رویکرد فضایی به قیمت بااستفاده از GISعنوان پستی است که قرار است با شما به اشتراک بگذارم. امیدوارم که این پست مورد پسند شما قرار گیرد.
مطالعه مدیریت فضایی قیمت ها و ارتقاء قیمت در واقع ارتباط قیمت و ارتقاء با محل فروش است. جنبه های فضایی ارتقاء فروش در بخش 3.4 در مورد رویکرد فضایی ارتقاء و مدیریت نیروی فروش مورد بحث قرار می گیرد. تعیین قیمت باید هم هزینه محصول، رقابت در بازار و میزان مقبولیت مصرف کنندگان را در نظر بگیرد: قیمت مقبولیت یا قیمت روانی. شما نمی توانید با فروش زیر قیمت تمام شده سود کسب کنید. شما نمی توانید با قیمت بالاتر از رقبا برای همان کیفیت محصول بفروشید. و سرانجام، پذیرش محصولی که توسط مشتریانی که قیمت را بسیار بالا می دانند، دشوار است.
3.3.1. فضا و قیمت
تطبیق استراتژی قیمت گذاری با ویژگی های مناطق مختلف تجاری (مونتگومری،1997) که در آن شبکه ای از رسانه ها راه اندازی شده است گاهی اوقات برای شرکت چالش برانگیز است و برای مقامات دولتی آرزویی مiousمنانه است. دو مثال زیر سعی خواهد کرد این دو احساس را نشان دهد.
وضعیت شرکت 3M (معدن و تولید مینه سوتا) در اوایل دهه 1990 به ویژه در مورد نشان دادن ارتباط بین قیمت و فضا در سطح بین المللی روشن کننده است. موارد زیر در سمیناری که در سال 1991 توسط AFM (Association française de marketing، انجمن بازاریابی فرانسوی) سازماندهی شد، ارائه شد و این داستان به قدری قدیمی است که بر کسب و کار قابل توجه این شرکت تأثیر نمی گذارد. 3M سپس در بسیاری از بازارها، به ویژه در فرانسه و آلمان، بسیار فعال بود. در آن زمان، این کارخانه در فرانسه 9 کارخانه داشت و اکنون 13 کارخانه دارد، اگرچه کارخانه Beauchamp (Val-d’Oise) قرار است در سال 2019 تعطیل شود. در اوایل دهه 1990، 3M دارای موقعیت پیشرو در بازار Post-it فرانسه بود، اما تنها دومین مقام آلمان در پشت تولید کننده محلی تسا بود. وقتی رهبر بازار هستید، تحمیل قیمت آسان تر است در حالی که این سیاست به عنوان یک رقیب بسیار دشوارتر است. در نتیجه، قیمت اسکناس های Post-it در فرانسه بیشتر از آلمان بود و خرده فروشان فرانسوی قصد خرید آنها را از آلمان داشتند. بازارهای خاکستری نامیده می شوند (Bucklin،1993). بنابراین ما اهمیت درک خوب از فضا را درک می کنیم.
مطالعه ای که در سال 2008 توسط Astérop، یک شرکت بازاریابی جغرافیایی انجام شد، نشان داد که از 629 بازار محلی فرانسه، 60٪ تنها یک خرده فروش عمده دارند در حالی که 25٪ دو و بقیه بیشتر (Brafman ،2008). در مواجهه با این وضعیت، ما درک بهتری از ارتباط بسیار محلی بین فضا و قیمت و بازگشت تورم در آن زمان داریم. این تورم به سرعت با پیامدهای بحران فرعی متوقف شد. سپس پدیده فرار تجاری آغاز شد. مصرف کنندگان در خریدهای خود در مناطق مساعدتر جغرافیایی تردید نمی کردند.
بنابراین می توان استدلال کرد که قیمت گذاری باید بازارهای محلی یا ملی را در نظر بگیرد، به عبارت دیگر فضایی که تجارت در آن انجام می شود. یک دیدگاه ساده جهانی می تواند منجر به تصمیم گیری ناکافی شود. نشان داده شده است که در نظر گرفتن تفاوت بین مناطق بازار می تواند حساسیت قیمت را از طریق تبلیغات مناسب افزایش دهد (Wittink ،1977). اما تجزیه و تحلیل استراتژی های قیمت گذاری و مکان یابی شرکت ها دشوار است، زیرا عوامل زیادی دخیل هستند و بیشتر تحلیل ها بر اساس شرایط ساده ای انجام می شود که اغلب با واقعیت ارتباط ندارند، بدون توجه به اطلاعات ناقص مصرف کننده (میلر 1996).
امروزه استفاده مکرر از مقایسه قیمت ها و ابزار مکان یابی فروشگاه ها می تواند به مصرف کنندگان این فرصت را بدهد که اطلاعات خود را بهبود بخشند و شرکت ها باید خود را با این وضعیت جدید وفق دهند.
3.3.2. تاثیر جغرافیا بر قیمت گذاری
هر یک از عناصر م toثر در تعیین قیمت (هزینه ها، رقابت و قیمت روانی) را می توان با جنبه های فضایی مرتبط کرد. در واقع، جغرافیای هزینه ها، جغرافیای رقابت و جغرافیای تقاضا وجود دارد (دسمت و زولینگر ،2006).
3.3.2.1. جغرافیای هزینه ها
باید درک کرد که این مربوط به هزینه هایی است که بر قیمت فروش یک محصول تأثیر می گذارد. مفهوم هزینه شامل هزینه های حمل و نقل و هزینه های اجتماعی یا مالیات است. سایر عناصر نامشهودتر مانند شهرت نام تجاری یا خدمات مرتبط با فروش ملک منجر به تمایز واقعی می شود. این هزینه ها هم مربوط به تولید و هم توزیع محصول است. در مورد هزینه های تولید، جغرافیای این هزینه ها را می توان با حقوق و مشارکت تامین اجتماعی و همچنین محل واحدهای تولیدی که از نظر تئوری باید تا حد امکان نزدیک به بازار قرار داشته باشند، پیوند داد. پدیده جابجایی که سالهاست واحدهای تولیدی را مشخص کرده است نمونه بارز این امر است،
هزینه ها، زمان حمل و نقل یا فقدان صلاحیت کارکنان، ما همچنین شاهد جابجایی کارخانه هستیم (Lampóna وهمکاران، 2015).
برگرفته از کتاب:
ژئومارکتینگ (بازاریابی مکانمحور)
چطور با فاکتور مکان، سودآوری کسب و کارمان را افزایش دهیم؟
مترجم:دکتر سعید جوی زاده،مهندس زینب زرگری
9 نظرات