‌های چندلمسی و پس از WIMP برای دستگاه‌های تلفن همراه مناسب هستند زیرا صفحه نمایش هم برای ورودی و هم برای نمایش استفاده می‌شود، خود دستگاه را کوچک‌تر می‌کند، تعامل دستی را بهبود می‌بخشد و نیاز به دستگاه‌های ورودی خارجی دست و پا گیر هنگام حرکت را از بین می‌برد (Roth 2013). بر این اساس، پشتیبانی از تعامل چند لمسی و پس از WIMP دومین ویژگی طراحی موبایل اول است.

نقشه‌های تلفن همراه حول مجموعه‌ای متداول از تعاملات چندلمسی و پس از WIMP برای مرور نقشه، از جمله دو ضربه سریع یا نزدیک کردن برای بزرگ‌نمایی، گرفتن و کشیدن برای سوژه حرکت، و چرخش دو انگشت برای چرخش، ادغام شده‌اند (به رابط کاربری مراجعه کنید/ طراحی UX). در نتیجه، نقشه‌های تلفن همراه نباید دارای فلش‌های قطب‌نما برای جابجایی یا نوار لغزنده بزرگ برای بزرگ‌نمایی باشند، با دکمه‌های ساده +/- در عوض برای بزرگ‌نمایی با یک دست در صورت در دسترس نبودن پینچ توصیه می‌شود. با توجه به تمرکز بر مسیریابی و کاهش اندازه صفحه، کاربران اغلب در دستگاه‌های تلفن همراه بیشتر از سایر نقشه‌های تعاملی حرکت می‌کنند و زوم می‌کنند و به راه‌حل‌های چند مقیاسی یکپارچه نیاز دارند که اطمینان حاصل می‌کند که کاربران می‌توانند به سرعت خود را به مکان فعلی یا مقصد مورد نظر خود در هنگام مرور نقشه تغییر دهند (PJM van Oosterom & Meijers 2013). طراحی UX موبایل اغلب توالی‌های تعامل پیچیده‌تر یا جریان‌های کاری را تقسیم می‌کند – مانند مانترا جستجوی اطلاعات Shneiderman (1996) (شکل 4) – در چندین صفحه برای استفاده از کاهش اندازه صفحه نمایش و تعاملات پس از WIMP. نقشه های موبایل همچنین می توانند از ورودی و بازخورد چندوجهی بهره ببرند، مانند تشخیص صدا برای جایگزینی کلید و صدا یا لرزش برای جایگزینی بازخورد بصری. در نهایت، مجموعه ای رو به رشد از عملکردها وجود دارد که به طور خاص به محدودیت های اضافی پلت فرم تلفن همراه می پردازد، مانند ضربه زدن به هر جایی برای بستن پنجره اطلاعات، ضربه زدن و نگه داشتن برای فعال کردن گزینه های پیشرفته، دکمه هایی برای جستجوی مکان فعلی کاربر و محاسبه یک مسیر بین مکان‌ها، یک فلش شمال تعاملی برای تغییر جهت بین نماهای خودمرکز و پلان‌سنجی، و پشتیبانی از نسخه آفلاین یا قابل چاپ (جدول 1 ).

