آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب
آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب حضوری و آنلاین توسط موسسه چشم انداز و با تدریس خوب دکتر سعید جوی زاده انجام می شود.اطلاعات آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب در زیر آمده است.
آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب
مقدمه
سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) به ابزاری مفید و مهم در هیدرولوژی (hydrology) و برای هیدرولوژیست ها در مطالعه علمی و مدیریت منابع آب تبدیل شده است. تغییرات آب و هوا و تقاضاهای بیشتر بر روی منابع آب نیازمند آگاهی بیشتری از یکی حیاتی ترین منابع ما یعنی آب است .همانطور که هر هیدرولوژیستی می داند، آب به طور مداوم در حال حرکت است. از آنجا که ظهور آب در طول چرخه هیدرولوژیکی (hydrologic cycle) از جهت فضایی و زمانی تغییر می کند، مطالعه تغییرات آن با استفاده از GIS امری کاملا عملی است. سیستم های GIS قبلا عمدتا کار آن ها نمایش جغرافیایی از عوارض هیدرولوژیکی بود. امروزه، GIS به طور فزاینده ای پویا شده، و شکاف میان داده های تاریخی و داده های کنونی از واقعیت های هیدرولوژیکی را کاسته است.
در چرخه اصلی آب، ورودی برابر با خروجی به اضافه یا منهای مقدار تغییر در ذخیره سازی است. هیدرولوژیست ها در زمان مطالعه حوضه های آبخیز (watershed) از یک بودجه هیدرولوژیکی استفاده می کنند. حوضه آبخیز یک منطقه فضایی است و وجود آب در سراسر فضای آن با گذشت زمان تفاوت می کند. در بودجه هیدرولوژیکی، ورودی هایی مانند بارش (precipitation)، جریان های سطحی به درون حوزه ، و جریان آبهای زیرزمینی به درون حوزه وجود دارند. خروجی ها نیز تبخیر و تعرق (evapotranspiration)، نفوذ (infiltration)، رواناب (runoff) سطحی، و جریان آبهای سطحی / زیرزمینی به بیرون هستند. همه این مقدارها، از جمله مقدار ذخیره سازی، می تواند اندازه گیری و یا تخمین زده شود، و ویژگی های آن ها نیز می تواند به صورت گرافیکی در GIS نمایش داده شده و مورد مطالعه قرار گیرد.
ه عنوان زیر مجموعه ای از هیدرولوژی، هیدروژئولوژی (hydrogeology) با بروز، توزیع، و حرکت آبهای زیرزمینی سروکار دارد. علاوه بر این، hydrogeology با شیوه ای که در آن آب های زیرزمینی ذخیره می شود و نحوه در دسترس بودن این آب ها نیز در ارتباط است. ویژگی های آبهای زیرزمینی به آسانی می تواند ورودی GIS برای مطالعات بیشتر و مدیریت منابع آب باشد. از آنجا که 98 درصد از آب شیرین موجود در جهان آبهای زیرزمینی است، لازم است تا نگاه دقیق تری به نحوه آرایش و صورت بندی آن داشته باشیم.
مدرس:دکتر سعید جوی زاده
مدت زمان:30 ساعت
تلفن تماس با مدرس:09382252774
شروع کلاس : یک هفته بعد از ثبت نام
مبلغ سرمایه گذاری:1200000هزار تومان
توجه :با شرکت در آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب از مشاوره های رایگان تیم تحقیقاتی ما تا آخر عمر بهره مند خواهید شد و وقتی پروژه جدیدی را می نویسید برای تیم تحقیقاتی ما ارسال و شما را راهنمایی می کند.
سؤالات متداول درباره آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب:
آیا مطالب آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب برای من کاربردی است؟
چیزی که درباره آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب مهم است دقیقا «کاربردی» بودن آن است. به این معنا که ما نمی خواهیم با بحث های تئوریک و تعریفی و کلی، وقت دوره را بگیریم، برعکس، هدف ما این است که مهم ترین و متمایزترین تکنیک ها و مهارت ها برای آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب در اختیارتان قرار دهیم. به همین دلیل، آموزش های تیم تحقیقاتی، همگی دارای یک دستورالعمل کاربردی و اجرایی هستند که بر اساس سرفصل های بین المللی برای شما طراحی شده تا دقیقا بدانید از چه نقطه ای باید شروع کنید و چطور پیش بروید و در نهایت به کجا برسید.
