ژئومارکتینگ:استراتژی مکان یابی و نظریه نفوذبااستفاده از GIS

بازاریابی موبایلی بااستفاده از GISعنوان پستی است که قرار است با شما به اشتراک بگذارم. امیدوارم که این پست مورد پسند شما قرار گیرد.

ورود تلفن هوشمند در سال 2007 وضعیت را بیشتر آشفته کرد و بازاریابی تلفن همراه را توسعه داد. اما بازاریابی موبایلی یا m-marketing چیست؟ این عبارت قطعاً مبهم است. آیا بازاریابی تحرکی یا بازاریابی مربوط به استفاده از ابزارهایی مانند تلفن های هوشمند یا صفحه لمسی است: احتمالاً هر دو؟ یک چیز مسلم است: وقتی در مورد بازاریابی m صحبت می کنیم، قبل از هر چیز مربوط به بازاریابی و بنابراین شرکت است. با این حال، بازاریابی m با تجارت الکترونیکی، ارتباط روی تلفن های هوشمند و رایانه لوحی و خرید m ارتباط دارد. بنابراین، برای بازاریابی m، می توانیم از تعریف بازاریابی استفاده کنیم: “یک فرایند اجتماعی و مدیریتی است که طی آن افراد و گروه ها از طریق ایجاد، ارائه و مبادله محصولات ارزشمند با دیگران آنچه را که نیاز دارند و می خواهند به دست می آورند” (Kotler،1991، p. 4) استفاده از بازاریابی تلفن همراه یا تلفن هوشمند در هر صورت.

دشواری بازاریابی m برای شرکت ها در این است که باید در قیمت گذاری یا استراتژی های ارتباطی خود برخی از آنها را به عنوان یک کانال بازاریابی جدید در نظر گرفت (Kleijnen و همکاران،2007)، یعنی تلفن هوشمند علاوه بر سایر کانال های الکترونیکی، رایانه شخصی یا رایانه لوحی، که مصرف کنندگان از آن به طور یکسان و به ویژه در مکان ها و زمان های یکسان استفاده نمی کنند. با این حال، همه این کانالها باید علاوه بر کانالهای فیزیکی معمول، هماهنگ شوند. دیگر بحث تمرین چند کاناله با سیلوهای آن نیست، بلکه بحث چند کاناله است، که شامل پخش موسیقی در تمام این کانال ها به شیوه ای منسجم برای خدمت به خواسته های مشتری در عین سودآوری این معماری است (Achabal و همکاران،2005). از سوی دیگر، مصرف کننده، به عنوان یک خریدار هوشمند یا عاقل، به طور فزاینده ای omnichannel را تمرین می کند،

مقایسه بین کاربردهای مختلف تلفن هوشمند، رایانه شخصی یا رایانه لوحی ما را به در نظر گرفتن مکان ها و زمان های استفاده از این موارد، که از لحاظ نظری به مفاهیم راحتی زمانی و مکانی ترجمه شده است و تحت عنوان همه جا (Okazaki و Mendez،2013) ارائه شده است، می پردازد. به ایده مصرف در همه جا برسید (کاکس 2004). این مفاهیم توسط ATAWAD (در هر زمان، هر جا، هر دستگاه) یا حتی ATAWADAC (در هر زمان، هر جا، هر دستگاه، هر محتوا) خلاصه می شود. همچنین یک نئولیسم به نام “mobiquity” ظهور کرده است تا تأکید کند که این همه جا همراه با تحرک است. خرید با گوشی هوشمند با خرید بدون دستگاه مورد علاقه بسیار متفاوت است. این قطعاً مسئله صرفه جویی در زمان است، اما بیش از هر چیز استفاده بهتر از زمان، انتقال از chronos به kaïros، تحولی که در بازگشت تجارت محلی اعمال می شود (Gahinet،2018). در حالی که chronos زمانی است که ما آن را اندازه گیری می کنیم، kaïros زمانی است که ما آن را احساس می کنیم، به ویژه به عنوان فرصتی که نباید از آن بگذریم.

شرکت ها، چه تجاری و چه صنعتی، باید سه مزیت استراتژیک عمده بازاریابی تلفن همراه را در نظر داشته باشند (برمان،2016):

– ابزارهای بازاریابی تلفن همراه (رایانه لوحی و تلفن های هوشمند) همیشه باز هستند، همیشه در ارتباط هستند و همیشه با مصرف کننده، مشتری واقعی یا احتمالی هستند.

– لازم است بتوانید پیشنهادات مرتبط با موقعیت مصرف کننده (حساس به مکان) ایجاد کنید.

– شما باید بتوانید پیام ها و پیشنهادات مربوط و شخصی را برای او ارسال کنید.

بنابراین، ارتباط بین بازاریابی m و بازاریابی فضایی به وضوح قابل مشاهده است. حتی می توان گفت بازاریابی موبایلی تا حد زیادی فضایی است. امروزه، ما از موقعیت جغرافیایی صحبت می کنیم تا دقیق تر به بازاریابی مطلع از موقعیت مشتری (بازاریابی آگاه از مکان)، که بدون مشکلات حریم خصوصی نیست، اشاره کنیم (Heng،2011). در واقع، برای آگاهی از یک طرف، موقعیت مشتری و از سوی دیگر، عادات فضایی وی، لازم است فناوری ای توسعه داده شود که بتواند مکانهایی را که مصرف کنندگان در آنجا قرار دارند شناسایی کند و پایگاه داده های فضایی بزرگی داشته باشد. (Spann و همکاران،2016) تا رفتار آنها را درک کنند. به این ترتیب است که شرکت ها، به ویژه در بخش خرده فروشی، می توانند تبلیغات مبتنی بر مکان را به مشتریانی که از یک فروشگاه عبور می کنند، ارائه دهند.

برگرفته از کتاب:

ژئومارکتینگ (بازاریابی مکان‌محور)

چطور با فاکتور مکان، سودآوری کسب و کارمان را افزایش دهیم؟

مترجم:دکتر سعید جوی زاده،مهندس زینب زرگری

11 نظرات

دیدگاهتان را بنویسید