پیشگفتاری بر آموزش GIS-دکتر سعید جوی زاده
نقشهها در همه جا وجود دارند – در اینترنت، در ماشین شما و حتی روی تلفن همراه شما. علاوه بر این، نقشه های قرن بیست و یکم فقط نمودارهای کاغذی نیستند که مانند آکاردئون تا شده باشند. امروزه نقشه ها رنگارنگ، قابل جستجو، تعاملی و به اشتراک گذاشته شده هستند. این تبدیل نقشه ایستا به چند رسانه ای پویا و تعاملی منعکس کننده ادغام نوآوری های تکنولوژیکی و مقادیر وسیعی از داده های جغرافیایی است. فناوری کلیدی پشت این ادغام، و متعاقباً نقشه های قرن بیست و یکم، سیستم های اطلاعات جغرافیایی یا GIS است.
به زبان ساده، GIS نوع خاصی از فناوری اطلاعات است که داده ها و اطلاعات منابع مختلف را به عنوان نقشه یکپارچه می کند. از طریق این یکپارچگی و نقشه برداری است که مسئله «کجا» معنای جدیدی پیدا کرده است. از دریافت مسیرها به یک رستوران جدید در سانفرانسیسکو در دستگاه تلفن همراه خود تا کاوش در شهرهای ساحلی مانند ونیز که اگر اقیانوسها به دلیل گرم شدن زمین بالا بیایند، چه اتفاقی میافتد، GIS بینشهایی در مورد وظایف روزانه و چالشهای بزرگ آینده ارائه میدهد.
الزامات سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS مفاهیم کلیدی پشت این فناوری را با دغدغه های عملی و کاربردهای دنیای واقعی ادغام می کند. با توجه به اینکه بسیاری از کاربران بالقوه GIS غیرمتخصص هستند یا ممکن است فقط به چند نقشه نیاز داشته باشند، این کتاب به گونه ای طراحی شده است که قابل دسترس، عملی و مختصر باشد. الزامات سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS همچنین نشان میدهد که چگونه از GIS برای پرسیدن سؤالات، اطلاعرسانی به انتخابها و راهنمایی خطمشی استفاده میشود. از ذوب شدن یخ های قطبی گرفته تا مسائل مربوط به حریم خصوصی مرتبط با نقشه برداری، این کتاب مقدمه ای ملایم و در عین حال اساسی برای استفاده و کاربرد نقشه های دیجیتال، نقشه برداری و GIS ارائه می دهد.
در دنیای امروز، یادگیری شامل دانستن چگونگی و مکان جستجوی اطلاعات است. از برخی جهات، دانستن اینکه کجا باید به دنبال پاسخ ها و اطلاعات بود، مسلماً به اندازه خود دانش مهم است. از آنجایی که الزامات سیستم اطلاعات جغرافیاییGIS مختصر، متمرکز و هدایت شده است، خوانندگان تشویق می شوند تا اطلاعات تکمیلی را جستجو کنند و در صورت لزوم موضوعات خاص مورد علاقه خود را دنبال کنند. ملزومات سیستم های اطلاعات جغرافیاییپایه های یادگیری GIS را فراهم می کند، اما خوانندگان تشویق می شوند تا چارچوب های فردی خود را از دانش GIS بسازند. مزایای این روش دوچندان است. اول، یادگیری فعال را از طریق تحقیق ترویج می کند. دوم، یادگیری منعطف و انتخابی را تسهیل میکند – یعنی آنچه آموخته میشود تابعی از نیازها و علایق فردی است.
9 نظرات