برای شرکت در آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب باید چه چیزهایی بدانیم؟
در آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب نیازی به هیچ پیش زمینه و دانشی نیست. پس از صحبت با مشاوران دوره اگر پیش نیازی لازم باشد به شما تقدیم میشود و به شما یاد داده خواهد شد
آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب در کجا برگزار میشود؟
آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب به صورت حضوری در شیراز برگزار میگردد و دوستان و علاقه مندان در دیگر شهرهای کشور میتوانند در کلاسهای آنلاین شرکت کنند و یا بسته آموزشی برای آنها تهیه نماییم.باید خاطر نشان کنیم که این بسته های آموزشی دقیقا با سرفصل های کلاس حضوری تهیه شده اند
آیا مباحث آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب همیشه در خاطر ما خواهد ماند؟
شرکتکنندگان در آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب میتوانند تمامی این اطلاعات را در خاطر بسپارند ولی بهتر است که بعد از اتمام دوره آموزشی با تیم تحقیقاتی ما در ارتباط باشند .برای این که آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب بهتر در خاطره شما بماند فیلم آموزشی کارگاه بصورت ویدئویی و فایل صوتی به شما تقدیم می شود.
آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب در چه سطحی است؟
سطح مطالب از پایه شروع میشود و به مطالب پیشرفته خاتمه مییابد.در آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب ما فرض را بر این می گذاریم که کاربران در این باره هیچ چیز نمی دانند.
من درباره آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب هیچ تجربه ای ندارم، آیا این دوره برای من مفید خواهد بود؟
اغلب دانشجویانی که در آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب ما شرکت می کنند، به دنبال آن هستند که مهارت های و تکنیک های لازم را برای انجام پروژه های GIS و مهندسی آب را فرا بگیرند تا در نهایت بتوانند بدون تکیه بر دیگران و به طور مستقل، کارشان را به ثمر برسانند. به همین دلیل، آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب به شکلی طراحی شده که از صفر تا صد کاربرد GIS در هیدرولوژی ، مهندسی و مدیریت منابع آب را در اختیار دانشجو قرار دهد. تیم تحقیقاتی ما فرض را بر این می گذارد که مخاطبینش اطلاع چندانی از آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب ندارند، و بر همین اساس آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب را به صورت گام به گام پیش می برد. بنابراین نگران نباشید؛ اگر هیچ تجربه ای در آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب ندارید، مطمئن باشید این دوره، اولین تجربه ارزشمند شما در آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب خواهد بود که مشکل تان در انجام پروژه های GIS و مدیریت منابع آب را حل خواهد کرد.
بعد از آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب چه کار کنیم؟
بعد از اتمام آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب ،هر یک از کاربران می توانند پروژه های خود را انجام دهند و به تیم تحقیقاتی ما ارسال کنند تا مورد ارزیابی و نقاط قوت و ضعف آنها گوشزد کند و به راهنمایی آنها بپردازد.
آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب برای چه کسانی مناسب است؟
آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری که قصد دارند پایان نامه و رساله خود را بنویسند مناسب است.
من در شهرستان زندگی میکنم، چطور میتوانم در آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب شرکت کنم؟
همان طور که در بخش های قبلی اشاره کردیم، آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب هم به صورت حضوری برگزار می شود و هم به صورت غیرحضوری یا آنلاین. بنابراین محدودیت جغرافیایی اصلا مهم نیست. شما می توانید با ثبت نام غیر حضوری یا آنلاین آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب در این دوره، همه اطلاعات و مطالبی که دیگر شرکت کنندگان آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب به دست می آورند را داشته باشید.
آیا با ثبت نام در آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب ، خدمات دیگری هم دریافت خواهم کرد؟
بله. مجموعه ای از خدمات جانبی هم برای شرکت کنندگان در آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب در نظر گرفته شده است، به این شرح:
– عضویت رایگان در باشگاه مشتریان موسسه چشم انداز و تیم تحقیقاتی دکتر سعید جوی زاده
– ارائه بسته آموزشی مکمل به کسانی که علاقه مندند منابع علمی و آموزشی در بحثGIS و منابع آب داشته باشند. (این بسته شامل هزینه جداگانه است(
– ارایه گواهینامه برای شرکت کنندگان در آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب (در صورت تمایل به داشتن گواهینامه، باید هزینه گواهی را نیز جداگانه پرداخت نمایید)
– دریافت کوپن تخفیف 30 درصدی بقیه دوره های آموزشی موسسه چشم انداز
– دریافت مشاوره رایگان تیم تحقیقاتی ما تا آخر عمر
آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب
گواهینامه
شرکت کنندگان در کارگاه حضوری، می توانند در صورت تمایل «گواهینامه شرکت در گواهینامه » (با مهر موسسه آموزشی و تحقیقاتی چشم انداز )را دریافت کنند.