شکل 4. مروری بر طراحی نقشه موبایل Booking.com. در مقایسه با برنامه‌های جستجوی عمومی مانند Google Maps و Apple Maps که عمدتاً بر مسیریابی به یک مکان مشخص و شناخته شده در چشم‌انداز متمرکز هستند (شکل 1)، تعدادی برنامه طراحی شده‌اند که به کاربران کمک می‌کنند تا به طور مکرر مجموعه بزرگی از گزینه‌های کاندید را برای یافتن محدود کنند. مکان نامشخص قبلی مورد علاقه یا ارزش. شکل 4 نمونه ای از Booking.com را نشان می دهد، یک برنامه نقشه برداری موبایل اروپایی که برای کمک به یافتن هتل های موجود و سایر اشکال اقامت کوتاه مدت بر اساس محدودیت های تعریف شده توسط کاربر طراحی شده است. پاسخ : در اقتباسی جزئی از مانترا جستجوی اطلاعات Shneiderman (1996) (اول نمای کلی، بزرگنمایی و فیلتر، جزئیات در صورت تقاضا؛ به تصویرسازی کلان داده مراجعه کنید.) Booking.com ابتدا از کاربر می خواهد تعدادی پارامتر جستجو را پیکربندی کند که گستره مکانی و زمانی جستجو را محدود می کند، مانند مقصد، تاریخ ورود/خروج، تعداد اتاق ها و غیره، که منجر به محاسبات می شود. و کارایی بصری ب:پس از محدود کردن جستجو، کاربر می‌تواند بین نمای «فهرست» و «نقشه» از ویژگی‌های موجود جابه‌جا شود. نقشه نمای کلی اکثر موارد واقعی صفحه را پر می کند، از یک مقیاس پیش فرض بزرگ (یعنی بزرگنمایی) استفاده می کند، و ویژگی های نامزد را به عنوان نشانگرهای آبی با تضاد بالا در بالای نقشه پایه Google Maps ترسیم می کند (شکل 1 را برای بحث در مورد سطح- ببینید. جزئیات، نمادسازی و تایپوگرافی طرح پایه Google Maps). ج: از آنجایی که هیچ راه حلی برای خوشه بندی بصری در نقشه وجود ندارد – که باعث ایجاد مشکلات بالقوه در تعاملات لمسی هنگامی که نشانگرها به طور متراکم جمع می شوند – کاربران باید بیشتر در منطقه مورد علاقه زوم کنند یا کنترل های فیلتر را فعال کنند تا مجموعه نامزد را محدود کنند (به دنبال مانترا Shneiderman ). کنترل‌های فیلتر بر روی ابزارک‌های پس از WIMP مانند لغزنده‌ها و چک باکس‌ها برای تعریف سریع و مبتنی بر انگشت شست پارامترهای کاربر متکی هستند.د: پس از فیلتر کردن، کاربران با مجموعه‌ای از نشانگرها به نقشه برمی‌گردند و می‌توانند جزئیات مربوط به مکان‌های خاص را بازیابی کنند. هزینه‌های بصری در مورد تعداد مکان‌های حذف شده توسط فیلتر (بالا) و قیمت هر مکان (در داخل نماد) به کاربر ارائه می‌شود که هم فیلترینگ آینده و هم بازیابی جزئیات را اطلاع‌رسانی می‌کند. به طور کلی، Booking.com رویکرد جستجوی اطلاعات اصلاح شده را به یک جریان کاری در چندین صفحه تقسیم می کند تا از کاهش اندازه صفحه و تعاملات پس از WIMP بهره مند شود: A: جستجو، B: زوم، C: فیلتر، D: بازیابی جزئیات در صورت تقاضا. اسکرین شات های گرفته شده در 1 مه 2018 .

منابع: 

باتنفیلد، BP (2002). انتقال داده های جغرافیایی برداری در سراسر اینترنت. یادداشت های سخنرانی در علوم کامپیوتر، 2478 ، 51-64.

چیتارو، ال (2006). تجسم اطلاعات در دستگاه های تلفن همراه IEEE Computer , 39 (3), 40-45.

دیویدسون، بی دی (2014). طراحی کارتوگرافی برای دستگاه های تلفن همراه: مطالعه موردی با استفاده از نقشه پردیس تعاملی UW-Madison، جغرافیا، دانشگاه ویسکانسین-مدیسون، مدیسون.

فیتزپاتریک، سی، بیرنهولتز، جی و بروبیکر، جی آر (2015). افشای اجتماعی و شخصی در یک برنامه دوستیابی زمان واقعی مبتنی بر مکان. در: مجموعه مقالات چهل و هشتمین کنفرانس بین المللی هاوایی در علوم سیستمی ، 49 ، 1983-1992.

گریفین، آل، وایت، تی، فیش، سی، تومیو، بی، هوانگ، اچ، اسلاتر، CR، براوو، JVM، فابریکانت، SI، بلیش، اس.، یامادا، ام.، و پیکانچو، پی (2017). طراحی در زمینه های استفاده از نقشه: یک دستور کار تحقیقاتی مجله بین المللی کارتوگرافی , 3 (Sup1), 61-89.

هوروزوف، تی، نراشیمن، ن. و واسودوان، وی (2006). استفاده از موقعیت مکانی برای توصیه های POI شخصی شده در محیط های تلفن همراه. در: سمپوزیوم بین المللی برنامه ها و اینترنت. 123-129.

