GIS و توان بوم شناسي به منظور توسعه گردشگري
GIS و توان بوم شناسي به منظور توسعه گردشگري در عصر حاضر بسیار مورد استقبال مدیران و برنامه ریزان قرار گرفته است . سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) امروزه در صنعت گردشگری به مانند بازویی مضاعف در کنار سایر ابزارهای مدیریتی مورد استفاده قرار گرفته است.
لازمه گريز از پيامدهاي نامطلوب گردشگري و دستيابي به الگوي بهينه توسعه گردشگري، برنامه ريزي زمين و ارزيابي توان بوم شناسي است. این مهم با استفاده از علم GIS و توان بوم شناسی آن به منظور توسعه گردشگری ، امکانپذیر است.
پژوهش حاضر با هدف شناسايي و مکان يابي پهنه هاي مناسب اکوتوريسم در مسير گردشگري قشلاق سنندج انجام شد.
روش تحقيق در اين پژوهش توصيفي-تحليلي، مطالعات کتابخانه اي، ميداني و هم چنين استفاده از سيستم اطلاعات جغرافيايي GIS بود. به همين منظور لايه هاي اطلاعاتي مورد نياز شامل نقشه هاي سطوح ارتفاعي، شيب، جهت شيب، پوشش گياهي، مخاطرات طبيعي، کاربري اراضي و منابع آبي تهيه شدند.
متغيرها با استفاده از مدلAHP و بر اساس نظر متخصصين ارزش گذاري شدند. سپس با استفاده از تحليل گرهاي فضايي در محيط GIS خروجي هاي موردنظر از نقشه هاي مرجع تهيه و ضمن همپوشاني اين نقشه ها در محيط GIS با استفاده از عملگر جمع جبري، خروجي نهايي پهنه بندي فضايي گردشگري به دست آمد.
نتايج در پنج طبقه مطلوبيت محاسبه و نشان داد که حدود 20 درصد از منطقه مناسب قابليت توسعه گردشگري و حدود %20 از منطقه قابليت توسعه به صورت متوسط با رعايت جوانب بوم شناسي را دارا است. حدود %33 هم ممنوع بودن توسعه گردشگري منطقه را نشان داد. نتايج اين تحقيق را مي توان به عنوان شاخصي جهت توسعه کاربري هاي مناسب و بهينه در چارچوب طرح هاي اقتصادي در منطقه، مورد استفاده قرار داد
جهت دانلود کامل مقاله بروی لینک زیر کلیک کنید
http://s6.picofile.com/file/8381079368/Arzyabi_bom_shenasi_by_GIS.pdf.html
121 نظرات