مدرس آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب چه کسی است؟
دکتر سعید جوی زاده مدیر موسسه علمی تحقیقاتی چشم انداز هزاره سوم ملل و عاشق مجموعه علوم جغرافیایی است. وی معتقد است که دشمنان اصلی بشریت ترس، شک و بی هدفی هستند. کارشناسی جغرافیای طبیعی را در سال 1381 از دانشگاه یزد، کارشناسی ارشد جغرافیای طبیعی گرایش اقلیم شناسی محیطی را از دانشگاه خوارزمی در سال 1384 و مدرک دکتری خود را در سال 1398 در رشته اقلیم شناسی از دانشگاه خوارزمی اخذ کرده است. عنوان رساله ایشان “تحلیل فضایی خشکسالی در ایران” است. او متخصص سیستم های اطلاعات جغرافیایی(GIS) و سنجش از دور(RS) وآمار فضایی است. از سال 1381 مشغول تدریس در دانشگاه ها و مراکز دولتی و خصوصی است. وی همه ساله کارگاه های تخصصی را برای علاقه مندان به GIS و RS برگزار می کند. کتاب هایی مفید و کاربردی را در زمینه سیستم های اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور و آمار فضایی را به رشته تحریر درآورده است.علاوه بر این کتاب های ارزشمندی را در زیمنه اصول نگارش مقالات علمی،پروپزال نویسی و…را نیز به رشته تحریر در آورده است. هم اکنون نیز بروی سیستم های پهباد و برنامه نویسی پیشرفته در سیستم های اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور مشغول به فعالیت است. علاوه بر این سعید جوی زاده علاقه مند به مطالعات خشکسالی و بلایای طبیعی است و در زمینه خشکسالی نیز کتاب های متعددی را به رشته تحریر درآورده است. از آرزوهای دکتر جوی زاده همه گیر شدن سیستم های اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور و آمار فضایی در بین مردم و نهاد هادی تصمیم گیری است.
سرفصل آموزش دوره GIS در هیدرولوژی،مهندسی و مدیریت منابع آب:
بخش اول: مطالعات آبهاي سطحي
– آشنايي با مفهوم پايگاه دادههاي مکاني آبهاي سطحي
-آشنايي با مفاهيم پايش منابع آبهاي سطحي و چگونگي ورود دادههاي حاصل از پايش به پايگاه دادههاي مکاني
– فراگيري چگونگي تعيين پارامترهاي مرتبط با تعيين بيلان آبهاي سطحي در محيط GIS
– روش تهيه سطوح يا لايههاي رستري هم باران، هم دما و هم تبخير
– بررسي رابطه بارش-ارتفاع و دما-ارتفاع در محيط GIS
-آشنايي با حوضههاي آبريز و مفاهيم مربوط به هندسه و فيزيوگرافي آن
– فراگيري روش استخراج نيمه خودکار شبکه آبراههها با استفاده از DGNهاي سازمان نقشه برداري کشور در محيط GIS
– فراگيري روش اصلاح و ويرايش آبراهههاي استخراج شده از DGNها (تصحيحات توپولوژيکي)
– تعيين ضرايب هندسي حوضه آبريز (مساحت، محيط، ضريب گراويليوس، ضريب فشردگي،طول آبراهه اصلي، ضريب شکل و…) در محيط GIS
– آشنايي با توابع هيدرولوژيکي برنامه جانبي Spatial Analyst
– فراگيري مفهوم تئوريک و کار با توابع هيدرولوژيکي Fill/sink، Flow Direction، Flow Accumulation، Flow Length، Stream Link، Stream Order و Stream to Feature
– روش استخراج خودکار آبراههها و زير حوضههاي يک منطقه
– آشنايي با کاربرد GIS در حل مسائل مربوط به فرسايش و رسوب
-آشنايي با برنامه جانبي ArcHydro و تواناييهاي آن در استخراج خودکار زير حوضهها، شبکه آبراههها و پارامترهاي هندسي حوضههاي آبريز
بخش دوم: مطالعات آبهاي زير زميني
– آشنايي با مفهوم پايگاه دادههاي مکاني آبهاي زير زميني
– فراگيري چگونگي تهيه لايههاي رستري تغييرات پارامترهاي کمي آبهاي زير زميني (عمق، تراز و…)
– فراگيري روش تهيه نقشه جهت جريان آب زير زميني در محيط GIS
– فراگيري چگونگي تهيه لايههاي رستري تغييرات پارامترهاي کيفي آبهاي زير زميني (مولفههاي هيدروژئوشيميايي) با بهرهگيري جانبي از نرم افزار Aqqua