کارلسون، کی، و ویکر، اس بی (2016). تأثیر دانه بندی مکان بر استنتاج های مکان معنایی. در مجموعه مقالات چهل و نهمین کنفرانس بین المللی هاوایی در علوم سیستم ، 49 ، 2197-2204.

کلیپل، ا.، هیرتل، اس و دیویس، سی (2010). نقشه های شما اینجا هستید: ایجاد آگاهی فضایی از طریق بازنمایی های نقشه مانند. شناخت و محاسبات فضایی , 10 (2-3): 83-93.

للا، A. و A. Lipsman. (2014). گزارش برنامه موبایل ایالات متحده. مشاهده شده در 5 مه 2018. http//www.comscore.com/Insights/Presentations-and-Whitepapers/2014/The-US-Mobile-App-Report

مارکوت، ای. (2010). “طراحی وب واکنش گرا.” یک لیست جدا. دسترسی به 5 مه 2018. https://alistapart.com/article/responsive-web-design .

Meilinger, T., Hölscher, C., Büchner, SJ, and Brösamle, M. (2007). چقدر اطلاعات نیاز دارید؟ نقشه های شماتیک در مسیریابی و خود محلی سازی. در شناخت فضایی، یادداشت های سخنرانی در علوم کامپیوتر . برلین-هایدلبرگ: Spring-Verlag.

منگ، ال (2005). طراحی خود محوری خدمات تلفن همراه مبتنی بر نقشه. مجله نقشه کشی ، 42 (1)، 5-13.

Meng, L., Zipf, A., and Reichenbacher, T. (2005). خدمات تلفن همراه مبتنی بر نقشه: نظریه ها، روش ها و پیاده سازی ها. برلین: اسپرینگر.

Muehlenhaus، I. (2011). از پرینت گرفته تا اپلیکیشن‌های موبایل: چگونه فایل‌های Adobe Illustrator را برداریم، کوچک‌نمایی را اضافه کنیم و آن‌ها را در بازار اندروید قرار دهیم. دیدگاه های نقشه کشی ، 69، 55-66.

Muehlenhaus، I. (2013). نقشه برداری وب: طراحی نقشه برای دستگاه های تعاملی و موبایل . بوکا راتون، FL: مطبوعات CRC.

Nivala، A.-M.، و Sarjakoski، LT (2007). جنبه های کاربری تجسم تطبیقی ​​برای نقشه های موبایل. نقشه کشی و علم اطلاعات جغرافیایی، 34 (4)، 275-284.

پترسون، نماینده مجلس (2014). نقشه برداری در ابر نیویورک، نیویورک: گیلفورد پرس.

Raubal, M., and Winter, S. (2002). غنی سازی دستورالعمل های راهیابی با مکان های دیدنی محلی. در علم اطلاعات جغرافیایی، نکات سخنرانی در علوم کامپیوتر . برلین-هایدلبرگ: Springer-Verlag.

Reichenbacher, T. (2001). مفاهیم تطبیقی ​​برای یک کارتوگرافی سیار مجله علوم جغرافیایی , 11 (1), 43-53.

Reichenbacher, T. (2003). روش های تطبیقی ​​برای کارتوگرافی سیار در: مجموعه مقالات کنفرانس بین المللی کارتوگرافی ، دوربان، آفریقای جنوبی، 10 اوت.

Ricker، B.، Hedley، N.، و Daniel، S. (2014). مرزهای فازی: ترکیبی از خدمات مبتنی بر مکان، اطلاعات جغرافیایی داوطلبانه و ادبیات تجسم جغرافیایی. قطب نما جغرافیا ، 8 (7)، 490-504.

Ricker, B., Schuurman, N., & Kessler, F. (2015). پیامدهای استفاده از تلفن هوشمند بر حریم خصوصی و شناخت فضایی: ادبیات دانشگاهی و ادراک عمومی جئوژورنال ، 60 (5)، 637-652.

Robinson، AC، Pezanowski، S.، Troedson، S.، Bianchetti، R.، Blanford، J.، Stevens، J.، Guidero، E.، Roth، RE، و MacEachren، AM (2013). SymbolStore.org: یک پلتفرم مبتنی بر وب برای به اشتراک گذاری نمادهای نقشه. نقشه کشی و علم اطلاعات جغرافیایی , 40 (5), 415-426.

راث، RE (2013). نقشه های تعاملی: آنچه می دانیم و آنچه باید بدانیم. مجله علم اطلاعات مکانی، 6، 59-115.

