تنگه‌ی چاه‌کوه کجاست؟

شاید هنوز کمتر کسی بداند که در جزیره‌ی قشم، منطقه‌ای حیرت‌انگیز و عجیب وجود دارد که تجربه‌ی قدم زدن در آن می‌تواند از بکرترین لحظات زندگی هر فرد باشد. تنگه‌ای با دیواره‌های بلند و اشکال هندسی تودرتو و منحصربه‌فرد که نتیجه‌ی میلیون‌ها سال، فعالیت طبیعت و عوامل شگفت‌انگیز آن است؛ تنگه‌ی چاه‌کوه.

دلیل نام‌گذاری این تنگه، وجود چاه‌هایی است که برای جمع‌آوری آب باران در کف تنگه، ساخته می‌شده است. همین موضوع باعث شده که این نقطه همیشه مورد توجه و تقدیس بومیان واقع شود.

موقعیت تنگه‌ی چاه‌کوه

عجایب هفت‌گانه‌ی قشم، همیشه مورد توجه گردشگران و طبیعت‌گردانی بوده که از داخل و خارج از کشور برای دیدن این ژئوپارک سفر کرده‌اند. تنگه‌ی شگفت‌انگیز چاه‌کوه در روستای چاه‌کوه، گنجینه‌ی باارزشی از یک پدیده‌‌ی خاص زمین‌شناسی به‌حساب می‌آید که نمونه‌ی آن در آلمان، چین، انگلستان و آمریکا هم وجود دارد.

برای دیدن این هنر بی‌نظیر طبیعت، باید از سمت قشم به‌سوی درگهان و روستای چاه‌کوه برویم. در ورودی تنگه، شما با چهار چاه دست‌ساز و کانال‌هایی روبرو می‌شوید که بومیان این منطقه برای هدایت آب در این منطقه‌‌ی گرمسیر ساخته‌اند. همچنین یک تندیس طبیعی که به سه سر نگهبان معروف است در مسیر ورودی تنگه، توجه هرکسی را به خودش جلب می‌کند. در آغاز گذرگاه ورودی چاه‌کوه، دیواره‌های بلند و مسیری عریض دیده می‌شود که در ادامه‌، این مسیر باریک و فاصله‌ی دیوارها به نیم متر هم می‌رسد.

صخره‌ها و گذرگاه‌های چاه‌کوه به‌مرور زمان و در طول میلیون‌ها سال و بر اثر تغییرات فرسایشی ایجاد شده‌اند. بد نیست بدانید عمق این دره‌ی منحصربه‌فرد حدود ۱۰۰ متر است.

آب و هوای خشک و بیابانی این منطقه و درکل جزیره‌ی قشم، باعث رشد گیاهانی به‌شکل درخت و درختچه شده است.

نکته‌ی جالب هم اینکه از بین ۱۶ گونه‌ی جانوری که در این قسمت زندگی می‌کنند، «غزال» شاید باارزش‌ترین آن‌ها باشد.

ویژگی‌های زمین‌شناختی تنگه چاه‌کوه

فرسایش سنگ‌های رسوبی زمین، دلیل شکل‌گیری این پدیده‌ی جالب شده که هنوز هم برای عده‌ی زیادی از گردشگران ناشناخته مانده‌است.

جنس سنگ‌های چاه‌کوه از نوع رسوبی و مربوط به زاگرس است. همین موضوع موجب می‌شود که دیواره‌های چاه‌کوه که مشخصاً از ماسه سنگ آهکی ساخته شده در طول زمان نسبت به باد و باران واکنش نشان‌دهند که ساخت حفره‌ها و دالان‌های کوچک و بزرگ، نتیجه‌ی همین فرآیند طبیعی است. لایه‌ها و طبقات چاه‌کوه به‌ظاهر مقاوم هستند اما فرسایش باعث فرسودگی آن‌ها شده است و زمان راه رفتن، روی شیارهای این منطقه باید دقت و احتیاط زیادی به خرج داد. درون دیواره‌ها، شیارها و خطوط فرسایشی زیادی به‌صورت موازی قرار دارند که در بعضی قسمت‌ها عمق زیادی پیدا می‌کنند و شکل قیف یا قاشق به خود می‌گیرند. از طرفی، عرض زیاد و شیب کم دره در قسمت ورودی تنگه و عرض کم و شیب زیاد آن در قسمت خروجی، نشان‌دهنده‌ی سیلابی بودن دره است.

در انتها اگر به‌دنبال تجربه‌ای خاص و رفتن به منطقه‌ای بکر و عجیب هستید؛ کلوت این فرصت خاص را برای شما فراهم می‌کند تا خاطرات شما در جزیره‌ی قشم و گشت‌و‌گذار در این نقطه‌ی شگفت‌انگیز را برای شما به‌یادماندنی کند.

منبع: سایت آفتاب کلوت

خبر های داغ مکانی


Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4494

Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4494

Warning: ltrim() expects parameter 1 to be string, object given in /home/gisland1/public_html/wp-includes/formatting.php on line 4494

آب و هوای خشک و بیابانیآمریکاانگلستانتنگه چاه‌کوهجزیره‌ی قشمچاه‌کوهچین

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید