اطلاع رساني و تاثير عمده آن در تقويت و تحكيم فرآيند تصميم گيري مديريتي به بالاترين كارايي در يك سيستم منجر مي شود. بنابراين اگر اطلاعات با سرعت و به نحو شايسته در اختيار مديران قرار گيرد مي تواند آنان را در تصميم گيري هاي درست و مناسب ياري دهد. تامين نشدن اين شرايط به خصوص در بخش بهداشت و درمان مشكلات جبران ناپذيري را به وجود مي آورد.
هدف: هدف از بكارگيري سيستم هاي اطلاعات جغرافيايي در مديريت بهداشت، كمك به پيشگيري از وقوع و شيوع بيماري هاي مختلف از راه بررسي و تحليل نحوه بروز و شيوع آن ها با توجه به موقعيت جغرافيايي و شرايط حاكم بر محيط است. بدين وسيله راهكارهاي مناسب مديريتي براي كنترل امور بهداشتي- درماني به دست مي آيد.
مواد و روش ها: پس از بررسي و تشكيل جلسه هاي كارشناسي، سه شهرستان (فارسان از استان چهار محال بختياري، دشتي از استان بوشهر و بم از استان كرمان) كه تنوع اقليمي و بيماري هاي مرتبط با محيط دارند، انتخاب شدند. اجراي اين پروژه با عقد قرار داد با بخش خصوصي و همكاري شبكه بهداشت شهرستان هاي نام برده، زير نظر دفتر توسعه و هماهنگي نظام آماري انجام شد.
نتايج: بر مبناي اطلاعات توصيفي شبكه بهداشت و درمان و نياز سنجي، مدل داده طراحي و در قالب بانك اطلاعات جغرافيايی (مكاني) پياده شد.
نتيجه گيری: در نهايت سيستم پاسخ گوي بسياری از نيازهای اطلاعاتی نظام سلامت است و امكان توسعه و بهبود آن از بسياري لحاظ وجود دارد.
واژگان کلیدی
تصميم گيري سازماني، سازمان و مديريت (بهداشت و درمان)، سيستم هاي اطلاعاتي جغرافيايي، مديريت ايمني از حوادث، مديريت خدمات بهداشتي.
برای دانلود مقاله به لینک زیر مراجعه کنید.
https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?ID=57069
آموزش کاربردی GIS وRS
همراه با فیلم و کتاب
همراه با پروژه های کاربردی
مدرس:
دکتر سعید جوی زاده
تلفن ثبت نام:
09382252774
آدرس وب سایت:
تمام دوره ها – دوره های آموزشی GIS ، RS ، آمار فضایی ، برنامه نویسی و علمی پژوهشی
بدون دیدگاه