Roth، RE، Donohue، RG، Sack، CM، Wallace، T.، و باکینگهام، T. (2014). فرآیندی برای همگام شدن با فناوری های در حال توسعه نقشه برداری وب. دیدگاه های نقشه کشی ، 78 ، 25-52.

راث، RE، یانگ، اس.، نستل، سی، ساک، سی ام، دیویدسون، بی.، ناپکه-وتزل، وی.، ما، اف.، مید، آر.، رز، سی، و ژانگ، جی. (2018). مناظر جهانی: آموزش جهانی شدن از طریق طراحی نقشه تلفن همراه پاسخگو جغرافی دان حرفه ای

Satyanarayanan، M. (2001). محاسبات فراگیر: چشم انداز و چالش ها ارتباطات شخصی، IEEE ، 8 (4)، 10-17.

Shneiderman، B. (1996). چشم ها آن را دارند: وظیفه ای بر اساس طبقه بندی نوع داده برای تجسم اطلاعات. در: مجموعه مقالات IEEE Symposium on Visual Languages . ص 336-343.

Shneiderman, B. and Plaisant, C. (2010). طراحی رابط کاربری: استراتژی‌هایی برای تعامل مؤثر انسان و رایانه . آموزش پیرسون هند.

اسمیت، ا.، مک‌گین، ک.، دوگان، ام.، راینی، ال.، و کیتر، اس. (2015). استفاده از تلفن هوشمند ایالات متحده در سال 2015. مشاهده شده در 5 مه 2018. https://www.pewinternet.org/2015/04/01/us-smartphone-use-in-2015/

استیونز، جی، رابینسون، ای سی، و مک ایچرن، ای ام (2013). طراحی نمادهای نقشه برای دستگاه های تلفن همراه: چالش ها، بهترین شیوه ها و استفاده از اسکئومورفیسم در: مجموعه مقالات کنفرانس بین المللی کارتوگرافی ، درسدن، آلمان، 28 اوت.

سویی، دی (2005). آیا ubicomp GIS را نامرئی می کند؟ کامپیوترها، محیط زیست و سیستم های شهری ، 29 (4)، 361-367.

ون الزاکر، CPJM، دلیکوستیدیس، آی.، و ون اوستروم، PJM (2009). روش ارزیابی قابلیت استفاده مبتنی بر میدان برای برنامه های جغرافیایی تلفن همراه. مجله نقشه کشی . 45 (2): 139-149.

ون اوستروم، پی و مایجرز، ام (2013). ساختارهای داده در مقیاس متنوع که از زمو صاف و انتقال پیشرونده داده های دو بعدی و سه بعدی پشتیبانی می کند. مجله بین المللی علم اطلاعات جغرافیایی. 28 (3): 455-478.

ون توندر، بی، و وسون، جی (2009). طراحی و ارزیابی یک سیستم تطبیقی ​​مبتنی بر نقشه تلفن همراه. در تعامل انسان و کامپیوتر، یادداشت های سخنرانی در علوم کامپیوتر . برلین-هایدلبرگ، اسپرینگ-ورلاگ.

ویلسون، مگاوات (2012). خدمات مبتنی بر مکان، تحرک آشکار، و آینده آگاه از مکان. Geoforum ، 43 (6)، 1266-1275.