– فراگيري چگونگي ارائه نمودارهاي هيدروژئوشيميايي در محيط GIS
– آشنايي با مفهوم آسيب پذيري (Vulnerability) آبخوانها
– فراگيري روش انجام مدلهاي DRASTIC، GOD و SINTACS در محيط GIS جهت تعيين پتانسيل آسيب پذيري آبخوان
– بررسي کاربرد GIS در مطالعات آبهاي کارستي
بخش سوم: مطالعات تلفيقي منابع آب
– بررسي همزمان آبهاي سطحي و زير زميني حوضههاي آبريز در محيطهاي ArcMap و ArcScene
– تعيين ارتباط آبهاي سطحي و زير زميني در يک منطقه
بخش چهارم: پروژههاي کاربردی
سه پروژه کاربردي مرتبط با منابع آب همراه با عمليات صحرايي
– فراگيري روش تهيه و ترسيم حوضه آبريز يک سد (به عنوان خروجي حوضه)
جلسه دوم
– آشنايي با تابعConvert Feature to Raster و کاربردهاي آن
– انجام تمارين مربوط به تابع فوق
جلسه سوم
– آشنايي با تابع تراکم (Density) و انواع آن مشتمل بر توابع نوع A و نوع B و انواع Simple و Kernel
– آموزش مفهوم Sampling لايههاي رستري
– آموزش مفهوم رگرسيون اطلاعات حاصل از Sampling
– انجام تمرين کاربردي مرتبط با توابع تراکم
جلسه چهارم
– آشنايي با تابع Distance و مفهوم تئوري و کاربردهاي آن
– انجام تمارين مربوط به تابع فوق
جلسه پنجم
– آشنايي با مفهوم توابع درونيابی (Interpolators)
-آشنايي با تابع درونياب IDW و موارد کاربرد آن
-آشنايي با مفهوم توان (Power) در درونيابي IDW
– انجام تمرين کاربردي مرتبط با درونيابي IDW
جلسه ششم
_آشنايي با تابع درونياب Spline و کاربردهاي آن
– انجام تمرين کاربردی مربوط به تابع Spline
– آشنايي با تابع درونياب Trend و حل تمرين کاربردي مربوط به آن
جلسه هفتم
– آشنايي با تابع درونياب Kriging و مفهوم تئوري و کاربردهاي آن
– انجام تمرين کاربردی مربوط به تابع Kriging
– مقايسه روشهاي مختلف درونيابي و نتايج حاصله از هر کدام
جلسه هشتم
– آشنايي با مفهوم مدل رستري رقومي-ارتفاع (DEM)
– آشنايي با لايههاي رقومي DGN
– نحوه ايجاد DEM با استفاده از لايههاي DGN با به کارگيري نرم افزار Microstation
جلسه نهم
-آشنايي با توابع تحليل لايههاي رستري
– آشنايي با تابع شيب (Slope) مفهوم تئوري و کاربردهاي آن
– حل تمرين کاربردي مربوط به تابع شيب
آشنايي با تابع جهت شيب (Aspect)، مفهوم تئوري و کاربردهاي آن
– حل تمرين کاربردي مربوط به تابع جهت شيب
جلسه دهم
– آشنايي با تابع سايه روشن (Hillshade)، مفهوم تئوري و کاربردهاي آن
– حل تمرين کاربردي مربوط به تابع سايه-روشن
– آشنايي با تابع خطوط تراز (Contour)، مفهوم تئوري و کاربردهاي آن
– حل تمرين کاربردي مربوط به تابع خطوط تراز
جلسه يازدهم
– آشنايي با تابع ميدان ديد (ViewShed) مفهوم تئوري و کاربردهاي آن
– حل تمرين کاربردي مربوط به تابع ميدان ديد
– آشنايي با تابع Cut/fill، مفهوم تئوري و کاربردهاي آن
– حل تمرين کاربردي مربوط به تابع Cut/fill
-آشنايي با تابع تعيين سطح و حجم (Surface Volume)، مفهوم تئوري و کاربردهاي آن
– حل تمرين کاربردي مربوط به تابع Surface Volume
جلسه دوازدهم
– آشنايي با مدل شبکه مثلثهاي نامنظم (TIN)، مفهوم تئوري و کاربردهاي آن
– آشنايي با نوار ابزار 3D Analyst
– حل تمرين کاربردي مربوط به TIN
-آشنايي با محيط Arc Scene و ساخت TIN در محيط مزبور
– تهيه پروفيل با استفاده از نوار ابزار 3D Analyst
جلسه سيزدهم
– آشنايي با مفهوم مکانيابي و انواع آن
– آشنايي با مفهوم مکانيابي با استفاده از منطق بولين
– حل تمرين کاربردي مربوط به مکانيابي بولين
جلسه چهاردهم
-آشنايي با مدلسازي Geoprocessing در محيط Model Builder
– حل تمارين کاربردي مربوط به Model Builder
لسات پانزدهم و شانزهم
– حل پروژه کاربردي مرتبط با دوره درسي
20 نظرات