اهداف یادگیری: 
  • توانایی‌ها و محدودیت‌های تکنولوژیکی را که موبایل را به یک زمینه طراحی منحصر به فرد برای نقشه‌برداری و تجسم تبدیل می‌کند، توصیف کنید.
  • مفاهیم اصلی طراحی وب ریسپانسیو را همانطور که در کارتوگرافی و تجسم اعمال می شود، شرح دهید.
  • مزایا و محدودیت های نسبی برنامه های تلفن همراه را در مقابل نقشه های وب پاسخگو مقایسه و مقایسه کنید.
  • یک نقشه تلفن همراه را با ارائه کنوانسیون های طراحی تعامل و نمایش اول موبایل ارزیابی کنید.
  • یک نقشه وب پاسخگو طراحی کنید که هم در دستگاه های تلفن همراه و هم برای دستگاه های غیر همراه کار می کند.
سوالات ارزشیابی آموزشی: 
  1. برنامه درسی برای کلاس مقدماتی کارتوگرافی به شما داده شده است که موضوعات اساسی و قراردادهای طراحی در طراحی کارتوگرافی را تشریح می کند. هر مبحث را در برنامه دوره بررسی کنید و توضیح دهید که چگونه بحث سخنرانی باید اصلاح یا ضمیمه شود، در صورتی که طراحی نقشه‌کشی اول موبایل را فرض کنید. سازگاری های خود را با فعال سازی و محدودیت های دستگاه های تلفن همراه برای توجیه پاسخ خود مرتبط کنید.
  2. شرحی از محدوده عملکردی، یک سناریوی مورد استفاده، و پرسونای کاربر هدف برای نقشه موبایل ( برگرفته از خواندن/بحث کلاس ) به شما داده شده است. استدلال کنید که آیا نقشه تلفن همراه باید به عنوان یک برنامه تلفن همراه یا یک نقشه وب پاسخگو اجرا شود، با استفاده از مبادلات نسبی دو رویکرد برای توجیه تصمیم خود.
  3. یک مرورگر وب باز کنید و به نقشه دانشگاه آنلاین خود بروید:
    1. اگر موبایل اول باشد: نقشه دانشگاه را بر اساس قراردادهای نوظهور طراحی نقشه موبایل نقد کنید (مثلاً ترکیب/طرح، مقیاس/تعمیم، طرح ریزی، نمادسازی، تایپوگرافی، عناصر نقشه، یا رابط چگونه باید اصلاح شود؟). انتقاد خود را به عنوان یک سری توصیه برای بهبود استراتژی طراحی پاسخگو برای نقشه دانشگاه ارائه دهید.
    2. اگر غیر متحرک است: ارزیابی کنید که چگونه نقشه دانشگاه باید از قراردادهای نوظهور طراحی نقشه موبایل استفاده کند (به عنوان مثال، تصمیمات طراحی باید بین نقشه های تلفن همراه و غیرموبایل پاسخگو باشد). ارزیابی خود را به عنوان مجموعه ای از توصیه ها برای ساختن نقشه پردیس به صورت سیار ارائه دهید.
  4. یک اسکرین شات از یک نقشه وب تعاملی طراحی شده در سال 2005 به شما داده شده است ( برگرفته از خواندن/بحث کلاس ). با استفاده از یک طراحی ریسپانسیو 12 ستونی، یک طراحی مجدد برای وب سایت طراحی کنید تا هم در دستگاه های تلفن همراه و هم در دستگاه های غیر همراه کار کند. طرح را با یادداشت هایی که نسخه تلفن همراه را توجیه می کند، ترسیم از قراردادهای نوظهور طراحی نقشه تلفن همراه، حاشیه نویسی کنید.
  5. طراحی نقشه پیش‌فرض موبایل را در کیت توسعه نرم‌افزار Google Maps بررسی کنید و با کیت‌های توسعه نرم‌افزار Apple Maps و Mapbox مقایسه کنید. چه ویژگی‌ها و قراردادهای طراحی موبایل در هر SDK موجود است؟ آیا تنظیمات پیش‌فرضی وجود دارد که توصیه‌های طراحی نقشه تلفن همراه را نقض می‌کند؟
منابع اضافی: 
  1. چارچوب طراحی پاسخگو بوت استرپ: https://getbootstrap.com/
  2. SDK های موبایل Esri: https://developers.arcgis.com/arcgis-runtime/
  3. Esri AppStudio برای ابزار توسعه پلت فرم ArcGIS Cross https://www.esri.com/landing-pages/appstudio
  4. حالت طراحی پاسخگو فایرفاکس: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Tools/Responsive_Design_Mode
  5. چارچوب طراحی پاسخگوی بنیاد: https://foundation.zurb.com/
  6. شبیه ساز موبایل درون مرورگر: https://mattkersley.com/responsive/
  7. Mapbox Mobile SDK: https://www.mapbox.com/mobile/
  8. Meng L.، A. Zipf، و T. Reichenbacher. 2005. خدمات تلفن همراه مبتنی بر نقشه: نظریه ها، روش ها و پیاده سازی ها . برلین-هایدلبرگ: Springer.
  9. Muehlenhaus, I. 2013. نقشه برداری وب: طراحی نقشه برای دستگاه های تعاملی و موبایل . بوکا راتون، FL: مطبوعات CRC.

9 نظرات

دیدگاهتان را بنویسید